Nulta zona parkinga - hahaha

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
zrakomlat

#76 Re: Nulta zona parkinga - hahaha

Post by zrakomlat »

supercali wrote:Naravno nek ima auto niko mu ne brani al onda nema pravo da se zali na skup parking i sl
Jbg isto kao kad bi ja dosao u salon audija i poceo im psovati jer je r8 250000 ili koliko vec
Nego respo fino se zaputi u daciu pa tamo gledaj auta ako hoces novo kupovati sa kreditom koji si digao na 7 godina uz ratu 320 ili koliko vec
U tome je poenta a da ne pominjemo koliko smo mi sami doprinjeli
Kaze nema klupa u parku nema zato jer ima na necijoj vikendici
Oko vode i ostalih komunalija ste vec pomenuli
Duzno se 100 miliona al se jebe sve po spisku a tu ispastaju najvise redovne platise koji su u pravilu najtisi
Stavi gajbu pod prozor da ima sebi mjesto a jebe majku jer nema gdje parkirati u gradu na izletistu i sl
:lol: :thumbup:
Bullet Tooth Tony

#77 Re: Nulta zona parkinga - hahaha

Post by Bullet Tooth Tony »

ma treba na trotoar parkirat i ulaziti gdje je sebilj sa autom jer nema vode i velika je nezaposlenost .... takodjer treba parkirat citav dan a nista ne platiti i treba u banku uci sa autom ... treba ... jer jebiga nije isti standard kao u evropi ... i da se raja ne osipa bezveze kad spomenes evropu i da ne ispadamo fasisti.. zato sve to treba...

Ali vidi ... necu da razgulim u evropu , hocu da mi bude ko u evropi i hocu da radim na tome kako god mogu pa makar to bilo skupljanje papirica i otpadaka ispred zgrade, ukazivanje na dobre i lose stvari .... i boli me neka stvar sto se ti osipas i sto me ti nazivas fasistom ... citiraj me do sutra , ja se sa ove teme odjavljujem :izet:
kockica_kockica

#78 Re: Nulta zona parkinga - hahaha

Post by kockica_kockica »

Mislim da si neki daju previse za pravo odredjivati uz kolika primanja neko moze treba ili ne moze odnosno ne treba auto... nikad ne znas zasto je taj neko kupio auto i ko sve ide s tom osobom na posao... istina ima onih sto idu sami ali ima i onih koji sa sobom voze kolege prijatelje i poznanike... nekad iz solidarnosti i one koje ne poznajes jer je gradski saobracaj u banani...

Da odes recimo na Kosevo s Alipasina ti treba sat i po vremena u najboljim uvjetima.. zasto? Zato sto cekas po 15 minuta tramvaj... jos toliko cekas bus koji nekad ne vozi ali to nigdje ne pise pa moras pjeske... Da budemo nacisto autom ti treba pola sata ili 45 minuta ako je neka nenormalna guzva... auto nije luksuz vec potreba....

Ljudi koji rade od 7 da bi na vrijeme stigli recimo sa Stupa moraju krenuti sat i 15 minuta sat i po ranije za posao negdje kod Pionirske... ni to nije garant stizanja na vrijeme jer trola vozi svake prestupne i to ako si bas bas sretan... bez auta ti treba ako si ono bas sretan sat i 15 minuta... ako nisi onda i 2 sata....

ima dijelova grada koji su bas nedostupni za nekog ko nema auto i zahtjeva dugotrajno hodanje ili stajanje na bus stajalistima po sat i vise jer bus more bit vozi a more bit i ne vozi... recimo oni koji rade u uredima centara kao konzum ili robot... sta mislite koliko se ceka bus koji vozi za neko slijepo crijevo dva puta na dan a drugog prijevoza nema..

I onda centar grada... zasto je dnevna karta 20 KM? tek uvedena... ako je sat 2 KM ... 9 sati na poslu po 2 KM je 18 KM ... kome treba zbog posla totalno neupotrebljivo.. jeftinije me dodje platiti po satu.... tu nismo u skladu sa europom... jedan Bec ima parkinga koji su po 3 eura dan a nisu cak ni na periferiji...

