hahahahaha e to sam smetnuo sa umaAlfons Kauders wrote:Nas ne mogu jebati oko clanstva jer necemo u EU.hrasno38 wrote:Upravo zato sto su oni 10 stepenica iznad nas, sto su u EU, sto su uredjeniji od nas svjetslonu godinu u masi pitanja.....pogledaj kad udjes u Hrvatsku hoces li vidjeti papira i kesa pored puta.....i da tio ne navodim 1000 primjera. Hrvatska je clanica EU i moze nam kao i svaka druga clanica EU drzati pridike i moze nas jebati oko clanstva kao sto jebe i Srbiju. Naviknite se da su Slovenija i Hrvatska u EU a mi u lijepoj pizidi materinoj do daljeng!Alfons Kauders wrote: I u Hrvatskoj je Ustav poznavao dva konstitutivna naroda... Sad kada nema konstitutivnih naroda, Hrvatska je u EU i NATO... A da li bi bila tu gdje jeste da su imali jos jedan konstitutivni narod i RSK na 40% teritorije? Bi, al u kurcu.
Nisam siguran zasto bi Hrvatska imala pravo nama drzati neke lekcije po tom pitanju... Stoga je opravdano potegnuti i to pitanje. Kada se oni mogu konstantno mijesati u nase probleme, red bi bio da kao dobri susjedi uzvratimo istom mjerom.
Tako da ce morati osmisliti neki novi pristup.
Kako 16% može biti ravnopravno sa 50%?
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#76 Re: Kako 16% može biti ravnopravno sa 50%?
- hrasno38
#77 Re: Kako 16% može biti ravnopravno sa 50%?
Kakve to veze ima...Hrvatska je supotpisnika kao i Srbija jer su u pitanju "strane u sukobu" a ne neki tutori!!!ToxicHoney wrote:Zato što je Hrvatska potpisnica Daytonskog mirovnog sporazuma, eto što.Alfons Kauders wrote:Po cemu je Hrvatska "duzna" cuvati Ustav BiH?ToxicHoney wrote: Hrvatska je dužna čuvati Ustav BiH. Kao i Srbija. Jbga, i meni smeta što im je to jedini dokaz da posjeduju spoljnju politiku ali tako stvari stoje.
Meni smeta što kad god pokušavamo da susjedima i komšijama nešto kao šuknemo, ispadnemo (političari i novinari) još gluplji nego što jesmo. Ono, bolje je šutit i sadit paradajz nego prosut se ko riža, ali nemamo ni jednog jedinog diplomatu u BiH koji bi to znao uraditi. Bolje da se poklopimo...
U istoj mjeri je BiH "duzna" cuvati Ustav RH.
-
peepeep
#78 Re: Kako 16% može biti ravnopravno sa 50%?
Vidio bih koliko je radikalan ovakav stav da sutra u Hrvatskoj 4% Srba zatraži istu ravnopravnost kao i 15,5% Hrvata u Bosni i Hercegovini. A svi znamo zašto ih je samo 4% u Hrvatskoj.hrasno38 wrote:Normalno zato sto su stavovi cetnika i ustasa uvijek isti i kod njioh nema dvojbe niti se prodaju kao demokrate a Bosnjaci vazda trube o nekoj demokretiji, multi-kulti i slicno a onda se ponekad malo kaknu na to sa svojim ekstremizmom. BiH nije drzava Bosnjaka nego je drzava "i" Bosnjaka tako da ja uopste ne vidim razloga zasto bi stitio Bosnjacke radikalne stavove ili poteze!Point. wrote:Interesantno je da vi, bosanci, uvijek imate primjedbe samo na Bosnjacke malo radikalnije stavove koji su odgovor na jos radikalnije stavove Srba i Hrvata. Znaci ne reagujes na separatisticku politiku Srba i negiranje drzave, ne reagujes na separatisticke i hinjske stavove Hrvata o trecem entitetu, hrvatskom tv kanalu, maltene uskrsnuce HRHB, ali ti jako smeta bosnjacki odgovor na sav taj ekstremizam. Interesantno, zaista.Ripicipi wrote:Znaci na temi gdje se zeli ukinuti konstitutivnost hrvata, ti isti pisu kako Hrvati hoce da se izdvoje.
