Bivši branitelj: ‘Uzeli ste mi mladost, ali sina vam ne dam’

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

insomnia78

#76 Re: RE: Re: RE: Re: Bivši branitelj: ‘Uzeli ste mi mladost, ali sina vam ne dam’

Post by insomnia78 »

supercali wrote:
insomnia78 wrote:
supercali wrote: Pa kes ki se trabjen monsje
Malo si pobjegao pa bi ratovao malo iz seste pariske
Kakve veze to ima sa dogadjajima iz 90-tih?
Pa ima jer si pobjegao tada kad su malo klali a tada nije bila pariska nego neka druga vjerovatno brigada
[emoji1]
Garava, tad je bila garava brigada
supercali

#77 Re: Bivši branitelj: ‘Uzeli ste mi mladost, ali sina vam ne dam’

Post by supercali »

Gdje ces bolan u afriku
Fino ti to dijete u le mans a vi tamo ratujte pa da mozes opet pricati malo su nas klali

Sto ne mogu ovog licemjerja i dvolicnosti osobine koje krase narode u bih posebno u zadnjih 20 godina
dezurni_ucenik

#79 Re: Bivši branitelj: ‘Uzeli ste mi mladost, ali sina vam ne dam’

Post by dezurni_ucenik »

Voljeli bi salonjerosi da se proslost zaboravi i da se uvede neka vrsta cenzure na spominjanja svih desavanja iz devedesetih godina. Na njihovu zalost od toga nema nista i to vrlo dobro znaju. Boli istina pa zato vjesto okrecu price.
BayrakTB

#80 Re: Bivši branitelj: ‘Uzeli ste mi mladost, ali sina vam ne dam’

Post by BayrakTB »

supercali wrote:
BayrakTB wrote:
supercali wrote:A muslimani su inace zatrovani koeljom i sl?
Da ja pusti suplju
Koliko su srbi zatrovani velikom srbijom bar upola su muslimani zatrovani bosnjakistanom
Imaš li dokaz neki, neki valjan i validan argument?
Iza mojih riječi stoji preko 5000 masovnih grobnica, preko 20 i kusur hiljada posmrtnih ostataka, preko 2 miliona izbjeglica, stotine i stotine hiljada preživjelih invalida, ptsp bolesnika i sl. I to ne zato što su muslimani??? (ne znam na šta tačno ciljaš pod tim) počeli ovu agresiju već su se branili i borili za sopstvene živote i domove.
Govorim o danasnjem vremenu ne o vremenu prije 25 godina
BayrakTB wrote:Pa imaš li mi neke konkretne dokaze, crno na bijelo o masovnom trovanju Bošnjaka tim "bošnjakistanom", čudna dijagnoza. Možeš li mi malo elaborirati? Navesti nekoliko predstavnika tog ideološkog pravca u turaka, na čemu se zasniva, koji su mu konkretni potezi i ciljevi?
Da li bi bio ljubazan da odgovoriš na ovo pitanje a da ne prebacuješ loptu na sedmu muslimansku brigadu koja nije činila zločine i koja nije orgijala po nišu, novom sadu, beogradu i drugim srpskim gradovima već je branila svoju domovinu, Bosnu i Hercegovinu od agresora.
Streptokok

#82 Re: Bivši branitelj: ‘Uzeli ste mi mladost, ali sina vam ne dam’

Post by Streptokok »

cyprus wrote:Ja imam osjećaj da su mnogima draži četnici, nego miroljubljivi Srbi... Ovi drugi im kvare koncepciju... Ili kako to vole reći - "sa četnicima bar znaš na čemu si" :-D

Zato se i skovao termin 'salonac', kako bi patrijote mogle tražiti vještice po forumu...

