BiH - Kipar
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
condy
#76 Re: BiH - Kipar
Meni je najbitnije da uzivam u utakmici, i da mi neki seljober sa strane ne ogadi utakmicu sa svojim kretenlukom, a takvih ne fali na utakmicama. Ustvari njih je najvise, seljoberi. Ne znam samo odakle dodju. Pored stadiona pijaca, rostilj, cevapi ko da je vasar. Dolazim na utakmice iskljucivo zbog fudbala i zbog reprezentacije, to mi je najvaznija. Desavanja na tribinama kao sto je vasar atmosfera mene ne interesuje. Svaka cast BHF-u, ali ja sam vise ljubitelj engleske atmosfere na utakmicama gdje je u prvom planu fudbal pa onda sve ostalo.
-
Fudo387
#77 Re: BiH - Kipar
Ali,condy wrote:Meni je najbitnije da uzivam u utakmici, i da mi neki seljober sa strane ne ogadi utakmicu sa svojim kretenlukom, a takvih ne fali na utakmicama. Ustvari njih je najvise, seljoberi. Ne znam samo odakle dodju. Pored stadiona pijaca, rostilj, cevapi ko da je vasar. Dolazim na utakmice iskljucivo zbog fudbala i zbog reprezentacije, to mi je najvaznija. Desavanja na tribinama kao sto je vasar atmosfera mene ne interesuje. Svaka cast BHF-u, ali ja sam vise ljubitelj engleske atmosfere na utakmicama gdje je u prvom planu fudbal pa onda sve ostalo.
i ispred engleskih stadiona je vasar.
Ne okrece se janjetina, al' se momacki jede i pije.
-
condy
#78 Re: BiH - Kipar
Engleski vaserFudo387 wrote:Ali,condy wrote:Meni je najbitnije da uzivam u utakmici, i da mi neki seljober sa strane ne ogadi utakmicu sa svojim kretenlukom, a takvih ne fali na utakmicama. Ustvari njih je najvise, seljoberi. Ne znam samo odakle dodju. Pored stadiona pijaca, rostilj, cevapi ko da je vasar. Dolazim na utakmice iskljucivo zbog fudbala i zbog reprezentacije, to mi je najvaznija. Desavanja na tribinama kao sto je vasar atmosfera mene ne interesuje. Svaka cast BHF-u, ali ja sam vise ljubitelj engleske atmosfere na utakmicama gdje je u prvom planu fudbal pa onda sve ostalo.
Ma nije fazon sto se jede i pije, popijem i ja, nego nacin kako taj perfomans izgleda. Jbg, u engleskoj ne osjetis miris cevapa na tribinama i dim od rostilja
-
Fudo387
#79 Re: BiH - Kipar
Haj dobro,condy wrote:Engleski vaserFudo387 wrote:Ali,condy wrote:Meni je najbitnije da uzivam u utakmici, i da mi neki seljober sa strane ne ogadi utakmicu sa svojim kretenlukom, a takvih ne fali na utakmicama. Ustvari njih je najvise, seljoberi. Ne znam samo odakle dodju. Pored stadiona pijaca, rostilj, cevapi ko da je vasar. Dolazim na utakmice iskljucivo zbog fudbala i zbog reprezentacije, to mi je najvaznija. Desavanja na tribinama kao sto je vasar atmosfera mene ne interesuje. Svaka cast BHF-u, ali ja sam vise ljubitelj engleske atmosfere na utakmicama gdje je u prvom planu fudbal pa onda sve ostalo.
![]()
Ma nije fazon sto se jede i pije, popijem i ja, nego nacin kako taj perfomans izgleda. Jbg, u engleskoj ne osjetis miris cevapa na tribinama i dim od rostilja
kol'ko ja to kuzim, ti bi preko noci da budes englez, pa bi umjesto cevapa okret'o hot dog i pomfrit...
Najbolje ti je ostati kod kuce, zamraciti prozore, upaliti televizor, naviti god save the queen, i zalijeviti new castle brown ajleom...
sta tebe nervira...
- Tito_i_Partija
#80 Re: BiH - Kipar
Kako ti bolan miris rostilja moze smetat'? Pa to je najbolje. 