Pa i onaj koji ne razmislja separatisticki, kad procita naslov i napisano, tjerate ga u separatizam.
Nevjerovatan je bosnjacki put pravljenja zemlje
"Europski" Hrvati Srbima ne dozvoliše formiranje Crkve sve do prije mjesec dana. I tada su pizdili i plakali pa su mediji bili puni ugroženih hrvata koje ugrožava tih 4% koji hoće da imaju svoju Crkvu, jer ipak to je logično. Da je u pitanju Islam i da muslimani žele da imaju džamije da se mole, pričalo bi se naveliko o ignorisanju prava i ugnjetavanju no kada su u pitanju Srbi u Hrvatskoj sve je problem(ili bi se ignorisalo kako se to radi u Europi jer zaboga, svi ti silni muslimani ugnjetavaju jadne extra-super-duper-uber tolerantne europejce koji nazor razjebaše Europsku uniju jer nisu u stanju da budu tolerantni). Ja otvoreno i iskreno pitam i ne skrivam se iza nekih šarenih europejskih ideja i riječi. Pitam: gdje još ima da cijelina manja od 16% se tretira kao da ih je 50%? Hoće li 4% Srba dobiti svoj entitet ako mi damo Hrvatima ovde njihov? Hoće li 4% Srba u Hrvatskoj dobiti svoj kanal ako mi damo Hrvatima njihov kanal na "njihovom" jeziku? Ne, neće. Isti ti Srbi su prije "Domovinskog rata" bili "velika" manjina (kao što se Hrvati danas predstavljaju) pa ih je bilo cijelih 12,2%. Zašto se aktivno ne radi na njihovom povratku? Zašto im se ne dozvoli jednakost kakvu žele Hrvati u Bosni i Hercegovini pa da ih se podstakne da se vrati, ipak je Hrvatska i njihova domovina?
A ne, Hrvatska je domovina Hrvata. I Bosna je domovina Hrvata. Isto kao što je domovina i Srba. Ali Bosna je matična država Bošnjaka (ili kako se neki vole nazivati Bosanaca, mada je to čisto glupost jer Bosanac kao nacionalnost ne postoji; o tome se da diskutovati) i u Bosni najveća prava trebamo imati MI! Jer kada se sve zbroji i oduzme, Bosanski Hrvati (ilitiga Bosanski Katolici jer niste ništa drugo i ništa drugo vas ni ne razlikuje od Srba; čitaj: ista ste govna) još uvijek pizde kako im je Hrvatska "prva u srcu i jedina domovina" (mada mi onda nije jasno zašto ne odu tamo), Bosanski Srbi su dobili svoj dio kolača (a svi znamo kako i na koji način - hint: isto kao što su i Hrvati očistili onih 8%) i još uvijek pizde i kmeče kako je Srbija "matična država i kako im je to jedina otadžbina" (i svim silama se trude da što više nakradu i onda pobjegnu put Dedinja, barem oni sposobni). A Bosanci, Bošnjaci - zovi nas kako hoćeš - nemaju gdje. Kada iz sivila i crnila izroni nas nekolicina koji kažemo da ne idemo ni na istok ni na zapad, a Boga mi ne padamo ni pod uticaj "djedovine" Turske (niti kolo plešemo sa ISISom iako nas naši dragi susjedi pokušavaju tako prikazati), onda se treba upitati - gdje mi spadamo? U državi kojom vladaju manjine jer se nama ne dozvoljava da imamo svoju državu? U državi u kojoj smo marginalizovani i u kojoj veća prava od nas imaju svi drugi? Daj, budite realni barem jednom u životu.
- Point.
#79 Re: Kako 16% može biti ravnopravno sa 50%?
Procitaj samo temu o popisu stanovnistva nakon objave rezultata i price Bosanaca pa se zapitaj. Prica se uopste nije razlikovala od cetnicke. A zabavan je bio i pokusaj prodavanja suplje o Bosancima SAMO Bosnjacima.ToxicHoney wrote: Potpisujem.
Glavni "argument" je "SAMO na Bošnjake reagujete" a to SIGURNO nije tačno za moj širi krug prijatelja. Ali kad jednom uvališ ideju nekom da je žrtva i kako se njemu stalno nešto podmeće, to nema šanse da se izbaci iz tikve, možeš samo najebat što si išta rekao.
