Musan Topalovic Caco - Heroj ili ne?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

moler

#76 Re: Musan Topalovic Caco - Heroj ili ne?

Post by moler »

Prozor wrote:
bilogija wrote:musan topalovic caco naravno nas heroj a sto se tice ti srba i kazana zasluzili su svaki koji ubijen srbin i bacenu te kazane su snajperisti koji su sa trebevica gadjali djecu i zene po sarajevu svakog kojeg je poslo naseg covjeka na kopanje rovova su klosari koji su pili po sarajevskim kafanama i nisu htjeli pusku u ruke uzet i ako bog da bice jos takvi nasi heroja kao sto je bio caco
Znam da je baniran, ali moram. @biologija, znas li za Mariju Komjenac? Zena se oslanjala na stake, kcerka u Armiji BiH? Ubijena 26. juna 1993. godine na Kazanima po Cacinoj naredbi. Svjedocili Cacini vojnici na Okruznom vojnom Sudu ARBiH u Sarajevu 1994. godine.

Volio bih da o ovome nesto kaze i @moler.
to je nažalost istina dokumentovana
Prozor

#77 Re: Musan Topalovic Caco - Heroj ili ne?

Post by Prozor »

kako takav covjek moze biti heroj?
moler

#78 Re: Musan Topalovic Caco - Heroj ili ne?

Post by moler »

[quote="Prozor"]kako takav covjek moze biti heroj?[/quot
MOŽE ETO
JThomas

#79 Re: Musan Topalovic Caco - Heroj ili ne?

Post by JThomas »

ma nema dalje...

šta znaš s ovim cacinim fanovima, možda nije usprkos tome heroj, nego baš zato :roll:
moler

#80 Re: Musan Topalovic Caco - Heroj ili ne?

Post by moler »

JThomas wrote:ma nema dalje...

šta znaš s ovim cacinim fanovima, možda nije usprkos tome heroj, nego baš zato :roll:
taman tako
Prozor

#81 Re: Musan Topalovic Caco - Heroj ili ne?

Post by Prozor »

moler wrote:
Prozor wrote:kako takav covjek moze biti heroj?[/quot
MOŽE ETO
bas bi, da je nedaj Boze, tvoju majku tako gnusno ubio on ili njegovi zlocinci ovako govorila.
moler

#82 Re: Musan Topalovic Caco - Heroj ili ne?

Post by moler »

Prozor wrote:
moler wrote:
Prozor wrote:kako takav covjek moze biti heroj?[/quot
MOŽE ETO
bas bi, da je nedaj Boze, tvoju majku tako gnusno ubio on ili njegovi zlocinci ovako govorila.
moja majka se nije zvala Marija a ni mnoge druge se nisu zvale Rade Milijane pa su stradale u Srebrenici Prijedoru I ostalim djelovima BiH koje su bile pod četničkim gruntom i haj popusti sa tim ljigavim komentarima maoja majka nije tema i usput da ti kažem mama mi je na umoru pa ti vidi kad nekom spominješ familiju razmisli pa spominji
Prozor

#83 Re: Musan Topalovic Caco - Heroj ili ne?

Post by Prozor »

moler wrote:bas bi, da je nedaj Boze, tvoju majku tako gnusno ubio on ili njegovi zlocinci ovako govorila.
moja majka se nije zvala Marija a ni mnoge druge se nisu zvale Rade Milijane pa su stradale u Srebrenici Prijedoru I ostalim djelovima BiH koje su bile pod četničkim gruntom i haj popusti sa tim ljigavim komentarima maoja majka nije tema i usput da ti kažem mama mi je na umoru pa ti vidi kad nekom spominješ familiju razmisli pa spominji[/quote]

Koda sam znao da ce ovaj uvod biti. Tvoj post je ljigav da ne moze biti ljigaviji. Kakve veze imaju zrtve od cetnicke kame sa ovom zrtvom Cacine? Kako je ova zena imala veze sa tim? Zar nije ostala svoja na svome i zar nije dala jedino dijete ovoj drzavi da ide branit ljude od te cetnicke kame? Zar Caco i nju nije trebao braniti a ne klati? Izvinjavam se na uvodjenje tvoje majke u ovu pricu, znas da nije bilo zlonamjerno, vidis i sama koliko si se uznemirila, pa ti zamisli kako je kcerki Marije koja do danas nije nasla tijelo svoje majke.
moler

#84 Re: Musan Topalovic Caco - Heroj ili ne?

