garant najbolji na konkursu bio--il se za njih ne raspisuje konkurs
Zapošljavanje članova famalije u FIA bez konkursa -'ta će vam konkurs ha ya
- muha_sa
#76 Re: Zapošljavanje članova famalije u FIA bez konkursa -'ta će vam konkurs ha ya
kako je ono došo na direktorsko mjesto
- O'zone
- Globalni moderator
-
mali_balon
#78 Re: Zapošljavanje članova famalije u FIA bez konkursa -'ta će vam konkurs ha ya
I ja bi da mogu zaposlio cijelu familiju.....sto da ne.....
- Dr. Kuca
#79 Re: Zapošljavanje članova famalije u FIA bez konkursa -'ta će vam konkurs ha ya
Zato se svi danas i bave politikom.
-
MAN-lion's coach
#80 Re: Zapošljavanje članova famalije u FIA bez konkursa -'ta će vam konkurs ha ya
.......
Last edited by MAN-lion's coach on 12/01/2017 00:45, edited 1 time in total.
- O'zone
- Globalni moderator
#81 Re: Zapošljavanje članova famalije u FIA bez konkursa -'ta će vam konkurs ha ya
Evo i iPhone se raskukao...Krivo mu što i on nije mogao da se uvali ili da uvali nekog svog. ŠMRC
http://www.klix.ba/vijesti/bih/gradjans ... /161128031
http://www.klix.ba/vijesti/bih/gradjans ... /161128031
- vješalica
#82 Re: Zapošljavanje članova famalije u FIA bez konkursa -'ta će vam konkurs ha ya
baš se čudim amor mašović je visoko digao ruku za busuladžića kad je trebalo davati ime školi
pa njegova žena i ščerka rade....a znamo stvavove mustafe oko zaposljavanj i rada žena...hehehe
svaka žena koja izađe iz kuće je prostitutka.....
toliko o licemjerstvu hahahahahahah
gdje je sad sipa i oni što meću mirkofon pod nos na trotoarima da se dignu oko ovog slučaja??
školski primjer političke korupcije
ne znam ako premijer bude sletio hoćeš mu ščerku izbaciti ko dronju pa uposliti od novog premijera ili???????
pa njegova žena i ščerka rade....a znamo stvavove mustafe oko zaposljavanj i rada žena...hehehe
svaka žena koja izađe iz kuće je prostitutka.....
toliko o licemjerstvu hahahahahahah
gdje je sad sipa i oni što meću mirkofon pod nos na trotoarima da se dignu oko ovog slučaja??
školski primjer političke korupcije
ne znam ako premijer bude sletio hoćeš mu ščerku izbaciti ko dronju pa uposliti od novog premijera ili???????
-
sumirprimus
#83 Re: Zapošljavanje članova famalije u FIA bez konkursa -'ta će vam konkurs ha ya
sili mi..ja kontam nesto zbog hamiltona

-
sumirprimus
#84 Re: Zapošljavanje članova famalije u FIA bez konkursa -'ta će vam konkurs ha ya
ja agencije, i divote.
i sta oni konkretno prate i za koga? i zbog cega?
mislio sam da treba vise vremena,al zreli smo za novi reset.
nema prosperiteta bez reseta.
i sta oni konkretno prate i za koga? i zbog cega?
mislio sam da treba vise vremena,al zreli smo za novi reset.
nema prosperiteta bez reseta.
-
LulzSec
-
Novak20
#86 Re: Zapošljavanje članova famalije u FIA bez konkursa -'ta će vam konkurs ha ya
Nisam pravnik pa mi neke stvari ovde nisu jasne. Ako ima neki pravnik na forumu da nam malo pojasni situaciju.
"Ogorčenje javnosti izazvala je informacija da je u FIA-i zaposlena Ada Novalić, kćerka predsjednika Vlade Federacije BiH Fadila Novalića. Ovu informaciju konačno je za Klix.ba potvrdio direktor FIA-e Esad Mahmutović koji je rekao da je sve urađeno u skladu sa Zakonom o radu FBiH koji mu je dozvolio da zapošljava bez konkursa."
