Bogić Bogićević - totalno odlijepio ili?

Locked
Edin H.

#76 Re: Napustio nas je Bogić Bogićević

Post by Edin H. »

Paul F. wrote:Čuo sam ja poodavno tu priču o planovima za smanjenje broja ljudi na planeti. "Prednost" naravno imaju siromašni. Čak navodno nije preporučljivo kupovati najjeftinije prehrambene proizvode. Meni je to naravno zvučalo nevjerovatno ali informacija je došla iz vrlo ozbiljnih i obaviještenih krugova.
Nije to nista novo, pa ni nepoznato, poznati ekonomista Robert Maltus je tvrdio da su za ekonomiju ratovi i epidemije dobra stvar.

Medjutim, vjerovati u neku globalnu zavjeru, come on.

Ali bez obzira, Bogica za predsjednika. :thumbup:
The BEN10

#77 Re: Bogić Bogićević - totalno odlijepio ili?

Post by The BEN10 »

U vezi sa postom što neko napisa da ljudi sve češće umiru u četrdesetim: možda umiru počesto u našim subjektivnim zapažanjima, ali je životni vijek sve duži i duži. Statistički i zvanično.
cyprus

#78 Re: Napustio nas je Bogić Bogićević

Post by cyprus »

Paul F. wrote:
cyprus wrote:
uglavnomja wrote:...projekat smanjenja populacije ide odavno...
Izvinit ćeš, ali ovo je ili jedna velIKa budalaština, ili su ti koji sprovode projekat jako loši u tome... Populacija Zemlje vrtoglavo raste, a života dob se skoro svugdje povećava... Čak se i za životni standard može reći da skoro svugdje raste...
Pa upravo činjenica što populacija Zemlje vrtoglavo raste daje smisao ovim projektima koji su dugoročni. Što se životnog vijeka tiče, primjetit ćeš da u Bosni ljudi počesto umiru u četrdesetim.
Ti ozbiljan? Jeste, umiru u 40-tim... Umiru neki i u 20-tim... I bebe umiru... Samo što je to sad incident kad neko umre mlad, a nekad je bilo sasvim uobičajeno i često...

PS Kata ne konta... Jebiga, do mene je, mislio sam da će skontat :sad:
Last edited by cyprus on 02/10/2016 18:46, edited 3 times in total.
L u c i f e r

#79 Re: Napustio nas je Bogić Bogićević

Post by L u c i f e r »

nek mu je rahmet duši
Paul F.

#80 Re: Napustio nas je Bogić Bogićević

Post by Paul F. »

cyprus wrote: Poenta je da riječ ALI nema šta tražiti na tom mjestu, jer se njome aludira da je inače u suprotnosti to što je neko mentalni komunista i to što je uradio dobru stvar za BiH... Te dvije stvari nisu u suprotnosti, čak naprotiv...
Je tebe cijenim kao forumaša i sa uživanjem čitam tvoje postove. Ali ovo je čista provokacija i trolanje. Neki smatraju da komunisti nisu Bosni donijeli dobro. Ja lično mislim da jesu ali to nije tema.
cyprus

#81 Re: Napustio nas je Bogić Bogićević

Post by cyprus »

Paul F. wrote:
cyprus wrote: Poenta je da riječ ALI nema šta tražiti na tom mjestu, jer se njome aludira da je inače u suprotnosti to što je neko mentalni komunista i to što je uradio dobru stvar za BiH... Te dvije stvari nisu u suprotnosti, čak naprotiv...
Je tebe cijenim kao forumaša i sa uživanjem čitam tvoje postove. Ali ovo je čista provokacija i trolanje. Neki smatraju da komunisti nisu Bosni donijeli dobro. Ja lično mislim da jesu ali to nije tema.
Da, i ja to smatram, a učinilo mi se da Kata ne smatra i na to sam aludirao... Ali ne znam zašto bi se to smatralo provokacijom i trolanjem? :-)

Pričamo o jednom komunisti koji je bio dobar za BiH... Nije offtopic...
Paul F.

#82 Re: Napustio nas je Bogić Bogićević

Post by Paul F. »

cyprus wrote: Da, i ja to smatram, a učinilo mi se da Kata ne smatra i na to sam aludirao... Ali ne znam zašto bi se to smatralo provokacijom i trolanjem? :-)

Pričamo o jednom komunisti koji je bio dobar za BiH... Nije offtopic...
Znam da smo istomišljenici po pitanju koje nema veze sa ovom temom. I jeste trolanje izvinućeš.
Better Man

#83 Re: Bogić Bogićević - totalno odlijepio ili?

