Pomirenje Bošnjaka i Srba

Post Reply
stakasa

#76 Re: Pomirenje Bošnjaka i Srba

Post by stakasa »

Gojeni H wrote:Nema od toga nista. Cuj da se pomirimo? ... ja se nisam ni svadjao.
U nekom trenutku, DRZAVE mozda odluce da im je u interesu da blize saradjuju na ekonomskom ili odbrambenom planu (npr. da zahebu Hrvatsku :D ), ali o sentimentalnim glupostima tipa pomirenja ne treba govoriti.
Srbija ima geopoliticki cilj fizickog prosirenja prema zapadu i inkorporiranja PiSija u Srbiju.
U interesu BOsnjaka je da sklope savez sa Hrvatskom (ne pomirenje, ne bratstvo i jedinstvo) u cilju sprecavanja tog plana.
A sta ako to nije u interesu Hrvatske, ne mozes nekoga natjerat
GeeTnT

#77 Re: Pomirenje Bošnjaka i Srba

Post by GeeTnT »

cyprus wrote:
GeeTnT wrote:
cyprus wrote:
"Nazivanje stvari svojim imenom" ili "Telling it lik it is" je najizlizanija fraza svih vremena, kojom se nastoje legitimizirati uvrede, pežorativi i govor mržnje :)
Svaki put kada napises post meni u glavi ona djeca sto ih onaj sa crvenom beretkom presjece rafalima...jel ovo "govor mrznje", ako jeste onda vas sve koji zagovarate neki oprost....mrzim.
Ne znam... Ako bih ja napisao da me svaki tvoj post posjeća na Željka Ražnjatovića Arkana, da li bi ti to smatrao uvredom?

Ukoliko ne, onda ću se i ja potruditi da se ne uvrijedim na ovako bolesno konstruisan post sa tvoje strane...
Pominjanje smrada arkana nije nista drugo nego tvoj "strah" ...opravdano! :wink:
hAZNADAR

#78 Re: Pomirenje Bošnjaka i Srba

Post by hAZNADAR »

cyprus wrote:
hAZNADAR wrote:
Svaki put kada mitomani plasiraju pricu o potrebi dobrih odnosa i da se prevazidje proslost - Iza kulisa se cepaju od smeha. I opet ih poneko iznenadi ovdje kada kupi tu foru. Cepas li se i ti od smeha?

Mi u Bosni se cijepamo... Ne znam čemu forsiranje ekavice... Nismo u Sandžaku...
Svaka ironija je namjerna.

Jelde sto je cool i zabavno kada levati kupuju fore o pomirenju a da ostane kako jeste?
A znamo gdje mozemo naci takve levate - pa ne prodajete to na drugim forumima.

Kao sto rekoh - svi koji plasiraju pricu o pomirenju i izgradnji odnosa, pogotovo Vucic i slicni - ma cepaju se bre od smeha. A najbolji vic im je spominjanje nasih 25% teritorije.
Obi Wan Bosnian

#79 Re: Pomirenje Bošnjaka i Srba

Post by Obi Wan Bosnian »

Ja sam skroman čovjek i nisam megaloman. Tražio bih samo tri stvari:

1. Da priznaju genocid u Srebrenici i kao dokaz tome pristanu da Srebrenica bude barem distrikt ako ne i dio Federacije.
2. Da priznaju da je RS nastala u Daytonu 95-te a ne 9 januara 92-ge i kao dokaz tome prihvate zakon o praznicima koji će to regulisati.
3. Da odustanu od entitetskog veta kao instrumenta blokade države. Ostao bi im dom naroda što je sasvim dovoljno.

