Zašto je Sarajevo tako depresivno?

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

supercali

#76 Re: Zašto je Sarajevo tako depresivno?

Post by supercali »

lijepa u dusi wrote:
supercali wrote:
lijepa u dusi wrote:Sto se mene tice, jasno mi je na sta autor cilja. Nije da nema pravo u nekim stvarima. Sarajevo jeste depresivno, a postoji i razlog zasto jeste.

I ziv bio, nikad na forumske kafe, nikad! :D
Ziva bila ajd ti onda sa mnom na kafu a ne forumsku
Respo oci moje, vidi mi nicka :D
Pa oci.moje dodji naizvrat meni ne smeta
lijepa u dusi

#77 Re: Zašto je Sarajevo tako depresivno?

Post by lijepa u dusi »

Postavljac teme nek se druzi s respom- vidis da nije u Sa sve tako crno i depresivno :D
supercali

#78 Re: Zašto je Sarajevo tako depresivno?

Post by supercali »

lijepa u dusi wrote:Postavljac teme nek se druzi s respom- vidis da nije u Sa sve tako crno i depresivno :D
Postavljac teme nije lijep u dusi :D
DZONPI

#79 Re: Zašto je Sarajevo tako depresivno?

Post by DZONPI »

Znas sto e pa zato sto je onom iz Sarajva svako ali bukvalno svako ko dodje sa strane nema veze jel Hrvatska Foca Bihac Travnik u startu papak divi mu glave sta on zna naso meni pametovat ja u ratu jeo makarone i da ti ne nabrajam,kontas mislim da ne kontas hajd skontaces jednog dana.
muha_sa

#80 Re: Zašto je Sarajevo tako depresivno?

Post by muha_sa »

DZONPI wrote:Znas sto e pa zato sto je onom iz Sarajva svako ali bukvalno svako ko dodje sa strane nema veze jel Hrvatska Foca Bihac Travnik u startu papak divi mu glave sta on zna naso meni pametovat ja u ratu jeo makarone i da ti ne nabrajam,kontas mislim da ne kontas hajd skontaces jednog dana.
:thumbup:
DZONPI

#81 Re: Zašto je Sarajevo tako depresivno?

Post by DZONPI »

Cim zeka Muha da je u dure znaci potrefio.Mojne ganje muha jeni on kriv.
agent_zero

#82 Re: Zašto je Sarajevo tako depresivno?

Post by agent_zero »

Evo šta bivši Željin igrač koji je ekspresno napustio klub prije negoli je odigrao minutu za klub kaže o razlozima iznenadnog odlaska:
Španski internacionalac se za vrijeme provedeno u bh. prijestolnici nije najbolje snašao i zajedno sa porodicom vratio se u rodnu zemlju, a putem portala SportSport.ba odlučio se oglasiti povodom novonastale situacije. "Odlučio sam da odem, jednostavno mojoj supruzi se nije svidio život u Sarajevu."

Pročitaj više na: http://sportsport.ba/bh_fudbal/hervas-o ... car/200965
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#83 Re: Zašto je Sarajevo tako depresivno?

Post by KatarinaKosaca »

agent_zero wrote:Evo šta bivši Željin igrač koji je ekspresno napustio klub prije negoli je odigrao minutu za klub kaže o razlozima iznenadnog odlaska:
Španski internacionalac se za vrijeme provedeno u bh. prijestolnici nije najbolje snašao i zajedno sa porodicom vratio se u rodnu zemlju, a putem portala SportSport.ba odlučio se oglasiti povodom novonastale situacije. "Odlučio sam da odem, jednostavno mojoj supruzi se nije svidio život u Sarajevu."

Spanci se ni u Njemackoj ne snadju. Antitalenti su za jezike, jako su vezani uz svoju hranu, od malena ih uce da se nigdje ne zivi i ne jede kao u Spaniji + nacionalni antitalenat za jezike= nesnadjena zena.Iznimke potvrdjuju pravilo. U ovom slucaju NIKAKO, BAS NIKAKO se ne treba Sarajevo preispitivat nego ta papanka.
eluna

#84 Re: RE: Re: Zašto je Sarajevo tako depresivno?

