Propast politike SDA : Srebrenica, Stolac.... je li Mostar sljedeći na prodaju - predaju?

Hafis

#76 Re: Propast politike SDA : Srebrenica, Stolac.... je li Mostar sljedeći na prodaju - predaju?

Post by Hafis »

Crash Bandicoot wrote:
Hafis wrote:
Bez Respekta wrote:Eto organizovali su se mostarci u PMP(Prva Mostarska Partija) pa ćemo vidjeti šta od toga ima, mada zahvaljujući ovima iz SDA I HDZ nema izbora pa i ne mogu ništa više napraviti a ako ih stave van zakona biće puškaranja što ovaj reče i to dobro krvavog.
Ma dobro. PMP se baš ne može smatrati nekom alternativom za cijeli Mostar, a i ti dobro znaš koliki joj može biti djelokrug - od Zalika glavnom ulicom pa sve do Čekrka. Možda otkinu koji glas SDA-u i to je to. Nije baš ni Lovac toliko nevinašce u poslijeratnom čerupanju grada (inače poznajem Drljeviće cijeli život) i ova stranka je ipak samo Safina produžena ruka, ako ćemo iskreno.
Ali čija god da je važno je da su se organizovali dosta više seljačkog zuluma, vjeruj mi većina članova su preživjeli borci ili njihova djeca biće ovde svašta ako ne bude izbora u mostaru.
Pa ne misliš valjda da će uspostava gradskog vijeća nakon izbora u Mostaru riješiti pitanje boračke populacije? Kakve veze ima grad s tom problematikom.
Safa je nestrpljiv da uvali svoje ljude u gradsko vijeće i logično je da lagano podiže temperaturu manipulirajući s opravdano nezadovoljnim ljudima. I normalno na taj način čini dodatni pritisak na glavnog suparnika - SDA, koji i jeste u suštini najveći kočničar u postizanju dogovora.
Samo, dodatni problem je i Ljubićeva apelacija koja je otvorila nova pitanja i bojim se da će sve to morati ići u paketu, tako da su i državni izbori u pitanju, a ne samo Mostar. Neće Bakir moći vječno gurati ta pitanja pod tepih i šupljirati o EU integracijama, ekonomiji i autoputovima. Stvar se mora rješavati.
Pilaw_Pavlaka

#77 Re: Propast politike SDA : Srebrenica, Stolac.... je li Mostar sljedeći na prodaju - predaju?

Post by Pilaw_Pavlaka »

Kao sto rece Zelenika... ogromni egzodus Hrvata iz Herceogivne. Sve ode za Deutschland. Samo treba arapske projekte kanalizirati prema Mostaru i to je to. Jedan resort napraviti na neretvi prije Mostara i to vec mnogo toga mijenja.
Hafis

#78 Re: Propast politike SDA : Srebrenica, Stolac.... je li Mostar sljedeći na prodaju - predaju?

Post by Hafis »

Pilaw_Pavlaka, who is currently on your ignore list, made this post.
Display this post.

Vidi ovoga, i ovdje ga dospjelo.Jebo ti univerzal ljepilo prema ovome delegatu :-? .
JThomas

#79 Re: Propast politike SDA : Srebrenica, Stolac.... je li Mostar sljedeći na prodaju - predaju?

Post by JThomas »

u mostaru je davno dogovoreno da dogovora nema, a ni izbora...

jedino što stvarno zanima srpsku demokratsku akciju su prostorni planovi u sarajevu, a to su poklopili. imaju 100% realizacije, bitno je odrediti moguć cilj i fokusirati snage...
Pilaw_Pavlaka

#80 Re: Propast politike SDA : Srebrenica, Stolac.... je li Mostar sljedeći na prodaju - predaju?

Post by Pilaw_Pavlaka »

Hafis wrote:Pilaw_Pavlaka, who is currently on your ignore list, made this post.
Display this post.