Koliko ja znam, FIA je agencija (Zakon o organizaciji uprave.... http://www.adsfbih.gov.ba/uploaded/prop ... uprave.pdf ) i kao takva podliježe, što se tiče zapošljavanja, Zakonu o državnoj službi koji opet kaže:
Zapošljavanje i unapređenje profesionalne karijere državnog službenika zasniva se na javnom konkursu i profesionalnoj sposobnosti.
Zapošljavanje državnih službenika u upravi se vrši putem javnih konkursa u kojima učestvuje Agencija za državnu službu.
http://www.adsfbih.gov.ba/index.php?lang=ba&sel=533
Jbt. lik hladno laže i poziva se na Zakon o radu koji je mnoge ojadio a ovde se, po meni, radi o upravnoj organizaciji - agenciji čiji su radnici državni službenici i kao takvi podliježu Zakonu o državnoj službi. (ima link na stranici Agencije za državnu službu)
"To je moje zakonsko pravo. Ako me pitate o zapošljavanju Ade Novalić, ona je zaposlena prema zakonu. Ako je iko odgovoran za njeno zapošljavanje, ja sam odgovoran. Nije je zaposlio Fadil Novalić nego ja", rekao je on. (Mahmutović).
Napravili su nam zakone sa milion rupa ali samo za njihovu samovolju i neodgovornost. Ne bi me začudilo i da su izmjenama zakona napravili situaciju da sve ovakve stvari mogu raditi nekažnjeno. Ipak, prije će biti da se nisu u stanju pridržavati ni vlastitih loših zakona i da je ovo samo jedna mala demonstracija moći politike nad poštenjem, zakonom, pravom, pravdom i narodom kompletno.
Ima li na forumu iko kompetentan da argumentima pojasni jel' zakonski u pravu Direktor ili ja? Od psovanja i zaj.... nema fajde.
Doduše, izgleda da nema fajde ni od argumenata.
"Ogorčenje javnosti izazvala je informacija da je u FIA-i zaposlena Ada Novalić, kćerka predsjednika Vlade Federacije BiH Fadila Novalića. Ovu informaciju konačno je za Klix.ba potvrdio direktor FIA-e Esad Mahmutović koji je rekao da je sve urađeno u skladu sa Zakonom o radu FBiH koji mu je dozvolio da zapošljava bez konkursa."
Koliko ja znam, FIA je agencija (Zakon o organizaciji uprave.... http://www.adsfbih.gov.ba/uploaded/prop ... uprave.pdf ) i kao takva podliježe, što se tiče zapošljavanja, Zakonu o državnoj službi koji opet kaže:
Zapošljavanje i unapređenje profesionalne karijere državnog službenika zasniva se na javnom konkursu i profesionalnoj sposobnosti.
Zapošljavanje državnih službenika u upravi se vrši putem javnih konkursa u kojima učestvuje Agencija za državnu službu.
http://www.adsfbih.gov.ba/index.php?lang=ba&sel=533
Jbt. lik hladno laže i poziva se na Zakon o radu koji je mnoge ojadio a ovde se, po meni, radi o upravnoj organizaciji - agenciji čiji su radnici državni službenici i kao takvi podliježu Zakonu o državnoj službi. (ima link na stranici Agencije za državnu službu)
"To je moje zakonsko pravo. Ako me pitate o zapošljavanju Ade Novalić, ona je zaposlena prema zakonu. Ako je iko odgovoran za njeno zapošljavanje, ja sam odgovoran. Nije je zaposlio Fadil Novalić nego ja", rekao je on. (Mahmutović).
Napravili su nam zakone sa milion rupa ali samo za njihovu samovolju i neodgovornost. Ne bi me začudilo i da su izmjenama zakona napravili situaciju da sve ovakve stvari mogu raditi nekažnjeno. Ipak, prije će biti da se nisu u stanju pridržavati ni vlastitih loših zakona i da je ovo samo jedna mala demonstracija moći politike nad poštenjem, zakonom, pravom, pravdom i narodom kompletno.
Ima li na forumu iko kompetentan da argumentima pojasni jel' zakonski u pravu Direktor ili ja? Od psovanja i zaj.... nema fajde.
Doduše, izgleda da nema fajde ni od argumenata.
- Alfons Kauders
#87 Re: Zapošljavanje članova famalije u FIA bez konkursa -'ta će vam konkurs ha ya
Sta kukate?
Glasali ste za SDA na proslim i pretproslim izborima, i sad vam kao ovo smeta?
