Kod Kiseljaka se gradi dom za stare s imenom nacističke sluge Ivana Šarića
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
- Alfons Kauders
#77 Re: Kod Kiseljaka se gradi dom za stare s imenom nacističke sluge Ivana Šarića
Sta ti se gadi? Konkretno?Black swan wrote:alfons stvarno si počeo podmetati
gadi mi se to što radiš i meni podvaljuješ
10 na jednoga
ja nisam sarajevoxxx da to mogu podnijeti
Rusi u Berlinu? Amerikanci na Omaha beach?
Ili pak iskljucivo Tito u Sloveniji?
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
-
sumirprimus
#79 Re: Kod Kiseljaka se gradi dom za stare s imenom nacističke sluge Ivana Šarića
ne alfonse u ranu ljutu ne u blajburg...

- Alfons Kauders
#80 Re: Kod Kiseljaka se gradi dom za stare s imenom nacističke sluge Ivana Šarića
Prijevod "povukao se" sa hrvatskog na bosanski = "izbacen iz KPJ i naknadno osudjen na zatvorsku kaznu"Black swan wrote:povukao se iz onoga što se zove nedemokratski totalitarni sustavAlfons Kauders wrote:Na vrijeme se povukao - umro prije no sto su ga spengali u Hag
I Hitler se tako "na vrijeme" povukao i nije mu sudjeno
masjtor si spina s tobom raspravljati isto s nekom mašinom za izvrtanje
Tako su se "povukli" Alija, Vojo i mnogi drugi.
Ja majstor spina? Ne bas. Majstor sam za sjebavanje spina, ali ne spinovanje. Vatrogasac i piroman nisu isto.
- arzuhal
#81 Re: Kod Kiseljaka se gradi dom za stare s imenom nacističke sluge Ivana Šarića
ah, bespuća povijesne zbiljnosti...
-
sumirprimus
#82 Re: Kod Kiseljaka se gradi dom za stare s imenom nacističke sluge Ivana Šarića
ko sto gledam ode mujo u mornare,a labud na poskok ,sto je sigurno sigurno je 
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#83 Re: Kod Kiseljaka se gradi dom za stare s imenom nacističke sluge Ivana Šarića
bije ateist bije komunist bije vjernik bije hrvat, bije bošnjak
a nemam nikakvog intere$a u ovome
svima vam opraštam
ali nemam namjeru čitati vaše gluposti, spinove,
ako neko nađe popis zločina ovog lika iz naslova teme nek mi se obrati privatnom proukom
kratko jer duge ne čitam odmah brišem... znači taksativno, to to i to
podsticao
činio
djelovao
svima vam opraštam
ako neko nađe popis zločina ovog lika iz naslova teme nek mi se obrati privatnom proukom
podsticao
činio
djelovao
- Alfons Kauders
#84 Re: Kod Kiseljaka se gradi dom za stare s imenom nacističke sluge Ivana Šarića
Bujrum, nek dodje. Ja sam tamo vec godinama i nikako da skontaju. Jebiga, hoce to kad Bosnjo prica hrvatski bolje od njih u Hercegovini, pa kontaju da sam iz Hrvatske.sumirprimus wrote:ko sto gledam ode mujo u mornare,a labud na poskok ,sto je sigurno sigurno je
-
kakavdanakneiskustvu
#85 Re: Kod Kiseljaka se gradi dom za stare s imenom nacističke sluge Ivana Šarića
Black swan wrote:bije ateist bije komunist bije vjernik bije hrvat, bije bošnjak
svima vam opraštam
podsticao
činio
djelovao
Pjevao odu pavelicu,dovoljno?
- ultima_palabra
#86 Re: Kod Kiseljaka se gradi dom za stare s imenom nacističke sluge Ivana Šarića
Da ste se ti i tvoja "raja" (Šarići, Pavelići i ini) rodili prije cca 2000 godina u Palestini, da li biste bili Isusovi učenici ili ovi koji su ga razapeli na krst?Black swan wrote:bije ateist bije komunist bije vjernik bije hrvat, bije bošnjak
svima vam opraštam
podsticao
činio
djelovao
Po mom mišljenju ovo drugo.
