Gle miša malenog što je izašao iz rupeVariola Vera wrote: bosna je IZ i sda i vjernici
De mi odgovori ono za japan, Allaha ti.
Moderator: anex
Gle miša malenog što je izašao iz rupeVariola Vera wrote: bosna je IZ i sda i vjernici
već sam dovoljno zaradio, u januaru idem u pretoriju dobio se posao sa sobom vodim i dvije familije RVI da im se djeca imaju gdje obrazovat a žene radit, svoje sam sve prodao vašoj braći arapima po trostruko većim cjenama od zemlje u glavatičevu do stanova po sarajevu, a nešto si puno nervozan previše tih smajlija redaš, mislim razumijem tebe i tvog ahbaba bayraka morate se dokazat nije vam lako.Dr Baltazar wrote:
Sve su halal pare, ne sekiraj se ti za to. Svakako ćemo svi odgovarati na Ahiretu za svoja djela![]()
Ako misliš da je nemoguće ovo u BiH - ne radiš dovoljno
A ti si ona što je naslijedila stan u Travniku,..Klitemnestraaa wrote:http://www.6yka.com/novost/114730/sta-j ... neimastinu
Da li vi prepoznajete ovaj mindset i da li se slažete da je on nešto što nas koči?
note: ne hejtam siromašne i nije mi ćaća (kojeg svakako ni nemam) stranački uhljeb pa da mi sve pada s neba, već sam u tom istom odrasla i vremenom kako se pokušavam osamostaliti (a i malo vremena na Zapadu provela pa vidjela kako se moji vršnjaci sami snalaze) počinje me nervirati ovaj mentalitet i imam filing da me porodica koči jer se svi drže linije manjeg otpora i tretiraju kao idiota, a ne odraslu osobu koja snosi posljedice loših odluka. Sreća pa su mi svi kokuzi, jer da nisu bila bih apsolutni idiot pod staklenim zvonom kome bi sve na tanjiru postavili i ništa u životu svojim rukama ne bih umjela napraviti. Pa se postavlja pitanje otkud u nas taj mindset "ja nisam imala, ali ti ćeš sve da imaš"?
Eto svašta se ja napisah, baš mi se sviđa tema pa rekoh da čujem šta drugi vele.
To sam nedavno tek.Ci-Nick wrote:A ti si ona što je naslijedila stan u Travniku,..Klitemnestraaa wrote:http://www.6yka.com/novost/114730/sta-j ... neimastinu
Da li vi prepoznajete ovaj mindset i da li se slažete da je on nešto što nas koči?
note: ne hejtam siromašne i nije mi ćaća (kojeg svakako ni nemam) stranački uhljeb pa da mi sve pada s neba, već sam u tom istom odrasla i vremenom kako se pokušavam osamostaliti (a i malo vremena na Zapadu provela pa vidjela kako se moji vršnjaci sami snalaze) počinje me nervirati ovaj mentalitet i imam filing da me porodica koči jer se svi drže linije manjeg otpora i tretiraju kao idiota, a ne odraslu osobu koja snosi posljedice loših odluka. Sreća pa su mi svi kokuzi, jer da nisu bila bih apsolutni idiot pod staklenim zvonom kome bi sve na tanjiru postavili i ništa u životu svojim rukama ne bih umjela napraviti. Pa se postavlja pitanje otkud u nas taj mindset "ja nisam imala, ali ti ćeš sve da imaš"?
Eto svašta se ja napisah, baš mi se sviđa tema pa rekoh da čujem šta drugi vele.![]()
Šalim se,.. već ti rekoh da lijepo razmišljaš,.. bolje rečeno zdravo razmišljaš.
Ima istine u naslovu,.. u mojoj zgradi živi bar deset porodica koje imaju stan, dva,. pa i neku kuću ili vikendicu,.. a žive kvalitetom života osoba u kolektivnim centrima, krpe se sa par stoja mjesečno. Prolazi im život u čekanju boljih vremena.
Ja da mi zatreba novac bez razmišljanja bi unovčio stan i investirao ga, kako sam ga kupio tako bi ga i prodao. U svakom slučaju ne bi se patio.
Imati pasivni kapital a patiti se nema logike.
