Hafiz BUGARI - kako ga zadrzati u BIH?
- bosan
#76 Re: Hafiz BUGARI - kako ga zadrzati u BIH?
Steta je samo sto svako ima pristup internetu. Pljuvac se registrovo da bi mogao pljuvat . A ne zna da ga se moze lako locirat .
-
sahara1428
#77 Re: Hafiz BUGARI - kako ga zadrzati u BIH?
Samo nek ide čovjek koji podržava budalu Torabija slobodno nek ide
Bugari i Torabi
http://www.bosnjaci.net/prilog.php?pid=39597
Bugari i Torabi
A istina je sljedeća...
Malo ljudi zna da je ovaj iscjeljitelj hafiz i da mu je vjera osnov života, pa nas je zanimalo da li je ovakav način liječenja i iscjeljivanja dozvoljen po islamskom učenju. On kaže da jeste jer se ne kosi s učenjem i ne koristi ništa pogrešno nego samo ono što mu je dao Allah, piše San.
Da se Torabijev rad ne kosi s islamskim učenjem smatra i hafiz Sulejman Bugari koji je jučer, između ostalih, dočekao ovog iscjelitelja.
- Njegov dar je božiji dar i on njime pomaže ljudima. To je zapravo samo dodatni berekt tom čovjeku - kaže hafiz Bugari.
Torabijeva jučerašnja posjeta je bila i prilika da najavi svoj ponovni dolazak u Sarajevo za 15. septembar, kad će pomoći ljudima i primiti sve one kojima je pomoć potrebna.
Izvor: vijesti.ba
-
Hadzi Lojo
#78 Re: Hafiz BUGARI - kako ga zadrzati u BIH?
Nije to uzdizanje ni pravljenje meleka od covjeka Boze sacuvaj, ali treba reci pljuvacima koji nikada nisu ni saslusali njegova predavanje o kome se radi.
Ljudi su i stari i mladi sa radoscu isli u dzamiju i na njegova predavanja.
Znate li vi sta je zivi a sta mrtvi namaz uopste, bas Bugari je ucio ljude da budu svjesni svoje vjere koju smo na zalost mnogi zaboravili.
Znate li vi sta je zivi a sta mrtvi namaz uopste, bas Bugari je ucio ljude da budu svjesni svoje vjere koju smo na zalost mnogi zaboravili.
- hekaton
#79 Re: Hafiz BUGARI - kako ga zadrzati u BIH?
Protiv covjeka (Bugarija) nemam nista, ali njegovo djelovanje je u najmanju ruku sumljivo. Posebno ne razumijem Velica koji ima potrebu da se u sve mijesa i sve komentarise ali eto...sahara1428 wrote:Samo nek ide čovjek koji podržava budalu Torabija slobodno nek ide
Bugari i Torabi
A istina je sljedeća...
Malo ljudi zna da je ovaj iscjeljitelj hafiz i da mu je vjera osnov života, pa nas je zanimalo da li je ovakav način liječenja i iscjeljivanja dozvoljen po islamskom učenju. On kaže da jeste jer se ne kosi s učenjem i ne koristi ništa pogrešno nego samo ono što mu je dao Allah, piše San.
Da se Torabijev rad ne kosi s islamskim učenjem smatra i hafiz Sulejman Bugari koji je jučer, između ostalih, dočekao ovog iscjelitelja.
- Njegov dar je božiji dar i on njime pomaže ljudima. To je zapravo samo dodatni berekt tom čovjeku - kaže hafiz Bugari.
Torabijeva jučerašnja posjeta je bila i prilika da najavi svoj ponovni dolazak u Sarajevo za 15. septembar, kad će pomoći ljudima i primiti sve one kojima je pomoć potrebna.
Mislim da bi se ljudi koji podrzavaju (uce od njega i slusaju sta prica) Bugarija trebali malo informisati o njegovom djelovanju i govoru.