- Alfons Kauders
#87 Re: Kod Kiseljaka se gradi dom za stare s imenom nacističke sluge Ivana Šarića
Znajuci kako vole Zidove... Ne bi ubili samo Isusa, vec i sve ostale 
-
sumirprimus
#88 Re: Kod Kiseljaka se gradi dom za stare s imenom nacističke sluge Ivana Šarića
cuj ovog kratko to...
leleee,
maaalo je pop bio na prinudnom godisnjem i gle slucaja u frankovoj spaniji,dakle su kim si takovi si..
more ga papa dignut i na nivo mucenika, sveca cvega vec..
leleee,
maaalo je pop bio na prinudnom godisnjem i gle slucaja u frankovoj spaniji,dakle su kim si takovi si..
- Alfons Kauders
#89 Re: Kod Kiseljaka se gradi dom za stare s imenom nacističke sluge Ivana Šarića
Kad Dario Kordic moze biti fratar, zasto Saric ne bi mogao biti svetac?sumirprimus wrote:cuj ovog kratko to...
leleee,![]()
maaalo je pop bio na prinudnom godisnjem i gle slucaja u frankovoj spaniji,dakle su kim si takovi si..![]()
-
sumirprimus
#90 Re: Kod Kiseljaka se gradi dom za stare s imenom nacističke sluge Ivana Šarića
ipak ima boga hljeba i ivana pavla drugog ... 
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#91 Re: Kod Kiseljaka se gradi dom za stare s imenom nacističke sluge Ivana Šarića
danaske je uznicima koncerat... promicatelji europskijeH vrijednosti...morel jedna za pederalnu bracu
koljevka rvata
BOSNA
Pjesmo moja pjevat ću te tamo,
tamo gdje je naša loza počela,
staroj majci kolijevci Hrvata
gdje se naša povijest krvlju pisala.
Istina o Bosni kroz kanjone teče
I mnoge njene tajne kriju stoljeća
Od davnina na nju svak' juriša,
ko da nije dosta snjegova i kiša
Sa svih strana svijeta dolazile tvrde sile mraka
ko da narod tamo gine iz meraka.
Jučer svetinja
Danas raspeta
Bosna ponosna, ranjena
Tamo gdje sunce putuje
Vjetar nosi glas, Bosna zove nas
Tamo gdje sunce putuje
tu me čekaj ti stara ljubavi
.. Kreni preko planina,
Starom stazom djedova
Bosna će ti reći sve, odakle nam prezime
Gledaj lijepu Lašvansku dolinu
uvijek su je naša zvona budila,
zlatna polja, našu Posavinu,
grobovi su puni njenih sinova
ko da narod tamo gine iz meraka
Jučer svetinja
Danas raspeta
Bosna ponosna, ranjena
Tamo gdje sunce putuje
Tamo gdje sunce putuje
.. Kreni preko planina,
Starom stazom djedova
Dala Bosna Tomislava kralja,
prvog kralja od loze Hrvata
A kraljica dobra bješe Katarina,
u narodu zbog nje nosi se crnina.
Sred Duvanjskog polja široka i ravna
Pisala se tamo naša povijest slavna.
Kada Bosni pogledaš u lice
u suzi joj vidiš Drinske mučenice
Čuvali te Bosno usamljeni vuci
Slavio ih narod, zvali se hajduci
A Srebrnu Bosnu sačuvaše vjerom
franjevačka braća i dušom i tijelom.
Bosno moja, čija li si sada
boli li te danas više nego prije.
Tko to misli da te ima da sa tobom vlada
njega povijest ništa naučila nije.
