Raditi s narodom kada ti nije ni do čega!

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
modem33

#76 Re: Raditi s narodom kada ti nije ni do čega!

Post by modem33 »

JThomas wrote:
Black swan wrote:
JThomas wrote:a koja je razlika između bojati se i toga? :D
pročitaj ponovo

neki ljudi idu linijom manjeg otpora

s druge strane

neoženjeni trebaju shvatiti da se u braku sve radi ZAJEDNO
pogotovo za stvari skuplje od 10 maraka i teže od 5 kila i veće od pola metra kubnog zapremine

zapravo ne znam jel ovdje govorimo o kafi ili knjigama bore stankovića u kompletu
pa boje se onoga što si ti nabrojao. hajmo reći, tihog bojkota, bijelog štrajka u kući, emotivne i seksualne ucjene...niko nije mislio da se boje da će ih žena ubiti ili prebiti.

mada i toga ima sve više
:mrgreen:

Neces moci vjerovati ali jedna moja prijatelja koja radi u sudu rece mi prije 7 godina da su bila 2 slucajeva gdje su zene prebile svoje muzeve a jednom slomile nogu. I da su cak ljudi trazili smjestaj u "sigurnu kucu za zrtve". :shock: :shock: :shock:

What a fuck ? Ja dobijam sliku u glavi ... ove neke zene postale "Terminatori " sa komandom .... "destroy , destroy .... " :D :D :-) :-)

Da mi nije rekla .... ne bih ni vjerovao da toga ima uopce :D :D :D :D
Al mene ne moze nista iznenaditi ovdje u BiH.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#77 Re: Raditi s narodom kada ti nije ni do čega!

Post by Truba »

ne boje se da će ih neko prebiti nego žele da imaju ugodniji i mirniji život
što riskiraju s jednom bezvrjednom kavicom
JThomas

#78 Re: Raditi s narodom kada ti nije ni do čega!

Post by JThomas »

ali se boje glumljene emotivne hladnoće, uskraćivanja seksa, kuhane hrane i sl. čista vladavina strahom. tu su žene vrlo slične političarima nacionalnih stranaka :mrgreen:
Truba

#79 Re: Raditi s narodom kada ti nije ni do čega!

Post by Truba »

O'zone wrote:Odoste od teme ljudi! Znam ja da su žene veći problem nego usluživanje ljudi al nije za ove teme [emoji1]

Poslato sa radnog mjesta...
pa ja vjerujem da 75% problema na ovom topiku rade žene... prenesi to u stan eto ti teme...s tim da muževi obično i ne čuju šta hamše govore
a i ako čuju ne zapamte a i ako zapamte zapisali su negdje... i td

priroda je našla lijeka za sve prednosti i mane svake vrste i spola
Truba

#80 Re: Raditi s narodom kada ti nije ni do čega!

Post by Truba »

Image
Banksy

#81 Re: Raditi s narodom kada ti nije ni do čega!

Post by Banksy »

Otkud uopće taj samoubilački nagon da se suprotstavi superiornoj inetligenciji, ne razumijem, nema logike...
modem33

#82 Re: Raditi s narodom kada ti nije ni do čega!

Post by modem33 »

JThomas wrote:ali se boje glumljene emotivne hladnoće, uskraćivanja seksa, kuhane hrane i sl. čista vladavina strahom. tu su žene vrlo slične političarima nacionalnih stranaka :mrgreen:

Ja bi njima uskratio deku , da se ne mogu pokriti njima po svojim glavama :D :D :D
ing-ecc

#83 Re: Raditi s narodom kada ti nije ni do čega!

Post by ing-ecc »

Čini mi se da postovi uglavnom napisani jer su forumaši pod 'rad s narodom' shvatili da se radi o korisnicima usluga a ja pitam:
- može li se pod ovih podrazumjevati i rad sa uposlenicima koji su podređeni menadžeru na nekom nivou, niži, srednji, visoki??
modem33

#84 Re: Raditi s narodom kada ti nije ni do čega!