Post by moler »

Prozor wrote:
moler wrote:bas bi, da je nedaj Boze, tvoju majku tako gnusno ubio on ili njegovi zlocinci ovako govorila.
moja majka se nije zvala Marija a ni mnoge druge se nisu zvale Rade Milijane pa su stradale u Srebrenici Prijedoru I ostalim djelovima BiH koje su bile pod četničkim gruntom i haj popusti sa tim ljigavim komentarima maoja majka nije tema i usput da ti kažem mama mi je na umoru pa ti vidi kad nekom spominješ familiju razmisli pa spominji
Koda sam znao da ce ovaj uvod biti. Tvoj post je ljigav da ne moze biti ljigaviji. Kakve veze imaju zrtve od cetnicke kame sa ovom zrtvom Cacine? Kako je ova zena imala veze sa tim? Zar nije ostala svoja na svome i zar nije dala jedino dijete ovoj drzavi da ide branit ljude od te cetnicke kame? Zar Caco i nju nije trebao braniti a ne klati? Izvinjavam se na uvodjenje tvoje majke u ovu pricu, znas da nije bilo zlonamjerno, vidis i sama koliko si se uznemirila, pa ti zamisli kako je kcerki Marije koja do danas nije nasla tijelo svoje majke.[/quote]
neznam zašto je ljigav jel što branim majke koje se nezovu adekvatno i sa tobom koji asli nisi dobro obaviješten više ne komentiram pozz
Šeha

#85 Re: Musan Topalovic Caco - Heroj ili ne?

Post by Šeha »

moler wrote: neznam zašto je ljigav jel što branim majke koje se nezovu adekvatno i sa tobom koji asli nisi dobro obaviješten više ne komentiram pozz
Ljigav je zato sto relativizujes zlocin, branis ga drugim zlocinom. Nisi dovoljno covjek da kazes "jeste Caco ne moze nikako biti heroj jer je ubio (zaklao) majku osobe koja je branila ovaj grad (pored ostalih nevinih civila koje je ovaj zlocinac pobio)"

Eto zato ti je post ljigav, ako ti bas treba nacrtati.

Ostavi ostale majke po strani ili otvori drugu temu o njima... Ovdje pricamo o Caci i njegovim zvjerstvima i zlocinima.
Prozor

#86 Re: Musan Topalovic Caco - Heroj ili ne?

Post by Prozor »

ma koga bona branis od koga? u tebe se ne zna sta je gore a sta je dole. zadrzi svog idola daBogda u Dzehennemu gorio.
moler

#87 Re: Musan Topalovic Caco - Heroj ili ne?

Post by moler »

Šeha wrote:
moler wrote: neznam zašto je ljigav jel što branim majke koje se nezovu adekvatno i sa tobom koji asli nisi dobro obaviješten više ne komentiram pozz
Ljigav je zato sto relativizujes zlocin, branis ga drugim zlocinom. Nisi dovoljno covjek da kazes "jeste Caco ne moze nikako biti heroj jer je ubio (zaklao) majku osobe koja je branila ovaj grad (pored ostalih nevinih civila koje je ovaj zlocinac pobio)"

Eto zato ti je post ljigav, ako ti bas treba nacrtati.

Ostavi ostale majke po strani ili otvori drugu temu o njima... Ovdje pricamo o Caci i njegovim zvjerstvima i zlocinima.
e sad je dosta
prvo nije branila dotična grad nego sjedila u komandi i piskarala jer joj je tu bilo blizu kuće
a ti se informiši pa izvoli na debatu
Šeha

#88 Re: Musan Topalovic Caco - Heroj ili ne?

Post by Šeha »

moler wrote: e sad je dosta
prvo nije branila dotična grad nego sjedila u komandi i piskarala jer joj je tu bilo blizu kuće
WTF?!

I zato joj je trebalo staru zaklati? Zato sto je piskarala po komandi? I to opravdava Cacin postupak? I zato Caco moze biti heroj?

Mislim argumenti su ti.... ma u stvari kakvi argumenti... ovo sto ti iznostis je u najmanju ruku bolesno.
moler

#89 Re: Musan Topalovic Caco - Heroj ili ne?

Post by moler »

Šeha wrote:
moler wrote: e sad je dosta
WTF?!

I zato joj je trebalo staru zaklati? Zato sto je piskarala po komandi? I to opravdava Cacin postupak? I zato Caco moze biti heroj?

Mislim argumenti su ti.... ma u stvari kakvi argumenti... ovo sto ti iznostis je u najmanju ruku bolesno.
samo se informiši viza vi ovog slučaja konkretno pa će ti biti jasno
nije bolesno
piskarala nego šta
nije branila ovu državu a ugruntila sebi staž
koji mnogi pravi ljudi i borci nisu ugruntili
pozzz
Atrus

#90 Re: Musan Topalovic Caco - Heroj ili ne?

Post by Atrus »

Upropastila nas tehnologija. Svaki idiot ima kompjuter i svaki idiot moze da napise bilo sta. Trebalo bi uvesti dozvole za koriscenje kompjutera (provjeriti IQ, obrazovanje, psiholoski profil). Caco heroj??? Bijedno danasnje Sarajevo.
moler

#91 Re: Musan Topalovic Caco - Heroj ili ne?

