Nisam siguran da li se video može gledati izvan Švedske
http://tv.aftonbladet.se/abtv/articles/213937
Kakav užašMaverick78 wrote:Na linku ima video sniman sigurnosnom kamerom iz jedne radnje, vide se ljudi kako bježe i kako je brzo išao kamion![]()
![]()
Nisam siguran da li se video može gledati izvan Švedske
http://tv.aftonbladet.se/abtv/articles/213937
Pa nisu otisli u Saudiju nego su u svojoj zemlji,svasta.fazer wrote:I tebi duzno postovanje drug.medjutim wrote:Izvini druze, ali uz duzno postovanje ti nemas pojma o cemu pricas.fazer wrote:Nemoj kriviti te ljude. Oni se osjecaju odbaceno i izolirano, tako da je normalno da budu pomalo isfrustrirani. Svedska ce jos puno toga morati uraditi da doista bude zemlja za sve ljude. Ti ljudi svakodnevno dozivljavaju diskriminaciju tako da postoje i reakcije na to. Moguce je da su mnogi problemi uzrokovani bas zbog jos uvijek postojeceg rasizma i predrasuda u svedskoj.
p.s. Nova info, uhapsen jedan osumnjiceni.
Svedjani su veoma neobazrivi prema tudjim osjecajima i kulturama. Organizirali su LGBT povorku u Rinkebyu da bi provocirali tamosnje stanovnistvo. Naucit ce oni kad tad kako se treba postivati tudja religija. Ovo je bilo veoma ksenofobicno od njih.
Ja bio na sastanku i vracam se za svoj sto i kolega Niklas ukljucio nesto na zvucnike laptopa. On obicno slusa muziku al uvijek stavi slusalice ili iztiha pusti. Meni ne smeta naravno iako sjedim odmah do njega. Pogledam na njegov ekran, kad ono Aftonbladet i njihov live prenos. Pogledam na vijesi i imam sta vidjet...Maverick78 wrote:![]()
Ja sam tu nekoliko godina i zaista, ali bukvalno ni jednom nisam osjetio bilo kakvu diskriminaciju, niti ja licno, niti jedan član moje porodice. Mislim da nema tolerantnije zemlje za strance u Evropi
Mogu zamisliti taj osjećaj stida koji te obuzeo kao nekog ko prakticira vjeru....jer stvarno je normalnom čovjeku ( pa i ateisti bošnjačkog porijekla) jako teško postaviti se u ovakvim prilikama.apsidejzi wrote:Ja bio na sastanku i vracam se za svoj sto i kolega Niklas ukljucio nesto na zvucnike laptopa. On obicno slusa muziku al uvijek stavi slusalice ili iztiha pusti. Meni ne smeta naravno iako sjedim odmah do njega. Pogledam na njegov ekran, kad ono Aftonbladet i njihov live prenos. Pogledam na vijesi i imam sta vidjet...Maverick78 wrote:![]()
Ja sam tu nekoliko godina i zaista, ali bukvalno ni jednom nisam osjetio bilo kakvu diskriminaciju, niti ja licno, niti jedan član moje porodice. Mislim da nema tolerantnije zemlje za strance u Evropi
On se okrene prema meni (znajuci da sam vjernik i musliman) i pocne mi pricati kako on razumije da je ovo djelo pojedinca kako se ne smije optuzivati cijela grupa ljudi i sl. Mene Bogami stid bilo. Htio sam plakat od sramote. Kad su objavili veceras sliku onog u kapuljaci i kad sam vidio da je bjelac samo sam molio Boga da ne bude bosnjo. Kad rekose da je govno sa kakvkaza nesto mi laknu... haj nek makar nije od nase loze...
a i nadati se je da ce odraditi posao do kraja i ostale imigrante koji se bave kriminalnim podzemljem, drogom i slicnim stvarima. inace im prijeti opasnost da ce im na vlast doci bolesnici iz njihovih redova i sjebati ih totalno.bingov buraz wrote: Nadam se da ce svedjani naci rjesenje i da ce ove pavijane sto su dosli da sire svoje zakone i obicaje moci razdvojiti od mirne vecine.