Post by modem33 »

ing-ecc wrote:Čini mi se da postovi uglavnom napisani jer su forumaši pod 'rad s narodom' shvatili da se radi o korisnicima usluga a ja pitam:
- može li se pod ovih podrazumjevati i rad sa uposlenicima koji su podređeni menadžeru na nekom nivou, niži, srednji, visoki??

Moze, isti je to narod ... samo je to na poslu zamaskirano "u radnom odijelu" nema to neke velike razlike ...

8-)
modem33

#85 Re: Raditi s narodom kada ti nije ni do čega!

Post by modem33 »

Black swan wrote:ne boje se da će ih neko prebiti nego žele da imaju ugodniji i mirniji život

Hehehehehe, ako je bezvrijedna kavica ne piti je 10 godina ... :D :D :D :D :D

Onda ne znam sta je :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :D :D :D

Ja tu vidim jedno "novo oruzje" ... koje te muske mogu "zloupotrijebiti" u "zle namjere" ako mi budu isli na zivce. Samo im pozovem zenu i rijesen problem. The End , :D :D :D Samo kazem njihovim zenama: "Kazi svom muzu da ubije komsiju Sakiba , ima 3 siske na celu" , I ovaj ce ubiti komsiju Sakiba :D :D :D :D Jer je bolje ubiti komsiju Sakiba nego jesti supu od muhe :D :D :D :D
Nepass

#86 Re: Raditi s narodom kada ti nije ni do čega!

Post by Nepass »

Najjaca je "vi ste tu radi mene, ne ja radi vas"
Cherry-Cherry

#87 Re: Raditi s narodom kada ti nije ni do čega!

Post by Cherry-Cherry »

Nepass wrote:Najjaca je "vi ste tu radi mene, ne ja radi vas"
Jest, jest. :thumbup: A ja sam tu zbog svoje plate i jebe mi se za njih.
Cherry-Cherry

#88 Re: Raditi s narodom kada ti nije ni do čega!

Post by Cherry-Cherry »

Ili kad dođe i kaže: rekli su mi... A ko su to oni i šta oni imaju da govore, idi njima pa nek ti daju ono šta ti ne pripada. Jebali te oni.
Cherry-Cherry

#89 Re: Raditi s narodom kada ti nije ni do čega!

Post by Cherry-Cherry »

Inače, ljudi koji u prodavnici kažu da će doći i pogledati sa mužem, ženom, mamom...to zapravo kažu, jer nemaju para...
Juni

#90 Re: Raditi s narodom kada ti nije ni do čega!

Post by Juni »

Da mi je znati koji posao ne iziskuje kontakt s narodom, svjetioničara možda ?
Cherry-Cherry

#91 Re: Raditi s narodom kada ti nije ni do čega!

Post by Cherry-Cherry »

Juni wrote:Da mi je znati koji posao ne iziskuje kontakt s narodom, svjetioničara možda ?
Ma ovdje se misli, kada si dnevno u kontaktu sa puno ljudi, kao u prodavnici, na šalteru, konobari...

Ja bih voljela da sam svjetioničar, zvonar crkve... :mrgreen:
apsidejzi

#92 Re: Raditi s narodom kada ti nije ni do čega!

Post by apsidejzi »

modem33 wrote:
O'zone wrote:
modem33 wrote:
:D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D

Sa glupim ljudima moras svesti na samo 2 izbora. Zasto ? Pa boje se da ce pogrijesiti pa zato misle 6 sati u prodavnici driblat te. Imam iskustva u prodaji pa znam sta govorim. 8-)
A ovi koji su odlucni i potencijalni kupci (testeri) ... njima uvijek dajem popust i u 40% slucajeva prodaja se ostvari.
Oni koji se izvlace iz trgovine sa izgovorom "moram doci sa suprugom" .... to je u stvari istina. Ne smiju odluciti bez supruge jer ce ih supruga zaklati. :D :izet:
Čovjek uvijek razmišlja ako uzme ovo sutra će da izleti nešto bolje pa se onda zajebao. To nije problem kad si recimo tek krenuo u potragu za nečim pa obišao dvije-tri radnje ali ja imam ljude koji su mi više inventar u radnji, godinama se ne mogu odlučiti, dovukli su svu familiju i prijatelje što su imali, čekaju sezonu godišnjih odomra da dođe im familija iz dijaspore pa da i njih pitaju i opet na kraju "joooooooj ne znam, sviđa mi se al nisam siguran. Hoće Vam dolaziti neka nova roba uskoro?"