-
condy
#81 Re: BiH - Kipar
Fudo387 wrote:
Haj dobro,
kol'ko ja to kuzim, ti bi preko noci da budes englez, pa bi umjesto cevapa okret'o hot dog i pomfrit...![]()
Najbolje ti je ostati kod kuce, zamraciti prozore, upaliti televizor, naviti god save the queen, i zalijeviti new castle brown ajleom...
sta tebe nervira...
Nije valjda da je tebi sve to oko stadiona normala ?
Kad sam isao u Francusku, ili u Njemacku gdje sam gledao Frankfurt, nisam primjerio neki seljoberizam na i oko stadiona. Cak ove navijace Frankfurta u Njemackoj smatraju nasilnim pijandurama. Medjutim, ljudi na stadionu su bili normala. Bio sam i u Slovackoj, i tamo ljudi su raja, normala. Zato ne seri da je svagdje ko kod nas.
-
Fudo387
#82 Re: BiH - Kipar
Pa nije svuda kao kod nas, iz prostog razloga sto je kod nas najzanimljivije.condy wrote:Fudo387 wrote:
Haj dobro,
kol'ko ja to kuzim, ti bi preko noci da budes englez, pa bi umjesto cevapa okret'o hot dog i pomfrit...![]()
sta tebe nervira...![]()
![]()
Nije valjda da je tebi sve to oko stadiona normala ?
Kad sam isao u Francusku, ili u Njemacku gdje sam gledao Frankfurt, nisam primjerio neki seljoberizam na i oko stadiona. Cak ove navijace Frankfurta u Njemackoj smatraju nasilnim pijandurama. Medjutim, ljudi na stadionu su bili normala. Bio sam i u Slovackoj, i tamo ljudi su raja, normala. Zato ne seri da je svagdje ko kod nas.
Ono sto ces cuti i vidjeti po bosanskim stadionima nema bolan nidje, ko bi pri zdravom razumu gledao onu kupus ligu a da nije zanimljivih
desavanja na tribinama?
-
Dr Baltazar
#83 Re: BiH - Kipar
Moramo se jednom složitihrasno38 wrote:da u pravu si 100% s tim da na gostovanja idu iskljuvo oni koji i u Zenici vriste 90 minuta. Ja opet kazem i nikada mi nece biti jasno da pored zaista odlicnih navijackih grupa u BiH a tu prije svega mislim na Manijake, Horde, Robijase, Fukare, Red Army nasu reprezentaciju iskljucivo prate Fanaticosi i to oni koji uglavnom zive vani (ali medju njima sasvim sigurno nije Insomnia jer njega zaboli za BiH i tu je samo kad treba nesto da se pljucka).leškarenje wrote:da bio,ali kako ti navijaci naprave dobru atmosferu na gostovanjima
zato sto se prate BHF i pjevaju pjesme koje oni pocinju....dok je ovdje domacem bosnji tesko podici dupe i navijati pa makar i 15 minuta,jos kaze da sjedes jer mu smetas
- BHF_Manijak
#84 Re: BiH - Kipar
Nekad je to moglo funkcionisati nakon rata neposredno, danas vise ne. Ta ideja o nekakvom zajednistvu na tribini u ovim trenucima je nerealna i ne vjerujem da ce ikada zaizivjeti vise.
-
condy
#85 Re: BiH - Kipar
@Fudo....
I toga je ofalilo u zadnje vrijeme. Ti ljudi teze dolaze do karti. Tako da npr malo ces vidjeti onih gledalaca od lokalnih klubova na stadionu. Vecinom su ljudi na stadionu koji rijrtko sta pogledaju na stadionu i na tv-u kad ne igra reprezentacija. Imaju vise love pa pokupuju karte i dodju na teferic. Slazem se da su nasi ljudi srcaniji i zanimljiviji na svoj nacin al sav taj okolni perfomans sto prati utakmicu ko da sam na koridi a ne na utakmici. I na koridi kazu bude zanimljivih desavanja, borbe prvoklasne, u sportsko zivotinjskom duhu, kome nije zanimljivo tu su lako dostupne masala ugojene zena sa izbacenim cicama na masnim stolovima sa pivskom flasom koje mrdaju kukovima odnosno izvode umjetni perfomans itd...
