Eto ga to je prazni zid, fali mi još slika na ovom zidu iznad ugla na prethodnoj slici
Ovaj stolic pored lampe je samo sada ,njega neće biti[/quote]
Ovaj zid je najbolje srušiti.
To bi baš otvorilo prostoriju.[/quote]
Tamni zidovi stvaraju iluziju prostranosti. NI slucajno farbat' zidove u sesnaest boja kao da je vrtic, vec' mozda zuti zid u neku srednju sivu, i onda izabrati detalje (zavjesu, tepih, jastucice) sa jedinstvenom paletom. Predlozila bih tirkizno plavu i/li neku finu zelenu, sa par mozda zutih ili svijetlo ljubicastih detalja.NEJRAMIKI wrote:ne znam kod mene soba nije velika tako da defiintivino ove tamne boje zida ne bi isle. meni je super svijetla je soba i covjek se osjeca prijatno.sada su dvije svijetlo zute store.ima tv, dekoracije i mnogo je ljepse.Ovo je kad je soba tek opremljena.Sto se tice slika koje si ti postavio lijepe su.ali ja vise volim ove svijetlije boje.
Mrak !triconja wrote:Sta vi mislite o crno ofarbanim zidovima?
insomnia78 wrote:Nece ti roditelji dopustiti
Tandžaru.NEJRAMIKI wrote:Pozdrav, zanima me sta bi vi stavili na jedan prazan zid u dnevnoj sobi. Ako neko ima prijedloga volila bi da napise. Jedan zid je u zutoj boji, blaga žuta kao boja limuna na kojem ima komda za TV, na drugo strani je ugaona garnitura bež boje. Na jednoj strani je prozor a drugi dio zida ostaje prazan. e sada sada sta staviti na taj zid.
I šta si stavila? Čiji prijedlog si usvojila?NEJRAMIKI wrote:Pozdrav, zanima me sta bi vi stavili na jedan prazan zid u dnevnoj sobi. Ako neko ima prijedloga volila bi da napise. Jedan zid je u zutoj boji, blaga žuta kao boja limuna na kojem ima komda za TV, na drugo strani je ugaona garnitura bež boje. Na jednoj strani je prozor a drugi dio zida ostaje prazan. e sada sada sta staviti na taj zid.
Svi se kao razumiju u boje i misle da je njihovo misljenje jedino ispravno. Svoj ti posao, gdje je puno baba kilava su djeca, kako mislis da treba tako i opici.sheilak wrote:@NEJRAMIKI
sorry, nemam prijedlog za tebe, ali sam samo htjela reci da mi se ta njezna zuta boja zida zaista svidja i da djeluje umirujuce. isto tako, ne razumijem osobe koje te toliko kritiziraju i nastoje ti nametnuti svoj ukus, sto je sve popraceno rijecima poput "uzas", "bolnicka soba", itd. to mi je nekako jako ruzno.
biscanka2 wrote:https://i.otto.de/i/otto/18626821?w=1282&h=1303
komoda - nesto u ovom smislu, povise nje neku "bogatiju" sliku.
Zavjese dvije vanjske (lijevo + desno) u zutoj boji u uglu zida vecu saksiju s nekim drvcem (zelenilom). Imas
divnih sobnih palmica.
Za ostale rekvizite, unesi malo svoje duse i ima da se ugodno osjecas.
Zuti zid bi ti puno bolje izgledao da si 10 cm do plafona ostavila u bijelom ali to mozes i
naknadno napraviti.
stubrijez wrote:Nije bitan izgled toliko, to ti svakako dosadi nakon godinu dana... bitna je funkcija a iz iskustva mogu samo dvije stvari da kazem: otvorene police niposto (to je samo za kataloge i casopise) i farbanje zidova niposto (osim u bijelu naravno).
a sta ako necije iskustvo govori da su utvorene police i zidovi u boji funkcionalno i estetski odlicno rjesenje?stubrijez wrote:stubrijez wrote:Nije bitan izgled toliko, to ti svakako dosadi nakon godinu dana... bitna je funkcija a iz iskustva mogu samo dvije stvari da kazem: otvorene police niposto (to je samo za kataloge i casopise) i farbanje zidova niposto (osim u bijelu naravno).