Meni je iskreno žao ljudi koji su "osuđeni" na to da nemaju ili ne smiju imati svoj izbor.

Mislim realno vidiš nešto što ti se dopada. Probaš. Još ti se više dopadne. Međutim ne znaš šta će drugi ljudi reći pa onda krene ovo sazivanje familije i prijatelja da vide kako im nešto stoji. Problem je što svako ima svoj ukus za odjeću, obuću, frizure, aute, nakit i slabo kad se desi da kažu super ti je to. Jbm mu ako se tebi sviđa šta imaš koga pitati?! Uzimaj! Često tako u radnji kad mi se neko počne petljati u klijentov izbor od njegove pratnje samo kratoko priupitam "oprostite, hoće ti Vi ovo nositi ili gospodin/gospođa" obično ušute nakon toga.

Što se popusta tiče na žalost neko od nas imaju fiksne cijene i bez mogućnosti su davanja popusta.

Otkrio sam ja sta je to taj sindrom. To ti je sindrom "siromasnog bosancerosa".
... Ja gledam u te ljude ne znam "sta im je vec".

I nazalost od ove bolesti pati jedno 70% stanovnika u BiH-a od ove bolesti. :roll: :roll: :roll:

I druga je bolest: "sta ce komsiluk reci ?" :D :D :izet: :izet: :run: :run: :D :D :D :D
Nemoj se naci uvrijedjen jer nista protiv tebe lično al ako ne znas sta reci tim ljudima onda si karina od prodavaca. Pa covjece ove kategorije su najbolji i najlojalniji kupci. Samo im treba naci zicu i pustiti ih da odrade svoju proceduru a zatim ponuditi proizvod iz vise srednje cjenovne kategorije. Ne najskuplji al da je iznad prosjeka...

Joooooooj ovi idu ko halva ;)
Truba

#93 Re: Raditi s narodom kada ti nije ni do čega!

Post by Truba »

Cherry-Cherry wrote:Inače, ljudi koji u prodavnici kažu da će doći i pogledati sa mužem, ženom, mamom...to zapravo kažu, jer nemaju para...
Meni jw to misterij i mazohizam gledati robu a nemati para
Traziti snizenje a nemati dovoljno...koja bolest

S takvim samo na piku imam kontakt
Kad nemas para ne idi u prodavnicu tehnicke robe
Cherry-Cherry

#94 Re: Raditi s narodom kada ti nije ni do čega!

Post by Cherry-Cherry »

Black swan wrote:
Cherry-Cherry wrote:Inače, ljudi koji u prodavnici kažu da će doći i pogledati sa mužem, ženom, mamom...to zapravo kažu, jer nemaju para...

Ma znam, ali možda neko misli da ima dovoljno i onda vidi da ipak nema

Ja volim gledati skupe cipele :mrgreen: al one baš ekstra skupe
To ti je kao u filmu "Doručak kod Tifani" kada se ona sredi i gleda skupi nakit, a prodavci se sjate oko nje i nude joj briljante... :mrgreen:
shandrprcSA

#95 Re: Raditi s narodom kada ti nije ni do čega!

Post by shandrprcSA »

sta fali narodu, narod (sve) zna [emoji3]

poslano s hastala za umakanje
zekoslav85

#96 Re: Raditi s narodom kada ti nije ni do čega!

Post by zekoslav85 »

I sam kad sam radio s "narodom" sve se to dalo odraditi uz malo sale, zezancije naravno kad vidis s kime mozes :D ali najgore od svega kad mi se upetljaju sefovi krivo im ili sta vec vidi im se da nije po volji odmah ti dan pokvare, automatski i ja svima pokvarim :D kako njima tako i narodu i onda kazu mi jel sve ok :shock: :shock:
The BEN10

#97 Re: Raditi s narodom kada ti nije ni do čega!