E onda dodjemo do onih kojima je glavna aktivnost ustati iz kreveta sebe uvjeriti kakav si princ ili princeza obuci se da zvone i otici u centar grada parkirati makinu od ko zna koliko hiljada maraka i guslati kafu cijeli dan listajuci facebook profil na nekom ultra modernom od hiljadu maraka mobitelu i dramiti ako mora platiti kafu i parking..nije mi ih zao...

Ove mjere nece smanjiti guzvu ali ce povecati napetost... ko je navikao placati placat ce i parking i vinjetu i sva cudesa jer treba auto... onaj ko nije navikao pogurat ce podmazat ili se napraviti gazija da izbjegne placanje...

I to je cijela istina svega ovoga...

:stolica1:
tempuser

#79 Re: Nulta zona parkinga - hahaha

Post by tempuser »

@kockica
Sve sto pises osim jedne stvari, imati potrebu ne znaci automatski imati i mogucnosti, to su razlicite stvari. Zna se sta su mogucnosti da imas auto, da ga kupis i odrzavas kako treba i da placas sve troskove koji su vezani za imanje auta, od registracije do parkinga. Ako ne mozes to da podneses znaci da nemas mogucnosti da imas auto bez obzira na potrebe. U tome je sva istina!
addem

#80 Re: Nulta zona parkinga - hahaha

Post by addem »

Pozitivna stvar je uradjena. Samo treba prosirivati nultu zonu parkinga i biti rigorozan sa kaznama. U svakom gradu je ovo normalno jedino u Sarajevu nekom treba da smeta. Poenta je da se smanji broj vozila u gradu al to se nece desiti bez rigoroznog kaznjavanja. Svaki od redara parkira svoje auto i nikom nista. Stoji po citav dan, neko mu plati 2 marke da ga ne digne stoji citav dan. Mnogo je korupcije medju redarima.
Sodom1

#81 Re: Nulta zona parkinga - hahaha

Post by Sodom1 »

tempuser wrote:
hostapler wrote:Za prosjek plata od 400€ je jedino biciklo :D
O tome ti pricam, sve socijala kako nam je tesko, kako ovo, kako ono, nemoj sta da se plati, a kad se treba auto kupiti onda nema kuknjave!
Kazu da je auto potreba ,da se nemere brez njega i tako to :D
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#82 Re: Nulta zona parkinga - hahaha

Post by bitanga_sa_otesa »

tempuser wrote: O tome ti pricam, sve socijala kako nam je tesko, kako ovo, kako ono, nemoj sta da se plati, a kad se treba auto kupiti onda nema kuknjave!
obicno se i jagnje okrene :D
tempuser

#83 Re: Nulta zona parkinga - hahaha

Post by tempuser »

bitanga_sa_otesa wrote:
tempuser wrote: O tome ti pricam, sve socijala kako nam je tesko, kako ovo, kako ono, nemoj sta da se plati, a kad se treba auto kupiti onda nema kuknjave!
obicno se i jagnje okrene :D
Ionako se uvaljujes u minus da impresioniras okolinu, jagnje je pod obavezno! :lol:
bitanga_sa_otesa

#84 Re: Nulta zona parkinga - hahaha

tempuser wrote:
Ionako se uvaljujes u minus da impresioniras okolinu, jagnje je pod obavezno! :lol:
pa da, sta ce komsije reci...to je najbitnije u zivotu.dignes kredit 18 milja ,kupis les od 10 ,a ostalo spiskas po kafanama :lol: :lol:
hostapler

#85 Re: Nulta zona parkinga - hahaha

Post by hostapler »

bitanga_sa_otesa wrote:
tempuser wrote:
pa da, sta ce komsije reci...to je najbitnije u zivotu.dignes kredit 18 milja ,kupis les od 10 ,a ostalo spiskas po kafanama :lol: :lol:
Jok,ne valja racunica.
Dignes kredit 18k.
Odes u minus 2k.
Posudis 1500 KM
I onda kupis auto 21k,a od 500 KM sto je ostalo potrosis na jagnje i slatku :D
bitanga_sa_otesa

#86 Re: Nulta zona parkinga - hahaha

hostapler wrote: Jok,ne valja racunica.
Dignes kredit 18k.
Odes u minus 2k.
Posudis 1500 KM
I onda kupis auto 21k,a od 500 KM sto je ostalo potrosis na jagnje i slatku :D
:lol: :lol: mora ostat nesto i za polovan ajIfon sa pika :thumbup:
supercali

