Ljetovanje Crna Gora ili Hrvatska 2016- vaša iskustva
-
Nadzorna_ploca
#76 Re: Ljetovanje Crna Gora ili Hrvatska 2016- vaša iskustva
Kakva je situacija i iskustva sa Dračom(Albanija)?
Mama i sestra razmisljaju tamo..Ja cuo samo pozitivu o toj Albaniji, nije preskupo a ima sta da ponudi.
Mama i sestra razmisljaju tamo..Ja cuo samo pozitivu o toj Albaniji, nije preskupo a ima sta da ponudi.
- hrle1976
#77 Re: Ljetovanje Crna Gora ili Hrvatska 2016- vaša iskustva
Nadzorna_ploca wrote:Topla preporuka za Basku vodu. Uredno, ima sadrzaja, cijene pristojne ili sam ja imao sreće. Makarska blizu, a nije ni Omiš daleko. Uglavnom po većini parametara drugo mjesto za posjetiti na rivijeri.
Nemoj cjepidlaciti oko para ako je čistoća i komocija u pitanju, stotina maraka gore-dole.
Covjek na covjeku pogotovo vikendima. Mravinjak ljudi. U Makarskoj od kako je zabranjeno peskirima rezervirati mjesto na plazi, ces jos malo pa morati u pet ujutro ici na plazu, jer poslje 8:30 nek ti je sa srecom u potrazi za 3m2.
Formula je jednostavna preko radnih dana je omjer gosta prema kapacitetu plaze cca. 1,5 na prema 1 a vikendom 2 na prema 1. Jednostavno vise gostiju nego sto je mjesta ma plazama. Ovo nije sam u Makarskoj problem vec isto je i u Baskoj Vodi, Brilama, Bracu tj u gradicima, Dubrovnik - Cavtat itd.
-
Nadzorna_ploca
#78 Re: Ljetovanje Crna Gora ili Hrvatska 2016- vaša iskustva
Ja se dvije godine zaredom bečio i izlezavao po volji, a dva metra u meni.hrle1976 wrote:Nadzorna_ploca wrote:Topla preporuka za Basku vodu. Uredno, ima sadrzaja, cijene pristojne ili sam ja imao sreće. Makarska blizu, a nije ni Omiš daleko. Uglavnom po većini parametara drugo mjesto za posjetiti na rivijeri.
Nemoj cjepidlaciti oko para ako je čistoća i komocija u pitanju, stotina maraka gore-dole.
Covjek na covjeku pogotovo vikendima. Mravinjak ljudi. U Makarskoj od kako je zabranjeno peskirima rezervirati mjesto na plazi, ces jos malo pa morati u pet ujutro ici na plazu, jer poslje 8:30 nek ti je sa srecom u potrazi za 3m2.
- hrle1976
#79 Re: Ljetovanje Crna Gora ili Hrvatska 2016- vaša iskustva
Onda si Sreckovic. Nisam jos nikad bio na relaciji Brela - Makarska a da nije bilo vise ljudi nego mjesta. U Baskoj Vodi vecinom Cesi i Bosanci, Brilama vecinom Varsavski pakt u Makarskoj 80% iz BiH. Za Tucepe - Gradac nebio znao reci, jer zadnji put sam tu bio krajem 80ih.Nadzorna_ploca wrote:Ja se dvije godine zaredom bečio i izlezavao po volji, a dva metra u meni.hrle1976 wrote:Nadzorna_ploca wrote:Topla preporuka za Basku vodu. Uredno, ima sadrzaja, cijene pristojne ili sam ja imao sreće. Makarska blizu, a nije ni Omiš daleko. Uglavnom po većini parametara drugo mjesto za posjetiti na rivijeri.