Meni bi to troje bilo dovoljno da počnemo raditi na pomirenju jer bi time pokazali dobru volju. Ne može se pomirenje graditi samo na popuštanju Bošnjaka ili još preciznije na zaboravu Bošnjaka. Da bi Bošnjaci mogli da se okrenu budućnosti prvo će Srbi morati pokazati dobru volju a eto meni bi ove gore 3 stvari bile dovoljne kao dokaz dobre volje.
zunazu

#80 Re: Pomirenje Bošnjaka i Srba

Post by zunazu »

broj dva wrote:Ne uzdaj se u mladje generacije, makar ne sa ovim skolskim sistemom
Nema škola veze s tim. Jugosloveni su u školama gajili patriotizam i bratstvo, pa se poklaše kao najveća seljadija koju planeta pamti.
hAZNADAR wrote:A sta mislis da malo odes do Banjaluke recimo, provedes tamo vremena i malo upoznas stavove mlade generacije?
To su furke, a furke se moraju odvajati od stavova. Furka je da se mlađahan ošišaš kao panker, a to je kratkog daha. Furka može biti da nosiš poderane pantalone, pa je i to kratkog daha. Furka može biti i da ufuraš da si veliki kada vrijeđati druge i mrziš ih, ali je to isto kratkog daha.

Prvom prilikom kad na vlast dođu ljudi koji neće svađama daviti narod, sve furke nastale na mržnji će da nestanu kao prdež na vjetru. Preko noći će prestati biti in da mrziš i vrijeđaš. Kod nas je mržnja trend, nije stvarno stanje - mrze kao svi, pa moraš i ti.
Last edited by zunazu on 16/03/2017 14:49, edited 1 time in total.
hizo ramidovic

#81 Re: Pomirenje Bošnjaka i Srba

Post by hizo ramidovic »

ima li na srpskim forumima ovakva ili slicna tema?
GeeTnT

#82 Re: Pomirenje Bošnjaka i Srba

Post by GeeTnT »

hizo ramidovic wrote:ima li na srpskim forumima ovakva ili slicna tema?
..ima al u qrcu..
Bodkin

#83 Re: Pomirenje Bošnjaka i Srba

Post by Bodkin »

hAZNADAR wrote:
cyprus wrote:
LBVIEW wrote:...Zajebi vise i politicku korektnost,stvari treba nazvati pravim imenom,ljutio se ko ili ne.
"Nazivanje stvari svojim imenom" ili "Telling it like it is" je najizlizanija fraza svih vremena, kojom se nastoje legitimizirati uvrede, pežorativi i govor mržnje :)
Svaki put kada mitomani plasiraju pricu o potrebi dobrih odnosa i da se prevazidje proslost - Iza kulisa se cepaju od smeha. I opet ih poneko iznenadi ovdje kada kupi tu foru. Cepas li se i ti od smeha?
To se u bl ekavica prica ili mislis da je cy iz beograda?
Bodkin

#84 Re: Pomirenje Bošnjaka i Srba

Post by Bodkin »

Obi Wan Bosnian wrote:Ja sam skroman čovjek i nisam megaloman. Tražio bih samo tri stvari:

1. Da priznaju genocid u Srebrenici i kao dokaz tome pristanu da Srebrenica bude barem distrikt ako ne i dio Federacije.
2. Da priznaju da je RS nastala u Daytonu 95-te a ne 9 januara 92-ge i kao dokaz tome prihvate zakon o praznicima koji će to regulisati.
3. Da odustanu od entitetskog veta kao instrumenta blokade države. Ostao bi im dom naroda što je sasvim dovoljno.

Meni bi to troje bilo dovoljno da počnemo raditi na pomirenju jer bi time pokazali dobru volju. Ne može se pomirenje graditi samo na popuštanju Bošnjaka ili još preciznije na zaboravu Bošnjaka. Da bi Bošnjaci mogli da se okrenu budućnosti prvo će Srbi morati pokazati dobru volju a eto meni bi ove gore 3 stvari bile dovoljne kao dokaz dobre volje.

Prvo je normalno.
Drugo nemam pojma koja je prakticna korist ovoga
Zbog treceg se ratovalo
hAZNADAR

#85 Re: Pomirenje Bošnjaka i Srba

Post by hAZNADAR »

Bodkin wrote:
hAZNADAR wrote:
cyprus wrote:
"Nazivanje stvari svojim imenom" ili "Telling it like it is" je najizlizanija fraza svih vremena, kojom se nastoje legitimizirati uvrede, pežorativi i govor mržnje :)
To se u bl ekavica prica ili mislis da je cy iz beograda?
Ko se prepoznao - prepoznao.
Obi Wan Bosnian

#86 Re: Pomirenje Bošnjaka i Srba

Bodkin wrote: Drugo nemam pojma koja je prakticna korist ovoga
Cilj Dodika i društva je da guraju priču kako je RS nastala prije Daytona čime žele delegirati pravo da se RS odcjepi jer je BiH po tom shvatanju zajednica dva entiteta pri čemu su entiteti stariji od BiH. Praktično se želi reći da su entiteti konstitutivni elementi koji su se udružili u BiH isto kao što su se jugoslovenske republike udružile u Jugoslaviju pa poslije svaka imala pravo da izađe isto kao što je ušla.

