supercali wrote:
A da dam primjer srdjana aleksica
Onda da ne pominjem moje komsije u ratu
Jedan ratko drugi dejan koji su bili u armiji bih od prvog dana a prvi je i zivot dao za nju drugom ubili kcerku od 8 godina
Kako mozete generalizirati tako sve a ne znate o njima nista
To sto pises bi mogao pisati da je jedan od tvojih komsija to napisao a ovoga sigurno ne znas i me mozes reci nista o njemu
Kao sto se ucenik zaletio pa onda kasnije brisanje i editovanje
Totalno mijesas kruske i jabuke.
Mislim da je prilicno sumnjivo sto u zadnjih nekoliko sedmica pojedinci odlucuju da na svojim fb profilima, u novinama, itd., odlucuju da postanu veci Gandiji od Mahatme. Obicno su to udarci u dijelove koji najvise bole; ne dam vam DJECU, necu dopustiti da moje DIJETE prodje sto sam ja prosao ...
To su ocajnicki velikosrpski pokusaji da se zrtva ponovo ususka ... mozda ne za genocida, vec da "Bosna sapatom padne".
Naravno da je na drugoj strani bilo ljudi koji su sacuvali obraz i cast. Danas ti ljudi nosa ne smiju pomoliti i to je ono sto je bitno.
Srpsko drustvo je nesposobno za katarzu, obnovu, cak ni za istinsko prosvjetljenje ... sve im kasni.
Sto se Srba na nasoj strani tice, to dzaba spominjes ... to je nas svijet koji je sve prolazio zajedno s nama.
Najgora stvar koja se Bosnjacima moze desiti je da postanu kopije Srba i Hrvata (u smislu sovinizama). Ne da ne postoji opasnost ali su mogucnosti da se to desi vrlo male ... barem mislim i vjerujem da je tako.