mozes svaki dan.....samo nemoj kineske.....jer njihova obuca je i bez toga radioaktivnabitanga_sa_otesa wrote:vazi li to za nas koji lozimo obucu , da se sutra grijemo samo na neparne brojeve ?
PAR - NEPAR U KS,blago nama ko nam upravlja zivotima
- spreca
#76 Re: PAR - NEPAR U KS,blago nama ko nam upravlja zivotima
-
k1ks
#77 Re: PAR - NEPAR U KS,blago nama ko nam upravlja zivotima
A da su taxi vozilima zabanili grad bi bio blokiran,ovako su jedva docekali... Umjesto u pon da svi blokiraju grad ovo nam se desava zato sto na sve sutimo

- S4mpion
#78 Re: PAR - NEPAR U KS,blago nama ko nam upravlja zivotima
Auto nije svakom nužda, s tim se slažem, ali javni gradski saobraćaj skoro da ne postoji čim se skloniš s glavne ceste. Na Jarčedolima i Vratniku glavu izgubit u autobusu, dok je u ostalim naseljima javni gradski saobraćaj manje-više naučna fantastika tako da javnog gradskog saobraćaja u Sarajevu više nema nego što ima.Warashii wrote:I cime da se grije neko ko je jedva skuckao da kupi taj cumur?Edin H. wrote:Umjesto da zabrane grijanje na cumur oni izadju sa ovom mjerom koja nece nista promijeniti.
Ni ovo nije ok ali ne moze se mjeriti sa ovim, auto ti nije nuzda a ako jeste ima javni kao i taksi.
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#79 Re: PAR - NEPAR U KS,blago nama ko nam upravlja zivotima
odakle mi kineske ,sve su made in yugoslavija,da znas kako gore uuuuuuuspreca wrote:mozes svaki dan.....samo nemoj kineske.....jer njihova obuca je i bez toga radioaktivnabitanga_sa_otesa wrote:vazi li to za nas koji lozimo obucu , da se sutra grijemo samo na neparne brojeve ?
- S4mpion
#80 Re: PAR - NEPAR U KS,blago nama ko nam upravlja zivotima
Naveče se dovezeš na posao u Hadžiće, a već sutra se ne možeš vratiti kući svojim autom, već ga moraš ostaviti u firmi do sutra, a do tada, pored registracije i silnih poreza koje si platio upravo za očuvanje okoliša, moraš plaćati taksi.
-
kljurso
#81 Re: PAR - NEPAR U KS,blago nama ko nam upravlja zivotima
Ali fakat sad.
Znaci realno bi se mogao uzeti advokat i tuziti kanton i traziti refundiranje djela registracije. Jebi ga ja sam platio uredno registraciju za 365 dana. Sad odjednom neko mi ne da da vozim i koristim ono sto sam uredno platio. Mislim nekakva vrsta diskriminacije.
Ne bih ja fakat A rekao da nam je gradski saobracaj uredjen i redovan.
Sent from my LG-H635 using Tapatalk
Znaci realno bi se mogao uzeti advokat i tuziti kanton i traziti refundiranje djela registracije. Jebi ga ja sam platio uredno registraciju za 365 dana. Sad odjednom neko mi ne da da vozim i koristim ono sto sam uredno platio. Mislim nekakva vrsta diskriminacije.
- Gargi
#82 Re: PAR - NEPAR U KS,blago nama ko nam upravlja zivotima

A sta je sa Atifom, Ramom i Fatimom?
- problemnatravunu
#83 Re: PAR - NEPAR U KS,blago nama ko nam upravlja zivotima
Hahahaha, bravo Kralju, eto to samo pokazuje koje su ublehe ovi sto su donijeli taj glupi, i ničem korisni propisGargi wrote:
- bitanga_sa_otesa
#84 Re: PAR - NEPAR U KS,blago nama ko nam upravlja zivotima
sutra su samoglasnici,prekosutra suglasniciGargi wrote:
-
L u c i f e r
#85 Re: PAR - NEPAR U KS,blago nama ko nam upravlja zivotima
Ne pada mi na pamet da se pridrzavam ove idiotske budalastine.