Jučer svetinja
Danas raspeta
Bosna ponosna, ranjena
Tamo gdje sunce putuje
Tamo gdje sunce putuje
.. Kreni preko planina,
Starom stazom djedova
pesMa je beton

koljevka rvata
BOSNA
Pjesmo moja pjevat ću te tamo,
tamo gdje je naša loza počela,
staroj majci kolijevci Hrvata
gdje se naša povijest krvlju pisala.
Istina o Bosni kroz kanjone teče
I mnoge njene tajne kriju stoljeća
Od davnina na nju svak' juriša,
ko da nije dosta snjegova i kiša
ko da narod tamo gine iz meraka.
Jučer svetinja
Danas raspeta
Bosna ponosna, ranjena
Tamo gdje sunce putuje
Tamo gdje sunce putuje
.. Kreni preko planina,
Starom stazom djedova
Gledaj lijepu Lašvansku dolinu
uvijek su je naša zvona budila,
zlatna polja, našu Posavinu,
grobovi su puni njenih sinova
ko da narod tamo gine iz meraka
Jučer svetinja
Danas raspeta
Bosna ponosna, ranjena
Tamo gdje sunce putuje
Tamo gdje sunce putuje
.. Kreni preko planina,
Starom stazom djedova
Dala Bosna Tomislava kralja,
prvog kralja od loze Hrvata
A kraljica dobra bješe Katarina,
u narodu zbog nje nosi se crnina.
Sred Duvanjskog polja široka i ravna
Pisala se tamo naša povijest slavna.
Kada Bosni pogledaš u lice
u suzi joj vidiš Drinske mučenice
Čuvali te Bosno usamljeni vuci
Slavio ih narod, zvali se hajduci
A Srebrnu Bosnu sačuvaše vjerom
franjevačka braća i dušom i tijelom.
Bosno moja, čija li si sada
boli li te danas više nego prije.
Tko to misli da te ima da sa tobom vlada
njega povijest ništa naučila nije.
Jučer svetinja
Danas raspeta
Bosna ponosna, ranjena
Tamo gdje sunce putuje
Tamo gdje sunce putuje
.. Kreni preko planina,
Starom stazom djedova
pesMa je beton
- sinuhe
#92 Re: Kod Kiseljaka se gradi dom za stare s imenom nacističke sluge Ivana Šarića
Sitna zajebancija. Kao da je nekoga briga.
- LBVIEW
#93 Re: Kod Kiseljaka se gradi dom za stare s imenom nacističke sluge Ivana Šarića
Svakako se sprdam s onima koji dizu nevidenu dreku na svaki, makar nabenigniji oblik bosnjackog nacionalizma, dok za puno agresivniji srpski, odnosno hrvatski imaju, ama bas svaki put,milion izgovora. I to uvijek isti likovi, lafo neoptereceni nacionalizmom, gradani svijeta i sl suplje, kad je pljuvati po Bosnjacima, dok za Srbe u Hrvate vrijede neka druga pravila.Chmoljo wrote:Ne zasto dok citam ove postove, u stvari citam:LBVIEW wrote:Sad ce antifasisti, samo sto nisu.Fudo387 wrote:Uglavnom, ovaj supak izgleda ni blizu nije bio zao kao onaj Mustafa sto su dali ime skole po njemu. Kad je Mustafa bio in, za sat su antifasisti ( komsija voda) nakucali brdo stranica, ovaj smoto dobio samo dvije i ne mrda.
Devedesete su osveta za Jasenovac.
Mozda je nekome tesko shvatiti, ali dugo vremena Bosnjaci, a pogotovo Sarajevo, a pogotovo ti Bosanci, (sa kojima se sprdate, jer cuvaju minimum obraza ideji Bosne i Hercegovine za koju se ginulo na pocetku rata) su se odupirali tom spiralnom nacionalistickom ludilu, gdje se vise ne zna ko pocinje, a ko zavrsava.
