Fudo387, ne razumijem, kako si dobio utisak da je superiorniji od tebeFudo387 wrote:Ne moze novopeceni tisucar a da se ne osjeti superiornim, da ga jebes...cak kad je u pitanju i flautanje tudje kite.animals wrote:Problem nije Srpski narod..
problem je Srpska politika i inteligencija koja ih stoljecima gura ka Rusiji..
normalno da ce obicni i neuki narod povjerovati kvazi intelektualcima
koji ih decenijama bombarduju lazima i mitovima..
isto se desava i Bosnjacima, kako je zapad i Izrael mrski zlotvor, a Arapi i Turska braca..
SRBI:))
- Connaisseur Karlin
#76 Re: SRBI:))
- Connaisseur Karlin
#77 Re: SRBI:))
da ti nesto kazem, dio ridbine mi je povezan sa Jevrejima, i mogu ti ceci,na Blkanu nisu ni prije rata bili narocito dragi generalno svima , iz prostog razloga, postojanje Izraela , a i takav stav mnogoborjne popualcije je je bio prilicno ogranicen, ali prihvacen u sredinamaFudo387 wrote:Al' kad mi Srbi, Hrvati ili Svabe pocnu pricati o ljubavi prema Jevrejima?
Jeblo majku, sto nisu potusili u Ausvicu, Banjici i Jasenovcu, nabili na brod i poslali u "svetu" zemlju da se jebu u belajima dok su zivi.
- animals
#78 Re: SRBI:))
Zar medju ustasama nisu i Bosnjaci bili..Fudo387 wrote:Al' kad mi Srbi, Hrvati ili Svabe pocnu pricati o ljubavi prema Jevrejima?
Jeblo majku, sto nisu potusili u Ausvicu, Banjici i Jasenovcu, nabili na brod i poslali u "svetu" zemlju da se jebu u belajima dok su zivi.
u svetu zemlju su ih poslali Englezi..
- animals
#79 Re: SRBI:))
Ovdje se stvorio utisak , da ja smatram nas Hrvate superiornim..
tako tumace pojedinci..
ja samo hocu reci , da je kod nas Hrvata, politika i narod jedan isti pravac..
dok , kod ostala dva naroda , nije bas tako..
tako tumace pojedinci..
-
Fudo387
#80 Re: SRBI:))
Da je do nas Bosnjaka, nasa braca Sefardi bi i dan danas s nama pravili sevdalinke, energoinveste...zna se ko se Adolfu hvalio sa prvim juden frei gradom, i ko ih je nemilice vodio u Jasenovac.animals wrote:Zar medju ustasama nisu i Bosnjaci bili..Fudo387 wrote:Al' kad mi Srbi, Hrvati ili Svabe pocnu pricati o ljubavi prema Jevrejima?
Znaju i Sefardi.
- Connaisseur Karlin
#81 Re: SRBI:))
meni je kolegica iz BiH jednom prilikom rekla , da je u starom sistemu,muslimanima bio kompleks nize vrijednosti instaliran upravo od strane hrvata i srbaanimals wrote:Ovdje se stvorio utisak , da ja smatram nas Hrvate superiornim..
tako tumace pojedinci..
- Edin H.
#82 Re: SRBI:))
Fudo387 wrote:Da je do nas Bosnjaka, nasa braca Sefardi bi i dan danas s nama pravili sevdalinke, energoinveste...zna se ko se Adolfu hvalio sa prvim juden frei gradom, i ko ih je nemilice vodio u Jasenovac.animals wrote:Zar medju ustasama nisu i Bosnjaci bili..Fudo387 wrote:Al' kad mi Srbi, Hrvati ili Svabe pocnu pricati o ljubavi prema Jevrejima?
Znaju i Sefardi.
