Stonesi u Sarajevu? Novo poglavlje za kulturu Sarajeva?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Njanjavi

#76 Re: Stonesi u Sarajevu? Novo poglavlje za kulturu Sarajeva?

Post by Njanjavi »

Ma realno pricajuci i ne bi isao, da dodju i da cvaja bude karta.
Ti dinosaurusi su za vas shatro rockere kojima su sinonim kvalitetne muzike ti whitesnake smecari.
Znate vi ste gospodo ta najogavnija klasa muzickih snobica koji se satro nesta busaju u prsa da su kao nesta plaho drukciji od ovih turbo smecara, a u biti po senzibilitetu nikakve razlike nema u trivijalnim textovima deep purpla, whitesnakea i dare bubasvabe, cece, mice, jece i ostalih.
To je ko da mi dodje balavac i kaze, ta ce narodnjaci ja slusam IDJ muziku, ja sam urban :lol:
Noel galagher vec to je druga prica, dao bi gujice da to dozivim :-D
doktor78

#77 Re: Stonesi u Sarajevu? Novo poglavlje za kulturu Sarajeva?

Post by doktor78 »

I ja bih sad trebao s tobom da se raspravljam o necijem muzickom ukusu? Ne pada mi na pamet... Ostaj mi zdravo
Njanjavi

#78 Re: Stonesi u Sarajevu? Novo poglavlje za kulturu Sarajeva?

Post by Njanjavi »

Pa i ne mozes druze.
Samo kazem da vi koji slusate to zadnje smece od strane iscufane plejade tih glam rock smecara se najvise busate u prsa da ste kao iznad nesta ovih sto slusaju turbo smece i narodnjake.
Ja sam jednom ovdje na muzika podforumu vazdan pojasnjavao osobama poput vas da mi je folk super muzika, svjetski folk, a takvi poput vas me svrstavali u obozavaoce dare, cice, cece, muce, kuce i slicnih.
Samo vezanje termina folk uz turbo mi je preogavno jer folk sa tim nema nikakve veze. al takvim poznavaocima muzike poput vas je to nemoguce pojasnit jbga.
Neka vama vasih whitesnakeova i slicnih smijurija iz osamdesetih.
Jos mi samo fali koji padobranac da mi podje kenjkat kolko je bon jovi kvalitetna rock grupa :lol:
doktor78

#79 Re: Stonesi u Sarajevu? Novo poglavlje za kulturu Sarajeva?

Post by doktor78 »

Samo nastavi raspravu sam sa sobom, od sad si na ignore
dječak sa šibicama

#80 Re: Stonesi u Sarajevu? Novo poglavlje za kulturu Sarajeva?

Post by dječak sa šibicama »

to bi bila sjajna stvar, ali s obzirom da grupe poput Stonsa imaju unaprijed dogovorenu cijelu godinu ili dvije, a maj je za tri mjeseca... sumnjam.
Banksy

#81 Re: Stonesi u Sarajevu? Novo poglavlje za kulturu Sarajeva?

Post by Banksy »

apsidejzi wrote:
Banksy wrote:

Uz ove planove, potrebno je dobiti i bankovnu garanciju koju traži menadžment „Rolling Stonesa“, a koja iznosi pet miliona eura.
U gradu bez urednog vodosnabdijevanja.
Kako sad onih Merlinovih 250k izgleda malo? :D
Dobro si, u pet deka, Merlin i Stonesi, a takva razlika u cijeni.
Edin H.

#82 Re: Stonesi u Sarajevu? Novo poglavlje za kulturu Sarajeva?

Post by Edin H. »

dječak sa šibicama wrote:to bi bila sjajna stvar, ali s obzirom da grupe poput Stonsa imaju unaprijed dogovorenu cijelu godinu ili dvije, a maj je za tri mjeseca... sumnjam.
Onda neka dovedu Kaiser Chiefs - "I predict a riot". :D

ili mozda bolje Franz Ferdinand, pa neka sviraju na Principovom mostu, pardon Latinskoj cupriji. :D

dječak sa šibicama

#83 Re: Stonesi u Sarajevu? Novo poglavlje za kulturu Sarajeva?