Post by moler »

Atrus wrote:Upropastila nas tehnologija. Svaki idiot ima kompjuter i svaki idiot moze da napise bilo sta. Trebalo bi uvesti dozvole za koriscenje kompjutera (provjeriti IQ, obrazovanje, psiholoski profil). Caco heroj??? Bijedno danasnje Sarajevo.
jel to nestalo argumenata pa počelo vrijeđanje?
Šeha

#92 Re: Musan Topalovic Caco - Heroj ili ne?

Post by Šeha »

moler wrote: samo se informiši viza vi ovog slučaja konkretno pa će ti biti jasno
nije bolesno
piskarala nego šta
nije branila ovu državu a ugruntila sebi staž
koji mnogi pravi ljudi i borci nisu ugruntili
pozzz

I zato joj je trebalo majku zaklati?!? Logicno... :? :? :?
xfacktor

#93 Re: Musan Topalovic Caco - Heroj ili ne?

Post by xfacktor »

Caco je bio dobar, los, pokvaren, puko. A njegove ubice su samo pokvarene i lose.
Zna li ko sta su drugi radili po gradu za vrijeme agresije, a koji su sada hadzije... Pojedini slucajevi.
Cuo sam za jedan u kojem je Srbin ubijen cekicem od strane "ne znam koga". A sad je taj hadzo..
Šeha

#94 Re: Musan Topalovic Caco - Heroj ili ne?

Post by Šeha »

moler wrote: jel to nestalo argumenata pa počelo vrijeđanje?
O kakvim ti argumentima pricas...

Tvoj argument: "zena je kao clan ARBIH piskarala po komandi i zato je opravdano da joj je Caco zaklao mater"
JThomas

#95 Re: Musan Topalovic Caco - Heroj ili ne?

Post by JThomas »

takvih ima i previše, ali ne treba zato braniti cacu.

da je nekim slučajem preživio rat, i on bi nekim volšebnim načinom zaimao nekoliko kafana u najužem centru sarajevu, kao ratni mu drugovi r.d. ćelo i i.b. ćelo...
moler

#96 Re: Musan Topalovic Caco - Heroj ili ne?

Post by moler »

Šeha wrote:

Tvoj argument: "zena je kao clan ARBIH piskarala po komandi i zato je opravdano da joj je Caco zaklao mater"
to je tvoj zaključak a ne moj
ja sam samo rekla da je piskarala po komandi
a ne branila državu kao žuta i ostale heroine ove Bosne
a to što je zaklao i to sam rekla
tužno ali istinito
ali raspitaj se malo o dotičnoj familiji pa če neke stvari leći na mjesto
p.s.i meni je amiđa zaklan a zvao se Ibro u Vogošći
moler

#97 Re: Musan Topalovic Caco - Heroj ili ne?

Post by moler »

JThomas wrote:takvih ima i previše, ali ne treba zato braniti cacu.

da je nekim slučajem preživio rat, i on bi nekim volšebnim načinom zaimao nekoliko kafana u najužem centru sarajevu, kao ratni mu drugovi r.d. ćelo i i.b. ćelo...
nebi on ni preživio preživjeli su oni koji su stvorili od njega to što su stvorili
Šeha

#98 Re: Musan Topalovic Caco - Heroj ili ne?

Post by Šeha »

moler wrote:
Šeha wrote:

to je tvoj zaključak a ne moj
ja sam samo rekla da je piskarala po komandi
a ne branila državu kao žuta i ostale heroine ove Bosne
a to što je zaklao i to sam rekla
tužno ali istinito
ali raspitaj se malo o dotičnoj familiji pa če neke stvari leći na mjesto
p.s.i meni je amiđa zaklan a zvao se Ibro u Vogošći
Dobro to je moj zakljucak... Hajde reci ti svoj zakljucak? Je li Caco heroj sto je zaklao tu zenu? Kakve veze ima s tim sto je ona piskarala po komandi? Da li neko ko zakolje nevinu staricu moze uopste biti stavljen u istu recenicu sa rjecju heroj...

Reci ti svoje zakljucke molim te... ja sam ih, ocigledno, pogresno procitao (ne protumacio jer ja sam samo citao tvoje postove) iz tvojih rjeci.
tetakk

#99 Re:

Post by tetakk »

velez wrote: Na osmicama je licno sa zoljom unistio tenk i sprijecio prodor cretnika sa te strane, kao i kopanjem rovova pod parolom << kopanjem do pobjede>>
I moj rodjak je u ljeto 1992, imao je tad 19 godina, sacekao na livadi, pod medjom i unistio zoljom tenk, pa nije kasnije ubijao ljude po Travniku, cak se nikad nije ni busao tim svojim podvigom.

Caco je bio zlocinac i monstrum, ma sta prije toga da je dobro uradio.
Last edited by tetakk on 25/11/2008 20:16, edited 1 time in total.
nigdje.nikog

#100 Re: Musan Topalovic Caco - Heroj ili ne?

Post by nigdje.nikog »

Image

Neki su skroz prolupali. Ima li ovdje kakvog moderatora !
Locked