:zzzz:
nešto poput jetija, kažu da postoji al niko ga još nije vidio.
KB9

#83 Re: Bivši branitelj: ‘Uzeli ste mi mladost, ali sina vam ne dam’

Post by KB9 »

ne da sina sad kad su svjesni da ne bi izdrzali ni sedmicu :mrgreen:
cyprus

#84 Re: Bivši branitelj: ‘Uzeli ste mi mladost, ali sina vam ne dam’

Post by cyprus »

Streptokok wrote:
cyprus wrote:Ja imam osjećaj da su mnogima draži četnici, nego miroljubljivi Srbi... Ovi drugi im kvare koncepciju... Ili kako to vole reći - "sa četnicima bar znaš na čemu si" :-D

Zato se i skovao termin 'salonac', kako bi patrijote mogle tražiti vještice po forumu...

E to, Sefere... Baš tako... Hvala na potvrdi ovoga o čemu pričam :thumbup:
Last edited by cyprus on 28/09/2016 08:22, edited 1 time in total.
jao_situacije

#85 Re: Bivši branitelj: ‘Uzeli ste mi mladost, ali sina vam ne dam’

Post by jao_situacije »

KB9 wrote:ne da sina sad kad su svjesni da ne bi izdrzali ni sedmicu :mrgreen:
saće s300 samo što nije, e onda će sin da brani
Streptokok

#86 Re: Bivši branitelj: ‘Uzeli ste mi mladost, ali sina vam ne dam’

Post by Streptokok »

cyprus wrote:
Streptokok wrote:

molim Radovane, nix problem, zovi kad bude trebalo i drugi put.
cyprus

#87 Re: Bivši branitelj: ‘Uzeli ste mi mladost, ali sina vam ne dam’

Post by cyprus »

Streptokok wrote:
cyprus wrote:
Streptokok wrote:nešto poput jetija, kažu da postoji al niko ga još nije vidio.
molim Radovane, nix problem, zovi kad bude trebalo i drugi put.
Pa dovoljno je što si jednom potvrdio, ne moraš više puta... Ipak, hvala još jednom :thumbup:
Streptokok

#88 Re: Bivši branitelj: ‘Uzeli ste mi mladost, ali sina vam ne dam’

Post by Streptokok »

cyprus wrote:
Pa dovoljno je što si jednom potvrdio, ne moraš više puta... Ipak, hvala još jednom :thumbup:
molim još jednom :thumbup:
marschall

#89 Re: Bivši branitelj: ‘Uzeli ste mi mladost, ali sina vam ne dam’

Post by marschall »

Nije cudno to sto sina brani nego sto sebe pokusava preko sina oprat. Danas ni ON sam ne bi smjeo ponovo pusku uzeti. Klasicna patetika.
Streptokok

#90 Re: Bivši branitelj: ‘Uzeli ste mi mladost, ali sina vam ne dam’

Post by Streptokok »

marschall wrote:Nije cudno to sto sina brani nego sto sebe pokusava preko sina oprat. Danas ni ON sam ne bi smjeo ponovo pusku uzeti. Klasicna patetika.
ko ono svi smo bre isti, svi smo se samo branili, i to što smo bili prisiljeni....
Gojeni H

#91 Re: Bivši branitelj: ‘Uzeli ste mi mladost, ali sina vam ne dam’

Post by Gojeni H »

supercali wrote: A da dam primjer srdjana aleksica
Onda da ne pominjem moje komsije u ratu
Jedan ratko drugi dejan koji su bili u armiji bih od prvog dana a prvi je i zivot dao za nju drugom ubili kcerku od 8 godina

Kako mozete generalizirati tako sve a ne znate o njima nista
To sto pises bi mogao pisati da je jedan od tvojih komsija to napisao a ovoga sigurno ne znas i me mozes reci nista o njemu

Kao sto se ucenik zaletio pa onda kasnije brisanje i editovanje
Totalno mijesas kruske i jabuke.

Mislim da je prilicno sumnjivo sto u zadnjih nekoliko sedmica pojedinci odlucuju da na svojim fb profilima, u novinama, itd., odlucuju da postanu veci Gandiji od Mahatme. Obicno su to udarci u dijelove koji najvise bole; ne dam vam DJECU, necu dopustiti da moje DIJETE prodje sto sam ja prosao ...