- Alfons Kauders
#80 Re: Kako 16% može biti ravnopravno sa 50%?
Pa zasto potpisujete stvari koje ocito niste ni procitali? Nije ti to disclaimer za iTunes jebo ga ti, vec mirovni sporazum...ToxicHoney wrote:Zato što je Hrvatska potpisnica Daytonskog mirovnog sporazuma, eto što.Alfons Kauders wrote:Po cemu je Hrvatska "duzna" cuvati Ustav BiH?ToxicHoney wrote: Hrvatska je dužna čuvati Ustav BiH. Kao i Srbija. Jbga, i meni smeta što im je to jedini dokaz da posjeduju spoljnju politiku ali tako stvari stoje.
Meni smeta što kad god pokušavamo da susjedima i komšijama nešto kao šuknemo, ispadnemo (političari i novinari) još gluplji nego što jesmo. Ono, bolje je šutit i sadit paradajz nego prosut se ko riža, ali nemamo ni jednog jedinog diplomatu u BiH koji bi to znao uraditi. Bolje da se poklopimo...
U istoj mjeri je BiH "duzna" cuvati Ustav RH.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#81 Re: Kako 16% može biti ravnopravno sa 50%?
kakva slučajnost baš nešto čitam o referendumu o neovisnosti
HDZ BiH imao je primjedbu na referendumsko pitanje i postavio je zahtjev za nacionalnim kantonima. Iako to pitanje nije razmatrano u Skupštini SR BiH, bilo je prihvaćeno od strane međunarodne zajednice i kasnije je ponuđeno u raznim planovima i prijedlozima. Prijedlog HDZ BiH za referendumsko pitanje bio je sljedeći:
“ Jeste li za suverenu i nezavisnu Bosnu i Hercegovinu, državnu zajednicu konstitutivnih i suverenih naroda hrvatskog, muslimanskog i srpskog u njihovim nacionalnim područjima (kantonima)?
HDZ BiH imao je primjedbu na referendumsko pitanje i postavio je zahtjev za nacionalnim kantonima. Iako to pitanje nije razmatrano u Skupštini SR BiH, bilo je prihvaćeno od strane međunarodne zajednice i kasnije je ponuđeno u raznim planovima i prijedlozima. Prijedlog HDZ BiH za referendumsko pitanje bio je sljedeći:
“ Jeste li za suverenu i nezavisnu Bosnu i Hercegovinu, državnu zajednicu konstitutivnih i suverenih naroda hrvatskog, muslimanskog i srpskog u njihovim nacionalnim područjima (kantonima)?
-
ToxicHoney
#82 Re: Kako 16% može biti ravnopravno sa 50%?
Da, samo su to bošnjačke uši slušale i oči gledale sve to, ono, išlo se ciljano na bošnjačke neurone.Point. wrote:Procitaj samo temu o popisu stanovnistva nakon objave rezultata i price Bosanaca pa se zapitaj. Prica se uopste nije razlikovala od cetnicke. A zabavan je bio i pokusaj prodavanja suplje o Bosancima SAMO Bosnjacima.ToxicHoney wrote: Potpisujem.
Glavni "argument" je "SAMO na Bošnjake reagujete" a to SIGURNO nije tačno za moj širi krug prijatelja. Ali kad jednom uvališ ideju nekom da je žrtva i kako se njemu stalno nešto podmeće, to nema šanse da se izbaci iz tikve, možeš samo najebat što si išta rekao.
Last edited by ToxicHoney on 25/01/2017 11:25, edited 1 time in total.
- hrasno38
#83 Re: Kako 16% može biti ravnopravno sa 50%?
hrasno38 wrote:Normalno zato sto su stavovi cetnika i ustasa uvijek isti i kod njioh nema dvojbe niti se prodaju kao demokrate a Bosnjaci vazda trube o nekoj demokretiji, multi-kulti i slicno a onda se ponekad malo kaknu na to sa svojim ekstremizmom. BiH nije drzava Bosnjaka nego je drzava "i" Bosnjaka tako da ja uopste ne vidim razloga zasto bi stitio Bosnjacke radikalne stavove ili poteze!
