SRBI:))

Locked
Connaisseur Karlin

#76 Re: SRBI:))

Post by Connaisseur Karlin »

Fudo387 wrote:
animals wrote:Problem nije Srpski narod..
problem je Srpska politika i inteligencija koja ih stoljecima gura ka Rusiji..
normalno da ce obicni i neuki narod povjerovati kvazi intelektualcima
koji ih decenijama bombarduju lazima i mitovima..
isto se desava i Bosnjacima, kako je zapad i Izrael mrski zlotvor, a Arapi i Turska braca..
Ne moze novopeceni tisucar a da se ne osjeti superiornim, da ga jebes...cak kad je u pitanju i flautanje tudje kite.
Fudo387, ne razumijem, kako si dobio utisak da je superiorniji od tebe :D
Connaisseur Karlin

#77 Re: SRBI:))

Fudo387 wrote:Al' kad mi Srbi, Hrvati ili Svabe pocnu pricati o ljubavi prema Jevrejima?
Jeblo majku, sto nisu potusili u Ausvicu, Banjici i Jasenovcu, nabili na brod i poslali u "svetu" zemlju da se jebu u belajima dok su zivi.
da ti nesto kazem, dio ridbine mi je povezan sa Jevrejima, i mogu ti ceci,na Blkanu nisu ni prije rata bili narocito dragi generalno svima , iz prostog razloga, postojanje Izraela , a i takav stav mnogoborjne popualcije je je bio prilicno ogranicen, ali prihvacen u sredinama :)
animals

#78 Re: SRBI:))

Post by animals »

Fudo387 wrote:Al' kad mi Srbi, Hrvati ili Svabe pocnu pricati o ljubavi prema Jevrejima?
Jeblo majku, sto nisu potusili u Ausvicu, Banjici i Jasenovcu, nabili na brod i poslali u "svetu" zemlju da se jebu u belajima dok su zivi.
Zar medju ustasama nisu i Bosnjaci bili..
u svetu zemlju su ih poslali Englezi..
animals

#79 Re: SRBI:))

Post by animals »

Ovdje se stvorio utisak , da ja smatram nas Hrvate superiornim..
tako tumace pojedinci..
ja samo hocu reci , da je kod nas Hrvata, politika i narod jedan isti pravac..
dok , kod ostala dva naroda , nije bas tako..
Fudo387

#80 Re: SRBI:))

Post by Fudo387 »

animals wrote:
Da je do nas Bosnjaka, nasa braca Sefardi bi i dan danas s nama pravili sevdalinke, energoinveste...zna se ko se Adolfu hvalio sa prvim juden frei gradom, i ko ih je nemilice vodio u Jasenovac.
Znaju i Sefardi.
Connaisseur Karlin

#81 Re: SRBI:))

animals wrote:Ovdje se stvorio utisak , da ja smatram nas Hrvate superiornim..
tako tumace pojedinci..
meni je kolegica iz BiH jednom prilikom rekla , da je u starom sistemu,muslimanima bio kompleks nize vrijednosti instaliran upravo od strane hrvata i srba :?
Edin H.

#82 Re: SRBI:))

Post by Edin H. »

Fudo387 wrote:
animals wrote:
Da je do nas Bosnjaka, nasa braca Sefardi bi i dan danas s nama pravili sevdalinke, energoinveste...zna se ko se Adolfu hvalio sa prvim juden frei gradom, i ko ih je nemilice vodio u Jasenovac.
Znaju i Sefardi.

Tokom okupacije od 1941. do 1944. godine u Beogradu su formirana i radila četiri koncentraciona logora: Banjica, Staro sajmište,Topovske šupe i Milišića ciglana. Ta mesta stradanja je organizovala nacistička okupaciona vlast u urbanom jezgru Beograda uz podršku srpskih saradnika okupatora i kvislinga tj.izdajnika i ratnog zločinca Milana Nedića. Najveći koncentracioni logor na području okupirane Srbije bio je Banjički logor ili logor na Banjici. Logor je bio u funkciji od jula 1941. do oktobra 1944. u kasarni bivše Jugoslovenske vojske. Logor je imao dve sekcije u kojoj je jedna bila u nadležnosti Specijalne policije, dok je drugi deo bio u nadležnosti Gestapoa. Prvi zatvorenici dovedeni su 9. maja 1941. i zatvorenici bili su Jevreji i Romi, a od 1941. kada je Beograd proglašen za Judenfraj uglavnom protivnici Nedićevog režima, većinom zarobljeni partizani i srpski komunisti. Banjica je bio sabirni i egzekucijski logor. Mnogi zatvorenici iz Banjice bili su prebačeni u druge koncentracione i radne logore koje su Nemci držali pod svojom kontrolom u okupiranoj Evropi. Kroz ovaj logor za vreme čitave okupacije prošlo je najmanje 23.697 ljudi, a od tog broja par hiljada je streljano na stratištu u Jajincima. Tačan broj žrtava nikada neće biti poznat zbog toga što je mnogo dokumentacije bilo uništeno
Fudo387

