Da sad Ceca dodje u Sarajevo, smijem glavu na panj staviti da bi napunila Zetru do plafona, nema veze sto joj je rahmetli muz sa ekipom "ratnika" divljao po Bosni, ali jok, Thompson je problem....
Koncert za ratne zločince u Mostaru
- klixoris
#76 Re: Koncert za ratne zločince u Mostaru
Bosnjo je cudo !
Da sad Ceca dodje u Sarajevo, smijem glavu na panj staviti da bi napunila Zetru do plafona, nema veze sto joj je rahmetli muz sa ekipom "ratnika" divljao po Bosni, ali jok, Thompson je problem....
- SEYOboy
#77 Re: Koncert za ratne zločince u Mostaru
covjek je prije svega poduzetnik, dok pare idu boli njega kurac za eventualna ustaska obiljezja. guglaj malo njegove intervjue pa ces naci da se ogradjuje od ustasa. a i nije njegov posao da pregleda svoje fanove. neka policija radi svoj posao.dustaban wrote:Yebo vas Thompson vidim tepate mu.klixoris wrote:Odprilike tako !SEYOboy wrote:ja bih molio postovane poznavatelje thompsonovog opusa da na nam kazu i pokazu snimku zadnjeg njegovog koncerta u kojem je pjevao TUDJU ustasku pjesmu jasenovas i gradiska stara. hvala. koliko mene pamcenje sluzi u zadnjih 20 godina nije zapjevao na koncertu nijednu ustasku pjesmu.
Ajde recimo on nije usasha i nije on jadan kriv sto mu na koncerte dolaze kopije Jure Francetica, masu ustaskim zastavama, pozdravljaju se nacistickim pozdravima...
KAD JE ON ZBOG TOGA PREKINUO KONCERT ?
- Nurudin
- Location: "Zli, dobri, blagi, surovi, nepokretni, olujni, otvoreni, skriveni, sve su to oni i sve između toga.
#78 Re: Koncert za ratne zločince u Mostaru
Iftar bude i u Bijeloj kući . Naravno da je to pokazivanje svoga identiteta, ali postoji kultura i civilizovano zapišavanjeHafis wrote:Pa o tome i govorim. Zapišavanjetandmand wrote:
Ne znam šta imaju zapišavat teritoriju na Starom mostu kada je križ na Humu jasno obilježio šta je čije.
Nepostojanje svinjetine, križ na Humu, iftar pod Starim mostom, koncert podrške ekipi iz Haga....samo nastavi slijed.
bez vrijeđanja drugih , a Perković je više puta proglašavan uvredljivim i agresivnim ("zapaliću dvatri srpska štaba" "za dom spremni")
i on to i jeste, naročito u ovom kontekstu.
To što je tebi neprihvatjivo da neko iftari ispod starog mosta, to je klasičan primjer islamofobije .
Poređenje ta dva primjera je kao kad bi kulturno i nekulturno ponašanje stavio pod isto, jer su oba oblika - ponašanje.
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#79 Re: Koncert za ratne zločince u Mostaru
ceca na kosevu
lepi grome moj
lepi grome moj
-
Juliuscezar
#80 Re: Koncert za ratne zločince u Mostaru
hrvati ustaše branit uznike i thompsona
- Lincoln-Burrows
- karanana
#82 Re: Koncert za ratne zločince u Mostaru
Sta fali sto ce zapalit 2-3 srpska staba?
Eee da hoce to udarit i zapjevat to i cavoglave, ali mu je dragi sigurno reko da ne dira po braci.
Ovde su problem guznici a ne thompson. Mogla je i tereza kesovija biti gosca eventa, problem je isti. Zlocinci zive i dizu se u nebo.
Eee da hoce to udarit i zapjevat to i cavoglave, ali mu je dragi sigurno reko da ne dira po braci.
Ovde su problem guznici a ne thompson. Mogla je i tereza kesovija biti gosca eventa, problem je isti. Zlocinci zive i dizu se u nebo.
