Udri je jace...
- Vitezanin
#76 Re: Udri je jace...
@zeina, imaš punu slobodu da mi vjeruješ ili ne vjeruješ, u to ne ulazim.
- raoul duke
#77 Re: Udri je jace...
Sve u svemu pokazale su obje kako religija promovise toleranciju i suzivot 
- Ljakan
#78 Re: Udri je jace...
Niko ne kaze da nema finih ljudi sto postuju tuđe ali imas i takvih dzukela da je to za nevjerovat.Ali nikako ne mozes reci da je to jedan slucaj,ima ih kolko hoces...zeina wrote: @Vitezanin zivjela sam citav zivot u Sarajevu i prije i poslije rata i imala prijatelje, kolege krscane i nikad ali bas nikad nisam vidjela slicne situacije koje ti pominjes...da neko nekome prijeti da ce mu strgnuti krst i sl., izvini ali ako nemas dokaze za tako nesto na rijec ne vjerujem, s druge strane muslimani slave i cestitaju sve krscanske praznike s prijateljima, idu s njima zajedno i na ponocke, piju kuhano vino....da li je ikad iko bilo kojem vecem gradu u regionu otisao sa prijateljem muslimanom u dzamiju, cisto iz podrske, postovanja...nije nikad...prema tome uzalud su vam sve price i nastojanje da od Sarajeva napravite nekakav netolerantni islamski grad, to bi mnogima odgovaralo i mnogi to zele kako bi napokon mogli imati opravdanje za svoju netrpeljivost u svojim skoro jednonacionalnim i jednoreligijskim gradovima...ali dzaba, Sarajevo ce biti, sve drugo ce proci
- Rubaija
#79 Re: Udri je jace...
Ja jesam. Nažalost. Drugi je par cipela što većina nikada i nigdje nije naučena vjerovati manjini i njenim iskustvima. Niti ih se ta iskustva posebno dotiču. Osim toga, zadnjih 20 godina u društvu se kultiviše šovinizam, pa ne znam zašto je to toliko iznanadjujuće.zeina wrote: nikad ali bas nikad nisam vidjela slicne situacije koje ti pominjes
- FAP mashina
#80 Re: Udri je jace...
dječak sa žigicama, ložaĆ numero unoMatzan wrote:Ne znam šta je jadnije, ova rasprava dvije psihičke nestabilne osobe ili pokretanje same teme da bi se po ko zna koji put pljuvalo po Sarajevu i Bošnjacima. Jad i čemer.
- raoul duke
#81 Re: Udri je jace...
A joj, duše moje ugroženeMatzan wrote:Ne znam šta je jadnije, ova rasprava dvije psihičke nestabilne osobe ili pokretanje same teme da bi se po ko zna koji put pljuvalo po Sarajevu i Bošnjacima. Jad i čemer.
-
zenit dozic
#82 Re: Udri je jace...
Klasika kod majoriziranihKatarinaKosaca wrote:Ovo je primitivozam, krkanluk, nemam rijeci. Medjutim, nije to nista novijeg datuma bar sto se reakcija putnika tice. I prije rata je tramvaj smrdio, vladao seljakluk, a sjecam se tuce dvije zene kanisterima na vodi u ratuOno sto mi skrece paznju je to da nik pokretac teme na svakoj temi o pokrivenim zenama (ili zamotanim kako sam voli reci) propagira cisti boljsevizam i bilo koju.naznaku vjere demonizira. Izgleda to vrijedi za samo jednu vjeroispovjest.
- Ljakan
#83 Re: Udri je jace...