Vidi ovoga, i ovdje ga dospjelo.Jebo ti univerzal ljepilo prema ovome delegatu :-? .
Nije fer sto si mene stavio na ignore listu. Mi smo bar stari drugovi... :roll:
Hafis

#81 Re: Propast politike SDA : Srebrenica, Stolac.... je li Mostar sljedeći na prodaju - predaju?

Post by Hafis »

Crash Bandicoot wrote:Što se boraca tiče njih sam pomenuo kao članove PMP a ne da im neko rješava nagomilane probleme koje mogu samo riješiti novim zakonima i amandmanima u parlamentu ali pošto ih tamo niko ne predstavlja nit jebe za suhu šljivu negdje će puknut a sve su prilike u Mostaru.A onda će svako da naplaćuje svoje na razne načine i to one najgore.
Neće. Nije baš takva klima. Jedno su mediji i društvene mreže koje su pune nekakvih ''ratobornih likova'' a jedno stvarnost - jednostavno ne postoji ta kritična masa.
Hafis

#82 Re: Propast politike SDA : Srebrenica, Stolac.... je li Mostar sljedeći na prodaju - predaju?

Post by Hafis »

Crash Bandicoot wrote:
Pilaw_Pavlaka wrote:Kao sto rece Zelenika... ogromni egzodus Hrvata iz Herceogivne. Sve ode za Deutschland. Samo treba arapske projekte kanalizirati prema Mostaru i to je to. Jedan resort napraviti na neretvi prije Mostara i to vec mnogo toga mijenja.
ti si ono dijaspora, džemat minken s vezama u sandžaku, inače vi dijaspora živite svakako van svih realnosti koje se događaju ovde, nego kad će zukorlić ponovo u posjetu u luksemburg :D
Ne kužiš problem - on jednostavno ne odustaje. Stavi ga u filter, vidjet ćeš ljepote.
Alfons Kauders

#83 Re: Propast politike SDA : Srebrenica, Stolac.... je li Mostar sljedeći na prodaju - predaju?

Post by Alfons Kauders »

Hafis wrote:
Alfons Kauders wrote:
Hafis wrote: Ma dobro. PMP se baš ne može smatrati nekom alternativom za cijeli Mostar, a i ti dobro znaš koliki joj može biti djelokrug - od Zalika glavnom ulicom pa sve do Čekrka. Možda otkinu koji glas SDA-u i to je to. Nije baš ni Lovac toliko nevinašce u poslijeratnom čerupanju grada (inače poznajem Drljeviće cijeli život) i ova stranka je ipak samo Safina produžena ruka, ako ćemo iskreno.
U Mostaru ne postoji nisto i niko da nije produzena ruka Safe i Choa. Zna se ko su bezi, i zna se ko vam trpa sve ove godine. I jos ce trpati koju deceniju. :izet:

Nisi to trebao naglasavati, fakat suvisno :lol:
Samo što nije isto kada ti ga trpa Safa ili Choe. Razlika ti je...pa otprilike kao između Zrinjskog i Veleža. Ovaj lider u premier ligi a ovaj zadnji u drugoj ligi.
I( otkud te u filozofiranju o Mostaru. Drž' se ti fiskalne politike i rashoda per capita s posebnim osvrtom na stopu rasta :)
Opet te vrijedja sto u raspravu unosim cinjenice? Sram me bilo... :)

Stavi me na foe kao i ostale, pa zovi Ljubica da pokrene apelaciju radi mene, jer majoriziram statistikom, a hrvatski nacionalni interes je nespojiv sa cinjenicama.

Zovi i Suicu, reci neka me pomene u Briselu, i neka Kolinda posalje pismo Trumpu.
SaraFina

#84 Re: Propast politike SDA : Srebrenica, Stolac.... je li Mostar sljedeći na prodaju - predaju?

