Dnevnica 5 KM - dobrodošli u Republiku Srpsku, dobrodošli u vrli novi svijet robovlasništva
- delllboy79
-
broj dva
#77 Re: Dnevnica 5 KM - dobrodošli u Republiku Srpsku, dobrodošli u vrli novi svijet robovlasništva
Dobrodosli u neo-feudalizam.
Nikakva prava radnika, gazde (feudalci) su mali bogovi koji nekaznjeno krse sve zakonske obaveze i od njihovog ceifa zavisi kako ce vas tretirati.
Nikakva prava radnika, gazde (feudalci) su mali bogovi koji nekaznjeno krse sve zakonske obaveze i od njihovog ceifa zavisi kako ce vas tretirati.
-
mehoxy
#78 Re: Dnevnica 5 KM - dobrodošli u Republiku Srpsku, dobrodošli u vrli novi svijet robovlasništva
Znam ljude koji u Sarajevu rade za 200 km mjesecno, duge radne sate, pretpostavljam jer nemaju izbora... i onda mi nije cudno sto mnogi poslodavci smatraju 600 km dobrom platom.
- 512MB
#79 Re: Dnevnica 5 KM - dobrodošli u Republiku Srpsku, dobrodošli u vrli novi svijet robovlasništva
Vise da nema znanje za trazene i dobro placene poslove.mehoxy wrote:Znam ljude koji u Sarajevu rade za 200 km mjesecno, duge radne sate, pretpostavljam jer nemaju izbora... i onda mi nije cudno sto mnogi poslodavci smatraju 600 km dobrom platom.
-
mehoxy
#80 Re: Dnevnica 5 KM - dobrodošli u Republiku Srpsku, dobrodošli u vrli novi svijet robovlasništva
Takvih poslova u BIH malo ima, a jos manje onih koji posjeduju znanje za njih.
-
PM72
#81 Re: Dnevnica 5 KM - dobrodošli u Republiku Srpsku, dobrodošli u vrli novi svijet robovlasništva
Jedna je prica kad nisi zaposlen, kada si mlad i horan i ganjas raznorazne poslove da bi zaradio koji dinar. Ja sam ko momak znao ljeti u pivari provesti sve tri smjene i spavati izmedju gajbi pod vedrim nebom da bi zaradio koji dinar. Ali je bila poenta sto sam radio i posteno zaradio i sto se to posteno placalo da sam mogao otici 15 dana na more i kurciti se ko hadzija. I ja sam radio po pogodbi ali ne ispod vlastitog dostojanstva. Ali to sve nema veze sa poslom kojeg radis u firmi i kresenja prava radnika koja bi trebala da budu definisana zakonom o radu i tacno definisala zastitu radnika.
Mada ti baš i ne vjerujem da si mogao izdurat' tri smjene noseći vreće ili gajbe.I ja sam to nekad radio,doduše,bio sam uporan-izdržao sam čak tri dana.
-
zigson
#82 Re: Dnevnica 5 KM - dobrodošli u Republiku Srpsku, dobrodošli u vrli novi svijet robovlasništva
Et razbise ljudi prozore prije 2 godine i popalise pa ih svi prozvase placenicima..Drvosjeca iz Dejcica wrote:Dobro došli u novi sistem, šta smo tražili to smo dobili. Ko će baciti kamen prvi?RS mi je fascinantna i jeddinstvena tvroevina na dunjaluku, propadnu tri banke, ukradu milijardu KM i niko da razbije prozor na banci. I treba nam tako.
- Drvosjeca iz Dejcica
#83 Re: Dnevnica 5 KM - dobrodošli u Republiku Srpsku, dobrodošli u vrli novi svijet robovlasništva
F.BiH po tom pitanju je Švicarska za sistem u RS-u.zigson wrote:Et razbise ljudi prozore prije 2 godine i popalise pa ih svi prozvase placenicima..Drvosjeca iz Dejcica wrote:Dobro došli u novi sistem, šta smo tražili to smo dobili. Ko će baciti kamen prvi?RS mi je fascinantna i jeddinstvena tvroevina na dunjaluku, propadnu tri banke, ukradu milijardu KM i niko da razbije prozor na banci. I treba nam tako.