Prica mi prijatelj,prije par godina neka doselila kod njega u zgradu par spratova ispod i kad je useljavala on pomogo stvari da se unesu pitala ga ona kako se zoves on iz zajebancije reko šeki
sljedeci dan i narednih mjeseci kad ga sretne kaze to je tako pljuvanje po komsijama a niko joj nista radio nije.Da stvar bude gora lajala i na njegove roditelje ne znajuci da im je on sin,kao onaj musliman ozenio vlahinju i on je vlah ko ona sigurno jede svinjetinu,on naravno posto je blesav kaze jede ja ga vidio ispred vrata jer smo komsije kako mu slanina ispada iz sendvica,lozio je lik sve dok mu jednom nije dosadilo i reko pred zgradom kad je bio sa starom,mama da te upoznam sa komsinicom divna zena.Ova pocrvenila ko da si je vrelom vodom polio,poslje bjezala od njega ko dzavo od krsta.Skoro je valjda i umrla...
-
zenit dozic
#84 Re: Udri je jace...
Moj lijepi majorizirani vitezaninu/eVitezanin wrote:Iako nije tema moram nešto reći. U Sarajevu sam tri put prisustvovao scenama u kojima pojedini ljudi bez ikakvog povoda počinju "nosi taj krst", "šta si došla s tim krstem ovdje" i "skidaj taj krst da ti ga ne bi iščup'o". Ili na primjer, ljudi čekaju u redu da produže putovnicu kod BBI i onda dođe neki debil i govori "Jebem vam mater, ovdje ste došli, idite u Hrvatsku". Sve citiram.zeina wrote:Oko cega se pravi priblem eej...dvije kokoske se posvadjale i na kraju pomarisale jer jezicinom nije mogla ni jedna da nadjaca jer se ne zna koja vise moze da laprda...kakve veze ovo ima sa multietnicnoscu
Odi u Banja Luku pa prosetaj sa maramom, ispolji svoju vjeru na bilo koji nacin a da pri tome nisi pravoslavac pa ces vidjeti sta ce te snaci....u Sarajevu nikad nikome nije smetao krst niti bilo koja druga vjera...jadni su vam ovi pokusaji da od nicega napravite nesto, za razliku od drugih vecih gradova u regionu Sarajevo je pojam multietnicnosti i medjureligijske tolerancije
Znači, kad napišeš da "nikad nikome nije smetao krst", a misliš na Sarajevo, to jednostavno nije istina. Vjerovao ili ne, imaš debila i u Sarajevu, i to poprilično da im po količini debilnosti pozavidi svaki drugi debil u zemlji. Isto tako, mit je da su lokalci isključivo cool, super, a došlje isključivo oni koji donose debilizam o kojem pišem. Kakve su to generalizacije?
Mislim da je red da se stvari prestanu predstavljati crno ili bijelo - niti je Banja Luka npr zlo, primjer isključivo satiranja drugih, niti je Sarajevo nekakav par ekselans pojam na koga se trebaju svi ugledati. Sarajevo je preslika poslijeratne Bosne i po pitanju dosta stvari ne odskače od bilo koje druge sredine u BiH.
Da je piolina bila gladna cunu bi ti sad piso na teheran.ba forumu.
- Vitezanin
#85 Re: Udri je jace...
Cijenim tvoj konstruktivni komentar.zenit dozic wrote:Moj lijepi majorizirani vitezaninu/eVitezanin wrote:Iako nije tema moram nešto reći. U Sarajevu sam tri put prisustvovao scenama u kojima pojedini ljudi bez ikakvog povoda počinju "nosi taj krst", "šta si došla s tim krstem ovdje" i "skidaj taj krst da ti ga ne bi iščup'o". Ili na primjer, ljudi čekaju u redu da produže putovnicu kod BBI i onda dođe neki debil i govori "Jebem vam mater, ovdje ste došli, idite u Hrvatsku". Sve citiram.zeina wrote:Oko cega se pravi priblem eej...dvije kokoske se posvadjale i na kraju pomarisale jer jezicinom nije mogla ni jedna da nadjaca jer se ne zna koja vise moze da laprda...kakve veze ovo ima sa multietnicnoscu
Odi u Banja Luku pa prosetaj sa maramom, ispolji svoju vjeru na bilo koji nacin a da pri tome nisi pravoslavac pa ces vidjeti sta ce te snaci....u Sarajevu nikad nikome nije smetao krst niti bilo koja druga vjera...jadni su vam ovi pokusaji da od nicega napravite nesto, za razliku od drugih vecih gradova u regionu Sarajevo je pojam multietnicnosti i medjureligijske tolerancije
Znači, kad napišeš da "nikad nikome nije smetao krst", a misliš na Sarajevo, to jednostavno nije istina. Vjerovao ili ne, imaš debila i u Sarajevu, i to poprilično da im po količini debilnosti pozavidi svaki drugi debil u zemlji. Isto tako, mit je da su lokalci isključivo cool, super, a došlje isključivo oni koji donose debilizam o kojem pišem. Kakve su to generalizacije?
