US presidential election - Trump vs Hillary

Post Reply

Pobjednik izbora će biti:

Poll ended at 04/10/2016 14:57

1. Donald Trump
72
32%
2. Hillary Clinton
141
62%
3. izbori će se prolongirati zbog vanrednih okolnosti u USA ili svijetu
14
6%

Total votes: 227

Challenger__

#76 Re: US presidential election - Trump vs Hillary

Post by Challenger__ »

jeza u ledja wrote:Nece im sigurno biti klijent u stilu oligarha sto bi Trump bio sigurno.
Ni vice versa.

Nešto drugo je on htio reći, baš me zanima šta... :zzzz:
Acid25

#77 Re: US presidential election - Trump vs Hillary

Post by Acid25 »

Challenger__ wrote:Možeš li pojasniti ovo... Šta će im raditi baba?
Dobro to je loše napisano. Ali ono što hoći reći je da niko u Americi ne govori o Hillary. Obama će ispasti pravi mlakonja u odnosu na nju. Mislim da će njena vanjska politika biti puno žešća. To znači više problema i za Rusiju. Istina je da se većina Amerikanaca ne slaže sa trenutnom politikom, a opet svi govore o Trumpu klaunu. Nikoga nije briga za bitne teme.
Šta to Hillary ima dobro za ponuditi? Ali to nije bitno, bitno je da klaun ne bude predsjednik. :roll:
Putin će slaviti 3 dana ako Trump dobije izbore jer slijedi dominacija Rusije! :lol:
Image
jeza u ledja

#78 Re: US presidential election - Trump vs Hillary

Post by jeza u ledja »

Clinton ce sigurno biti vise "hawkish" u foreign policy nego Obama. Dzesh vise kad je podrzavaju neocons.
Challenger__

#79 Re: US presidential election - Trump vs Hillary

Post by Challenger__ »

Acid25 wrote:...
OK, razumijem....

- Nešto drugo me ponukalo da te pitam. Naišao sam (ne mogu sad da tražim) na par jakih autora, "Kremljologa", koji tvrde zanimljivu stvar. Po njima, uprkos prividnoj slici, Kremlj priželjkuje Hillary. Argumentacija je da ona pripada političkoj školi koja je sasvim predvidljiva dok je Trump, uprkos tvrdnjama da želi saradnju a ne konfrontaciju sa RF, potpuno nepredvidiv. On je, kao, znatno veći izazov.

Ne kažem da to uistiniu jeste tako ali mi je tvrdnja privukla pažnju.

Toliko.
jeza u ledja

#80 Re: US presidential election - Trump vs Hillary

Post by jeza u ledja »

Zakljucit sta tacno hoce Moskva je ko predvidjati vremensku prognozu.
omar little

#81 Re: US presidential election - Trump vs Hillary

Post by omar little »

prizeljkujem i ja plasman na svjetsko.
Acid25

#82 Re: US presidential election - Trump vs Hillary

Post by Acid25 »

jeza u ledja wrote:Zakljucit sta tacno hoce Moskva je ko predvidjati vremensku prognozu.
:lol: :lol: :lol: :lol:
Ima smisla, jer sa budalom ne znaš na čemu si. Trump danas kaže jedno a sutra drugo, onda treći dan dokazuje da to nije rekao... :mrgreen:
Ima dobre veze sa Rusima po pitanju biznisa, ali oni znaju otprilike šta očekivati od Hillary kao što Challenger reče. Hillary Old School!
jeza u ledja

#83 Re: US presidential election - Trump vs Hillary

Post by jeza u ledja »

Ma mislim pitanje je koliko Rusi znaju sta hoce i sta je uopste u njihovom interesu. Ni oni sigurno nisu Borg pa da svi razmisljaju isto.
Sta hoce Putin, ne znam, osim da ocigledno zele prosiriti svoj uticaj, a to vec uspjesno rade, od Sirije, pa do Filipina. Zele povratiti balans iz Hladnog Rata. Sto se tice odnosa sa Trumpom, da, konvencionalna logika nalaze da dvije najvece nuklearne sile ne zele budalu na komrliu one druge zemlje, no nisam siguran koliko Putin&Co idu logikom.
Sigurno je da bi bar u pocetku Trump bio najveca raja sa Putinom i pustio ga da se igra u svom dvoristu, za razliku od Clintonove, ili vjerovatno bilo kog drugog konvencionalnog americkog politicara. Meni je tesko zamisliti da bi Trump iskreno znao sta radi. On u ovhi godinu dana misli nije uopste dokazao da je ozbiljan i pametan covjek, nevezano za politiku uopste. Mislim da je cak pokazao elemente podloznosti uticaju ruskih obavjestajnih sluzbi, ko kakva naivna sobarica iz one spijunske serije. :D Ja mu ne bih dao da vodi ni kakvo selo, a kamo li najsnazniju drzavu na svijetu.
ek0