Naravno,u Svedskoj si 10 godina a nisi nasao posao,u medjuvremenu si naklepao desetoro djece i mlatis lovu na djecijem dodatku-sut karta (posla ima za bilo koga ko hoce da radi,bio vidio)155_mm wrote:a i nadati se je da ce odraditi posao do kraja i ostale imigrante koji se bave kriminalnim podzemljem, drogom i slicnim stvarima. inace im prijeti opasnost da ce im na vlast doci bolesnici iz njihovih redova i sjebati ih totalno.bingov buraz wrote: Nadam se da ce svedjani naci rjesenje i da ce ove pavijane sto su dosli da sire svoje zakone i obicaje moci razdvojiti od mirne vecine.
ovo vazi i za ostale zapadne zemlje. mislim da je ideja europe sa vise krugova upravo korak u tom pravcu. nakon ovih sa bliskog istoka dolazi na red razdvajanje od mirne vecine ovih iz istocne europe.
Provociraju svedjani paradom u svojoj drzavifazer wrote:I tebi duzno postovanje drug.medjutim wrote:Izvini druze, ali uz duzno postovanje ti nemas pojma o cemu pricas.fazer wrote:Nemoj kriviti te ljude. Oni se osjecaju odbaceno i izolirano, tako da je normalno da budu pomalo isfrustrirani. Svedska ce jos puno toga morati uraditi da doista bude zemlja za sve ljude. Ti ljudi svakodnevno dozivljavaju diskriminaciju tako da postoje i reakcije na to. Moguce je da su mnogi problemi uzrokovani bas zbog jos uvijek postojeceg rasizma i predrasuda u svedskoj.
Svedjani su veoma neobazrivi prema tudjim osjecajima i kulturama. Organizirali su LGBT povorku u Rinkebyu da bi provocirali tamosnje stanovnistvo. Naucit ce oni kad tad kako se treba postivati tudja religija. Ovo je bilo veoma ksenofobicno od njih.
cim stane rat u siriji svi ce biti vraceni po hitnom postupku. osim onih sto su u medjuvremenu nasli posao. kad se to rijesi na red dolaze ovi migranti iz istocne europe. i njih probrati sta valja a sta nevalja poslati kuci. ili inace na vlast dolaze bolesni mozgovi koji bi mogli nanijeti jos veceg zla europskom stanovistvu.bingov buraz wrote:Naravno,u Svedskoj si 10 godina a nisi nasao posao,u medjuvremenu si naklepao desetoro djece i mlatis lovu na djecijem dodatku-sut karta (posla ima za bilo koga ko hoce da radi,bio vidio)155_mm wrote:a i nadati se je da ce odraditi posao do kraja i ostale imigrante koji se bave kriminalnim podzemljem, drogom i slicnim stvarima. inace im prijeti opasnost da ce im na vlast doci bolesnici iz njihovih redova i sjebati ih totalno.bingov buraz wrote: Nadam se da ce svedjani naci rjesenje i da ce ove pavijane sto su dosli da sire svoje zakone i obicaje moci razdvojiti od mirne vecine.
ovo vazi i za ostale zapadne zemlje. mislim da je ideja europe sa vise krugova upravo korak u tom pravcu. nakon ovih sa bliskog istoka dolazi na red razdvajanje od mirne vecine ovih iz istocne europe.
Džaba pričate, ljudi koji su zaposjeli i formirali ta geta u kojima buja radikalizam kao da su i postavili teritorijalni claim, kao na Aljasci kad su traperi ograđivali sebi po dolasku po koje milionče kvadrata teritorije....Njima nikako ne ide u glOVU da je to teritorija drugog naroda koji ih je pustio unutar svoje zemlje!Point. wrote:Jebote zamisljam da je obratna situacija, da su svedi primoran bjezati u neku bliskoistocnu vukojebnu zemlju. Pa da provociraju domacine i trze svoj nacin zivota tamo......jebo te tito.
vjeciti revolucionari-kavkazsci-na celu umjerene opozicije od sirije do svedskeapsidejzi wrote:Kad su objavili veceras sliku onog u kapuljaci i kad sam vidio da je bjelac samo sam molio Boga da ne bude bosnjo. Kad rekose da je govno sa kakvkaza nesto mi laknu... haj nek makar nije od nase loze...