Ulica Mile Budaka ne izaziva iznenadjenje, samo ljutnju. Skola Mustafe Busuladzica izaziva sok i nevjericu da se pada na niske grane i to ne iz razloga sto nas je Busuladzic uistinu zaduzio necim, icim. Nego samo i jedino u svrhu dnevne politike.
Ko ovo nije u stanju prepoznati, slijep je kraj ociju, da ne kazem zlonamjeran. I tesko ce biti otrjeznjenje kada se vidi do cega ce ovakvi stavovi i prica dovesti.
Ko misli da je drzavu lako graditi neka pocne sa kucom. Pa neka nam javi koliko je trebalo da je izgradi, a koliko da je srusi.
Sto se Mustafe tice, smatram da nazivanje ulice po istom jeste nevidena glupost i autogol, no dreku o tome ne mogu dizati likovi koji koriste dvostruke arsie za iste stvari- pogledaj temu o koncertu fucking uznicima ili onom fratru sto je pisao pisme poglavniku i samo ce ti se kaz'ti.
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#94 Re: Kod Kiseljaka se gradi dom za stare s imenom nacističke sluge Ivana Šarića
koji su to oblici benignog bošnjačkog nacionalizma i kakva je dreka nastala od toga?LBVIEW wrote:Svakako se sprdam s onima koji dizu nevidenu dreku na svaki, makar nabenigniji oblik bosnjackog nacionalizma, dok za puno agresivniji srpski, odnosno hrvatski imaju, ama bas svaki put,milion izgovora. I to uvijek isti likovi, lafo neoptereceni nacionalizmom, gradani svijeta i sl suplje, kad je pljuvati po Bosnjacima, dok za Srbe u Hrvate vrijede neka druga pravila.
Sto se Mustafe tice, smatram da nazivanje ulice po istom jeste nevidena glupost i autogol, no dreku o tome ne mogu dizati likovi koji koriste dvostruke arsie za iste stvari- pogledaj temu o koncertu fucking uznicima ili onom fratru sto je pisao pisme poglavniku i samo ce ti se kaz'ti.
- General War
#95 Re: Kod Kiseljaka se gradi dom za stare s imenom nacističke sluge Ivana Šarića
Otidji na temu o jugoslovenima pa ces vidit kakvi su benigniChmoljo wrote:koji su to oblici benignog bošnjačkog nacionalizma i kakva je dreka nastala od toga?LBVIEW wrote:Svakako se sprdam s onima koji dizu nevidenu dreku na svaki, makar nabenigniji oblik bosnjackog nacionalizma, dok za puno agresivniji srpski, odnosno hrvatski imaju, ama bas svaki put,milion izgovora. I to uvijek isti likovi, lafo neoptereceni nacionalizmom, gradani svijeta i sl suplje, kad je pljuvati po Bosnjacima, dok za Srbe u Hrvate vrijede neka druga pravila.
-
kakavdanakneiskustvu
#96 Re: Kod Kiseljaka se gradi dom za stare s imenom nacističke sluge Ivana Šarića
Svakako se sprdam s onima koji dizu nevidenu dreku na svaki, makar nabenigniji oblik bosnjackog nacionalizma, dok za puno agresivniji srpski, odnosno hrvatski imaju, ama bas svaki put,milion izgovora. I to uvijek isti likovi, lafo neoptereceni nacionalizmom, gradani svijeta i sl suplje, kad je pljuvati po Bosnjacima, dok za Srbe u Hrvate vrijede neka druga pravila.LBVIEW wrote:Ne zasto dok citam ove postove, u stvari citam:Chmoljo wrote:Sad ce antifasisti, samo sto nisu.Fudo387 wrote:Uglavnom, ovaj supak izgleda ni blizu nije bio zao kao onaj Mustafa sto su dali ime skole po njemu. Kad je Mustafa bio in, za sat su antifasisti ( komsija voda) nakucali brdo stranica, ovaj smoto dobio samo dvije i ne mrda.
