Vehabije u strankama i vladajucim strukturama

Post Reply
Inception1

#76 Re: Vehabije u strankama i vladajucim strukturama

Post by Inception1 »

hrasno38 wrote:
Inception1 wrote:Pa eto, ako su se bezveze uzdigli i ako je njihov definitivni kraj 2018. godine čemu onda ludovanje i jadikovanje po forumima i trošenje ovih lijepih jesenjih sati uzalud. Opustite se, neće onda nastati džamahirija, džabalabad ili šta već više volite kazati. Slušajte muziku, čitajte knjigu, družite se sa ženama ili nađite neki drugi vid zanimacije kad ste već tako sigurni u njihov strmoglavi pad. I nisu onda neka opasnost u vladajućim strankama i strukturama, zar ne?
Dzamahirija nece nastati ne zato sto oni ne bi zeljeli niti zato sto mi to ne bi dali nego zato sto se BiH nalazi u srcu krscanske Evrope i drugi bi to sprijecili!!!
Pa etoooo, još bolje. Ne tupi onda više prste. Neka i terorista u strankama i vladajućim strukturama, ostaćemo napredna evropska civilizacija sa svim njenim tekovinama. Čemu strah (islamofobija)? :)
Ripicipi

#77 Re: Vehabije u strankama i vladajucim strukturama

Post by Ripicipi »

hAZNADAR wrote:

Ipak - rahmetli Alija I. je bio opet puno bolji profil, pametniji, kultivisaniji,.. od ovoga Zahiragica i slicnih sto se sada guraju u prve safove.
Ovako je Alija nekad promisljao, mudro mogu reci...
Danas znamo na sta smo stigli, nazalost.
SemaSemir

#78 Re: Vehabije u strankama i vladajucim strukturama

Post by SemaSemir »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:
Ludzak wrote:i kažete nije valjao TITO.
Tito je bog bio ovih prostora.
Penicilin, penicilin je bio J.B. Tito. Samo ja lično ne mogu sitno rendanih kora od onih koji zagovaraju sekularizam i demokratiju samo na potezu Sarajevo-Zenica-Tuzla. :oops:
Pa otvori temu o sekularizmu u RS-u i HDZ-kantonima, tesko da ce ijedna budala osim @Hafiza biti protiv ideje. I nekontam logiku, ako su oni govna, hajmo mi da budemo jos veca govna i usput da unistimo svoj narod.
drunken tiger

#79 Re: Vehabije u strankama i vladajucim strukturama

Post by drunken tiger »

Inception1 wrote:
hrasno38 wrote:
Inception1 wrote:Pa eto, ako su se bezveze uzdigli i ako je njihov definitivni kraj 2018. godine čemu onda ludovanje i jadikovanje po forumima i trošenje ovih lijepih jesenjih sati uzalud. Opustite se, neće onda nastati džamahirija, džabalabad ili šta već više volite kazati. Slušajte muziku, čitajte knjigu, družite se sa ženama ili nađite neki drugi vid zanimacije kad ste već tako sigurni u njihov strmoglavi pad. I nisu onda neka opasnost u vladajućim strankama i strukturama, zar ne?
Dzamahirija nece nastati ne zato sto oni ne bi zeljeli niti zato sto mi to ne bi dali nego zato sto se BiH nalazi u srcu krscanske Evrope i drugi bi to sprijecili!!!
Pa etoooo, još bolje. Ne tupi onda više prste. Neka i terorista u strankama i vladajućim strukturama, ostaćemo napredna evropska civilizacija sa svim njenim tekovinama. Čemu strah (islamofobija)? :)
Samo sam čekao ovo ISLAMOFOBIJA :D lik nije normalan 100% Vi kao da ste bili na dresiranju pa svi iste metode koristite čim se neko ne slaže s onim kako su vas dresirali da mislite.
SemaSemir

