BORDO ARENA

Sve o FK Sarajevo...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Logovan

#76 Re: BORDO ARENA

Post by Logovan »

Obuca9 wrote: Ona atletska staza ima samo četiri trake, tako da nisam siguran da li se može koristiti za državna takmičenja.
Pa valjda se može dodati još koja traka, pa da bude kao na stadionu.
Alfa159 wrote:25 000 !!!
Jebo stadion ispod 25 000 :)
Napraviš od 16-17 hiljada, ali staviš mogućnost proširenja kapaciteta i to je to. :D
turbofolk

#77 Re: BORDO ARENA

Post by turbofolk »

Samo se ne zalijetati sa ovim idejama i željama. Ova 3D prezentacija aktuelna je već nekoliko mjeseci:

http://www.skyscrapercity.com/showthrea ... 77&page=27

Ja nisam iz Sarajeva. Al za FK Sarajevo me vežu veoma lijepe uspomene i navijač sam kluba od ratnih godina pa na ovamo. Nekad ću postaviti i skenove mojih ulaznica za sjever i istok iz perioda 1998-2005.

Natrag na temu

Sarajevu treba manji stadion (manji od AFH) koji će biti isključivo fudbalski. Mjera bi bila 18-20 hiljada, nešto kao stadion Liberty, stadion Swansea.
Koševo jest historija i godinama dom kluba, ali FK Sarajevo ne bi bilo ni prvi ni jedini klub koji je preselio sa kultnog stadiona na neku novu lokaciju.
Bojim se da ni ova lokacija koja je prikazana na ovim 3D-ovima nije baš adekvatna, to mogu kasnije elaborirati, a s druge strane ne treba stadion bacati ni na periferiju (Butmir) imajući u vidu da veliki procenat navijača čini mahala i opština Centar, posebno naselja oko stadiona, dakle, ljudi koji pješke dođu na stadion za 15-ak minuta do pola sata. Butmir bi, ja mislim raspolovio sadašnju posjetu na AFH. Otoka opet, po meni nije adekvatna. Sadašnja orijentacija terena na Otoci je Sjeveroistok-Jugozapad, što nije ispravna orijentacija i ne postoji mogućnost izgradnje dovoljno velikih tribina sa svih strana terena. Ovo možete vidjeti na google earthu, googlemaps ili na geoportal.ba
Qoom

#78 Re: BORDO ARENA

Post by Qoom »

Ova provala je ravna kulama iz komšiluka.

Igračima kasne plate, Butmir stao, akademija propala, a izdrkavamo na imaginaciju od minimum 10 mil €.
Muhamed Đakmić

#79 Re: BORDO ARENA

Post by Muhamed Đakmić »

Ja sam kao i Jež skeptik po ovom pitanju, ne da ismijavam nešto, nego jednostavno želja za izgradnjom vlastitog stadiona nije nešto što je dovoljno da se on i izgradi.

S druge strane, nije mi sasvim jasna ni podijeljenost unutar naše uprave, jer Hujić i struja oko njega su pobornici da se ostane na Koševu, ako je suditi prema istupu na zvaničnoj stranici kluba:
Pitanje stadiona je uvijek aktuelno za FK Sarajevo.

Hujić: “Fudbalski klub Sarajevo je vezan za Olimpijski stadion “Asim Ferhatović Hase” Koševo, stadion, koji nosi naziv po najvećoj legendi kluba. Učestvovali smo na par sastanaka i spremni smo i intenzivnije uči u bilo kakve razgovore kada je u pitanju stadion. Naša želja je da budemo aktivan učesnik u procesu poboljšanja i obnove Olimpijskog stadiona “Asim Ferhatović Hase”, spremni smo pružiti pomoć i očekujemo od Općine i načelnika konkretiziranje svih aktivnosti.”
S druge strane, Ilievski ima totalno drugačije mišljenje:
Koliko bi FK Sarajevo značilo da ima sopstveni stadion i postoje li planovi za isti?