Sve mi se cini da ce u maju pjevati samo Amel Curic i Kice.
insomnia78

#84 Re: Stonesi u Sarajevu? Novo poglavlje za kulturu Sarajeva?

Post by insomnia78 »

Kakvi Stonesi.
Nista bez Erđana. Ovo su zabavljaci. Pazi klavijaturiste
http://youtu.be/MqNBR55V5q4
dječak sa šibicama

#85 Re: Stonesi u Sarajevu? Novo poglavlje za kulturu Sarajeva?

Malo viski malo kokakola :thumbup:
Edin H.

#86 Re: Stonesi u Sarajevu? Novo poglavlje za kulturu Sarajeva?

Post by Edin H. »

dječak sa šibicama wrote:Sve mi se cini da ce u maju pjevati samo Amel Curic i Kice.
Kada u maju je koncert?
Matzan

#87 Re: Stonesi u Sarajevu? Novo poglavlje za kulturu Sarajeva?

Post by Matzan »

Koja crna garancija od 5 mil €?
Treba od njih tražiti garanciju i ljekarsko uvjerenje.
To može da rikne u po koncerta.
Njanjavi

#88 Re: Stonesi u Sarajevu? Novo poglavlje za kulturu Sarajeva?

Post by Njanjavi »

:lol: :lol:
Edin H.

#89 Re: Stonesi u Sarajevu? Novo poglavlje za kulturu Sarajeva?

Post by Edin H. »

insomnia78 wrote:Kakvi Stonesi.
Nista bez Erđana. Ovo su zabavljaci. Pazi klavijaturiste
http://youtu.be/MqNBR55V5q4
A ko je ovaj virtuoz na klavijaturama?
ho oponopono

#90 Re: Stonesi u Sarajevu? Novo poglavlje za kulturu Sarajeva?

Post by ho oponopono »

...a ako i dovuku svoje guzove, produhoviti nikoga neće, proširiti horizonte još manje... koncert ko koncert jebaji ga...svako sluša ono što mu prija, niti je in/out zbog toga od drugog...:pusi2:
dale cooper

#91 Re: Stonesi u Sarajevu? Novo poglavlje za kulturu Sarajeva?

Post by dale cooper »

Može se raspravljati o trenutnoj relevantnosti Rolling Stonesa kao autorske sile, jer su im
ruku na srce albumi u zadnjih par dekada bili neujednačene kvalitete.
Ali jebem onoga ko može osporiti kvalitet i neupitan uticaj kvadrologije Beggars Banquet/Let It Bleed/Sticky Fingers/
/Exile on Main St.
kao jednim od glavnih DNA blokova rock'n'rolla uopšte. Bez Stonesa većina ovih što sebe
zovu rock'n'rollom bendovima ne bi bila ista.
Njanjavi

#92 Re: Stonesi u Sarajevu? Novo poglavlje za kulturu Sarajeva?

Post by Njanjavi »

Sjoooj under my thumb, jedino zbog te pjesme bi možda i dosao na koncert al levati to ne sviraju decenijama :)

PoslaTo dimnim signalima sa stabla jagode :)
hAZNADAR

#94 Re: Stonesi u Sarajevu? Novo poglavlje za kulturu Sarajeva?

Post by hAZNADAR »

Uistinu ne vidim razlog zasto bi Stonsi bili pocetnik nekog novog poglavlja za kulturu Sarajeva.
Eto nisam Sarajlija, cesto i kritikujem Sarajlije,.. ali iskreno receno u zadnjih 20 godina su Sarajevo posjetili koliko se ja sjecam U2, Pavaroti, Cranberries, Simple Minds, Manu Chao, Jamiroquai, Bruce Dickens, The Kelly Family, Jannis Kounellis, Dhafer Youssef, Vojcek, Grace Jones, DJ-bobo, Coolio, Eros Ramazotti, Paco de Lucia, Elton John, Susan Sontag, Cat Stewens, Tito & Tarantula, Joan Baez, ... pa filharmonija.

pa razne poznate licnosti poput Michael Moore, Steve Buscemi, Richard Geere, Copperfield, John Malkovich, Jeremy Irons, Lady Diana, Nick Nolte, Jeremy Irons, papa, Juliette Binoche, Bill Clinton, .. ne mogu se vise ni sjetiti od sporta i politike k

Ima i par fes festivala koji imaju tendenciju rasta poput SFF, MESS, JazzFest, TeatarFest.