![]()
![]()
![]()
-
zigson
#84 Re: Dnevnica 5 KM - dobrodošli u Republiku Srpsku, dobrodošli u vrli novi svijet robovlasništva
Da, ali opet nije ni ovdje med i mlijeko..Drvosjeca iz Dejcica wrote:F.BiH po tom pitanju je Švicarska za sistem u RS-u.zigson wrote:Et razbise ljudi prozore prije 2 godine i popalise pa ih svi prozvase placenicima..Drvosjeca iz Dejcica wrote:Dobro došli u novi sistem, šta smo tražili to smo dobili. Ko će baciti kamen prvi?RS mi je fascinantna i jeddinstvena tvroevina na dunjaluku, propadnu tri banke, ukradu milijardu KM i niko da razbije prozor na banci. I treba nam tako.
![]()
![]()
![]()
A da je sistem u RS-u crna rupa - jeste.. sto neko prethodno napisa dok dodje na red pa ce palit, prvo se moraju turcima osvetiti
Last edited by zigson on 11/08/2016 13:41, edited 1 time in total.
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#85 Re: Dnevnica 5 KM - dobrodošli u Republiku Srpsku, dobrodošli u vrli novi svijet robovlasništva
Ama drug pucao se istovar gajbi dan i noc...bili smo prepuni fleka od stare pive:) Radili smo intenzivno po dvije smjene ali smo znali i ostati spavati u pivari...jebi ga raja dobra...piva dzaba i udri.PM72 wrote:Jedna je prica kad nisi zaposlen, kada si mlad i horan i ganjas raznorazne poslove da bi zaradio koji dinar. Ja sam ko momak znao ljeti u pivari provesti sve tri smjene i spavati izmedju gajbi pod vedrim nebom da bi zaradio koji dinar. Ali je bila poenta sto sam radio i posteno zaradio i sto se to posteno placalo da sam mogao otici 15 dana na more i kurciti se ko hadzija. I ja sam radio po pogodbi ali ne ispod vlastitog dostojanstva. Ali to sve nema veze sa poslom kojeg radis u firmi i kresenja prava radnika koja bi trebala da budu definisana zakonom o radu i tacno definisala zastitu radnika.![]()
Mada ti baš i ne vjerujem da si mogao izdurat' tri smjene noseći vreće ili gajbe.I ja sam to nekad radio,doduše,bio sam uporan-izdržao sam čak tri dana.Istovarajući vreće iz šlepera.Nas nekoliko alpašinaca (punih snage i adrenalina) ufurali se da ćemo uzeti goleme pare pa u Zaostrog.Samo je jedan izdržao čitav mjesec.Meni je trebalo sedam dana da dođem sebi...
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#86 Re: Dnevnica 5 KM - dobrodošli u Republiku Srpsku, dobrodošli u vrli novi svijet robovlasništva
teroristima i placenicima.proglasise placenici onih koji su drhtali za fotelju i nastavak kradje.zigson wrote:
Et razbise ljudi prozore prije 2 godine i popalise pa ih svi prozvase placenicima..![]()
![]()
![]()
-
zigson
#87 Re: Dnevnica 5 KM - dobrodošli u Republiku Srpsku, dobrodošli u vrli novi svijet robovlasništva
Jah... izgorile 3 i po knjige, digla se uzbuna, ja mislim da je veca panika bila nego kad je vijecnica izgorila (ne ponovilo se)..KatarinaKosaca wrote:teroristima i placenicima.proglasise placenici onih koji su drhtali za fotelju i nastavak kradje.zigson wrote:
Et razbise ljudi prozore prije 2 godine i popalise pa ih svi prozvase placenicima..![]()
![]()
![]()
Last edited by zigson on 11/08/2016 13:57, edited 1 time in total.