Tokom okupacije od 1941. do 1944. godine u Beogradu su formirana i radila četiri koncentraciona logora: Banjica, Staro sajmište,Topovske šupe i Milišića ciglana. Ta mesta stradanja je organizovala nacistička okupaciona vlast u urbanom jezgru Beograda uz podršku srpskih saradnika okupatora i kvislinga tj.izdajnika i ratnog zločinca Milana Nedića. Najveći koncentracioni logor na području okupirane Srbije bio je Banjički logor ili logor na Banjici. Logor je bio u funkciji od jula 1941. do oktobra 1944. u kasarni bivše Jugoslovenske vojske. Logor je imao dve sekcije u kojoj je jedna bila u nadležnosti Specijalne policije, dok je drugi deo bio u nadležnosti Gestapoa. Prvi zatvorenici dovedeni su 9. maja 1941. i zatvorenici bili su Jevreji i Romi, a od 1941. kada je Beograd proglašen za Judenfraj uglavnom protivnici Nedićevog režima, većinom zarobljeni partizani i srpski komunisti. Banjica je bio sabirni i egzekucijski logor. Mnogi zatvorenici iz Banjice bili su prebačeni u druge koncentracione i radne logore koje su Nemci držali pod svojom kontrolom u okupiranoj Evropi. Kroz ovaj logor za vreme čitave okupacije prošlo je najmanje 23.697 ljudi, a od tog broja par hiljada je streljano na stratištu u Jajincima. Tačan broj žrtava nikada neće biti poznat zbog toga što je mnogo dokumentacije bilo uništeno
-
Fudo387
#83 Re: SRBI:))
Ne znam, meni ste i jedni i drugi mogli instalirati samo kakvu dobru rodicu da vam je nategnem.Connaisseur Karlin wrote:meni je kolegica iz BiH jednom prilikom rekla , da je u starom sistemu,muslimanima bio kompleks nize vrijednosti instaliran upravo od strane hrvata i srbaanimals wrote:Ovdje se stvorio utisak , da ja smatram nas Hrvate superiornim..
tako tumace pojedinci..
Cuj kompleks nize vrijednosti, od vas?
O jebemti sunce
- animals
#84 Re: SRBI:))
Ramazan, a ti bi natezao druge vjere..Fudo387 wrote:Ne znam, meni ste i jedni i drugi mogli instalirati samo kakvu dobru rodicu da vam je nategnem.Connaisseur Karlin wrote:meni je kolegica iz BiH jednom prilikom rekla , da je u starom sistemu,muslimanima bio kompleks nize vrijednosti instaliran upravo od strane hrvata i srbaanimals wrote:Ovdje se stvorio utisak , da ja smatram nas Hrvate superiornim..
tako tumace pojedinci..
O jebemti sunce
e Fudo, nevjernice..
i da sam ja napisao ovako nesto o natezanju, necije rodbine,
sigurno bi ban popusio odmah..
toliko o tvojoj kulturi, koje nemas uopce..
Last edited by animals on 21/06/2017 21:04, edited 1 time in total.
- ljevoruki
#85 Re: SRBI:))
Za vrijeme Titine Jugoslavije nije bilo trgovinske razmjene sa Izraelom, bila je klauzula na svakoj fakturi da roba nije porijekla iz Izraela.Connaisseur Karlin wrote: na Blkanu nisu ni prije rata bili narocito dragi generalno svima , iz prostog razloga, postojanje Izraela
Sjecam se Jaffa narandzi sa stikerom da nisu izraelske.
Bravar se uvlacio Arapima u supak, jbg, valjalo je praviti baze, brane i dalekovode po Libiji i Iraku.
Nejse, odosmo od teme.
- Connaisseur Karlin
#86 Re: SRBI:))
Fudo, tvoja reakcija i komentar su upravo rezultat mog komenatara o tvojim frustracijamaFudo387 wrote:Ne znam, meni ste i jedni i drugi mogli instalirati samo kakvu dobru rodicu da vam je nategnem.Connaisseur Karlin wrote:meni je kolegica iz BiH jednom prilikom rekla , da je u starom sistemu,muslimanima bio kompleks nize vrijednosti instaliran upravo od strane hrvata i srbaanimals wrote:Ovdje se stvorio utisak , da ja smatram nas Hrvate superiornim..
tako tumace pojedinci..