Mislim da je red da se stvari prestanu predstavljati crno ili bijelo - niti je Banja Luka npr zlo, primjer isključivo satiranja drugih, niti je Sarajevo nekakav par ekselans pojam na koga se trebaju svi ugledati. Sarajevo je preslika poslijeratne Bosne i po pitanju dosta stvari ne odskače od bilo koje druge sredine u BiH.dobro si proso.
Da je piolina bila gladna cunu bi ti sad piso na teheran.ba forumu.
- Matzan
#86 Re: Udri je jace...
raoul duke wrote:A joj, duše moje ugroženeMatzan wrote:Ne znam šta je jadnije, ova rasprava dvije psihičke nestabilne osobe ili pokretanje same teme da bi se po ko zna koji put pljuvalo po Sarajevu i Bošnjacima. Jad i čemer.
Ne osjećam(o) se ni najmanje ugroženim.
Svoj na svom.
Al ovi paćenici koji iz dana u dan traže dlaku u jajetu očito se tako osjećaju.
Valjda manjak seksa pa onda liječi frustracije po forumu.
- radiša
#87 Re: Udri je jace...
Pa tako reci,znaci manjak sexa te cini frustrirajucim.Nađi sta pa guzi pusti ljude nek pisu istinu na forumu.Matzan wrote:raoul duke wrote:A joj, duše moje ugroženeMatzan wrote:Ne znam šta je jadnije, ova rasprava dvije psihičke nestabilne osobe ili pokretanje same teme da bi se po ko zna koji put pljuvalo po Sarajevu i Bošnjacima. Jad i čemer.
Svoj na svom.
- KB9
#88 Re: Udri je jace...
trebo je ko izac nastavit ih snimat
dvije ojebine poludile po stare dane
dvije ojebine poludile po stare dane
-
Hadzi Lojo
#89 Re: Udri je jace...
Jad i primitivizam, ja koliko sam vidio ova je prva pocela sa maramom. Popiskim joj se na maramu bez obzira sta je prezivila u ratu pa je ovako reagovala na necije krstenje!
Trebo je vozac stati i objema reci da ne ometaju voznju inace policiju zvati.
Trebo je vozac stati i objema reci da ne ometaju voznju inace policiju zvati.
-
Hadzi Lojo
#90 Re: Udri je jace...
Nek se zena krsti, valjda je opterecena problemima pa je to olaksava psihicki!
Mozda je neko i prno pa zeni pozlilo, hajd ga znaj vidi ovih papuanaca, a ti snimatelju sto nisi regovao !
Mogao si sprijeciti medjureligijski sukob!
Mozda je neko i prno pa zeni pozlilo, hajd ga znaj vidi ovih papuanaca, a ti snimatelju sto nisi regovao !
Mogao si sprijeciti medjureligijski sukob!
-
palermo
#91 Re: Udri je jace...
UpravoRubaija wrote:Ja jesam. Nažalost. Drugi je par cipela što većina nikada i nigdje nije naučena vjerovati manjini i njenim iskustvima. Niti ih se ta iskustva posebno dotiču. Osim toga, zadnjih 20 godina u društvu se kultiviše šovinizam, pa ne znam zašto je to toliko iznanadjujuće.zeina wrote: nikad ali bas nikad nisam vidjela slicne situacije koje ti pominjes
I Vitežanin je imao isto odličan post
Doduše moram dodati da je postavljač teme osvjedočeni mrzitelj svega što ima prefiks Bosna i Hercegovina i da je tema tendenciozno postavljena.
