bh.tornjak wrote:Alfons Kauders wrote:Zasto bih izlazio na ulicu? Vrijeme ko mudo, imam pametnija posla, a njih svakako zaboli kita hoce li neko na ulicu ili na kafu.bh.tornjak wrote:Bosanci su spremni na svaki vid izrazavanja nezadovoljstva....iz fotelje...s kauca....iz stana/kuce.....
ali da izadju na ulicu i da se bori za svoje pravo/dostojanstvo/ bolje sutra.....jok...to mu je previse
lakse je kukati....zaliti se...itd....
Zaboli i opoziciju, i njima svejedno, a i bolje je da se ne mijesaju - jer ce samo sjebati te koji krenu na ulicu.
Dakle, to je ucinak "ulice"... Zaboli ih chundara...
Ja bih da opoziciju zaboli nesto drugo. Recimo, da ih zaboli gubitak mandata, gubitak budzetske love za stranku, ili pad ispod izbornog praga.
Sta mislis sta ce ih prije natjerati da djeluju? Par stotina ljudi na ulici, ili par stotina clanova stranke koji moraju popunjavati CV i visiti na Posao.ba da bi platili sljedecu ratu kredita?
ne brini se za njih....oni "promijene dres" dok trepnes okom.....
Bosna je to odgojila jaro moj, mi smo prvaci svijeta u marifetlucima....lopovski narod par excellence
a BiH nit` ima poziciju nit´ opoziciju......to je tumaranje lezihljebovica od jedne fotelje do druge....
i uvijek ce se za sledecu fotelju snaci....no sikiriki
Bojkot Izbora 2018
-
Novak20
#76 Re: Bojkot Izbora 2018
- Sanjarko
#77 Re: Bojkot Izbora 2018
A ak ne glasa niko, za opoziciju pobjedit ce pozicija oni sa H i S slovima, a onda nam ne gine referendum.Vizionar 1985 wrote:Sta je NVZ.Alfons Kauders wrote:Ona koju agenti NVZ jos uvijek nisu otrovali stroncijem 90.madner wrote:Opozicija je sirok pojam.
Sta je zdrava opozicija?
-
Novak20
#78 Re: Bojkot Izbora 2018
Vizionar 1985 wrote:
A ak ne glasa niko, za opoziciju pobjedit ce pozicija oni sa H i S slovima, a onda nam ne gine referendum.
-
dezurni_ucenik
#79 Re: Bojkot Izbora 2018
Pitam vec dva puta za koga treba glasati, svi sute.
-
daddy-kool
#80 Re: Bojkot Izbora 2018
Kao i obično, za onog ko kaže da će ukinuti RS.
-
dezurni_ucenik
#81 Re: Bojkot Izbora 2018
daddy-kool wrote:Kao i obično, za onog ko kaže da će ukinuti RS.
takvi tjeraju Dodiku vodu na mlin, treba misliti na povratnike i ekonomiju.
- Sanjarko
#82 Re: Bojkot Izbora 2018
Pa gine nam i sa opozicijom mozda.Novak20 wrote:Vizionar 1985 wrote:
A ak ne glasa niko, za opoziciju pobjedit ce pozicija oni sa H i S slovima, a onda nam ne gine referendum.![]()
![]()
![]()
Nego stvarno pitam sta je ono NVZ.
Mane na netu, a Ja ne pratim pola stvari.
- Alfons Kauders
#83 Re: Bojkot Izbora 2018
Dobro, skoro pola nas je za bojkot - dakle ne mozemo ti odgovoriti...dezurni_ucenik wrote:Pitam vec dva puta za koga treba glasati, svi sute.
A i ja se pridruzujem pitanju za vecinu - koga bi vi najradije zaokruzili i poslali u koaliciju sa SDA?
-
howdy
#84 Re: Bojkot Izbora 2018
vratice se hare koji samo jednom podnosi ostavku....dezurni_ucenik wrote:Pitam vec dva puta za koga treba glasati, svi sute.
-
dezurni_ucenik
#85 Re: Bojkot Izbora 2018
Alfons Kauders wrote:Dobro, skoro pola nas je za bojkot - dakle ne mozemo ti odgovoriti...dezurni_ucenik wrote:Pitam vec dva puta za koga treba glasati, svi sute.
A i ja se pridruzujem pitanju za vecinu - koga bi vi najradije zaokruzili i poslali u koaliciju sa SDA?
Mislim na ove sto govore da treba izaci na izbore.
Ja bih zaokruzio Nasu Stranku da ih posaljem u koaliciju sa SDA. Da se vise prestane sa glorificaranjem i FGR-isanjem istih.
Cast Kojovicu on djeluje ok.
