Prevara u garazi SCC

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
O'zone
Globalni moderator

#76 Re: Prevara u garazi SCC

Post by O'zone »

Jebiga ubi nas merhamet i ono "sadaka", "sevap"....

Svako zna da se dio romske populacije aktivno bavi prošenjem i opet im daje radi "sevapa" i "sadake" a isto ko da si ih bacio na ulicu pa ko god pokupi...

Šibicari...meni vječita enigma kako ljudi još uvijek padaju na taj fazon? Zar postoji još neko ko nije u toku kako ta priča ide...? Al vidi đavla postoji i zbog tih ljudi se šibicari bave još uvijek tim poslom.

Evo i ova fora sa beMzinom...Žvakana ovdje na forumu u više navrata i više godina ali opet se nađe neko da padne na nju...

Pao sam i ja na foru tipu koji mi je bio u radnji bruku puta kao potencijalna mušterija, priča o sebi, on agent za prodaju nekretnina, zarađuje ko lord, može uzeti šta god želi, ne štedi... pa onda jedan dan došao sa papirima u fascikli i nako pričamo kaže čeka da ga nazovu iz banke da mu je odobren kredit..vadi u toj priči kutiju Marlbora i otvara kad niti jedne cigare u njoj i govori "Jbte moram kupiti cigara" i ode do trafike kad vraća se za minut kaže "jbga zaboravio novčanik kod kuće" pa onda "znam da je ofirno al haj mi pozajmi cenera za uzmem cigare i odem na kafu ne znam kad će ovi zvat vrati ću ti evo čim ove pare odobre" i dam mu ja... ode tip i nakon toga ga godinu i više nije prišao radnji ali vidim ga da prođe...naokolo spuštene glave

Nakon tog perioda uđe on meni u radnju pozdravi se opet nešto gleda a ja mrtav hladan "jesi to došao da mi vratiš onog cenera za cigare i kafu što uze prije godinu i nešto? I jesu ti odobrili kredit?" Gleda tip otvorio usta ko peš "HA? Šta? Kakvog cenera?" Pa mu ja na tenane objasnim i kažem mu da si rekao da nemaš i da ofiraš dao bi ti ga nako bolan! Čemu sva priča? Kad on "Pa zar ja tebi nisam vratio? a joooj izvini!" Pa pretura po džepovima pa nema sitno kaže ode da usitni a ja se odvalio smijat i kažem "Haj idi" i otad prođe evo dvije godine još uvijek ga vidim s vremena na vrijeme ali sad obilazi u još većem krugu :mrgreen:

Kad skontam koliki je trud uložio da dobije te pare i koliko je puta dolazio da zadobije povjerenje i ne ljutim se. Bezbroj je načina da te ljudi prevare ali osnovno pravilo PARE SE NE DAJU NIKOME U RUKE.
O'zone
Globalni moderator

#77 Re: Prevara u garazi SCC

Post by O'zone »

HAVANA wrote:Ja jedino dam onom ispred lorisa dugokosom.Fino coek kaze daj mi marku za pivu.I ja mu dam.
Pošteno. Al nemoj brate socijale, bolesti, nakih papira, recepata, riješenja o odbrenoj ali nikad prispjeloj penziji.....
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#78 Re: Prevara u garazi SCC

Post by Truba »

Logovan wrote:
arslanica wrote:juče sjedim u autu ispred škole i čekam dijete ... prilazi žena sa desne strane i kucka na prozor .. otvaram prozor, kad ona govori: "hajde sa mnom, treba mi pet maraka da kupim majicu" ... da sam i imala vremena, ne bih otišla ... rekoh "nemam sad ništa kod sebe, navrati sutra" :D produžila je dalje ...
ma, kad kreneš do grada treba ti minimum sto maraka .. da daš onima što prose na semaforima, da daš onima što traže za majice, benzin, pauka itd ... ma ne dam nikome ...
:lol: :lol: Za ovako nešto prvi put čujem. :lol:
ja sam htio napisati da jedna žena traži 8 maraka za košulju
ali reko možda sam pogrešno čuo
ranger

#79 Re: Prevara u garazi SCC

Post by ranger »

na ulici ne daji nikom.
ima humanitarnih akcija, ima po selima naroda siromasnog, ima kuhinja narodna itd...
jel no nedje u Sloveniji gradonacelnik pozvao narod da ne daje prosjacima, i prosjaci sami otisli nakon nekog vremena. a kod nas ih ima, jer im se daje.
radiša

#80 Re: Prevara u garazi SCC

Post by radiša »