I sta kazes "vi BOSANCI" jadno je to za svakoga ako je prije Bosnjak, Srbin ili Hrvat prije BOSANCA I HERCEGOVCA i tu se apsolutno ne razlikuju tri konstitutivna naroda jer svako vuce na svoju stranu. Ja sam pod No1 BOSANAC I HERCEGOVAC pa onda sve ostalo!
Da ali se Bosnjaci najvise kurce sa Bosnom i Hercegovinom a zadnje im je po redu da se izjasne kao Bosanci i Hercegovci. Sto bude vise Bosanaca i Hercegovaca to ce biti vise i BiH...zapamti to sto sam ti napisao!!! Bosnjacki ekstremizam je jednako opasan kao i svaki drugi ako se probudi s tim da on u ovakvom okruzenju nema sansu da prezivi. Jedan blagi vid ekstremizma koji ce jednostavno dati do znanja da se sa Bosnjacima ne smije zajebavati je potreban u ovakvom okruzenju a ekstremizam koji podrzaumjeva neko veliko kurcenje jednostavno bi bio ovdje vrlo brzo potopljen kao sto bi recimo i katolicki ili pravoslavni ekstremizam bio poptopljen an arapskom poluotoku s obzirom na okruzenje. Ne mogu Bosnaci unistiti nesto sto je na ovim prostorima stotinama godina i ctnika i ustasa ce uvijek biti. Zato treba graditi zemlju onako kako sto bi rekli "bog zapovjeda" i razvojem rusiti sve pokusaje udara na BiH. Ajde reci mi jesu li krivi cetnici i ustase sto je u F BiH sranje kako jeste 20 godina poslije rata??? Jesu al u kurcu krivi su 80% Bosnjaci i 20% Hrvati sto od F BiH nismo napravili oazu a onda se kurcili komsijama.Point. wrote:Bosnjacki ekstremizam, ako ga i ima, je nista u odnosu na srpski i hrvatski. A nebi ga ni bilo da nema ova dva. Po nekoj logici bosnjacki nacionalizam je aman zaman, dok su srpski i hrvatski ok jer jebiga takvi su oduvijek. Evo trpimo demokratski hrvatski i srpski nacionalizam jos od potpisa Dejtona pa dokle nas je to dovelo? Dokle trpiti?
- hrasno38
#84 Re: Kako 16% može biti ravnopravno sa 50%?
Ja nisam Bosnjak ali sam BOSANAC I HERCEGOVAC!!!!! Sta cemo sad!!!Point. wrote:Procitaj samo temu o popisu stanovnistva nakon objave rezultata i price Bosanaca pa se zapitaj. Prica se uopste nije razlikovala od cetnicke. A zabavan je bio i pokusaj prodavanja suplje o Bosancima SAMO Bosnjacima.ToxicHoney wrote: Potpisujem.
- hrasno38
#85 Re: Kako 16% može biti ravnopravno sa 50%?
nije tacno!!!!!Black swan wrote:kakva slučajnost baš nešto čitam o referendumu o neovisnosti

- Truba
#86 Re: Kako 16% može biti ravnopravno sa 50%?
jesi ti čudan čovjek...bio je to samo prijedloghrasno38 wrote:nije tacno!!!!!Black swan wrote:kakva slučajnost baš nešto čitam o referendumu o neovisnosti
isto sranje oko kojeg se danas natežemo od foruma do žviota
- Truba
#87 Re: Kako 16% može biti ravnopravno sa 50%?
kako nema vezeSarajmen wrote:Mislio je na tzv ''livanjsko pitanje'', koje jeste imalo takvu formulaciju. Ne znam kakve to ima veze sa temom, al' hajde...
nismo se makli od 1992. a danas je koja ono bješe godina
samo se imena problema i prijedloga mijenjaju dok sve skupa propada
- hrasno38
#88 Re: Kako 16% može biti ravnopravno sa 50%?
HDZ moze sad ispirati mozgove koliko god hoce i reci da je predlagao da budu tri drzave u jednoj ali to je cista laz i demagogija covjeka sa 1000 lica Dragana Covica. Treba pitati Pepija sta je bio prijedlog HDZ-a!Black swan wrote:jesi ti čudan čovjek...bio je to samo prijedloghrasno38 wrote:nije tacno!!!!!Black swan wrote:kakva slučajnost baš nešto čitam o referendumu o neovisnosti
isto sranje oko kojeg se danas natežemo od foruma do žviota
- Point.
