Nekadasnje Sarajevo

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
muha_sa

Post by muha_sa »

pape wrote:
muha_sa wrote:Na sadašnjem taxi štandu Baščaršija brda lubenica se prodavalo a najdraže nam bilo ukrast lubenicu---merak.
Pred zimu se na istom mjestu kupus prodavao te smo bogme znali koju glavicu hapit. Šejtanska posla.
:lol: Muha, .... i ja sam na istom mjestu jednom klepio lubenicu, ali .... zayeb`o se pa klepio onu donju. :zzzz:
Citavo "brdo" se srusilo i "zavaljutalo" prema tramvajskoj stanici. :zzzz:
:lol: :lol: :lol:
Santos

Post by Santos »

Kaktus Sloga Pozorisna kafana Aero Klub Kuk Rebus Stelex.Pita na Marin dvoru u 1navece.Dzerdan Zvono kifle na Carsiji.Haug je legenda.Krkan znas li sta mu je sa burazom .Zvali su ga Rus.
aris_angel1s

Post by aris_angel1s »

Sjeca li se neko onog zadnjeg autobusa zvanog ,,pjanski,,?
Saobracao je u 1 sat iza ponoci,vozio nocne ptice sa carsije prema Ilidzi.
Moglo se u njemu naci svakakva svijeta od starijih hipika,metalaca do pokojeg pankera,a sminke je bilo najvise. :D
Jan Komel

Post by Jan Komel »

Najbola vecer za izlazak je bio cetvrtak
Rutina je bila sljedeca

- nadjemo se u Malom (kafana hotela Beograd) pa onda “par piva u sebe to je bilo… bilo rjesenje, rjesenje za osvjezenje pa onda
- u CDA ili SOS “na jednu brzinsku” slijedi
- KUK do jedno 00 – 01 ( punk – rock dolazi iz podruma i krova) i na kraju
- BB (sad ga lomi)

Sreca stanovalo se tu negdje iza ugla pa nije bio problem olesen kuci doci
delimiter

Post by delimiter »

A sjeca li se iko odlazaka na tekme po principu "ciko mogu li s vama?" :-)

A Miris Dunja? A pamti li iko kafe Kashmir u Nemanjinoj, malo povrh Bugatija i Piramide? Kuka? Svirki "Scabie" u Kabareu i Pink Pantera (ciji sax Darko danas drzi JAZZ) u CDA, i obratno?
Pa svih onih odlicnih koncerata, u onih divnih "par godina za nas"? EKV, AZRA; HAUSTOR; DISCIPLINA; MAJKE; SATAN PANONSKI; LET 3 itd...

Eee, nostalgija je cudna stvar...
delimiter

Post by delimiter »

Jan Komel wrote:Najbola vecer za izlazak je bio cetvrtak
Rutina je bila sljedeca

- nadjemo se u Malom (kafana hotela Beograd) pa onda “par piva u sebe to je bilo… bilo rjesenje, rjesenje za osvjezenje pa onda
- u CDA ili SOS “na jednu brzinsku” slijedi
- KUK do jedno 00 – 01 ( punk – rock dolazi iz podruma i krova) i na kraju
- BB (sad ga lomi)

Sreca stanovalo se tu negdje iza ugla pa nije bio problem olesen kuci doci
NEMOJ STA ZAMJERIT HAVERU, ALI TA SE KAFANA NIJE ZVALA "MALI" NEGO "ZEMUN"...SVEJEDNO, BILO JE LIJEPOOOOO!!!!!!
delimiter

Post by delimiter »

Altsa wrote:
krkan wrote:cda,kuk,bb,stelex
a jedno vrijeme je bila dobra i ljetna pozornica na ilidzi
nego sjecate li se hauga :-) i on je bio lik samo takav
jest svi bjezali od njega
:lol: :lol: :lol:
nisu raja bjezala od hauga vec od sopstvenih predrasuda...Ja sam s covjekom nekoliko puta popio pice i mogu vam reci da je bio lucidniji od 95 posto "fine" i "normalne" gradske raje... proputovao, vidio svijeta, i sto je najvaznije, SKONTAO KO JE KO NA OVOM SVIJETU. A dovoljno mu je bilo da te pogleda pa da zna ko si, sta si i KAKAV SI.
ovejaraS

Post by ovejaraS »

A sjeca li se ko najzafrkanijeg sarajevskog shibicara i shanera, sa facom "ne okreci se sine", zvanog Shanta. Posebna specijalnost mu je bila robna kuca Sarajka. Malo-malo, eto ti ga nosi nesto ispod mantila, joj kako je hapo, Tito dragi... I samo te pogleda, ono pravo opasno i pita treba li ti sta - on ce odmah nabaviti, i jos te glavom trzne par puta da se prepadnes i da ga drugi put prvi pozdravis i da ga postujes, i da "narucis" nesto od njega... A kad vidi da bas neces nista, odjednom nabaci kez i okrene na salu, da ga nebi prijavio, joj sta je radio taj covjek...

Cini mi se da sam ga vidio prosle godine na mostu na Chvili kako prevrce shibice, ostario pravo, ali ista prica, isti folovi, ma orginalni jalijas...

