Bakire Izetbegoviću, šta namjeravaš povodom referendum(a) u RS?

Post Reply
Ludzak

#76 Re: Bakire Izetbegoviću, šta namjeravaš povodom referendum(a) u RS?

Post by Ludzak »

Ja bih volio da se desi referendum o samostalnosti RS-a. Ne zbog rata. Rat nikome potreban nije, već zbog manipulisanih Bošnja da već shvate da im njihova SDA stranka i Bakir Izmetbegović nije prava solucija. Ja mislim da bi i pored toga oni opet glasali za istog.
SaraFina

#77 Re: Bakire Izetbegoviću, šta namjeravaš povodom referendum(a) u RS?

Post by SaraFina »

almir90 wrote:
SaraFina wrote: Osjećao si se pozvanim da mi komentiraš psihološki profil i ostavljaš " dijagnozu".

Dovoljan znak, da te postavim na mjesto koje ti pripada. Pa-Pa
Čisto zato što ne shvaćam, čemu tolika opsjednustost Bošnjacima? Šta će oni reći, šta će uraditi njihovi predstavnici, i tako bliže, i tako dalje. To ti jeste za različitih dijagnoza.

Jbg-a nemoj me tek tako ignorisati, mogu ti pomoći oko Harisa, kuća mu je od moje nekih 150-200 metara. :lol: :lol: :lol: :lol:
Meni Hare može biti djed, a ne tata. Pomozi bolje mami :D

Možda još vuče repove kad je vedrio i oblačio pa te na budžet negdje uvali :D
almir90

#78 Re: Bakire Izetbegoviću, šta namjeravaš povodom referendum(a) u RS?

Post by almir90 »

SaraFina wrote: Meni Hare može biti djed, a ne tata. Pomozi bolje mami :D

Možda još vuče repove kad je vedrio i oblačio pa te na budžet negdje uvali :D
Haris Berković bona, na kojeg ti Hareta misliš?
SaraFina

#79 Re: Bakire Izetbegoviću, šta namjeravaš povodom referendum(a) u RS?

Post by SaraFina »

emmir1 wrote:
SaraFina wrote:
emmir1 wrote:A šta da uradi Bakir?

Da hapsi?

To bi značilo nove nestabilnosti i vjerovatno oružane incidente koje bi sve odvele u rat.

Ovaj referendum je u suštini nebitan, presuda Ustavnog suda na čekanju ima desetine.

Mislim da zbog ovoga referenduma ne treba potezati oružje.
Jer pazite, mi nemamo odgovor na referendum nego oružani, dakako da nema dvojbe da ćemo potegnuti oružje u slučaju pokušaja cijepanja BIH.
No ovaj predizborni referendum nije razlog da se krene u rat.

Itekako je bitno da budemo mudri

Da pravimo odluke koje će u budućnosti da budu najbolje za nas, da ne gledamo kratkoročne efekte.

No treba im dati do znanja da postoji crvena linija nakon koje Bošnjaci više neće šutit.

A što se tiče oružanog sukoba i naše spremnosti za isti, tu već dugo postoji ozbiljna organizacija za sve moguće ishode

Istorija je učiteljica života
Ovaj referendum ako prodje, idući će biti o ocjepljenju. I ja sam mislila da Mile duva balon, kao i mnogo puta do sad. No očigledno je dotjerao cara do duvara....i nema dalje.

Dakle, mora ga održati. Pa eto očekujemo od Bakira da povuče tu crvenu liniju. U krajnjem slučaju ocekujem da se obrati bošnjačkim povratnicima u RS, kad im je već svojom dosadašnjom politikom uništio svu perspektivu i sveo ih sa konstitutivnog naroda na statističku grešku ....
Oočekujem takodjer da se obrati javnosti u FBiH povodom provodjenja ovog neustavnog referenduma i da nas izvijesti što misli poduzeti u krajnjem slučaju... odnosno onda kad se u RS raspiše referendum za cijepljenje/samostalnost.

Živo me zaboli za njegovo kmečanje i Turskoj i USA a pogotovo MZ/EU...

Želim vidjeti reakciju prestavnika bošnjačkog naroda na ova dešavanja a ne stranca.