Meni skoro firgan kod poste kaze pasha imas cenera reko nemoj da ti jebem mater bezobraznu deset puta kaze sto se ljutis fino te pitam,reko fino ja tebi kazem,njemu ko nije jasno i ode.
realna do boli

#81 Re: Prevara u garazi SCC

Post by realna do boli »

Sve je to skupa otislo predaleko..
Svaki put se osjecam kao idiot kada hladno prodzem pokraj kutija za skupljanje sadake ili lijecenje nekoga u marketima kraj kase ili na ulici..ili onih koji prodaju djecije slikovnice, cestitke....i svaki put se zapitam..je li to stvarno..grijesm li...
Neki dan otresem jednog prodavaca teka i slikovnica, oko vrata visi mu akreditacija...dopi***li mi..rekoh mu..hajd ti fino pred predsjednistvo..oni imaju vise para..da ste culi taj bezobrazan odgovor..vrisak...hajd ti tamo *******....
Redovno placam donaciju za SOS selo..od mene dosta.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#82 Re: Prevara u garazi SCC

Post by _BataZiv_0809 »

Ja sam se par puta napravio da ne razumijem jezik.

Ali to je kocka pogotovo ako te zaustavi neko ko ti moze otet pare.
Naslovnica

#83 Re: Prevara u garazi SCC

Post by Naslovnica »

ranger wrote:na ulici ne daji nikom.
ima humanitarnih akcija, ima po selima naroda siromasnog, ima kuhinja narodna itd...
jel no nedje u Sloveniji gradonacelnik pozvao narod da ne daje prosjacima, i prosjaci sami otisli nakon nekog vremena. a kod nas ih ima, jer im se daje.
To je bilo u Ljubljani.
A naš glupi narod i dalje vjeruje u nekakvu sadaku ako da ciganinu, pardon, Romu, marku. Ili onima što traže "pomoć za hranu". E budale moje...
Ja jedino ponekad ako vidim nanu ili dedu, da su se presamitili, fakat se vidi ko je u nevolji i u potrebi, a kome je to biznis...
Kutije za sakupljanje, one što kukumače u tržnim centrima, akcija za ovog, akcija za onog, uredno zaobiđem.
Humanitarni telefon ispoštujem s vremena na vrijeme i to je to.
Dozer

#84 Re: Prevara u garazi SCC

Post by Dozer »

Vala, ja nikome nista ne dam.
Pogotovo ne prosjacima. Jer, zapravo su i oni prevaranti, nista drugaciji od ove dvojice s pocetka price.

Npr... Onaj sto je ljeti na semaforima u Nedzaricima, sto ima onu sprzenu ruku, pa je izbaci vani da se lijepo vidi...
E, njega onda petkom i subotom navecer raja vidjaju u Bosni na Ilidzi, uredno pospremljen, napucan, frizura, sminka stroga...

Ili, ona stara mrsava dimijasica pod samijom, sto ordinira u centru... E, dok prosi izgleda jadno, molecivog lica, jedva se krece... bas za udijeliti.
A, kad ne ordinira, onda se moze vidjeti kako sasvim normalno pici ulicom, pusi Marlboro, ima mobitel od 300-400 KM, ni traga onoj slabasnosti, molecivoj faci itd., nego izgleda i ponasa se k'o kakav rauber.

Ili, onaj stari sijedi, koji vazda u rukama ima bunt nalaza, i moli za lijekove. Zapravo - nista mu nije, a nalazi su na razna imena.

Ili, ona crna debela, sto je s djetetom ordinirala ispred Binga i Konzuma na Koreji, takodjer nosala gutu nekakvih nalaza, i trazila "pomoc" za tesko bolesnog oca.
Nakon par mjeseci i desetina prilazaka, odjednom cujem da trazi za sestru. Upitam je kako je otac, zajebancije radi, a ona ce - odlican, nije njemu nista... I onda skonta da se zajebala. Nisam je vise od tada vidio.

