Alipašin most treba podijeliti. Granica da je pruga.
A sad mi je jasno zašto se forsira Nova Otoka. Jer je Kumrovec i Nova Otoka ustvari Buća city.
neeki bi rekli da iza Magribije i nije Sarajevo, druga je stvar sto su silom prilika naseljenici sve to prozvali Sarajevom, pa zasjeli na fotelje i legalizirali to-jer gdje ces rec da ne zivis u Sarajevu a izgradio tolke zgrade i naselja van grada...johntra wrote:samo nek je asfalt, sve ostalo je nebitno...sve je to Saraj`vo...bitanga_sa_otesa wrote:sarajevo nije ni london ni njujork,vec bezvezna kasaba,svako ko zivi tu i nije se potrudio da nauci bar urbane dijelove grada je za mene papcina na kvadrat..
Naravno da je to sve Sarajevo, ti neki su il zasljepljeni glupošču il su jednostavno priglupi...sunceKOtepsija wrote:neeki bi rekli da iza Magribije i nije Sarajevo, druga je stvar sto su silom prilika naseljenici sve to prozvali Sarajevom, pa zasjeli na fotelje i legalizirali to-jer gdje ces rec da ne zivis u Sarajevu a izgradio tolke zgrade i naselja van grada...johntra wrote:samo nek je asfalt, sve ostalo je nebitno...sve je to Saraj`vo...bitanga_sa_otesa wrote:sarajevo nije ni london ni njujork,vec bezvezna kasaba,svako ko zivi tu i nije se potrudio da nauci bar urbane dijelove grada je za mene papcina na kvadrat..
pa zamisli: Novi Buća Potok, cijena po kvadratu već od 2000 KM...Haris.ba wrote:Hvala. Mislio sam da i televizija je na Alipašinom Mostu.
A sad mi je jasno zašto se forsira Nova Otoka. Jer je Kumrovec i Nova Otoka ustvari Buća city.
Dakle, tebi je papak neko jer nije naucio sve MZ napamet.bitanga_sa_otesa wrote:sarajevo nije ni london ni njujork,vec bezvezna kasaba,svako ko zivi tu i nije se potrudio da nauci bar urbane dijelove grada je za mene papcina na kvadrat..
jel ti ovo ozbiljno?sunceKOtepsija wrote: neeki bi rekli da iza Magribije i nije Sarajevo, druga je stvar sto su silom prilika naseljenici sve to prozvali Sarajevom, pa zasjeli na fotelje i legalizirali to-jer gdje ces rec da ne zivis u Sarajevu a izgradio tolke zgrade i naselja van grada...
naravno da jeste i to ne papak ,vec papcina...ovi sto nisu makli dalje od makarske to ne znaju,jer kao i ti iz tvog primjera s vratnika ,ne micu iz svojih mahala i ne zanima ih nista drugo.to je definicija papcine koji ne zeli da zna svoj grad,obicaje,znamenitosti i sve vezano uz to...to je osnovna kultura zivljenja u gradu....kad mu dodje neko u goste odvedu ga na cevape i u lokalnu birtiju...upoznaj domovinu da bi je volio.Thorgerson wrote: Dakle, tebi je papak neko jer nije naucio sve MZ napamet.
Dajte ba ljudi, pa jeste vi makli dalje potez makarska - sarajevo?
Igrom slucaja sam zivio na tri gradske opstine, tako da haman znam sva naselja napamet...ali ne smatram papkom nekoga ako to ne zna. Evo neko s Vratnika znaci mora znati granice otoke...dajte molim vas.
fakat, to je toHaris.ba wrote:Hvala. Mislio sam da i televizija je na Alipašinom Mostu.
Apsolutna podrska prevazilazenju razlika i podjela, te konacnom ujdeinjenju Ch. Ville 1 i 2Black swan wrote:brkam kovace i kovacice
ne znam do sedrenika
ni alifakovca
bistrik mi je samo od japan amb. do crkve![]()
ne peiznajem cvila1 i 2
ich bin ein papak
Neki dan slusam raspravu Konjicana kako se moraju 2 dana psihicki pripremiti da dodju u sarajevokritichar wrote:Nek se zna šta je šta, ali zašto se forsira Otoka, jer je to po nekima kraj Sarajeva, ovo ostalo su seljaci neki.
Htjeli bi da vam Sarajevo bude metropola, al do Otoke samo
Pa ako urbanu sredinu percipiraš isključivo kao Menhetn, onda nije...KENJAC wrote:Ako ova tema potraje jos par strana i Boljakov Potok ce postat urbana sredina !
Meni su veci papci ovi sto kazu milosa obilica umjesto sbb ili alije alijagica umjesto miscine. Ima i mladje raje od 30g i koji qrac on mora znati da je kulina bana bila sadasnja mejlijinaimim wrote:U otpunosti razumijem frustraciju postavljača teme. Jer i mene frustrira što papci kažu da žive na Čengić vili, a ja 30 godina koliko sam živjela tu znam da je to Čvila. Ili što Marindvor papci zovu Marijin dvor. Mislim stvarno. Kaže dijete mu ide u OŠ Čengić Vila I, a ja kad sam išla bila je Slobodan Vuković. I sad se papak doselio i kaže Čengić vila I. Pa jebemu mater. Ima li kakav političar da u predizbornoj kampanji naziva dijelove grada pravim vjekovnim imenom, da riješi ovaj goreći problem, i da odmah glasam za njega?