I toga je ofalilo u zadnje vrijeme. Ti ljudi teze dolaze do karti. Tako da npr malo ces vidjeti onih gledalaca od lokalnih klubova na stadionu. Vecinom su ljudi na stadionu koji rijrtko sta pogledaju na stadionu i na tv-u kad ne igra reprezentacija. Imaju vise love pa pokupuju karte i dodju na teferic. Slazem se da su nasi ljudi srcaniji i zanimljiviji na svoj nacin al sav taj okolni perfomans sto prati utakmicu ko da sam na koridi a ne na utakmici. I na koridi kazu bude zanimljivih desavanja, borbe prvoklasne, u sportsko zivotinjskom duhu, kome nije zanimljivo tu su lako dostupne masala ugojene zena sa izbacenim cicama na masnim stolovima sa pivskom flasom koje mrdaju kukovima odnosno izvode umjetni perfomans itd...
- insomnia78
#86 Re: RE: Re: BiH - Kipar
Dr Baltazar wrote:Moramo se jednom složitihrasno38 wrote:da u pravu si 100% s tim da na gostovanja idu iskljuvo oni koji i u Zenici vriste 90 minuta. Ja opet kazem i nikada mi nece biti jasno da pored zaista odlicnih navijackih grupa u BiH a tu prije svega mislim na Manijake, Horde, Robijase, Fukare, Red Army nasu reprezentaciju iskljucivo prate Fanaticosi i to oni koji uglavnom zive vani (ali medju njima sasvim sigurno nije Insomnia jer njega zaboli za BiH i tu je samo kad treba nesto da se pljucka).leškarenje wrote:da bio,ali kako ti navijaci naprave dobru atmosferu na gostovanjima
zato sto se prate BHF i pjevaju pjesme koje oni pocinju....dok je ovdje domacem bosnji tesko podici dupe i navijati pa makar i 15 minuta,jos kaze da sjedes jer mu smetas
![]()
[emoji106] i do zagrade, i za zagradu.

-
Officer Crabtree
#87 Re: BiH - Kipar
ne znam za vas al gledajući ove press konferencije i izjave, a naslonivši se na postavu u belgiji, ja sam totalno izgubio svako povjerenje u mešino trenersko umjeće...
nadam se da će me rezultati razuvjeriti, protiv kipra to i neće biti teško, al u velikim utakmicama mislim da nije dovoljno dobar trener...
nadam se da će me rezultati razuvjeriti, protiv kipra to i neće biti teško, al u velikim utakmicama mislim da nije dovoljno dobar trener...
-
Tyke
#88 Re: BiH - Kipar
Ma i BHF je dosta pao kao navijacka grupa. Sjecam se ranije euforije, kortea, navijackih pjesama, sad kao da je doslo do nekog zasicenja, kako dijaspore tako i momaka iz BiH, repertoar pjesama ocajan i dosta starijih i boljih pjesama se ne forsira (zgadilo mi se vise slusati "volim ljiljane" i "Bosnom behar probeharao").
Ne znam, mozda grijesim ali cini mi se da je ranije i brojnost bila daleko respektabilnija, repertoar pjesama veci i melodicniji, kao i sama prica o BHF-u.
Kad pogledas:
Dzeko u 7 utakmica 5 golova i 3 asistencije
Ibisevic 6 utakmica 5 golova i 2 asist
Pjanic 5 tekmi 1 gol i 2 asistencije
Lulic 6 tekmi 1 gol i 1 asist
Visca 6 tekmi 2 gola i 3 asist
Medo u EL dao 2 gola i 3 asistencije u kvalifikacijama EL
Tino u kvalifikacijama LE u 5 tekmi 2 gola i 2 asist
Milicevic u 7 tekmi 1 gol i 3 asist
Da ne spominjem ostale, vise sam se fokusirao na igrace prema naprijed, svi navedeni su standardni u klubovima i u odlicnim formama, izgleda ovoj reprezentaciji opasno fali Besiceva srcanost i pozrtvovanost da potjera i razbudi ostale saigrace. Ali i bez njega mi moramo da deremo guzove Kipru, pa cak i Grckoj, usudio bih se reci.