#87 Re: Nulta zona parkinga - hahaha

Post by supercali »

AmirBaa wrote:Joj vam seljacke price, da admini oproste. Ne razumijem kako vi uopste imate pravo da i razmisljate cak o tome sto neko ima auto a plata mu 800 km. :roll: jel on ne smije posjedovati auto, ne smije izaci vani popiti kafu, ne smije jesti u nekom restoranu...njegovo je da radi, ode kuci pjeske ili tramvajem i ne izlazi vani nigdje, inace ce genijalni forumasi reci vidi onog pije kafu, vozi auto, a ima 800 km platu, kako ga nije stid ? Je li se to ne smije vise nista reci za situaciju u drzavi/gradu inace si seljak, fukara, došljo ili sta li vec ? Pa nije ni cudo da nas ovako jebu sa vrha jer se narod ocigledno vec sam naguzio... Sta mene boli briga sto je neko vodovodu duzan po 20 hiljada (i to najcesce nije "neko", nego je to kafic, restoran ili manja firma neka) i ja koji placam redovno svaki mjesec nemam vode trecinu dana. Spominjete GRAS i neplacanje karte, pa je li vi umijete citati ljudi dragi ? Mislite da je GRAS u dugu od preko 150 miliona KM jer se karte ne kupuju - a vecinu vozila dobili kao donacije ? Ja sam prvi za to da se smanji broj auta (zbog zagadjenja, a ne sto cu ja u guzvu upasti - kao sto vama vecini to najvise smeta, kao nigdje na svijetu guzve nema...) i da se vise koristi javni gradski prevoz ali to bi onda jos veca katastrofa bila. Volio bih samo vidjeti situaciju na tramvajskim stajalistima da recimo 50% ljudi koji idu autima krenu tramvajem negdje...
Pogresnu logiku koristis
Nije problem imanja ili nemanja auta
Problem je jel ga mozes odrzavati i jel zbog njega ispastas da drugim osnovnim stvarima
Uzet cemo primjer kucnog ljubimca ili cak i djeteta
To je kao da imas jedno od to dvoje i umjesto 3 obroka dajes im dnevno uzinu sad mu treba jakna skafander a ti mu obukao majicu i bermude
dgL_

#88 Re: Nulta zona parkinga - hahaha

Post by dgL_ »

AmirBaa wrote:
tempuser wrote:
hostapler wrote:
O tome ti pricam, sve socijala kako nam je tesko, kako ovo, kako ono, nemoj sta da se plati, a kad se treba auto kupiti onda nema kuknjave!
imas ti auto ?
Imam ali za razliku od nekih ne cvilim po forumu zasto se parking treba placati, kako je sve to pljacka gradjanja itd itd itd[/quote]
Gorane ti fakat nisi najuredniji sto se tice nekih stvari... Nema teme na kojoj ne prosipas frustraciju... A pogotovo kad je u pitanju parking.. Sta si ti po zanimanju? Jel radis u KJKP Rad? Jel imas neku korist od parkinga?

Nema kuknjave? Vjerovatno zato nam je prosjek starosto auta 20 godina... Vozaju se krsevi... O cem ba ti pricas i gdje ti zivis?

Ti, bitanga i pojedinci... Kad god je parking u pitanju... Vama smeta nesto... Ne znam sta je problem bgm...
bitanga_sa_otesa

#89 Re: Nulta zona parkinga - hahaha

nema problema ,cvijece je svuda oko nas,samo nek ne puca ...

samo jos jednom cu ponovit da se ne zaboravi :nije auto za fukaru...nikad bilo ..niti ce biti...svi sto na silu imate aute a kukate za kazne,parkinge ,skupo odrzavanje ,dijelovi,majstori...pjeske opletite ,jeftinije vam je :lol: :lol:
dgL_

#90 Re: Nulta zona parkinga - hahaha

Post by dgL_ »

bitanga_sa_otesa wrote:nema problema ,cvijece je svuda oko nas,samo nek ne puca ...

