FEDERALIZACIJA BIH U EVROPSKOM PARLAMENTU
- karanana
#76 Re: FEDERALIZACIJA BIH U EVROPSKOM PARLAMENTU
Pa naravno da mogu da ga poduvaju.
Gdje im je sad uzrecica nista bez dogovora sva tri naroda?
I sad nasli neke rezolucije donosit i to ni manje ni vise na prijedlog hrvatske.
Nemam pojma ni o cemu se radi ali neka ga duvaju.
Gdje im je sad uzrecica nista bez dogovora sva tri naroda?
I sad nasli neke rezolucije donosit i to ni manje ni vise na prijedlog hrvatske.
Nemam pojma ni o cemu se radi ali neka ga duvaju.
- It_is_a_Leclerc
#77 Re: FEDERALIZACIJA BIH U EVROPSKOM PARLAMENTU
Tako je.Mirza007 wrote:Pa naravno. Lijepo tema kaze "Federalizacija BiH ......"It_is_a_Leclerc wrote:U potpunosti podržavam ideje hrvatskih europarlamentaraca.
Federalizacija cijele Bosne i Hercegovine
Četiri federalne jedinice formirane temeljem zajedničkim privrednih i geografskih karakteristika je nešto što svi trebamo podržati.
-
Mirza007
#78 Re: FEDERALIZACIJA BIH U EVROPSKOM PARLAMENTU
Izdaja! Zamislite sta rece onaj Hahn:
EU nema nadležnost za internu organizaciju zemlje, s obzirom da je tema "federalizacije" bila sve češća.
"Ponovio bih poziciju Komisije poznatu od ranije: EU nema nadležnost propisivati internu organizaciju zemlje, sve dok ta zemlja zadovoljava propise EU-a. Diskriminacija zbog etniciteta nije dopuštena".
E hajde ti sada sprijeci Komsica da se kandidira na iducim izborima za Predsjednistvo.
EU nema nadležnost za internu organizaciju zemlje, s obzirom da je tema "federalizacije" bila sve češća.
"Ponovio bih poziciju Komisije poznatu od ranije: EU nema nadležnost propisivati internu organizaciju zemlje, sve dok ta zemlja zadovoljava propise EU-a. Diskriminacija zbog etniciteta nije dopuštena".
E hajde ti sada sprijeci Komsica da se kandidira na iducim izborima za Predsjednistvo.
- p206
#79 Re: FEDERALIZACIJA BIH U EVROPSKOM PARLAMENTU
pozdrav za europarlamentarce
Last edited by p206 on 14/02/2017 23:29, edited 1 time in total.
-
Mirza007
#80 Re: FEDERALIZACIJA BIH U EVROPSKOM PARLAMENTU
'Afisaga raspalio rostilj, spremio razanj, trgn'o lozu za aperitiv i juhu pojeo a za zeca se jos ne zna ni da li je u sumi.
-
Mirza007
#81 Re: FEDERALIZACIJA BIH U EVROPSKOM PARLAMENTU
Ne vidim ja odje ni "D" od Dekleracije.
https://www.klix.ba/vijesti/bih/evropsk ... /170214119
Moze li kogod, jaceg stomaka, skoknuti do Poskoka da vidi kakvim informacijama oni raspolazu?
https://www.klix.ba/vijesti/bih/evropsk ... /170214119
Moze li kogod, jaceg stomaka, skoknuti do Poskoka da vidi kakvim informacijama oni raspolazu?
Last edited by Mirza007 on 14/02/2017 23:33, edited 1 time in total.
-
megaman4
#82 Re: FEDERALIZACIJA BIH U EVROPSKOM PARLAMENTU
Bas tako. Kakva crna Evropa? Pa ne mogu da rijese svoje probleme gdje sa jedne strane imaju rat u Ukrajini, zatim problem sa izbjeglicama, te na kraju rastuci nacionalizam u Evropi, kojeg predvodi onaj ludjak Wilders i glupaca Le Pen. Da im nema Amerike, davno bi se raspali.Grean wrote:Da su se pitali Hrvatska i Evropa BiH bi jos 92' bila podijeljena.
