Kakav bi bio moj zivot da nije bilo rata

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Banksy

#76 Re: Kakav bi bio moj zivot da nije bilo rata

Post by Banksy »

muha_sa wrote:
Banksy wrote:
Gojeni H wrote: Drugarice komesarka, totalno razocarenje ... valjda SR BiH?

Moja malenkost - predsjednik SSOJ u osnovnoj skoli.
Tačno sam znala... :mrgreen:
bio sam i ja redar pa se ne falim, imo onu traku oko ruke i malo malo tablu briso
:lol:

Bila i ja blagajnik, pa izgubila pare za ekskurziju... :lol:
muha_sa

#77 Re: Kakav bi bio moj zivot da nije bilo rata

Post by muha_sa »

Banksy wrote:
muha_sa wrote: bio sam i ja redar pa se ne falim, imo onu traku oko ruke i malo malo tablu briso

ostade novcanik kod Muniba u Rocku :? možda te neko izbunario--bilo je puno džeparoša u taj vakat :lol:
Banksy

#78 Re: Kakav bi bio moj zivot da nije bilo rata

Post by Banksy »

muha_sa wrote:
Banksy wrote:
muha_sa wrote: bio sam i ja redar pa se ne falim, imo onu traku oko ruke i malo malo tablu briso

ostade novcanik kod Muniba u Rocku :? možda te neko izbunario--bilo je puno džeparoša u taj vakat :lol:
Jah, što bi se nadžeparili kod Muniba... :lol: :lol:
Ovo je u osnovnoj... :oops:
Gojeni H

#79 Re: Kakav bi bio moj zivot da nije bilo rata

Post by Gojeni H »

muha_sa wrote:
Banksy wrote:
bio sam i ja redar pa se ne falim, imo onu traku oko ruke i malo malo tablu briso
:lol: :lol: :lol: :thumbup:
muha_sa

#80 Re: Kakav bi bio moj zivot da nije bilo rata

Post by muha_sa »

suze me obliše :lol:

vratih se u vrijeme redara u školi--koja je to cast bila--ono, glavni u raji--ko ti nešto aman zaman, staviš onu kapitensku traku na kojoj piše redar i niko ko ti :lol: :lol:
Gojeni H

#81 Re: Kakav bi bio moj zivot da nije bilo rata

Post by Gojeni H »

Banksy wrote:
Gojeni H wrote:

Moja malenkost - predsjednik SSOJ u osnovnoj skoli.
Bio neznan pa me drugovi iznenadili na foru. :D

Iako je bilo zahebano pitat', ja ipak pitam sto mene.

Veli lik zaduzen za to kakogod se to zvalo, inace nastavnik radnog i tehnickog: "Kazu da volis hodat', zna sdobro pricat', dosta te raje zna, nisi los ucenik, i onda te nastavnici jednoglasno predlozili." Da je djed rahmetli saznao, odrekao bi me se preko Fronta Slobode. :D
Nepass

#82 Re: Kakav bi bio moj zivot da nije bilo rata

Post by Nepass »

Vjerovatno drugaciji jer bih prozivio djetinstvo. Ovako sa 8g bio "odrastao".
Gojeni H

#83 Re: Kakav bi bio moj zivot da nije bilo rata

Post by Gojeni H »

muha_sa wrote:suze me obliše :lol:

vratih se u vrijeme redara u školi--koja je to cast bila--ono, glavni u raji--ko ti nešto aman zaman, staviš onu kapitensku traku na kojoj piše redar i niko ko ti :lol: :lol:
BIla jedna, strogo hoce da je spuzva ni mokra ni suha.

Kad kakav paksu bude redar, fino on to odradi sav posvecen tako da ga uciteljica pohvali. Mi iz flase saspemo vodu na spuzvu dok doticni ne gleda.
U neka doba, uciteljica za spuzvu, ono k'o iz kace curi ... izraz gadjenja na licu, pogled koji trazi krivca: "Redaaaaaaar!" - paksu pisa u gace. :D
Banksy

#84 Re: Kakav bi bio moj zivot da nije bilo rata

Post by Banksy »

Gojeni H wrote:
Ja slično javno odbila.
I moj bi se pokojni mene odrekao, da je znao da sam odbila.
Tromblon

#85 Re: Kakav bi bio moj zivot da nije bilo rata

Post by Tromblon »

Gojeni H wrote:
muha_sa wrote:suze me obliše :lol:

BIla jedna, strogo hoce da je spuzva ni mokra ni suha.

