Ja bih recimo od bošnjačke Radikalne stranke očekivao stavove o politici BiH Hrvata na tragu onih Zukinih:
E ovo je radikal po mom ukusu.Ališpago: „Prvo, poselami predsjednika i Tuđmana i cijeli svijet. Ovi svećenici u Konjicu su državljani RBiH. Drugo, dejstva prema Hrvatima neće stati do totalne kapitulacije ili neka nam dobrovoljno napuste Neum i Mostar!“
Omerbašić: „Zuka, ovo nije vrijeme da se uvjeravamo, međutim predsjednik već dva dana stalno ponavlja da on ozbiljno želi prekinuti sve sukobe. Molim te, moraš to shvatiti.“
Ališpago: „Ja predsjednika poštujem i sve je to lijepo, ja ovdje ratujem. Ja zastupam narod i ja ću za ovaj narod i svoj život dati. Ništa me ne može zaustaviti.“
Omerbašić: „Zuka, ja potpuno razumijem i čujem dobro tvoje riječi, međutim ja ti kažem jedno, a to je da moramo svi sarađivati i svi slušati predsjednika Izetbegovića. Molim te, ja tebe dobro znam, znam sve šta misliš i kako misliš, ali je krajnje vrijeme da ovo sve prestanemo, oni su juče dogovorili tamo na brodu kako treba sve probleme rješavati.“
Ališpago: „Kada stignem u Neum pregovarat ćemo. Ili će ga dati milom ili ću ga uzeti silom.“
Omerbašić: „Božiji čovječe, Zuka, Neum će se dobiti pregovorima, ne ratom i ne poginućem.“
Ališpago: „Šefko, nas je iskustvo naučilo da ćemo mi dobiti samo ono đe čizmom zgaznemo, da drugačije toga nema. Ja hoću da iskoristim ove Srbe što napadaju po Zagrebu i dabogda sve zapalili, cio Zagreb i Hrvatsku. Herceg-Bosna mora pasti kapitulacijom!“