#89 Re: Kako 16% može biti ravnopravno sa 50%?
Sto bi se samo Bosnjaci izjasnjavali kao Bosanci? Zast ne i bosanski Srbi i Hrvati? Ja i podrzavam samo taj neki blagi oblik bosnjackog nacionalizma kako ga ti nazva, cisto da se da do znanja da se ne zajebava sa vecinskim narodom, svaki zesci oblik bosnjackog nacionalizma ce, po meni, izaci na vjerski ekstremizam i to je vec opasno i ne zelim svom narodu. Nismo nikada bili vjerski fanatici niti smo realno sposobni za to. Kako ces u FBiH napraviti neki pomak kad HDZ ne odustaje od ideje treceg entiteta i malo malo suruju sa srpskim nacionalistima? U tome okruzenju je nemoguce napraviti bilo kakav pomak.hrasno38 wrote: Da ali se Bosnjaci najvise kurce sa Bosnom i Hercegovinom a zadnje im je po redu da se izjasne kao Bosanci i Hercegovci. Sto bude vise Bosanaca i Hercegovaca to ce biti vise i BiH...zapamti to sto sam ti napisao!!! Bosnjacki ekstremizam je jednako opasan kao i svaki drugi ako se probudi s tim da on u ovakvom okruzenju nema sansu da prezivi. Jedan blagi vid ekstremizma koji ce jednostavno dati do znanja da se sa Bosnjacima ne smije zajebavati je potreban u ovakvom okruzenju a ekstremizam koji podrzaumjeva neko veliko kurcenje jednostavno bi bio ovdje vrlo brzo potopljen kao sto bi recimo i katolicki ili pravoslavni ekstremizam bio poptopljen an arapskom poluotoku s obzirom na okruzenje. Ne mogu Bosnaci unistiti nesto sto je na ovim prostorima stotinama godina i ctnika i ustasa ce uvijek biti. Zato treba graditi zemlju onako kako sto bi rekli "bog zapovjeda" i razvojem rusiti sve pokusaje udara na BiH. Ajde reci mi jesu li krivi cetnici i ustase sto je u F BiH sranje kako jeste 20 godina poslije rata??? Jesu al u kurcu krivi su 80% Bosnjaci i 20% Hrvati sto od F BiH nismo napravili oazu a onda se kurcili komsijama.
- Truba
#90 Re: Kako 16% može biti ravnopravno sa 50%?
hrasno38 najjači razbijač topika
moj unos je bio podsjetnik da se taj problem pokušava napraviti odjučer
a zapravo postoji još od vremena prije referenduma 1992. kada čovke nije bio aktualan
a zapravo postoji još od vremena prije referenduma 1992. kada čovke nije bio aktualan
- Alfons Kauders
#91 Re: Kako 16% može biti ravnopravno sa 50%?
Da rezimiramo "alternative facts" jutros:
- Hrvatska je potpisala Dejton, pa se po tom osnovu ima pravo mijesati u BiH.
- Referendumsko pitanje zapravo nije bilo ono koje je bilo na listicu, vec ono koje je predlozio HDZ (mada se o njemu nije ni raspravljalo)
- Jednakost i ravnopravnost su ista stvar
Jesam li sta propustio?
- Referendumsko pitanje zapravo nije bilo ono koje je bilo na listicu, vec ono koje je predlozio HDZ (mada se o njemu nije ni raspravljalo)
Jesam li sta propustio?
- sabina1
- Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.
#92 Re: Kako 16% može biti ravnopravno sa 50%?
Evo ja sam realna , prijavila sam ti post jer si Hrvate i Srbe nazvao govnima.peepeep wrote:
Vidio bih koliko je radikalan ovakav stav da sutra u Hrvatskoj 4% Srba zatraži istu ravnopravnost kao i 15,5% Hrvata u Bosni i Hercegovini. A svi znamo zašto ih je samo 4% u Hrvatskoj.