#80 Re: Vehabije u strankama i vladajucim strukturama

Post by SemaSemir »

hAZNADAR wrote:
Pa i džuma je vjerski obred pa tako nekakav Zahiragić može vaziti na istoj. :oops: Samo on za razliku od nekih drugih nije presuđeni pa čak ni osumljičen za ratni zločin. Ne idem ni ja na džume, samo pomalo je radikalno i rigidno da presuđeni ratni zločinac drži govore ili predavanja. To ga dođe k'o neka kršćanska verzija kalifata. :roll:
Onog momenta kada si spomenuo Blaskica, fratre i mise,. - ti si Zahiragica opravdao i za danas i za ubuduce.

I stvorio atmosferu gdje ako nastavis kritikovati Zahiragica - ne smeta ti Blaskic.

Koliko puta smo ovdje culi teoriju kako nam smeta ezan a ne smeta zvono. Svaki put do toga dodje kada ista kazes protiv nasih radikala.
Prvo ko je Zahiragić? Opet kažem anonimus...niko i ništa. Ima li Zahiragić pravo da govori i da se poziva na slobodu govora iako nam se ne sviđa to što govori? Ima, apsolutno isto kao i svi ostali. Jbg, demokratija. Ja da se pitam ne bi Blaškić do sudnjeg dana izašao iz zatvora ali ni Zahiragić prdio i srao to što misli već bi imao radnu obavezu. Kako živimo u liberalno-demokratskom društvu, tako mu tepaju, onda do daljnjeg Zahiragić kao i ostali mogu srati to što seru. Meni smetaju obojica ali ne podržavam politiku sekularnosti i demokratije samo u Sarajevu, to sam već rek'o.
Zahiragici, tolike smo srece da ih ima 2. I nisu anonimusi, ne znam sto se lazemo. Iako veoma mladi vec imaju veliki uticaj. Sa 25. na listi do 4. i odma u skupstinu. I to je Adi, Haris je jos veca riba. Za desetak godina su oni u vrhu SDA (ili A-SDA ili SBB ako im SDA ne da do vrha)

I oni su samo primjeri, Zahiragica imas koliko hoces u strankama, u vladajucim strukturama...
Inception1

#81 Re: Vehabije u strankama i vladajucim strukturama

Post by Inception1 »

drunken tiger wrote: Samo sam čekao ovo ISLAMOFOBIJA :D lik nije normalan 100% Vi kao da ste bili na dresiranju pa svi iste metode koristite čim se neko ne slaže s onim kako su vas dresirali da mislite.
Dobro. Možda nije islamofobija, možda griješim. Reci mi onda u čemu je kvaka. Ako je tako sve sigurno i ako ništa neće biti sekularnim tekovinama naše države Bosne i Hercegovine, zašto se onda plašite, ovo ozbiljno pitam?

Da budem jasan, i sam se zgrožavam i nerviram po pitanju nekih njihovih teoloških stavova i mogao bih danima i noćima diskutovati o različitom tumačenju vjere i praktikovanju iste, ali u suštini su oni ljudi kao i svi ostali i nema apsolutno nikakve opasnosti od njih. Ipak, vi tvrdite da ima, a ja vas molim samo da mi kažete konkretnu opasnost (a onda opet sami sebe demantujete i kažete da evropa, mz i ostali neće dozvoliti ništa (čitaj džamahiriju)) :lol:
Malo ste kontradiktorni.
SemaSemir

#82 Re: Vehabije u strankama i vladajucim strukturama

Post by SemaSemir »

hAZNADAR wrote:
Inception1 wrote:Vama ne odgovara niti jedan, jal on bio Haris, jal on bio Adi, jal on bio Bakir (sufija).
Vama profinjenim Bošnjacima (a ako niste Bošnjaci onda vas ove stvari i ne bi trebale tangirati već bi naglasak trebao biti na ratnim zločincima u srpskim/hrvatskim vladajućim strukturama i entitetskim i državnim ministarstvima) odgovaraju jedino ljudi koji se zovu Muhammed Grackhmkhmmmm... pardon. Denis Gratz. Europejski, nema šta.
Bip, bip, bip,... proradio mi mjerac, ma vidi ko nam to dosho.

