pape wrote:muha_sa wrote:Na sadašnjem taxi štandu Baščaršija brda lubenica se prodavalo a najdraže nam bilo ukrast lubenicu---merak.
Pred zimu se na istom mjestu kupus prodavao te smo bogme znali koju glavicu hapit. Šejtanska posla.Muha, .... i ja sam na istom mjestu jednom klepio lubenicu, ali .... zayeb`o se pa klepio onu donju.
![]()
Citavo "brdo" se srusilo i "zavaljutalo" prema tramvajskoj stanici.
Nekadasnje Sarajevo
- muha_sa
-
aris_angel1s
Sjeca li se neko onog zadnjeg autobusa zvanog ,,pjanski,,?
Saobracao je u 1 sat iza ponoci,vozio nocne ptice sa carsije prema Ilidzi.
Moglo se u njemu naci svakakva svijeta od starijih hipika,metalaca do pokojeg pankera,a sminke je bilo najvise.
Saobracao je u 1 sat iza ponoci,vozio nocne ptice sa carsije prema Ilidzi.
Moglo se u njemu naci svakakva svijeta od starijih hipika,metalaca do pokojeg pankera,a sminke je bilo najvise.
-
Jan Komel
Najbola vecer za izlazak je bio cetvrtak
Rutina je bila sljedeca
- nadjemo se u Malom (kafana hotela Beograd) pa onda “par piva u sebe to je bilo… bilo rjesenje, rjesenje za osvjezenje pa onda
- u CDA ili SOS “na jednu brzinsku” slijedi
- KUK do jedno 00 – 01 ( punk – rock dolazi iz podruma i krova) i na kraju
- BB (sad ga lomi)
Sreca stanovalo se tu negdje iza ugla pa nije bio problem olesen kuci doci
Rutina je bila sljedeca
- nadjemo se u Malom (kafana hotela Beograd) pa onda “par piva u sebe to je bilo… bilo rjesenje, rjesenje za osvjezenje pa onda
- BB (sad ga lomi)
-
delimiter
A sjeca li se iko odlazaka na tekme po principu "ciko mogu li s vama?" 
A Miris Dunja? A pamti li iko kafe Kashmir u Nemanjinoj, malo povrh Bugatija i Piramide? Kuka? Svirki "Scabie" u Kabareu i Pink Pantera (ciji sax Darko danas drzi JAZZ) u CDA, i obratno?
Pa svih onih odlicnih koncerata, u onih divnih "par godina za nas"? EKV, AZRA; HAUSTOR; DISCIPLINA; MAJKE; SATAN PANONSKI; LET 3 itd...
Eee, nostalgija je cudna stvar...
A Miris Dunja? A pamti li iko kafe Kashmir u Nemanjinoj, malo povrh Bugatija i Piramide? Kuka? Svirki "Scabie" u Kabareu i Pink Pantera (ciji sax Darko danas drzi JAZZ) u CDA, i obratno?
Pa svih onih odlicnih koncerata, u onih divnih "par godina za nas"? EKV, AZRA; HAUSTOR; DISCIPLINA; MAJKE; SATAN PANONSKI; LET 3 itd...
Eee, nostalgija je cudna stvar...
-
delimiter
NEMOJ STA ZAMJERIT HAVERU, ALI TA SE KAFANA NIJE ZVALA "MALI" NEGO "ZEMUN"...SVEJEDNO, BILO JE LIJEPOOOOO!!!!!!Jan Komel wrote:Najbola vecer za izlazak je bio cetvrtak
Rutina je bila sljedeca
- BB (sad ga lomi)
-
delimiter
nisu raja bjezala od hauga vec od sopstvenih predrasuda...Ja sam s covjekom nekoliko puta popio pice i mogu vam reci da je bio lucidniji od 95 posto "fine" i "normalne" gradske raje... proputovao, vidio svijeta, i sto je najvaznije, SKONTAO KO JE KO NA OVOM SVIJETU. A dovoljno mu je bilo da te pogleda pa da zna ko si, sta si i KAKAV SI.Altsa wrote:jest svi bjezali od njegakrkan wrote:cda,kuk,bb,stelex
a jedno vrijeme je bila dobra i ljetna pozornica na ilidzi
nego sjecate li se haugai on je bio lik samo takav
![]()
![]()
-
ovejaraS
A sjeca li se ko najzafrkanijeg sarajevskog shibicara i shanera, sa facom "ne okreci se sine", zvanog Shanta. Posebna specijalnost mu je bila robna kuca Sarajka. Malo-malo, eto ti ga nosi nesto ispod mantila, joj kako je hapo, Tito dragi... I samo te pogleda, ono pravo opasno i pita treba li ti sta - on ce odmah nabaviti, i jos te glavom trzne par puta da se prepadnes i da ga drugi put prvi pozdravis i da ga postujes, i da "narucis" nesto od njega... A kad vidi da bas neces nista, odjednom nabaci kez i okrene na salu, da ga nebi prijavio, joj sta je radio taj covjek...
Cini mi se da sam ga vidio prosle godine na mostu na Chvili kako prevrce shibice, ostario pravo, ali ista prica, isti folovi, ma orginalni jalijas...