Kad kakav paksu bude redar, fino on to odradi sav posvecen tako da ga uciteljica pohvali. Mi iz flase saspemo vodu na spuzvu dok doticni ne gleda.
U neka doba, uciteljica za spuzvu, ono k'o iz kace curi ... izraz gadjenja na licu, pogled koji trazi krivca: "Redaaaaaaar!" - paksu pisa u gace. :D
jbt bila jedna taka i kod nas. nikad nista nije dobro. a spuzva svetija i vrijednija od zlata. sjecam se jednom neko iscupao sredinu spuzve istraga se provela da se utvrdi ko ostecuje skolsku imovinu :run:
stakasa

#86 Re: Kakav bi bio moj zivot da nije bilo rata

Post by stakasa »

hrle1976 wrote:Vecina bi bila prosjek, sa dva odmora godisnja i kojim dinarom u mladosti.
:D
Moj Hrle da nije rata i ta bi dva odmora pred trafikom provodili. Ko oni tvoji rodaci iz Hrvatske sto stavljaju slike BMW-a po fejsbuku
Romanista 101%

#87 Re: Kakav bi bio moj zivot da nije bilo rata

Post by Romanista 101% »

Rat nas je sve promjenio, nazalost negativno, a nismo ni svjesni koliko.
hrle1976

#88 Re: Kakav bi bio moj zivot da nije bilo rata

Post by hrle1976 »

stakasa wrote:
hrle1976 wrote:Vecina bi bila prosjek, sa dva odmora godisnja i kojim dinarom u mladosti.
Moj Hrle da nije rata i ta bi dva odmora pred trafikom provodili. Ko oni tvoji rodaci iz Hrvatske sto stavljaju slike BMW-a po fejsbuku

Sut nemoj mi one moje spominjat, isli nedavno u HR da se pokazu kako su na nivou. Plako sam od smijanja gotovo 10 minuta, kad nisam crko. Na nakom hajmo reci kvazi gala tesko je reci doceku a i veceri, naka recepcija okupili se i da ih vidis ko golubovi svi pijucaju nako pice gotovo iz vinskih casa sa nabijenim na casu komadom narandje i na slamku, a da ih samo vidi :lol: a sinu natakela naku prozirnu kosulju a ispod podkosulju pa se tacno vidi. Seljaci sa dna kade, a i dalje ped bmw koji je presao ko isusovo magare poziraju kao kakva pop grupa. Jebo ja mater svoju sta je ova Njemacka sve primila. Nek su mi 100 x rod jebeni ali su sranje u bojama.
stakasa

#89 Re: Kakav bi bio moj zivot da nije bilo rata

Post by stakasa »

hrle1976 wrote:
stakasa wrote:

Sut nemoj mi one moje spominjat, isli nedavno u HR da se pokazu kako su na nivou. Plako sam od smijanja gotovo 10 minuta, kad nisam crko. Na nakom hajmo reci kvazi gala tesko je reci doceku a i veceri, naka recepcija okupili se i da ih vidis ko golubovi svi pijucaju nako pice gotovo iz vinskih casa sa nabijenim na casu komadom narandje i na slamku, a da ih samo vidi :lol: a sinu natakela naku prozirnu kosulju a ispod podkosulju pa se tacno vidi. Seljaci sa dna kade, a i dalje ped bmw koji je presao ko isusovo magare poziraju kao kakva pop grupa. Jebo ja mater svoju sta je ova Njemacka sve primila. Nek su mi 100 x rod jebeni ali su sranje u bojama.
E moj prijatelju, i onda ne valja rat i ne valja Evropska Unija. Vec da su Svabe pametne pa to sve kuci posalju
Tomahawk11
Globalni moderator

#90 Re: Kakav bi bio moj zivot da nije bilo rata

Post by Tomahawk11 »

Romanista 101% wrote:Rat nas je sve promjenio, nazalost negativno, a nismo ni svjesni koliko.
Pa prije svega, ratne traume.
Trebalo je vremena da se ljudi naviknu na normalan zivot. Na susrete s drugim ljudima, a da ne izgledaju kao zvjerke iz sume.
I to su normalne reakcije, ratni shokovi, pucanje po savovima....
E, onda tu dolazi i ovo sto ti spomenu, ljudi su generalno postali govna, a dobrim dijelom sto su na povrsinu po zavrsetku (a i tokom) rata, isplivala ona najgora govna.
I onda i oni koji nisu bili govna postaju bar dijelom govna.
stakasa

#91 Re: Kakav bi bio moj zivot da nije bilo rata

Post by stakasa »

