Bakiristan molit cu lijepo...Prpa.ba wrote:Mirno razdruzivanje dobija na zamahu. Prvo de facto ukidanje nadleznosti tzv. drzavnih institucija na teritoriji Republike Srpske, pa cemo uskoro dobiti i glasacki treci entitet. Jos samo par koraka i Sadakistan ce dobiti dugo cekanu nezavisnost.
STOP : Kraj višegodišnjeg majoriziranja hrvatskih federalnih partnera???
- Alfons Kauders
#76 Re: STOP : Kraj višegodišnjeg majoriziranja hrvatskih federalnih partnera???
- Prpa.ba
#77 Re: STOP : Kraj višegodišnjeg majoriziranja hrvatskih federalnih partnera???
Kako se polako gradi historijsko naslijedje porodice Izetbegovic i njihovih kolaboratora, i Bakiristan bi mogao krenuo stopama Republike BiH i Drzave BiH. Samo ne znam na sta bismo se onda raspali, mozda na tri begovata (TZ, ZE, SA?Alfons Kauders wrote: Bakiristan molit cu lijepo...
- Haris.ba
#78 Re: STOP : Kraj višegodišnjeg majoriziranja hrvatskih federalnih partnera???
Bakiristan - Sarajevski pašaluk
Jasministan - Geto slobodarske Tuzla (minus Gornja Tuzla)
Cazinska obala - Abdićevska autonomija
Kukićistan - Tuzlanska regija
....
....
- Alfons Kauders
#79 Re: STOP : Kraj višegodišnjeg majoriziranja hrvatskih federalnih partnera???
Kuko vec ima Kraljevinu BanoviciHaris.ba wrote:Bakiristan - Sarajevski pašaluk
....
Bakiristan ti je prevelik. Samo od Sebilja do Stupa... Ne cijeli pasaluk
- Prpa.ba
#80 Re: STOP : Kraj višegodišnjeg majoriziranja hrvatskih federalnih partnera???
Ukratko nesto poput pobunjenika u Siriji, razni Jaish al'Marindvor, Fateh el-Idza, Al-Carsija brigade, Bosnian Democratic Forces..

- Kejn
#81 Re: STOP : Kraj višegodišnjeg majoriziranja hrvatskih federalnih partnera???
Islamic state of Elidža
- Alfons Kauders
#82 Re: STOP : Kraj višegodišnjeg majoriziranja hrvatskih federalnih partnera???
Svaka mahala ima svoju vojsku, stranku, propagandiste.Prpa.ba wrote:Ukratko nesto poput pobunjenika u Siriji, razni Jaish al'Marindvor, Fateh el-Idza, Al-Carsija brigade, Bosnian Democratic Forces..![]()
Opet se Nadrealisti ponavljaju.
-
Ima Bosne_Bice Bosne
- Location: The field “Location” is too short, a minimum of 2 characters is required.
#83 Re: STOP : Kraj višegodišnjeg majoriziranja hrvatskih federalnih partnera???
Ku-ku-le-le!
Skontao KraDeZe da ne moze da krade ni u cijeloj federaciji, a kamo li u BiH, pa omah " 'rvati ugrozeni!"
Zaboravili kamenjari da je "dogovor" da svako sisa svoje ovce, a Covic bi malo i Bakirove.
Malo morgen.

Skontao KraDeZe da ne moze da krade ni u cijeloj federaciji, a kamo li u BiH, pa omah " 'rvati ugrozeni!"
Zaboravili kamenjari da je "dogovor" da svako sisa svoje ovce, a Covic bi malo i Bakirove.
Malo morgen.
- BHCluster
#84 Re: STOP : Kraj višegodišnjeg majoriziranja hrvatskih federalnih partnera???
Kakav kraj tek pocinje avaj nastavlja se:
SLUČAJ "PANDORA": Čovićev "ležeran" odnos s Čauševićem BiH koštao dva miliona KM!
SLUČAJ "PANDORA": Čovićev "ležeran" odnos s Čauševićem BiH koštao dva miliona KM!
- Alfons Kauders
#85 Re: STOP : Kraj višegodišnjeg majoriziranja hrvatskih federalnih partnera???