Gdje li je sad...
Cini mi se da sam ga vidio prosle godine na mostu na Chvili kako prevrce shibice, ostario pravo, ali ista prica, isti folovi, ma orginalni jalijas...
Gdje li je sad...
-
Santos
Meni je Bea sa Alipasina bio zakon.Lud 100 posto.Pa Aco peder sto je cesljo trebe po skenderiji.Nixon iz Svrakina boze sacuvaj.Ma bilo je svega.Pjanski je bio zakon.Sjeca li se ko onog papka sofera.Otvaro samo prva a niko nema karte.Razvaljuj zadnja on lafo ljut.Faca isti ajvar.
-
ExSarajevo
Je li se itko sjeca ART-a na Skenderiji? Tu sam visila sa metalcima.. HAOS mjesto. Otilsla sam nekoliko puta u REBUS-u is Kuk-u.. Odlicna vremena, bas mi nedostaju ta doba
Drago mi je sto ste pokrenuli temu.. 
- Kaktusssss
ART je bilo moje redovno mjesto izlazenja...pogotovo kada se slufta iz skole.... 
-
Santos
KAKTUS JE BIO ZAKON.KAD SE SJETIM.JA FACA .DOBRO I JA SAM BIO TAMO.HASISARI JALIJASI DZALTARE DILERI.BOZE SACUVAJ KAD SAD SKONTAM STA SMO RADILI.SLAGER POGINU ZAKACIO SE ZA TRAMVAJ.FLASICA PRICA SA PIVAMA.RUS IZVODI STRIPTIZ POKAZUJE TETOVAZE.RANKA U WC DIRA ONE STVARI.ONAJ JEDAN DILA.BATO NIKAD TRJEZAN.DEBA NIKAD PARA ZA ULAZA.LEGENDE.JEDNOM SMO VOJNIKA NACUGALI FRAJER NIJE VEZE IMO POSLJE GDJE MU JE KASARNA.MAZNULI MU KAPU OPASAC.SVASTA JE BILO.O TUCAMA NECEMO.
-
ExSarajevo
Sjecam se sviju njih, oni su bili u statijoj grupi metalaca, ja sam bila u mladoj, pa onda u srednjoj grupi. Starija grupa su bili nasi 'guardians'Santos wrote:Sa kojim metalcima.Da nije sa Hasetom Dadom Drogom i ostalim.Mislim znam dosta metalaca.Ja sam bio hasisar al nema veze dobar je i metal.Motorhead .
Ja istoKaktusssss wrote:ART je bilo moje redovno mjesto izlazenja...pogotovo kada se slufta iz skole.... Very Happy
-
baba
Jedan se zvao Suzi.meatoverhere wrote:Kako se ono zvahu ona dvojica Albanaca sto su radili na garderobi kod Chenge? Jedan je bio Nadi, a drugom se imena ne sjecam. Konobari Zeljko i Ilija. Silna guzva pred vratima i Nadi proviri kroz ono prozorche na vratima i pusti samo poznate. Pusti i ostale, ali samo onoliko dusa moze unutra, koliko izadje napolje.bosanski mrki wrote:...pa na skenderiji, svega u 100-200 metara:
kafici: kod cenge, muppet, scotch, mod, muppet, mozzart, teatar...
picerija: gaj (kod naila)
restoran: gong (kod baneta)...
inace cenga i bane su onomad bili prva dva privatna disko-kluba u gradu, tamo negdje prije 40 godina...
eh, vremena davna, vremena divna...nikad vise...
-
No_Comment
Zna li ko onog pankera sa nadimkom Zicher,taj je bio mislim sa Peljeshca-Trpanj...hodao je Sarajevom sa irokez frizurom...
na uzas ondashnjega Sarajeva...
na uzas ondashnjega Sarajeva...
-
Sivka_Planinc
#95 joj
a joj muha_sa sta sve ti nabroja ... bas si mi poznat hahahah
-
Sivka_Planinc
#96 ovejaras
jedva pogodi nick ovom ovejaras....
od kad je Cepelin bio na Aneksu....... zar nije bio na C.Vili 2 , ispod Aneksa (brda ljubavi) hahahaha
pa onda preko puta do Adamsa....
nekako mi se cini da su svi isli istim redosljedom ono od Trase do Kaktusa pa dalje....
JaH...
A Dzerdan.......
Stari Sat...
to ono kad smo malo ko fol bili ozbiljniji...
a sad ne znam gdje mi mogla sa ovim godinama hahaha
od kad je Cepelin bio na Aneksu....... zar nije bio na C.Vili 2 , ispod Aneksa (brda ljubavi) hahahaha
pa onda preko puta do Adamsa....
nekako mi se cini da su svi isli istim redosljedom ono od Trase do Kaktusa pa dalje....
JaH...
A Dzerdan.......
Stari Sat...
to ono kad smo malo ko fol bili ozbiljniji...
a sad ne znam gdje mi mogla sa ovim godinama hahaha
-
Sivka_Planinc
#99 ej
water .... Hocel To...
Ja vise i ne smijem citati ta sjecanja
Ja vise i ne smijem citati ta sjecanja