Ma jasta, pretpostavljam da si u svojoj genijalnosti zakljucio da mrzimo islam opcenito i da nam je um zatrovan jal komunistickom jal americkom propagandom. :D Hajd reci iskreno jel to - to.

Ali nemoj molim te ti i slicni o cetnicima i ustasama tamo gdje nemamo vlast. Sjetite ih se samo kada vas neko kritikom prekine u vjecitom fetvarenju prema sitima, sufijama, sekularistima, agnosticima, ateistima,... koji vas jedino i interesuju.

Nismo mi profinjeni Bosnjaci, mahala nam je u genetici. A mahala nije nikada trpila umisljene i ohole sto misle da su bolji. Skontaj sam gdje se nalazis.
Evropskocionistickoj propagandi, imas na drugoj temi objasnio. :D
hAZNADAR

#83 Re: Vehabije u strankama i vladajucim strukturama

Post by hAZNADAR »

Inception1 wrote:

Nemojte skretati sa teme. Da je meni neko u ratu poklao sve članove porodice, sve ženske članove silovala cijela brigada i sl. vjerovatno bih i ja sam poludio i iživio se nad nekim četnikom/srpskim agresorom koji mi padne pod ruke. Zbog toga pretpostavljam da je bio možda par slučajeva kao što je zločin na Kazanima, ali izolovano, naravno. Ovdje je riječ o silnim ubistvima i prosipanju neke "islamske republike" pa da vidim, možda sam živio u paralelnom univerzumu svih ovih godina. Možda stvarno svaki čikac sa bradom i jeste terorista spreman da sve redom kolje ili žive kopa kao sljedbenici draže mihajlovića.
Pa ti skreces sa teme. Pokusavas cinjenice o genocidu nad Bosnjacima i to sto Bosnjaci nisu isto napravili drugima - iskoristiti u svoju korist. Ko biva ti imas tapiju nad tom istinom i to ti je neki dokaz Zahiragiceve podobnosti i tolerancije. Pa si ranije lanuo da bez MM nebi imali drzave.
Koje trolanje teme je sljedece u odbranu ideologije Zahiragica?

Uletio si ovdje u startu ubjedjen da imas posla sa neprijateljima islama sto poput prozvanih od Zahiragica placu zbog pune dzamije. Ma sila samo. Jeli neko spomenuo Allaha dz.s. u politici na svojoj strani a protiv drugih - to je mentalno bolestan covjek kojeg treba izolovati.
SemaSemir

#84 Re: Vehabije u strankama i vladajucim strukturama

Post by SemaSemir »

Inception1 wrote:
animals wrote:
Inception1 wrote:
Znači Republika Bosna i Hercegovina je bila islamska država?
:shock:
kakvo zapazanje... :-)
Strahujete od ljudi koji su simpatizeri MM pokreta, a da nije bilo nekolicine njih mi ne bi imali državu. Jedan od takvih je Alija rahmetli, između ostalog i kako vi volite reći "tvorac islamske deklaracije". Je li ko pod njegovom vladavinom bio ugrožen? Jesu li se kasapili i ubijali drugi narodi i narodnosti (ljudi druge konfesije). Ako Alija nije stvorio islamsku državu zašto onda strahujete od nekoliko općinskih vijećnika i ljudi koji svoje vjerske stavove iznose na svojim privatnim profilima?
Da je drzava takva kao sto ti i Adi Zahiragic zelite Alija bi ostao bez glave jer je imao dobre odnose s Iranom i kfafirskim drzavama. Ne rise i ne lazi, prosle godine ste reisa Kavazovica proglasili munafikom. Obicni muslimani su vama veci neprijatelji od Milorada Dodika i ne sumnjam da bi reis Kavazovic prvi bio na meti da uvedete sistem koji hocete.
insomnia78