Ovo zaista ima smisla. Iako ja volim estetski i koloraturno uređen prostor, sa zidovima i namještajem u (jakim) bojama, ipak je s praktične strane bolje imati bijele zidove i što manje otvorenih polica. A prostor se može urediti i suptilniji način (kako si predložio). Jedan od problema sa dekorisanim prostorom (kao iz časopisa) je taj da teško možeš mijenjati pojedine elemente uređenja prostora, već moraš sve odjednom. Ne možeš prekrečiti zid u drugu boju, a ostaviti stari namještaj i sl.stubrijez wrote:Ne mozes istjerati prasinu iz knjiga, nema sanse, pozute kupe mirise i sve ostalo... Boja se poslije tesko prekreci, moras preci nekoliko slojeva gusto ili akrilom a onda poslije nekoliko godina to se sve fino odlijepi pa nanovo guli i gletuj. Osim toga kad se opredijelis za neku boju rob si joj dok ne promijenis, bolje je akcentirati na drugi nacin (zavjese, presvlake, tepih isl)... Naglasio sam iz funkcionalnih i prakticnih razloga.
Ja i moja zena imamo veliki dnevni boravak i trpezariju produzetku. ljeti stavimo zute zavjese, stolnjak, jastuke i tepih i premjestimo dvosjed dalje od prozora i balkona, prostor je velik. Zimi zbog svjetla bijele zavjese i promijenimo jastuke ili budu sareni, ponekad neke sarene ponjave za trosjed. Sitnice puno promijene a ne treba ti velik zahvat sve to kosta a na ebay imas sitnica jastucnice po par dolara ili u Bingu, dosta osvjezi svakodnevnicu... Na ebay sam kupio i LED sijalicu sa daljinskim, stavili je u podnu lamu, pa mijenajmo boju kako nam pase. Obicno grlo...[/quote]stubrijez wrote: Ovo zaista ima smisla. Iako ja volim estetski i koloraturno uređen prostor, sa zidovima i namještajem u (jakim) bojama, ipak je s praktične strane bolje imati bijele zidove i što manje otvorenih polica. A prostor se može urediti i suptilniji način (kako si predložio). Jedan od problema sa dekorisanim prostorom (kao iz časopisa) je taj da teško možeš mijenjati pojedine elemente uređenja prostora, već moraš sve odjednom. Ne možeš prekrečiti zid u drugu boju, a ostaviti stari namještaj i sl.
Keiko wrote:Tamni zidovi stvaraju iluziju prostranosti. NI slucajno farbat' zidove u sesnaest boja kao da je vrtic, vec' mozda zuti zid u neku srednju sivu, i onda izabrati detalje (zavjesu, tepih, jastucice) sa jedinstvenom paletom. Predlozila bih tirkizno plavu i/li neku finu zelenu, sa par mozda zutih ili svijetlo ljubicastih detalja.NEJRAMIKI wrote:ne znam kod mene soba nije velika tako da defiintivino ove tamne boje zida ne bi isle. meni je super svijetla je soba i covjek se osjeca prijatno.sada su dvije svijetlo zute store.ima tv, dekoracije i mnogo je ljepse.Ovo je kad je soba tek opremljena.Sto se tice slika koje si ti postavio lijepe su.ali ja vise volim ove svijetlije boje.
sheilak wrote:@NEJRAMIKI
sorry, nemam prijedlog za tebe, ali sam samo htjela reci da mi se ta njezna zuta boja zida zaista svidja i da djeluje umirujuce. isto tako, ne razumijem osobe koje te toliko kritiziraju i nastoje ti nametnuti svoj ukus, sto je sve popraceno rijecima poput "uzas", "bolnicka soba", itd. to mi je nekako jako ruzno.
Trenutno ničiji sad za sadLogovan wrote:I šta si stavila? Čiji prijedlog si usvojila?NEJRAMIKI wrote:Pozdrav, zanima me sta bi vi stavili na jedan prazan zid u dnevnoj sobi. Ako neko ima prijedloga volila bi da napise. Jedan zid je u zutoj boji, blaga žuta kao boja limuna na kojem ima komda za TV, na drugo strani je ugaona garnitura bež boje. Na jednoj strani je prozor a drugi dio zida ostaje prazan. e sada sada sta staviti na taj zid.