Da li vasa rodbina u inostranstvu lezi na parama?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply

Da li vasa rodbina u inostranstvu lezi na parama?

Ne
41
44%
Da
30
32%
Tako rijetko nas posjecuju da sam zaboravio kavi su zvukom i pogledom
22
24%

Total votes: 93

pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#76 Re: Da li vasa rodbina u inostranstvu lezi na parama?

Post by pici »

hrle1976 wrote:
pici wrote:dojdu iskukaju, opusHu spajz i frizider plus zamrzivac, kupe par majica usput na arizoni i josH bi im dao para da sto prije odu, al odu na more pa se opet vrate, kad mi kazu dodji kodnaske al pazi sve je skupo, netreba mi nista visHe rec...

Kao da ti zdrave zube vade. :-) Pa u cemu je problme? A i ovo za kredenac i zmarzivace - daj bolan a kad tetka plati tri velike porcije cevapa da se najedes ko dingospo onda :D

yes valla ja za svaku veliku porciju cevaBa moram je vodat po izletu... zadnji put joj kreciJo stan
insomnia78

#77 Re: Da li vasa rodbina u inostranstvu lezi na parama?

Post by insomnia78 »

Edin H. wrote:
HAVANA wrote:
pici wrote:dojdu iskukaju, opusHu spajz i frizider plus zamrzivac, kupe par majica usput na arizoni i josH bi im dao para da sto prije odu, al odu na more pa se opet vrate, kad mi kazu dodji kodnaske al pazi sve je skupo, netreba mi nista visHe rec...
Kako sad skupo,zar nije sve jeftinije?Cito ja na forumu.Margarin 1.20,nije 1.30 ko ovde. :evil:
Da, ali skuplja je gudra. :oops:
I to nije malo :D

S moje sokoćalo
mayab

#78 Re: Da li vasa rodbina u inostranstvu lezi na parama?

Post by mayab »

Ovo nesto (dalje) rodbine sto je sticajem ratnih okolnosti otislo vani i tamo ostali, veoma rijetko vidjam i čujem, čak ni po FB-uku nisu bas aktivni :lol: , para od njih nema, a niti mi trebaju, šta ja znam, samo mi je žao što nisu bliže, možda bi ih ja nešto češće obišao, ono da se vidimo i pozdravimo, ako već oni ne žele!
A da li baš leže na parama, pa svakako ih sigurno imaju više u kakvom šteku nego ja, mislim to su činjenice neumoljive, poznato je da se tamo na zapadu da više zaraditi, i više ušparati jer su osnovne životne stvari daleko povoljnije nego kod nas, ovde platu pojedes i popijes, nesto placas kredu za auto, malo odmor i kultura i ne ostane ti skoro ništa.....
Edin H.

#79 Re: Da li vasa rodbina u inostranstvu lezi na parama?

Post by Edin H. »

_BataZiv_0809 wrote:
Ma hocu 2 kombija :oops: ali to ce mi hrle sa svojih racuna u lihtenstajnu. Taman jedan utusim ovim cergama sto sakupljaju zeljezo, drugog rentam Ibri sto izvlaci drva iz drzavne sume.

Jos tvojih pet stoja mjesecno da imam za kafe i kladionice i da rahat pljujem po dijaspori.
Posteno, premda cim polozis pravosudni ocekum tvoju nesebicnu pomoc u svezi "money laundering". :oops:
Edin H.

#80 Re: Da li vasa rodbina u inostranstvu lezi na parama?

Post by Edin H. »

pici wrote:joojj prosli putan dodje rodjo iz svabske i sjeli rostiljat e rekoh hocmol piva uzet, kaje on uzmi sarajevskih i ja u amka po kerma ona konzerva citav karton, donesen kad rodjo ja nebih te pijem samo orginal aj odoh ja do pivare, jooojj ja sav sretan sad ce one izvozne sarajke, trljam ruke i brke, kad rodjko dojde su paketom od sest boca i kao preskupo mu bilo vise al eto imam ja citav paket zase :shock: jebo me svak ako sam pola sata znao jel rostiljam cevape il svoju djigericu... nestade mu piva eeeee kontam tuli si lijo, kad rodjo odoh do auta nesta sam zaboravijo... kad dodje sa nekim dvijema svabskim pivama u konzervi... :shock: ja vecih skutora od ovih mojih dijasporaca nisam vidijo, allahu dragi :shock:
:lol: :lol: :lol:
insomnia78

#81 Re: Da li vasa rodbina u inostranstvu lezi na parama?