-
Seyfo
#80 Re: Ljetovanje Crna Gora ili Hrvatska 2016- vaša iskustva
To je već pitanje za širu raspravu, ali može biti da je to što prije 40ak godina mnoga mjesta na dalmatinskoj obali nisu imala nikakvu infrastrukturu niti prilazne ceste prije gradnje jadranske magistrale. Ili je od tih mjesta prvo povezana Makarska pa je radni narod željan mora nakon stoljeća izolacije jedino i mogao prići makarskoj rivijeri. Npr.pjesma Balada o Pišonji i Žugi, spominje se Zaostrog isl i put do njega...zg1911 wrote:ok, al zasto je to od starta makarska? tj zasto "ti je" tamo isao babo i zasto je bas tamo vas svijet? to ti meni nije jasno. odakle datira ta povezanost makarske i bih? jer imam osjecaj da vise od polovice bih turista koji dodju u rh odu u makarsku i okolicu. a nekom iz bihaca npr su blizi sjeverna dalmacija i kvarner, pa i istra.Seyfo wrote:Zato što ne vole istraživati ništa novo. Idu tamo gdje im je babo išao i oni išli svake godine kad se imalo para i ide se na sigurno. Ionako je tamo svakako naš svijet pa se čovjek osjeća kao kod kuće. Eksperimentisanje sa drugim destinacijama je prerizično-čitaj potrošićeš a ne znaš šta te čeka. Svaka rasprava o bilo kakvoj alternativi se završava sa:"pusti ti to, svak ide pa ću i ja."
Uglavnom, kao da je čitav svijet bio na relaciji : grad gdje ti je fabrika u kojoj radiš - makarska rivijera. I sve tako do 84-te, od tad se svijet proširio: i još planina zimi vikendom.
- zg1911
#81 Re: Ljetovanje Crna Gora ili Hrvatska 2016- vaša iskustva
haha zanimljiv odgovor 
-
Cassius Longinus
#82 Re: Ljetovanje Crna Gora ili Hrvatska 2016- vaša iskustva
Poslije Omiša(iz pravca Splita)ima jedno malo mjesto,turisticki uredeno-Mala Luka.Mislim da se upad autom placa 20kn u to mjesto sto je vrlo cudno ali se po meni isplati.
Bio sam tamo 20-ak puta i nikad nije bila guzva,sve je uredeno,ima dosta hlada a more je kristalno cisto.Radije se kupam jednom-dvaput tjedno tamo nego svaki dan u Splitu.
Bio sam tamo 20-ak puta i nikad nije bila guzva,sve je uredeno,ima dosta hlada a more je kristalno cisto.Radije se kupam jednom-dvaput tjedno tamo nego svaki dan u Splitu.
-
radostan dan
#83 Re: Ljetovanje Crna Gora ili Hrvatska 2016- vaša iskustva
Pozdrav iz Perasta...
- Edin H.
#84 Re: Ljetovanje Crna Gora ili Hrvatska 2016- vaša iskustva
Odrace te parking.radostan dan wrote:Pozdrav iz Perasta...
-
radostan dan
#85 Re: Ljetovanje Crna Gora ili Hrvatska 2016- vaša iskustva
Ma kakvi...dzabe, prvo slobodno mjesto pored ceste, zmigavac, i niKi problema...
Nema žvegu, vrijeme odlicno. Cijene proslogodisnje.
Tu sam par dana, pa se vracam na posao, pa opet dolazim oko 7 avgusta.
Evo ja i Andrija Popovic, jedan do drugoga, tamanimo lignje, samo on gospodin ispija roze, a ja seljak zalivam niksickim...
Evo ja i Andrija Popovic, jedan do drugoga, tamanimo lignje, samo on gospodin ispija roze, a ja seljak zalivam niksickim...
- Edin H.
#86 Re: Ljetovanje Crna Gora ili Hrvatska 2016- vaša iskustva
Ti se balahas, dok Kimi sa Verstappenom bitku bije.radostan dan wrote:Ma kakvi...dzabe, prvo slobodno mjesto pored ceste, zmigavac, i niKi problema...
-
radostan dan
#87 Re: Ljetovanje Crna Gora ili Hrvatska 2016- vaša iskustva
Gledacu reprizu nocas...
