Pa ne odričeš se... I dalje ostaje mogućnost plasmana u Ligu prvaka... Ta mogućnost možda jeste mala, ali eto, kolika je sad mogućnost da se susretneš sa Tottenhamom, Borussijom, Sevillom ili Marseilleom? Mnogo veća?palermo wrote:Onako na prvu loptu, zašto bi bilo interesantno odreći se unaprijed mogućnosti da igraš sa jednim Totenhemom, Borusijom, Seviljom ili Olimpik Marseljom, u zamjenu za neke derbi utakmice sa Rijekom, PAOK-om, ili Ludogorecom......cyprus wrote:
Ja sam razmišljao o tome, ali na sljedeći način...
Ukine se Europa liga... Kad malo bolje razmisliš, nije ni da ima prevelikog takmičarskog smisla, obzirom da je bolje ući u osminu finala Lige prvaka, nego osvojiti ovo takmičenje... Umjesto Europa lige se osnuju regionalni kupovi širom Evrope, po istom sistemu - na jesen grupna faza, u proljeće eliminacijska... U onome kako sam ja to zamislio, istih bi bilo šest: Skandinavija, Atlantik, Mittel Europe, Mediteran, ZND i naravno Balkan (roughly)... U svaku bi ušlo 8-9 država... I tako bi svake sezone dobili jednog prvaka Evrope i šest regionalnih prvaka... Nisam još 100% siguran da li bi to bilo bolje nego LE, ali recimo da je ovo nešto što bih ja progutao kao inovativnu ideju...
Ali ja nikako ne bih ovo prihvatio bez uvezanosti u jedan jedinstven sistem, tj. bez posredstva UEFA-e...
Naši klubovi bi na taj način dobili igranje u međunarodnom takmičenju najmanje čitavu jesen, a ni prezimljavanje ne bi bilo nemoguće, umjesto što nam je sada doživljaj kad dočekamo august, i neku Trnavu ili Levski...
Doduše samo razmišljam, nisam ni ja baš siguran da li je to u potpunosti dobra ideja...