#84 Re: US presidential election - Trump vs Hillary

Post by ek0 »

-
Last edited by ek0 on 08/11/2016 22:44, edited 1 time in total.
KB9

#85 Re: US presidential election - Trump vs Hillary

Post by KB9 »

sherbett wrote:
KB9 wrote:u startu sam reko bolje iko drugi nego hilari tako da bolje tramp definitivno
ja se ne mogu odlučiti..
al on je debil žešći..on nije baš čist..meni se čini da on ne kuži politiku.
Ova je pak premazana, prikrivena..sotona valjda..šta ja znam..
hilari je cisto zlo, tramp ma kolko bio debil ne moze bit gori od nje za ostatak svijeta
jeza u ledja

#86 Re: US presidential election - Trump vs Hillary

Post by jeza u ledja »

KB9 wrote:
sherbett wrote:
KB9 wrote:u startu sam reko bolje iko drugi nego hilari tako da bolje tramp definitivno
ja se ne mogu odlučiti..
al on je debil žešći..on nije baš čist..meni se čini da on ne kuži politiku.
Ova je pak premazana, prikrivena..sotona valjda..šta ja znam..
hilari je cisto zlo, tramp ma kolko bio debil ne moze bit gori od nje za ostatak svijeta
Hilari je "cisto zlo" kao i svaki prethodni americki predsjednik. Trump...nisam siguran kako bih ga nazvao....ali je nedvojbeno opasniji za citav svijet.
KB9

#87 Re: US presidential election - Trump vs Hillary

Post by KB9 »

necemo se sad ubjedjivat, nema nikakve logike jer oba branimo ciste pretpostavke
jeza u ledja

#88 Re: US presidential election - Trump vs Hillary

Post by jeza u ledja »

KB9 wrote:necemo se sad ubjedjivat, nema nikakve logike jer oba branimo ciste pretpostavke
Pa ne bas. Za Hillary Clinton se otprilike zna sta se moze ocekivati, a za tebe predstavlja "cisto zlo", sto nisi obrazlozio.

S druge strane Donald Trump je taj za kojeg samo mozemo pretpostavljati vecinu stvari, ali na osnovu citavog spektra idiotskih izjava i poteza, te cjelokupnog njegovog zivotnog opusa. Donald Trump je taj koji ne shvata ulogu i smisao postojanja nuklearnog naoruzanja, te ga samo to cini najopasnijim mogucim covjekom za buducnost planete.
KB9

#89 Re: US presidential election - Trump vs Hillary

Post by KB9 »

jeza u ledja wrote:
KB9 wrote:necemo se sad ubjedjivat, nema nikakve logike jer oba branimo ciste pretpostavke
Pa ne bas. Za Hillary Clinton se otprilike zna sta se moze ocekivati, a za tebe predstavlja "cisto zlo", sto nisi obrazlozio.

S druge strane Donald Trump je taj za kojeg samo mozemo pretpostavljati vecinu stvari, ali na osnovu citavog spektra idiotskih izjava i poteza, te cjelokupnog njegovog zivotnog opusa. Donald Trump je taj koji ne shvata ulogu i smisao postojanja nuklearnog naoruzanja, te ga samo to cini najopasnijim mogucim covjekom za buducnost planete.
sto je hilari bila i sto moze bit ako bude glavna nisu ni slicne stvari, pretpostavke i nista vise, trenutno mozemo imat samo misljenja zasnovana na nagadjanjima i nista vise te zbog toga rasprave nemaju svrhe
jeza u ledja

#90 Re: US presidential election - Trump vs Hillary

Post by jeza u ledja »

O Trumpu neko moze imati toliko nedefinisano misljenje samo zasnovano na neznanju, pod jedan, ili na idiotizmu, pod dva. Izmedju toga ne postoji nista. Izbor za ostale je poprilicno jednostavan.
Challenger__

#91 Re: US presidential election - Trump vs Hillary

Post by Challenger__ »

jeza u ledja wrote:...
DIgresija. Imaš li kakva predviđanja u odnosu na tenzije povodom Sirije? Hoće li ovo Administracija "iskulirati" do kraja mandata ili je moguća eskalacija prije izbora, odnosno prije dana inauguracije novog predsjednika?