Naravno u isto vrijeme i zvijezde turbo folka - mislim pa sta s'tim. Sjaja, glamoura i primitivizma imas u svakom gradu a o ukusima ne vrijedi raspravljati.
E sad - buduci da je Sarajevo za velike bendove uz kojih ide vise slepera opreme i stotinjak ljudi - ipak mali grad gdje nije sigurno koliko ce ulaznica biti prodato i sve to da se isplati - to su sad neki drugi momenti. Ili BiH bogatija, mnogoljudnija zemlja.
Primjerice Ramstein ce u Danskoj gostovati u jednom malom gradicu. Zato sto znaju da ce tu doci ljudi iz cijele drzave i iz okolnih.

Meni licno fali u ovoj tematici po pitanju Sarajeva jedna originalnost. Onaj stari entuzijazam koji je stvorio originalni zvuk Indexa, primitivsa, filma,.. pa da je Sarajevo ponovo regionalni centar kulture gdje se stvara nesto originalno. A da li se Stonsima isplati doci niti je mjerilo kulture niti novo poglavlje.
saibaba

#95 Re: Stonesi u Sarajevu? Novo poglavlje za kulturu Sarajeva?

Post by saibaba »

Njanjavi wrote:Pa i ne mozes druze.
Samo kazem da vi koji slusate to zadnje smece od strane iscufane plejade tih glam rock smecara se najvise busate u prsa da ste kao iznad nesta ovih sto slusaju turbo smece i narodnjake.
Ja sam jednom ovdje na muzika podforumu vazdan pojasnjavao osobama poput vas da mi je folk super muzika, svjetski folk, a takvi poput vas me svrstavali u obozavaoce dare, cice, cece, muce, kuce i slicnih.
Samo vezanje termina folk uz turbo mi je preogavno jer folk sa tim nema nikakve veze. al takvim poznavaocima muzike poput vas je to nemoguce pojasnit jbga.
Neka vama vasih whitesnakeova i slicnih smijurija iz osamdesetih.
Jos mi samo fali koji padobranac da mi podje kenjkat kolko je bon jovi kvalitetna rock grupa :lol:
Ok posto si popljuvao Deep Purple, Whutesnake, Stonse itd.. Bas bih volio da cujem sta tvoje ultra sofisticirano urbano uho slusa ?
Njanjavi

#96 Re: Stonesi u Sarajevu? Novo poglavlje za kulturu Sarajeva?

Post by Njanjavi »

Fun Lovin Criminalse, BRMC, Qotsa, monster magnet, EODM, Noel Gallagher, Kings of leon, chet faker, bonobo, faithless, massive atack, joey starr, sully sefil, cheb khaleed, richard ashkroft, the xx, action bronson, kid kudi, ian brown, gregory alan isakov, the civil wars, mos def, letu stuke, skroz, damir avdic graha, eliot sumner, angus and julia stone, we are augustines i jos masa neizvikanih autora i grupa koje imaju vise autorskog integriteta i talenta u jucerasnjem govnetu nego ti smrdljivci iz whitesnakea i slicnih bljutavosti koje glorifikujete decenijama :roll:
peepeep

#97 Re: Stonesi u Sarajevu? Novo poglavlje za kulturu Sarajeva?

Post by peepeep »

hAZNADAR wrote:Uistinu ne vidim razlog zasto bi Stonsi bili pocetnik nekog novog poglavlja za kulturu Sarajeva.
Eto nisam Sarajlija, cesto i kritikujem Sarajlije,.. ali iskreno receno u zadnjih 20 godina su Sarajevo posjetili koliko se ja sjecam U2, Pavaroti, Cranberries, Simple Minds, Manu Chao, Jamiroquai, Bruce Dickens, The Kelly Family, Jannis Kounellis, Dhafer Youssef, Vojcek, Grace Jones, DJ-bobo, Coolio, Eros Ramazotti, Paco de Lucia, Elton John, Susan Sontag, Cat Stewens, Tito & Tarantula, Joan Baez, ... pa filharmonija.

pa razne poznate licnosti poput Michael Moore, Steve Buscemi, Richard Geere, Copperfield, John Malkovich, Jeremy Irons, Lady Diana, Nick Nolte, Jeremy Irons, papa, Juliette Binoche, Bill Clinton, .. ne mogu se vise ni sjetiti od sporta i politike k

Ima i par fes festivala koji imaju tendenciju rasta poput SFF, MESS, JazzFest, TeatarFest.