samo jos jednom cu ponovit da se ne zaboravi :nije auto za fukaru...nikad bilo ..niti ce biti...svi sto na silu imate aute a kukate za kazne,parkinge ,skupo odrzavanje ,dijelovi,majstori...pjeske opletite ,jeftinije vam je :lol: :lol:
Dobro majstore reko si svoje i hvala na misljenju, al de malo shvati imaju ljudi koji i drugacije razmisljaju... Kad bi auta vozali oni ljudi kojom bi ti dao da voze, tvoja radnja bi propala vjeruj mi ;) i zato spusti malo lopticu...
Last edited by dgL_ on 18/02/2017 22:36, edited 1 time in total.
supercali

#91 Re: Nulta zona parkinga - hahaha

Post by supercali »

Kockice kao sto goran rece auto jeste potreba al pitanje je ima li se mogucnost
Zasto ti nemas neki monovolumen jer ti je potreban kad ides na more a terenac za vikendicu smart za grada a neka limuzina kad ides do beca
Zato jer nemas para placati 5-6 registracija kao ni ja da se razumijemo
Zasto ja ne vozam nekog aston martina zato jer je sama registracija preko 1000 sigurno da ne pricamo za njegovu cijenu
A sad da ne idemo u zelje nego u realnost zasto ja ne vozim x5 recimo zato jer smatram da mi je bolje voziti pezo sa novim kocnicama gumama brisacima krajnicama uljem itd nego sa protektom polovnim kocnicama i sl a uz to jesti samo kifle a na picu baliti jer nemam 4 marke da kupim malu picu
Da nemam ovoliko koliko imam ne bi bio 307 cc nego bi bio mozda polo 107 ili sl a ako ne bi imao ni toliko bio bi tramvaj pa ako hocu na kosevo onda krenem ranije sat i po mada je i ta cifra pretjerivanje osim u nocnim satima kad nema tramvaja nikako

Raja nece da prizna da su u kurcu nego vecina zivi na nekom laznom sjaju i laznom blagostanju da bi ga drugi
vidjeli
Kad u opstini treba neka pomoc donacija ili se treba nesto platiti onda se prica nema se socijala slabije imovinsko stanje a kad treba pokazati onda se svim silama upire da se pokaze novi ibalkon auto novije i po mogucnosti klasa vise od onoga sto realno moze zadovoljiti potrebe
Ti se mozda uklapas a mozda i ne u ovo al ovo je realnost
supercali

#92 Re: Nulta zona parkinga - hahaha

Post by supercali »

dgL_ wrote:
bitanga_sa_otesa wrote:nema problema ,cvijece je svuda oko nas,samo nek ne puca ...

Dobro majstore reko si svoje i hvala na misljenju, al de malo shvati imaju ljudi koji i drugacije razmisljaju... Kad bi auta vozali oni ljudi kojom bi ti dao da voze, tvoja radnja bi propala vjeruj mi ;) i zato spusti malo lopticu...
Nije poenta kome bi bitanga dao da vozi ili ne nego ekonomska racunica a nadam se ubuduce i drzava raznim kaznama za nepostivanje prvo zakona o saobracaju a onda i zbog sigurnosti
dgL_

#93 Re: Nulta zona parkinga - hahaha

Post by dgL_ »

supercali wrote:Kockice kao sto goran rece auto jeste potreba al pitanje je ima li se mogucnost
Zasto ti nemas neki monovolumen jer ti je potreban kad ides na more a terenac za vikendicu smart za grada a neka limuzina kad ides do beca
Zato jer nemas para placati 5-6 registracija kao ni ja da se razumijemo
Zasto ja ne vozam nekog aston martina zato jer je sama registracija preko 1000 sigurno da ne pricamo za njegovu cijenu
A sad da ne idemo u zelje nego u realnost zasto ja ne vozim x5 recimo zato jer smatram da mi je bolje voziti pezo sa novim kocnicama gumama brisacima krajnicama uljem itd nego sa protektom polovnim kocnicama i sl a uz to jesti samo kifle a na picu baliti jer nemam 4 marke da kupim malu picu
Da nemam ovoliko koliko imam ne bi bio 307 cc nego bi bio mozda polo 107 ili sl a ako ne bi imao ni toliko bio bi tramvaj pa ako hocu na kosevo onda krenem ranije sat i po mada je i ta cifra pretjerivanje osim u nocnim satima kad nema tramvaja nikako