- hrasno38
#88 Re: Dnevnica 5 KM - dobrodošli u Republiku Srpsku, dobrodošli u vrli novi svijet robovlasništva
http://www.klix.ba/biznis/posao/satnica ... /150408046
Jest da je tekst iz 2015 al slabo da se sta promjenilo bar kod nas po ovom pitanju
Jest da je tekst iz 2015 al slabo da se sta promjenilo bar kod nas po ovom pitanju
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#89 Re: Dnevnica 5 KM - dobrodošli u Republiku Srpsku, dobrodošli u vrli novi svijet robovlasništva
Ne smije kovotat a da se javi.ExNihilo wrote:Normalno, ne misliš valjda da se javio.julisiz es grant wrote:Jel mu još duguješ onaj šamar?ExNihilo wrote:Što mu odmah nisi prebacio koji milion sa računa u Luksemburgu? Sevap je, a ti ne bi ni osjetio.
Hrle kukavico.
- KatarinaKosaca
#90 Re: Dnevnica 5 KM - dobrodošli u Republiku Srpsku, dobrodošli u vrli novi svijet robovlasništva
paljevina nije bila.mrznja prema drzavi, nego njihovim patazitskim radnim mjestima, partokratiji i neefikasnosti djelovanja. Prije svega SDP—a, tada vladajuceg i visedecenijske tiranije i nazadovanja sa SDA. Svojim ocima sam gledala preplasene politicare kako bjeze panicno u svoja sela i ostavljaju sumnjivo stecenu sarajevsku imovinu. Moze se napraviti statistika tih dana i sedmica stranackih botova na forumu sa zadatkom da banaliziraju, ismiju i degradiraju gradjanski otpor. kad je tako uradjeno na forumu zamislite sta je uradjeno na terenu. Ovih dana se i susjedi i komsije naoruzavaju, a nas narod jos narice za Titom, dok legalno izabrani predsjednik prica o ljepoti pejsaza okoline Klagenfurta. Radite za 5 KM, nije mi vas zao. Jedino mi je zao ako domovina nestane. A hoce kako ide i kako je vode.zigson wrote:
Jah... izgorile 3 i po knjige, digla se uzbuna, ja mislim da je veca panika bila nego kad je vijecnica izgorila (ne ponovilo se)..
-
PM72
#91 Re: Dnevnica 5 KM - dobrodošli u Republiku Srpsku, dobrodošli u vrli novi svijet robovlasništva
Ama Kato draga,dokle više da žalim i za domovinom? Kojom domovinom? Šta mi je domovina?Od Kobiljače pa do Lapišnice ?
-
zigson
#92 Re: Dnevnica 5 KM - dobrodošli u Republiku Srpsku, dobrodošli u vrli novi svijet robovlasništva
Sve im se vratilo, al sumnjam da ce..KatarinaKosaca wrote:paljevina nije bila.mrznja prema drzavi, nego njihovim patazitskim radnim mjestima, partokratiji i neefikasnosti djelovanja. Prije svega SDP—a, tada vladajuceg i visedecenijske tiranije i nazadovanja sa SDA. Svojim ocima sam gledala preplasene politicare kako bjeze panicno u svoja sela i ostavljaju sumnjivo stecenu sarajevsku imovinu. Moze se napraviti statistika tih dana i sedmica stranackih botova na forumu sa zadatkom da banaliziraju, ismiju i degradiraju gradjanski otpor. kad je tako uradjeno na forumu zamislite sta je uradjeno na terenu. Ovih dana se i susjedi i komsije naoruzavaju, a nas narod jos narice za Titom, dok legalno izabrani predsjednik prica o ljepoti pejsaza okoline Klagenfurta. Radite za 5 KM, nije mi vas zao. Jedino mi je zao ako domovina nestane. A hoce kako ide i kako je vode.zigson wrote:
Jah... izgorile 3 i po knjige, digla se uzbuna, ja mislim da je veca panika bila nego kad je vijecnica izgorila (ne ponovilo se)..
