Svedska

Post Reply
Maverick78

#76 Re: Svedska

Post by Maverick78 »

Na linku ima video sniman sigurnosnom kamerom iz jedne radnje, vide se ljudi kako bježe i kako je brzo išao kamion :-? :(

Nisam siguran da li se video može gledati izvan Švedske

http://tv.aftonbladet.se/abtv/articles/213937
Zoya

#77 Re: Svedska

Post by Zoya »

Maverick78 wrote:Na linku ima video sniman sigurnosnom kamerom iz jedne radnje, vide se ljudi kako bježe i kako je brzo išao kamion :-? :(

Nisam siguran da li se video može gledati izvan Švedske

http://tv.aftonbladet.se/abtv/articles/213937
Kakav užaš :( Od neki mi se sve počelo gaditi. Srce mi se kida za sve nedužne žrtve. U grlu mi knedla od onog napada U Siriji. Kakav je ovaj svijet odvratan i okrutan postao. Fuj! Dosao je vakat kad se trebaš halaliti sa svojima kad iz kuće izađeš.
hrle1976

#78 Re: Svedska

Post by hrle1976 »

Zalostno. Ali ako ovo nine razlog da svi sumljivi trebaju na silu se vratiti u drzavu iz kone su dosli ili njihovi roditelji onda ne znam sta jos treba da bi neko uvidio da od suzivota izmedju zapada i tamo kojih kultura nema. Neka ko god hoce govori o generalizaciji ali ja sam u pravu. Dajem Europi maks dvije godine i u pojedinim ce drzavama poceti javna segregacija i apartheid.
bingov buraz

#79 Re: Svedska

Post by bingov buraz »

fazer wrote:
medjutim wrote:
fazer wrote:Nemoj kriviti te ljude. Oni se osjecaju odbaceno i izolirano, tako da je normalno da budu pomalo isfrustrirani. Svedska ce jos puno toga morati uraditi da doista bude zemlja za sve ljude. Ti ljudi svakodnevno dozivljavaju diskriminaciju tako da postoje i reakcije na to. Moguce je da su mnogi problemi uzrokovani bas zbog jos uvijek postojeceg rasizma i predrasuda u svedskoj.
Izvini druze, ali uz duzno postovanje ti nemas pojma o cemu pricas.
p.s. Nova info, uhapsen jedan osumnjiceni.
I tebi duzno postovanje drug.

Svedjani su veoma neobazrivi prema tudjim osjecajima i kulturama. Organizirali su LGBT povorku u Rinkebyu da bi provocirali tamosnje stanovnistvo. Naucit ce oni kad tad kako se treba postivati tudja religija. Ovo je bilo veoma ksenofobicno od njih.

Image
Pa nisu otisli u Saudiju nego su u svojoj zemlji,svasta.

Nadam se da ce svedjani naci rjesenje i da ce ove pavijane sto su dosli da sire svoje zakone i obicaje moci razdvojiti od mirne vecine.
Last edited by bingov buraz on 07/04/2017 23:14, edited 1 time in total.
apsidejzi

#80 Re: Svedska

Post by apsidejzi »

Maverick78 wrote: :thumbup:

Ja sam tu nekoliko godina i zaista, ali bukvalno ni jednom nisam osjetio bilo kakvu diskriminaciju, niti ja licno, niti jedan član moje porodice. Mislim da nema tolerantnije zemlje za strance u Evropi
Ja bio na sastanku i vracam se za svoj sto i kolega Niklas ukljucio nesto na zvucnike laptopa. On obicno slusa muziku al uvijek stavi slusalice ili iztiha pusti. Meni ne smeta naravno iako sjedim odmah do njega. Pogledam na njegov ekran, kad ono Aftonbladet i njihov live prenos. Pogledam na vijesi i imam sta vidjet...

On se okrene prema meni (znajuci da sam vjernik i musliman) i pocne mi pricati kako on razumije da je ovo djelo pojedinca kako se ne smije optuzivati cijela grupa ljudi i sl. Mene Bogami stid bilo. Htio sam plakat od sramote. Kad su objavili veceras sliku onog u kapuljaci i kad sam vidio da je bjelac samo sam molio Boga da ne bude bosnjo. Kad rekose da je govno sa kakvkaza nesto mi laknu... haj nek makar nije od nase loze...
SaraFina

#81 Re: Svedska

Post by SaraFina »

apsidejzi wrote:
Maverick78 wrote: :thumbup:

Ja sam tu nekoliko godina i zaista, ali bukvalno ni jednom nisam osjetio bilo kakvu diskriminaciju, niti ja licno, niti jedan član moje porodice. Mislim da nema tolerantnije zemlje za strance u Evropi
Ja bio na sastanku i vracam se za svoj sto i kolega Niklas ukljucio nesto na zvucnike laptopa. On obicno slusa muziku al uvijek stavi slusalice ili iztiha pusti. Meni ne smeta naravno iako sjedim odmah do njega. Pogledam na njegov ekran, kad ono Aftonbladet i njihov live prenos. Pogledam na vijesi i imam sta vidjet...