- spreca
#86 Re: PAR - NEPAR U KS,blago nama ko nam upravlja zivotima
bitanga_sa_otesa wrote:odakle mi kineske ,sve su made in yugoslavija,da znas kako gore uuuuuuuspreca wrote:mozes svaki dan.....samo nemoj kineske.....jer njihova obuca je i bez toga radioaktivnabitanga_sa_otesa wrote:vazi li to za nas koji lozimo obucu , da se sutra grijemo samo na neparne brojeve ?
vidi se koje bio cinovnik u tite
- S4mpion
#87 Re: PAR - NEPAR U KS,blago nama ko nam upravlja zivotima
U Norveškoj takvu sankciju ne možeš skoro ni osjetit, jer je javni prijevoz savršen, primanja i mogućnosti za snalaženje su dovoljno veliki.mario001 wrote:
To treba prije nego dodje do vandredne situacije, kada dodje do nje ide ovo, ali od Norveske do jebenog Sarajeva ide metod par-nepar
U Sarajevu ništa od toga ne postoji, pa povlačiti paralelu između Sarajeva i Norveške nema nikakvog smisla.
- Edin H.
#88 Re: PAR - NEPAR U KS,blago nama ko nam upravlja zivotima
Zato kod nas treba uvesti privatne registracije, vise platis, ali zato ovi zakoni za plebs se ne odnose na tebe. 
-
noviclan
#89 Re: PAR - NEPAR U KS,blago nama ko nam upravlja zivotima
Po kojem ovo zakonu ovolike kazene i kojem clanu ja ne nadjoh nista u "ZAKON
O OSNOVAMA BEZBJEDNOSTI SAOBRAĆAJA NA
PUTEVIMA U BOSNI I HERCEGOVINI"
O OSNOVAMA BEZBJEDNOSTI SAOBRAĆAJA NA
PUTEVIMA U BOSNI I HERCEGOVINI"
- GeeTnT
#90 Re: PAR - NEPAR U KS,blago nama ko nam upravlja zivotima
Edin H. wrote:Zato kod nas treba uvesti privatne registracije, vise platis, ali zato ovi zakoni za plebs se ne odnose na tebe.

- hekaton
#91 Re: PAR - NEPAR U KS,blago nama ko nam upravlja zivotima
Pa dobro ljudi da li ste vi normalini, kakav par nepar budele jedne, idioti jedni!
Ima li u ovoj drzavi u ovom jadnom gradu narod imalo pameti, sutra se svi trebamo parkirati na ulicu pa nek ide u vraziju mater sve.
Da li je ovo najpametnije sto ste mogli smisliti glupani jedni!?
Sta je sljedece, samo parni se mogu kupati nedeljom, samo neparni idu po heljeb i mlijeko ostali nek krepaju. ma fuj!
ovaj problem sa zagadjenjem je evidentan godinama i ovo je to sto ste smislili da ga rijesite. BRAVO BRAVO KONJI jedni.
vi pricate o turistickoj sezoni i ponudi za NG pa jadnici jadni mi smo najjadnija i najnerazvijenija drzava na svijetu puuuu
Ima li u ovoj drzavi u ovom jadnom gradu narod imalo pameti, sutra se svi trebamo parkirati na ulicu pa nek ide u vraziju mater sve.
Sta je sljedece, samo parni se mogu kupati nedeljom, samo neparni idu po heljeb i mlijeko ostali nek krepaju. ma fuj!
ovaj problem sa zagadjenjem je evidentan godinama i ovo je to sto ste smislili da ga rijesite. BRAVO BRAVO KONJI jedni.
vi pricate o turistickoj sezoni i ponudi za NG pa jadnici jadni mi smo najjadnija i najnerazvijenija drzava na svijetu puuuu
- spreca
#92 Re: PAR - NEPAR U KS,blago nama ko nam upravlja zivotima
kljurso wrote:Ali fakat sad.
-
Itsoktobealone
#93 Re: PAR - NEPAR U KS,blago nama ko nam upravlja zivotima
Nema problema, 500KM ako te uhvate. Pa ti nemojL u c i f e r wrote:Ne pada mi na pamet da se pridrzavam ove idiotske budalastine.