- 512MB
#93 Re: Dnevnica 5 KM - dobrodošli u Republiku Srpsku, dobrodošli u vrli novi svijet robovlasništva
Samo sto u Danskoj ima sto puta vise ljudi sto imaju ogromne plate (i ne placaju se uopce po satu) pa im satnica ispane ogromna i malo zahebe statistiku.hrasno38 wrote:http://www.klix.ba/biznis/posao/satnica ... /150408046
- hrasno38
#94 Re: Dnevnica 5 KM - dobrodošli u Republiku Srpsku, dobrodošli u vrli novi svijet robovlasništva
Nije bitna Dnevnica u Danskoj jer i da je 3x manja nego so je napisana svjetlosnu godinu je od ono sto je poenta ovog teksta...nase satnice512MB wrote:Samo sto u Danskoj ima sto puta vise ljudi sto imaju ogromne plate (i ne placaju se uopce po satu) pa im satnica ispane ogromna i malo zahebe statistiku.hrasno38 wrote:http://www.klix.ba/biznis/posao/satnica ... /150408046
- Toffee karamela
#95 Re: Dnevnica 5 KM - dobrodošli u Republiku Srpsku, dobrodošli u vrli novi svijet robovlasništva
Ne može se više praviti nikakva statistika na tu temu jer je tema o februarskim neredima izbrisana. Ili samo ja ne mogu da vidim svoje postove?KatarinaKosaca wrote: Moze se napraviti statistika tih dana i sedmica stranackih botova na forumu sa zadatkom da banaliziraju, ismiju i degradiraju gradjanski otpor. kad je tako uradjeno na forumu zamislite sta je uradjeno na terenu.
Isto kao i 4 str. teme o BOokiru na kojoj je bio foto-sken njegove đačke knjižice s impresivnim skorom od 12-ak dvojčuga iz skoro svih predmeta. Živjela klixocenzura
Last edited by Toffee karamela on 11/08/2016 14:26, edited 1 time in total.
- KatarinaKosaca
#96 Re: Dnevnica 5 KM - dobrodošli u Republiku Srpsku, dobrodošli u vrli novi svijet robovlasništva
Domovinu volim. Srce drhti. I zbog mrtvih drugova. Ali kako rece Vedrana Rudan neku vecer mogla.bih neke politicare ubiti metkom u celo bez da trepnem. Kao sto ne trepcem za ovim toboznjim srceparajucimPM72 wrote:Ama Kato draga,dokle više da žalim i za domovinom? Kojom domovinom? Šta mi je domovina?Od Kobiljače pa do Lapišnice ?
pricama o niskim nadnicama. Imali smo povjesnu sansu da se umanji korupcija usljed njohovog straha, da se pocne implementirati drustvo jednakih sansi, lopovi krvoloci su bacili udicu a somovi je progutali. Sad neka umru od gladi, nije mi ih zao, sve dok je Bakir nacionalni spasioc mrtvi diktator idol, a njegov nadljednik «simpatican mladic»
- KatarinaKosaca
#97 Re: Dnevnica 5 KM - dobrodošli u Republiku Srpsku, dobrodošli u vrli novi svijet robovlasništva
Nisam ovo znala. Hvala na postuToffee karamela wrote: Ne može se više praviti nikakva statistika na tu temu jer je tema o februarskim neredima izbrisana. Ili samo ja ne mogu da vidim svoje postove?
Isto kao i 4 str. teme o BOokiru na kojoj je bio foto-sken njegove đačke knjižice s impresivnim skorom od 12-ak dvojčuga iz skoro svih predmeta. Živjela klixocenzura
- ho oponopono
#98 Re: Dnevnica 5 KM - dobrodošli u Republiku Srpsku, dobrodošli u vrli novi svijet robovlasništva
...baš kao i jučer, stvarnost tuče...
...nebitno je li Dodi Rsonja ili Baki Feder, izrabljivanje je svuda okolo...( mada je ovdje akcenat na Rsonju jer je neko štovalac Federa- za mene ista govna, sve u 5 deka)...no vratimo se stvarnosti...privatnik je Gospod...a život je šljaka...
...neko nema druge opcije ( sa neba ne pada ništ, puko preživljavanje, jebiga)...
...a to gazdama prija, vazda ima neko ko mora pristati na to...deveraš dokle možeš, a lako se na dobro navići...
