Bgmi je tebe neki taxista Švabo u Mercedesu dirao pa ti svaka druga rijec mercedes ili svaboamar1994 wrote:samo mercedes polovan dolazi u obzir , nas kakvih ima za 18 hiljadadrndalo wrote:probook wrote:Neka on proba tu konzervu prije kupovine. Mozda se (srecom) predomsli.
Za te pare ja bih uzeo auto sa max 40 000 na satu, koje ce biti 1000 puta bolje od te konzerve sto misli kupiti.
Bas 1000x ?
Ne 343x, ili 1324x ?![]()
![]()
Sa 350000km na ledjima![]()
Dacia Stepway
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
vozackii
#76 Re: Dacia Stepway
- amar1994
#77 Re: Dacia Stepway
Dira me suplja najvise , nov auto je nov , da je tuk tuk on je nov 
-
530i
#78 Re: Dacia Stepway
Ta Astra je 30+ hiljada.probook wrote:
Ako mora novo eno astre K 1.4 turbo benzin za te pare... 1324 puta bolje auto...
- drndalo
#79 Re: Dacia Stepway
Za 18.600 KM, nova? Deder mi zapakuj odmah jednu, iduce hefte drugu...probook wrote:Ako mora novo eno astre K 1.4 turbo benzin za te pare... 1324 puta bolje auto...drndalo wrote:probook wrote:Neka on proba tu konzervu prije kupovine. Mozda se (srecom) predomsli.
Za te pare ja bih uzeo auto sa max 40 000 na satu, koje ce biti 1000 puta bolje od te konzerve sto misli kupiti.
Bas 1000x ?
Ne 343x, ili 1324x ?
Mislim jest ih PSA dogovorio kupiti, ali nece bas tako zalihe prodavati...
- mayab
#80 Re: Dacia Stepway
Jel pise da auto hoće da kupi nesto stariji čovjek?Pise.
E pa vjerovatno hoce čovjek da osjeti i to zadovoljstvo kupovine NOVOGA, odlazak u salon, pregovaranje, isporuka, izvozenje iz salona itd.....
To nema cijenu!
A ne uprdjeni polovnjaci
E pa vjerovatno hoce čovjek da osjeti i to zadovoljstvo kupovine NOVOGA, odlazak u salon, pregovaranje, isporuka, izvozenje iz salona itd.....
To nema cijenu!
A ne uprdjeni polovnjaci
- Ned071
#81 Re: Dacia Stepway
da se uozbiljimo...
Za 18 i 19 hiljada moze sandero, i20 i polo na akciji. Pa nek covjek bira. I ja bih novo. Al bi mi dacia bila zadnja na listi...
Za 18 i 19 hiljada moze sandero, i20 i polo na akciji. Pa nek covjek bira. I ja bih novo. Al bi mi dacia bila zadnja na listi...
- drndalo
#82 Re: Dacia Stepway
Dacia je stvar ukusa... Ali je i Polo stvar ukusa... Kloc i kloc, od cega je Polo jos velicinom manji kloc...
I probaj ga kupiti za reklamiranih 19.999... More al' u panjevima...
- problemnatravunu
#83 Re: Dacia Stepway
Bas tako, i opet ga platis skuplje nego Stepwaya,i imas ojadjena 3 cilindra, i imas kracu garanciju, i vjerovatno skuplje odrzavanje, i potencijalnu opasnost kradje, skuplji kasko, i sjedis i vozis se neudobnije!drndalo wrote:Dacia je stvar ukusa... Ali je i Polo stvar ukusa... Kloc i kloc, od cega je Polo jos velicinom manji kloc...
Samo nemojte pricati o kasnije lakšoj prodaji pola...
- golfiista
#84 Re: Dacia Stepway
koliko je nov?amar1994 wrote:Dira me suplja najvise , nov auto je nov , da je tuk tuk on je nov
Za godinu dana postaje polovan baš kao passat sa 300000 na satu, za dvije godine, kvalitetom i pouzdanošću se izjednače, nakon treće godine passat skuplji na tržištu polovnih...toliko o novom. Ako već hoćeš novo, sve ispod 35/40k KM je obična glupost.
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#85 Re: Dacia Stepway
golfiista wrote:koliko je nov?amar1994 wrote:Dira me suplja najvise , nov auto je nov , da je tuk tuk on je nov
Za godinu dana postaje polovan baš kao passat sa 300000 na satu, za dvije godine, kvalitetom i pouzdanošću se izjednače, nakon treće godine passat skuplji na tržištu polovnih...toliko o novom. Ako već hoćeš novo, sve ispod 35/40k KM je obična glupost.
Izvrsi samobanovanje, da nas postedis ogromne kolicine gluposti kojom nas svaki put pocastis.
- golfiista
#86 Re: Dacia Stepway
To je kao odgovor na diskusiju? To su te učili kući i u školi? Zbog takvih i sličnih takvima, društvo nam je u k, nedostatak osnovne kulture i uvažavanja drugog i drugačijeg nas je svrstalo u najgore i nasiromašnije zemlje na planeti. Sram te bilo!konektovan wrote:golfiista wrote:koliko je nov?amar1994 wrote:Dira me suplja najvise , nov auto je nov , da je tuk tuk on je nov
Izvrsi samobanovanje, da nas postedis ogromne kolicine gluposti kojom nas svaki put pocastis.