ILIEVSKI: "Svaki klub na svijetu sanja da ima vlastiti stadion, a znamo da ni neki od najvećih svjetskih stadiona nisu u vlasništvu svojih klubova. I mi sanjamo isti san. Mi smo svjesni da je Olimpijski stadion “Asim Ferhatović-Hase” javno dobro i da je grad mnogo u njega uložio, s druge strane naš klub mnogo i daje i vraća tom istom gradu, odnosno općini na kojoj se nalazi. Uprava kluba razmišlja o svom stadionu jer time rješavamo brojne probleme. Nama je potreban mali moderni natkriveni stadion, izgrađen po svjetskim standardima. Njegov kapacitet ne treba biti veći od 10 do 12 hiljada posjetitelja, koji će uvijek biti pun i koji će se sam isplaćivati. Kada imate stadion vi imate i mjesto za marketing, investitore i biznis klub. Nama ne trebaju VIP lože, nama treba biznis klub, family corner za porodice i djecu igrača, ugodna atmosfera i pozitivan ambijent.
Prvo da se unutar kluba opredijelimo da ostanemo na Koševu ili da odemo s Koševa, pa onda da pričamo dalje. I naravno da nam treba isključivo naš stadion, bilo to Koševo ili neki drugi, manje je važno. Važno je da, ako imamo priliku jer se priča oko toga pokrenula, idemo na opciju 100% vlastitog stadiona.

Qoom: Igračima ne kasne plate.
leškarenje

#80 Re: BORDO ARENA

Post by leškarenje »

Qoom wrote:Ova provala je ravna kulama iz komšiluka.

Igračima kasne plate, Butmir stao, akademija propala, a izdrkavamo na imaginaciju od minimum 10 mil €.
Sve što si naveo je laž,samo ne znam čemu to?
rocco_siffredi

#81 Re: BORDO ARENA

Post by rocco_siffredi »

Jel iko primjetio da su ovi renderi stadiona iz 2015 ? :roll:
Qoom

#82 Re: BORDO ARENA

Post by Qoom »

leškarenje wrote:

Zato što SVI lažu i nikome ništa ne vjerujem.

Idejni projekti su počeli s Hamom, a Obradović je mahao crtežima za projekat na Šipu koje sam lično gledao. Te stadion, te, tribine, te hoteli, kurci-palci i...? Dobili silikonski dildo po sred čela.
Dok ne osvanem na "novom" stadionu SVI lažu!
ibizza

#83 Re: BORDO ARENA

Post by ibizza »

omega369 wrote:Samo stadion od 18-20 milja, nista manje. Nismo anamoni :wink:
Takav je plan-18 milja. :thumbup:
leškarenje

#84 Re: BORDO ARENA

Post by leškarenje »

Qoom wrote:
leškarenje wrote:

Zato što SVI lažu i nikome ništa ne vjerujem.

Idejni projekti su počeli s Hamom, a Obradović je mahao crtežima za projekat na Šipu koje sam lično gledao. Te stadion, te, tribine, te hoteli, kurci-palci i...? Dobili silikonski dildo po sred čela.
Dok ne osvanem na "novom" stadionu SVI lažu!
OK,ali čemu priča o kašnjenju plata ..kakve to veze ima sa ovom pričom?
Qoom

#85 Re: BORDO ARENA

Post by Qoom »

leškarenje wrote:OK,ali čemu priča o kašnjenju plata ..kakve to veze ima sa ovom pričom?
Jesu li kasnile plate?
leškarenje

#86 Re: BORDO ARENA

Post by leškarenje »

Qoom wrote:
leškarenje wrote:OK,ali čemu priča o kašnjenju plata ..kakve to veze ima sa ovom pričom?
Jesu li kasnile plate?
Jeste jedna plata :thumbup:
Sa_u_srcu

#87 Re: BORDO ARENA

Post by Sa_u_srcu »

ibizza wrote:
omega369 wrote:Samo stadion od 18-20 milja, nista manje. Nismo anamoni :wink:
Takav je plan-18 milja. :thumbup:

To je mjera realno...taman
omega369

#88 Re: BORDO ARENA

Post by omega369 »

Slažem se :wink:
Sa_u_srcu

#89 Re: BORDO ARENA

Post by Sa_u_srcu »