Post by insomnia78 »

HAVANA wrote:A joj jes dobar ovaj sa slike.Napravit retro gril od njega ili sladoled,palacinke,wafli... :)
Stari Belgijanac :D
Mores i Moules-frites

S moje sokoćalo
hrle1976

#82 Re: Da li vasa rodbina u inostranstvu lezi na parama?

Post by hrle1976 »

pici wrote:joojj prosli putan dodje rodjo iz svabske i sjeli rostiljat e rekoh hocmol piva uzet, kaje on uzmi sarajevskih i ja u amka po kerma ona konzerva citav karton, donesen kad rodjo ja nebih te pijem samo orginal aj odoh ja do pivare, jooojj ja sav sretan sad ce one izvozne sarajke, trljam ruke i brke, kad rodjko dojde su paketom od sest boca i kao preskupo mu bilo vise al eto imam ja citav paket zase :shock: jebo me svak ako sam pola sata znao jel rostiljam cevape il svoju djigericu... nestade mu piva eeeee kontam tuli si lijo, kad rodjo odoh do auta nesta sam zaboravijo... kad dodje sa nekim dvijema svabskim pivama u konzervi... :shock: ja vecih skutora od ovih mojih dijasporaca nisam vidijo, allahu dragi :shock:
Ja mislim da je to kod tebe jako specificno.
Edin H.

#83 Re: Da li vasa rodbina u inostranstvu lezi na parama?

Post by Edin H. »

pici wrote:
yes valla ja za svaku veliku porciju cevaBa moram je vodat po izletu... zadnji put joj kreciJo stan
Je'l platila farbu? :oops:
hrle1976

#84 Re: Da li vasa rodbina u inostranstvu lezi na parama?

Post by hrle1976 »

Niemand wrote:Ja mislim da je jedino zviz od dijaspore imao mLogo para (al znate vec, on je jedini i imao neki uspjesan zivot). Ovaj hrle vec npr, sudeci koliko prica o novcu, i ne bas. Steta.

Iliiiiiii... iliii.. da pitamo zviza da ga malo pogura i prestane otvarati ovakve teme :D

:run:

Zvizova mati je drmnula na Eurojackpotu oko 100 miliona maraka mislim da je premija bila 50 miliona eura. Imate sve o tome naka bosanka maznula lovu u Danskoj. Naravno da ima koliko hoce.
pici

#85 Re: Da li vasa rodbina u inostranstvu lezi na parama?

Post by pici »

hrle1976 wrote:

ma sve je to isto eno komsija napravijo ljetnu kuhJnu ispred kuce da bi mu se fEmilija mogla potrpat, kad odu, dodje kod mene , komso imas posudit do peMzije
hrle1976

#86 Re: Da li vasa rodbina u inostranstvu lezi na parama?

Post by hrle1976 »

pici wrote:
hrle1976 wrote:

ma sve je to isto eno komsija napravijo ljetnu kuhJnu ispred kuce da bi mu se fEmilija mogla potrpat, kad odu, dodje kod mene , komso imas posudit do peMzije
Haj ovo Tita jos jednom napisi ko pita za pare a ko kad ode gdje i ta ljetna kuhinja. :D
Niemand

#87 Re: Da li vasa rodbina u inostranstvu lezi na parama?