Post by Better Man »

Bogić Bogičević je jedan od najvećih sinova Bosne i Hercegovine i ono što je on uradio za istu je nemjerljivo i svi ovi današnji političari mu nisu ni do nožnog palca. Kad bi mene pitali glat bi dao njemu i Jovi Divjaku da vode ovu državu.
Paul F.

#84 Re: Bogić Bogićević - totalno odlijepio ili?

Post by Paul F. »

Better Man wrote:Bogić Bogičević je jedan od najvećih sinova Bosne i Hercegovine i ono što je on uradio za istu je nemjerljivo i svi ovi današnji političari mu nisu ni do nožnog palca. Kad bi mene pitali glat bi dao njemu i Jovi Divjaku da vode ovu državu.
Vjerovatno si upravu. Mada neki umni ljudi sa naše strane smatraju da da je onda reko "more komotno", Jugoslavija bi bila sačuvana i ne bi bilo rata u BiH. Nisam pametan.
Paul F.

#85 Re: Bogić Bogićević - totalno odlijepio ili?

Post by Paul F. »

Black swan wrote:ljudi
planeta može podnijeti 100 milijardi bez problema, ali normalnih ljudi

ali ne može podnijeti 10 milijuna superultra bogatih koji sve uništiše

prodali su vam šuplju
Ne znam. Voda, zrak, smeće...
muha_sa

#86 Re: Bogić Bogićević - totalno odlijepio ili?

Post by muha_sa »

Paul F. wrote:
Better Man wrote:Bogić Bogičević je jedan od najvećih sinova Bosne i Hercegovine i ono što je on uradio za istu je nemjerljivo i svi ovi današnji političari mu nisu ni do nožnog palca. Kad bi mene pitali glat bi dao njemu i Jovi Divjaku da vode ovu državu.
Vjerovatno si upravu. Mada neki umni ljudi sa naše strane smatraju da da je onda reko "more komotno", Jugoslavija bi bila sačuvana i ne bi bilo rata u BiH. Nisam pametan.
uvedena vojna uprava i tako Juga sacuvana :?
Paul F.

#87 Re: Bogić Bogićević - totalno odlijepio ili?

Post by Paul F. »

muha_sa wrote:
Paul F. wrote:
uvedena vojna uprava i tako Juga sacuvana :?
Kežem da nisam pametan. Valjda bi pohapsili Tuđmana i i slične i to je to. Nakon toga Milošević ukida komandu nad JNA i komanduje sporednim kanalima.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#88 Re: Bogić Bogićević - totalno odlijepio ili?

Post by Truba »

Paul F. wrote:
Black swan wrote:ljudi
planeta može podnijeti 100 milijardi bez problema, ali normalnih ljudi

ali ne može podnijeti 10 milijuna superultra bogatih koji sve uništiše

prodali su vam šuplju
Ne znam. Voda, zrak, smeće...
naravno necemo moci zivjeti kao amerikanci
kojima ni 4 planete velicine jupitera nisu dovoljne
zateznistub

#89 Re: Bogić Bogićević - totalno odlijepio ili?

Post by zateznistub »

DA mi je samo znati šta je to siroti Bogi slagao? :shock:

...i ču' izvikan lik... e svasta na ovom jadnom forumu možeš pročitati...
Dope_Man

#90 Re: Bogić Bogićević - totalno odlijepio ili?

Post by Dope_Man »

Ajde razne suplje teorije i mogu skontati, ali ovo o smanjenju populacije.. pa kako se iko moze na to loziti? Podaci govore dovoljno da je i petogodisnjaku jasno da je to glupost. Samo u zadnjih 100 godina populacija je skocila 2.5-3X sa nekih 2-2.5 milijarde na 7 milijardi. Istovremeno zivotni vijek se uduplao (sto je i direktno povezano sa brzim rastom populacije) i neko pored toga moze tvrditi da je u toku projekat depopulacije? :-)

Kao sto neko gore rece, ocito rade veoma los posao ti ''projektanti''.
zateznistub

#91 Re: Bogić Bogićević - totalno odlijepio ili?

Post by zateznistub »

:thumbup:
stari grad Visegrad

#92 Re: Bogić Bogićević - totalno odlijepio ili?

Post by stari grad Visegrad »

"odlijepio" - ruzna rijec....