Post by eluna »

KatarinaKosaca wrote:
agent_zero wrote:Evo šta bivši Željin igrač koji je ekspresno napustio klub prije negoli je odigrao minutu za klub kaže o razlozima iznenadnog odlaska:

Spanci se ni u Njemackoj ne snadju. Antitalenti su za jezike, jako su vezani uz svoju hranu, od malena ih uce da se nigdje ne zivi i ne jede kao u Spaniji + nacionalni antitalenat za jezike= nesnadjena zena.Iznimke potvrdjuju pravilo. U ovom slucaju NIKAKO, BAS NIKAKO se ne treba Sarajevo preispitivat nego ta papanka.
Slazem se.

Sent from my V7A using Tapatalk
Paul F.

#85 Re: Zašto je Sarajevo tako depresivno?

Post by Paul F. »

KatarinaKosaca wrote: Spanci se ni u Njemackoj ne snadju. Antitalenti su za jezike, jako su vezani uz svoju hranu, od malena ih uce da se nigdje ne zivi i ne jede kao u Spaniji + nacionalni antitalenat za jezike= nesnadjena zena.Iznimke potvrdjuju pravilo. U ovom slucaju NIKAKO, BAS NIKAKO se ne treba Sarajevo preispitivat nego ta papanka.
Ima tu još jedna stvar. Po Španskom mentalitetu, onaj koji plaća nije isti kao onaj koji je plaćen. Slično je i u Indiji. Super je tamo otić na odmor i trošit al kad oni dođu vamo da troše, razočaraju se.
neko_sa_strane

#86 Re: Zašto je Sarajevo tako depresivno?

Post by neko_sa_strane »

Sarajevo je depresivno zimi kada se spusti smog. Trebali su napraviti nekakav procjep kroz Ivan da se bar lakše diše.
vješalica

#87 Re: Zašto je Sarajevo tako depresivno?

Post by vješalica »

neko_sa_strane wrote:Sarajevo je depresivno zimi kada se spusti smog. Trebali su napraviti nekakav procjep kroz Ivan da se bar lakše diše.
trebali su na vrijeme ne napraviti brlog od grada neplanskom gradnjom i skupim plinskim grijanjem i meČanjem para u svoj džep i mnoge druge stvari
pa smoga ne bi bilo
Nepass

#88 Re: Zašto je Sarajevo tako depresivno?

Post by Nepass »

KatarinaKosaca wrote:

Garant! A upravo si i dzonpi-ju dala potvrdu na post.
Ipak ja bih prije rekao da joj se nije svidjelo jer je otisla u granap, moze i veliki merkator, i nije nasla ni trecinu stvari koje hoce da kupi, kad je izasla da seta zaganjao je copor pasa, usla u gras vozilo i sjebala se, nakon vecernjeg seksa htjela se istusirati nema vode, u svakom restoranu ni jedan konobar nije mogao da je razumije itd itd
Meni sarajevo nije depresivno jer zivim u nekom svom mikrokosmosu sa svojim najblizim, ne druzim se puno sa ljudima izvan tog svijeta osim moranja.
Iskoristim ovo malo sto sarajevo nudi (kino, bjelasnicu, bazen itd)
Ali je sarajevo zesce sranje od grada jer nista ne funkcionira, i sam zivim u sarajevu ali moram reci i da su ljudi zestoka govna.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#89 Re: Zašto je Sarajevo tako depresivno?

Post by Truba »

meni je depresivno kad sam ja loše
kad sam dobar sve mi je super

ali nekako nikad nisam mogao zamisliti život van sarajeva koliko god loše nekad bilo
možda kad ne bi bilo posla pa da idem raditi u njemačku
eluna

#90 Re: Zašto je Sarajevo tako depresivno?

Post by eluna »

Sve vise pocinjem voliti svoje selo :)

Sent from my V7A using Tapatalk
Donnie Smith

#91 Re: Zašto je Sarajevo tako depresivno?