Post by Niemand »

hrle1976 wrote:
Zvizova mati je drmnula na Eurojackpotu oko 100 miliona maraka mislim da je premija bila 50 miliona eura. Imate sve o tome naka bosanka maznula lovu u Danskoj. Naravno da ima koliko hoce.
Ozbiljno? Pa druzis li se s njim? :D Ja da sam na tvom mjestu pitala bih ga da i tebi sta da. To je njemu nista. :)

Al stas, tako ti je to u zivotu, on ima sve i uziva, a ti hrle gledaj. :o

:D
pici

#88 Re: Da li vasa rodbina u inostranstvu lezi na parama?

Post by pici »

hrle1976 wrote:
Haj ovo Tita jos jednom napisi ko pita za pare a ko kad ode gdje i ta ljetna kuhinja. :D
titami ziva istina, eno stigla rodca iz holandije zove me kad ce na rostilj... rekoh moram dizat terasu, majstori mi po kuci hajte zenami umene i ti do carsije napravite dva djira pa na klupu kod BBIaja, mante troska
Edin H.

#89 Re: Da li vasa rodbina u inostranstvu lezi na parama?

Post by Edin H. »

pici wrote:
hrle1976 wrote:
titami ziva istina, eno stigla rodca iz holandije zove me kad ce na rostilj... rekoh moram dizat terasu, majstori mi po kuci hajte zenami umene i ti do carsije napravite dva djira pa na klupu kod BBIaja, mante troska
Tebi izgleda sva familija u dijaspori, jedini ti u BiH ostao izgleda,
hrle1976

#90 Re: Da li vasa rodbina u inostranstvu lezi na parama?

Post by hrle1976 »

Niemand wrote:
hrle1976 wrote:
Ozbiljno? Pa druzis li se s njim? :D Ja da sam na tvom mjestu pitala bih ga da i tebi sta da. To je njemu nista. :)

Al stas, tako ti je to u zivotu, on ima sve i uziva, a ti hrle gledaj. :o

:D

Ja imam finu platu ali sebi ne mogu ni pola priustiti sto on ljepi po facebooku. Para ne pada sa neba a nije mi poznato da ima neki uspjesan obrt. Mati mu zivi u onom gradu gdje je prica o Hamletu, a iz tog gradica mislim da je lani ili 2014 neka zena Bosanka, maznula ogromne miliona na euro lutrij. A na njegovom profilu sve postepeno se dize standaerd. Sa tu sad tamo sad u kasinu u Monaku sad ono sad ovo. Lola placa jaje dorucak 40€ na Mont Saint-Michelu :-) obicno cumbur jaje na fancuski nacin. Sta ja znam eto ga tamo.
pici

#91 Re: Da li vasa rodbina u inostranstvu lezi na parama?

Post by pici »

Edin H. wrote:
pici wrote:
hrle1976 wrote:
Tebi izgleda sva familija u dijaspori, jedini ti u BiH ostao izgleda,

jebiga nedademi se kad sam mogo devdespete bjezat preko bihaca, ja se natakarih na sanski most i kljuc... neda se posranom do potoka i djaba
hrle1976

#92 Re: Da li vasa rodbina u inostranstvu lezi na parama?

Post by hrle1976 »

pici wrote:

jebiga nedademi se kad sam mogo devdespete bjezat preko bihaca, ja se natakarih na sanski most i kljuc... neda se posranom do potoka i djaba

Kad sam bio u posjeti jaranu Kolding Danska, upoznam jednog glavatog, a glasan ko megafon, naki seljak i to pravi, dosao na udaju (ja to tako kazem). Soli pamet ovima sto su zbrisali tokom rata ali reko ako su svi tako grlati kao on u tom kraju :run:
Niemand

#93 Re: Da li vasa rodbina u inostranstvu lezi na parama?