Jesmo mi to nečija kolonija FBiH pa da očekujemo zaštitu kolonija uprave?

A Srbi u RS slobodan narod čiji politički predstavnici donose samostalno protuustavne odluke?

Ne podržavam Bakira i ovo nije priča o Bakiru.

Šta bi ti uradila?
Evo reci neki prijedlog.

Bakir je otvoreno rekao da niko ne misli da referendum o otcepljenju može da prođe bez sukoba i to je jasan odgovor šta Bošnjaci kane poduzet

Pa navela sam ti što bi uradila. A što se tiče odcjepljenja i budućih referenduma ja lično Bakira ne mogu zamisliti ko vrhovnog komandanta u sukobu sa Srbima ( ne daj Bože, ko želio rat u kući mu bio)
Doduše i Dodik je na istoj valnoj dužini pa je to valjda neka utjeha..
Last edited by SaraFina on 20/08/2016 12:06, edited 1 time in total.
tandmand

#80 Re: Bakire Izetbegoviću, šta namjeravaš povodom referendum(a) u RS?

Post by tandmand »

kolegione wrote:
SaraFina wrote:Misli ti kako da naučiš pravilno kvotati, ako namjeravaš diskutirati :D
Izvini brate, iako postoji malo ljudi kojima, priznajem da su veći mangupi, ipak ekipa koja se raznosi onako je opasna to vam priznajem :)
Bake će zadržati mirnu retoriku, jer mu to politički odgovara, neće talasati jer njemu i njegovoj glasačkoj mašini uhljebljenih, podpomognuti uplašenim Bošnjacima iz sredina gdje nisu većina, nikako nije do talasanja.
Ako izgubi državu, neće biti ni glasačke mašine ni uhljebljenih. Ako misle da sačuvaju svoje privilegije i poslove, krajnje je vrijeme da se u SDA probude. Može Bakir neće talasati ali sa istoka je vjetar digao valove.
emmir1

#81 Re: Bakire Izetbegoviću, šta namjeravaš povodom referendum(a) u RS?

Post by emmir1 »

Pa navela sam ti što bi uradila. A što se tiče odcjepljenja i budućih referenduma ja lično Bakira ne mogu zamisliti ko vrhovnog komandanta u sukobu sa Srbima ( ne daj Bože, ko želio rat u kući mu bio)
Doduše i Dodik je na istoj valnoj dužini pa je to valjda neka utjeha..[/quote]

Pa ko kaže da će Bakir biti vojni komadant?

Bakir je političar, a mi imamo potpuno ustrojenu i organizovanu komandu i komadante koji će u slučaja sukoba stupiti na dužnost
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#82 Re: Bakire Izetbegoviću, šta namjeravaš povodom referendum(a) u RS?

Post by KatarinaKosaca »

Namjerava minderat, saburat i tespihat, a mi cemo kolektivno prizivat mrtvog Titu i zgrazavat se na Arape onako sovinisticki tupo, plitko i glupi kako se samo nama moze nametnut. Od naricanja za Titom sto je nazadno, glupo, neroduktivno i nesvrsishodno do vrlo suptilnog gotovo fasisoidnog sovinizma prema Arapima, Turcima itd. Istovremeno premijer komsiluka je klececi bukvalno doveo Arapa kao investitora. Glup Bakir, glupi mi.kao narod. Ono.5% pametnih ljudi i ne moze doci do izrazaja od gomile glasnih izmanipuliranih yugonostalgicara
ovo_mi_je_nick

#83 Re: Bakire Izetbegoviću, šta namjeravaš povodom referendum(a) u RS?

Post by ovo_mi_je_nick »

Da li može namjeravati i da li se može najaviti referendum o danu Federacije ili eventualno otcjepljenju Federacije kao samostalnog entiteta ?

Obzirom da je u RS neka želja da tim otcjepljenjem pa da se više podjelimo, udarimo "berlinski" zid i završimo sa pričom oko vjere, nacije političkih prepucavanja.
hAZNADAR

#84 Re: Bakire Izetbegoviću, šta namjeravaš povodom referendum(a) u RS?