Eto usaglasili smo velicinu sjedecih mjesta...18.000 mjesta....hajde sad pravi tako.... :D
Cossack

#90 Re: BORDO ARENA

Post by Cossack »

Sa_u_srcu wrote:Eto usaglasili smo velicinu sjedecih mjesta...18.000 mjesta....hajde sad pravi tako.... :D
18.000 taman! 8-)
Cossack

#91 Re: BORDO ARENA

Post by Cossack »

Kralju ovo je forum. Ako ti smeta priča ti ga ne čitaj.
leškarenje

#92 Re: BORDO ARENA

Post by leškarenje »

Vauuuu :oops: jesi mu sukno :run:
Qoom

#93 Re: BORDO ARENA

Post by Qoom »

leškarenje wrote:Vauuuu :oops: jesi mu sukno :run:
Čemu ironija?
Ide mi na kurac ova priča. Pokazujemo "investitorima" livade, pokazujemo projekte, zapikali smo lokaciju pored Zetre, a ništa nije naše. Jebeni m2 za posadit kamen temeljac nemamo.
leškarenje

#94 Re: BORDO ARENA

Post by leškarenje »

Qoom wrote:
Čemu ironija?
Ide mi na kurac ova priča. Pokazujemo "investitorima" livade, pokazujemo projekte, zapikali smo lokaciju pored Zetre, a ništa nije naše. Jebeni m2 za posadit kamen temeljac nemamo.
Niko nikome nista ne pokazuje bolan,ponudili smo dvije opcije opstini i ceka se odgovor....to ti je tako,a ti se sprdaj i ismijavaj one koji rade na tome.
ibizza

#95 Re: BORDO ARENA

Post by ibizza »

Qoom wrote:
Čemu ironija?
opusti se ba :) imamo 70 hiljada kvadrata :) jos 20 hiljada i dosta nam :D
Qoom

#96 Re: BORDO ARENA

Post by Qoom »

leškarenje wrote:
Qoom wrote:
Čemu ironija?
Niko nikome nista ne pokazuje bolan,ponudili smo dvije opcije opstini i ceka se odgovor....to ti je tako,a ti se sprdaj i ismijavaj one koji rade na tome.
Nema šprdanja i ismijavanja. Ko imalo voli klub želi pozitivan pomak pa makar i veličine amebe, ali najavljivati ova grandiozna zdanja je presmiješno.

100.000 radnih mjesta = bordo arena
To je ista ublehaška filozofija.
leškarenje

#97 Re: BORDO ARENA

Post by leškarenje »

Ok,ali sto onda ne pustis da mi mastamo....javicemo ti kad bude gotovo,na otvaranje da dodjes :D
rocco_siffredi

#98 Re: BORDO ARENA

Post by rocco_siffredi »

Ja necu reci nista ni protiv Qooma niti protiv Ibizze
Obojica imaju argumente.
Pitanje je koliko mi mozemo ucjenjivati Ajnadzica. Prepast cemo ga,izgubice naredne izbore :-)
Uozbiljimo se malo. Nismo djeca.
Plus je sto imamo nase ljude u Opstini,samo da ne urade nesto slicno Dini,Kusturici u klubu i da stave sebe ispred kluba i nasa poznata balijska posla.
Ibizza ako mislis na kamp u tih 70k m2,na to gledam kao nije nase. Dole je koncesija na 20 god od kojih je 2 vec proslo.
Qoom

#99 Re: BORDO ARENA

Post by Qoom »

leškarenje wrote:Ok,ali sto onda ne pustis da mi mastamo....javicemo ti kad bude gotovo,na otvaranje da dodjes :D
Ja sam uvijek tu, doduše penzionerski, ali uvijek.
leškarenje

#100 Re: BORDO ARENA

Post by leškarenje »

Qoom wrote:
leškarenje wrote:Ok,ali sto onda ne pustis da mi mastamo....javicemo ti kad bude gotovo,na otvaranje da dodjes :D
Ja sam uvijek tu, doduše penzionerski, ali uvijek.
Znam da si tu :thumbup: ali na Kosevu,ja ti govorim o novom stadionu :kiss:
Post Reply