Ej to? Opet nam se haman Senad vratio na pipu pa mu se prividjaju stvari.BHCluster wrote:Kakav kraj tek pocinje avaj nastavlja se:
Pa odavno ne postoji nikakav slucaj Pandora, osim u medijima. U tuzilastvu ga nema.
Ende, fin, kraj, nema. Javite Avdicu.
-
useless
#86 Re: STOP : Kraj višegodišnjeg majoriziranja hrvatskih federalnih partnera???
Šta je ponuđeno prije 8 godina??Alfons Kauders wrote: Ne. Ne dam pare. Nema, ne dam, tacka.
Neka se Covic igra urednika svojim novcem. Neka naprave kanal koji ce se finansirati sredstvima koja se prikupe u vecinski hrvatskim krajevima, a ne mojim novcem. Cetvrtina tog novca ce ici za 3. kanal, umjesto FTV, a za FTV neka ide lova prikupljena u vecinski bosnjackim krajevima. Sve posteno, cist racun, duga ljubav - neka svako placa svoje.
Nemam nikakav problem s tim. To je i ponudjeno prije 8 godina, pa je HDZ glat odbio... Jer hoce haman pola para koje idu FTV-u. Opet, nemam namjeru ozbiljno raspravljati o neozbiljnim prijedlozima.
Pa to je sve šta smo i tražili, da svak svojim parama financira svoj kanal. Vi ste se na taj prijedlog pozvali na zaštitu vitalnog nacionalnog interesa, tj. vama je od vitalnog nacionalnog interesa da Hrvati nemaju tv kanal koji će sami financirati. Nešto ste trkeljali kako je to uspostava herceg bosne i slično. Nikad se nije s vaše strane ni raspravljalo o modelima plaćanja, bili ste kategorično protiv iz tih drugih razloga.
Recimo meni je daleko privlačnija ideja da vam kompletno propadne rtv servis da i ono malo Hrvata šta ga plaćaju sa tim prestanu. Državni kanal nama ne treba, kada bi se napravio dogovor za treći kanal i mi u Hercegovini bi ga se obvezali financirati, a to je po meni nepovoljno s obzirom da imamo skromne ali stabilne medije koji se razvijaju na privatnim naporima i zdravije je njima donirati novce.
Koliko Hrvati veze nemaju sa FTV i BHTV i koliko je nepošteno što ih i jedan Hrvat plaća dovoljno govori ovaj slučaj gdje je potvrđeno da se od 2002. Hrvati diskriminiraju na izborima, a nitko od navedenih to nije ni prenio.
Aj da se samo ignorira priča o diskriminaciji Hrvata, ni po muke, ali ne prenosi se da će se država zbog ovoga kompletno paralizirati 2018.
- Alfons Kauders
#87 Re: STOP : Kraj višegodišnjeg majoriziranja hrvatskih federalnih partnera???
Ponudjeno i odbijeno. Ako se ne varam to je SBiH prijedlog, prije no sto ih je SDA unistila. Odbijeno je zato jer ste trazili da vam ga mi finansiramo, a od tog nema nista niti ce ikad biti. Sad vise nije na stolu ni to sto ste odbili.useless wrote:Šta je ponuđeno prije 8 godina??Alfons Kauders wrote: Ne. Ne dam pare. Nema, ne dam, tacka.
Neka se Covic igra urednika svojim novcem. Neka naprave kanal koji ce se finansirati sredstvima koja se prikupe u vecinski hrvatskim krajevima, a ne mojim novcem. Cetvrtina tog novca ce ici za 3. kanal, umjesto FTV, a za FTV neka ide lova prikupljena u vecinski bosnjackim krajevima. Sve posteno, cist racun, duga ljubav - neka svako placa svoje.
Nemam nikakav problem s tim. To je i ponudjeno prije 8 godina, pa je HDZ glat odbio... Jer hoce haman pola para koje idu FTV-u. Opet, nemam namjeru ozbiljno raspravljati o neozbiljnim prijedlozima.
Pa to je sve šta smo i tražili, da svak svojim parama financira svoj kanal. Vi ste se na taj prijedlog pozvali na zaštitu vitalnog nacionalnog interesa, tj. vama je od vitalnog nacionalnog interesa da Hrvati nemaju tv kanal koji će sami financirati. Nešto ste trkeljali kako je to uspostava herceg bosne i slično. Nikad se nije s vaše strane ni raspravljalo o modelima plaćanja, bili ste kategorično protiv iz tih drugih razloga.