On se okrene prema meni (znajuci da sam vjernik i musliman) i pocne mi pricati kako on razumije da je ovo djelo pojedinca kako se ne smije optuzivati cijela grupa ljudi i sl. Mene Bogami stid bilo. Htio sam plakat od sramote. Kad su objavili veceras sliku onog u kapuljaci i kad sam vidio da je bjelac samo sam molio Boga da ne bude bosnjo. Kad rekose da je govno sa kakvkaza nesto mi laknu... haj nek makar nije od nase loze...
Mogu zamisliti taj osjećaj stida koji te obuzeo kao nekog ko prakticira vjeru....jer stvarno je normalnom čovjeku ( pa i ateisti bošnjačkog porijekla) jako teško postaviti se u ovakvim prilikama.
Osjećaj neke krivnje za koji uopće nemaš razloga pecka, a duboko u sebi znaš, da nemaš nikakve potrebe identificirati se s takvim neljudima. Isto tako ni ispričavati se za nedjela tih monstruma ....Jer zašto bi? - samo iz razloga što dijelite istu religijsku pripadnost, a stavovi i život, moralne i društvene odgovornosti te percepcija samog života su vam udaljene milione svjetlosnih godina...I onda još tako blizak kolega, prijatelj. ... dodje u situaciju da ti se osobno pravda za nešto što je monstruozan čin.
Last edited by SaraFina on 07/04/2017 23:29, edited 1 time in total.
155_mm

#82 Re: Svedska

Post by 155_mm »

bingov buraz wrote: Nadam se da ce svedjani naci rjesenje i da ce ove pavijane sto su dosli da sire svoje zakone i obicaje moci razdvojiti od mirne vecine.
a i nadati se je da ce odraditi posao do kraja i ostale imigrante koji se bave kriminalnim podzemljem, drogom i slicnim stvarima. inace im prijeti opasnost da ce im na vlast doci bolesnici iz njihovih redova i sjebati ih totalno.

ovo vazi i za ostale zapadne zemlje. mislim da je ideja europe sa vise krugova upravo korak u tom pravcu. nakon ovih sa bliskog istoka dolazi na red razdvajanje od mirne vecine ovih iz istocne europe.
bingov buraz

#83 Re: Svedska

Post by bingov buraz »

155_mm wrote:
bingov buraz wrote: Nadam se da ce svedjani naci rjesenje i da ce ove pavijane sto su dosli da sire svoje zakone i obicaje moci razdvojiti od mirne vecine.
a i nadati se je da ce odraditi posao do kraja i ostale imigrante koji se bave kriminalnim podzemljem, drogom i slicnim stvarima. inace im prijeti opasnost da ce im na vlast doci bolesnici iz njihovih redova i sjebati ih totalno.

ovo vazi i za ostale zapadne zemlje. mislim da je ideja europe sa vise krugova upravo korak u tom pravcu. nakon ovih sa bliskog istoka dolazi na red razdvajanje od mirne vecine ovih iz istocne europe.
Naravno,u Svedskoj si 10 godina a nisi nasao posao,u medjuvremenu si naklepao desetoro djece i mlatis lovu na djecijem dodatku-sut karta (posla ima za bilo koga ko hoce da radi,bio vidio)
Bodkin

#84 Re: Svedska

Post by Bodkin »

fazer wrote:
medjutim wrote:
fazer wrote:Nemoj kriviti te ljude. Oni se osjecaju odbaceno i izolirano, tako da je normalno da budu pomalo isfrustrirani. Svedska ce jos puno toga morati uraditi da doista bude zemlja za sve ljude. Ti ljudi svakodnevno dozivljavaju diskriminaciju tako da postoje i reakcije na to. Moguce je da su mnogi problemi uzrokovani bas zbog jos uvijek postojeceg rasizma i predrasuda u svedskoj.

Svedjani su veoma neobazrivi prema tudjim osjecajima i kulturama. Organizirali su LGBT povorku u Rinkebyu da bi provocirali tamosnje stanovnistvo. Naucit ce oni kad tad kako se treba postivati tudja religija. Ovo je bilo veoma ksenofobicno od njih.