#83 Re: SRBI:))

Post by Fudo387 »

Connaisseur Karlin wrote:
tako tumace pojedinci..
meni je kolegica iz BiH jednom prilikom rekla , da je u starom sistemu,muslimanima bio kompleks nize vrijednosti instaliran upravo od strane hrvata i srba :?
Ne znam, meni ste i jedni i drugi mogli instalirati samo kakvu dobru rodicu da vam je nategnem.
Cuj kompleks nize vrijednosti, od vas?
O jebemti sunce :lol:
animals

#84 Re: SRBI:))

Post by animals »

Fudo387 wrote:
tako tumace pojedinci..
Ne znam, meni ste i jedni i drugi mogli instalirati samo kakvu dobru rodicu da vam je nategnem.
Ramazan, a ti bi natezao druge vjere..
e Fudo, nevjernice..
i da sam ja napisao ovako nesto o natezanju, necije rodbine,
sigurno bi ban popusio odmah..
toliko o tvojoj kulturi, koje nemas uopce.. :-)
Last edited by animals on 21/06/2017 21:04, edited 1 time in total.
ljevoruki

#85 Re: SRBI:))

Post by ljevoruki »

Connaisseur Karlin wrote: na Blkanu nisu ni prije rata bili narocito dragi generalno svima , iz prostog razloga, postojanje Izraela
Za vrijeme Titine Jugoslavije nije bilo trgovinske razmjene sa Izraelom, bila je klauzula na svakoj fakturi da roba nije porijekla iz Izraela.
Sjecam se Jaffa narandzi sa stikerom da nisu izraelske.
Bravar se uvlacio Arapima u supak, jbg, valjalo je praviti baze, brane i dalekovode po Libiji i Iraku.
Nejse, odosmo od teme.
Connaisseur Karlin

#86 Re: SRBI:))

Fudo387 wrote:
tako tumace pojedinci..
Fudo, tvoja reakcija i komentar su upravo rezultat mog komenatara o tvojim frustracijama :)
Connaisseur Karlin

#87 Re: SRBI:))

ljevoruki wrote:
Connaisseur Karlin wrote: na Blkanu nisu ni prije rata bili narocito dragi generalno svima , iz prostog razloga, postojanje Izraela
Za vrijeme Titine Jugoslavije nije bilo trgovinske razmjene sa Izraelom, bila je klauzula na svakoj fakturi da roba nije porijekla iz Izraela.
Sjecam se Jaffa narandzi sa stikerom da nisu izraelske.
Bravar se uvlacio Arapima u supak, jbg, valjalo je praviti baze, brane i dalekovode po Libiji i Iraku.
Nejse, odosmo od teme.
a Jevreji omladina redovno isli u kibuce tokom ljeta :D
Fudo387

#88 Re: SRBI:))

Post by Fudo387 »

animals wrote:
Ramazan, a ti bi natezao druge vjere..
e Fudo, nevjernice..
i da sam ja napisao ovako nesto o natezanju, necije rodbine,
sigurno bi ban popusio odmah..
toliko o tvojoj kulturi, koje nemas uopce.. :-)
Prica zena kako ste mi ti i ona instalirali komplekse pa sam pokusao objasniti jedino sta ste mi vas dvoje bili u stanju instalirati, kako nekad, tako i danas.
Sto se tice Ramazana, sejtani su svezani pa se ne pika ako se neki odvez'o...on ce najebat', necu ja. :D
Edin H.

#89 Re: SRBI:))

Post by Edin H. »

Nego sjecate li se vi kada su Bregin jaran Svetozar Vukmanovic Tempo i Valter Peric izvlacili Jevreje iz Sarajeva na Romaniju?

Dosli gore, kazu Jevreji ne bismo mi bas da se priljucimo partizanima i Oslobodilackoj vojsci.

Kaze Tempo, nema problema, hajmo nazad u Sarajevo. :oops:
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#90 Re: SRBI:))

Post by _BataZiv_0809 »

Fudo387 wrote:
:lol: :lol: :lol:
Connaisseur Karlin

#91 Re: SRBI:))

Fudo387 wrote: Prica zena kako ste mi ti i ona instalirali komplekse pa sam pokusao objasniti jedino sta ste mi vas dvoje bili u stanju instalirati, kako nekad, tako i danas.
Fudo, netocno, ja lijepo napisah, tvoja reakcija i pisanje su indikator da ima kommplekse, a istovremeno sam dodala, da mi je jednom prilikom receno od bonjakinje da su im srbi i hrvati upravo "instalirati" kompleks nize vrijednosti u starom politikcom sistemu :)

reakcije poput tvoje sam vise puta primjetila na formuskim komentarima od drugih forumasaha :)
Fudo387

#92 Re: SRBI:))

Post by Fudo387 »

