Upoznaj zločinca: Nenad Stevandić
- stakasa
#76 Re: Upoznaj zločinca: Nenad Stevandić
Je li u Banjaluci zabiljezen ijedan slucaj osvete nakon rata? I taj famozni crveni kombi, je li bio jedan ili ih je bilo vise u opticaju?
- bingov buraz
#77 Re: Upoznaj zločinca: Nenad Stevandić
Jedan je kombi bio.
Bejzbol palice kojim su batinali su nasli prilikom pretresa kuce Izeta Beganovica.
Za osvetu ne znam,ne vjerujem,nisu Bosnje Albanci.
Sto se tice Stevandica rekao mu je onaj sds-ovac iz Kotor Varosa,kad god objavi neki video neko bude uhapsen zbog ratnog zlocina
Bejzbol palice kojim su batinali su nasli prilikom pretresa kuce Izeta Beganovica.
Sto se tice Stevandica rekao mu je onaj sds-ovac iz Kotor Varosa,kad god objavi neki video neko bude uhapsen zbog ratnog zlocina
- sinuhe
#78 Re: Upoznaj zločinca: Nenad Stevandić
Ne terete nikoga iz tog kombija da su ubili nekoga.stakasa wrote:Je li u Banjaluci zabiljezen ijedan slucaj osvete nakon rata? I taj famozni crveni kombi, je li bio jedan ili ih je bilo vise u opticaju?
Iz price ispada da je taj kombi bio kao onaj kombi u zapadnim zemljama sto kruzi i prodaje sladoled tako da svako dobije svoju turu sto nije istina.
Stevandic je bio isti i 92 i 2018. Pun ambicija i zelja ali malo sta i ostvari. Sreo sam tu njegovu ekipu u autobusu aprila 1992. Udje krusko kao da provjeri ali jos brze od straha i neugodnosti izadje.
- GeeTnT
#79 Re: Upoznaj zločinca: Nenad Stevandić
.. i onda dodju i pricaju o toleranciji, suzivotu, pomirenju, a suti o zlocinu, grobnicama...crvenom kombiju i ko zna o cemu jos bagra suti...
-
hAZNADAR
#80 Re: Upoznaj zločinca: Nenad Stevandić
Neznam kako zamisljate tu osvetu u Banjaluci. Ono koji tu zive su manji od makovog zrna i znaju da sto god da urade - da ce biti odmazde mnogim drugim Bosnjcima - pocev od familije. Dijaspora mozda - da namlati nekoga pa razguli i ostavi dole ljude koji zive da ispastaju zbog toga? Neko iz Federcije sto se brine samo za svoju carsiju a BL nezna pokazati ni na karti?
Banjalucke zlocince mozes samo nemocno gledati na ulicama. Pravno m ne mozes nista, da se licno osvetis - odmazda po mnogim drugima. Nocu jedino sa maskom - ali u tu mozes najvise dvojicu - vec od treceg bi cijeli grad znao zasto i Ko.
A Banjaluka je jos laksi slucaj od drugih gradova gdje ljudi zive sa jos vecom nepravdom. Ljudi su u BL ubijani sporadicno, nestajali po noci ne samo sa crvenim vec mnogim drugim kombijima,... ali opet sve to plus batinanja nisu nista kao ono sto su ljidi prezivjeli u Prijedoru napr.
Tamo ljudi na ulici srecu ubice svoje djece i ne mogu im nista. Osim ko kamikaza - rokni i njega i sebe halali. Najgora nepravda je ta sto je taj zlocin u RS i nagrada zlocina pravno verifikovana. Ljudi koji su pretrpjeli svasta i tu zive - ne mogu nista legalno ni ilegalno poduzeti - nemaju zaledjinu i pomoc niodkoga.
Banjaluka danas je ekstremnija 100 puta nego za rata. Nove generacije su stasale sa fasistickim ubjedjenjima. Isto ko Berlin 1938-e - nacizam u svakoj pori drustva - pa koji Zidov je tad smio da s enekom nacisti za nesto osveti. Da bar imamo kakvu tajnu organizaciju ko Zidovi poslije rata kada su hvatali naciste ili se starali da ih pojede mrak.
Banjalucke zlocince mozes samo nemocno gledati na ulicama. Pravno m ne mozes nista, da se licno osvetis - odmazda po mnogim drugima. Nocu jedino sa maskom - ali u tu mozes najvise dvojicu - vec od treceg bi cijeli grad znao zasto i Ko.
A Banjaluka je jos laksi slucaj od drugih gradova gdje ljudi zive sa jos vecom nepravdom. Ljudi su u BL ubijani sporadicno, nestajali po noci ne samo sa crvenim vec mnogim drugim kombijima,... ali opet sve to plus batinanja nisu nista kao ono sto su ljidi prezivjeli u Prijedoru napr.