Image
Provociraju svedjani paradom u svojoj drzavi :-) tito te jebo...
Point.

#85 Re: Svedska

Post by Point. »

Jebote zamisljam da je obratna situacija, da su svedi primoran bjezati u neku bliskoistocnu vukojebnu zemlju. Pa da provociraju domacine i trze svoj nacin zivota tamo......jebo te tito.
155_mm

#86 Re: Svedska

Post by 155_mm »

bingov buraz wrote:
155_mm wrote:

Naravno,u Svedskoj si 10 godina a nisi nasao posao,u medjuvremenu si naklepao desetoro djece i mlatis lovu na djecijem dodatku-sut karta (posla ima za bilo koga ko hoce da radi,bio vidio)
cim stane rat u siriji svi ce biti vraceni po hitnom postupku. osim onih sto su u medjuvremenu nasli posao. kad se to rijesi na red dolaze ovi migranti iz istocne europe. i njih probrati sta valja a sta nevalja poslati kuci. ili inace na vlast dolaze bolesni mozgovi koji bi mogli nanijeti jos veceg zla europskom stanovistvu.
Toffee karamela

#87 Re: Svedska

Post by Toffee karamela »

Point. wrote:Jebote zamisljam da je obratna situacija, da su svedi primoran bjezati u neku bliskoistocnu vukojebnu zemlju. Pa da provociraju domacine i trze svoj nacin zivota tamo......jebo te tito.
Džaba pričate, ljudi koji su zaposjeli i formirali ta geta u kojima buja radikalizam kao da su i postavili teritorijalni claim, kao na Aljasci kad su traperi ograđivali sebi po dolasku po koje milionče kvadrata teritorije....Njima nikako ne ide u glOVU da je to teritorija drugog naroda koji ih je pustio unutar svoje zemlje!

U Parizu i većim francuskim gradovima isto nemuslimanke ne smiju nepokrivene i u minicama u neke dijelove grada, hej da se oni ne bi uzbihuzurili

Jedinu paralelu koju im mogu naći u modernom svijetu su oni Hasidi u Njujorku i oni imaju vjersku policiju i neke svoje kvazi patrole (Šomšir) i vozikaju se naokolo i paze na udovice da se ne bi faćkale s nevjernicima. Vidi se da su i jedni i drugi iz istog izvora potekli!
sunceKOtepsija

#88 Re: Svedska

Post by sunceKOtepsija »

apsidejzi wrote:Kad su objavili veceras sliku onog u kapuljaci i kad sam vidio da je bjelac samo sam molio Boga da ne bude bosnjo. Kad rekose da je govno sa kakvkaza nesto mi laknu... haj nek makar nije od nase loze...
vjeciti revolucionari-kavkazsci-na celu umjerene opozicije od sirije do svedske
-kakvi su to heroji kakvi su to samo ljudi Bože dragi- :thumbup: :thumbup: :thumbup:
medjutim

#89 Re: Svedska

Post by medjutim »

fazer wrote:
medjutim wrote:

Image
Dobro, sad tek kontam da se zajebavas i da trollas bezveze.
Matzan

#90 Re: Svedska

Post by Matzan »

Towelie wrote:
karanana wrote:Prvo kaze kako su shvedi netolerantni i onda kao primjer navede neku gay paradu koja valjda prolazi kroz neku muslimansku cetvrt kao provokaciju. Pa ko je tu netolerantan, shvedi ili ti isprovocirani kojima smeta gay parada?
Ocito je ironican.
I ja mislim.
Čak mi se čini da čovjek saosjeća sa LGBT populacijom.
hAZNADAR

#91 Re: Svedska

Post by hAZNADAR »

155_mm wrote:

Kola se redovno slome preko ledja neduznih.
U mom naselju ima problematicnih stranaca i normalnih koji su tihi, rade svoj posao i nikome ne smetaju. Rasisti i desnicari sikaniraju ove druge jer ovim prvim nesmiju nista.
Dodje li do veceg sranja - nece ljudi u getima biti izlozeni sikaniranju vec oni koji imaju kontakt na poslu. Znam kako je bilo poslije napada u New Yorku - najgore je bilo onima koji su radili, isli u skolu,... i bili u direktnom kontaktu. Oni koji su sjedili kod kuce uz satelitsku, stancali djecu, aplaudirali terorizmu, druzili se samo sa svojima,.. nisu nista osjetili.
Connaisseur Karlin

#92 Re: Svedska

Post by Connaisseur Karlin »

Toffee karamela wrote: Jedinu paralelu koju im mogu naći u modernom svijetu su oni Hasidi u Njujorku i oni imaju vjersku policiju i neke svoje kvazi patrole (Šomšir) i vozikaju se naokolo i paze na udovice da se ne bi faćkale s nevjernicima. Vidi se da su i jedni i drugi iz istog izvora potekli!
Somrim volontriaju leglano sa NYC policijom, kao i sa londonskom policijom !