A je li selotejp, super ljepilo, neki fix, ljepilo za drvo ili obicno za papir? :roll:
Sanjarko

#93 Re: Bogić Bogićević - totalno odlijepio ili?

Post by Sanjarko »

Danguba

#94 Re: Bogić Bogićević - totalno odlijepio ili?

Post by Danguba »

Ustati pa ga spomenuti.

Vjerovatno sada nije vrijeme ali sam siguran da ce takav imati bar svoju bistu zasluznih za ovu drzavu.

Njegovo privatno misljenje o globalnom svijetu, ne zelim komentarisati jer na to svako ima pravo. Sta god da je izjavio, u mojim ocima nece biti manji.
Sanjarko

#95 Re: Bogić Bogićević - totalno odlijepio ili?

Post by Sanjarko »

Vizionar 1985 wrote:http://www.indexmundi.com/factbook/fiel ... ility-rate

Nije dugo azurirana al evo. :izet:
http://rationalwiki.org/wiki/Depopulati ... acy_theory
Population is still technically growing, but according to the United Nation Population Division’s numbers, that growth is slowing dramatically.

The United Nations Population Division (UNPD) is the most reliable source of population statistics in the world, which is why we use their numbers for our videos. And, according to the UNPD, population growth will continue to slow down over the next few decades. In fact, if current trends persist, our growth will halt right around 8 billion by 2045. After that, our numbers will start to fall off, slowly at first, and then faster.
https://overpopulationisamyth.com/conte ... ease-relax

E sad jel ovo neki plan, prirodno itd.
To je vec drugi par opanaka.
Sanjarko

#96 Re: Bogić Bogićević - totalno odlijepio ili?

Post by Sanjarko »

Spor mi je net a i zvuk ne radi dugo pa ne znam sta je sve trkeljao.
zateznistub

#97 Re: Bogić Bogićević - totalno odlijepio ili?

Post by zateznistub »

Danguba wrote:Ustati pa ga spomenuti.

Vjerovatno sada nije vrijeme ali sam siguran da ce takav imati bar svoju bistu zasluznih za ovu drzavu.

Njegovo privatno misljenje o globalnom svijetu, ne zelim komentarisati jer na to svako ima pravo. Sta god da je izjavio, u mojim ocima nece biti manji.
Sanjarko

#98 Re: Bogić Bogićević - totalno odlijepio ili?

Post by Sanjarko »

Vizionar 1985 wrote:Spor mi je net a i zvuk ne radi dugo pa ne znam sta je sve trkeljao.
Vizionar 1985 wrote:
Vizionar 1985 wrote:http://www.indexmundi.com/factbook/fiel ... ility-rate

Nije dugo azurirana al evo. :izet:
http://rationalwiki.org/wiki/Depopulati ... acy_theory
Population is still technically growing, but according to the United Nation Population Division’s numbers, that growth is slowing dramatically.

The United Nations Population Division (UNPD) is the most reliable source of population statistics in the world, which is why we use their numbers for our videos. And, according to the UNPD, population growth will continue to slow down over the next few decades. In fact, if current trends persist, our growth will halt right around 8 billion by 2045. After that, our numbers will start to fall off, slowly at first, and then faster.
https://overpopulationisamyth.com/conte ... ease-relax

E sad jel ovo neki plan, prirodno itd.
To je vec drugi par opanaka.
:evil:
vazi

#99 Re: Bogić Bogićević - totalno odlijepio ili?

Post by vazi »

U potpunosti se slazem :thumbup:
daddy-kool

#100 Re: Bogić Bogićević - totalno odlijepio ili?

Post by daddy-kool »

Paul F. wrote:
Niko ne zna šta bi se desilo da je tada uvedeno vanredno stanje i da je JNA pohapsila rukovodstva po Sloveniji i Hrvatskoj. Činjenica je da je to bio zadnji srpski pokušaj očuvanja SFRJ u njenim granicama, doduše satkan po srpsko-ruskoj komunističkoj matrici. (Bilo je tad i nekih konsultacija sa Moskvom ako se dobro sjećam.) Nakon neuspjeha uvođenja vanrednog stanja, i po otcjepljenju Slovenije i Hrvatske, stupa na scenu velikosrpski plan - raspad Jugoslavije se prihvata ali po cijenu da svi Srbi ostanu u jednoj državi. Bogić je tu vrlo moralno postupio, a kakva bi bila alternativna historija u suprotnom je čisto nagađanje.

Sad kada gledam ovaj intervju, izgleda naivno i pravi se da zna više nego što realno zna.
Locked