- Ludzak
#80 Re: Hafiz BUGARI - kako ga zadrzati u BIH?
Te vjerske moralne vertikale me uopšte ne zanimaju.
- zeina
#81 Re: Hafiz BUGARI - kako ga zadrzati u BIH?
Mnogo puta sam bila i u njegovoj dzamiji i na raznim predavanjima i pila kafu u njegovom drustvu, covjek je ok ali nikakv poseban utisak nije ostavio na mene, niti sam dozivjela neko prosvjetljenje njegovim govorom, zalosno je da necija vjera i vjersko uzdizanje zavisi od nekog covjeka, moja vjera i moj iman niti je bolji niti losiji sa ili bez BugarijaHadzi Lojo wrote:Nije to uzdizanje ni pravljenje meleka od covjeka Boze sacuvaj, ali treba reci pljuvacima koji nikada nisu ni saslusali njegova predavanje o kome se radi.
- zeina
#82 Re: Hafiz BUGARI - kako ga zadrzati u BIH?
E samo nam je ova budala falila, sa ovom krpom na glavi u sred Bosne, sacuvaj Boze, nasao se ko ce reci nesto protiv Bugarija, Bugari makar izgleda ko insanhekaton wrote:Protiv covjeka (Bugarija) nemam nista, ali njegovo djelovanje je u najmanju ruku sumljivo. Posebno ne razumijem Velica koji ima potrebu da se u sve mijesa i sve komentarise ali eto...sahara1428 wrote:Samo nek ide čovjek koji podržava budalu Torabija slobodno nek ide
Bugari i Torabi
A istina je sljedeća...
Mislim da bi se ljudi koji podrzavaju (uce od njega i slusaju sta prica) Bugarija trebali malo informisati o njegovom djelovanju i govoru.
- hekaton
#83 Re: Hafiz BUGARI - kako ga zadrzati u BIH?
Sudis o nekome na osnovu njegovog izgleda (odjece koju nosi i nacina odjevanja), a ne na osnovu skole i znanja te dijela, to mi sve govori o tebi.E samo nam je ova budala falila, sa ovom krpom na glavi u sred Bosne, sacuvaj Boze, nasao se ko ce reci nesto protiv Bugarija, Bugari makar izgleda ko insan
Ne zelim ulaziti u bilo kakve rasprave, mnogi uceni ljudi su ukazali na nepravilnosti u djelovanju Bugarija pa ko zeli shvatiti ce a onih koji su u zabludi ce uvijek biti.
EDIT: Jesi li ti ona ista zeina koja je zivotom branila onu skolu u koju je isao onaj mahir rakovac. ako jesi onda mi je jasno sto ti je bugari posebno drag i prirastao srcu.
-
Hadzi Lojo
#84 Re: Hafiz BUGARI - kako ga zadrzati u BIH?
Mozda si ucena od rane mladosti pa ti njegova predavanja nisu bila interesantna, medjutim radi se o covjeku kojeg ljudi slusaju jer zna prenijeti znanje. Pa mnogi nasi ljudi pred sam pred sam rat nisu veze imali o svojoj vjeri a ima ih i dan danas pogotovo u dijaspori.zeina wrote:Mnogo puta sam bila i u njegovoj dzamiji i na raznim predavanjima i pila kafu u njegovom drustvu, covjek je ok ali nikakv poseban utisak nije ostavio na mene, niti sam dozivjela neko prosvjetljenje njegovim govorom, zalosno je da necija vjera i vjersko uzdizanje zavisi od nekog covjeka, moja vjera i moj iman niti je bolji niti losiji sa ili bez BugarijaHadzi Lojo wrote:Nije to uzdizanje ni pravljenje meleka od covjeka Boze sacuvaj, ali treba reci pljuvacima koji nikada nisu ni saslusali njegova predavanje o kome se radi.
Ovi kriticari su jednostvano ljubomorni na njega jer ne znaju prici ljudima kao on.