Vijesti vezane za Stokholm:

https://twitter.com/SkyNews/status/850343909087629312
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#93 Re: Svedska

Post by Chmoljo »

Lincoln-Burrows wrote:Atentatori upravo najveću štetu rade imigrantima na koje se nakon ovakvih ispada
sve više gleda kao teroriste (kolektivno). To su bolesnici koji nisu u stanju razlučiti
visoku politiku države i političara od nebitnih malih ljudi na ulici.
atentatori to upravo i rade iz tih razloga.

veći rasizam i netrpeljivost = više regruta.
Sara03

#94 Re: Svedska

Post by Sara03 »

fazer wrote:I tebi duzno postovanje drug.

Image
Bojim se da ti ne poznaješ značenje riječi ksenofobija.

Nije ksenofobija kada primiš toliki broj imigranata, kada im obezbjediš sva moguća prava u polju obrazovanja, zdravstva, socijalnog prava, kada im omogućiš sve ono što nikada nisu mogli ni sanjati, a kamoli ostvariti u svojim duboko zatucanim vukojebinama.

Do kada će vam jedini argument biti mržnja i netolerancija prema muslimanima? Pitali su i drugi, pa evo i ja pitam; ko je ovdje zapravo netolerantan? Švedi, koji su pružili i "pederima" i muslimanima apsolutnu slobodu i sva moguća prava, ili ipak ovi drugi koji nisu u stanju ni da na par sekundi trpe onog drugačijeg od sebe..?
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#95 Re: Svedska

Post by _BataZiv_0809 »

sunceKOtepsija wrote:
apsidejzi wrote:Kad su objavili veceras sliku onog u kapuljaci i kad sam vidio da je bjelac samo sam molio Boga da ne bude bosnjo. Kad rekose da je govno sa kakvkaza nesto mi laknu... haj nek makar nije od nase loze...
vjeciti revolucionari-kavkazsci-na celu umjerene opozicije od sirije do svedske
-kakvi su to heroji kakvi su to samo ljudi Bože dragi- :thumbup: :thumbup: :thumbup:
:lol:

Jak fazon iako ce ga skontati samo veterani sirijske teme :lol:
Matzan

#96 Re: Svedska

Post by Matzan »

Postoji li u Švedskoj ili nekoj drugoj evropskoj zemlji poseban zakon za djela terorizma?
Edin H.

#97 Re: Svedska

Post by Edin H. »

Connaisseur Karlin wrote:
Toffee karamela wrote: Jedinu paralelu koju im mogu naći u modernom svijetu su oni Hasidi u Njujorku i oni imaju vjersku policiju i neke svoje kvazi patrole (Šomšir) i vozikaju se naokolo i paze na udovice da se ne bi faćkale s nevjernicima. Vidi se da su i jedni i drugi iz istog izvora potekli!

Nema veze ta pucnjava sa kamionom.

Ovoga traze.

Image
Matzan

#98 Re: Svedska

Post by Matzan »

Edin H. wrote:
Connaisseur Karlin wrote:

Nema veze ta pucnjava sa kamionom.

Ovoga traze.

Image

Eno kažu na klixu da su ga uhitili i da je već priznao.
A klixu se mora vjerovati.
Edin H.

#99 Re: Svedska

Post by Edin H. »

Matzan wrote:

Eno kažu na klixu da su ga uhitili i da je već priznao.
A klixu se mora vjerovati.
Kliks sigurno ima izvore u svedskoj policiji.

Evo sada su uhapsili ovoga sa slike, a mozda I prizna u toku dana.

Police shared the image of the man, dressed in a hooded jacket, early on Friday evening.
They confirmed a man resembling him was arrested in the Marsta area.
"We have investigated several people this evening, who we found interesting in one way or another, and recently we arrested someone we are very interested in," said police investigator Jan Evensson, referring to the Marsta arrest.
arzuhal

#100 Re: Svedska

Post by arzuhal »

Image

Znao sam da je muškarac! Odmah sam sebi rek'o: Nije ba garant žena, ovo je muškarac neki uradio...
Post Reply