Last edited by karanana on 08/06/2017 17:04, edited 1 time in total.
- It_is_a_Leclerc
#83 Re: Koncert za ratne zločince u Mostaru
Možete vi biti i dobri samarićani i članovi Greenpeacea, koncert podrške ljudima koji su osuđeni za udruživanje radi činjenja zločina protiv čovječnosti je sunovrat ljudskog i svakog drugog karaktera.
Iskreno, ja bih se radije ubio nego bio takva osoba. Ali, vidim, svakakvih nas ima. Dno je relevantan pojam. Miran san i obraz su, očito, precijenjeni.
"Bilježim se s štovanjem susjede i susjedi"
Iskreno, ja bih se radije ubio nego bio takva osoba. Ali, vidim, svakakvih nas ima. Dno je relevantan pojam. Miran san i obraz su, očito, precijenjeni.
"Bilježim se s štovanjem susjede i susjedi"
- SmokingMan
#84 Re: Koncert za ratne zločince u Mostaru
Hafise,ideš li da zdušno sa masom pjevaš hitove?
Last edited by SmokingMan on 08/06/2017 17:05, edited 1 time in total.
-
Fudo387
#85 Re: Koncert za ratne zločince u Mostaru
Od koga ti ocekujes da se mlavi sa tim kretenima dole i zabrane taj krkanluk?dustaban wrote:Yebo vas Thompson vidim tepate mu.klixoris wrote:Odprilike tako !SEYOboy wrote:ja bih molio postovane poznavatelje thompsonovog opusa da na nam kazu i pokazu snimku zadnjeg njegovog koncerta u kojem je pjevao TUDJU ustasku pjesmu jasenovas i gradiska stara. hvala. koliko mene pamcenje sluzi u zadnjih 20 godina nije zapjevao na koncertu nijednu ustasku pjesmu.
Ajde recimo on nije ustasha i nije on jadan kriv sto mu na koncerte dolaze kopije Jure Francetica, masu ustaskim zastavama, pozdravljaju nacistickim pozdravima...
KAD JE ON ZBOG TOGA PREKINUO KONCERT ?
-
toska
#86 Re: Koncert za ratne zločince u Mostaru
Najmanji problem u ovom koncertu je Thompson ! Samo se bezveze trola sa njim.karanana wrote:Nisam imo problem protiv thompsona. Ima dobrih pjesama, sexi jebacki glas i kontam kako ljudi padnu u trans. Ja nisam imo problem ni sa najavama za zetru. Jebes ga dolazio je na stari most, sliko se s rajom.
Moj problem je sam event i odrzavanje istog za ove guznike.
Pravi problem je motiv održavanje ovog koncerta, a to je podrška optuženim i prvostepeno presuđenim ratnim zločincima.
- zunazu
#87 Re: Koncert za ratne zločince u Mostaru
Bošnjaci su civiliziran narod i kao svaki normalan narod u Evropi poštuje svoju državu, ustav i zakone. Šta ti očekuješ?tandmand wrote:Ljubo kakav je takav je, kao i HDZ iz kojeg dolazi a Bošnjaci Mostara su odlučili da ispoštuju njegovu odluku tj. instituciju gradonačelnika.![]()
Pokazao je ko je gazda!
Apsolutno izokrenuta priča. Thompson je najobičnija fašistička kurvica i nebitna pojava u svemu ovome.karanana wrote:Najmanji problem u ovom koncertu je Thompson ! Samo se bezveze trola sa njim.
Pravi problem je motiv održavanje ovog koncerta, a to je podrška optuženim i prvostepeno presuđenim ratnim zločincima.