Zasto svi ovi kriticari ne iznesu njegovo predavanje ili govor pa na osnovu analize istog nek postave kritiku, ja sam dosta toga slusao od njega i naprosto ne nisam primjetio nista sto se ne slaze sa Islamom.
-
Hadzi Lojo
#85 Re: Hafiz BUGARI - kako ga zadrzati u BIH?
Zasto ne iznesete sta je to sumnjivo u njegovom djelovanju, svi govori od njega skoro se mogu naci na internetu.
-
aratet
#86 Re: Hafiz BUGARI - kako ga zadrzati u BIH?
Kakve veze ovi likovi imaju sa politikom?
-
emmir1
#87 Re: Hafiz BUGARI - kako ga zadrzati u BIH?
Uvijek tokom ramazana bih išao na mukabelu kod njega.
Hafiz svaki ajet tako lijepo objasni i protumači nam ga kroz današnje vrijeme i samu primjenu.
Uživanje ga je slušati i ovo je veliki gubitak za Sarajevo
Hafiz svaki ajet tako lijepo objasni i protumači nam ga kroz današnje vrijeme i samu primjenu.
- karanana
#88 Re: Hafiz BUGARI - kako ga zadrzati u BIH?
kako se islamska zajednica ocitovala povodom torabijevih posjeta?
da li su imali stav?
da li su imali stav?
- hekaton
#89 Re: Hafiz BUGARI - kako ga zadrzati u BIH?
Imas dva videa postavljena kao i dio clanka gdje podrzava torabija, dalje mozes naci i sam.Hadzi Lojo wrote:Zasto ne iznesete sta je to sumnjivo u njegovom djelovanju, svi govori od njega skoro se mogu naci na internetu.
- SkyLimit
#90 Re: Hafiz BUGARI - kako ga zadrzati u BIH?
Bugari legenda, imam dvije njegove knjige, jednu mi je i potpisao
A on je Albanac koji se preziva Bugari a vezan je za Bosnu
Neka, neka, i treba nam da ovakvi idu a da ima sve više ovih gore sa klipova, "šejhovi" koji se u sred Bosne oblače kao da žive u pustinji, vjerski fanatici
Vjerovatno je Rešid Havizović sledeći na redu za čistitku, ostati će samo "Šejhovi" i oni koji ih toleriraju i simpatišu u IZ.
Neka, neka, i treba nam da ovakvi idu a da ima sve više ovih gore sa klipova, "šejhovi" koji se u sred Bosne oblače kao da žive u pustinji, vjerski fanatici
Vjerovatno je Rešid Havizović sledeći na redu za čistitku, ostati će samo "Šejhovi" i oni koji ih toleriraju i simpatišu u IZ.
-
aratet
#91 Re: Hafiz BUGARI - kako ga zadrzati u BIH?
emmir1 wrote:Uvijek tokom ramazana bih išao na mukabelu kod njega.
-
ovo_mi_je_nick
#92 Re: Hafiz BUGARI - kako ga zadrzati u BIH?
Šta reći o Sulejmanu Bugariju, iz Albanije (Orahovica) rođen 1966. Srednja škola medresa (upis 1982) u Sarajevu. Diplomirao u Medini 1998 Kur'an i tefsir i kako ga zadržati i zbog čega. Da li je dao toliko neki doprinos podnevlju BiH pa da žalimo za njim osim što su ga neki prozvali kao "brend" BiH.
O njemu se malo podataka može naći, gdje je radio, kako je zarađivao pare za život dok nije postao imam na Vratniku. Ko je finansirao odlazak u Medinu i boravak (putem aplikacije ali dali to pokriva sve troškove), obzirom da je iz siromašne porodice kako je naveo u razgovoru sa "BH dani". Ono što znam jeste da je radio u komuni u Ilijašu na odvikavanju narkomana.