To opet, ne znači da Rubaija i Vitežanin nisu u pravu
-
Hadzi Lojo
#92 Re: Udri je jace...
Hajde snimatelju fino u policiju i daj izjavu, ovoj guski sa maramom treba fino svezati kaznu, pa nek svoj primitivizam prosipa po selu.
Stvarno mene sramota, kao gradjanina Sarajeva, dodje mi da uzmem krst i da se provozam tramvajem.
Maloprije se satrasmo o zabrani burkinija, sada bi red bio da javno kazemo papuanci naucite se kulturi i ne vrijedjajte ljude koji se drugacije mole Bogu.
Stvarno mene sramota, kao gradjanina Sarajeva, dodje mi da uzmem krst i da se provozam tramvajem.
Maloprije se satrasmo o zabrani burkinija, sada bi red bio da javno kazemo papuanci naucite se kulturi i ne vrijedjajte ljude koji se drugacije mole Bogu.
- Matzan
#93 Re: Udri je jace...
radiša wrote:Pa tako reci,znaci manjak sexa te cini frustrirajucim.Nađi sta pa guzi pusti ljude nek pisu istinu na forumu.Matzan wrote:raoul duke wrote:
A joj, duše moje ugrožene
Svoj na svom.
Nisam na tebe mislio, ali ako si se već pronašao onda uredu.
- sabina1
- Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.
#94 Re: Udri je jace...
Referendum , dajte malo o referendumu....
-
Hadzi Lojo
#95 Re: Udri je jace...
Evo gledam snimak po cetvrti put, pa mi neso pade na pamet da nije ovo dobra gluma u saradnji sa snimateljem, nisu se nesto ni udarale da ih zaboli a i akcent im je isti, ne znam mozda grijesim ali nesto mi ovo sumnjivo.
Neki dan halabuka oko paljenja crkve pa ispade Srbin, izgleda neko ciljano hoce sve da pokrene u rikverc.
Neki dan halabuka oko paljenja crkve pa ispade Srbin, izgleda neko ciljano hoce sve da pokrene u rikverc.
- cenecimoveocino
#96 Re: Udri je jace...
Hadzi Lojo wrote:Evo gledam snimak po cetvrti put, pa mi neso pade na pamet da nije ovo dobra gluma u saradnji sa snimateljem, nisu se nesto ni udarale da ih zaboli a i akcent im je isti, ne znam mozda grijesim ali nesto mi ovo sumnjivo.

- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#97 Re: Udri je jace...
ne zayvaram ja oci ni pred cim. Zivimo u primitivnoj sredini gdje ljudi sebi daju za pravo naglas se petljati u tudji zivot. Nekom smeta pas u privatnoj imovini. Nekom kriz, nekom pokrivena zena. Ta «vjerska» smetanja imaju direktne veze sa proslim sistemom i rigidnim ateizmom. Ponavljam, ogledalo jednog drustva nije u tome sta kaze ili dobaci netko na ulici nego kako se institucije sisyema prema tom odnose. I ne znam zasto je spominjanje sredisnje bosne zlonamjerno, kada tamo nije bilo birackog mjesta i ulica Mehmeda Spahe je na dan izbora bila puna? Ko se osjeti ugrozenim, neka prijavi slucaj i onda na osnovu toga donosi zakljucke. Ako netko u Sarajevu bude napadnut radi kriza i krsta, a napafac ne bude sankcioniziran , prva cu, kao ateista, staviti i kriz i krst i tako ici gradom ili tramvajem. Sad kao primjer naoditi BL u kojoj se jedva sagradila srusena dzamija sa Sarajevom gdje je jedino stradala katolicka crkva u Titovoj od cetnickog, doduse nasumicnog granatiranja jeste zlonamjerno. A sta ko dobaci na ulici, pa knjigu napisati.....dobacuju ljudima sa culama, djevojkama u pocjepanim f0armerkama, pokrivenim zenama.....kome sve ne. Jednako, isto je bitno ko kritizira i sta se u njegovoj «avliji» desava. A tu tek nik ne favorizira ako ti odredjuje lokaciju. Bar govoreci o ljudima koji mrze «druge i drugacije»
Ne, nije glupa nego je izuzetno relevantna. Niti je generalizacija, lijepo sam to napisao. Hoću samo da se razbiju generalizacije bilo koje vrste uključujući i onu koju je spomenuo jedan forumaš da u Sarajevu nikom ne smeta krst. Radi se o vjeri i izvini, daleko je osjetljivije nego smetanje psa. Bezveze je stavljati to u isti koš.