-
Hafis
#88 Re: Koncert za ratne zločince u Mostaru
Svakako da mi je neprihvatljivo organiziranje masovnih vjerskih manifestacija ispod Starog mosta. Zašto se nije tako skupno i javno iftarilo u doba otomanske imperije, a sad su se dosjetili.Nurudin wrote:Iftar bude i u Bijeloj kući . Naravno da je to pokazivanje svoga identiteta, ali postoji kultura i civilizovano zapišavanjeHafis wrote:Pa o tome i govorim. Zapišavanjetandmand wrote:
Ne znam šta imaju zapišavat teritoriju na Starom mostu kada je križ na Humu jasno obilježio šta je čije.
Nepostojanje svinjetine, križ na Humu, iftar pod Starim mostom, koncert podrške ekipi iz Haga....samo nastavi slijed.
bez vrijeđanja drugih , a Perković je više puta proglašavan uvredljivim i agresivnim ("zapaliću dvatri srpska štaba" "za dom spremni")
i on to i jeste, naročito u ovom kontekstu.
To što je tebi neprihvatjivo da neko iftari ispod starog mosta, to je klasičan primjer islamofobije .
Poređenje ta dva primjera je kao kad bi kulturno i nekulturno ponašanje stavio pod isto, jer su oba oblika - ponašanje.
Prije svega, stari most nije samo neka obična mostina, već prije svega simbol ovog grada i svih njegovih stanovnika, ako ćemo i simbol ove države.Toliko je toliko truda, novca, energije utrošeno u simboliku koju on predstavlja.
Danas je to turistički dragulj.
I ti mi sad hoćeš reći da je sasvim slučajno odabrana ta lokacija? Bi li vlasti u Pizzi dopustile sličnu vjersku manifestaciju ispred tornja..ili vlasti u Ateni ispred Akropola.
- Nurudin
- Location: "Zli, dobri, blagi, surovi, nepokretni, olujni, otvoreni, skriveni, sve su to oni i sve između toga.
#89 Re: Koncert za ratne zločince u Mostaru
Hafis , ode ti na otomansku imperiju...
Taj tvoj pogled na iftare je kao kad bi nekome smetali božićni domjenci . Tipa, šta ima to da se radi u državnim institucijama .
Ramazan je kod muslimana vrijeme slično kao vrijeme Božića , Uskrsa itd
Taj tvoj pogled na iftare je kao kad bi nekome smetali božićni domjenci . Tipa, šta ima to da se radi u državnim institucijama .
- enko 1964
- Grijem se na: južnu interkonekciju
#90 Re: Koncert za ratne zločince u Mostaru
Jézus, Mária!
Djeca kamenjara i večeru proglasili vjerskom manifestacijom.
Djeca kamenjara i večeru proglasili vjerskom manifestacijom.
- BHCluster
#91 Re: Koncert za ratne zločince u Mostaru
To je ta demagogija koju tzv doktor rabi.
Last edited by BHCluster on 08/06/2017 17:32, edited 1 time in total.
- Dupli_skalp
#92 Re: Koncert za ratne zločince u Mostaru
@karanana i još par forumaša su jedini dobro postavili dijagnozu.
poenta svega je koncert podrške "guznicima", a ne thompson. i nije on jedini koji pjeva, eno nekadašnji pjevač sevdalinki, mate bulić isto pjeva.
skrećete fokus sa najbitnijeg na manje bitno. pjevači su plaćenici. bitno je kome i čemu se ovo organizuje, ko to organizuje i koja je poruka svima.
poenta svega je koncert podrške "guznicima", a ne thompson. i nije on jedini koji pjeva, eno nekadašnji pjevač sevdalinki, mate bulić isto pjeva.
skrećete fokus sa najbitnijeg na manje bitno. pjevači su plaćenici. bitno je kome i čemu se ovo organizuje, ko to organizuje i koja je poruka svima.
-
dječak sa šibicama
#93 Re: Koncert za ratne zločince u Mostaru
Strasno, ja sam sokiran.
Taman u drzavi nastupi blagostanje, GRAS bljesnuo i kupio nove autobuse, sarajevske ulice vise nisu potopljene nakon prvog pljuska, nema redukcija vode, otvoreno 100.000 radnih mjesta, i dodje nakav Tompson i upropasti idilu.