Nije se nista promijenilo od tada a ne vidim razlog za neku brigu. Jeste da ce Srbi zacementirati RS na konto ove federalne trakavice ali Vasington je tu. Daj sta das, kao i 93' okrenuti se jednom neprijatelju, onom sa slabijim kartama u rukama.
Ja ne znam ko daje pravo hrvatskim parlamentarcima da se mijesaju u unutrasnje stvari jedne suverene zemlje? Umjesto sto pametuju kako treba rijesiti unutrasnje pitanje u BiH, bolje bi im bilo da Srbima ne uskracuju pravo na cirilicu. Stanovnistvo im masovno odlazi, a pored toga sve vise se budi ustastvo u drzavi koja je clanica te iste EU.
Umjesto da ociste svoju avliju, oni zabadaju nos u nasu avliju. Dosta je vise i Zagreba i Beograda.
- karanana
#83 Re: FEDERALIZACIJA BIH U EVROPSKOM PARLAMENTU
Uzbude ga vake teme. Nece covjek moci zaspati veceras. Srce mu ko herceg bosna.
- Grean
#84 Re: FEDERALIZACIJA BIH U EVROPSKOM PARLAMENTU
Mnogo energičnije je reagovao zastupnik iz Švedske Jasenko Selimović.
- Federalizacija se predlaže kao rješenje. U zemlji sa 14 parlamenata, tri predsjednika, predlaže se dalja fragmentacija?! Zemlja ne funkcioniše sa 14 parlamenata, pa hajmo pokušati sa 30. Federalizacija je deminutiv za dalje etničko dijeljenje BiH. Problem BiH je da nacionalistička retorika nije kažnjavana tokom 20 godina. Evropa treba da promoviše stvaranje funkcionalne države – kazao je Selimović.
-
Mirza007
#85 Re: FEDERALIZACIJA BIH U EVROPSKOM PARLAMENTU
Prazna prica. O svom bi se jadu trebali zabaviti i jedni i drugi i treci.megaman4 wrote: Ja ne znam ko daje pravo hrvatskim parlamentarcima da se mijesaju u unutrasnje stvari jedne suverene zemlje? Umjesto sto pametuju kako treba rijesiti unutrasnje pitanje u BiH, bolje bi im bilo da Srbima ne uskracuju pravo na cirilicu. Stanovnistvo im masovno odlazi, a pored toga sve vise se budi ustastvo u drzavi koja je clanica te iste EU.
Umjesto da ociste svoju avliju, oni zabadaju nos u nasu avliju. Dosta je vise i Zagreba i Beograda.
- karanana
#86 Re: FEDERALIZACIJA BIH U EVROPSKOM PARLAMENTU
Bravo za ovog shveda. Bolje on poznaje prilike u nas nego mi sami.
-
asker
#87 Re: FEDERALIZACIJA BIH U EVROPSKOM PARLAMENTU
Dakle KirBa jutros uranio zoru prevario u EU parlamentu, a kako ga samo potcjenjuju. Jos onaj Bosnjo Svedjanin, a nije Zlatan Ibra, rece da su pomeli 99,99% amandmana bratskih i prijateljskih Hrvatskih parlamentaraca.
Ljudi ovo dzaba krecenje separatista stvarno nigdje ne vodi. Zabrinut sam, tuga
Ljudi ovo dzaba krecenje separatista stvarno nigdje ne vodi. Zabrinut sam, tuga
- O'zone
- Globalni moderator
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#89 Re: FEDERALIZACIJA BIH U EVROPSKOM PARLAMENTU
Ako Sved nastavi da talasa mogao bi se kakav snimak nac kako povlaci cize u drustvu dva krsna i gola mladica porijeklom iz Eritreje.
-
Ripicipi
#90 Re: FEDERALIZACIJA BIH U EVROPSKOM PARLAMENTU
Nije problem u tome ko ce se kandidovati, vec ko glasa za tog kandidata.Mirza007 wrote: Diskriminacija zbog etniciteta nije dopuštena".