Onaj ko pokrivenoj ženi nešto dobaci jednak je primjerima koje sam naveo i koji su se desili.
Spominjanje srednje Bosne je irelevantano pa i pomalo bezobrazno.
Zašto svi zatvaraju oči i prave se slijepi na ovakve stvari? Izvini, ali imaš ljudi u Sarajevu koji mrze druge vjere, nacije, razlike bilo koje vrste, i pritom će ti to otvoreno reći, u gradu, na ulici (kad te vide s tim nečim), jebat će ti mater i doživjet će te kao pripadnika ove ili vjere i na osnovu toga te kvalificirati kao nekoga kome se treba nekako zaprijetiti. Naravno da ti normalna osoba to neće nikada uraditi, ali u čemu je problem da se kaže da i takvi ljudi žive u Sarajevu. Šta je tu "glupa priča"? Ništa.
- medjutim
#98 Re: Udri je jace...
Primitivne seljacine svi zajedno i ovaj sto snima, i ove dvije, a i ovi sto govore da bi je nabili nogom ili sto sugerisu kako da je udari. Kakav seljacki nepismeni narod FUJ!
-
Neregistrirani
#99 Re: Udri je jace...
Zejno, jesi pokrivena i jesi skoro bila u Banjaluci? Jer ja svakog dana vidim bar nekoliko pokrivenih zena koje idu centrom, trznicom, obavljaju zene sta imaju i nijednoj se nikad nista ne desi.zeina wrote:Oko cega se pravi priblem eej...dvije kokoske se posvadjale i na kraju pomarisale jer jezicinom nije mogla ni jedna da nadjaca jer se ne zna koja vise moze da laprda...kakve veze ovo ima sa multietnicnoscu
Prejkuce sam s desetak gosci sjedio u dvoristu Ferhadije, pa su neke usle, neke nisu, neke su pokrivene, neke nisu, i niko se nije zafrljacio kamenjem.
Nije da se ne moze desiti, ali nije da se ne moze desiti bilo gdje.
Sto se tice krstenja, to je nekome kao uslovni refleks, kao tobe jarabi koje svakih minutu cujes oko sebe dok setas Sarajevom ili se vozis tramvajem/trolejbusom. Nisam jednom cuo telefonske razgovore u javno prevozu, kad je svaka recnica potvrdjivana s Allaha mi. Jednaka stvar.
- Vitezanin
#100 Re: Udri je jace...