To je cijela poenta priče i frke o 9 januaru. Kada bi RS-ovci priznali da je RS nastala u Daytonu a ne prije Daytona praktično bi priznali i da nema pravo da se odcjepi.
Bodkin wrote:Zbog treceg se ratovalo
Ratovali se zbog više stvari ali za Srbe je prvi prioritet bio "odvajanje od druga dva naroda" što je i prvi strateški cilj. Imati svoju administrativnu jedinicu koja će imati svoju vlast, policiju, sudove itd. To im i dalje ostaje i ako se odreknu veta na državnom nivou.
Lincoln-Burrows

#87 Re: Pomirenje Bošnjaka i Srba

Post by Lincoln-Burrows »

Ovo nije nikakva tema o pomirenju,
a i nije se okupila ekipa koji su za pomirenje.
Duka Dizel

#88 Re: Pomirenje Bošnjaka i Srba

Post by Duka Dizel »

Niko mi nije odgovorio na pitanje.
Znači, ako su sad prepreka nekom dijalogu i sporazumu, Srebrenica, genocid, katarza itd...šta je bila prepreka 1991 godine srpsko-bošnjačkom sporazumu?
Tomahawk11
Globalni moderator

#89 Re: Pomirenje Bošnjaka i Srba

Post by Tomahawk11 »

Duka Dizel wrote:šta je bila prepreka 1991 godine srpsko-bošnjačkom sporazumu?
Mi kao htjeli da se odvojimo od tadasnje Yuge, a Srbi kao nisu dali.
Obi Wan Bosnian

#90 Re: Pomirenje Bošnjaka i Srba

Duka Dizel wrote:Niko mi nije odgovorio na pitanje.
Znači, ako su sad prepreka nekom dijalogu i sporazumu, Srebrenica, genocid, katarza itd...šta je bila prepreka 1991 godine srpsko-bošnjačkom sporazumu?
Milošević?
Kikibombona

#91 Re: Pomirenje Bošnjaka i Srba

Post by Kikibombona »

Gojeni H wrote:Nema od toga nista. Cuj da se pomirimo? ... ja se nisam ni svadjao.
U nekom trenutku, DRZAVE mozda odluce da im je u interesu da blize saradjuju na ekonomskom ili odbrambenom planu (npr. da zahebu Hrvatsku :D ), ali o sentimentalnim glupostima tipa pomirenja ne treba govoriti.
Srbija ima geopoliticki cilj fizickog prosirenja prema zapadu i inkorporiranja PiSija u Srbiju.
U interesu BOsnjaka je da sklope savez sa Hrvatskom (ne pomirenje, ne bratstvo i jedinstvo) u cilju sprecavanja tog plana.
Na sta bi licila ta drzava, zivota ti!?? Posebno ako bi u sastav Srbije isao krak prema BL. Da sam srpski nacionalista, takvu nakaradu ne bih prihvatio iz estetskih razloga. :D

Image

:lol: :lol: :lol: :lol:

E jedino da se popuni sa dijelovima Hrvatske i cijelom CG, pa da to lici na nesto. :D A ne bi bilo lose mijenjati BL za Tuzlu, ako se Alfons slaze. :D

Salu na stranu, narod se donekle izmirio. Zivi se i radi, zapije se. Politika se nije izmirila javno, jes' jedino privatno, kada sastance u kafanama, ako se to racuna.