"Europski" Hrvati Srbima ne dozvoliše formiranje Crkve sve do prije mjesec dana. I tada su pizdili i plakali pa su mediji bili puni ugroženih hrvata koje ugrožava tih 4% koji hoće da imaju svoju Crkvu, jer ipak to je logično. Da je u pitanju Islam i da muslimani žele da imaju džamije da se mole, pričalo bi se naveliko o ignorisanju prava i ugnjetavanju no kada su u pitanju Srbi u Hrvatskoj sve je problem(ili bi se ignorisalo kako se to radi u Europi jer zaboga, svi ti silni muslimani ugnjetavaju jadne extra-super-duper-uber tolerantne europejce koji nazor razjebaše Europsku uniju jer nisu u stanju da budu tolerantni). Ja otvoreno i iskreno pitam i ne skrivam se iza nekih šarenih europejskih ideja i riječi. Pitam: gdje još ima da cijelina manja od 16% se tretira kao da ih je 50%? Hoće li 4% Srba dobiti svoj entitet ako mi damo Hrvatima ovde njihov? Hoće li 4% Srba u Hrvatskoj dobiti svoj kanal ako mi damo Hrvatima njihov kanal na "njihovom" jeziku? Ne, neće. Isti ti Srbi su prije "Domovinskog rata" bili "velika" manjina (kao što se Hrvati danas predstavljaju) pa ih je bilo cijelih 12,2%. Zašto se aktivno ne radi na njihovom povratku? Zašto im se ne dozvoli jednakost kakvu žele Hrvati u Bosni i Hercegovini pa da ih se podstakne da se vrati, ipak je Hrvatska i njihova domovina?
A ne, Hrvatska je domovina Hrvata. I Bosna je domovina Hrvata. Isto kao što je domovina i Srba. Ali Bosna je matična država Bošnjaka (ili kako se neki vole nazivati Bosanaca, mada je to čisto glupost jer Bosanac kao nacionalnost ne postoji; o tome se da diskutovati) i u Bosni najveća prava trebamo imati MI! Jer kada se sve zbroji i oduzme, Bosanski Hrvati (ilitiga Bosanski Katolici jer niste ništa drugo i ništa drugo vas ni ne razlikuje od Srba; čitaj: ista ste govna) još uvijek pizde kako im je Hrvatska "prva u srcu i jedina domovina" (mada mi onda nije jasno zašto ne odu tamo), Bosanski Srbi su dobili svoj dio kolača (a svi znamo kako i na koji način - hint: isto kao što su i Hrvati očistili onih 8%) i još uvijek pizde i kmeče kako je Srbija "matična država i kako im je to jedina otadžbina" (i svim silama se trude da što više nakradu i onda pobjegnu put Dedinja, barem oni sposobni). A Bosanci, Bošnjaci - zovi nas kako hoćeš - nemaju gdje. Kada iz sivila i crnila izroni nas nekolicina koji kažemo da ne idemo ni na istok ni na zapad, a Boga mi ne padamo ni pod uticaj "djedovine" Turske (niti kolo plešemo sa ISISom iako nas naši dragi susjedi pokušavaju tako prikazati), onda se treba upitati - gdje mi spadamo? U državi kojom vladaju manjine jer se nama ne dozvoljava da imamo svoju državu? U državi u kojoj smo marginalizovani i u kojoj veća prava od nas imaju svi drugi? Daj, budite realni barem jednom u životu.
LP
- sabina1
- Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.
#93 Re: Kako 16% može biti ravnopravno sa 50%?
Maglu. Stvarnu i tematsku.Alfons Kauders wrote:Da rezimiramo "alternative facts" jutros:
E
Jesam li sta propustio?
- hrasno38
#94 Re: Kako 16% može biti ravnopravno sa 50%?
Ja cim ne places o ugrozenosti Bosnjaka odmah razbijas topic!!!Black swan wrote:hrasno38 najjači razbijač topika
-
ibizza
#95 Re: Kako 16% može biti ravnopravno sa 50%?
U Livnu ce za 5 do 10 godina biti vise Bosnjaka nego Hrvata.Boskero wrote:Pusti snovi prepleteni besmislicama.
U redu je težiti ka višem ali problem je kad nisi svjestan da si dosegao svoj maksimum pa kao mazga guraš dalje, to je sva poenta hrvatske politike u Bosni.