Post by hAZNADAR »

Kada avion uleti u turbilenciju i treska se, niko ne postavlja pitanje kompetencije pilota i inicira nasilnu smjenu i postavljanje novog - ako ga i ima.

Tako je i sa Bakirom. Bez obzira sto je lopov, premazan,... on je izabran narodnom voljom, demokretskim putem,.. skroz sve regularno i znamo svi jako dobro koje ima ovlasti a koje ne.
Nijedan politicar na svijetu, majka takvog jos nije rodila,.. nebi mogao sa ovim kartama i ovim ovlastenjima koje ima bosnjacki predstavnik uciniti nesto u RS ili na ikakav nacin tamo promijeniti stvari.

RS je pravno i politicki - zona u kojoj Bosnjaci nemaju nemaju nikakvu moc.

I sve ostalo je u domenu bosnjacke tradicije naroda gdje su svi i politicari i selektori repke, i historicari, i pravnici, i intelektualci, i pocasni gradjani, itd. Kada nemozemo udariti gdje treba - udaramo gdje mozemo. Kao i u ratu sa Abdicem, tako i poslije sa paljevinama institucija, i svim gradjanskim inicijativama koje su propale zbog zavisti, nesloge, nepovjerenja,... itd.

Ne branim Bakira, jos jednom ponavljam. Ali svi koji ocekuju nesto od njega ocito ne poznaju sistem i kako sve funkcionise. Bakir i da hoce, da je najveci patriota i najpamentiji u nas - ne moze nista u BL. Sad ima mandat jer je izabran demokratskim putem i na sljedecim glasajte za nekoga ko se pojavi sa boljom i realnijom strategijom protiv RS.
KatarinaKosaca

#85 Re: Bakire Izetbegoviću, šta namjeravaš povodom referendum(a) u RS?

Post by KatarinaKosaca »

Jos da dodam INZCO GO HOME. Ne znam u cemu provede 8 sati radnog vremena + sam kaze da nema ovlasti=potreban i dovoljan uvjet da gehn zu Hauze.....pa nek dodje netko sa ovlastima
Last edited by KatarinaKosaca on 20/08/2016 12:24, edited 1 time in total.
SaraFina

#86 Re: Bakire Izetbegoviću, šta namjeravaš povodom referendum(a) u RS?

Post by SaraFina »

emmir1 wrote:Pa navela sam ti što bi uradila. A što se tiče odcjepljenja i budućih referenduma ja lično Bakira ne mogu zamisliti ko vrhovnog komandanta u sukobu sa Srbima ( ne daj Bože, ko želio rat u kući mu bio)
Doduše i Dodik je na istoj valnoj dužini pa je to valjda neka utjeha..
Pa ko kaže da će Bakir biti vojni komadant?

Bakir je političar, a mi imamo potpuno ustrojenu i organizovanu komandu i komadante koji će u slučaja sukoba stupiti na dužnost
[/quote]

Pa valjda bi bio vrhovni zapovjednik oružanih snaga? :D

Što se tiče dobro obučenog vojnog kadra u pripravnosti... i u te baš navode nisam najsigurnija.
Medjutim problem bi svakako bio višeslojan. A ne jednostavan kako ga ti prestavljaš. Pa bolje spriječiti nego liječiti.

Zamisli nedaj Bože i eto neku reakciju pozitivnu koju bi naše oružane snage uspjele provesti u manjem BH entitetu... diglo bi se i kuso i repato kako ih islamisti kao kršćane napadaju u srcu Evrope. Valjda si svjestan da su Srbi majstori spinova? Osobito povijesnih.
Pa danas već tvrde kako je VJ i VRS prva stajala na bedema kršćanskih vrijednosti i odbrane Evrope devedesetih...

Što dalje da ti govorim?
Last edited by SaraFina on 20/08/2016 12:28, edited 1 time in total.
SaraFina

#87 Re: Bakire Izetbegoviću, šta namjeravaš povodom referendum(a) u RS?