Post by Donnie Smith »

I uvijek se sjetim pokojnog Davorina Popovića koji je na pitanje zašto ne živi u Zagrebu odgovorio: "Ja bih radije da mi u Sarajevu moja raja kaže "đesi šupak", nego u Zagrebu "kak' ste gospon Popović?"
Truba

#92 Re: Zašto je Sarajevo tako depresivno?

Post by Truba »

eh to je druga priča... kako mu žive potomci? to je treća priča
klaki

#93 Re: Zašto je Sarajevo tako depresivno?

Post by klaki »

Nije da nema istine to sto kazes, U usporedbi sa zapadom jeste depresivno kad malo dublje zadjes u drustvo.

Ali, ako si dosao ovde da radis znaci da ti i nije losa para, sto mene iznenadjuje. Sarajevo je ekstra ako imas para, onda imas i sta radiit tj bice provoda. Jebeno je domacim koji nisu pri parama pa onda nemaju sta raditi... onda vise po kladarama/kafanama/kafama/nargilama...
klaki

#94 Re: Zašto je Sarajevo tako depresivno?

Post by klaki »

DZONPI wrote:Znas sto e pa zato sto je onom iz Sarajva svako ali bukvalno svako ko dodje sa strane nema veze jel Hrvatska Foca Bihac Travnik u startu papak divi mu glave sta on zna naso meni pametovat ja u ratu jeo makarone i da ti ne nabrajam,kontas mislim da ne kontas hajd skontaces jednog dana.
Ovo ti se moze desiti jedino ako naletis na neke idiote ili sta ja znam. Ako si raja, znas za zajebanciju i volis da se druzis nikada neces imati problema. Ima toga da sarajlije gledaju drugacije na druge, ali to nije toliko intenzivno da sprijeci stvaranje prijateljskih veza.

I tuzlaci gledaju drugacije na druge, i zenicani, svako zivi gleda na druge drugacije. Znam sta pricam imam cesto kontakta sa travnicanima i zenicanima, uvijek te u drugoj sredini gledaju pomalo kao alien-a. Pogotovo je to stvar sa Sarajevom, jer imamo unikatnu "kulturu" tj smisao za humor i svasta nesto vezano za svakodnevno ponasanje, pa zna doci do nekompatibilnosti po mom misljenju... cesto ljudi iz manjih mjesta imaju neke "komplekse" i strah ih da ne budu prozvani... pa npr moj dugodisnji drug iz travnika nakon sto sam se ja drugarski nasalio sa njim (sa drugim ovde se svakodnevno salim na dosta brutalnije nacine, ali je to kod nas sve zajebancija) prozvao me seljakom tj. tipicnim napacenim iskompleksiranim bosnjom koji svoje nesigurnosti i strahove lijeci tako sto se sprda sa drugim, a ja nit sam se sprdao samo se malo nasalio. bilo kako bilo samo je pokazao svoje pravo lice, ocito da je i on misljenja da ljudi iz vecih mjesta hoce da ga ocrne ili omalovaze... nije mi do druzenja sa njim vise..

al eto kazem to su sve sitnice neke, sto je i normalno. nije svako isti, nije svugdje isto
detroit-mercy

#95 Re: Zašto je Sarajevo tako depresivno?

Post by detroit-mercy »

klaki wrote:Nije da nema istine to sto kazes, U usporedbi sa zapadom jeste depresivno kad malo dublje zadjes u drustvo.

Ali, ako si dosao ovde da radis znaci da ti i nije losa para, sto mene iznenadjuje. Sarajevo je ekstra ako imas para, onda imas i sta radiit tj bice provoda. Jebeno je domacim koji nisu pri parama pa onda nemaju sta raditi... onda vise po kladarama/kafanama/kafama/nargilama...
Sta je to extra u Sarajevu sto si mozes priustiti ako imas para :skoljka: .
KatarinaKosaca

#96 Re: Zašto je Sarajevo tako depresivno?