O jebemti sunce
- Connaisseur Karlin
#87 Re: SRBI:))
a Jevreji omladina redovno isli u kibuce tokom ljetaljevoruki wrote:Za vrijeme Titine Jugoslavije nije bilo trgovinske razmjene sa Izraelom, bila je klauzula na svakoj fakturi da roba nije porijekla iz Izraela.Connaisseur Karlin wrote: na Blkanu nisu ni prije rata bili narocito dragi generalno svima , iz prostog razloga, postojanje Izraela
Sjecam se Jaffa narandzi sa stikerom da nisu izraelske.
Bravar se uvlacio Arapima u supak, jbg, valjalo je praviti baze, brane i dalekovode po Libiji i Iraku.
Nejse, odosmo od teme.
-
Fudo387
#88 Re: SRBI:))
Prica zena kako ste mi ti i ona instalirali komplekse pa sam pokusao objasniti jedino sta ste mi vas dvoje bili u stanju instalirati, kako nekad, tako i danas.animals wrote:
Ramazan, a ti bi natezao druge vjere..
e Fudo, nevjernice..
i da sam ja napisao ovako nesto o natezanju, necije rodbine,
sigurno bi ban popusio odmah..
toliko o tvojoj kulturi, koje nemas uopce..
Sto se tice Ramazana, sejtani su svezani pa se ne pika ako se neki odvez'o...on ce najebat', necu ja.
- Edin H.
#89 Re: SRBI:))
Nego sjecate li se vi kada su Bregin jaran Svetozar Vukmanovic Tempo i Valter Peric izvlacili Jevreje iz Sarajeva na Romaniju?
Dosli gore, kazu Jevreji ne bismo mi bas da se priljucimo partizanima i Oslobodilackoj vojsci.
Kaze Tempo, nema problema, hajmo nazad u Sarajevo.
Dosli gore, kazu Jevreji ne bismo mi bas da se priljucimo partizanima i Oslobodilackoj vojsci.
Kaze Tempo, nema problema, hajmo nazad u Sarajevo.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#90 Re: SRBI:))
Fudo387 wrote:
Ne znam, meni ste i jedni i drugi mogli instalirati samo kakvu dobru rodicu da vam je nategnem.
- Connaisseur Karlin
#91 Re: SRBI:))
Fudo, netocno, ja lijepo napisah, tvoja reakcija i pisanje su indikator da ima kommplekse, a istovremeno sam dodala, da mi je jednom prilikom receno od bonjakinje da su im srbi i hrvati upravo "instalirati" kompleks nize vrijednosti u starom politikcom sistemuFudo387 wrote: Prica zena kako ste mi ti i ona instalirali komplekse pa sam pokusao objasniti jedino sta ste mi vas dvoje bili u stanju instalirati, kako nekad, tako i danas.
