Ma ne znam.Euridika wrote:Konkretno za ove subvencije: PIO/MIO i kantonalna ministarstva rada, socijalne politike itd. šalju mjesečne izvještaje elektroprivredama o korisnicima penzija/socijalne pomoći (koji upadaju u ovaj okvir koji je definisala Vlada), a elektroprivrede to onda uparuju sa ostvarenom mjesečnom potrošnjom el. energije, pa ako ispuniš oba uslova, računa ti se subvencija. Mislim da to ide po automatizmu, ne treba ništa ganjati papire. Eventualno se zna desiti da neki mjesec se ljudima povećaju primanja iznad ovog minimalnog iznosa ili imaju veću potrošnju, pa im se taj mjesec ne obračuna subvencija, a već naredni obračuna (ako se opet ispune oba uslova).Vizionar 1985 wrote:
Eru sve to stoji al ne znamo nas pola kak to ostvarit nit imamo para za to da ostvarimo.
Ovo kod nas je kao u Asteriks i Obeliks crtanom.
Papirologije i procedura ima sijaset da se to ostvari, a opet nije sigurno da ces ostvarit.
Ali, kao što sam već ranije rekla, ovo je opet samo minimalni pomak. Šta znači npr. 100k domaćinstava od ukupno njih npr. 900k za naše društvo, koje je u ekonomskom glibu već 25 godina...
Stari min penziju prima.
Mi svi nezposleni bez socijale, snalazimo se radom na crno.
Ne znam sta da kazem, kak znam procedura je. Mozda grijesimo.
Mi jos nekako i uspijevamo platit a komsija ne znam hocel.
I on na crno radi, mane nikakvih primanja.
Sve teze.