Post by SaraFina »

Hafis wrote:
SaraFina wrote:
Stolac nažalost treba zaboraviti unaprijed. I ako Stočani posjeduju imalo hercegovačkog inata masovno će upravo glasati u Mostaru, kada dodje vrijeme zato.
I veliš, nije uspjela akcija Stolac,i hajmo sad svi đuturile po nove papire i prijave na glasačke popise u Mostar. Pa šta bi-bi. I naravno, 2020 godine ponovo ista procedura samo drugo odredište - Stolac.
Što kažu: laHko je s tuđim blavorom gloginje mlatiti.
Pa jebote da su svi odreda kamikaze, posustali bi više.
Akcije u Stocu nije ni bilo. Od probosanskohercegovačke strane. Samo je HDZ koristio izborni inženjering. Doture, mani se obrtanja pile naopačke!
Hafis

#85 Re: Propast politike SDA : Srebrenica, Stolac.... je li Mostar sljedeći na prodaju - predaju?

Post by Hafis »

Alfons Kauders wrote:

Stavi me na foe kao i ostale, pa zovi Ljubica da pokrene apelaciju radi mene, jer majoriziram statistikom, a hrvatski nacionalni interes je nespojiv sa cinjenicama.

Zovi i Suicu, reci neka me pomene u Briselu, i neka Kolinda posalje pismo Trumpu.
Neozbiljan si, a i gubiš se. Nije ovo tema za tebe, iskreno.
Pilaw_Pavlaka

#86 Re: Propast politike SDA : Srebrenica, Stolac.... je li Mostar sljedeći na prodaju - predaju?

Post by Pilaw_Pavlaka »

Hafis wrote:
Crash Bandicoot wrote:
Pilaw_Pavlaka wrote:Kao sto rece Zelenika... ogromni egzodus Hrvata iz Herceogivne. Sve ode za Deutschland. Samo treba arapske projekte kanalizirati prema Mostaru i to je to. Jedan resort napraviti na neretvi prije Mostara i to vec mnogo toga mijenja.
ti si ono dijaspora, džemat minken s vezama u sandžaku, inače vi dijaspora živite svakako van svih realnosti koje se događaju ovde, nego kad će zukorlić ponovo u posjetu u luksemburg :D
Ne kužiš problem - on jednostavno ne odustaje. Stavi ga u filter, vidjet ćeš ljepote.
Od cega tOcno ne odustajem? :D
SaraFina

#87 Re: Propast politike SDA : Srebrenica, Stolac.... je li Mostar sljedeći na prodaju - predaju?

Post by SaraFina »

animals wrote:
SkyLimit wrote:Znači iz "nije svaki Srbin četnik" prešli smo u "nije svaki četnik loš"?
Ma Sarafina se uvlaci Srbima ..
neka nova politika :-)
Malo je degutantno da mi prestavnik hrvatskog korpusa i hdz -ejac u nastanku spočitava "trpanje "Srbima.
Pilaw_Pavlaka

#88 Re: Propast politike SDA : Srebrenica, Stolac.... je li Mostar sljedeći na prodaju - predaju?

Post by Pilaw_Pavlaka »

Crash Bandicoot wrote:
Hafis wrote:
Crash Bandicoot wrote:Što se boraca tiče njih sam pomenuo kao članove PMP a ne da im neko rješava nagomilane probleme koje mogu samo riješiti novim zakonima i amandmanima u parlamentu ali pošto ih tamo niko ne predstavlja nit jebe za suhu šljivu negdje će puknut a sve su prilike u Mostaru.A onda će svako da naplaćuje svoje na razne načine i to one najgore.
Neće. Nije baš takva klima. Jedno su mediji i društvene mreže koje su pune nekakvih ''ratobornih likova'' a jedno stvarnost - jednostavno ne postoji ta kritična masa.
gladni borci majstore a djeca pri završavanju škola i fakulteta sve se u djecu uložilo a onda nigdje posla samo im ulica ostaje, dok SDA svoju PAŠĆAD zapošljava svuda, hoće puknut će gore nego atomska!
Ekonomska sitiacija je po tebi sve gora i gora? A cifre pokazuju da je sve bolja i bolja iz godine u godinu... GDP rast je konstantan.
Alfons Kauders

#89 Re: Propast politike SDA : Srebrenica, Stolac.... je li Mostar sljedeći na prodaju - predaju?