Tamo ljudi na ulici srecu ubice svoje djece i ne mogu im nista. Osim ko kamikaza - rokni i njega i sebe halali. Najgora nepravda je ta sto je taj zlocin u RS i nagrada zlocina pravno verifikovana. Ljudi koji su pretrpjeli svasta i tu zive - ne mogu nista legalno ni ilegalno poduzeti - nemaju zaledjinu i pomoc niodkoga.
Banjaluka danas je ekstremnija 100 puta nego za rata. Nove generacije su stasale sa fasistickim ubjedjenjima. Isto ko Berlin 1938-e - nacizam u svakoj pori drustva - pa koji Zidov je tad smio da s enekom nacisti za nesto osveti. Da bar imamo kakvu tajnu organizaciju ko Zidovi poslije rata kada su hvatali naciste ili se starali da ih pojede mrak.
-
hAZNADAR
#81 Re: Upoznaj zločinca: Nenad Stevandić
Usput receno - sumnjam da se Stevandic moze dovesti u vezu sa crvenim kombijem.
Prvo nije bio naredbodavac toga, planer toga - to je radila druga ekipa.
Drugo - nije bio ni izvrsioc toga - bio pihtijast i ostao.
Zna se ko je oformio tu ekipu, taj metod,... - i pse pustio sa lanca. A izvrsioci su bli rucno probrani monstrumi male inteligencije, psihopate,... poput Vuksan, Kurbalije,... Znali su upasti covjeku u kuci u prebiti na mrtvo ime dok ne kaze gdje je sakrio 30 Siptara sa tavana koje je maksuz skupio za klanje srpske nejaci. I to skroz ubjedjeni u to. Ekipa iz banjaluckg MUP-a je bas takve idiote probrala, dala im kombi i odrijesene ruke.
Stevandic je u mogao samo pomoci to na neki nacin, ili da je znao za to i odobravao - kao stotinjak hiljada drugih.
Njegovi zlocini su u ubijenima u i oko Kotor Varosi,.. i prebijanja u Malom Logoru u Banjaluci gdje prezivjeli svjedoce njegovu jedinicu. Tu su bile sobe za umiranje sto Banjalucana sto drugih - gdje kosti umrlih od batinanja nisu nikad pronadjene. Kao i nestalih koje su i crveni i drugi kombiji pokupili.
Tako da je ova optuzba protiv Stevandica toliko klimava da pocinjem sumnjati da je iscenirana da bi ispao na rkaju cisci nego sto jeste. To je kao zlocinca iz Prijedora optuziti za granatiranje Sarajeva.
Prvo nije bio naredbodavac toga, planer toga - to je radila druga ekipa.
Drugo - nije bio ni izvrsioc toga - bio pihtijast i ostao.
Zna se ko je oformio tu ekipu, taj metod,... - i pse pustio sa lanca. A izvrsioci su bli rucno probrani monstrumi male inteligencije, psihopate,... poput Vuksan, Kurbalije,... Znali su upasti covjeku u kuci u prebiti na mrtvo ime dok ne kaze gdje je sakrio 30 Siptara sa tavana koje je maksuz skupio za klanje srpske nejaci. I to skroz ubjedjeni u to. Ekipa iz banjaluckg MUP-a je bas takve idiote probrala, dala im kombi i odrijesene ruke.
Stevandic je u mogao samo pomoci to na neki nacin, ili da je znao za to i odobravao - kao stotinjak hiljada drugih.
Njegovi zlocini su u ubijenima u i oko Kotor Varosi,.. i prebijanja u Malom Logoru u Banjaluci gdje prezivjeli svjedoce njegovu jedinicu. Tu su bile sobe za umiranje sto Banjalucana sto drugih - gdje kosti umrlih od batinanja nisu nikad pronadjene. Kao i nestalih koje su i crveni i drugi kombiji pokupili.
Tako da je ova optuzba protiv Stevandica toliko klimava da pocinjem sumnjati da je iscenirana da bi ispao na rkaju cisci nego sto jeste. To je kao zlocinca iz Prijedora optuziti za granatiranje Sarajeva.
- LBVIEW
#82 Re: Upoznaj zločinca: Nenad Stevandić
U Banja Luci ne vjerujem, a bilo jeste, npr. Kozarcu i Ljubiji.bingov buraz wrote:Jedan je kombi bio.
- Maraschino
#83 Re: Upoznaj zločinca: Nenad Stevandić
Zlocincu koji nije kaznjen nikada ne bi mogao oprostiti.
Osveta opravdana.