Ima toga jos. Dakle, naprosto nikome nista ne dajte, nikome ne pomazite (osim ako istog momenta necete od njega/njih uzeti nesto vece vrijednosti od onoga sto vam traze), i to je to.
Kada shvate da ovdje nemaju prolaza, idu dalje.
Better Man

#85 Re: Prevara u garazi SCC

Post by Better Man »

Interesanzno je da sve ove žene koje prose za hranu, imaju karton sa identičnim napisom i identičnim rukopisom. Kad to vidiš odmah ti je jasno da je to organizovano prosjačenje. Neko ih je skupio, podjelio im te kartone s natpisom i ostavio na određene lokacije i na kraju dana pokupi zaradu, a njima da nešto sitno. Ok je kad vam neko traži za hranu, ali ne da mu da te novac, već da mu kupite npr. litar mlijeka ili hljeb. Tad znaš da je u teškoj situaciji i da je najvjerovatnije iskren i pošten.
muha_sa

#86 Re: Prevara u garazi SCC

Post by muha_sa »

Better Man wrote:Interesanzno je da sve ove žene koje prose za hranu, imaju karton sa identičnim napisom i identičnim rukopisom. Kad to vidiš odmah ti je jasno da je to organizovano prosjačenje. Neko ih je skupio, podjelio im te kartone s natpisom i ostavio na određene lokacije i na kraju dana pokupi zaradu, a njima da nešto sitno. Ok je kad vam neko traži za hranu, ali ne da mu da te novac, već da mu kupite npr. litar mlijeka ili hljeba. Tad znaš da je u teškoj situaciji i da je najvjerovatnije iskren i pošten.
meni na vrata stana došla žena i moli da joj dam koju paru za hranu--velim joj da saceka i nakupim nekih namirnica, stavim u kesu i dam joj.
sad pratim s balkona da vidim gdje ce dalje--kad gle cuda--nigdje one kese :lol:

ostavila u haustoru :-)

nikom ništa i vozdra--svi koji daju ovim prosjacima su sukrivci što ih ima koliko ih ima--ne možeš proc od caršije do slatkog cošete da te bar 10 ne zaustavi :-) :-)
Frizby

#87 Re: Prevara u garazi SCC

Post by Frizby »

I ja sam dosta puta nasjeo na tako neke stvari..

Jebga, ima ona izreka: "Put do pakla poplocan je dobrim namjerama"..

Nadam se da sam sad malo pametniji, ali se uvijek zna naci neko da me opet zaj.... al haj.. sve ide u staz..
swarley_s

#88 Re: Prevara u garazi SCC

Post by swarley_s »

Mene je jednom nasukao taj lik za gorivo, sto "radi u piceriji", onaj mali kloc, na tu vec poznatu pricu, vratice, samo mu 5 km treba ovo ono.

A zenu mi "uzela" ciganka sa bebom, kad je trazila -mozes li mi kupiti litar mlijeka za bebu. I zena sa njom u prodavnicu, kupila joj stvari za 40-50 KM. Kaze, skontala i ona u po frke da je levati, al jebiga, nije se snasla kako da reaguje, empatija, folovi.

Rekao sam - ma da mi pred ocima umire, ne dam, jebi se.

A ja jednom bio u frci, fakat mi trebalo samo da nazovem broj, da kazem "deme nazovi na ovaj broj", svega mi, niko ne dā. Te "prazna baterija", te "nema kredita", i tako od vjecne vatre, do BBI-a.
I fakat sam prepoznao sebe u tim ljudima, ne vjeruje nikom zivom. Nasukani, prevareni, kontaju da sam i janeki prevarant... Aß tako n i treba dok se ne opametimo.
Truba

#89 Re: Prevara u garazi SCC

Post by Truba »

radiša wrote:Meni skoro firgan kod poste kaze pasha imas cenera reko nemoj da ti jebem mater bezobraznu deset puta kaze sto se ljutis fino te pitam,reko fino ja tebi kazem,njemu ko nije jasno i ode.
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: dobar si
Matijevic_Vlado
Location: Da sam prazna glava, potpuno zdrava, ne bih više ništa učio za badava..

#90 Re: Prevara u garazi SCC

Post by Matijevic_Vlado »

Neki dan covjek pred granapom kuca mi na prozor i trazi marku sa najtuznijom facom da kupi hljeba, rekoh nemam sitno, on udje u granap i izlazi sa klipacom :mrgreen: . Inace ordinira po Ilidzi oko Doma zdravlja sa kanticom iz javne kuhinje i trazi kes
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#91 Re: Prevara u garazi SCC

Post by hrasno38 »

Nane sto ih moze vidjeti po centru da prose svako jutro stizu vozom u Sarajevo a rome isto tako razvozi jedan u plavom kombiju rom sa ogromnim brkovima. Ima i jedan onako stariji covjek koji 15 godina hoda sa receptom i ako fali mu da bi podigao lijek......kao sto rece neko ovdje....NEDAM NIKOM NISTA JER I MENI NIKO NE DAJE! Inace pocnem se cesati od nervoze kad vidim ove babe sto cuce po ulici.....jednu sto je godinama prosila oko BBI i predsjednistva pratili do kuce a ona ima ne kucu nego vilu. Nikome ne treba davati nista....bolje otici u Ljubicu Ivezic pa dati 50 KM ili na sigurno dati za lijecenje nekog djeteta.
oldtajmer