- Haris.ba
#87 Re: Dacia Stepway
Pogledaj pik. Sandera polovnih se puno ne prodaje. Jedan od glavnih razloga je da su ljudi zadovoljni autom. Ja ne bih prodao svoga stepveja da mi nije trebalo veće auto. I opet sam gledao Dastera da uzmem.problemnatravunu wrote:Bas tako, i opet ga platis skuplje nego Stepwaya,i imas ojadjena 3 cilindra, i imas kracu garanciju, i vjerovatno skuplje odrzavanje, i potencijalnu opasnost kradje, skuplji kasko, i sjedis i vozis se neudobnije!drndalo wrote:Dacia je stvar ukusa... Ali je i Polo stvar ukusa... Kloc i kloc, od cega je Polo jos velicinom manji kloc...
Samo nemojte pricati o kasnije lakšoj prodaji pola...
Tako da je ta lakša prodaja relativna. Onaj ko uzme sandera - naročito stepveja, sumnjam da kalkulira sa prodajom u slijedećih 10ak godina.Onda, valjda ćeš babi ti kupiti auto ako mu bude trebalo. Auto ima sasvim korektnu opremu. Možda jedino što može zafaliti jeste telefonija na volanu.
Nek ti stari provoza i pola i stepveja. Pa nek odluči.
Haj da pomognemo u odluci. Ako imaš neko konkretno polovno auto - daj da vidimo.golfiista wrote:koliko je nov?
Servis meni na stepveju u ovlaštenom je bio 110 KM (ulje i filteri klime). I to je to godinama. Neko voli tako, i nije mu problem platiti novo. U toku eksploatacije auta jedini "vanredni trošak" je bio akumulator.
- konektovan
#88 Re: Dacia Stepway
Moj kum, sa passata presao na daciju stepwey, pitaj njega golfista sto je to uradio?! 
- Ned071
#89 Re: Dacia Stepway
odosmo daleko od teme
covjek je pitao za savjet. kupuje auto za oca koji zeli novo auto. sandero je za pretpostavljam starijeg covjeka sasvim ok izbor. ja bih samo pogledao jos i I20, koji je tu negdje sa cijenom. kvalitetniji je auto sigurno, ali ako sandero ima vise opreme, ako mu dacia dalje bolje uslove kupovine, nece se zeznuti sigurno. i miran je najmanje pet godina.
covjek je pitao za savjet. kupuje auto za oca koji zeli novo auto. sandero je za pretpostavljam starijeg covjeka sasvim ok izbor. ja bih samo pogledao jos i I20, koji je tu negdje sa cijenom. kvalitetniji je auto sigurno, ali ako sandero ima vise opreme, ako mu dacia dalje bolje uslove kupovine, nece se zeznuti sigurno. i miran je najmanje pet godina.
- konektovan
#90 Re: Dacia Stepway
Ned071 wrote:odosmo daleko od teme
Mozda se covjeku svidja izgled suv vozila, veci klirens, a i samo odrzavanje vozila je znatno jeftinije u periodu garancije. Prednost i20 se ogleda u vecoj sigurnosti i nesto kvalitetnijem enterijeru, i po meni nema nekih drugih vecih prednosti.
-
Nepass
#91 Re: Dacia Stepway
Pa covjek konta voziti 10+ g to auto. Ne kupuje svak auto razmisljajuci kako ga je vec prodao ili za koliko ce ga prodati. Ja sam uzeo novo, plan zbog finansija voziti jos 2g tad ce mu biti 10g. Vrijednost smanjena za 50%. Bar se polovni tako krecu. Nek je i 60%. Polovan pasat koji je bio 20k 2009g kolilo kosta sad? Ja neznam ali vjerumjem da nije 15k.golfiista wrote:koliko je nov?amar1994 wrote:Dira me suplja najvise , nov auto je nov , da je tuk tuk on je nov
Meni je sasvim logicno da auto koje platim 20k novo nakon 10g ne mogu prodati za 17k.
Pored toga da ne pricam koliko malo stresa sam imao od kupovine do danas sa autom. Nista, samo servis bez kvara do sad.
Jebem ja taj gust kupis ga polovna pa odma daj milju za nake remene, kurce palce. Pa se upalila lampica jedna pa druga.
Naravno da bih i ja sad novu e klasu ili gl al nema se pa moramo neki kompromis napraviti.
- amar1994
#93 Re: Dacia Stepway
Ko , tuk tukgolfiista wrote:koliko je nov?amar1994 wrote:Dira me suplja najvise , nov auto je nov , da je tuk tuk on je nov
Vidjel onog novog arteona , bas su ga skockali
To se slazem za 35-40 , al to smo mi jbg , covjek ima za daciu, pa neka kupi daciu , barem ce ga sluziti kako treba dpk je u garanciji
- agent_zero
#94 Re: Dacia Stepway
Ned071 wrote:Razumijem te. Gadno je kad je gadni korejanac kvalitetniji od Citroena
Ne zna se ko je gori, ovi VW fanbojsi ili ovi PSA fanbojsi
- agent_zero
#95 Re: Dacia Stepway
Ja mislim da ovu odlazeću seriju i30 može spustiti kešom za 19 milja. Startna cijena je oko 20k.Ned071 wrote:da se uozbiljimo...