Post by SaraFina »

KatarinaKosaca wrote:Namjerava minderat, saburat i tespihat, a mi cemo kolektivno prizivat mrtvog Titu i zgrazavat se na Arape onako sovinisticki tupo, plitko i glupi kako se samo nama moze nametnut. Od naricanja za Titom sto je nazadno, glupo, neroduktivno i nesvrsishodno do vrlo suptilnog gotovo fasisoidnog sovinizma prema Arapima, Turcima itd. Istovremeno premijer komsiluka je klececi bukvalno doveo Arapa kao investitora. Glup Bakir, glupi mi.kao narod. Ono.5% pametnih ljudi i ne moze doci do izrazaja od gomile glasnih izmanipuliranih yugonostalgicara
:thumbup:
tandmand

#88 Re: Bakire Izetbegoviću, šta namjeravaš povodom referendum(a) u RS?

Post by tandmand »

ovo_mi_je_nick wrote:Da li može namjeravati i da li se može najaviti referendum o danu Federacije ili eventualno otcjepljenju Federacije kao samostalnog entiteta ?

Obzirom da je u RS neka želja da tim otcjepljenjem pa da se više podjelimo, udarimo "berlinski" zid i završimo sa pričom oko vjere, nacije političkih prepucavanja.
Nakon Berlinskog dobio bi u Mostaru Belfastski zid i sigurnosnu ogradu duž srednje Bosne. I tako bi završila ta priča oko vjere, nacije političkih prepucavanja. U kojem svijetu živite vi koji ste iznad vjere i nacije?
kolegione

#89 Re: Bakire Izetbegoviću, šta namjeravaš povodom referendum(a) u RS?

Post by kolegione »

:D
KatarinaKosaca wrote:Namjerava minderat, saburat i tespihat, a mi cemo kolektivno prizivat mrtvog Titu i zgrazavat se na Arape onako sovinisticki tupo, plitko i glupi kako se samo nama moze nametnut. Od naricanja za Titom sto je nazadno, glupo, neroduktivno i nesvrsishodno do vrlo suptilnog gotovo fasisoidnog sovinizma prema Arapima, Turcima itd. Istovremeno premijer komsiluka je klececi bukvalno doveo Arapa kao investitora. Glup Bakir, glupi mi.kao narod. Ono.5% pametnih ljudi i ne moze doci do izrazaja od gomile glasnih izmanipuliranih yugonostalgicara
Sta ste se vi nafurali na ustaše pa svako ko ne misli, kao vi odmah je komunista, pokaži prstom, gdje su ti komunisti..
Kakvi komunisti yugonostalgicari, toga nema prestanite diskreditirati ljude zato što nisu kao vi...
Tim priglupim etiketiranjem samo svima nama stetite, a vaša Bošnjačka nacionalna politika nas je dovela do ovog momenta da raspravljamo o novom ratu, bez da,smo išta napravili...
Lagumdzija je za Bakira i cijeli SDA profesor doktor u svakom pogledu...

P.S. Ne volim lagumdziju ovjektivno mi je antipatican
SaraFina

#90 Re: Bakire Izetbegoviću, šta namjeravaš povodom referendum(a) u RS?

Post by SaraFina »

hAZNADAR wrote:Kada avion uleti u turbilenciju i treska se, niko ne postavlja pitanje kompetencije pilota i inicira nasilnu smjenu i postavljanje novog - ako ga i ima.

Tako je i sa Bakirom. Bez obzira sto je lopov, premazan,... on je izabran narodnom voljom, demokretskim putem,.. skroz sve regularno i znamo svi jako dobro koje ima ovlasti a koje ne.
Nijedan politicar na svijetu, majka takvog jos nije rodila,.. nebi mogao sa ovim kartama i ovim ovlastenjima koje ima bosnjacki predstavnik uciniti nesto u RS ili na ikakav nacin tamo promijeniti stvari.

RS je pravno i politicki - zona u kojoj Bosnjaci nemaju nemaju nikakvu moc.

I sve ostalo je u domenu bosnjacke tradicije naroda gdje su svi i politicari i selektori repke, i historicari, i pravnici, i intelektualci, i pocasni gradjani, itd. Kada nemozemo udariti gdje treba - udaramo gdje mozemo. Kao i u ratu sa Abdicem, tako i poslije sa paljevinama institucija, i svim gradjanskim inicijativama koje su propale zbog zavisti, nesloge, nepovjerenja,... itd.