To su ocajnicki velikosrpski pokusaji da se zrtva ponovo ususka ... mozda ne za genocida, vec da "Bosna sapatom padne".

Naravno da je na drugoj strani bilo ljudi koji su sacuvali obraz i cast. Danas ti ljudi nosa ne smiju pomoliti i to je ono sto je bitno.
Srpsko drustvo je nesposobno za katarzu, obnovu, cak ni za istinsko prosvjetljenje ... sve im kasni.

Sto se Srba na nasoj strani tice, to dzaba spominjes ... to je nas svijet koji je sve prolazio zajedno s nama.
Najgora stvar koja se Bosnjacima moze desiti je da postanu kopije Srba i Hrvata (u smislu sovinizama). Ne da ne postoji opasnost ali su mogucnosti da se to desi vrlo male ... barem mislim i vjerujem da je tako.
supercali

#92 Re: Bivši branitelj: ‘Uzeli ste mi mladost, ali sina vam ne dam’

Post by supercali »

Gojeni H wrote:
supercali wrote: A da dam primjer srdjana aleksica
Onda da ne pominjem moje komsije u ratu
Jedan ratko drugi dejan koji su bili u armiji bih od prvog dana a prvi je i zivot dao za nju drugom ubili kcerku od 8 godina

Kako mozete generalizirati tako sve a ne znate o njima nista
To sto pises bi mogao pisati da je jedan od tvojih komsija to napisao a ovoga sigurno ne znas i me mozes reci nista o njemu

Kao sto se ucenik zaletio pa onda kasnije brisanje i editovanje
Totalno mijesas kruske i jabuke.

Mislim da je prilicno sumnjivo sto u zadnjih nekoliko sedmica pojedinci odlucuju da na svojim fb profilima, u novinama, itd., odlucuju da postanu veci Gandiji od Mahatme. Obicno su to udarci u dijelove koji najvise bole; ne dam vam DJECU, necu dopustiti da moje DIJETE prodje sto sam ja prosao ...

To su ocajnicki velikosrpski pokusaji da se zrtva ponovo ususka ... mozda ne za genocida, vec da "Bosna sapatom padne".

Naravno da je na drugoj strani bilo ljudi koji su sacuvali obraz i cast. Danas ti ljudi nosa ne smiju pomoliti i to je ono sto je bitno.
Srpsko drustvo je nesposobno za katarzu, obnovu, cak ni za istinsko prosvjetljenje ... sve im kasni.

Sto se Srba na nasoj strani tice, to dzaba spominjes ... to je nas svijet koji je sve prolazio zajedno s nama.
Najgora stvar koja se Bosnjacima moze desiti je da postanu kopije Srba i Hrvata (u smislu sovinizama). Ne da ne postoji opasnost ali su mogucnosti da se to desi vrlo male ... barem mislim i vjerujem da je tako.
Ajde posto si ti razumniji iako sam ranije mislio da si ti medju zadojenijima al nebitno sad to
Ne kazem ja da nema tih koji kao hinjski sad ne dam djeci i te stvari a u ratu bili najgori cetnici
Ja sam govorio o ovom decku konkretno mozda grijesim i ja jer ne znam njegovu proslost al me ovo najvise brine sa ove strane optuziti momka a onda shvatiti da nije isao glasati na referendumu za rs
I ja se nadam da ovdje ljudi nece nasjesti na politiku al sve vise vise se razocaram kad vidim da ljudi postaju ono sto su srbi bili 92-e po nacinu razmisljanja
insomnia78

#93 Re: RE: Re: Bivši branitelj: ‘Uzeli ste mi mladost, ali sina vam ne dam’

Post by insomnia78 »

jao_situacije wrote:
Stig'o
Image
jao_situacije

#94 Re: RE: Re: Bivši branitelj: ‘Uzeli ste mi mladost, ali sina vam ne dam’

Post by jao_situacije »

insomnia78 wrote:
jao_situacije wrote:
Stig'o
Image
brze te pošiljke iz rusije :thumbup:
dječak sa šibicama