Preduslov za neku normalniju klimu u drzavi je da se rijese nacionalna pitanja. Bez toga nista. Dok nas bombarduju ratovima i referendumima, nema pomirenja kakvom se normalni ljudi nadaju. I nisam optimista, za dogledno vrijeme, ako se u obzir uzme socio-ekonomska situacija u drzavi. O cemu ce politicka elita pricati ako ne o medjunacionalnim tenzijama, u trenucima ekonomskog kolapsa i duznickog ropstva!?

Kljuc je u rukama politike i medija. Treba nam novo uredjenje koje ce svi prihvatiti i ekonomski oporavak da bi krenuli naprijed.
tandmand

#92 Re: Pomirenje Bošnjaka i Srba

Post by tandmand »

Milošević i velikosrpska klika. Dok su sa Bošnjacima radili na tom srpsko-bošnjačkom sporazumu, u isto vrijeme se dogovarali sa Tuđmanom o podjeli Bosne, što je kulminiralo sporazumom u Karađorđevu. Srpsko-Bošnjački sporazum je služio za pasivizaciju Bošnjaka u vremenima kada su trebali da se aktivno pripreme za agresiju i suprostave podjeli BiH između Srbije i Hrvatske.
cyprus

#93 Re: Pomirenje Bošnjaka i Srba

Post by cyprus »

GeeTnT wrote:
cyprus wrote:
GeeTnT wrote:Svaki put kada napises post meni u glavi ona djeca sto ih onaj sa crvenom beretkom presjece rafalima...jel ovo "govor mrznje", ako jeste onda vas sve koji zagovarate neki oprost....mrzim.
Ne znam... Ako bih ja napisao da me svaki tvoj post posjeća na Željka Ražnjatovića Arkana, da li bi ti to smatrao uvredom?

Ukoliko ne, onda ću se i ja potruditi da se ne uvrijedim na ovako bolesno konstruisan post sa tvoje strane...
Pominjanje smrada arkana nije nista drugo nego tvoj "strah" ...opravdano! :wink:
Pomen Arkana je u istoj funkciji sa tvojim pomenom crvene beretke... Ne vidim da su ovi sa crvenom beretkom meni išta bliži, nego što je tebi Arkan... Čak naprotiv...

A o kakvom "strahu" pričaš, bojim se da ne razumijem :zzzz:
Duka Dizel

#94 Re: Pomirenje Bošnjaka i Srba

Post by Duka Dizel »

Obi Wan Bosnian wrote:
Milošević?
S time se Muhamed Filipović ne bi složio.
A on je pregovarao sa bošnjačke strane.
cyprus

#95 Re: Pomirenje Bošnjaka i Srba

Post by cyprus »

hAZNADAR wrote:
cyprus wrote:
hAZNADAR wrote:

Mi u Bosni se cijepamo... Ne znam čemu forsiranje ekavice... Nismo u Sandžaku...
Svaka ironija je namjerna.

Jelde sto je cool i zabavno kada levati kupuju fore o pomirenju a da ostane kako jeste?
A znamo gdje mozemo naci takve levate - pa ne prodajete to na drugim forumima.

Kao sto rekoh - svi koji plasiraju pricu o pomirenju i izgradnji odnosa, pogotovo Vucic i slicni - ma cepaju se bre od smeha. A najbolji vic im je spominjanje nasih 25% teritorije.
I koji je punch-line sa ironisanjem putem ekavice? Ako mi objasniš, možda se i "pocepam" :oops:
LBVIEW

#96 Re: Pomirenje Bošnjaka i Srba

Post by LBVIEW »

cyprus wrote:
LBVIEW wrote:...Zajebi vise i politicku korektnost,stvari treba nazvati pravim imenom,ljutio se ko ili ne.
Da,da, to je govor mrznje, a ono sto porucuju oni poput gorepomenutog velikog Srbina Linte je pacifizam/poziv na normalizaciju odnosa, pomirenje, suzivot i sl. Bacanovic Vuka jadnog ni krivog ni duznog istjerase iz Sarajeva jer je bio protiv instalacije,a ista je, jelte, izraz mrznje Bosnjaka prema srpskom narodu po onoj da, onaj ko ne zaboravi kakvi su temelji entiteta -koji jeste nastao UZP i genocidom i koji se od strane legitimnih politickih predstavnnika BiH Srba negira-nije sa suzivot i pomirenje.Zbogom logiko, pravdo i primjeno istih arsina za sve-odoh ja kod cika Orwela.
Last edited by LBVIEW on 16/03/2017 15:52, edited 1 time in total.
Duka Dizel