Sam Stevandic priznaje da je taj kombi pripadao MUP-u.
Osveta opravdana.
Sam Stevandic priznaje da je taj kombi pripadao MUP-u.
"Najveća laž koju je Mektić iznio za mene jeste moja veza sa 'crvenim kombijem'. To je bilo službeno vozilo MUP-a", naglasio je Stevandić.
-
PM72
#84 Re: Upoznaj zločinca: Nenad Stevandić
Doktorski šupak malo nosao maskirnu uniformu i hekler a Bošnje bi odmah da ga osude za ratne zločine...tužilaštvo ne može da osigura relevantne dokaze za one što su ubijali po Srebrenici a kamoli za ovog šupka što se volio slikati...koga je ubio? Kome čvoku opalio? Imena ,dokazi? Nije da ga branim ali nemojte lupati bez veze.
Neki ljudi mi baš nisu jasni...
-
swanfilter
#85 Re: Upoznaj zločinca: Nenad Stevandić
Koga su to Biljana, Krajso ili Seselj ubili? Kod nas je sve do volje ..
-
PM72
#86 Re: Upoznaj zločinca: Nenad Stevandić
Jedno je zapovjedna odgovornost a drugo je kad je neko miš pa nesmije na liniju a voli se slikati u uniformi i sa oružjem.Kakav Stevandić i "zapovjedna odgovornost".Ne bi na slobodi bilo pola države...
-
swanfilter
#87 Re: Upoznaj zločinca: Nenad Stevandić
Nisu Biljana, Krajso zapovjedali nikome ...
- GeeTnT
#88 Re: Upoznaj zločinca: Nenad Stevandić
Ne namjerava ovde niko nikoga osuditi bez argumenata i dokaza. Medjutim, tvoj stav, navodi tipa „Bosnjo“ i sva ironija koju nosis u sebi i svakodnevno emitujes na ovom forumu, meni licno govore da tebe zapravo i ne zanima koliko Nenad ima veze sa zlocinom.... a, realno znas i sam da u sumskoj, kad je rijec o nasoj generaciji teze naci ko nema nikakve veze sa zlocinom.Nenad je po svemu sudeci samo p.cka i to pokazuje svakim svojim pojavljivanjem na medijima, uostalom kao i svi drugi zitelji sumske koji nisu okrvavili ruke, ali sute o dogadjajima...PM72 wrote:Doktorski šupak malo nosao maskirnu uniformu i hekler a Bošnje bi odmah da ga osude za ratne zločine...tužilaštvo ne može da osigura relevantne dokaze za one što su ubijali po Srebrenici a kamoli za ovog šupka što se volio slikati...koga je ubio? Kome čvoku opalio? Imena ,dokazi? Nije da ga branim ali nemojte lupati bez veze.
- insomnia78
#89 Re: Upoznaj zločinca: Nenad Stevandić
E zato su heroji ovi i Svedske sto ljeti gledaju u zemlju kad ih sretnu
-
PM72
#90 Re: Upoznaj zločinca: Nenad Stevandić
Jebla te ironija,je li ubio koga,tukao,protjerivao? Imaju li imena ,datumi ? Nosio uniformu? Pa šta. I ja sam.Nosio hekler? I ja sam.Upadao i pretresao stanove i kuće? I ja sam.Vozio se u policijskim kombijima? I ja sam.Samo me niko nije snimao niti sam koga tukao,ubio,maltretirao.
Normalno je da svi šute.Šutimo i mi.Što da se bez veze ofiram i da me razvlače po medijima.A vidio sam svašta.Znam dosta.Mnoge stvari će samnom u mezar.U suštini,jebe mi se za šupka i što se mene tiče - sunce ga ko krticu grijalo.Ali,malo realnosti nije na odmet.
Normalno je da svi šute.Šutimo i mi.Što da se bez veze ofiram i da me razvlače po medijima.A vidio sam svašta.Znam dosta.Mnoge stvari će samnom u mezar.U suštini,jebe mi se za šupka i što se mene tiče - sunce ga ko krticu grijalo.Ali,malo realnosti nije na odmet.
- insomnia78
#91 Re: Upoznaj zločinca: Nenad Stevandić
Zanimljivo kako ti uvijek nadjes “lijepu rijec” za anamone
-
PM72
#92 Re: Upoznaj zločinca: Nenad Stevandić
Bon žur mesje Halilčiću,plaho nam se sekiraš da ove naše zajebancije.Nije to nikakav "lijepa riječ" nego ako nemaš konkretnog dokaza - ne balegaj.insomnia78 wrote:Zanimljivo kako ti uvijek nadjes “lijepu rijec” za anamone
- insomnia78
#93 Re: Upoznaj zločinca: Nenad Stevandić
A ne balegam vala. Zaboli me kitica metnite ga za predsjednika no ovi iz BL pocese kmecati al eto hMan dzaba
-
PM72
#94 Re: Upoznaj zločinca: Nenad Stevandić
Ne kažem tebi da ne balegaš nego "općenito".Za mene lično je sumnjiviji taj isti Mektić što je bio komandir stanice policije u Prnjavoru.Seljačka sirovina a postavio ga SDS na mjesto komandira pa načelnika.Nije na to mjesto došao radi širenja multikulture i zaštite nesrpskog stanovništva.