Ne branim Bakira, jos jednom ponavljam. Ali svi koji ocekuju nesto od njega ocito ne poznaju sistem i kako sve funkcionise. Bakir i da hoce, da je najveci patriota i najpamentiji u nas - ne moze nista u BL. Sad ima mandat jer je izabran demokratskim putem i na sljedecim glasajte za nekoga ko se pojavi sa boljom i realnijom strategijom protiv RS.
Meni a vjerujem i mnogima na temi u potpunosti su jasne Bakirove ovlasti.
Medjutim, ono na čemu treba insistirati i za što se on kao član predsjedništva izabran voljom bošnjačkog naroda treba zalagati ( kao što ti već reče) jeste otklanjanje buduće potencijalne opasnosti koja bi ovu zemlju dovela do raspada i oružanog sukoba.

To što on tiho ispod glasa protestuje i mlake prijetnje upućuje nikome ne znači apsolutno ništa. Neka izvoli riječi i prazne prijetnje pretvoriti u djela.

Ne traje od juče maltretiranje naših bošnjačkih povratnika u RS, ali Bakir ni po tom pitanju nikad ništa nije preduzeo konkretno ( školovanje na bosanskom, opstruiranja povratka i zapošljavanje i sl )

Ova agonija podijeljene države nije bila moja ideja. Na nju je potpis stavio Alija.

O položaju Bošnjaka kao konstitutivnog naroda u RS mogu se knjige napisati tokom godina.

Je li ikad išta konkretno urađeno po tom pitanju? Koliko je puta do sada od kraja rata SDA bila vladajuća a koliko puta opoziciona stranka? Tokom postojanja RS nikad se niko nije sjetio da njen degradirajuci naziv u odnosu na ostala dva konstitutivna naroda dovede u pitanje.

Ovaj referendum je samo šlag na tortu. A idući će biti poguban.
tandmand

#91 Re: Bakire Izetbegoviću, šta namjeravaš povodom referendum(a) u RS?

Post by tandmand »

Nema komunista, jugonostalgičara i sl. da su nešto organizirani nego je riječ o mentalitetu. @Katarina je u pravu .. Kao što u Hrvatskoj još "nije završio II svj.rat" tako mnogi Bošnjaci mentalitetom i promišljanjem, još nisu izašli iz Jugoslavije.
madner

#92 Re: Bakire Izetbegoviću, šta namjeravaš povodom referendum(a) u RS?

Post by madner »

Problem je sto su ovi sto su izasli usli u XV vijek. Sve nesto protiv Titinih a sve strogo limitirano.
KatarinaKosaca

#93 Re: Bakire Izetbegoviću, šta namjeravaš povodom referendum(a) u RS?

Post by KatarinaKosaca »

pasha078 wrote:
Ovo je malo tendenciozno i manipuliranje cinjenicama.

Zgrazavamo se na turkofiliju koji prevazilazi neke normalne granice (npr turske zastave i govori da cemo branit erdogana na carshiji), zgrazavamo se za vezivanje za diktatora koji je antagonizirao zapad, zagrazavamo se na osjetno povecan broj radikalnih islamistickih elemenata u odnosu na prije samo 10-15 god. Ipak je jos uvijek moguce biti liberalan i Bosnjak, ne?

Kontate razliku??
Jedino je tendeciozno reci
da je netko pa cak ni glupson Bakir trazio nekakvu intervenciju u svezi Erdgana. To sto su se na Carsiji okupili ljudi ti smeta? Sa kojim pravom «umjerenog Bosnjaka» ces ti odredjivati nekome za sta ce prosvjedovati ili ne? Sa kojim pravom «umjerenog Bosnjaka» ces ti odredjivati sta ce ko oblaciti ili ne? Ko si ti da odredjujes ko je radikalan, a ko umjeren i po kojem kriterijumu? Srbija i genocidna u njenim skutima podrzavaju Rusiju, zlocine nad Ukrajincima, aneksiju Krima, jer znaju kad je dur guzici da samo na njih mogu racunati sto se pokazuje i u ruskom glasu u PIK—u. A mi smo kao pametni, pa cemo kao mi braniti neke Gulenove sudije i njihova radna prava, dok imamo pun biro pravnika bez posla u svojoj avliji u korist nekog «umjerenog Bosnjastva» kojeg ni Ahmici, ni Foca, ni Prijedor ni jedno mjesto nije prepoznavao. A onda naricanje za Titom..... Ovom ispod tebe post necu ni odgovarat jer niti kontam ko smo mi, vi, oni, a najmanje cu se nekom pravdat jesam li radikalna i ne
Last edited by KatarinaKosaca on 20/08/2016 12:51, edited 1 time in total.
ovo_mi_je_nick