#97 Re: Pomirenje Bošnjaka i Srba

Post by Duka Dizel »

tandmand wrote:
Milošević i velikosrpska klika. Dok su sa Bošnjacima radili na tom srpsko-bošnjačkom sporazumu, u isto vrijeme se dogovarali sa Tuđmanom o podjeli Bosne, što je kulminiralo sporazumom u Karađorđevu. Srpsko-Bošnjački sporazum je služio za pasivizaciju Bošnjaka u vremenima kada su trebali da se aktivno pripreme za agresiju i suprostave podjeli BiH između Srbije i Hrvatske.
To je priča za malu decu.
Mnogo se mistifikuje taj Miloševićev i Tudjmanov sporazum u Karadjodjevu.
Jel neko ikad video detalje tog sporazuma, sem što se pominje crtanje po salvetama?
To je bilo u martu 1991 godine, a par meseci kasnije izbio je rat u Hrvatskoj.
Nije valjda i to bilo deo sporazuma?

S Bošnjacima se pregovaralo u leto 1991 godine.
Tomahawk11
Globalni moderator

#98 Re: Pomirenje Bošnjaka i Srba

Post by Tomahawk11 »

Pa dobro, reci nam onda ti, sta je bila prepreka?
Obi Wan Bosnian

#99 Re: Pomirenje Bošnjaka i Srba

Duka Dizel wrote: S time se Muhamed Filipović ne bi složio.
A on je pregovarao sa bošnjačke strane.
NIđe veze. Koja je tada funkcija Filipovića i ko je on da se dogovara bila šta? U čije ime? Ko ga je izabrao i kojim glasovima? To može biti samo kupovina vremena pred očiglednu agresiju. A ono što nakon rata Filipović sere je samo lavež ogorčenog i odbačenog luzera finansiranog od strane opozicije.

Idemo redom:

Je li tačno da su predsjednik BiH (Bošnjak) i predsjednik Makedonije najviše tražili rješenje da se spasi Jugoslavija a time i život u istoj državi svih Srba i svih Bošnjaka? Jeste

Je li tačno da je Milošević razvalio Jugoslaviju nasrtanjem na pokrajine? Jeste

Je li tačno da je nakon izlaska Slovenije i Hrvatske Jugoslavija prestala postojati? Jeste

Je li tačno da su sve republike morale uraditi referendum kojim bi se izjasnile šta dalje pošto Jugoslavija više ne postoji? Jeste

Je li na svom referendumu narod BiH sasvim legitimno izabrao nezavisnost? Jeste

Je li nakon toga došlo do agresije od strane Beograda i stvaranje terorističe paradržave na teritoriji BiH? Jeste

Je li ta teroristička paradržava napravila genocid nad Bošnjacima? Jeste

Šta je tačno krivica Bošnjaka ovdje?
Last edited by Obi Wan Bosnian on 16/03/2017 16:18, edited 1 time in total.
Banksy

#100 Re: Pomirenje Bošnjaka i Srba

Post by Banksy »

Miri se onaj ko se svađao, ali to ovdje nije bio slučaj.

Bosna i Hercegovina je bila izložena agresiji, a od nas se očekuje da se žrtva ''miri'' s agresorom koji nije priznao agresiju i nije snosio nikakve sankcije i posljedice zbog svojih djela.

Uz to, agresor je upravo sabotirao žrtvu u pokušaju da dobije pravo na legalan pravni postupak u vezi agresije, i to uskrativši žrtvi potpis na zahtjevu na reviziju.

I još, dodatno, u ''pomirenje'' nas uvode umiveni agresor koji je pucao po Sarajevu i, s druge strane, da se agresoru ugodi, dezerter koji je napustio Bosnu s prvim metkom i koji o ''svađi'' ne zna baš ništa jer je ratno vrijeme proveo hladeći stražnjicu u Italiji, te je tako idealan za najavljeni proces ''pomirenja''.

Fuj, bljak.

Image
Post Reply