Sramota!
Taman u drzavi nastupi blagostanje, GRAS bljesnuo i kupio nove autobuse, sarajevske ulice vise nisu potopljene nakon prvog pljuska, nema redukcija vode, otvoreno 100.000 radnih mjesta, i dodje nakav Tompson i upropasti idilu.
Sramota!
- BHCluster
#94 Re: Koncert za ratne zločince u Mostaru
Nije upropasti idilu nego dodatak na to sve stosi naveo.dječak sa šibicama wrote:Strasno, ja sam sokiran.
Sramota!
-
Hafis
#95 Re: Koncert za ratne zločince u Mostaru
Sve je to meni jasno. Ja sam odrastao u mahali u kojoj je živjelo 90% muslimana i vrlo dobro znam i što je Bajram, ramazan i što je iftar.Nurudin wrote:Hafis , ode ti na otomansku imperiju...
Upražnjavanje vjerskih ''dužnosti'' u javnim institucijama pravilnikom bih zabranio..... ali da ne tupim.
Poštujem i ove novotarije u obliku javnih masovnih iftara, ali na za to odgovarajućim mjestima, a ne na turističkim lokacijama. Vrlo dobro poznajem Mostar i ljude u njemu, pa ako hoćeš veoma dobro poznajem mentalitet mostarskih Bošnjaka i otprilike znam o kojem bi se postotku vjernika tu moglo raditi. Više bi ih skupio za podršku pokojnom Brozu ili Alojzu Mocku, već za javni iftar. Ovo je uvezeno sa strane kao jedan doprinos standardnoj mostarskoj disciplini - zapišavanju teritorija.
- LBVIEW
#96 Re: Koncert za ratne zločince u Mostaru
Znaci, ako nema "idile" ne treba ni reagirati na koncert podrske ratnim zlocincima, ovaj po novohrvatskom uznicima?dječak sa šibicama wrote:Strasno, ja sam sokiran.
Sramota!
Sto se ove fasisticke manifestacije pak tice, ko se ovom, nakon svega jos cudi, taj je naivan ili glup ko kurac- nema zlocinca, tj uznika, od Kordica pa nadalje, kojeg ova rulja sto se jos zove i birackim tijelom HDZ-a, sve sa vjerskim poglavarima i politickom duznosnicima, nije docekala kao 'rvatskog "viteza". Btw., super nabacen politicki volej, samo pitanje imali iko muda i volje isti iskoristiti.
- Point.
#97 Re: Koncert za ratne zločince u Mostaru
I taj Stari Most su sagradili ljudi koji su iftarili i postili, tako da nista strasno. Vidim nigdje ne spominjes tisucugodisnji kriz na onom brdu. Zasto si toliko licemjeran doktore?Hafis wrote: Ako ćemo baš kod zapišavanja onda je i održavanje ''tradicionalnog'' (čitaj treću godinu za redom) iftara pod Starim mostom jedan od eklatantantnijih primjera zapišavanja. od tolike ledine i meraje ciljano je probran Stari most, simbol ne samo grada već i cijele države (new treba mi nitko sada pametovati o Praljku i 1993. jer ću ja početi o padu Ključa u 0731251120 ruke i smaknuću loze Kotromanića).
Klasično zapišavanje. Za 500 godina svog postojanja Mostar onako nešto nije vidio, a jebe me se za kasabe po Bosni.
Mogu misliti situaciju kad bi islamska zajednica u Parizu ili Londonu tražila organizaciju javnog iftara za nekih 30-40 000 ljudi ispod Ajfelovog tornja ili ispred Buckingove palače.
Ovaj koncert služi za zapišavanje, ali nemojte šuplju. Ovdje ničije maslo nije za ramazana.