#92 Re: Prevara u garazi SCC

Post by oldtajmer »

ma ne vjeruju ljudi vise nikome,ja navikao uvijek kad vidim nekoga u komsiluku starijeg da vuce sta tesko odma pridjem i ponesem do ulaza,lifta ili do stana,helem jednom ja ispred zgrade i prolazi neka nana sva se pogurila,nosi kamaru cekera,jedva se i ona vuce,reko nano da vam pomognem ako treba do zgrade,kad ga nana nagari ko karl luis ,stigo sam da viknem za njom nano nisam ja lopov ne brini te ,ali je vec odmakla :lol: lose iskustvo imala garant,jbg poslije toga samo pomognem nekome koga bas znam da se ljudi ne traumatiziraju zbog mene :D

ima starija romkinja u kolicima sto cesto prosi ispred cips-a u b fazi,a redovno je dovode i odvode dvojica mladjih roma,pa eto ako neko želi da joj udijeli nek prvo promisli
Truba

#93 Re: Prevara u garazi SCC

Post by Truba »

Matijevic_Vlado wrote:Neki dan covjek pred granapom kuca mi na prozor i trazi marku sa najtuznijom facom da kupi hljeba, rekoh nemam sitno, on udje u granap i izlazi sa klipacom :mrgreen: . Inace ordinira po Ilidzi oko Doma zdravlja sa kanticom iz javne kuhinje i trazi kes
keš nikome
fizička snaga svakome

dobrim trebama pogotovo
:lol:
Hendrix

#94 Re: Prevara u garazi SCC

Post by Hendrix »

Ima tome i 10 godina, Unicredit poslovnica Ilidza...cekam ja u redu, ima 10ak ljudi. Ulazi ciganka sa 3 djece i beba u narucju zamotana ono full oprema i smrad ukljuceni u pojavu, svi se sjebase kontaju evo je da prosi. Kad ona nama ''sta se bojite necu da vas prosim pare da stavim na racun bolan'' :D

Poslije mi drug govori zadnji put je vidio 5-6 milja stavlja na racun, sadaka je dobar biznis.
Raigor Stonehoof

#95 Re: Prevara u garazi SCC

Post by Raigor Stonehoof »

Prije koji mjesec, sjedi lik na cosku, raskrsnica radiceve i titove, ima nekih 30ak god, i zapomaze treba mu pomoc mati mu bolesna....prolazim nakon 20ak minuta ponovo, kad poce galamit "sta je ovooo, niko ne da nista, neka neka ima alaha sve ce vas kaznit..." :lol:

Ja dajem iskljucivo starijima, i to kad vidis da je neko onemocao, i da mu/joj nije lako ispruzit ruku.

Kad pocnu alahat i boga spominjat automatski bjezim :zzzz: heeeej siiiine boooog ti dao zdraaaavlje daaaaj mi pola maaarke :run:

Prije 4-5 godina bila je starija gospodja, prodavala cvijrce u Ferhadiji. Nije isla po stolovima nego stajala pored ulice... Od nje mi je bas drago bilo uzeti, a nisam je odavno vidio, ko zna jel ziva.

Bila je i ona dosadna sa ruzama sto te zaskace u bastama, i kad kazes da neces kupit, pita a stooo? :lol:

Eh da, i onaj momak sto prodaje kospice na semaforu u nedzaricima, vazda kupim. nije lik naporan kao jebeni peraci stakala, hoces hoces, neces mahne i to je to.

nedavno vozim s ilidze, nekakva koka u polu ispred mene, oprase joj stakla kod radon plaze, oprase na nedzaricima :lol: i glupaca oba puta daje pare :evil:
dezurni_ucenik

#96 Re: Prevara u garazi SCC

Post by dezurni_ucenik »

Zanimljivo je kako, sa prvim minusima, tih prosjaka nema. Odjednom im vise ne treba marka. A tad dajem onim jadnim ljudima sto izadju da po najvecoj zimi prodavaju upaljace i carape.