Post by Alfons Kauders »

Hafis wrote:
Alfons Kauders wrote:

Neozbiljan si, a i gubiš se. Nije ovo tema za tebe, iskreno.
Ako je to mjerilo, onda na ovom forumu nema nijedne teme ni za tebe, ni za mene. :lol:
SaraFina

#90 Re: Propast politike SDA : Srebrenica, Stolac.... je li Mostar sljedeći na prodaju - predaju?

Post by SaraFina »

Bez Respekta wrote:
SaraFina wrote:
Stolac nažalost treba zaboraviti unaprijed. I ako Stočani posjeduju imalo hercegovačkog inata masovno će upravo glasati u Mostaru, kada dodje vrijeme zato.
Većina ionako posjeduje nekretnine, poslom je vezana ili obiteljskim vezama za Mostar, tako da takvu akciju sprovesti u praksi ne bi trebalo biti teško. Uvjeti postoje.
Osim toga, svim političkim opcijama važan je gradski proračun to je činjenica. Pa će vjerovatno i one zarad koristi stvoriti uvjete za glasanje dodatno i neku incijativu pokrenuti. A ljude iz drugih krajeva neka motivira patriotizam.
stočani žive u Mostaru i sarajevu u stocu su im vikendice, ja ne kontam nikako ljude koji ne žive u Mostaru a pišu o njemu i nameću neka svoja mišljenja koja nemaju apsolutno nikakve veze sa stvarnim stanjem.ljudi moji teška besperspektiva, djeci su gurnuli, drogu, kocku i alkohol, velež-zrinjski navijačke grupe(čitaj gomila besposličara pod kontrolom SDA i HDZ), patriote na dugme i đe sam ja tu(pare), grad su nam pretvorili u gomilu ruševina, nakarada svuda, narko mafija i ratni profiteri sve drže, anarhija teška vlada, po gradu hodaju i bauljaju poluludi bivši borci, gladni i žedni, sada teški alkosi bez ikakve budućnosti, bez prava glasa 8 godina, nemojte vi koji ne živite ovde više pisat o Mostaru nego dođite da vidite jad i tugu svuda!
Trebao bi pozdraviti bilo kakvu incijativu, verbalnu, forumsku i virtualnu podršci promjenama.
Hafis

#91 Re: Propast politike SDA : Srebrenica, Stolac.... je li Mostar sljedeći na prodaju - predaju?

Post by Hafis »

SaraFina wrote:
Bez Respekta wrote:
SaraFina wrote:
Većina ionako posjeduje nekretnine, poslom je vezana ili obiteljskim vezama za Mostar, tako da takvu akciju sprovesti u praksi ne bi trebalo biti teško. Uvjeti postoje.
Osim toga, svim političkim opcijama važan je gradski proračun to je činjenica. Pa će vjerovatno i one zarad koristi stvoriti uvjete za glasanje dodatno i neku incijativu pokrenuti. A ljude iz drugih krajeva neka motivira patriotizam.
stočani žive u Mostaru i sarajevu u stocu su im vikendice, ja ne kontam nikako ljude koji ne žive u Mostaru a pišu o njemu i nameću neka svoja mišljenja koja nemaju apsolutno nikakve veze sa stvarnim stanjem.ljudi moji teška besperspektiva, djeci su gurnuli, drogu, kocku i alkohol, velež-zrinjski navijačke grupe(čitaj gomila besposličara pod kontrolom SDA i HDZ), patriote na dugme i đe sam ja tu(pare), grad su nam pretvorili u gomilu ruševina, nakarada svuda, narko mafija i ratni profiteri sve drže, anarhija teška vlada, po gradu hodaju i bauljaju poluludi bivši borci, gladni i žedni, sada teški alkosi bez ikakve budućnosti, bez prava glasa 8 godina, nemojte vi koji ne živite ovde više pisat o Mostaru nego dođite da vidite jad i tugu svuda!
Trebao bi pozdraviti bilo kakvu incijativu, verbalnu, forumsku i virtualnu podršci promjenama.
Vidim ja šta vidim: Sarafina, preuzmi komandu i pokaži onim dole levatima kako se to radi :bih:
animals

#92 Re: Propast politike SDA : Srebrenica, Stolac.... je li Mostar sljedeći na prodaju - predaju?