- Banksy
#88 Re: Ljetovanje Crna Gora ili Hrvatska 2016- vaša iskustva
Cassius Longinus wrote:Poslije Omiša(iz pravca Splita)ima jedno malo mjesto,turisticki uredeno-Mala Luka.Mislim da se upad autom placa 20kn u to mjesto sto je vrlo cudno ali se po meni isplati.

- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#89 Re: Ljetovanje Crna Gora ili Hrvatska 2016- vaša iskustva
ljudski faktor u hrvatskoj je katastrofa
konobari govna cijene ludilo
- hrle1976
#90 Re: Ljetovanje Crna Gora ili Hrvatska 2016- vaša iskustva
Malo grijesis cakaneSeyfo wrote:To je već pitanje za širu raspravu, ali može biti da je to što prije 40ak godina mnoga mjesta na dalmatinskoj obali nisu imala nikakvu infrastrukturu niti prilazne ceste prije gradnje jadranske magistrale. Ili je od tih mjesta prvo povezana Makarska pa je radni narod željan mora nakon stoljeća izolacije jedino i mogao prići makarskoj rivijeri. Npr.pjesma Balada o Pišonji i Žugi, spominje se Zaostrog isl i put do njega...zg1911 wrote:ok, al zasto je to od starta makarska? tj zasto "ti je" tamo isao babo i zasto je bas tamo vas svijet? to ti meni nije jasno. odakle datira ta povezanost makarske i bih? jer imam osjecaj da vise od polovice bih turista koji dodju u rh odu u makarsku i okolicu. a nekom iz bihaca npr su blizi sjeverna dalmacija i kvarner, pa i istra.Seyfo wrote:Zato što ne vole istraživati ništa novo. Idu tamo gdje im je babo išao i oni išli svake godine kad se imalo para i ide se na sigurno. Ionako je tamo svakako naš svijet pa se čovjek osjeća kao kod kuće. Eksperimentisanje sa drugim destinacijama je prerizično-čitaj potrošićeš a ne znaš šta te čeka. Svaka rasprava o bilo kakvoj alternativi se završava sa:"pusti ti to, svak ide pa ću i ja."
Uglavnom, kao da je čitav svijet bio na relaciji : grad gdje ti je fabrika u kojoj radiš - makarska rivijera. I sve tako do 84-te, od tad se svijet proširio: i još planina zimi vikendom.
- pepeljara
#91 Re: Ljetovanje Crna Gora ili Hrvatska 2016- vaša iskustva
I opet narod ideBlack swan wrote:ljudski faktor u hrvatskoj je katastrofa
Kao sto i glasaju za iste
To ti je taj nas mentalitet
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#92 Re: Ljetovanje Crna Gora ili Hrvatska 2016- vaša iskustva
sta sad trebam u grcku ili tursku
gdje cu?
a da je udaljeno 200 kilometara
gdje cu?
a da je udaljeno 200 kilometara
- pepeljara
#93 Re: Ljetovanje Crna Gora ili Hrvatska 2016- vaša iskustva
Do tuzle, panonsko more 
-
soxx
#94 Re: Ljetovanje Crna Gora ili Hrvatska 2016- vaša iskustva
Ima li ko kakve preporuke apartmani u budvi.
-
Dr Baltazar
#95 Re: Ljetovanje Crna Gora ili Hrvatska 2016- vaša iskustva
Ako vas je više od 4, trebat će vam oko 80e / noć.soxx wrote:Ima li ko kakve preporuke apartmani u budvi.
- Edin H.
#96 Re: Ljetovanje Crna Gora ili Hrvatska 2016- vaša iskustva
Kakva je situacija sa taksistima u Dubrovniku, je li ukljucuju taksimetar?