Recimo meni je daleko privlačnija ideja da vam kompletno propadne rtv servis da i ono malo Hrvata šta ga plaćaju sa tim prestanu. Državni kanal nama ne treba, kada bi se napravio dogovor za treći kanal i mi u Hercegovini bi ga se obvezali financirati, a to je po meni nepovoljno s obzirom da imamo skromne ali stabilne medije koji se razvijaju na privatnim naporima i zdravije je njima donirati novce.
Koliko Hrvati veze nemaju sa FTV i BHTV i koliko je nepošteno što ih i jedan Hrvat plaća dovoljno govori ovaj slučaj gdje je potvrđeno da se od 2002. Hrvati diskriminiraju na izborima, a nitko od navedenih to nije ni prenio.
Aj da se samo ignorira priča o diskriminaciji Hrvata, ni po muke, ali ne prenosi se da će se država zbog ovoga kompletno paralizirati 2018.
A to onda i jeste zastita vitalnog nacionalnog interesa - jer u mom nacionalnom interesu je da ne placam porez za kojekakve stranacke televizije koje ce voditi kojekakvi degenerici poput Susnjara, Hadziomerovica, Raspudica ili onog mahnitog Avde Avdica.
Neka ih finansiraju Dragan, Bakir, Fahro, Mile... Je necu. Nije mi u "nacionalnom interesu" kao nekim. To su njihove kurve, ne moje. Gdje to ima da ja drugom placam kurvu? Nije momacko...
Svidja mi se prijedlog za javni servis. Najbolje bi bilo ukinuti sve i krenuti od nule, sa duplo manje ljudi i duplo vise profesionalizma. Moja pozicija po pitanju javnog servisa, kao i novinarske profesije uopste, je vec poznata. Ti bi im podijelio otkaze - a ja bih ih barem pola strijeljao.
Nikakav "dogovor za treci kanal" u kojem cu ga ja finansirati HDZ-u ili nekoj drugoj stranci me ne zanima. To je vas problem. Rijesite ga unutar stranke.
- Kolinda
#88 Re: STOP : Kraj višegodišnjeg majoriziranja hrvatskih federalnih partnera???
Kako lijepo zvuče opravdanja za tv kanal na hrvatskom jeziku i zašto on ne bi trebao postojati te kako se napada na neplaćanje pretplate za sada postojeće od strane Hrvata . Zamislite da jedan Hrvat plaća pretplatu televiziji koja povodom objave Ustavnog suda vezano za izborna pravila pozove Jerku Ivankovića Lijanovića za gosta komentatora ... Svima koji bilo što razumiju mislim da ne treba pojašnjenje , kao prvo je optužen za teški kriminal a kao drugo među Hrvatima ima podršku na razini SDP—a pa i manje ...
- tandmand
#89 Re: STOP : Kraj višegodišnjeg majoriziranja hrvatskih federalnih partnera???
A šta je sa ovom "Naša TV", ne zadovoljava programska šema i politika?
Naša TV je registrirana kao regionalna TV postaja sa sjedištem u Mostaru.
Svojim signalom putem IPTV mrežnih providera TELEMACH I HT ERONET Naša TV želi dosegnuti gledateljstvo Hercegovačko-neretvanske, Zapadnohercegovačke, Hercegbosanske, Srednjobosanske i Posavske županije.
Temeljni cilj Naše TV je kreirati televizijski program na hrvatskom jeziku namijenjen gledateljstvu s ovih prostora. Kako bismo zadovoljili potrebe našeg potencijalnog gledateljstva bez obzira na njihovu dob, spol i socijalni status spremni smo ponuditi televizijski program koji će biti u stanju točno, objektivno i pravodobno informirati, obrazovati i zabaviti.
Vjerujemo da ćemo programom kreiranim na gore navedenim postulatima privući i zadržati veliki postotak lokalnog gledateljstva čime ćemo posredno privući i potencijalne oglašivače.
Prihodom od prodaje reklamnog prostora našu TV postaju učiniti ćemo financijski samoodrživom i ekonomski neovisnom, a time i sposobnom za proizvodnju još kvalitetnijeg programa, sve u službi naših gledatelja.