Steta je ne iskoristiti ove kvalitetne i iskusne igrace koji igraju u dobroj formi i na koje vec u narednim kvalifikacijama jedva da cemo racunati. Medjutim, odbrana nam je prespora i zato i treba taj jedan DM trkac koji ce im pomagati i presjecati potencijalne napade.
Ne znam, mozda grijesim ali cini mi se da je ranije i brojnost bila daleko respektabilnija, repertoar pjesama veci i melodicniji, kao i sama prica o BHF-u.
Kad pogledas:
Dzeko u 7 utakmica 5 golova i 3 asistencije
Ibisevic 6 utakmica 5 golova i 2 asist
Pjanic 5 tekmi 1 gol i 2 asistencije
Lulic 6 tekmi 1 gol i 1 asist
Visca 6 tekmi 2 gola i 3 asist
Medo u EL dao 2 gola i 3 asistencije u kvalifikacijama EL
Tino u kvalifikacijama LE u 5 tekmi 2 gola i 2 asist
Milicevic u 7 tekmi 1 gol i 3 asist
Da ne spominjem ostale, vise sam se fokusirao na igrace prema naprijed, svi navedeni su standardni u klubovima i u odlicnim formama, izgleda ovoj reprezentaciji opasno fali Besiceva srcanost i pozrtvovanost da potjera i razbudi ostale saigrace. Ali i bez njega mi moramo da deremo guzove Kipru, pa cak i Grckoj, usudio bih se reci.
Steta je ne iskoristiti ove kvalitetne i iskusne igrace koji igraju u dobroj formi i na koje vec u narednim kvalifikacijama jedva da cemo racunati. Medjutim, odbrana nam je prespora i zato i treba taj jedan DM trkac koji ce im pomagati i presjecati potencijalne napade.
-
condy
#89 Re: BiH - Kipar
Mesa se kao i Pape uci na reprezentacijiOfficer Crabtree wrote:ne znam za vas al gledajući ove press konferencije i izjave, a naslonivši se na postavu u belgiji, ja sam totalno izgubio svako povjerenje u mešino trenersko umjeće...
Nije dobar za repke a nikad nismo imali dovoljno dobrog osim Cire...
-
Mirza007
#90 Re: BiH - Kipar
Ako ne mozemo dobiti Kipar kuci ne zasluzujemo na SP.
Da bi dobili utakmicu sutra, moramo igrati ofanzivno sa dva napadaca u formaciji 4-4-2. Vjerujem da ce tako i biti. Napadacki dvojac Dzeko - Ibisevic. Svaka cast Djuricu ali on moze igrati u paru sa Ibisevicem, sa Dzekom malo teze jer su slicniji tipovi igraca. Mada je Visca u dobroj formi mislim da nije za 4-4-2 formacije te da mi vise odgovara 4-2-3-1.
Iako je Mesa napravio gresku protiv Belgije stavljajuci samo 3 igraca u zadnju liniju, vidjelo se da su i Spahic i Zukanovic trenutno van forme (od 4 belgijska gola ja bih Spahicu na dusi stavio 3: autogol, i izgubljeni dueli sa Hazardom te Lukakuom nakon kojih su pali drugi i cetvrti gol).
Stoga bih ja sutra zapoceo ovako:
--------------------------Begovic-------------------------
Vranjes------------Sunjic---------Cocalic----Kolasinac
-------------------Cimirot--------------------------------
--------------------------------Pjanic---------------------
-----Milicevic------------------------Lulic/Hajrovic----
-------------------Dzeko----------------------------------
--------------------------------Ibisevic-------------------
Da bi dobili utakmicu sutra, moramo igrati ofanzivno sa dva napadaca u formaciji 4-4-2. Vjerujem da ce tako i biti. Napadacki dvojac Dzeko - Ibisevic. Svaka cast Djuricu ali on moze igrati u paru sa Ibisevicem, sa Dzekom malo teze jer su slicniji tipovi igraca. Mada je Visca u dobroj formi mislim da nije za 4-4-2 formacije te da mi vise odgovara 4-2-3-1.