#94 Re: Bakire Izetbegoviću, šta namjeravaš povodom referendum(a) u RS?

Post by ovo_mi_je_nick »

tandmand wrote:
ovo_mi_je_nick wrote:Da li može namjeravati i da li se može najaviti referendum o danu Federacije ili eventualno otcjepljenju Federacije kao samostalnog entiteta ?

Nakon Berlinskog dobio bi u Mostaru Belfastski zid i sigurnosnu ogradu duž srednje Bosne. I tako bi završila ta priča oko vjere, nacije političkih prepucavanja. U kojem svijetu živite vi koji ste iznad vjere i nacije?
Lagano onda podjelit na 3 dijela. Udarit zidove, uvest pasoše, vize. Preraspodjela stanovništva. U svakom dijelu 100 % stanovništva, bošnjaka, hrvata, srba tj muslimana, katolika i pravoslavaca. Teško ali jedini recept ovu našu BiH (koja je samim imenom već podjeljena)
Lee Stiffdick

#95 Re: Bakire Izetbegoviću, šta namjeravaš povodom referendum(a) u RS?

Post by Lee Stiffdick »

Za sve je kriv Tito i Jugoslavija. Eeeh, gdje bi Bosnjaci i Bosnjacka Bosna danas bili da ne bi komuniste i nevjernika Tite koji je unistavao Bosnjake i Bosnu u Jugoslaviji tamnici Bosnjackog naroda.
kolegione

#96 Re: Bakire Izetbegoviću, šta namjeravaš povodom referendum(a) u RS?

Post by kolegione »

tandmand wrote:Nema komunista, jugonostalgičara i sl. da su nešto organizirani nego je riječ o mentalitetu. @Katarina je u pravu .. Kao što u Hrvatskoj još "nije završio II svj.rat" tako mnogi Bošnjaci mentalitetom i promišljanjem, još nisu izašli iz Jugoslavije.
Mrzim nacionaliste, mrzim picke fasisticke, mrzim kolektivizam koji je uz to glup, mrzim neoliberalni kapitalizam u tranziciji, mrzim komuniste i bilo kakve diktatore
Volim socijalnu jednakost vladavinu prava, ekononski prosperitet, pametne narode.
I tako svi misle i ti ovo volis, ali ti niko nije ponudio a o tome nisi, razmisljao.
Zar ne bi bilo bolje, da sad imas 2000km platu i razmisljas o zimovanju umjesti o ratovanju :)
Ali koga briga, kad vi mislite da,sam komunista zato sto mislin da je Erdogan jedno malo usrano fasisticko govno..
KatarinaKosaca

#97 Re: Bakire Izetbegoviću, šta namjeravaš povodom referendum(a) u RS?

Post by KatarinaKosaca »

Lee Stiffdick wrote:Za sve je kriv Tito i Jugoslavija. Eeeh, gdje bi Bosnjaci i Bosnjacka Bosna danas bili da ne bi komuniste i nevjernika Tite koji je unistavao Bosnjake i Bosnu u Jugoslaviji tamnici Bosnjackog naroda.
Bosnjaci i nisu bili Bosnjaci nego vjerska grupa u to vrijeme sa velikim pocetnim slovom. Medjutim to nije tema moje refleksije, nego cinjenica da se ne moze zivjeti u jebenoj proslosti dok sushedi i komsije kupuju i dobivaju migove i smerch i buk, zemlja zemlja i zemlja vazduh, a genodidna pusta probne balone referenduma
almir90

#98 Re: Bakire Izetbegoviću, šta namjeravaš povodom referendum(a) u RS?