#85 Re: Vehabije u strankama i vladajucim strukturama

Post by insomnia78 »

Vehabije sa nasim curama
Vehabije u svim strukturama
Od udruzenog rada pa do sporta
Veh bi aj ante portas njihov dolazi čas
Inception1

#86 Re: Vehabije u strankama i vladajucim strukturama

Post by Inception1 »

A koja je to ideologija Zahiragića? Spali, siluj i zakolji sve što nema bradu i ne nosi burku ili?
rajv0sa

#87 Re: Vehabije u strankama i vladajucim strukturama

Post by rajv0sa »

Taj zahiragic je prije svega psihicki nestabilna osoba, do prije skoro je bio najveca narkomancina, sitni kriminalac i vucibatina. Ti ljudi sami sebe zavaravaju nekim pokajanjem i prilasku Islamu, u glavi su to oni isti nestabilni i psihoticni likovi. Problem je sto smo mi smijurija od drzave i društva pa takvi mogu doci do nekih funkcija i biti u poziciji da odlučuju.
hAZNADAR

#88 Re: Vehabije u strankama i vladajucim strukturama

Post by hAZNADAR »

Inception1 wrote:A koja je to ideologija Zahiragića? Spali, siluj i zakolji sve što nema bradu i ne nosi burku ili?
iako određenim centrima (ne)moći nije po volji, i sve čine da nas što više u kufr u kojem su oni pozovu. Nenadi, Kazazi, Tunje, Vukovi, filozofi, ublehe, kvaziakademici, lopovi, beskičmenjaci, priključite se karavani spasa, ili samo gledajte i plačite. Allahove odredbe ne možete promijeniti.

Znaci tapija nad vjerom, zloupotreba Allahovog imena, blacenje neistomisljenika na taj nacin sto se prozivaju kao neprijatelji islama.

Plus Saudija, njihov proizvod, njihova poslovnica, njihov isprdak.

A to nije dobro za nas - sto pametnom ne treba previse objasnjavati.
daddy-kool

#89 Re: Vehabije u strankama i vladajucim strukturama

Post by daddy-kool »

1. Imamo finansiranje iz inostranstva raznoraznih interesnih, vjerskih i lobističkih grupa kroz humanitarne organizacije, nvo, udruženja građana, korupciju i sl. To jednostavno nije moguće isključiti.
2. Vjerske slobode su zagarantovane zakonom po uzoru na pozitivne svjetske propise. Sve dok ne krše postojeće zakone ove države mogu biti i vudu vračevi, ne bi smjelo imati uticaja na njihove građanske slobode.
3. Živimo u demokratskom političkom sistemu - ako su ovi ljudi izabrani po zakonu to je dovoljno, izabran je i osuđivani ratni zločinac Fikret Abdić.
4. Nemam pojma ko su ovi, ali se (...)fobne teme se moraju fokusirati na kršenje zakona jer se u protivnom priča svodi na: "meni se ne sviđaju ovi _____" (dopuni sa vehabije,muslimani, četnici, ateisti, krkani, pederi, bajkeri, ....)
SemaSemir

#90 Re: Vehabije u strankama i vladajucim strukturama

Post by SemaSemir »

Inception1 wrote:A koja je to ideologija Zahiragića? Spali, siluj i zakolji sve što nema bradu i ne nosi burku ili?
Pa s obzirom da na profilu hvali unutrasnju politiku Saudjiske Arabije i to uzima kao primjer dobre drzave, da. Politika se svodi na spali, siluj i zakolji. Burazer mu je do prije par mjeseci locio javno, ali jebat ga locio je i kralj fahd. licemjerstvo je prva osobina arapskog politicara.
stari grad Visegrad

#91 Re: Vehabije u strankama i vladajucim strukturama

Post by stari grad Visegrad »

SemaSemir wrote:
Pa s obzirom da na profilu hvali unutrasnju politiku Saudjiske Arabije i to uzima kao primjer dobre drzave, da. Politika se svodi na spali, siluj i zakolji. Burazer mu je do prije par mjeseci locio javno, ali jebat ga locio je i kralj fahd. licemjerstvo je prva osobina arapskog politicara.
SemaSamir mozda ti je namjera da zakuhavas medju Bosnajcima...