#95 Re: Bivši branitelj: ‘Uzeli ste mi mladost, ali sina vam ne dam’

Post by dječak sa šibicama »

Ovo mu je taj vajni sin

Image

a tu je i spaceni babo kojeg su natjerali u rat (obratiti paznju na tri prsta)

Image

Sejo naivac
BayrakTB

#96 Re: Bivši branitelj: ‘Uzeli ste mi mladost, ali sina vam ne dam’

Post by BayrakTB »

supercali wrote: Ajde posto si ti razumniji iako sam ranije mislio da si ti medju zadojenijima al nebitno sad to
Ne kazem ja da nema tih koji kao hinjski sad ne dam djeci i te stvari a u ratu bili najgori cetnici
Ja sam govorio o ovom decku konkretno mozda grijesim i ja jer ne znam njegovu proslost al me ovo najvise brine sa ove strane optuziti momka a onda shvatiti da nije isao glasati na referendumu za rs
I ja se nadam da ovdje ljudi nece nasjesti na politiku al sve vise vise se razocaram kad vidim da ljudi postaju ono sto su srbi bili 92-e po nacinu razmisljanja

Zašto mi ne odgovoriš na pitanje, mišu jedan malešni, nezadojeni, pacifisto balkanska. Možeš li odgovoriti ili je šuplja priča tvoj izbor?
Ripicipi

#97 Re: Bivši branitelj: ‘Uzeli ste mi mladost, ali sina vam ne dam’

Post by Ripicipi »

Gojeni H wrote:

Hajde ba vise idi ratuj, gini, raznesi se, radi sta hoces, ali prestani vise biti bezobrazan i prozivati ljude svojim bolesno nacionalistickim konstrukcijama, da ne kazem sranjima.
Zokipfc

#98 Re: Bivši branitelj: ‘Uzeli ste mi mladost, ali sina vam ne dam’

Post by Zokipfc »

dječak sa šibicama wrote:Ovo mu je taj vajni sin

Image

a tu je i spaceni babo kojeg su natjerali u rat (obratiti paznju na tri prsta)

Image

Sejo naivac
Muka mi je od ta tri prsta, ili 4s-a.. ali covjece, vi kao da je covjek zlocinac i ubica. Vi mislite da je svima u vrs-u bilo do klanja i zlocina?

Al' haj, bice da sam i ja salonac, pocetnik itd itd.

Neki ne kontaju da upravo ovakvim stavovima samo pogorsavaju situaciju. I ne, NE govorim da se treba sutiti o genocidu nad nesrpskom stanovnistvu (naprotiv!), ali kad vec serete, serite po ovima koji su zaista krivi. A ima ih dosta, to znate i vi i ja.
supercali

#99 Re: Bivši branitelj: ‘Uzeli ste mi mladost, ali sina vam ne dam’

Post by supercali »

BayrakTB wrote:
supercali wrote: Ajde posto si ti razumniji iako sam ranije mislio da si ti medju zadojenijima al nebitno sad to

Zašto mi ne odgovoriš na pitanje, mišu jedan malešni, nezadojeni, pacifisto balkanska. Možeš li odgovoriti ili je šuplja priča tvoj izbor?
Jebo te mis
Dokaz ti je sama tema i teme na politici vidis li da si i sam odgovorio da si zadojeni nacionalista
Gojeni H

#100 Re: Bivši branitelj: ‘Uzeli ste mi mladost, ali sina vam ne dam’

Post by Gojeni H »

Ripicipi wrote:
Gojeni H wrote:

Hajde ba vise idi ratuj, gini, raznesi se, radi sta hoces, ali prestani vise biti bezobrazan i prozivati ljude svojim bolesno nacionalistickim konstrukcijama, da ne kazem sranjima.
Hajde ba idi vise Gandivaj, ugusi se u dimu marihuane, radi sta hoces, ali prestani biti bezobrazan i prozivati ljude svojim bolesnim defetistickim konstrukcijama, da ne kazem proljevima.
Post Reply