- Grean
#91 Re: FEDERALIZACIJA BIH U EVROPSKOM PARLAMENTU
0
18:35 / 14.02.17
Fajon: EP zloupotrebljen za promoviranje partikularnih interesa u BiH
Izražavam duboko žaljenje što je Evropski parlament (EP) još jednom zloupotrebljen za promoviranje partikularnih interesa hrvatske zajednice u Bosni i Hercegovini, izjavila je u svom obraćanju Tanja Fajon, zastupnica u Evropskom parlamentu, uoči sutrašnjeg glasanja o izvještaju o Bosni i Hercegovini i Albaniji.
- Uvjerena sam da je Bosni i Hercegovini potrebno jedinstvo i kontinuitet u aktivnostima prema uspostavi uspješnijih ekonomskih i socijalnih politika, a ne ponovno otvaranje starih rana i oživljavanje nacionalističke retorike kad je ovo potonje ono što predstavlja prijetnju ovoj regiji - naglasila je Fajon.
Dodale je da je tokom pregovora, u prethodnim godinama, zajedno sa svojim političkim istomišljenicima u klubu socijalista i demokrata u EP-u, pozvala kolege iz Hrvatske da se suzdrže od korištenja parlamenta kao poligona za nametanje svojih nacionalnih interesa.
- To ne pomaže BiH kao cjelovitoj državi, i to je protivno cilju ove rezolucije - da se pomogne našim bošnjačkim, hrvatskim i srpskim prijateljima u BiH, da se pomogne svim građanima BiH.
Vjerujem da trebamo dati podršku BiH u njenim naporima za reforme na takav način da njeni građani od toga imaju koristi, kako bi mladi ljudi željei ostati u svojoj zemlji i uhvatiti se u koštac sa sveučestalim odlascima mladih iz države, da Bosna i Hercegovina usvoji sve potrebne propise u cilju kažnjavanja i eliminiranja korupcije i temeljite kontrole njihove provedbe; da vladavina prava postane pravilo, nasuprot uskim interesima pojedinaca, firmi ili pojedinih zajednica.
Da bi se sve ovo postiglo potrebna je iskrena akcija, posvećenost i naporan rad svih čelnika u BiH, uz kontinuiranu podršku i iskren dijalog s Evropskom unijom - izjavila je zastupnica u EP Tanja Fajon u saopćenju za javnost.
-
balks
#92 Re: FEDERALIZACIJA BIH U EVROPSKOM PARLAMENTU
Ako je ova naša država u bilo kojem pogledu suverena onda sam ja s Marsa.megaman4 wrote:Bas tako. Kakva crna Evropa? Pa ne mogu da rijese svoje probleme gdje sa jedne strane imaju rat u Ukrajini, zatim problem sa izbjeglicama, te na kraju rastuci nacionalizam u Evropi, kojeg predvodi onaj ludjak Wilders i glupaca Le Pen. Da im nema Amerike, davno bi se raspali.Grean wrote:Da su se pitali Hrvatska i Evropa BiH bi jos 92' bila podijeljena.
Nije se nista promijenilo od tada a ne vidim razlog za neku brigu. Jeste da ce Srbi zacementirati RS na konto ove federalne trakavice ali Vasington je tu. Daj sta das, kao i 93' okrenuti se jednom neprijatelju, onom sa slabijim kartama u rukama.
Ja ne znam ko daje pravo hrvatskim parlamentarcima da se mijesaju u unutrasnje stvari jedne suverene zemlje? Umjesto sto pametuju kako treba rijesiti unutrasnje pitanje u BiH, bolje bi im bilo da Srbima ne uskracuju pravo na cirilicu. Stanovnistvo im masovno odlazi, a pored toga sve vise se budi ustastvo u drzavi koja je clanica te iste EU.
Pa na zapadu u udžbenicina ustavnog prava se uči da smo mi država sui generis,ni pod jednu normalu grupu nas ne možeš svrstati, da se na kraju zaključuje da smo klasični protektorat.
-
Mirza007
#93 Re: FEDERALIZACIJA BIH U EVROPSKOM PARLAMENTU
Upravo obratno. Ko ce kome odredjivati za koga ce glasati?Ripicipi wrote:Nije problem u tome ko ce se kandidovati, vec ko glasa za tog kandidata.Mirza007 wrote: Diskriminacija zbog etniciteta nije dopuštena".