Raja nece da prizna da su u kurcu nego vecina zivi na nekom laznom sjaju i laznom blagostanju da bi ga drugi
vidjeli
Kad u opstini treba neka pomoc donacija ili se treba nesto platiti onda se prica nema se socijala slabije imovinsko stanje a kad treba pokazati onda se svim silama upire da se pokaze novi ibalkon auto novije i po mogucnosti klasa vise od onoga sto realno moze zadovoljiti potrebe
Ti se mozda uklapas a mozda i ne u ovo al ovo je realnost
Kakve veze ovo ima sa placanjem parkinga? Vozis sta mozes, ako ne mozes ne vozis pa logicno je to naravno... Kakve veze i kakav problem recimo imas ti ako ja necu i ne zelim da placam parking? Imam para uz sebe uvijek fala Bogu da to mogu uraditi... Ali nikad nisam (rijetko) niti namjeravam davat 2 KM nekome za sat parkinga... Pa nisam bolestan covjece..
bitanga_sa_otesa

#94 Re: Nulta zona parkinga - hahaha

dgL_ wrote: Dobro majstore reko si svoje i hvala na misljenju, al de malo shvati imaju ljudi koji i drugacije razmisljaju... Kad bi auta vozali oni ljudi kojom bi ti dao da voze, tvoja radnja bi propala vjeruj mi ;) i zato spusti malo lopticu...
prvo nisam ja majstor,drugo ja ne dajem nikom nista ,niti mogu dat ikom ista..trece de objasni nam kako to razmisljaju ,ne mogu ja shvatit nekoga ko kupi auto a nema za jest poslije ,bitnije se kurcit komsijama nego imat pun frizider? poentu cijele price fula vecina vas ovdje...vijuge vam se ispravile sta li???
Last edited by bitanga_sa_otesa on 18/02/2017 22:42, edited 1 time in total.
dgL_

#95 Re: Nulta zona parkinga - hahaha

Post by dgL_ »

bitanga_sa_otesa wrote:
dgL_ wrote: Dobro majstore reko si svoje i hvala na misljenju, al de malo shvati imaju ljudi koji i drugacije razmisljaju... Kad bi auta vozali oni ljudi kojom bi ti dao da voze, tvoja radnja bi propala vjeruj mi ;) i zato spusti malo lopticu...
prvo nisam ja majstor,drugo ja ne dajem nikom nista ,niti mogu dat ikom ista..trece de objasni nam kako to razmisljaju ,ne mogu ja shvatit nekoga ko kupi auto a nema za jest poslije ,bitnije se kurcit komsijama nego imat pun frizider? poentu cijele price fula vecina vas ovdje...vijuge vam se ispravila sta li???
Ma nisi jbg... Haj nek nisi... Govore ljudi kako ne zele europski grad sa BIH ekonomskim stanjem, sarajevskim seljaklukom.... Namete mogu dizat i vi podrzavate ovde sve neka ha hu... A ne vidite situaciju u gradu... I jos podrzavas sve to... Fukare kazes? A zasto su ljudi fukare sta mislis?
hostapler

#96 Re: Nulta zona parkinga - hahaha

Post by hostapler »

bitanga_sa_otesa wrote:
prvo nisam ja majstor,drugo ja ne dajem nikom nista ,niti mogu dat ikom ista..trece de objasni nam kako to razmisljaju ,ne mogu ja shvatit nekoga ko kupi auto a nema za jest poslije ,bitnije se kurcit komsijama nego imat pun frizider? poentu cijele price fula vecina vas ovdje...vijuge vam se ispravile sta li???
Ne znam za druge,ali mene veca panika uhvati kad u kuci nema vreca brasna,10l ulja,5 kg secera,2kg soli,ako u frizideru nema barem 10ak raznih konzervi ili ako nemam barem 10kg mesa u zamrzivacu,nego kad se rezerva upali :D
Vjerujem da ih ima koji obratno razmisljaju :D
bitanga_sa_otesa

#97 Re: Nulta zona parkinga - hahaha

dgL_ wrote: A ne vidite situaciju u gradu... I jos podrzavas sve to... Fukare kazes? A zasto su ljudi fukare sta mislis?
ja vidim sve ,zato i pisem... 41 godinu zivim u gradu i zadnjih godina vidim da je postalo moderno protezat se duze nego je jorgan ,a srat po svemu ostalom.mislim da sam realan ,ako nemas da platis parking idi pjeske u grad ,fukare su za mene ali kao karakterna osobina vise...ne finansijski ...skontaces valjda nekad o cemu pisemo ....pametnom je i isaret dosta...
Last edited by bitanga_sa_otesa on 18/02/2017 22:49, edited 1 time in total.
bitanga_sa_otesa