Glasali ste za SDA na proslim i pretproslim izborima, i sad vam kao ovo smeta?
- raoul duke
-
meteorit135531
#89 Re: Zapošljavanje članova famalije u FIA bez konkursa -'ta će vam konkurs ha ya
Ovo sigurno nije jednini slucaj ovakve prirode. Pa masa ljudi je zaposlena upravo na ovakav nacin. Nekim poslom sam bio u Elektroprivredi na Socijalnom, i dok sam zavrsavao papirologiju, nabasao sam na starijeg srednjovjecnog "gospodina", koji mi je citavo to vrijeme pricao, onako prepotentno, kakvi su uglavnom drzavni sluzbenici, o njegovom sinu koji je magistar, radi naravno u EP. Cak mi je vadio i neke casopise u kojem su bili ti neki njegovi strucni radovi, analize, osvrti.
zapita se covjek ima li smisla traziti neku pravdu ovdje? korektnost, postovanje, realan i objektivan pristup svakoj osobi kad je u pitanju sfera zaposljavanja
nije ni cudo sto mlade osobe, bez stele i podobnosti idu vani. uvijek se zapitam sta bi se desilo ako bi EU liberalizirala trziste rada za BH drzavljane?
pa ovdje bi bio masovni egzodus, migracija ljudi kakvu jos moderno evropsko drustvo nije zapamtilo, a nismo u ratu
donekle je Njemacka otvorila trziste rada za medicinare, pa citam neki dan da ih je oko 2500 vec otislo, i mnogi naravno ide preko braka odavde.
zapita se covjek ima li smisla traziti neku pravdu ovdje? korektnost, postovanje, realan i objektivan pristup svakoj osobi kad je u pitanju sfera zaposljavanja
nije ni cudo sto mlade osobe, bez stele i podobnosti idu vani. uvijek se zapitam sta bi se desilo ako bi EU liberalizirala trziste rada za BH drzavljane?
pa ovdje bi bio masovni egzodus, migracija ljudi kakvu jos moderno evropsko drustvo nije zapamtilo, a nismo u ratu
donekle je Njemacka otvorila trziste rada za medicinare, pa citam neki dan da ih je oko 2500 vec otislo, i mnogi naravno ide preko braka odavde.
- Dope_Man
#90 Re: Zapošljavanje članova famalije u FIA bez konkursa -'ta će vam konkurs ha ya
Cemu kukanje, pa lijepo objasni onaj da je sve po zakonu.. a i ''nas'' je brate mili, izabrali smo (ste - licno nisam) SDA i sad mogu da ga mecu, kao sto su ga metali i do sad. Da vidimo kad ce konacno narod
SDA kao sto su uradili sa SDP-om na proslim izborima.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#91 Re: Zapošljavanje članova famalije u FIA bez konkursa -'ta će vam konkurs ha ya
Otkud znas ovokiki-miki wrote:Koliko ona ima godina uopšte? S obzirom na radno iskustvo kako reče direktor.
Fadil je postao i Sarajlija ako se ne varam. Barem po ličnoj karti.
p.s. koje je diflaš godiste? pa da po tome vidimo koliko ta "osoba od povjerenja i strucnosti" moze imat godina.
- Alfons Kauders
#92 Re: Zapošljavanje članova famalije u FIA bez konkursa -'ta će vam konkurs ha ya
Taj film neces gledati...Dope_Man wrote:Cemu kukanje, pa lijepo objasni onaj da je sve po zakonu.. a i ''nas'' je brate mili, izabrali smo (ste - licno nisam) SDA i sad mogu da ga mecu, kao sto su ga metali i do sad. Da vidimo kad ce konacno narodSDA kao sto su uradili sa SDP-om na proslim izborima.
Jer se na SDA i ljevicu jednostavno ne odnose isti standardi.
SDA moze raditi sta hoce bez da izgubi podrsku svojih glasaca. SDP i ostali to ne mogu.
- raoul duke
#93 Re: Zapošljavanje članova famalije u FIA bez konkursa -'ta će vam konkurs ha ya
Curka je tek diplomirala treba joj radno iskustvo, sve regularno, sto kmecite
- Alfons Kauders
#94 Re: Zapošljavanje članova famalije u FIA bez konkursa -'ta će vam konkurs ha ya
Sve i da nije - kakve veze ima?raoul duke wrote:Curka je tek diplomirala treba joj radno iskustvo, sve regularno, sto kmecite
Glasali ste za to narode, koji se kurac sad bunite?