Iako je Mesa napravio gresku protiv Belgije stavljajuci samo 3 igraca u zadnju liniju, vidjelo se da su i Spahic i Zukanovic trenutno van forme (od 4 belgijska gola ja bih Spahicu na dusi stavio 3: autogol, i izgubljeni dueli sa Hazardom te Lukakuom nakon kojih su pali drugi i cetvrti gol).
Stoga bih ja sutra zapoceo ovako:
--------------------------Begovic-------------------------
Vranjes------------Sunjic---------Cocalic----Kolasinac
-------------------Cimirot--------------------------------
--------------------------------Pjanic---------------------
-----Milicevic------------------------Lulic/Hajrovic----
-------------------Dzeko----------------------------------
--------------------------------Ibisevic-------------------
-
Officer Crabtree
#91 Re: BiH - Kipar
Džaba ti 3 napadača tu na spisku kad samo 1 bi trebao igrati. Čak ni Višća ne bi trebao početi na desnom krilu jer nema tu šta tražiti kad ne zna centrirati ili 1 na 1 proći.. Džaba ti Medunjanin, Sušić kad samo jedan može igrati i to na granici...Tyke wrote: Steta je ne iskoristiti ove kvalitetne i iskusne igrace koji igraju u dobroj formi i na koje vec u narednim kvalifikacijama jedva da cemo racunati. Medjutim, odbrana nam je prespora i zato i treba taj jedan DM trkac koji ce im pomagati i presjecati potencijalne napade.
Dakle sa tog spiska u 11 bi trebali početi Lulić, Džeko, Pjanić i potencijalno taj Miličević koji možda može po krilu igrati...
* a Miličević ionako nije ni doputovao.
- Edin H.
#92 Re: BiH - Kipar
Blaz je imao svijetlih momenata poput Valensije (Sergej je na stoperu jedno trideset lopti izbacio), ali u principu si u pravu. Kao osobu ga ne gotivim, ali smo najozbiljnije djelovali sa njim.condy wrote:Mesa se kao i Pape uci na reprezentacijiOfficer Crabtree wrote:ne znam za vas al gledajući ove press konferencije i izjave, a naslonivši se na postavu u belgiji, ja sam totalno izgubio svako povjerenje u mešino trenersko umjeće...
nadam se da će me rezultati razuvjeriti, protiv kipra to i neće biti teško, al u velikim utakmicama mislim da nije dovoljno dobar trener...![]()
Nije dobar za repke a nikad nismo imali dovoljno dobrog osim Cire...
- Edin H.
#93 Re: BiH - Kipar
Ne mijesaj BHF sa "mene zivot razocarao" shabanima.Tyke wrote:Ma i BHF je dosta pao kao navijacka grupa. Sjecam se ranije euforije, kortea, navijackih pjesama, sad kao da je doslo do nekog zasicenja, kako dijaspore tako i momaka iz BiH, repertoar pjesama ocajan i dosta starijih i boljih pjesama se ne forsira (zgadilo mi se vise slusati "volim ljiljane" i "Bosnom behar probeharao").
Briga tebe sto nas momak robija u belgijskim kazamatima samo zbog ljubavi prema BiH i sto je zapalio rep policijskom konju.
-
Tyke
#94 Re: BiH - Kipar
Jesam li mu ja kriv sto se zamjerio policijskom konjuEdin H. wrote:Ne mijesaj BHF sa "mene zivot razocarao" shabanima.Tyke wrote:Ma i BHF je dosta pao kao navijacka grupa. Sjecam se ranije euforije, kortea, navijackih pjesama, sad kao da je doslo do nekog zasicenja, kako dijaspore tako i momaka iz BiH, repertoar pjesama ocajan i dosta starijih i boljih pjesama se ne forsira (zgadilo mi se vise slusati "volim ljiljane" i "Bosnom behar probeharao").