Fudo387 wrote: Prica zena kako ste mi ti i ona instalirali komplekse pa sam pokusao objasniti jedino sta ste mi vas dvoje bili u stanju instalirati, kako nekad, tako i danas.
Fudo, netocno, ja lijepo napisah, tvoja reakcija i pisanje su indikator da ima kommplekse, a istovremeno sam dodala, da mi je jednom prilikom receno od bonjakinje da su im srbi i hrvati upravo "instalirati" kompleks nize vrijednosti u starom politikcom sistemu :)

reakcije poput tvoje sam vise puta primjetila na formuskim komentarima od drugih forumasaha :)
Stvarno?
bluesjunior

#93 Re: SRBI:))

Post by bluesjunior »

fudo ba znas li ti s kim pricas? pusti je ba...ti si za nju niza vrsta postojanja...pogledaj malo unazad po forumu
bh.tornjak

#94 Re: SRBI:))

Post by bh.tornjak »

hamza_sa wrote:
ettakoto wrote:
saale wrote:Zašto Srbi imaju otpore prema zapadu i naginju Rusiji, A 99% istih radi ima želju da živi ili ima fameliju na zapadu, državama koje su u NATO savezu?
Prosto je. Zapadnjaci su ih izdali, neki bi rekli i iskoristili. Mislim na 1SR i 2SR. Srbi su odigrali više nego značajnu ulogu u toj savezničkoj borbi protiv okupatora, a zauzvrat su dobili oduzimanje dijela teritorija + bombardovanje. A objektivno, Sloveni su, tako da i sa te strane donekle je logično da budu istočno okrenuti. I treća naravno pravoslavlje.

Ne treba zanemariti taj segment religije... Isto je i sa Bošnjacima i Hrvatima...
Hahahahahahaha. Cuj zauzvrat dobili oduzimanje teritorije + bombardovanje.

Ja koliko se sjecam, to im se desilo zbog silnih zlocina koje su cinili u kontinuitetu od 1991. pa do 1999. godine.

Jos jedan mit o izdaji Srba od strane saveznika.
nakon i. sv. rata dobili Vojvodinu i amin da naprave kraljevinu SHS a kasnije kraljevinu Jugoslaviju...
Bodkin

#95 Re: SRBI:))

Post by Bodkin »

Da je zbog zlocina, pola planete bi bilo bombardovano. Malo objektivnosti ne bi skodilo
Edin H.

#96 Re: SRBI:))

Post by Edin H. »

Bodkin wrote:Da je zbog zlocina, pola planete bi bilo bombardovano. Malo objektivnosti ne bi skodilo
Nego zbog cega je? Nako. :D
Bodkin

#97 Re: SRBI:))

Post by Bodkin »

Edin H. wrote:
Bodkin wrote:Da je zbog zlocina, pola planete bi bilo bombardovano. Malo objektivnosti ne bi skodilo
Nego zbog cega je? Nako. :D
Lose sam se izrazio. Ako je zbog zlocina, onda bi trebalo bombardovati pola planete
Skijaš

#98 Re: SRBI:))

Post by Skijaš »

daddy-kool wrote:
Kikibombona wrote:
Balkanski narodi, narocito Srbi, Hrvati i Bosnjaci, su bolesni. Sve je to u pet deka. Isti jebeni narod.
Svi smo mi isti? :D
Narodi su isti, politike nisu. Zato i kritiku treba ograničiti na pogrešnu politiku jer negativne generalizacije po pravilu vode (nekoj drugoj) nepravdi. Čitava je ova tema nakaradno postavljena.
animals

#99 Re: SRBI:))

Post by animals »

Skijaš wrote:
daddy-kool wrote:
Kikibombona wrote:
Balkanski narodi, narocito Srbi, Hrvati i Bosnjaci, su bolesni. Sve je to u pet deka. Isti jebeni narod.
Svi smo mi isti? :D
Narodi su isti, politike nisu. Zato i kritiku treba ograničiti na pogrešnu politiku jer negativne generalizacije po pravilu vode (nekoj drugoj) nepravdi. Čitava je ova tema nakaradno postavljena.
Normalno..politicari oblikuju narode po potrebi..
narod ko narod, svugdje isti..
Connaisseur Karlin

#100 Re: SRBI:))

bh.tornjak wrote: nakon i. sv. rata dobili Vojvodinu i amin da naprave kraljevinu SHS a kasnije kraljevinu Jugoslaviju...
Srbi su dobili Vojvodinu, jer su oduvijek tamo zivjeli, demografski receno, uvijek bili najbrojniji, najglasniji i najvise su se borili za Banat, Backu i Srem, jer Sokcima i Bunjevcimma nije borilo za istu , kao ni Madzarima , koji danas kukaju :D Novi Sad je relativno nov grad , a koji su izgradili Madzari i Austrijanci :D Malo su pomogli i strani saveznici Srbima , ali Srbi su ovdje imali opravdan kredibiliet :)
Locked