Priče o hrvatskom kanalu, o trećem entitetu, 23% teritorija, zapravo nisu pokazatelj njihove snage nego su izravan pokazatelj njihove slabosti.
Kada Livno prošle godine u januaru napusti šezdesetak porodica i najveći u Hrvata, Cović im kaže vi ste na pravom putu misleći na trasu Kamensko – Zagreb – Maribor – Minhen to je zapravo ogledlao hrvatske politike u Bosni i odnos Hrvata prema državi Bosni i Hercegovini.
Ali bitno je da se na forumu baš ovom provlače slike gradskog trga u Livnu gdje se vijori zastava HB.
LivnoMinhen
- Truba
#96 Re: Kako 16% može biti ravnopravno sa 50%?
ti si vec star covjek za bilo kakve normalne diskusijehrasno38 wrote:Ja cim ne places o ugrozenosti Bosnjaka odmah razbijas topic!!!Black swan wrote:hrasno38 najjači razbijač topika
- hrasno38
#97 Re: Kako 16% može biti ravnopravno sa 50%?
Pomaci se prave uspjesima a ne udaranjem kontre. Kad si najveci i najjaci onda ti ni jedan HDZ na svijetu ne moze pomutiti da od Sarajeva napravis metropolu a ne seljobersku varosicu u kojoj ce ti biti najvaznije da si uzeo centralnu opstinu da bi mogao da pokrades jos i ono sto do sada nisi mogao. Ja sam rekao i ponovit cu u ratu su genocid i ratne zlocine nad Bosnjacima napravili Srbi i manjim dijelom Hrvati ali zato poslije rata ekonomski genocid i zlocine protiv svoga naroda tj. Bosnjaka i onih koji su ostali zajedno sa tim narodom u dobru i zlu su napravili Bosnjaci na celu sa SDA. Da se poslije rata otvorila sira fronta BOSANSTVA ova drzava bi danas bila i te kako drukcija. Medjutim igralo se kako se i danas igra oko ponovnog podizanja optuznice protiv Srbije.Point. wrote:Sto bi se samo Bosnjaci izjasnjavali kao Bosanci? Zast ne i bosanski Srbi i Hrvati? Ja i podrzavam samo taj neki blagi oblik bosnjackog nacionalizma kako ga ti nazva, cisto da se da do znanja da se ne zajebava sa vecinskim narodom, svaki zesci oblik bosnjackog nacionalizma ce, po meni, izaci na vjerski ekstremizam i to je vec opasno i ne zelim svom narodu. Nismo nikada bili vjerski fanatici niti smo realno sposobni za to. Kako ces u FBiH napraviti neki pomak kad HDZ ne odustaje od ideje treceg entiteta i malo malo suruju sa srpskim nacionalistima? U tome okruzenju je nemoguce napraviti bilo kakav pomak.hrasno38 wrote: Da ali se Bosnjaci najvise kurce sa Bosnom i Hercegovinom a zadnje im je po redu da se izjasne kao Bosanci i Hercegovci. Sto bude vise Bosanaca i Hercegovaca to ce biti vise i BiH...zapamti to sto sam ti napisao!!! Bosnjacki ekstremizam je jednako opasan kao i svaki drugi ako se probudi s tim da on u ovakvom okruzenju nema sansu da prezivi. Jedan blagi vid ekstremizma koji ce jednostavno dati do znanja da se sa Bosnjacima ne smije zajebavati je potreban u ovakvom okruzenju a ekstremizam koji podrzaumjeva neko veliko kurcenje jednostavno bi bio ovdje vrlo brzo potopljen kao sto bi recimo i katolicki ili pravoslavni ekstremizam bio poptopljen an arapskom poluotoku s obzirom na okruzenje. Ne mogu Bosnaci unistiti nesto sto je na ovim prostorima stotinama godina i ctnika i ustasa ce uvijek biti. Zato treba graditi zemlju onako kako sto bi rekli "bog zapovjeda" i razvojem rusiti sve pokusaje udara na BiH. Ajde reci mi jesu li krivi cetnici i ustase sto je u F BiH sranje kako jeste 20 godina poslije rata??? Jesu al u kurcu krivi su 80% Bosnjaci i 20% Hrvati sto od F BiH nismo napravili oazu a onda se kurcili komsijama.