Gdje li je sad...
Santos

Post by Santos »

Meni je Bea sa Alipasina bio zakon.Lud 100 posto.Pa Aco peder sto je cesljo trebe po skenderiji.Nixon iz Svrakina boze sacuvaj.Ma bilo je svega.Pjanski je bio zakon.Sjeca li se ko onog papka sofera.Otvaro samo prva a niko nema karte.Razvaljuj zadnja on lafo ljut.Faca isti ajvar.
mr_orange

Post by mr_orange »

E, vala ovako nešto prvi put čujem, čuj ''faca isti ajvar''. :-) :-D :D :-) :-) :-) :-)
ExSarajevo

Post by ExSarajevo »

Je li se itko sjeca ART-a na Skenderiji? Tu sam visila sa metalcima.. HAOS mjesto. Otilsla sam nekoliko puta u REBUS-u is Kuk-u.. Odlicna vremena, bas mi nedostaju ta doba :( Drago mi je sto ste pokrenuli temu.. :)
Santos

Post by Santos »

Sa kojim metalcima.Da nije sa Hasetom Dadom Drogom i ostalim.Mislim znam dosta metalaca.Ja sam bio hasisar al nema veze dobar je i metal.Motorhead .
Kaktusssss

Post by Kaktusssss »

ART je bilo moje redovno mjesto izlazenja...pogotovo kada se slufta iz skole.... :D
Santos

Post by Santos »

KAKTUS JE BIO ZAKON.KAD SE SJETIM.JA FACA .DOBRO I JA SAM BIO TAMO.HASISARI JALIJASI DZALTARE DILERI.BOZE SACUVAJ KAD SAD SKONTAM STA SMO RADILI.SLAGER POGINU ZAKACIO SE ZA TRAMVAJ.FLASICA PRICA SA PIVAMA.RUS IZVODI STRIPTIZ POKAZUJE TETOVAZE.RANKA U WC DIRA ONE STVARI.ONAJ JEDAN DILA.BATO NIKAD TRJEZAN.DEBA NIKAD PARA ZA ULAZA.LEGENDE.JEDNOM SMO VOJNIKA NACUGALI FRAJER NIJE VEZE IMO POSLJE GDJE MU JE KASARNA.MAZNULI MU KAPU OPASAC.SVASTA JE BILO.O TUCAMA NECEMO.
ExSarajevo

Post by ExSarajevo »

Santos wrote:Sa kojim metalcima.Da nije sa Hasetom Dadom Drogom i ostalim.Mislim znam dosta metalaca.Ja sam bio hasisar al nema veze dobar je i metal.Motorhead .
Sjecam se sviju njih, oni su bili u statijoj grupi metalaca, ja sam bila u mladoj, pa onda u srednjoj grupi. Starija grupa su bili nasi 'guardians' ;-) -=Good Times=-
Kaktusssss wrote:ART je bilo moje redovno mjesto izlazenja...pogotovo kada se slufta iz skole.... Very Happy
Ja isto :)
jOFLA

Post by jOFLA »

.
Last edited by jOFLA on 13/07/2010 14:33, edited 1 time in total.
chaki

Post by chaki »

Zna li iko Ilderinu hipi , i ludu pank Adisu , stalno su bile u AG-u!!!
baba

Post by baba »

meatoverhere wrote:
bosanski mrki wrote:...pa na skenderiji, svega u 100-200 metara:

kafici: kod cenge, muppet, scotch, mod, muppet, mozzart, teatar...
picerija: gaj (kod naila)
restoran: gong (kod baneta)...

inace cenga i bane su onomad bili prva dva privatna disko-kluba u gradu, tamo negdje prije 40 godina...

eh, vremena davna, vremena divna...nikad vise...
Kako se ono zvahu ona dvojica Albanaca sto su radili na garderobi kod Chenge? Jedan je bio Nadi, a drugom se imena ne sjecam. Konobari Zeljko i Ilija. Silna guzva pred vratima i Nadi proviri kroz ono prozorche na vratima i pusti samo poznate. Pusti i ostale, ali samo onoliko dusa moze unutra, koliko izadje napolje.
Jedan se zvao Suzi.
No_Comment

Post by No_Comment »

Zna li ko onog pankera sa nadimkom Zicher,taj je bio mislim sa Peljeshca-Trpanj...hodao je Sarajevom sa irokez frizurom...
na uzas ondashnjega Sarajeva...
Sivka_Planinc

#95 joj

Post by Sivka_Planinc »

a joj muha_sa sta sve ti nabroja ... bas si mi poznat hahahah
Sivka_Planinc

#96 ovejaras

Post by Sivka_Planinc »

jedva pogodi nick ovom ovejaras....
od kad je Cepelin bio na Aneksu....... zar nije bio na C.Vili 2 , ispod Aneksa (brda ljubavi) hahahaha
pa onda preko puta do Adamsa....
nekako mi se cini da su svi isli istim redosljedom ono od Trase do Kaktusa pa dalje....
JaH...
A Dzerdan.......
Stari Sat...
to ono kad smo malo ko fol bili ozbiljniji...
a sad ne znam gdje mi mogla sa ovim godinama hahaha :-)
water

Post by water »

Rana Gimnazija: Po danu luftanje u Morica Hanu i kod Komse u Cumezu. Poslije skole Kaktus. Poslije Kaktusa Djerdan. Preko vikenda Sloga a poslije 10 Kabare sa lokalnim cugerima. Kasnije Dedan i 84. Majko moja sav sam se najezio
water

Post by water »

Rana Gimnazija: Po danu luftanje u Morica Hanu i kod Komse u Cumezu. Poslije skole Kaktus. Poslije Kaktusa Djerdan. Preko vikenda Sloga a poslije 10 Kabare sa lokalnim cugerima. Kasnije Dedan i 84. Majko moja sav sam se najezio
Sivka_Planinc

#99 ej

Post by Sivka_Planinc »

water .... Hocel To...
Ja vise i ne smijem citati ta sjecanja :)
water

Post by water »

U Nepodnosljivoj Lakoci Postojanja postoji jedan pasus gdje Kundera kaze kako svaki put kada vidi na TVu Hitlera ili nacisticku vojsku ustvari (ovo je stroga parafraza) se osjeca lijepo, jer to je bilo kad je bio MLAD. Tako valjda i ja.
Post Reply