-
useless
#90 Re: STOP : Kraj višegodišnjeg majoriziranja hrvatskih federalnih partnera???
Pa ne dolaze Bošnjacima svaki mjesec računi da plaćaju hrvatsku tv, nego Hrvatima da plaćaju bošnjačke FTV i BHTV. Toliko o tome ko koga forsira da mu nešto plaća. To ti je ok? Tek je od prije mjesec dva Eronet izbacio RTV pristojbu sa računa.
Nama je svako rješenje di isključivo vi plaćate svoja propagandna glasila i te kako dobrodošlo, samo što takvo nešto vi nikad niste ponudili. To je po vama dijeljenje Bosne, uspostava Herceg Bosne itd.
Nama je svako rješenje di isključivo vi plaćate svoja propagandna glasila i te kako dobrodošlo, samo što takvo nešto vi nikad niste ponudili. To je po vama dijeljenje Bosne, uspostava Herceg Bosne itd.
-
useless
#91 Re: STOP : Kraj višegodišnjeg majoriziranja hrvatskih federalnih partnera???
Vi prestanite tražiti od nas da financiramo vaše BHTV i FTV tako da mi možemo poticati privatne kanale sa hrvatskim predznakom ako nam je to po volji. Eto ni ne morate pristajati na nikakav državni hrvatski kanal, samo nas se okanite sa rtv uplatnicama svaki mjesec i nama super.tandmand wrote:A šta je sa ovom "Naša TV", ne zadovoljava programska šema i politika?
- Alfons Kauders
#92 Re: STOP : Kraj višegodišnjeg majoriziranja hrvatskih federalnih partnera???
Plati pa se klati, tj. plati kartu pa kritikuj.Kolinda wrote:Kako lijepo zvuče opravdanja za tv kanal na hrvatskom jeziku i zašto on ne bi trebao postojati te kako se napada na neplaćanje pretplate za sada postojeće od strane Hrvata . Zamislite da jedan Hrvat plaća pretplatu televiziji koja povodom objave Ustavnog suda vezano za izborna pravila pozove Jerku Ivankovića Lijanovića za gosta komentatora ... Svima koji bilo što razumiju mislim da ne treba pojašnjenje , kao prvo je optužen za teški kriminal a kao drugo među Hrvatima ima podršku na razini SDP—a pa i manje ...
Isto kao da se uzmem zaliti na neobrijanog vozaca autobusa, a u isto vrijeme se svercam.
Kako bilo, uvijek se vracamo na istu stvar na koju mi niko nikad ne odgovori. Zasto ste protiv toga da svako placa svoje? Ne samo TV, nego sve?
- tandmand
#93 Re: STOP : Kraj višegodišnjeg majoriziranja hrvatskih federalnih partnera???
I zaposlene u državnoj administraciji?Alfons Kauders wrote:Kako bilo, uvijek se vracamo na istu stvar na koju mi niko nikad ne odgovori. Zasto ste protiv toga da svako placa svoje? Ne samo TV, nego sve?
-
useless
#94 Re: STOP : Kraj višegodišnjeg majoriziranja hrvatskih federalnih partnera???
Zašto nam šaljete uplatnice za vaše televizije? Zašto ste protiv toga da vaše televizije plaćate isključivo vi?Alfons Kauders wrote: Kako bilo, uvijek se vracamo na istu stvar na koju mi niko nikad ne odgovori. Zasto ste protiv toga da svako placa svoje? Ne samo TV, nego sve?
Treći entitet, svak svojom kesom plaća svoje troškove, nama to zvuči odlično.
Last edited by useless on 04/12/2016 14:49, edited 1 time in total.
- spreca
#95 Re: STOP : Kraj višegodišnjeg majoriziranja hrvatskih federalnih partnera???
pa to sto vi uplatite nemoze biti ni za dupenpapiruseless wrote:Vi prestanite tražiti od nas da financiramo vaše BHTV i FTV tako da mi možemo poticati privatne kanale sa hrvatskim predznakom ako nam je to po volji. Eto ni ne morate pristajati na nikakav državni hrvatski kanal, samo nas se okanite sa rtv uplatnicama svaki mjesec i nama super.tandmand wrote:A šta je sa ovom "Naša TV", ne zadovoljava programska šema i politika?