Devedesete su osveta za Jasenovac.
Mozda je nekome tesko shvatiti, ali dugo vremena Bosnjaci, a pogotovo Sarajevo, a pogotovo ti Bosanci, (sa kojima se sprdate, jer cuvaju minimum obraza ideji Bosne i Hercegovine za koju se ginulo na pocetku rata) su se odupirali tom spiralnom nacionalistickom ludilu, gdje se vise ne zna ko pocinje, a ko zavrsava.
Ulica Mile Budaka ne izaziva iznenadjenje, samo ljutnju. Skola Mustafe Busuladzica izaziva sok i nevjericu da se pada na niske grane i to ne iz razloga sto nas je Busuladzic uistinu zaduzio necim, icim. Nego samo i jedino u svrhu dnevne politike.
Ko ovo nije u stanju prepoznati, slijep je kraj ociju, da ne kazem zlonamjeran. I tesko ce biti otrjeznjenje kada se vidi do cega ce ovakvi stavovi i prica dovesti.
Ko misli da je drzavu lako graditi neka pocne sa kucom. Pa neka nam javi koliko je trebalo da je izgradi, a koliko da je srusi.
Sto se Mustafe tice, smatram da nazivanje ulice po istom jeste nevidena glupost i autogol, no dreku o tome ne mogu dizati likovi koji koriste dvostruke arsie za iste stvari- pogledaj temu o koncertu fucking uznicima ili onom fratru sto je pisao pisme poglavniku i samo ce ti se kaz'ti.[/quote]
zar nije škola?
- LBVIEW
#97 Re: Kod Kiseljaka se gradi dom za stare s imenom nacističke sluge Ivana Šarića
Cuj, Dario fratar? Kako je to moglo promoci monnsinjoru, nasbiskupu i ostalim crkvenimAlfons Kauders wrote:Kad Dario Kordic moze biti fratar, zasto Saric ne bi mogao biti svetac?sumirprimus wrote:cuj ovog kratko to...
leleee,![]()
maaalo je pop bio na prinudnom godisnjem i gle slucaja u frankovoj spaniji,dakle su kim si takovi si..![]()
velikodostojnicima? Kako se nije nasao neko da proslijedi pismo u Vatikan?
Dje je Black Labud, sto ne reagira?
-
aratet
#98 Re: Kod Kiseljaka se gradi dom za stare s imenom nacističke sluge Ivana Šarića
Skandalozno, nacistickim slugama Ivanu Šariću i Mustafi Busuladžiću ne treba ostavljati mjesta u historiji, a kamoli ustanovama davati imena po njima.
-
kakavdanakneiskustvu
#99 Re: Kod Kiseljaka se gradi dom za stare s imenom nacističke sluge Ivana Šarića
aratet wrote:Skandalozno, nacistickim slugama Ivanu Šariću i Mustafi Busuladžiću ne treba ostavljati mjesta u historiji, a kamoli ustanovama davati imena po njima.
Jedan koji ovdje neke druge optuzuje da su hrvatomrsci bi te sad upitao a sta su krivi ova dvojica fasistickih sluga?
-
emric
#100 Re: Kod Kiseljaka se gradi dom za stare s imenom nacističke sluge Ivana Šarića
Žao mi je što Komšić u odgovoru na neprimjereni napad Puljića nije spomenuo ovaj događaj, pa da mu zatvori usta po pitanju nacista za sva vremena. Neko ko je donio kosti naciste Šarića u Sarajevo nema pravo nikome spominjati Hitlera.
I neko ko je otišao na Bobovac pa izvalio glupost da se nalazi na "starom hrvatskom gradu" ne da nije za kardinala nego je i najobičnija propala šupčina.
I neko ko je otišao na Bobovac pa izvalio glupost da se nalazi na "starom hrvatskom gradu" ne da nije za kardinala nego je i najobičnija propala šupčina.