Post by almir90 »

kolegione wrote:
Volim socijalnu jednakost vladavinu prava, ekononski prosperitet, pametne narode.

Zar ne bi bilo bolje, da sad imas 2000km platu i razmisljas o zimovanju umjesti o ratovanju :)
Da li bi valjalo da je na čelu države diktator/komunista koji bi u prvom planu ovo omogućavao?
Lee Stiffdick

#99 Re: Bakire Izetbegoviću, šta namjeravaš povodom referendum(a) u RS?

Post by Lee Stiffdick »

KatarinaKosaca wrote:
pasha078 wrote:
Ovo je malo tendenciozno i manipuliranje cinjenicama.

Zgrazavamo se na turkofiliju koji prevazilazi neke normalne granice (npr turske zastave i govori da cemo branit erdogana na carshiji), zgrazavamo se za vezivanje za diktatora koji je antagonizirao zapad, zagrazavamo se na osjetno povecan broj radikalnih islamistickih elemenata u odnosu na prije samo 10-15 god. Ipak je jos uvijek moguce biti liberalan i Bosnjak, ne?

Kontate razliku??
Jedino je tendeciozno reci
da je netko pa cak ni glupson Bakir trazio nekakvu intervenciju u svezi Erdgana. To sto su se na Carsiji okupili ljudi ti smeta? Sa kojim pravom «umjerenog Bosnjaka» ces ti odredjivati nekome za sta ce prosvjedovati ili ne? Sa kojim pravom «umjerenog Bosnjaka» ces ti odredjivati sta ce ko oblaciti ili ne? Ko si ti da odredjujes ko je radikalan, a ko umjeren i po kojem kriterijumu? Srbija i genocidna u njenim skutima podrzavaju Rusiju, zlocine nad Ukrajincima, aneksiju Krima, jer znaju kad je dur guzici da samo na njih mogu racunati sto se pokazuje i u ruskom glasu u PIK—u. A mi smo kao pametni, pa cemo kao mi braniti neke Gulenove sudije i njihova radna prava, dok imamo pun biro pravnika bez posla u svojoj avliji u korist nekog «umjerenog Bosnjastva» kojeg ni Ahmici, ni Foca, ni Prijedor ni jedno mjesto nije prepoznavao. A onda naricanje za Titom..... Ovom ispod tebe post necu ni odgovarat jer niti kontam ko smo mi, vi, oni, a najmanje cu se nekom pravdat jesam li radikalna i ne
Ma jasta. Suti, najbolje biti dobar s Erdoganom branice nas sutra. To je pametna politika, jer Turska je onako sila, ko i Rusija. I bas su fini prema Kurdima, Jermenima, kakve zrtve i Bosnjaci da se solidarisu s nekim, taman posla. Mi.ocekujemo samo solidarnost prema nama, jebo druge. Treba isto podrzavat Saudijsku, vidis kako brane narod u Jemenu, Siriji, Iraku. Kako su fino zaveli sistem ljudskih prava, milina.
Lee Stiffdick

#100 Re: Bakire Izetbegoviću, šta namjeravaš povodom referendum(a) u RS?

Post by Lee Stiffdick »

KatarinaKosaca wrote:
Lee Stiffdick wrote:Za sve je kriv Tito i Jugoslavija. Eeeh, gdje bi Bosnjaci i Bosnjacka Bosna danas bili da ne bi komuniste i nevjernika Tite koji je unistavao Bosnjake i Bosnu u Jugoslaviji tamnici Bosnjackog naroda.
Bosnjaci i nisu bili Bosnjaci nego vjerska grupa u to vrijeme sa velikim pocetnim slovom. Medjutim to nije tema moje refleksije, nego cinjenica da se ne moze zivjeti u jebenoj proslosti dok sushedi i komsije kupuju i dobivaju migove i smerch i buk, zemlja zemlja i zemlja vazduh, a genodidna pusta probne balone referenduma
U proslosti? Hahahaha... pa cijela Bosnjacka realnost je zaglavljena u periodu 92-95, sadasnjost a pogotovo buducnost je omrazen pojam kao nigdje na svijetu. E svasta...
Post Reply