Prije deset godina po skoro citavom gradu ordinirao je jedan lik kojem je uvijek trebala "za benzina". Prvo se predstavljao da je vlasnik kafane na Ciglanama, pa onda da je konobar itd. Valjda jednom na Otoci zaustavio nekog dijasporca da ga pogura. Ovaj mu rekao da kod sebe nema trenutno nista u km-ovima, da bi dobio odmah pitanje od doticnog "pa jel ti mrsko do prve banke da razmijenis" :lol:
Logovan

#97 Re: Prevara u garazi SCC

Post by Logovan »

Raigor Stonehoof wrote: nedavno vozim s ilidze, nekakva koka u polu ispred mene, oprase joj stakla kod radon plaze, oprase na nedzaricima :lol: i glupaca oba puta daje pare :evil:
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
dadoka84

#98 Re: Prevara u garazi SCC

Post by dadoka84 »

O'zone wrote:Jebiga ubi nas merhamet i ono "sadaka", "sevap"....

Svako zna da se dio romske populacije aktivno bavi prošenjem i opet im daje radi "sevapa" i "sadake" a isto ko da si ih bacio na ulicu pa ko god pokupi...

Šibicari...meni vječita enigma kako ljudi još uvijek padaju na taj fazon? Zar postoji još neko ko nije u toku kako ta priča ide...? Al vidi đavla postoji i zbog tih ljudi se šibicari bave još uvijek tim poslom.

Evo i ova fora sa beMzinom...Žvakana ovdje na forumu u više navrata i više godina ali opet se nađe neko da padne na nju...

Pao sam i ja na foru tipu koji mi je bio u radnji bruku puta kao potencijalna mušterija, priča o sebi, on agent za prodaju nekretnina, zarađuje ko lord, može uzeti šta god želi, ne štedi... pa onda jedan dan došao sa papirima u fascikli i nako pričamo kaže čeka da ga nazovu iz banke da mu je odobren kredit..vadi u toj priči kutiju Marlbora i otvara kad niti jedne cigare u njoj i govori "Jbte moram kupiti cigara" i ode do trafike kad vraća se za minut kaže "jbga zaboravio novčanik kod kuće" pa onda "znam da je ofirno al haj mi pozajmi cenera za uzmem cigare i odem na kafu ne znam kad će ovi zvat vrati ću ti evo čim ove pare odobre" i dam mu ja... ode tip i nakon toga ga godinu i više nije prišao radnji ali vidim ga da prođe...naokolo spuštene glave

Nakon tog perioda uđe on meni u radnju pozdravi se opet nešto gleda a ja mrtav hladan "jesi to došao da mi vratiš onog cenera za cigare i kafu što uze prije godinu i nešto? I jesu ti odobrili kredit?" Gleda tip otvorio usta ko peš "HA? Šta? Kakvog cenera?" Pa mu ja na tenane objasnim i kažem mu da si rekao da nemaš i da ofiraš dao bi ti ga nako bolan! Čemu sva priča? Kad on "Pa zar ja tebi nisam vratio? a joooj izvini!" Pa pretura po džepovima pa nema sitno kaže ode da usitni a ja se odvalio smijat i kažem "Haj idi" i otad prođe evo dvije godine još uvijek ga vidim s vremena na vrijeme ali sad obilazi u još većem krugu :mrgreen:

Kad skontam koliki je trud uložio da dobije te pare i koliko je puta dolazio da zadobije povjerenje i ne ljutim se. Bezbroj je načina da te ljudi prevare ali osnovno pravilo PARE SE NE DAJU NIKOME U RUKE.
Iliti, ti si za cenera kupio slobodu da te hajvan ne smara toliko ;D
dadoka84

#99 Re: Prevara u garazi SCC

Post by dadoka84 »

Na Baščaršiji neki dan prilazi momčić, kaže gladan nema da jede ovo ono. Kaže moja žena, pa hajde s nama kupit ćemo ti. Kaže lik ima i brata, hajde kupi i bratu :D Kad je dobio dva donera, onda je pitao može li dobiti sta para. Navodno, petoro ih je djece otac invalid... on se jadnik sa zemljom sastavio od stida, ma nema, i žena mu dade nešto para.

Malo kasnije ide lola ulicom i puši. :lol:
Truba

#100 Re: Prevara u garazi SCC

Post by Truba »

Logovan wrote:
Raigor Stonehoof wrote: nedavno vozim s ilidze, nekakva koka u polu ispred mene, oprase joj stakla kod radon plaze, oprase na nedzaricima :lol: i glupaca oba puta daje pare :evil:
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
:lol: :lol: :lol: dojavili stanicom ko plaća

a i to je svojevrsni reket
Post Reply