-
Novak20
#95 Re: Zapošljavanje članova famalije u FIA bez konkursa -'ta će vam konkurs ha ya
Ti je očito znaš. Jel' odradila pripravnički ?raoul duke wrote:Curka je tek diplomirala treba joj radno iskustvo, sve regularno, sto kmecite
-
saim_adka
#96 Re: Zapošljavanje članova famalije u FIA bez konkursa -'ta će vam konkurs ha ya
.
Last edited by saim_adka on 15/01/2017 15:48, edited 2 times in total.
- vješalica
#97 Re: Zapošljavanje članova famalije u FIA bez konkursa -'ta će vam konkurs ha ya
fadil je 1959 godište_BataZiv_0809 wrote:Otkud znas ovokiki-miki wrote:Koliko ona ima godina uopšte? S obzirom na radno iskustvo kako reče direktor.
Fadil je postao i Sarajlija ako se ne varam. Barem po ličnoj karti.![]()
p.s. koje je diflaš godiste? pa da po tome vidimo koliko ta "osoba od povjerenja i strucnosti" moze imat godina.
spisak dodjele diploma iz 2010 na efsa
http://www.efsa.unsa.ba/arhiva/ef/dokum ... 20sati.pdf
-
Novak20
#98 Re: Zapošljavanje članova famalije u FIA bez konkursa -'ta će vam konkurs ha ya
Oni koji misle da demokratija podrazumjeva samo glasanje jednom u četiri godine ili čak ni to stvarno nemaju razloga da se bune.Alfons Kauders wrote:Sve i da nije - kakve veze ima?raoul duke wrote:Curka je tek diplomirala treba joj radno iskustvo, sve regularno, sto kmecite
- raoul duke
#99 Re: Zapošljavanje članova famalije u FIA bez konkursa -'ta će vam konkurs ha ya
Alfons Kauders wrote:Sve i da nije - kakve veze ima?raoul duke wrote:Curka je tek diplomirala treba joj radno iskustvo, sve regularno, sto kmecite
Pa to sam i rekao, sto me quotas bezeze
-
Hendrix
#100 Re: Zapošljavanje članova famalije u FIA bez konkursa -'ta će vam konkurs ha ya
Kako nema cura iskustva kad je direktorica
Primarna djelatnost zajedničke im firme je posredovanje u prodaji mašina, industrijske opreme, brodova i aviona. Broj zaposlenih je 12.
Ovu kompaniju, čije prostorije graniče sa zidovima kompanije UNIS Tools u Vogošći, čiji su radnici mjesecima bili u štrajku, osnovala je porodica Fadila Novalića i Džindić.
Naime, Nermin Džindić kao jedan od osnivača ove kompanije, koja je osnovana u aprilu 2008. godine, ali zanimljivo odlično posluje tek zadnje dvije godine, uložio je kapital od 35.677, Ada Novalić uplatila je 95.531, Munir Novalić 71.014, Azra Novalić 40.709, a Naida Novalić 67.571 KM. Ukupni kapital firme je 378.341 KM.
Interesantno je da je među osnivačima i Samir Iskrić, šef Ureda premijera Novalića, a premijerova kćerka Ada je direktorica.

Primarna djelatnost zajedničke im firme je posredovanje u prodaji mašina, industrijske opreme, brodova i aviona. Broj zaposlenih je 12.
Ovu kompaniju, čije prostorije graniče sa zidovima kompanije UNIS Tools u Vogošći, čiji su radnici mjesecima bili u štrajku, osnovala je porodica Fadila Novalića i Džindić.
Naime, Nermin Džindić kao jedan od osnivača ove kompanije, koja je osnovana u aprilu 2008. godine, ali zanimljivo odlično posluje tek zadnje dvije godine, uložio je kapital od 35.677, Ada Novalić uplatila je 95.531, Munir Novalić 71.014, Azra Novalić 40.709, a Naida Novalić 67.571 KM. Ukupni kapital firme je 378.341 KM.
Interesantno je da je među osnivačima i Samir Iskrić, šef Ureda premijera Novalića, a premijerova kćerka Ada je direktorica.