Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Drvosjeca iz Dejcica wrote:E ovo je iščezlo a ne ko onaj što stavlja aktuelnu Fabiju ...prije rata je bio rijedak na cestama iza rata ja vidio jednog da se vozio i nikad više.
Zadnji "Princ" kog sam viđao stajao je na Pofalićima...negdje iza nekadašnjeg Hyundai salona. Možda je to onaj što se sada pojavljuje sređen na skupovima oldtimera, a možda i nije.
Profa iz srednje skole i dan danas je vozi samo mslm da je vise drugih Omega na njoj nego orginala (mslm na limariju) uvijek je sarena bila sto se tice toga
Imao limuzinu, sada imam karavana...trenutno za manje para ne postoji udobniji pouzdaniji i relativno ekonomicniji (na plinu) auto. Limarija im je puno bolja nego kod kadeta i vektre a, jedino im fasuju rubovi i pragovi.
Tema je odlicna. Cesto mi se desi da pomislim "otkad ovo auto nisam vidio" i da se prisjecam nekih nekada masovnih pojava na nasim cestama.
Opet brat bratu, jedno trecina postiranih auta nikad i nisu bili toliko ucestala pojava u tom periodu iza rata, tako da bi dobro bilo da se razmisli sta se postira ovdje, a sta na automobilizam all about.
_BataZiv_0809 wrote:Tema je odlicna. Cesto mi se desi da pomislim "otkad ovo auto nisam vidio" i da se prisjecam nekih nekada masovnih pojava na nasim cestama.
Opet brat bratu, jedno trecina postiranih auta nikad i nisu bili toliko ucestala pojava u tom periodu iza rata, tako da bi dobro bilo da se razmisli sta se postira ovdje, a sta na automobilizam all about.
Dosta od ovih auta nisam nikad ni vidio kod nas, a ima ih garant koji tu (barem u Sarajevu) nisu nikad ni bili, osim mozda u prolazu.
Period nakon rata da i ne spominjem. Pola ovog je pomrlo i prije nego su se pocetkom 90-tih masovno kupovali Yugo, Golf, Maruti 800, Skoda Favorit i Lada Samara
Golf kec, kadet suza, askona, merc 123 190 pa i 124 (gotovo svaki taxi je vozio nesto od tih mercova)..... To su auti koji su bili cesti a sada su raritet na cesti i ugl u raspadnuton stanju, vozaju ih ugl cigani.... Keca je pojeo zub vremena a te opele korozija. Neisplativo je ulagati u ta vozila kad danas solidna dvica koja se moze voziti jos godinu dvije neregana kosta 500 maraka.
Kako se euro 3 poceo uvoziti ljudi su digli ruke od krpljenja tih krseva pa im je brzo opala cijena. Sad kako je euro 4 nastupio predvidjam neko vrijeme stagniranja cijene ovih malo `novijih` krseva ala golf 4 i ostali iz generacije, a za godinu dvije ce i oni grohnuti cijenom kad dvojke, trojke nestane..