Ti znas da:¨

Vjerske slobode su zagarantovane zakonom po uzoru na svjetske propise.
Dado34

#92 Re: Vehabije u strankama i vladajucim strukturama

Post by Dado34 »

Tema ide puno dublje nego sto vi mislite. Ukratko, BiH je podjeljena upravo da ne bi nastala mala Islamska drzava u centru Evrope, rat je bio neminovan onog momenta kad je Aljo proglasio nezavisnost. Zapad je mogao rat zaustaviti kad god je htjeo. Ne, ostavio je da se sto vise muslimanskog naroda istrijebi i raseli tokom 4 godine. Sve budnim okom prate, tako i sirenje vehabijskog pokreta u BiH. Nista ovde nije ostavljeno na slucajno.
malakh
Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
Grijem se na: ćumur
Vozim: opel vektru

#93 Re: Vehabije u strankama i vladajucim strukturama

Post by malakh »

Dado34 wrote:Tema ide puno dublje nego sto vi mislite. Ukratko, BiH je podjeljena upravo da ne bi nastala mala Islamska drzava u centru Evrope, rat je bio neminovan onog momenta kad je Aljo proglasio nezavisnost. Zapad je mogao rat zaustaviti kad god je htjeo. Ne, ostavio je da se sto vise muslimanskog naroda istrijebi i raseli tokom 4 godine. Sve budnim okom prate, tako i sirenje vehabijskog pokreta u BiH. Nista ovde nije ostavljeno na slucajno.
:thumbup:

evropa to nikada neće dozvoliti, niti će se bosna ikada raspasti...
HAVANA

#94 Re: Vehabije u strankama i vladajucim strukturama

Post by HAVANA »

A zahiragic ce ubost par milja mjesecno i prodavat muda pod bubrege.Do jednog momenta,nece to moci dugo.Urusice se mnoge stvari.Posisali su sto su mogli,nestaje,nema vise.Valja stvarat novu vrijednost a ovakvi debilcici to ne znaju.Polako,strpljen,spasen.Za sve treba vremena.Mnogo je budala bilo i proslo.Proce i ove.
ABH017

#95 Re: Vehabije u strankama i vladajucim strukturama

Post by ABH017 »

Budala i krivih drva nikad nestat neće. :D
HAVANA

#96 Re: Vehabije u strankama i vladajucim strukturama

Post by HAVANA »

Nece ali kod nas su na krivom mjestu.Nije im mjesto tu. :D
tlr

#97 Re: Vehabije u strankama i vladajucim strukturama

Post by tlr »

Image

Da ovo nije šta prelazno? Tačno me strah.
insomnia78

#98 Re: Vehabije u strankama i vladajucim strukturama

Post by insomnia78 »

Sta je ovo Milunka. Sunce ti jebem
tlr

#99 Re: Vehabije u strankama i vladajucim strukturama

Post by tlr »

Ja nisam imao hrabrosti kliknuti na "pogledajte više".

Došo vakat da i ateista pozove svevišnjeg upomoć.

Tako i ja:
O dragi Bože, milosrdni gospodaru svemira, ti koji si svuda, sve znaš i sve možeš, de me ba čupaj iz ovog sranja!
Ovo postaje neizdrživo.
HAVANA

#100 Re: Vehabije u strankama i vladajucim strukturama

Post by HAVANA »

Nek mu je reko. :lol:
Post Reply