- Alfons Kauders
#86 Re: Bojkot Izbora 2018
Stoji - i upravo si nam dao jos jedan dobar adut za bojkot.bh.tornjak wrote:Alfons Kauders wrote:[
Zasto bih izlazio na ulicu? Vrijeme ko mudo, imam pametnija posla, a njih svakako zaboli kita hoce li neko na ulicu ili na kafu.
Zaboli i opoziciju, i njima svejedno, a i bolje je da se ne mijesaju - jer ce samo sjebati te koji krenu na ulicu.
Ja bih da opoziciju zaboli nesto drugo. Recimo, da ih zaboli gubitak mandata, gubitak budzetske love za stranku, ili pad ispod izbornog praga.
Sta mislis sta ce ih prije natjerati da djeluju? Par stotina ljudi na ulici, ili par stotina clanova stranke koji moraju popunjavati CV i visiti na Posao.ba da bi platili sljedecu ratu kredita?
Bosna je to odgojila jaro moj, mi smo prvaci svijeta u marifetlucima....lopovski narod par excellence
a BiH nit` ima poziciju nit´ opoziciju......to je tumaranje lezihljebovica od jedne fotelje do druge....
- bh.tornjak
#87 Re: Bojkot Izbora 2018
za Bayern.....Barsu....Real.....svejedno......dezurni_ucenik wrote:Pitam vec dva puta za koga treba glasati, svi sute.
ako nisi siguran....raspitas se u obliznjoj kladari....oni tamo sve znaju
-
dezurni_ucenik
#88 Re: Bojkot Izbora 2018
howdy wrote:vratice se hare koji samo jednom podnosi ostavku....dezurni_ucenik wrote:Pitam vec dva puta za koga treba glasati, svi sute.
Kad lešinari već obave svoj posao
On će doći u svojoj moći
Da klicu zasije
Kad ni kosturima više traga ne bude
On će doći u svojoj moći
Vratit ćeš se harkane.
Last edited by dezurni_ucenik on 02/11/2016 14:26, edited 2 times in total.
-
dezurni_ucenik
#89 Re: Bojkot Izbora 2018
bh.tornjak wrote:za Bayern.....Barsu....Real.....svejedno......dezurni_ucenik wrote:Pitam vec dva puta za koga treba glasati, svi sute.
mosa Juve.
- Alfons Kauders
#90 Re: Bojkot Izbora 2018
Vidis, na njih je svakako red. A mogli bi im dodati Reufa i Sulju... I mozda jos neku novu-staru nadu.dezurni_ucenik wrote:Alfons Kauders wrote:[
Dobro, skoro pola nas je za bojkot - dakle ne mozemo ti odgovoriti...
Mislim na ove sto govore da treba izaci na izbore.
Ja bih zaokruzio Nasu Stranku da ih posaljem u koaliciju sa SDA. Da se vise prestane sa glorificaranjem i FGR-isanjem istih.
Cast Kojovicu on djeluje ok.
Da vidimo kako ce se snaci
- Styling
#91 Re: Bojkot Izbora 2018
Bojkotovati definitivno necu. Tako pomazem samo onima koje zelimo skinut s vlasti.
Jedino sto, ako se ljevica ne ujedini, opet cemo imati disperziju glasova. Znaci, ljevici je u najvecem interesu da se ujedini.
Jedino sto, ako se ljevica ne ujedini, opet cemo imati disperziju glasova. Znaci, ljevici je u najvecem interesu da se ujedini.
- bh.tornjak
#92 Re: Bojkot Izbora 2018
bojkotujemdezurni_ucenik wrote:bh.tornjak wrote:za Bayern.....Barsu....Real.....svejedno......dezurni_ucenik wrote:Pitam vec dva puta za koga treba glasati, svi sute.
mosa Juve.
-
dezurni_ucenik
#93 Re: Bojkot Izbora 2018
Alfons Kauders wrote:
Vidis, na njih je svakako red. A mogli bi im dodati Reufa i Sulju... I mozda jos neku novu-staru nadu.
Da vidimo kako ce se snaci
U svakom slucaju ja bih im dao vlast. Kad je Eso Radeljas bio vrhovnik, zasto ne bi i NS? Cisto onako da ih testiramo. Podrska NS na izborima 2018. te godine.