Post by Niemand »

hrle1976 wrote: Ja imam finu platu ali sebi ne mogu ni pola priustiti sto on ljepi po facebooku. Para ne pada sa neba a nije mi poznato da ima neki uspjesan obrt. Mati mu zivi u onom gradu gdje je prica o Hamletu, a iz tog gradica mislim da je lani ili 2014 neka zena Bosanka, maznula ogromne miliona na euro lutrij. A na njegovom profilu sve postepeno se dize standaerd. Sa tu sad tamo sad u kasinu u Monaku sad ono sad ovo. Lola placa jaje dorucak 40€ na Mont Saint-Michelu :-) obicno cumbur jaje na fancuski nacin. Sta ja znam eto ga tamo.
Pa ozbiljno ti kazem, druzi se s njim, lajkaj mu slike na fb i tako to. Mislim, ne treba se insan zaliti i fakat sto kazes fina je plata pa kolka god da je, al sudeci po tvojim postovima i temama, nije to to, ono, stan na alipasinom ti preskup i tako ta prica, a i piso si da ceska nije bas najbolja s tim platama a sve skupo, al zviz bi te mogo malo pogurati. :)

I onda i ti nama da stavis kakvu sliku monaka. :)
hrle1976

#94 Re: Da li vasa rodbina u inostranstvu lezi na parama?

Post by hrle1976 »

Niemand wrote:
hrle1976 wrote: Ja imam finu platu ali sebi ne mogu ni pola priustiti sto on ljepi po facebooku. Para ne pada sa neba a nije mi poznato da ima neki uspjesan obrt. Mati mu zivi u onom gradu gdje je prica o Hamletu, a iz tog gradica mislim da je lani ili 2014 neka zena Bosanka, maznula ogromne miliona na euro lutrij. A na njegovom profilu sve postepeno se dize standaerd. Sa tu sad tamo sad u kasinu u Monaku sad ono sad ovo. Lola placa jaje dorucak 40€ na Mont Saint-Michelu :-) obicno cumbur jaje na fancuski nacin. Sta ja znam eto ga tamo.
Pa ozbiljno ti kazem, druzi se s njim, lajkaj mu slike na fb i tako to. Mislim, ne treba se insan zaliti i fakat sto kazes fina je plata pa kolka god da je, al sudeci po tvojim postovima i temama, nije to to, ono, stan na alipasinom ti preskup i tako ta prica, a i piso si da ceska nije bas najbolja s tim platama a sve skupo, al zviz bi te mogo malo pogurati. :)

I onda i ti nama da stavis kakvu sliku monaka. :)

Poznam ja i Svaba koji su nasljedili brda i brda. Cudni sto ljudi kad dodju do teske pare ne radom. Nisu nametni ali se zatvore i u tebi samo gledaju nekoga koji tu zbog interesa. Sa takvim ljudima nemozes ostati na onome, jer on mislim da ja mislim itd. Isto je i u BiH taj odnos, neko neglada na svoga kado da je miljarder pa trazi pare dzaba. Imam poznanike u Svedskoj obicni ljudi ali cuo sam svojim usima kako mu brat trazi 4.000€ za renovacije na kuci, i to ono hajd ako ti nije puno i mrsko daj za kuce i sl. I nije dao toliko i nije vise tako mi prica bilo pitanja kada cete doci ili hocete ovo ljeto navratiti. Znaci koliko para toliko muzike. Samo sto ako das za racune kako mi prica to se nepika to je ono pa eto rod smo i pomazemo se jednosmjerno.
p206

#95 Re: Da li vasa rodbina u inostranstvu lezi na parama?

Post by p206 »

mislim da sam jedan od rijetkih koji nema nikog iz bliže familije u inostranstvu
il mi nađite kakvu da se udam u ŠveCku il nek mi Hrle uveze kakvu dobru polovnu Fabiju da se tješim, plaćam kešom što bi rekli na PiKu
mirzaaa33

#96 Re: Da li vasa rodbina u inostranstvu lezi na parama?

Post by mirzaaa33 »

mO k3 wrote:Recimo ovako idem od sebe , ne ležim na parama , ali nije da ih nemam
Sta želim da sebi kupim , kupim
Odem na odmor 3 puta godišnje i uspijemo da uštedimo para za stare Dane .

Sta je najvažnije u tome svemu da smo svi zdravi ...
Pa ti si stranac... 0,2% ili 0,1%?
supercali

#97 Re: Da li vasa rodbina u inostranstvu lezi na parama?