- hrasno38
#98 Re: Kako 16% može biti ravnopravno sa 50%?
Mozda i jesam ali sam to sve licno prezivio i bio direktan svjedok dogadjanja i direktan ucesnik rata tako da mi ne mozete pricati mitove i legendeBlack swan wrote:ti si vec star covjek za bilo kakve normalne diskusijehrasno38 wrote:Ja cim ne places o ugrozenosti Bosnjaka odmah razbijas topic!!!Black swan wrote:hrasno38 najjači razbijač topika
- Point.
#99 Re: Kako 16% može biti ravnopravno sa 50%?
Ma jebo SDA, da se mene pita davno bi ih streljao i zabranio stranku.hrasno38 wrote:Pomaci se prave uspjesima a ne udaranjem kontre. Kad si najveci i najjaci onda ti ni jedan HDZ na svijetu ne moze pomutiti da od Sarajeva napravis metropolu a ne seljobersku varosicu u kojoj ce ti biti najvaznije da si uzeo centralnu opstinu da bi mogao da pokrades jos i ono sto do sada nisi mogao. Ja sam rekao i ponovit cu u ratu su genocid i ratne zlocine nad Bosnjacima napravili Srbi i manjim dijelom Hrvati ali zato poslije rata ekonomski genocid i zlocine protiv svoga naroda tj. Bosnjaka i onih koji su ostali zajedno sa tim narodom u dobru i zlu su napravili Bosnjaci na celu sa SDA. Da se poslije rata otvorila sira fronta BOSANSTVA ova drzava bi danas bila i te kako drukcija. Medjutim igralo se kako se i danas igra oko ponovnog podizanja optuznice protiv Srbije.Point. wrote:Sto bi se samo Bosnjaci izjasnjavali kao Bosanci? Zast ne i bosanski Srbi i Hrvati? Ja i podrzavam samo taj neki blagi oblik bosnjackog nacionalizma kako ga ti nazva, cisto da se da do znanja da se ne zajebava sa vecinskim narodom, svaki zesci oblik bosnjackog nacionalizma ce, po meni, izaci na vjerski ekstremizam i to je vec opasno i ne zelim svom narodu. Nismo nikada bili vjerski fanatici niti smo realno sposobni za to. Kako ces u FBiH napraviti neki pomak kad HDZ ne odustaje od ideje treceg entiteta i malo malo suruju sa srpskim nacionalistima? U tome okruzenju je nemoguce napraviti bilo kakav pomak.hrasno38 wrote: Da ali se Bosnjaci najvise kurce sa Bosnom i Hercegovinom a zadnje im je po redu da se izjasne kao Bosanci i Hercegovci. Sto bude vise Bosanaca i Hercegovaca to ce biti vise i BiH...zapamti to sto sam ti napisao!!! Bosnjacki ekstremizam je jednako opasan kao i svaki drugi ako se probudi s tim da on u ovakvom okruzenju nema sansu da prezivi. Jedan blagi vid ekstremizma koji ce jednostavno dati do znanja da se sa Bosnjacima ne smije zajebavati je potreban u ovakvom okruzenju a ekstremizam koji podrzaumjeva neko veliko kurcenje jednostavno bi bio ovdje vrlo brzo potopljen kao sto bi recimo i katolicki ili pravoslavni ekstremizam bio poptopljen an arapskom poluotoku s obzirom na okruzenje. Ne mogu Bosnaci unistiti nesto sto je na ovim prostorima stotinama godina i ctnika i ustasa ce uvijek biti. Zato treba graditi zemlju onako kako sto bi rekli "bog zapovjeda" i razvojem rusiti sve pokusaje udara na BiH. Ajde reci mi jesu li krivi cetnici i ustase sto je u F BiH sranje kako jeste 20 godina poslije rata??? Jesu al u kurcu krivi su 80% Bosnjaci i 20% Hrvati sto od F BiH nismo napravili oazu a onda se kurcili komsijama.
-
KENJAC
#100 Re: Kako 16% može biti ravnopravno sa 50%?
Uh, pa vi jos niste skontali sta ste htjeli 90' , a ne da skontate sta hocete u buducnosti !?