- GeeTnT
#95 Re: Upoznaj zločinca: Nenad Stevandić
..imas li ti kakav primjer o tome? Skoro sam pisao o situaciji kada su jednog „stevandica“ spasili taxisti jer ga je momak prepoznao iako je bio dijete u vrijeme ...a ako je tvoj post upucen meni, onda, opet grijesis jer mene i mnoge druge koji smo proveli rat u rovu nije niko prognao iz sumske, nego politika esdea i njihovih satelita iz koalicija, a pred njima nemam nikakvog razloga da spustam pogled...stavise mislim da je obratna situacija i da je njima daleko gore kad primjete nas u svojoj blizini..insomnia78 wrote:E zato su heroji ovi i Svedske sto ljeti gledaju u zemlju kad ih sretnu
-
PM72
#96 Re: Upoznaj zločinca: Nenad Stevandić
GeeTnT wrote:..imas li ti kakav primjer o tome? Skoro sam pisao o situaciji kada su jednog „stevandica“ spasili taxisti jer ga je momak prepoznao iako je bio dijete u vrijeme ...a ako je tvoj post upucen meni, onda, opet grijesis jer mene i mnoge druge koji smo proveli rat u rovu nije niko prognao iz sumske, nego politika esdea i njihovih satelita iz koalicija, a pred njima nemam nikakvog razloga da spustam pogled...stavise mislim da je obratna situacija i da je njima daleko gore kad primjete nas u svojoj blizini..insomnia78 wrote:E zato su heroji ovi i Svedske sto ljeti gledaju u zemlju kad ih sretnu
-
Fudo387
#97 Re: Upoznaj zločinca: Nenad Stevandić
Mi smo dosadni naprdjivaci i teske picketine, taj supak moze mirno spavati.
-
Zeleni most
#98 Re: Upoznaj zločinca: Nenad Stevandić
[qu
Last edited by Zeleni most on 11/12/2018 20:35, edited 1 time in total.
- Ommadawn
#99 Re: Upoznaj zločinca: Nenad Stevandić
Nek si se ti iz Francuske našao srati šta i kako trebamo...insomnia78 wrote:E zato su heroji ovi i Svedske sto ljeti gledaju u zemlju kad ih sretnu
Nit si bio u BL za vrijeme rata, nit znaš šta je tamo bilo.
Šta sam ja ljetos trebao, ostaviti ženu i dijete na sigurnom, doći u BL, pronaći Vuksana, Stevandića ili Kurbalije i ubiti puru u njima tako da im se slika u pasošu treba promijeniti?
A ovamo Ismir, Muris, Denis, Damir koji žive u Banjaluci kasnije da ispaštaju za to od ostalih budala?
Mene libo racku ja ponovo nazad u Swe.
I usput, ja ne obaram pogled u zemlju jer nemam potrebe. Vidio bih tebe da ti je bilo 13 pa da ti se školski jaran igra ruskog ruleta na tvojoj glavi! Ti se ne bi upišao od straha? Eh vidiš, ja jesam! I takav od škole do kuće došao.
A što te ne ubije, to ojača. Pa nek proba sad stavit pištolj na glavu.
Frajera jebote...
- Ommadawn
#100 Re: Upoznaj zločinca: Nenad Stevandić
Ne znam za Stevandića ali za Vuksana znam da se svako malo krka tabletama.Fudo387 wrote:Mi smo dosadni naprdjivaci i teske picketine, taj supak moze mirno spavati.
A znaš kako znam? Eh sad ću ti ispričati - Vuksan ti je predsjednik MZ Karanovac, mjesto nadomak BL kad ideš od Jajca. Igrom slučaja tu žive prijatelji mojih roditelja (valjali nam u ratu glave na ramenima) i pitamo ih kako im je, poslije onih poplava. Kažu “Dobro nam je kako nam predsjednik MZ se kljuka raznim tabletama”
Pa što? “Ne može noću da spava pa hoda okolo k’o mahnit a ima ove mladeži, vraćaju se kasno pa kad ga sretnu hoće sa njima da se svađa i tuče. Nedaj Bože sresti ga navečer...”