#98 Re: Nulta zona parkinga - hahaha

hostapler wrote: Ne znam za druge,ali mene veca panika uhvati kad u kuci nema vreca brasna,10l ulja,5 kg secera,2kg soli,ako u frizideru nema barem 10ak raznih konzervi ili ako nemam barem 10kg mesa u zamrzivacu,nego kad se rezerva upali :D
Vjerujem da ih ima koji obratno razmisljaju :D
tako je majstore....samo mnogi ne znaju svoje prioritete u zivotu....
dgL_

#99 Re: Nulta zona parkinga - hahaha

Post by dgL_ »

bitanga_sa_otesa wrote:
dgL_ wrote: A ne vidite situaciju u gradu... I jos podrzavas sve to... Fukare kazes? A zasto su ljudi fukare sta mislis?
ja vidim sve ,zato i pisem 41 godinu zivim u gradu i zadnjih godina vidim da je postalo moderno protezat se duze nego je jorgan ,a srat po svemu ostalom.mislim da sam realan ,ako nemas da platis parking idi pjeske u grad ,fukare su za mene ,ali kao karakterna osobina vise...ne finansijski ...skontaces valjda nekad o cemu pisemo ....pametnom je i isaret dosta...
Pa kazem ti ba imo sam para kod sebe kolilo hoces... Nije stvar u tome da NEMAM za parkinga nedo Bog... Ali princip je princip... Jesam li ja fukara sto nedam nekome 2 KM sto ce mi auto stajat sat vremena na 4 kvadratna metra? To su pare bacene u javu imao ja 10 KM kod sebe ili 100 ili 500-1000 nebitno... Bacanje para klasicno... Radje cu naci parking negdje pa cak i malo dalje i zavrsit pricu... Dok je ovaca bice i vune vazda bilo... Mogu taj parking stavit 5 KM sat ja cu opet ici i parkirati gdje se ne placa... I naprotov na takav stav gledam kao na to da nisam ovca za sisanje... Ni u kom slucaju da sam fukara... I da mi auto ne treba zbog tog... Smijesno
hostapler

#100 Re: Nulta zona parkinga - hahaha

Post by hostapler »

dgL_ wrote:
bitanga_sa_otesa wrote:
ja vidim sve ,zato i pisem 41 godinu zivim u gradu i zadnjih godina vidim da je postalo moderno protezat se duze nego je jorgan ,a srat po svemu ostalom.mislim da sam realan ,ako nemas da platis parking idi pjeske u grad ,fukare su za mene ,ali kao karakterna osobina vise...ne finansijski ...skontaces valjda nekad o cemu pisemo ....pametnom je i isaret dosta...
Pa kazem ti ba imo sam para kod sebe kolilo hoces... Nije stvar u tome da NEMAM za parkinga nedo Bog... Ali princip je princip... Jesam li ja fukara sto nedam nekome 2 KM sto ce mi auto stajat sat vremena na 4 kvadratna metra? To su pare bacene u javu imao ja 10 KM kod sebe ili 100 ili 500-1000 nebitno... Bacanje para klasicno... Radje cu naci parking negdje pa cak i malo dalje i zavrsit pricu... Dok je ovaca bice i vune vazda bilo... Mogu taj parking stavit 5 KM sat ja cu opet ici i parkirati gdje se ne placa... I naprotov na takav stav gledam kao na to da nisam ovca za sisanje... Ni u kom slucaju da sam fukara... I da mi auto ne treba zbog tog... Smijesno
Gdje ima dzabni parking u gradu,nije ni meni mrsko hodati?
Parking u hotelu Evropa ili u ulici Zelenih Beretki npr nije sisanje ovaca nego komocija majstore. Hoces da parkiras u centru grada,plati. Hoces da ti je sve pod nogu i blizu,plati. Hoces da ustedis na vremenu (zeit ist geld sto bi glupi Svaba rekao) plati
Post Reply