Dobro, sad tek kontam da se zajebavas i da trollas bezveze.fazer wrote:I tebi duzno postovanje drug.medjutim wrote:Izvini druze, ali uz duzno postovanje ti nemas pojma o cemu pricas.fazer wrote:Nemoj kriviti te ljude. Oni se osjecaju odbaceno i izolirano, tako da je normalno da budu pomalo isfrustrirani. Svedska ce jos puno toga morati uraditi da doista bude zemlja za sve ljude. Ti ljudi svakodnevno dozivljavaju diskriminaciju tako da postoje i reakcije na to. Moguce je da su mnogi problemi uzrokovani bas zbog jos uvijek postojeceg rasizma i predrasuda u svedskoj.
I ja mislim.Towelie wrote:Ocito je ironican.karanana wrote:Prvo kaze kako su shvedi netolerantni i onda kao primjer navede neku gay paradu koja valjda prolazi kroz neku muslimansku cetvrt kao provokaciju. Pa ko je tu netolerantan, shvedi ili ti isprovocirani kojima smeta gay parada?
Kola se redovno slome preko ledja neduznih.155_mm wrote:a i nadati se je da ce odraditi posao do kraja i ostale imigrante koji se bave kriminalnim podzemljem, drogom i slicnim stvarima. inace im prijeti opasnost da ce im na vlast doci bolesnici iz njihovih redova i sjebati ih totalno.bingov buraz wrote: Nadam se da ce svedjani naci rjesenje i da ce ove pavijane sto su dosli da sire svoje zakone i obicaje moci razdvojiti od mirne vecine.
Somrim volontriaju leglano sa NYC policijom, kao i sa londonskom policijom !Toffee karamela wrote: Jedinu paralelu koju im mogu naći u modernom svijetu su oni Hasidi u Njujorku i oni imaju vjersku policiju i neke svoje kvazi patrole (Šomšir) i vozikaju se naokolo i paze na udovice da se ne bi faćkale s nevjernicima. Vidi se da su i jedni i drugi iz istog izvora potekli!
atentatori to upravo i rade iz tih razloga.Lincoln-Burrows wrote:Atentatori upravo najveću štetu rade imigrantima na koje se nakon ovakvih ispada
sve više gleda kao teroriste (kolektivno). To su bolesnici koji nisu u stanju razlučiti
visoku politiku države i političara od nebitnih malih ljudi na ulici.
Bojim se da ti ne poznaješ značenje riječi ksenofobija.fazer wrote:I tebi duzno postovanje drug.
sunceKOtepsija wrote:vjeciti revolucionari-kavkazsci-na celu umjerene opozicije od sirije do svedskeapsidejzi wrote:Kad su objavili veceras sliku onog u kapuljaci i kad sam vidio da je bjelac samo sam molio Boga da ne bude bosnjo. Kad rekose da je govno sa kakvkaza nesto mi laknu... haj nek makar nije od nase loze...
-kakvi su to heroji kakvi su to samo ljudi Bože dragi-![]()
![]()
Nema veze ta pucnjava sa kamionom.Connaisseur Karlin wrote:Somrim volontriaju leglano sa NYC policijom, kao i sa londonskom policijom !Toffee karamela wrote: Jedinu paralelu koju im mogu naći u modernom svijetu su oni Hasidi u Njujorku i oni imaju vjersku policiju i neke svoje kvazi patrole (Šomšir) i vozikaju se naokolo i paze na udovice da se ne bi faćkale s nevjernicima. Vidi se da su i jedni i drugi iz istog izvora potekli!
Vijesti vezane za Stokholm:
https://twitter.com/SkyNews/status/850343909087629312

Edin H. wrote:Nema veze ta pucnjava sa kamionom.Connaisseur Karlin wrote:Somrim volontriaju leglano sa NYC policijom, kao i sa londonskom policijom !Toffee karamela wrote: Jedinu paralelu koju im mogu naći u modernom svijetu su oni Hasidi u Njujorku i oni imaju vjersku policiju i neke svoje kvazi patrole (Šomšir) i vozikaju se naokolo i paze na udovice da se ne bi faćkale s nevjernicima. Vidi se da su i jedni i drugi iz istog izvora potekli!
Vijesti vezane za Stokholm:
https://twitter.com/SkyNews/status/850343909087629312
Ovoga traze.
Kliks sigurno ima izvore u svedskoj policiji.Matzan wrote:
Eno kažu na klixu da su ga uhitili i da je već priznao.
A klixu se mora vjerovati.