Briga tebe sto nas momak robija u belgijskim kazamatima samo zbog ljubavi prema BiH i sto je zapalio rep policijskom konju.
Brate, ne mora se biti huligan da bi bio vodja, ili navijac generalvo, a vala i BHF je uvijek bio pozitivan i u odlicnom izdanju na svakom gostovanju, bez incidenata i huliganstva, uvijek pice i harmonika, zajebancija pred tekmu, znas i sam.
-
Tyke
#95 Re: BiH - Kipar
Ne mozes tako pricati za Viscu, jer pogledaj koliko je golova i asistencija uknjizio u prosoj i ovoj sezoni. Sigurno nije kao Inzaghi u petercu i ofsajdu spavao, mozes i na yt pogledati njegove golove i prodore. Samo sto u klubu igra ofanzivnije i cesto je pred protivnickim golom i brije po desnoj strani.Officer Crabtree wrote:Džaba ti 3 napadača tu na spisku kad samo 1 bi trebao igrati. Čak ni Višća ne bi trebao početi na desnom krilu jer nema tu šta tražiti kad ne zna centrirati ili 1 na 1 proći.. Džaba ti Medunjanin, Sušić kad samo jedan može igrati i to na granici...Tyke wrote: Steta je ne iskoristiti ove kvalitetne i iskusne igrace koji igraju u dobroj formi i na koje vec u narednim kvalifikacijama jedva da cemo racunati. Medjutim, odbrana nam je prespora i zato i treba taj jedan DM trkac koji ce im pomagati i presjecati potencijalne napade.
Dakle sa tog spiska u 11 bi trebali početi Lulić, Džeko, Pjanić i potencijalno taj Miličević koji možda može po krilu igrati...
* a Miličević ionako nije ni doputovao.
Steta sto nema Milicevica, pomogao bi nam. Cak i Tino bi bio odlicno rjesenje iza napadaca ili desno da igra, ali Boze moj.
-
Stari
#96 Re: BiH - Kipar
Mene ozlojeđuje već i samo spominjanje tih "supkulturnih" i sliĆnih socionomskih fenomena ...a distinkciju između njih i oni koji ojkaju "mene život razoćarao" formuslisati kroz usporedbu sa onima koji cijene i štuju dijelo /i magnum opus/ muzičkog genija Šabana Bajramovića ...smatram uvelike deplasiranim....

- Edin H.
#97 Re: BiH - Kipar
Ima smisla.Stari wrote:Mene ozlojeđuje već i samo spominjanje tih "supkulturnih" i sliĆnih socionomskih fenomena ...a distinkciju između njih i oni koji ojkaju "mene život razoćarao" formuslisati kroz usporedbu sa onima koji cijene i štuju dijelo /i magnum opus/ muzičkog genija Šabana Bajramovića ...smatram uvelike deplasiranim....
![]()
-
DonieBrasco
#98 Re: BiH - Kipar
Pobjedit Kipar kako god znaju a onda za Grcku se konacno dozvati !
- red evil
#99 Re: BiH - Kipar
De sad prevedi šta si napisaoStari wrote:Mene ozlojeđuje već i samo spominjanje tih "supkulturnih" i sliĆnih socionomskih fenomena ...a distinkciju između njih i oni koji ojkaju "mene život razoćarao" formuslisati kroz usporedbu sa onima koji cijene i štuju dijelo /i magnum opus/ muzičkog genija Šabana Bajramovića ...smatram uvelike deplasiranim....
![]()
- Šibicar
#100 Re: BiH - Kipar
Smatram da bi našoj reprezentaciji puno više odgovaralo da smo prvih par utakmica igrali sa ovim autsajderima(Estonija,Kipar,Giblartar) da malo dignemo samopuzdanje,nije nam leglo što je Belgija bila u 2. kolu,nekako smo psihički nestabilni i lako padamo u depresiju,zato me i strah ove utakmice sa Kiprom,jer nama kad kola krenu nizbrdo ništa ih ne može zaustaviti,a u takvom stanju i Gibraltar nam je prijetnja.Valjda će naši sutra stisnuti zube i muda i pokazati da smo za 3 klase bolji od Kipra.