- karanana
#94 Re: FEDERALIZACIJA BIH U EVROPSKOM PARLAMENTU
Ljubim te tanja.
Jebite ih vise za taj piranaki zaljev
Jebite ih vise za taj piranaki zaljev
-
Ripicipi
#95 Re: FEDERALIZACIJA BIH U EVROPSKOM PARLAMENTU
Zato postoje 3 clana predsjednistva, kontas?Mirza007 wrote:Upravo obratno. Ko ce kome odredjivati za koga ce glasati?Ripicipi wrote:Nije problem u tome ko ce se kandidovati, vec ko glasa za tog kandidata.Mirza007 wrote: Diskriminacija zbog etniciteta nije dopuštena".
Ti kao Bosnjak svjesno birajuci hr. clana pravis problem ovoj zemlji.
Nevjerovatno mi je da toga niste svjesni.
Ili vas jednostavno boli qrac za zemljom, vazno je suknuti "ustasama" i san je ispunjen.
Sumnjam da bi tako govorio da npr. Srba ima 3 miliona i da i predlazu i biraju bosnjackog clana predsjesnistva.
Last edited by Ripicipi on 14/02/2017 23:47, edited 2 times in total.
-
Ripicipi
- Pandakonda
#97 Re: FEDERALIZACIJA BIH U EVROPSKOM PARLAMENTU
Može li neko na brzinu objasnit šta je najgore što nam se sutra može desit ? (u smislu suvereniteta BiH)
-
Ripicipi
#98 Re: FEDERALIZACIJA BIH U EVROPSKOM PARLAMENTU
Nista, samo je lose i tuzno to sto se i 20 godina nakon rata i dalje raspravlja o nama kao slucaju.Pandakonda wrote:Može li neko na brzinu objasnit šta je najgore što nam se sutra može desit ? (u smislu suvereniteta BiH)
-
Mirza007
#99 Re: FEDERALIZACIJA BIH U EVROPSKOM PARLAMENTU
Tri clana postoje da bi Predsjednistvo imalo svakog clana druge nacionalnosti, koje biraju gradjani. Svjesni smo da bi vi ovdje rado m... pod bubrege prodali.Ripicipi wrote:Zato postoje 3 clana predsjednistva, kontas?
Ti svjesno birajuci hr. clana pravis problem ovoj zemlji.
Nevjerovatno mi je da toga niste svjesni.
Ili vas jednostavno boli qrac za zemljom, vazno je suknuti "ustasama".
Svugdje na svijetu principi demokracije idu ispred principa etnokracije pa tako i u BiH. Meni je jos nevjerovatnije da niste toga svjesni.
BiH nije jedina visenacionalna zemlja ali principi koje bi vi ovdje primjenili ne postoje nigdje na svijetu.
Sto puta sam napisao da nemam nista protiv da se rijesenja iz jedne Svicarske preopiraju na BiH. Sto da ne? Evropska, moderna zemlja i uz to visenacionalna. Ili mi navedite rjesenja uredjenja neke druge visenacionalne zemlje koja bi vi primjenili.
p.s. nadji mi termin "ustase" ili bilo koji drugi pejorativ koji sam ja upotrijebio u bilo kojem od mojih postova za neki kolektivitet.
- bingov buraz
#100 Re: FEDERALIZACIJA BIH U EVROPSKOM PARLAMENTU
I onda neko kaze sta ce nam dijasporaGrean wrote:Mnogo energičnije je reagovao zastupnik iz Švedske Jasenko Selimović.
- Federalizacija se predlaže kao rješenje. U zemlji sa 14 parlamenata, tri predsjednika, predlaže se dalja fragmentacija?! Zemlja ne funkcioniše sa 14 parlamenata, pa hajmo pokušati sa 30. Federalizacija je deminutiv za dalje etničko dijeljenje BiH. Problem BiH je da nacionalistička retorika nije kažnjavana tokom 20 godina. Evropa treba da promoviše stvaranje funkcionalne države – kazao je Selimović.
Sve za 10,eto Hrvatska moze srbokatolicima iz BiH reci pokusali smo vam srediti treci,cekajte bolja vremena
Svi zadovoljni.