Kakva su tvoja lična predviđanja?
Acid25

#92 Re: US presidential election - Trump vs Hillary

Post by Acid25 »

Wikileaks releases over 2,000 emails from Clinton campaign chair
http://on.rt.com/7rba
To je taj tajming...
Jack Be Nimble

#93 Re: US presidential election - Trump vs Hillary

Post by Jack Be Nimble »

Acid25 wrote:Wikileaks releases over 2,000 emails from Clinton campaign chair
http://on.rt.com/7rba
To je taj tajming...
Tresla se suma, rodio se mis.

Pogotovo danas kada je izaslo ovo u vezi Trumpa i hvatanja zena tesko da ce iko ovo primjetiti. Ali dobro imaju jos ovih e-maila, mozda cuvaju pravu stvar za kraj.
Drvenija87

#94 Re: US presidential election - Trump vs Hillary

Post by Drvenija87 »

Trump self destruction

Americans have been conned by Trump!
Jack Be Nimble

#95 Re: US presidential election - Trump vs Hillary

Post by Jack Be Nimble »

Meni je smijesno da je ovako nesto cucalo na nekom kompjuteru a da niko do sada nije objavilo. Pa neko je to morao cuti 2005, tada kada je Trump bio glavna rality zvijezda, to je bilo pravo vrijeme da se ovako nesto izbaci u medije. Kako mozes imati nesto ovako bombasticno za javnu licnost i cekati 9 godina da bi objavio :?
L u c i f e r

#97 Re: US presidential election - Trump vs Hillary

Post by L u c i f e r »

Jack Be Nimble wrote:Meni je smijesno da je ovako nesto cucalo na nekom kompjuteru a da niko do sada nije objavilo. Pa neko je to morao cuti 2005, tada kada je Trump bio glavna rality zvijezda, to je bilo pravo vrijeme da se ovako nesto izbaci u medije. Kako mozes imati nesto ovako bombasticno za javnu licnost i cekati 9 godina da bi objavio :?
isto kao što se i plava haljina sa flekom sperme čuvala neoprana mjesecima
walk_M-A-N

#98 Re: US presidential election - Trump vs Hillary

Post by walk_M-A-N »

L u c i f e r wrote:
Jack Be Nimble wrote:Meni je smijesno da je ovako nesto
cucalo na nekom kompjuteru a da niko do sada nije objavilo. Pa neko je
to morao cuti 2005, tada kada je Trump bio glavna rality zvijezda, to je
bilo pravo vrijeme da se ovako nesto izbaci u medije. Kako mozes imati
nesto ovako bombasticno za javnu licnost i cekati 9 godina da bi objavio
:?
isto kao što se i plava haljina sa flekom sperme čuvala neoprana
mjesecima
O majko gluposti, bezgranične.. Upališ dnevnik federalni, oni o izvinjenju Trampa za prastaru nebitnu izjavu o fatanju, dođeš na forum, isto. Ništa pametno.
Evo linka, umjesto krađe Kim metnite bilo koji drugu dnevnu besmislicu, koja dobije više prostora od ovih 5 stvari.
http://theantimedia.org/5-stories-ignor ... ardashian/

Za to vrijeme, dva idiota se takmiče za predsjednika nuklearne sile, od kojih je jedna najavila još žešći pristup prema Rusiji, a već je znala uništiti državu, ne priča bezveze. To je bilo ima 3 mjeseca, ne mogu tražiti. Stavljao sam i statistiku njenih izjava, najratoborniji kandidat u kampanji.
http://theantimedia.org/us-closes-war-russia/
The US Edges Dangerously Closer to War with Russia: What You Aren’t Being Told

Ne znam ko je gori, kradu ogromne pare, što fondacija što porezi, lažu kad zinu, nemoralni su do kraja, ali to je sve američki problem, ima i na forumu njihovih glasnopisaca. Mene brine rat, nuklearni, i predsjednik psihopata.
Fudo387

#99 Re: US presidential election - Trump vs Hillary

Post by Fudo387 »

walk_M-A-N wrote: Mene brine rat, nuklearni, i predsjednik psihopata.
Ma djaba se sekiras, nije Putin bas tol'ko lud.
Jack Be Nimble

#100 Re: US presidential election - Trump vs Hillary

Post by Jack Be Nimble »

Fudo387 wrote:
walk_M-A-N wrote: Mene brine rat, nuklearni, i predsjednik psihopata.
Ma djaba se sekiras, nije Putin bas tol'ko lud.
Uostalom sta ce im nuklearni rat ili bilo kakav sukob gdje moraju slati trupe kada je lakse sjediti za kompjutorom i napadati putem tastature.

Mogu male drzave tipa sirije i BiH ratovati za ameriku i rusiju, ali te dvije drzave nemaju interesa da medjusobno dijele žrtve.
Post Reply