Post by animals »

SaraFina wrote:
animals wrote:
SkyLimit wrote:Znači iz "nije svaki Srbin četnik" prešli smo u "nije svaki četnik loš"?
Ma Sarafina se uvlaci Srbima ..
neka nova politika :-)
Malo je degutantno da mi prestavnik hrvatskog korpusa i hdz -ejac u nastanku spočitava "trpanje "Srbima.
Ja se nikom ne uvlacim,i ne otvaram teme i pozivam na nekakve gluposti..
Odes u BIH, i dole se bori za svoj korpus..
a ne iz vana potpaljivati vatru..
I nisam nikad bio u HDZ..
nisam na prodaju,kao ti..
Last edited by animals on 07/02/2017 11:18, edited 1 time in total.
Pilaw_Pavlaka

#93 Re: Propast politike SDA : Srebrenica, Stolac.... je li Mostar sljedeći na prodaju - predaju?

Post by Pilaw_Pavlaka »

Crash Bandicoot wrote:
Pilaw_Pavlaka wrote:
Ekonomska sitiacija je po tebi sve gora i gora? A cifre pokazuju da je sve bolja i bolja iz godine u godinu... GDP rast je konstantan.
volio bi onaj DEMOBILISANI BORAC sebi zube da napravi znaš da mu ne smrdi iz usta ko iz ćenife, da se može nasmijat ko čovjek a ne da mu gledaju zube požutile od duhana i alkohola kad se malo zaboravi, voljeli bi svi koji nisu PRAVOVJERNI živit ko ljudska bića al ne mogu neda im GDP.

hAJ BOLAN popusti sa demagogijom.
I za sve je kriva SDA? Ako dodje SDP na vlast ili SBB odmah ce sve biti bolje? :D
SaraFina

#94 Re: Propast politike SDA : Srebrenica, Stolac.... je li Mostar sljedeći na prodaju - predaju?

Post by SaraFina »

animals wrote:
SaraFina wrote:
Ova tema nije nikakvo potpaljivanje vatre niti apel i poziv na gluposti ( ma što ti pod tim podrazumijevao )
Jednostavno odurno mi je likovanje na " pad " Stoca obzirom da bosanskohercegovački korpus nema mogućnost dati bilo kome svoje glasove osim hdz -ejcu.
Odurno i ljigavo.
Dakle, i ti kao bosanskohercegovački patriota, da si u Stocu ne bi imao mogućnost ostvariti svoja gradjanska prava. Da se nešto slično ne bi ponovilo u Mostaru kao uvod u podjelu zemlje, smatram da je pravo vrijeme početi razmišljati o toj mogućnosti. Dorastao si nadam se da shvatiš moje dobronamjerno pojašnjenje?
Pilaw_Pavlaka

#95 Re: Propast politike SDA : Srebrenica, Stolac.... je li Mostar sljedeći na prodaju - predaju?