Post by The BEN10 »

apsidejzi wrote:Nemoj se naci uvrijedjen jer nista protiv tebe lično al ako ne znas sta reci tim ljudima onda si karina od prodavaca. Pa covjece ove kategorije su najbolji i najlojalniji kupci. Samo im treba naci zicu i pustiti ih da odrade svoju proceduru a zatim ponuditi proizvod iz vise srednje cjenovne kategorije. Ne najskuplji al da je iznad prosjeka...

Joooooooj ovi idu ko halva ;)
Jaoooo, kako si namazannnnnnn. :-D
Bodkin

#98 Re: Raditi s narodom kada ti nije ni do čega!

Post by Bodkin »

modem33 wrote:
Black swan wrote:ne boje se da će ih neko prebiti nego žele da imaju ugodniji i mirniji život

Hehehehehe, ako je bezvrijedna kavica ne piti je 10 godina ... :D :D :D :D :D

Onda ne znam sta je :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :D :D :D

Ja tu vidim jedno "novo oruzje" ... koje te muske mogu "zloupotrijebiti" u "zle namjere" ako mi budu isli na zivce. Samo im pozovem zenu i rijesen problem. The End , :D :D :D Samo kazem njihovim zenama: "Kazi svom muzu da ubije komsiju Sakiba , ima 3 siske na celu" , I ovaj ce ubiti komsiju Sakiba :D :D :D :D Jer je bolje ubiti komsiju Sakiba nego jesti supu od muhe :D :D :D :D
Ma danas sve vise muskaraca takvo. Ispraa tv mozak pa ne znaju razliku izmedju postovanja i biti njezniji pol u vezi :D
vješalica

#99 Re: Raditi s narodom kada ti nije ni do čega!

Post by vješalica »

Black swan wrote:

ne mota nuzno znaciti da nemaju para
inace kad se trgovac nametne da proda tj.promovira nesto ja.skratim da samo gledam
ko popisani se odmaknu
isto tako znam za slucaj gdje su se muz i zena skrvili radi neke komode,ona je htjela jedno a on drugo
komodu nisu kupili ali su bili nadrkani mjesec dana
O'zone
Globalni moderator

#100 Re: Raditi s narodom kada ti nije ni do čega!

Post by O'zone »

Trgovcu je posao da proda. Većina ih je pod pritiskom da mora ostavriti prodaju jer ne da su zamjenjivi nego to ide kao na traci. Danas niti u jednoj branši posao nije toliko nesigurniji kao u trgovačkoj. Pogledajte recimo portale koji oglašavaju poslove, veči dio su komercijalisti, menageri prodaje (isto sranje fancy naziv) i trgovci.

Zbog svega toga su trgovci napadni sa nuđenjem i stvaraju kontraefekat kod mušterija. Vlasnici i menageri su tu najveći krivici jer zahtjevaju da se tako postupa, zahtjevaju da radnici prate mušteriju po čitavoj radnji kako bi mu uvijek bili na usluzi a time mušteriji prave neugodan osjećaj da ih trgovci prate jer šmekaju da neće šta ukrasti. Ne znaju savjetovati o držanju distance, da si u vidokrugu mušterije a ne da joj pušeš za vratom, pustiti mušteriju da sama razgleda malo po radnji možda joj nešto drugo zapadne za oko,...etc.

Sa druge strane imaš flegmetičare kojima možeš proći kroz radnju da te i ne primjete :roll: Znam ih takvih dosta. Tu su eto da bi bio neko. Znaš nije to posao za njega otići će čim nešto bolje iskrsne (tako to godinama) i famozna "ne može on mene malo platiti koliko ja mogu malo raditi".

Mrzim kad mi se uđe u radnju i na moj pozdrav ne odpozdravi pa makar preko k...ca. Majku mu to je opšta kultura. Jel to toliki problem? Nekad inistiram na tome pa ponovim pozdrav 3-4 puta i na to dobijem "samo gledam" znam da gledaš stoko nekulturna, vidim, nisam čorav, al uzvrati pozdrav....
Post Reply