Ali ako neće i30, stepway je dobar izbor.
-
ado-šampion
#96 Re: Dacia Stepway
Ti si apsolutno u pravu, samo jbg gledas iz svoje perspektive. Perspektiva ljudi koji gledaju tu Daciju je polovno auto od 10 k, ili 12-13 k max. Onda skontaju da je bolje malo se jos rastegnuti i biti miran makar neko vrijeme. Sve je to razumljivo, samo je nerazumljiva kuknjava i plac cim neko kaze nesto protiv takvog auta. Mislim sta ocekivati od auta koje moze prevesti 4 osobe i novo kosta 18 k? Mercedes? Gdje je Mercedes s 200 k pravih star 6-7 godina za 18 k? Nema ga. Kad pogledas da ispod 35 k haman ne mozes uzeti ni Golfa, sve ti bude jasno.golfiista wrote:To je kao odgovor na diskusiju? To su te učili kući i u školi? Zbog takvih i sličnih takvima, društvo nam je u k, nedostatak osnovne kulture i uvažavanja drugog i drugačijeg nas je svrstalo u najgore i nasiromašnije zemlje na planeti. Sram te bilo!konektovan wrote:golfiista wrote: koliko je nov?
A i za kulturu komunikacije i uvazavanje tudjeg misljenja si isto u pravu, po tome nam tesko ima ravnih u Evropi, dziberluk teski.
- amar1994
#97 Re: Dacia Stepway
Ovo zadnje Ado , ma daj covjece isto je sve , eto oni super kulturni na forumima i portalima
, znam jer citam hahah, akko nisu gori nisu ni bolji od nas

-
vnm
#98 Re: Dacia Stepway
jedini razlog sto sam se ja pokajao sto sam kupio novo auto je jer su me u kratkom roku toliko izudarali na parkingu, sto vratima sto branicima.
do te mjere me to jedno vrijeme dotuklo da ne znam hocu li kupovati ikada vise novo auto, osim ako ne nabavim garazu.
znam da je glupo al sta cu kad volim cuvati stvari.
do te mjere me to jedno vrijeme dotuklo da ne znam hocu li kupovati ikada vise novo auto, osim ako ne nabavim garazu.
znam da je glupo al sta cu kad volim cuvati stvari.
- mali_milojica
- Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.
#99 Re: Dacia Stepway
Naravno,kao i svaka nasa tema,ode daleko od onog planiranog.
U pitanju je stariji covjek,vjerujem vec u 60im godinama,mozda vec i penzioner i hoce sebe jos jednom da pocasti novim autom. Dacia Stepway za 18k. Nije bez razloga navedena. Malo visociji auto,idealan za starije osobe,jeftin servis u ovlastenom. Mozda covjek ima i neke vikendice pa je super i malo veci klirens...
Neko je preporucio i20,Polo. Super autici,ali sta ako je redovni servis veci 100-150 KM,nije zanemarljivo. Mozda covjeku ne smeta Dacia kao marka,mozda je operisan od kompleksa i nije kao vecina nas ovdje.
Sto se mene tice,svaka preporuka za Daciu i sretno
U pitanju je stariji covjek,vjerujem vec u 60im godinama,mozda vec i penzioner i hoce sebe jos jednom da pocasti novim autom. Dacia Stepway za 18k. Nije bez razloga navedena. Malo visociji auto,idealan za starije osobe,jeftin servis u ovlastenom. Mozda covjek ima i neke vikendice pa je super i malo veci klirens...
Neko je preporucio i20,Polo. Super autici,ali sta ako je redovni servis veci 100-150 KM,nije zanemarljivo. Mozda covjeku ne smeta Dacia kao marka,mozda je operisan od kompleksa i nije kao vecina nas ovdje.
Sto se mene tice,svaka preporuka za Daciu i sretno
-
530i
#100 Re: Dacia Stepway
Polo se reklamira za 19.999KM, ali preko neke leasing šeme...učešće, otplata, kasko ovo ono...ispadne skuplje kad sve sabereš.
i20 je vrlo zgodan auto, premda ima 1.2 atmosferski motor sa manje momenta koji je raspoređen na većim obrtajima.
i30 pogotovo (govorim o odlazećem modelu) sa 1.4 motorom...
0.9 tce je lakše voziti.
Ali opet, obići salone, probati, raspitati se, zašto da ne.
i20 je vrlo zgodan auto, premda ima 1.2 atmosferski motor sa manje momenta koji je raspoređen na većim obrtajima.
i30 pogotovo (govorim o odlazećem modelu) sa 1.4 motorom...
0.9 tce je lakše voziti.
Ali opet, obići salone, probati, raspitati se, zašto da ne.