reakcije poput tvoje sam vise puta primjetila na formuskim komentarima od drugih forumasaha
-
Fudo387
#92 Re: SRBI:))
Stvarno?Connaisseur Karlin wrote:Fudo, netocno, ja lijepo napisah, tvoja reakcija i pisanje su indikator da ima kommplekse, a istovremeno sam dodala, da mi je jednom prilikom receno od bonjakinje da su im srbi i hrvati upravo "instalirati" kompleks nize vrijednosti u starom politikcom sistemuFudo387 wrote: Prica zena kako ste mi ti i ona instalirali komplekse pa sam pokusao objasniti jedino sta ste mi vas dvoje bili u stanju instalirati, kako nekad, tako i danas.![]()
reakcije poput tvoje sam vise puta primjetila na formuskim komentarima od drugih forumasaha
-
bluesjunior
#93 Re: SRBI:))
fudo ba znas li ti s kim pricas? pusti je ba...ti si za nju niza vrsta postojanja...pogledaj malo unazad po forumu
- bh.tornjak
#94 Re: SRBI:))
nakon i. sv. rata dobili Vojvodinu i amin da naprave kraljevinu SHS a kasnije kraljevinu Jugoslaviju...hamza_sa wrote:Hahahahahahaha. Cuj zauzvrat dobili oduzimanje teritorije + bombardovanje.ettakoto wrote:Prosto je. Zapadnjaci su ih izdali, neki bi rekli i iskoristili. Mislim na 1SR i 2SR. Srbi su odigrali više nego značajnu ulogu u toj savezničkoj borbi protiv okupatora, a zauzvrat su dobili oduzimanje dijela teritorija + bombardovanje. A objektivno, Sloveni su, tako da i sa te strane donekle je logično da budu istočno okrenuti. I treća naravno pravoslavlje.saale wrote:Zašto Srbi imaju otpore prema zapadu i naginju Rusiji, A 99% istih radi ima želju da živi ili ima fameliju na zapadu, državama koje su u NATO savezu?
Ne treba zanemariti taj segment religije... Isto je i sa Bošnjacima i Hrvatima...
Ja koliko se sjecam, to im se desilo zbog silnih zlocina koje su cinili u kontinuitetu od 1991. pa do 1999. godine.
Jos jedan mit o izdaji Srba od strane saveznika.
-
Bodkin
#95 Re: SRBI:))
Da je zbog zlocina, pola planete bi bilo bombardovano. Malo objektivnosti ne bi skodilo
- Edin H.
#96 Re: SRBI:))
Nego zbog cega je? Nako.Bodkin wrote:Da je zbog zlocina, pola planete bi bilo bombardovano. Malo objektivnosti ne bi skodilo
-
Bodkin
#97 Re: SRBI:))
Lose sam se izrazio. Ako je zbog zlocina, onda bi trebalo bombardovati pola planeteEdin H. wrote:Nego zbog cega je? Nako.Bodkin wrote:Da je zbog zlocina, pola planete bi bilo bombardovano. Malo objektivnosti ne bi skodilo
- Skijaš
#98 Re: SRBI:))
Narodi su isti, politike nisu. Zato i kritiku treba ograničiti na pogrešnu politiku jer negativne generalizacije po pravilu vode (nekoj drugoj) nepravdi. Čitava je ova tema nakaradno postavljena.daddy-kool wrote:Svi smo mi isti?Kikibombona wrote:
Balkanski narodi, narocito Srbi, Hrvati i Bosnjaci, su bolesni. Sve je to u pet deka. Isti jebeni narod.
- animals
#99 Re: SRBI:))
Normalno..politicari oblikuju narode po potrebi..Skijaš wrote:Narodi su isti, politike nisu. Zato i kritiku treba ograničiti na pogrešnu politiku jer negativne generalizacije po pravilu vode (nekoj drugoj) nepravdi. Čitava je ova tema nakaradno postavljena.daddy-kool wrote:Svi smo mi isti?Kikibombona wrote:
Balkanski narodi, narocito Srbi, Hrvati i Bosnjaci, su bolesni. Sve je to u pet deka. Isti jebeni narod.
narod ko narod, svugdje isti..
- Connaisseur Karlin
#100 Re: SRBI:))
Srbi su dobili Vojvodinu, jer su oduvijek tamo zivjeli, demografski receno, uvijek bili najbrojniji, najglasniji i najvise su se borili za Banat, Backu i Srem, jer Sokcima i Bunjevcimma nije borilo za istu , kao ni Madzarima , koji danas kukajubh.tornjak wrote: nakon i. sv. rata dobili Vojvodinu i amin da naprave kraljevinu SHS a kasnije kraljevinu Jugoslaviju...