Post by supercali »

Kod mene situacija iz krajnosti u krajnost jedni bukvalno leze na parama jedni glume da imaju para dok treci normala ustedi se nesto al to nisu sad cifre
I ovi "najsiromasniji" najvise regularni sto se tice i ponasanja i razmisljanja i sve to
Ovi milioneri su srecom isto ok dodju i ovdje i stvarno bar mene i moju uzu porodici caste kad dodju pomognu ako treba tj pitaju treba li pomoci i sl
Ovi fasadni milioneri su najgori
Na njihovu potrosenu marku ja cini mi se potrosim 5 al sam ja to lagano distancirao pa sad ne potrosim nista dodatno osom onoga sto imam u kuci u datom trenutku posjete
Na cevape? Znate put imate auta i vozite ja sam tada vegeterijanac
Niemand

#98 Re: Da li vasa rodbina u inostranstvu lezi na parama?

Post by Niemand »

hrle1976 wrote:
Poznam ja i Svaba koji su nasljedili brda i brda. Cudni sto ljudi kad dodju do teske pare ne radom. Nisu nametni ali se zatvore i u tebi samo gledaju nekoga koji tu zbog interesa. Sa takvim ljudima nemozes ostati na onome, jer on mislim da ja mislim itd. Isto je i u BiH taj odnos, neko neglada na svoga kado da je miljarder pa trazi pare dzaba. Imam poznanike u Svedskoj obicni ljudi ali cuo sam svojim usima kako mu brat trazi 4.000€ za renovacije na kuci, i to ono hajd ako ti nije puno i mrsko daj za kuce i sl. I nije dao toliko i nije vise tako mi prica bilo pitanja kada cete doci ili hocete ovo ljeto navratiti. Znaci koliko para toliko muzike. Samo sto ako das za racune kako mi prica to se nepika to je ono pa eto rod smo i pomazemo se jednosmjerno.
A sta da ti kazem, vjerovatno ti ne bi dao nista od tih miliona, i ja nesto kontam bas. Ono, znas kako je on gledo na svijet iz bosne, nazalost, ti si za njega neki tamo probisvijet. Al hajd, stas, nek se zivo i zdravo, pusti pare. A bice valjda i u ceskoj nekad bolje pa ce i tebi zviz lajkati slike po monaku. :thumbup: :)
pici

#99 Re: Da li vasa rodbina u inostranstvu lezi na parama?

Post by pici »

hrle1976 wrote:
pici wrote:

Kad sam bio u posjeti jaranu Kolding Danska, upoznam jednog glavatog, a glasan ko megafon, naki seljak i to pravi, dosao na udaju (ja to tako kazem). Soli pamet ovima sto su zbrisali tokom rata ali reko ako su svi tako grlati kao on u tom kraju :run:
dosHo ti od zenemi umene rodjo izsveCke i galami frajer koda je sto kajesH megafon proguto, prodade stan uze eure i raspali u austriju na neka jezera na odmor... dojdi Jopet al u hotel, nemerem ja svaki dan dvije vlasicke sudjuke kupovat
pici

#100 Re: Da li vasa rodbina u inostranstvu lezi na parama?

Post by pici »

supercali wrote:Kod mene situacija iz krajnosti u krajnost jedni bukvalno leze na parama jedni glume da imaju para dok treci normala ustedi se nesto al to nisu sad cifre
I ovi "najsiromasniji" najvise regularni sto se tice i ponasanja i razmisljanja i sve to
Ovi milioneri su srecom isto ok dodju i ovdje i stvarno bar mene i moju uzu porodici caste kad dodju pomognu ako treba tj pitaju treba li pomoci i sl
Ovi fasadni milioneri su najgori
Na njihovu potrosenu marku ja cini mi se potrosim 5 al sam ja to lagano distancirao pa sad ne potrosim nista dodatno osom onoga sto imam u kuci u datom trenutku posjete
Na cevape? Znate put imate auta i vozite ja sam tada vegeterijanac
potapisujem :thumbup:
Post Reply