Kao što većina forumaša kaže ima neki luđački pogled, napetost u glasu u posljednje vrijeme, neke grimase, uvijanja, mjenjanje glasa u neke zvuke, umjetni konstantni osmjeh. Nema onu smirenost kakvu ima vjernik. Svaki hođa ili predavač ima toplinu u očima, dok to Bugari nema.
Jednostavno iritira dok se sluša. Slušao sam mnoštvo predavanja od mnogih predavača ali Bugarija ne mogu nikako bez obzira na temu.
Kao hafiza ga cijenim ali danas ne možeš nikome vjerovati, koja komisija, kada, pred kojim učenjacima i drugim hafizima.
U jednom videu na yt je rekao da ne može pojmiti kako neko ne može naći posao i da zaradi. Ko god ne može da se njemu obrati
, ako kome treba video neka se javi 
O njemu se malo podataka može naći, gdje je radio, kako je zarađivao pare za život dok nije postao imam na Vratniku. Ko je finansirao odlazak u Medinu i boravak (putem aplikacije ali dali to pokriva sve troškove), obzirom da je iz siromašne porodice kako je naveo u razgovoru sa "BH dani". Ono što znam jeste da je radio u komuni u Ilijašu na odvikavanju narkomana.
Kao što većina forumaša kaže ima neki luđački pogled, napetost u glasu u posljednje vrijeme, neke grimase, uvijanja, mjenjanje glasa u neke zvuke, umjetni konstantni osmjeh. Nema onu smirenost kakvu ima vjernik. Svaki hođa ili predavač ima toplinu u očima, dok to Bugari nema.
Jednostavno iritira dok se sluša. Slušao sam mnoštvo predavanja od mnogih predavača ali Bugarija ne mogu nikako bez obzira na temu.
Kao hafiza ga cijenim ali danas ne možeš nikome vjerovati, koja komisija, kada, pred kojim učenjacima i drugim hafizima.
U jednom videu na yt je rekao da ne može pojmiti kako neko ne može naći posao i da zaradi. Ko god ne može da se njemu obrati
-
Hadzi Lojo
#93 Re: Hafiz BUGARI - kako ga zadrzati u BIH?
I ja se bojim za Hafizovica, on im je odavno trn u oku i samome Bakiru jer ga je dobro naribo kroz svoja pitanja.SkyLimit wrote:Bugari legenda, imam dvije njegove knjige, jednu mi je i potpisaoA on je Albanac koji se preziva Bugari a vezan je za Bosnu
![]()
Neka, neka, i treba nam da ovakvi idu a da ima sve više ovih gore sa klipova, "šejhovi" koji se u sred Bosne oblače kao da žive u pustinji, vjerski fanatici![]()
-
Hadzi Lojo
#94 Re: Hafiz BUGARI - kako ga zadrzati u BIH?
[quote="ovo_mi_je_nick"]Šta reći o Sulejmanu Bugariju, iz Albanije (Orahovica) rođen 1966. Srednja škola medresa (upis 1982) u Sarajevu. Diplomirao u Medini 1998 Kur'an i tefsir i kako ga zadržati i zbog čega. Da li je dao toliko neki doprinos podnevlju BiH pa da žalimo za njim osim što su ga neki prozvali kao "brend" BiH.
, ako kome treba video neka se javi
[/quote
Ovo sve sto si napisao je na nivou mahalsko minderaskog naprdjivanja uz kahvu!
Postavi od njega nesto i reci gdje i sta je pogresno reko,
Ovo sve sto si napisao je na nivou mahalsko minderaskog naprdjivanja uz kahvu!
Postavi od njega nesto i reci gdje i sta je pogresno reko,
-
ovo_mi_je_nick
#95 Re: Hafiz BUGARI - kako ga zadrzati u BIH?
hahaah šta sam pogrešno rekao pa da bude mahalanje. Podaci sa Wikipedije a ostalo moje mišljenje o njemu.
oj braćo moja

oj braćo moja
-
Hadzi Lojo
#96 Re: Hafiz BUGARI - kako ga zadrzati u BIH?