-
Hafis
#98 Re: Koncert za ratne zločince u Mostaru
Iskreno, stvarno je ovo lopta nabačena na volej. Sva sreća pa nema izrazitih gol igrača.LBVIEW wrote:Znaci, ako nema "idile" ne treba ni reagirati na koncert podrske ratnih zlocincima, ovaj po novohrvatskom uznicima?dječak sa šibicama wrote:Strasno, ja sam sokiran.
Sramota!
Sto se ove fasisticke manifestacije pak tice, ko se ovom, nakon svega jos cudi, taj je naivan ili glup ko kurac- nema zlocinca, tj uznika, od Kordica pa nadalje, kojeg ova rulja sto se jos zove i birackim tijelom HDZ-a, sve sa vjerskim poglavarima i politickom duznosnicima, nije docekala kao 'rvatskog "viteza". Btw., super nabacen politicki volej, samo pitanje imali iko muda i volje isti iskoristiti.
Glavni ''antifašistički'' politički akteri su katastrofa:
Bakir ne zna, a i njegova ne pije puno vode zapadno od Une.
Nikšić na sve liči, samo ne na čovjeka čije bi mišljenje nekome bilo interesantno.
Fahro je pragmatičar i ne pada mu na um čačkati mečku, već čeka što će iz toga sve ispasti.
Komšić je odavno istrošen i prepoznat kao jedan od uzroka današnjih političkih previranja
..i tko ostaje...aha nacionalsocijalistički dvojac, Lolek i Bolek iz GS-a. Ta se dvojica ionako ne gase u antihrvatskoj histeriji, tako što god da kažu, već smo imali prigodu čuti ranije...i to nebrojeno puta.
Nevladin sektor - b.o. To je ekipa drpaj gengele dok još ima: dobro nama-dobro njima.
- Nurudin
#99 Re: Koncert za ratne zločince u Mostaru
Novotarija pa šta ?! Nisi ti vehabijaHafis wrote:Sve je to meni jasno. Ja sam odrastao u mahali u kojoj je živjelo 90% muslimana i vrlo dobro znam i što je Bajram, ramazan i što je iftar.Nurudin wrote:Hafis , ode ti na otomansku imperiju...
Upražnjavanje vjerskih ''dužnosti'' u javnim institucijama pravilnikom bih zabranio..... ali da ne tupim.
Poštujem i ove novotarije u obliku javnih masovnih iftara, ali na za to odgovarajućim mjestima, a ne na turističkim lokacijama. Vrlo dobro poznajem Mostar i ljude u njemu, pa ako hoćeš veoma dobro poznajem mentalitet mostarskih Bošnjaka i otprilike znam o kojem bi se postotku vjernika tu moglo raditi. Više bi ih skupio za podršku pokojnom Brozu ili Alojzu Mocku, već za javni iftar. Ovo je uvezeno sa strane kao jedan doprinos standardnoj mostarskoj disciplini - zapišavanju teritorija.
Na koji način to tebe vrijeđa ?Šta fali što je na turističkoj lokaciji , kao turisti će se prepasti muslimana koji večeraju?
Pa oni i dolaze tu radi otomanske arhitekture , a valjda znaju da ona spada u islamsku kulturu
- Kikibombona
#100 Re: Koncert za ratne zločince u Mostaru
Da, bas je tako.SEYOboy wrote: covjek odrzao koncert prosli tjedan u Wuppertalu u Njemačkoj. Njega ti najvise zele zabraniti srbi i oni koji govore da je u RH proveden genocid nad srpskom nejaci u periodu 1991-1995.
Kome normalnom smetaju stihovi:
Kakvih govana u ovoj drzavi ima, to nema nigdje...Jasenovac i Gradiška Stara,
to je kuća Maksovih mesara.
Kroz Imotski kamioni žure,
voze crnce Francetića Jure.
U Čapljini, klaonica bila,
puno Srba Neretva nosila. ('ajmo ruke)
Oj Neretvo teci niza stranu,
nosi Srbe plavome Jadranu.
Ko je moga zamisliti lani,
da će Božić slavit partizani.
Tko je reka, jeba li ga ćaća,