Post by KatarinaKosaca »

Nepass wrote:
Ipak ja bih prije rekao da joj se nije svidjelo jer je otisla u granap, moze i veliki merkator, i nije nasla ni trecinu stvari koje hoce da kupi, kad je izasla da seta zaganjao je copor pasa, usla u gras vozilo i sjebala se, nakon vecernjeg seksa htjela se istusirati nema vode, u svakom restoranu ni jedan konobar nije mogao da je razumije itd itd
Meni sarajevo nije depresivno jer zivim u nekom svom mikrokosmosu sa svojim najblizim, ne druzim se puno sa ljudima izvan tog svijeta osim moranja.
Ali je sarajevo zesce sranje od grada jer nista ne funkcionira, i sam zivim u sarajevu ali moram reci i da su ljudi zestoka govna.
Ja, bas mislim da je kako sam napisala. Da je trazila nesto pa nije nasla u supermarketu? Mozda. svinjsko suseno uho ili ribu list ili svjezu hobotnicu. Ni ja u Madridu ne nadjem zaledjenu pitu, a u manjim mjestima Spanije ni bijeli sir. Da se iznenadila sto je redukcija vode? Sumnjam.....dolazi iz zemlje gdje se voda toliko stedi i cijeni da bas sumnjam. Pokazi mi snadjene Spance u bilo kojoj zemlji. Da su naucili jezik i da ne kukaju za svojom hranom pa mozda i povjerujem u tvoju tezu. A napisati za gradjane jednog grada da su im kao krivi svi drugi, a ti drugi cine bar 80% stanovnistva i 99% radnih mjesta je zlonamjerno prema sarajlijama.Tako da ti i teza o «slagortu» otpada......
Truba

#97 Re: Zašto je Sarajevo tako depresivno?

Post by Truba »

kukačka smo nacija općenito govoreći pogotovo ja
a većini su problem novci i suprotni spol
barem 95% svih problema
ako isključimo zdravstvo :cry: :|
Nepass

#98 Re: Zašto je Sarajevo tako depresivno?

Post by Nepass »

KatarinaKosaca wrote:
Nepass wrote:
Ja, bas mislim da je kako sam napisala. Da je trazila nesto pa nije nasla u supermarketu? Mozda. svinjsko suseno uho ili ribu list ili svjezu hobotnicu. Ni ja u Madridu ne nadjem zaledjenu pitu, a u manjim mjestima Spanije ni bijeli sir. Da se iznenadila sto je redukcija vode? Sumnjam.....dolazi iz zemlje gdje se voda toliko stedi i cijeni da bas sumnjam. Pokazi mi snadjene Spance u bilo kojoj zemlji. Da su naucili jezik i da ne kukaju za svojom hranom pa mozda i povjerujem u tvoju tezu. A napisati za gradjane jednog grada da su im kao krivi svi drugi, a ti drugi cine bar 80% stanovnistva i 99% radnih mjesta je zlonamjerno prema sarajlijama.Tako da ti i teza o «slagortu» otpada......
https://de.wikipedia.org/wiki/Spanier_in_Deutschland
120k u njemackoj, na sestoj poziciji po migraciji. Imas ti i bosnja sto nakon 25 godina ne znaju beknuti njemacki, kao kod nas sto ima siptara koji su u sa 20-30 godina pa ne znaju bosanski.

Sarajevo je dobro za strance ako hoces da jeftino jedes pijes i jebes.
KatarinaKosaca

#99 Re: Zašto je Sarajevo tako depresivno?

Post by KatarinaKosaca »

To sto su pozicija 6 u Njemackoj samo govori o njihovoj ekonomiji, a nicim ne demantira ono sto sam ja napisala. Sarajevo ili se voli ili se ne voli.....u tome je sustina. A poganih ljudi ima svugdje. Otidji kao satajlija u mali grad u BiH, pa cu te.pitati o «losim ljudima»
karanana

#100 Re: Zašto je Sarajevo tako depresivno?

Post by karanana »

gdje da jebem jeftino?
Post Reply