Ne znam sta je smijesno!aratet wrote:emmir1 wrote:Uvijek tokom ramazana bih išao na mukabelu kod njega.
Covjek koji zna arapski i koji razumije sta u Kuranu pise zna prenijeti na ucenike.
-
Horcrux
#97 Re: Hafiz BUGARI - kako ga zadrzati u BIH?
Hafizovica je, bojim se, kao i Bugari, sudeci po komentarima na ovoj temi, neshvacen od muslimanskog drustva. Rekao bih da je Bugari mnogo vise "narodski" covjek od Hafizovica, pa je nekako i temama blizak narodu. A davno sam ocekivao da ce Hafizovic otici, obzirom na hajke koje su se dizale protiv njega.Hadzi Lojo wrote:I ja se bojim za Hafizovica, on im je odavno trn u oku i samome Bakiru jer ga je dobro naribo kroz svoja pitanja.SkyLimit wrote:Bugari legenda, imam dvije njegove knjige, jednu mi je i potpisaoA on je Albanac koji se preziva Bugari a vezan je za Bosnu
![]()
Neka, neka, i treba nam da ovakvi idu a da ima sve više ovih gore sa klipova, "šejhovi" koji se u sred Bosne oblače kao da žive u pustinji, vjerski fanatici![]()
-
aratet
#98 Re: Hafiz BUGARI - kako ga zadrzati u BIH?
To sto zna arapski mu je jedini kvalitet? moze raditi kao prevodilac.
- zeina
#99 Re: Hafiz BUGARI - kako ga zadrzati u BIH?
Nositi ovo pokrivalo koje nose Arapi ai stovremeno zivjeti u Bosni je dovoljno da o nekome formiras misljenje, negativno svakako...jer ovako pokrivalo je nesto sto Arapi nose zbog vremenskih uslova, a nikako sunnet ili nesto sto ima veze s vjerom, prema tome ovakva pojava je samo s ciljem da se predstavi kao neko ko je pametniji od nas, iznad nas jer zaboga on ima krpu na glavi, ima naglasak da se odmah zna da je bio u nekoj arapskoj zemlji, ima gard gdje je samo on upravu i niko vise...e takvima se pokakim i u znanje i u pokrivalo.hekaton wrote:Sudis o nekome na osnovu njegovog izgleda (odjece koju nosi i nacina odjevanja), a ne na osnovu skole i znanja te dijela, to mi sve govori o tebi.E samo nam je ova budala falila, sa ovom krpom na glavi u sred Bosne, sacuvaj Boze, nasao se ko ce reci nesto protiv Bugarija, Bugari makar izgleda ko insan
Ne zelim ulaziti u bilo kakve rasprave, mnogi uceni ljudi su ukazali na nepravilnosti u djelovanju Bugarija pa ko zeli shvatiti ce a onih koji su u zabludi ce uvijek biti.
EDIT: Jesi li ti ona ista zeina koja je zivotom branila onu skolu u koju je isao onaj mahir rakovac. ako jesi onda mi je jasno sto ti je bugari posebno drag i prirastao srcu.
Ako procitas moj raniji post na ovoj temi ja Bugarija niti branim a jos manje mi je prirastao srcu, mrzim podjelu na one koju su za ili protiv Bugarija, ili bilo koje podjele medju muslimanima, mrzim slijedjenje ljudi umjesto slijedjenja Kur'ana i sunneta, jadan je taj iman koji zavisi od nekakvog covjeka
-
ovo_mi_je_nick
#100 Re: Hafiz BUGARI - kako ga zadrzati u BIH?
Bravo druže. NIje jedini čovjek koji zna arapski.aratet wrote:To sto zna arapski mu je jedini kvalitet? moze raditi kao prevodilac.