Tu je glavni uzrok našeg jada,.. nismo evoluirali ni politički ni ekonomski,..nemamo pojma šta znače sloboda i demokratija,. šuti da te ko ne čuje, ne talasaj da ne fasuješ,..insomnia78 wrote:Dobro mi ikako i guramo kad pomislis da su nas poklopile najgore stvari koje su nas mogle poklopiti. Te 500 godina pod osmanlijama te 50 u komunizmu
Daleko bio od nas. Pravi si potez napravioVariola Vera wrote:već sam dovoljno zaradio, u januaru idem u pretoriju dobio se posao sa sobom vodim i dvije familije RVI da im se djeca imaju gdje obrazovat a žene radit, svoje sam sve prodao vašoj braći arapima po trostruko većim cjenama od zemlje u glavatičevu do stanova po sarajevu, a nešto si puno nervozan previše tih smajlija redaš, mislim razumijem tebe i tvog ahbaba bayraka morate se dokazat nije vam lako.Dr Baltazar wrote:
Sve su halal pare, ne sekiraj se ti za to. Svakako ćemo svi odgovarati na Ahiretu za svoja djela![]()
Ako misliš da je nemoguće ovo u BiH - ne radiš dovoljno
Pa rat, pa ova tri nesretna naroda,koja nikako da se sloze..insomnia78 wrote:Dobro mi ikako i guramo kad pomislis da su nas poklopile najgore stvari koje su nas mogle poklopiti. Te 500 godina pod osmanlijama te 50 u komunizmu
Samo istinski mu'min to može učiniti. Allah te nagradioVariola Vera wrote:kao što rekoh nije vam lako u vašoj pravovjernoj bolesti, normalno da sam napravio pravi potez izvukao 25 ljudi sa sobom, uzeo i jare i pare, sve me čeka na gotovo, 18 januara sljeće privatni avion da nas sve odvede u novi život, što dalje od bolesnika kao ti i slični tebi.posebno sam ponosan što sam omogućio i dvojici inžinjera iz gračanice da učestvuju i zarade dobre pare kao i djeca koja idu što dalje odavde sa svojim roditeljima da ne postanu, kockari, dileri, kurve, alkoholičari, narkomani jer ih samo to čeka od takvih pravovjernih.
Amin brate. Ovaj čovjek širokih vidika to zaista i zaslužuje. I eto, nek mu taj jug bude mjesto gdje će u zdravlju i rahatluku dočekati Azraila. A sad adiooooo...Dr Baltazar wrote:Samo istinski mu'min to može učiniti. Allah te nagradioVariola Vera wrote:kao što rekoh nije vam lako u vašoj pravovjernoj bolesti, normalno da sam napravio pravi potez izvukao 25 ljudi sa sobom, uzeo i jare i pare, sve me čeka na gotovo, 18 januara sljeće privatni avion da nas sve odvede u novi život, što dalje od bolesnika kao ti i slični tebi.posebno sam ponosan što sam omogućio i dvojici inžinjera iz gračanice da učestvuju i zarade dobre pare kao i djeca koja idu što dalje odavde sa svojim roditeljima da ne postanu, kockari, dileri, kurve, alkoholičari, narkomani jer ih samo to čeka od takvih pravovjernih.
Pa da im treba zanimalo bi ih.Dr Baltazar wrote:I sam kažeš "Ne zanima ih to".
Nije smartfon samo Galaxy S7, iPhone 6/6s/7 itd. Evo recimo da nemaju svi, ali većina ima smartfon. I taj broj je velik u odnosu na kuknjavu naroda.
Evo ovo je onaj problem o kojem sam ja govorio.animals wrote:BIHje uvijek bila siromasna i bit ce za vjeke vjekova..
Ma nisam nist procitao.dale cooper wrote:Ne znam je li neko čitao do kraja članak buke koji je postavljač teme postavio u uvodu. Ako jeste skontaće da je autorica tog
teksta tipičan produkt divljajućeg konzumerizma i konzumerističkog mentaliteta koji sve i svakog gleda kroz prizmu onoga što
posjeduješ. Obični "be all you can be" bullshit pamflet. U svakom slučaju nema puno veze sa nama i razlozima našeg
siromaštva.
Ma uglavnom je na liniji promovisanja samoostvarenja koje je tako nezaobilazan elemenat potrošačkogprog321 wrote:Nije 'be all you can be ' nego 'think positive' dogma.