-
useless
#96 Re: STOP : Kraj višegodišnjeg majoriziranja hrvatskih federalnih partnera???
Zašto ih ŠALJETE, zašto to tražite od nas? Ovdje tvrdite da ste za opciju "svak svoju kesu ima", a nama šaljete račune za vaše troškove. Pa naravno da vam ih neću platit. Razdijelimo se jasno, zakonski, ako zbilja to želite. Ovako nama stalno visi u zraku kad ćemo dobiti ovrhe za neplaćanje vaših televizija. Podla vam je priča.spreca wrote:pa to sto vi uplatite nemoze biti ni za dupenpapiruseless wrote:Vi prestanite tražiti od nas da financiramo vaše BHTV i FTV tako da mi možemo poticati privatne kanale sa hrvatskim predznakom ako nam je to po volji. Eto ni ne morate pristajati na nikakav državni hrvatski kanal, samo nas se okanite sa rtv uplatnicama svaki mjesec i nama super.tandmand wrote:A šta je sa ovom "Naša TV", ne zadovoljava programska šema i politika?
Last edited by useless on 04/12/2016 14:52, edited 1 time in total.
- Kolinda
#97 Re: STOP : Kraj višegodišnjeg majoriziranja hrvatskih federalnih partnera???
Što da platim ,Kukića,Jerku ,ex.60 minuta i njegovog urednika a kasnije kandidata sdp—a ako se ne varam , saberi se malo ,vaša tv vi ju financirajte .Alfons Kauders wrote:Plati pa se klati, tj. plati kartu pa kritikuj.Kolinda wrote:Kako lijepo zvuče opravdanja za tv kanal na hrvatskom jeziku i zašto on ne bi trebao postojati te kako se napada na neplaćanje pretplate za sada postojeće od strane Hrvata . Zamislite da jedan Hrvat plaća pretplatu televiziji koja povodom objave Ustavnog suda vezano za izborna pravila pozove Jerku Ivankovića Lijanovića za gosta komentatora ... Svima koji bilo što razumiju mislim da ne treba pojašnjenje , kao prvo je optužen za teški kriminal a kao drugo među Hrvatima ima podršku na razini SDP—a pa i manje ...
Isto kao da se uzmem zaliti na neobrijanog vozaca autobusa, a u isto vrijeme se svercam.
Kako bilo, uvijek se vracamo na istu stvar na koju mi niko nikad ne odgovori. Zasto ste protiv toga da svako placa svoje? Ne samo TV, nego sve?
Pa upravo to da svatko plaća svoje je bila povreda vitalnog interesa jod Bošnjaka .
- spreca
#98 Re: STOP : Kraj višegodišnjeg majoriziranja hrvatskih federalnih partnera???
Bit ce kad meni izraste nokat tamo gdje ga nikad nije bilouseless wrote:Zašto nam šaljete uplatnice za vaše televizije? Zašto ste protiv toga da vaše televizije plaćate isključivo vi?Alfons Kauders wrote: Kako bilo, uvijek se vracamo na istu stvar na koju mi niko nikad ne odgovori. Zasto ste protiv toga da svako placa svoje? Ne samo TV, nego sve?
- tandmand
#99 Re: STOP : Kraj višegodišnjeg majoriziranja hrvatskih federalnih partnera???
jbg. traži se paritet u vlasti (čitaj, broju plaća) ali ne i u troškovima.
-
useless
#100 Re: STOP : Kraj višegodišnjeg majoriziranja hrvatskih federalnih partnera???
Moglo bi se to dogodit i prije nego što misliš. Ova presuda diktira da delegati u hrvatskom domu naroda moraju biti isključivo ljudi koji zastupaju hrvatske interese. To se može riješiti jedino nekom vrstom hrvatske izborne jedinice.spreca wrote:Bit ce kad meni izraste nokat tamo gdje ga nikad nije bilouseless wrote:Zašto nam šaljete uplatnice za vaše televizije? Zašto ste protiv toga da vaše televizije plaćate isključivo vi?Alfons Kauders wrote: Kako bilo, uvijek se vracamo na istu stvar na koju mi niko nikad ne odgovori. Zasto ste protiv toga da svako placa svoje? Ne samo TV, nego sve?
A ko zna još šta će vam Srbi napravit jer se ovo odnosi i na njih.