Naravno u isto vrijeme i zvijezde turbo folka - mislim pa sta s'tim. Sjaja, glamoura i primitivizma imas u svakom gradu a o ukusima ne vrijedi raspravljati.
E sad - buduci da je Sarajevo za velike bendove uz kojih ide vise slepera opreme i stotinjak ljudi - ipak mali grad gdje nije sigurno koliko ce ulaznica biti prodato i sve to da se isplati - to su sad neki drugi momenti. Ili BiH bogatija, mnogoljudnija zemlja.
Primjerice Ramstein ce u Danskoj gostovati u jednom malom gradicu. Zato sto znaju da ce tu doci ljudi iz cijele drzave i iz okolnih.

Meni licno fali u ovoj tematici po pitanju Sarajeva jedna originalnost. Onaj stari entuzijazam koji je stvorio originalni zvuk Indexa, primitivsa, filma,.. pa da je Sarajevo ponovo regionalni centar kulture gdje se stvara nesto originalno. A da li se Stonsima isplati doci niti je mjerilo kulture niti novo poglavlje.
Jel' moguće? Konkretan odgovor na postavljeno pitanje? I to na četvrtoj stranici!?

:thumbup:

Sidenote: Jazz fest će se održavati još par godina i onda se gasi. Razlozi nepoznati, kao uskoro će se saznati.
Jedan veliki problem je, vjerovao ili ne, nedostatak autoceste u BiH. Veliki muzičari vole da imaju sve pod kontrolom a kada im opremi treba 3x više da prođe Bosnu nego jednu razvijeniju državu, onda imaš probleme i to velike. Normalno da je problem koliko će ulaznica biti prodano, no ovde govorimo o one-off događaju koji će se desiti samo u Sarajevu. Da se može itekako popuniti stadion, može! Pogledaj Zagreb koji godinama služi na najvišim standardima i nikada nije ostalo ulaznice viška. Treba raditi na marketingu, ne samo u Sarajevu nego i izvan granica pa će se prodati karte bez problema. To ti garantujem. Ne sviraju Stonesi svaki dan.
peepeep

#98 Re: Stonesi u Sarajevu? Novo poglavlje za kulturu Sarajeva?

Post by peepeep »

Njanjavi wrote:Fun Lovin Criminalse, BRMC, Qotsa, monster magnet, EODM, Noel Gallagher, Kings of leon, chet faker, bonobo, faithless, massive atack, joey starr, sully sefil, cheb khaleed, richard ashkroft, the xx, action bronson, kid kudi, ian brown, gregory alan isakov, the civil wars, mos def, letu stuke, skroz, damir avdic graha, eliot sumner, angus and julia stone, we are augustines i jos masa neizvikanih autora i grupa koje imaju vise autorskog integriteta i talenta u jucerasnjem govnetu nego ti smrdljivci iz whitesnakea i slicnih bljutavosti koje glorifikujete decenijama :roll:
Indie i hipstersko smeće.

I nama kažeš da smo balavci?
Njanjavi

#99 Re: Stonesi u Sarajevu? Novo poglavlje za kulturu Sarajeva?

Post by Njanjavi »

:roll:
Sta ces, to indie je pogrdan naziv samo za likove koji nemaju u od ukusa.
A realno pricajuci, ti vasi levati kopiraju masu puta indie bandove i guraju na silu u mainstream kroz kpiranje i djonjenje.
Mada realno pricajuci ne vidim u ovome spisku dosta nekih indie bandova i izvodjaca, a hipstera jos manje, al eto, bitno je svrstat u nesto kad ne razumijes :roll:
insomnia78

#100 Re: Stonesi u Sarajevu? Novo poglavlje za kulturu Sarajeva?

Post by insomnia78 »

Ma naravno da ce napuniti. U to nema sumnje.
Post Reply