-
dezurni_ucenik
#94 Re: Bojkot Izbora 2018
bh.tornjak wrote:bojkotujemdezurni_ucenik wrote:
mosa Juve.
bojkotovanje za sobom povlaci zakonske sankcije
- bh.tornjak
#95 Re: Bojkot Izbora 2018
ne daraci u ono sto funkcionise....Alfons Kauders wrote:Stoji - i upravo si nam dao jos jedan dobar adut za bojkot.bh.tornjak wrote:Alfons Kauders wrote:[
Zasto bih izlazio na ulicu? Vrijeme ko mudo, imam pametnija posla, a njih svakako zaboli kita hoce li neko na ulicu ili na kafu.
ako nista...onda bojkot
-
Dr Arsla
#96 Re: Bojkot Izbora 2018
Prvo da upitam zar u BIH postoji ljevica
Ne zezam se nego sam smrtno ozbiljan. Da krenem od najjače stranke te tzv. ljevice. SDP je davno izgubio taj epitet, po meni odlaskom Nijaza Durakovića umrla je ideja i duh ljevice. Znamo 2014 u februaru kako je u Tz gorila zgrada Vlade a tad je SDP bio na vlasti. Njihov izrod DF je imao obećavajući početak ali vremenom ŽK se pogubio totalno i pustio da se otjeraju ljudi kao što su Damir Marjanović i drugi a okružio se Bakirom Alispahićem, Sifetom Požićem tj. Nikolom Poplašenom, Topom, braćom Stojnić itd. Tako da ŽK je na kraju ispao veći autokrata od svog mentora Zlaje i doveo DF gotovo do nestanka, pogotovo na Tk. NS je primjerom u federalnom parlamentu kada je njihov glas odlučio da se usvoji Zakon o radu sama sebe diskreditovala i etiketirala za sva vremena. Ostale manje stranke tipa SDU ili Reufovog GS nisu vrijedne pomena
Što se tiče bojkota ništa se neće promijeniti jer i sada imamo svojevrsni bojkot, čim je izlaznost na nivou oko 50 %
Stranke centra i desnice imaju prilično disciplinovano biračko tijelo koje puno ne pita i glasa po uputama. A sam ŽK je neki dan izjavio da od ujedinjenja nema ništa i da eventualno koalicija poslije izbora 2018 godine dolazi u obzir. Ipak su sujete velike i odricanje od fotelje je nivo koji naši političari još nisu dostigli. Kod nas je još aktuelna parola da bolje biti prvi u svom selu nego drugi u gradu
Što se tiče bojkota ništa se neće promijeniti jer i sada imamo svojevrsni bojkot, čim je izlaznost na nivou oko 50 %
Stranke centra i desnice imaju prilično disciplinovano biračko tijelo koje puno ne pita i glasa po uputama. A sam ŽK je neki dan izjavio da od ujedinjenja nema ništa i da eventualno koalicija poslije izbora 2018 godine dolazi u obzir. Ipak su sujete velike i odricanje od fotelje je nivo koji naši političari još nisu dostigli. Kod nas je još aktuelna parola da bolje biti prvi u svom selu nego drugi u gradu
-
dezurni_ucenik
#97 Re: Bojkot Izbora 2018
Dr Arsla wrote:Prvo da upitam zar u BIH postoji ljevicaNe zezam se nego sam smrtno ozbiljan. Da krenem od najjače stranke te tzv. ljevice. SDP je davno izgubio taj epitet, po meni odlaskom Nijaza Durakovića umrla je ideja i duh ljevice. Znamo 2014 u februaru kako je u Tz gorila zgrada Vlade a tad je SDP bio na vlasti. Njihov izrod DF je imao obećavajući početak ali vremenom ŽK se pogubio totalno i pustio da se otjeraju ljudi kao što su Damir Marjanović i drugi a okružio se Bakirom Alispahićem, Sifetom Požićem tj. Nikolom Poplašenom, Topom, braćom Stojnić itd. Tako da ŽK je na kraju ispao veći autokrata od svog mentora Zlaje i doveo DF gotovo do nestanka, pogotovo na Tk. NS je primjerom u federalnom parlamentu kada je njihov glas odlučio da se usvoji Zakon o radu sama sebe diskreditovala i etiketirala za sva vremena. Ostale manje stranke tipa SDU ili Reufovog GS nisu vrijedne pomena
![]()
Što se tiče bojkota ništa se neće promijeniti jer i sada imamo svojevrsni bojkot, čim je izlaznost na nivou oko 50 %![]()
Sad but true.
- bubi_mama
#98 Re: Bojkot Izbora 2018
Bojkot naravno, jer kod nas nema nema ljevice, opozicije i sl vec samo jurisnici na vlast i fotelje. Kad dobiju sto su naumili bas ih zaboli za narod i glasace. Nista bolji od ovih koji su vec na vlasti, ako ne i gori.
- madner
#99 Re: Bojkot Izbora 2018
NVZ je vizija. Nova Vizija Zivota.
Ne nuzno bolja.
Ne nuzno bolja.
-
dezurni_ucenik
#100 Re: Bojkot Izbora 2018
Sto bi oni Rijecani birvaktile pjevali: povoljno se prodajem jeftino me kupite.