...dok imaš i one koji drame na razne uslove rada i pljuju iste, mizerija, oni jebote zaslužuju bolje, pa nek nađu bolje onda al zato jade parazitiraju na starcima, traže za pljugu, uloške, fuka...
...i palamude iz svoja topla četiri zida, ne bi ja ovo, ono...cijeneći sebe...prešlo treću deceniju, a nema radne navike, do podne krmelja, mrsko im smeće izbaciti...
... fuka, obavezno đir po gradu blejanje...i čuprica ja sebe cijenim, ne dam da mi kičmu lome povazdan za cvaju, nek budale rade, ali vapaj mama, tata daj mi pare za cigare...
...nebitno je li Dodi Rsonja ili Baki Feder, izrabljivanje je svuda okolo...( mada je ovdje akcenat na Rsonju jer je neko štovalac Federa- za mene ista govna, sve u 5 deka)...no vratimo se stvarnosti...privatnik je Gospod...a život je šljaka...
...neko nema druge opcije ( sa neba ne pada ništ, puko preživljavanje, jebiga)...
...a to gazdama prija, vazda ima neko ko mora pristati na to...deveraš dokle možeš, a lako se na dobro navići...
...dok imaš i one koji drame na razne uslove rada i pljuju iste, mizerija, oni jebote zaslužuju bolje, pa nek nađu bolje onda al zato jade parazitiraju na starcima, traže za pljugu, uloške, fuka...
...i palamude iz svoja topla četiri zida, ne bi ja ovo, ono...cijeneći sebe...prešlo treću deceniju, a nema radne navike, do podne krmelja, mrsko im smeće izbaciti...
... fuka, obavezno đir po gradu blejanje...i čuprica ja sebe cijenim, ne dam da mi kičmu lome povazdan za cvaju, nek budale rade, ali vapaj mama, tata daj mi pare za cigare...
-
The BEN10
-
Hakiz
#100 Re: Dnevnica 5 KM - dobrodošli u Republiku Srpsku, dobrodošli u vrli novi svijet robovlasništva
Nije mi žao domovine. Kada bih sada imao priliku da odem negdje gdje je bolji život i da taj bolji život živim, otišao bih.KatarinaKosaca wrote:paljevina nije bila.mrznja prema drzavi, nego njihovim patazitskim radnim mjestima, partokratiji i neefikasnosti djelovanja. Prije svega SDP—a, tada vladajuceg i visedecenijske tiranije i nazadovanja sa SDA. Svojim ocima sam gledala preplasene politicare kako bjeze panicno u svoja sela i ostavljaju sumnjivo stecenu sarajevsku imovinu. Moze se napraviti statistika tih dana i sedmica stranackih botova na forumu sa zadatkom da banaliziraju, ismiju i degradiraju gradjanski otpor. kad je tako uradjeno na forumu zamislite sta je uradjeno na terenu. Ovih dana se i susjedi i komsije naoruzavaju, a nas narod jos narice za Titom, dok legalno izabrani predsjednik prica o ljepoti pejsaza okoline Klagenfurta. Radite za 5 KM, nije mi vas zao. Jedino mi je zao ako domovina nestane. A hoce kako ide i kako je vode.zigson wrote:
A ako je tako, šta onda znači domovina?
Ima nekoliko izreka sa kojima se ja slažem, na primjer:
Moj patriotizam se ogleda u tome što poštujem zakone. I to je sve što od mog patriotizma možete očekivati.
Domovina je tamo gdje ti je dobro.
I slične izreke.
Dosta više tla, krvi i gena. To nas dovde i dovede.
Ja čak ni od političara ne očekujem da se rade da država bude bolja. Trebali bi raditi za ljude, da ljudima na teritoriji na kojoj su vlast bude bolje. A tada će automatski država biti bolja.
P. S. Ovo napisa dobrovoljac Armije BIH u posljednjem ratu. RVI. Dakle, neko ko je svoj dug društvu platio. Pa ti vidi.
Last edited by Hakiz on 11/08/2016 14:32, edited 2 times in total.