Pozitivne stvari se događaju pozitivnim ljudima.
True that, osim ako si rođeni baksuz pa izgubiš 4:0 od Belgije
Poenta je u katarzi. U mentalitetu.Vizionar 1985 wrote:Ma nisam nist procitao.dale cooper wrote:Ne znam je li neko čitao do kraja članak buke koji je postavljač teme postavio u uvodu. Ako jeste skontaće da je autorica tog
teksta tipičan produkt divljajućeg konzumerizma i konzumerističkog mentaliteta koji sve i svakog gleda kroz prizmu onoga što
posjeduješ. Obični "be all you can be" bullshit pamflet. U svakom slučaju nema puno veze sa nama i razlozima našeg
siromaštva.
Svak se moze obogatit lako i izglavit iz siromastva, ak je spreman bit Hladnokrvan.
Ono ubijat, klat, pljackat itd. zlo cinit i sl.
Gazit preko svega i svakoga.
Eto Elita, Mocnici, Imucni postali to svi postenjem, cast Izuzetcima koji su Inovacijama i sl.
postali to, a opet i vecina njih je iz tih krugova dolazilo.
Bil Gejts, Lari Pejdz, Sergej Brim itd. vec bili iz Elitistickih Porodica i neko od Elita ih podrzao.
Znaci da bi postali navedeno morate biti ovo=![]()
Sto se tice Njemacke i nas nismo slicni, slicne drzave ni Geografski itd.
Geografski Njemacka ravnica mi brdsko-planinska i krs.
Cini se Ljudima samo da Njemacka nema nista, i Japan.
Imaju i oni Resursa itd. itekako.
Ja vozim mercedesa.dale cooper wrote:Ma uglavnom je na liniji promovisanja samoostvarenja koje je tako nezaobilazan elemenat potrošačkogprog321 wrote:Nije 'be all you can be ' nego 'think positive' dogma.
Pozitivne stvari se događaju pozitivnim ljudima.
True that, osim ako si rođeni baksuz pa izgubiš 4:0 od Belgije
društva. To samoostvarenje je uvijek u biti vezano za materijalne vrijednosti.
Nije to baksuzluk, to je biti loš.
Jb mentalitet.Tesla10 wrote:Poenta je u katarzi. U mentalitetu.Vizionar 1985 wrote:
Ma nisam nist procitao.
Svak se moze obogatit lako i izglavit iz siromastva, ak je spreman bit Hladnokrvan.
Ono ubijat, klat, pljackat itd. zlo cinit i sl.
Gazit preko svega i svakoga.
Eto Elita, Mocnici, Imucni postali to svi postenjem, cast Izuzetcima koji su Inovacijama i sl.
postali to, a opet i vecina njih je iz tih krugova dolazilo.
Bil Gejts, Lari Pejdz, Sergej Brim itd. vec bili iz Elitistickih Porodica i neko od Elita ih podrzao.
Znaci da bi postali navedeno morate biti ovo=![]()
Sto se tice Njemacke i nas nismo slicni, slicne drzave ni Geografski itd.
Geografski Njemacka ravnica mi brdsko-planinska i krs.
Cini se Ljudima samo da Njemacka nema nista, i Japan.
Imaju i oni Resursa itd. itekako.
Imamo i mi resursa kad smo već kod toga.
Optimisticno, ali nikad mi necemo biti Njemacka..Tesla10 wrote:Evo ovo je onaj problem o kojem sam ja govorio.animals wrote:BIHje uvijek bila siromasna i bit ce za vjeke vjekova..
Mi i dalje proživljavamo živote i nosimo i dalje isti mentalitet koje su nam živjeli i imali naši pradjedovi.
Zašto je Bosna siromašna? Zašto bi i dalje moralo da bude ovakvo stanje kakvo je danas?
Pa moji ljudi jedna Njemačka je primjer kako se stanje može promijeniti iz temelja.
Od onakvog fašističkog režima koji je vladao u periodu od ne znam tačno 33-45 godine prošlog stoljeća došli su do Njemačke koja je danas primjer kosmopolitizma.
Ako su oni mogli možemo i mi.
A Njemačka je samo jedan primjer u moru primjera.