-
korisnicc
#97 Re: Ljetovanje Crna Gora ili Hrvatska 2016- vaša iskustva
Ne znam kako je nekad bilo ali znam kako je danas, na svakom području imaš lijepih plaža.hrle1976 wrote: Malo grijesis cakaneMakarska rivijera je iskljucivo bila popularna zbog daljine i obicno iz Sarajeva se islo u od Metkovica na ljevo ili desno ali opet ne skroz do Dubrovnika ili Makarske. Druga stvar islo se i zbog plaze. Makarska rivijera u to vrijeme je bila hajmo reci najbolja plaza u Jugi. Sve povis Splita je bilo mizerno. Istra je bila daleko i hladna, a otoci skupi jer kostao je trajekt i sl. Mada i to je bilo uvelicavano, a stvarnost je bila kao otok je zatvor. Obicno raja kupovala vikendice u Istri jer je i budi posto bilo, jer gore su samo se lokalci kupali ili iz Slovenija, kao sto iz BiH se islo na Makarsku rivijeru. Losinj nije imao plaze u svoja doba odnosno za vrijeme Jugoslavije a i ono danas je haj ho od plaze. Sjecam se jedne godine isli kod prijatelja na Losinj. Mora svugdje ali dok dodjes do vode konj slomiti nogu. Uzmi Cavtat pa nimoni iz Trebinja nisu isli jer nisi nigdje imao plaze kao sto je nemas danas.
-
radostan dan
-
memce1987
#99 Re: Ljetovanje Crna Gora ili Hrvatska 2016- vaša iskustva
Evo sada se vratio iz Crikvenica. Mogu reci da je mjesto super. Najvise preporucjem mjesto pored Crikvenica(2-3km), zove se Dramalj. Plaze su bolje, mjeto mirno, imas par kafica i tu se nalaze najbolji restorani(Zeleno, pogled na more). To je vise kao dio Crikvenica nego neko drugo mjesto, tako da se osjecas da si u istom gradu.
A ako se nekom izlazi moze se lako prosetati do centra crikvenica, gjde ima puno restorana, 1-2 diskoteke, vise kafica. Mada ako se ide zbog izlaska Crikvenica nije to to.
Oko cijena, stvarno sam se pozitvno iznenadio. Kada sam citao po razlicitim forumima, ispade da je Hrvatska na nivou cijena kao Spanija, Italika, Grcka itd. To je laz. Najmanje 30-40 posto jeftinija(ako se cijene porede se kaficima i restoranima).
U Dramalju cijene u restoranima: kafa 8kn, Pizze oko 40-50kn), Ribe(friske) na rostilji(45-100kn), sladoled kugla(7kn), Piva 15kuna. Paste i rizotto oko 50kn. Salate velike(ne prilog): 30-40kn.
Apartman smo platili 100 Eura na dan, ali je bio ogroman(mjeto za 6+1 odrasli), 2 velike spavace sobe, kuhinja i trepezarija i 2 kupatila, veliki balkon sa pogledom na more, Plaza odma preko ceste(bukvalno 50m).
Pored cistog mora fini plaza, moze se otici jedan dan autom do Rijeke(20min), moze se na izlet na krk(autom i brodom).
Jedini mana je daljina iz Sarajeva.
A ako se nekom izlazi moze se lako prosetati do centra crikvenica, gjde ima puno restorana, 1-2 diskoteke, vise kafica. Mada ako se ide zbog izlaska Crikvenica nije to to.
Oko cijena, stvarno sam se pozitvno iznenadio. Kada sam citao po razlicitim forumima, ispade da je Hrvatska na nivou cijena kao Spanija, Italika, Grcka itd. To je laz. Najmanje 30-40 posto jeftinija(ako se cijene porede se kaficima i restoranima).
U Dramalju cijene u restoranima: kafa 8kn, Pizze oko 40-50kn), Ribe(friske) na rostilji(45-100kn), sladoled kugla(7kn), Piva 15kuna. Paste i rizotto oko 50kn. Salate velike(ne prilog): 30-40kn.
Apartman smo platili 100 Eura na dan, ali je bio ogroman(mjeto za 6+1 odrasli), 2 velike spavace sobe, kuhinja i trepezarija i 2 kupatila, veliki balkon sa pogledom na more, Plaza odma preko ceste(bukvalno 50m).
Pored cistog mora fini plaza, moze se otici jedan dan autom do Rijeke(20min), moze se na izlet na krk(autom i brodom).
Jedini mana je daljina iz Sarajeva.
- Edin H.