- MikroBelaj
#94 Re: PAR - NEPAR U KS,blago nama ko nam upravlja zivotima
[/quote][/quote][/quote][/quote][/quote][/quote]GeeTnT wrote:Kod mene je pelet,a banovicki nebih da je dzabaMikroBelaj wrote:Jedan dan koristis banovicki cumur...drugi dan djurdjevicki....GeeTnT wrote:[quote="]Sarajlije drage,duboka i iskrena sucut iz jos gore zagadjene Tuzle,kod nas je cumur problem,auta manje vise...nevjerovatno par nepar,pa toga se sjecam kada sam bio djete.,ali tad su razlozi bili druge prirode...
...opa..sta ima dingospo. Znaci kod tebe svaki dan novi "papa" ....
Daj Bogdom,nego familija drzi malo jachu pilanu
Last edited by MikroBelaj on 24/12/2016 18:58, edited 1 time in total.
- S4mpion
#95 Re: PAR - NEPAR U KS,blago nama ko nam upravlja zivotima
Tako bi trebalo, ali naša država je nametnula takav sistem pravila gdje dodatne takse plaćaš ukoliko voziš auto mlađe od 8 godina ili auto na plin. Ukoliko krene revolucija sa električnim autima, baš oni će nam biti najskuplji. Bukvalno sve odredbe ljude tjeraju na dizel i lož ulje.klixo wrote:Neko napisa u Parizu je ovo normalno ,a u Parizu brze pa haman i udobnije voziti se gradskim prijevozom nego autom,a tek higijenu da ne spominjem.
Automobili sa euro 1 i 2 normom trebaju placati dodatnu taksu ako zele uci u centar grada.
Ma milion blazih opcija ima koje trebalo staviti na snagu prije nego je pocela "smogljada"...
- bitanga_sa_otesa
#96 Re: PAR - NEPAR U KS,blago nama ko nam upravlja zivotima
mijenjam tablice parne za neparne 
- GeeTnT
#97 Re: PAR - NEPAR U KS,blago nama ko nam upravlja zivotima
hekaton wrote:Pa dobro ljudi da li ste vi normalini, kakav par nepar budele jedne, idioti jedni!

Jutros sa Sarajevskog nije mogao uzletit....obuzeo ga smog.
- Edin H.
#98 Re: PAR - NEPAR U KS,blago nama ko nam upravlja zivotima
Kako cemo sada da karamu turiste dobronamjernike ako se usude da dodju motornim vozilom u suverenu.hekaton wrote:Pa dobro ljudi da li ste vi normalini, kakav par nepar budele jedne, idioti jedni!
Jos ne mogu vjerovati da su donijeli ovu odluku na prvi dan najveceg kriscanskog blagdana.
- MikroBelaj
#99 Re: PAR - NEPAR U KS,blago nama ko nam upravlja zivotima
Rupa u zakonu,namah da se doda dodatna klauzulaGargi wrote:
- omega369
#100 Re: PAR - NEPAR U KS,blago nama ko nam upravlja zivotima
Cumur je najveci problem! Ne treba biti previse pametan, samo treba procitati podatke sa mobilnih meteo stanica I vidjeti sta pokazuju. najveca zagadjenja su tamo gdje ima najvise "lozaca uglja" - stari grad i ilidza. Suprotno tome najvise auta je u n.sarajevu i n.gradu.
ali sta pileci mozgovi mogu drugo nego opaliti prvo sto im padne na pamet
Sta je sa euro 5 normama ili barem sa LPG-om koji najmanje zagadjuje?! Hajde mogu razumjeti da se ogranicava euro 5, pogotovo sto WV grupacija dokazano lazira izduvne gasove, ali plin???
ali sta pileci mozgovi mogu drugo nego opaliti prvo sto im padne na pamet
Sta je sa euro 5 normama ili barem sa LPG-om koji najmanje zagadjuje?! Hajde mogu razumjeti da se ogranicava euro 5, pogotovo sto WV grupacija dokazano lazira izduvne gasove, ali plin???