Tomahawk11 wrote:
Romanista 101% wrote:Rat nas je sve promjenio, nazalost negativno, a nismo ni svjesni koliko.
Trebalo je vremena da se ljudi naviknu na normalan zivot. Na susrete s drugim ljudima, a da ne izgledaju kao zvjerke iz sume.
E, onda tu dolazi i ovo sto ti spomenu, ljudi su generalno postali govna, a dobrim dijelom sto su na povrsinu po zavrsetku (a i tokom) rata, isplivala ona najgora govna.
Vazan faktor je i umor, razvlacenje pameti. Jer mimo rata i politike postoji i svakodnevnica na koju treba odgovoriti
Tomahawk11
Globalni moderator

#92 Re: Kakav bi bio moj zivot da nije bilo rata

Post by Tomahawk11 »

stakasa wrote:
Tomahawk11 wrote:
Vazan faktor je i umor, razvlacenje pameti. Jer mimo rata i politike postoji i svakodnevnica na koju treba odgovoriti
To je ono sto dolazi nakon rata pa na ovamo.
hrle1976

#93 Re: Kakav bi bio moj zivot da nije bilo rata

Post by hrle1976 »

Imas ljudi koji su prosli kroz sva moguca govna tokom rata, izbjegli recimo 1994 i opet su nastavili super zivot. Imas ljudi nisu dozivili cestiti 30 dana rata a kukaju gore nego oni koji su ga citav prozivili.
bezVolana

#94 Re: Kakav bi bio moj zivot da nije bilo rata

Post by bezVolana »

Tomahawk11 wrote: Pa prije svega, ratne traume.
jer imas apsolutno iskrivljen sistem vrijednosti koji je nastao nakon rata, u kojem je pozitivno ako si govno. dobro prolazis ako si govno. dobro zivis ako si govno, sve ti ide.
onda jebiga i djeca vide od roditelja jes dobro biti govno pa krene istim putem, i tako, zacarani krug.
a rat, u kojem nema nikakvog sistema, lijepo podrzi i pogura sve najmonstruoznije u covjeku, sto ga i jeste i nije bio svjestan. a kad ispliva jednom nema nazad.

i ti se prilagodi zivotu u govnima i sa govnima.
Njanjavi

#95 Re: Kakav bi bio moj zivot da nije bilo rata

Post by Njanjavi »

Iskreno pricajuci, bio bi najpoznatiji auto moto dizajner kojeg je bosna ikad imala.
Ta che omer halilhodzic il kemal curic, ma ni domogoj dukec mi neb bio do koljena, a o goranu popovicu da ne pricam.
Danas bi vozali moje aute, jahali moje motore, sa znackom firme chumez!
Imo bi fabriku auto moto komponenti u sklopu zeljezare, i daniel simon bi moljako za kolaboraciju samnom :D
HAVANA

#96 Re: Kakav bi bio moj zivot da nije bilo rata

Post by HAVANA »

Banksy wrote:
Gojeni H wrote:
Ja slično javno odbila.
Meni niko nije ni nudio. :(
Gojeni H

#97 Re: Kakav bi bio moj zivot da nije bilo rata

Post by Gojeni H »

HAVANA wrote:
Banksy wrote:
Gojeni H wrote:
Ja slično javno odbila.
Meni niko nije ni nudio. :(
Ko ce tebi ponudit' tako odgovornu funkciju buduceg komunistickog rukovodioca bolan? Garant nosio onu Levi's farmer jaknu ... na jednom rukavu amblem Metallica, na drugom Judas Priest, duga kosa ... Dobro su ti dozvolili da zavrsis skolu. :D
HAVANA

#98 Re: Kakav bi bio moj zivot da nije bilo rata

Post by HAVANA »

Image
HAVANA

#99 Re: Kakav bi bio moj zivot da nije bilo rata

Post by HAVANA »

A to duga kosa je u 7 razredu bilo,i motorhead amblem.U osmom me vec sarlo akrobata furo i pekinska patka...bolje daaa nosim kratku kosuuu :D U prvom srednje sam vec romanticar bio,znas ono majica pa preko potkosulja i na grudima bedzevi,a frizura,u stranu se ceslja... :lol: E onda sam skonto da sam se upisao u masinsku.I osiso se i izbrijo.Da mi ne bi cigle prodavali.I istjerase me supci.Previse ozbiljno shvatio skolstvo i probleme u toj skoli. :lol: Te ti skojevce ja nisam ni na slici vidio.Tek kad su ovi dosli skonto da mi fali tito. :lol: Sad kad bi vratio vrijeme,ja bi bolan ucio,iso na sekcije,bavio se plesom u kulturno umjetnickom drustvu,ognjen prica bi bio. :D
HAVANA

#100 Re: Kakav bi bio moj zivot da nije bilo rata

Post by HAVANA »

A iskreno,rat me sa jedne strane sjebao pravo,a sa druge mi mnogo pomogao.Ne bi bio sta sam i kakav sam danas da nije bilo rata. :roll:
Post Reply