KatarinaKosaca wrote:ne zayvaram ja oci ni pred cim. Zivimo u primitivnoj sredini gdje ljudi sebi daju za pravo naglas se petljati u tudji zivot. Nekom smeta pas u privatnoj imovini. Nekom kriz, nekom pokrivena zena. Ta «vjerska» smetanja imaju direktne veze sa proslim sistemom i rigidnim ateizmom. Ponavljam, ogledalo jednog drustva nije u tome sta kaze ili dobaci netko na ulici nego kako se institucije sisyema prema tom odnose. I ne znam zasto je spominjanje sredisnje bosne zlonamjerno, kada tamo nije bilo birackog mjesta i ulica Mehmeda Spahe je na dan izbora bila puna? Ko se osjeti ugrozenim, neka prijavi slucaj i onda na osnovu toga donosi zakljucke. Ako netko u Sarajevu bude napadnut radi kriza i krsta, a napafac ne bude sankcioniziran , prva cu, kao ateista, staviti i kriz i krst i tako ici gradom ili tramvajem. Sad kao primjer naoditi BL u kojoj se jedva sagradila srusena dzamija sa Sarajevom gdje je jedino stradala katolicka crkva u Titovoj od cetnickog, doduse nasumicnog granatiranja jeste zlonamjerno. A sta ko dobaci na ulici, pa knjigu napisati.....dobacuju ljudima sa culama, djevojkama u pocjepanim f0armerkama, pokrivenim zenama.....kome sve ne. Jednako, isto je bitno ko kritizira i sta se u njegovoj «avliji» desava. A tu tek nik ne favorizira ako ti odredjuje lokaciju. Bar govoreci o ljudima koji mrze «druge i drugacije»
Ne, nije glupa nego je izuzetno relevantna. Niti je generalizacija, lijepo sam to napisao. Hoću samo da se razbiju generalizacije bilo koje vrste uključujući i onu koju je spomenuo jedan forumaš da u Sarajevu nikom ne smeta krst. Radi se o vjeri i izvini, daleko je osjetljivije nego smetanje psa. Bezveze je stavljati to u isti koš.
Onaj ko pokrivenoj ženi nešto dobaci jednak je primjerima koje sam naveo i koji su se desili.
Spominjanje srednje Bosne je irelevantano pa i pomalo bezobrazno.
Zašto svi zatvaraju oči i prave se slijepi na ovakve stvari? Izvini, ali imaš ljudi u Sarajevu koji mrze druge vjere, nacije, razlike bilo koje vrste, i pritom će ti to otvoreno reći, u gradu, na ulici (kad te vide s tim nečim), jebat će ti mater i doživjet će te kao pripadnika ove ili vjere i na osnovu toga te kvalificirati kao nekoga kome se treba nekako zaprijetiti. Naravno da ti normalna osoba to neće nikada uraditi, ali u čemu je problem da se kaže da i takvi ljudi žive u Sarajevu. Šta je tu "glupa priča"? Ništa.
Razumijem šta želiš reći, ali ovo nije ono o čemu ja pišem. Ja ne govorim o sistemu, očigledno. O ljudima koji su obični tj od ljudima , jednom određenom broju, koji nekome skrpe majku (na javnom mjestu, među bezbroj ljudi) kad vide maramu, križ ili bilo koji drugi vjerski simbol. To nije bezazleno, barem meni. To znači da su oni taj otpor ili mržnju odnekuda pokupili tj "naučili".
"Vjerska smetnja" ima veze s rigidnim ateizmom kad se ovdje počne govoriti "vjeru u 4 zida", "ne nositi vjerske simbole vani" i slično. Ali kad ti na ulici neko kaže "makni tu maramu, vidi te kakva si", "makni taj križ ili ću ti ga ščupati" ili bilo koji drugi vjerski simbol, ta osoba time pokazuju mržnju prema određenoj grupi. Ne pojedincu - grupi. Tu je kvaka gdje ja reagiram jer je neko napisao da se tako nešto ne dešava u Sarajevu. A ja mrzim te generalizacije i mitove. Nijedna sredina nije operisana od toga uključujući i Sarajevo. A onda kad se se to napiše dolazi očekivana reakcija i etiketiranje i jefitno šukanje. Zašto? Zato što ljudi nisu objektivni i zatvaraju oči. Pa jebiga, zar je moguće da u Sarajevu niko ne mrzi nikoga, niko ne osjeća mržnju prema nijednom kolektivu, bilo kojem? Pa to je naravno mit i ljudi fakat doživljavaju sitne, ali ne i nebitne provokacije na ulicama. Ja sam spomenuo tri kojima sam svjedočio.
I dalje tvrdim da se to "smetanje" vjerskih simbola nikako, ali baš nikako staviti u isti ravan s ovim da nekom smeta pas ili nešto slično.