Post by Pilaw_Pavlaka »

SaraFina wrote:
animals wrote:
SaraFina wrote:
Ova tema nije nikakvo potpaljivanje vatre niti apel i poziv na gluposti ( ma što ti pod tim podrazumijevao )
Jednostavno odurno mi je likovanje na " pad " Stoca obzirom da bosanskohercegovački korpus nema mogućnost dati bilo kome svoje glasove osim hdz -ejcu.
Odurno i ljigavo.
Dakle, i ti kao bosanskohercegovački patriota, da si u Stocu ne bi imao mogućnost ostvariti svoja gradjanska prava. Da se nešto slično ne bi ponovilo u Mostaru kao uvod u podjelu zemlje, smatram da je pravo vrijeme početi razmišljati o toj mogućnosti. Dorastao si nadam se da shvatiš moje dobronamjerno pojašnjenje?
I sta je odluceno? U Stocu se odrzavaju novi izbori? Bodnjaci u Stocu cine 40%?
Pilaw_Pavlaka

#96 Re: Propast politike SDA : Srebrenica, Stolac.... je li Mostar sljedeći na prodaju - predaju?

Post by Pilaw_Pavlaka »

Crash Bandicoot wrote:
Pilaw_Pavlaka wrote:
I za sve je kriva SDA? Ako dodje SDP na vlast ili SBB odmah ce sve biti bolje? :D
ma jok do lignji je koje na jelovniku u parlament restoranu koštaju 3,5KM a u bingu zaleđene 5,50KM GDP je čudo kod PRAVOVJERNIH
Koji kur*c. Ti imas bas luzersku spiku. :D
SaraFina

#97 Re: Propast politike SDA : Srebrenica, Stolac.... je li Mostar sljedeći na prodaju - predaju?

Post by SaraFina »

Hafis wrote:
SaraFina wrote:
Vidim ja šta vidim: Sarafina, preuzmi komandu i pokaži onim dole levatima kako se to radi :bih:
Ako može Ivan Šušnjar pomoćni gradjevinski radnik u diplomaciju, po toj logici ja kao osoba sa diplomom evropskog univerziteta mogla bi " preuzeti definitivno kontrolu" ( ma što to po tebi značilo ) :D
Hafis

#98 Re: Propast politike SDA : Srebrenica, Stolac.... je li Mostar sljedeći na prodaju - predaju?

Post by Hafis »

SaraFina wrote:
Hafis wrote:
SaraFina wrote:
Ako može Ivan Šušnjar pomoćni gradjevinski radnik u diplomaciju, po toj logici ja kao osoba sa diplomom evropskog univerziteta mogla bi " preuzeti definitivno kontrolu" ( ma što to po tebi značilo ) :D
Pa to i govorim. Ja mislim da im pravo treba jedna kandidatkinja iz nekog dijasporskog džemata s diplomom prestižnog europskog univerziteta. Još ako si i neki maćić na izgled, ima da te odmah stave u centralu za rad na terenu umjesto Kaplana. I onda zna se: Aladinići, Do, Crnići-Kula, Hatelji, Burmazi, Dabrica i dr.
spreca

#99 Re: Propast politike SDA : Srebrenica, Stolac.... je li Mostar sljedeći na prodaju - predaju?

Post by spreca »

SaraFina wrote:
Hafis wrote:
SaraFina wrote:
Vise od polovine hercegovaca Susnjara je u dojclandu na raznim baustelama.....a ostali Susnjari osamdesetgodisnji motikaju po kamenjaru.....ma ubih cunin vakat :lol:
Hafis

#100 Re: Propast politike SDA : Srebrenica, Stolac.... je li Mostar sljedeći na prodaju - predaju?

Post by Hafis »

Crash Bandicoot wrote:
Hafis wrote: Pa to i govorim. Ja mislim da im pravo treba jedna kandidatkinja iz nekog dijasporskog džemata s diplomom prestižnog europskog univerziteta. Još ako si i neki maćić na izgled, ima da te odmah stave u centralu za rad na terenu umjesto Kaplana. I onda zna se: Aladinići, Do, Crnići-Kula, Hatelji, Burmazi, Borojevići i dr.
a đe hodbina, pa blagaj, pa bačevići, pa grebak eeeeeeeeee a počitelj
Dobro je sve dok ne dođu na red Donji i Gornji Vranjevići, Ćomori, Kamena, Kokorina i gore sve do Bakračuše. Tu će joj dobro doći znanje s prestižnog europskog univerziteta.
Post Reply