Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Qler wrote:Ja kako sam naucio voziti nemam problema sa kretanjem uzbrdo. Pogotovo kako zivim u ravnicarskom gradu kao st je Sarajevo...
Plus, nekako mi logicno da se plaća parking pa obično platim prije nego krenem izlaziti, a ne da se sjetim da se plaća kad sam dosao na rampu a iza mene dvadeset auta čeka da ja prošetam do parking aparata i platim...
nema to veze sa znanjem
ja neću da idem uzbrdo, nervira me i nije mi prirodni položaj... prirodni položaj je ležanje ispod drveta i hodanje u ravnici
ponekad lijevo više desno
a rijetko u rikverc
samo ravno i u ravnici
modem33 wrote:
A izjaviti "glupost = da je auto luksuz" ...... Hahahahahahhaahha , najgluplja izjava u svemu. Pa nijemci vam se smiju zbog ovakve glupe izjave. Auto je danas potreba i svi u normalnim drzavam voze automobile.
U normalnim državama, sa normalnim gradskim prevozom, većina normalnih ljudi koristi isti, jer je sigurniji, jeftiniji i manje stresan.
Ja iz svog primjera mogu reći da auto u Sarajevu nije potreba. Nisam vozač, i nemam auto, radim već više godina (od toga 4 u Sarajevu) i nikada nisam zakasnio na posao. Često idem na službene puteve, i po Bosni, ali i po mnogim "normalnim" zemljama Evrope i šire, i na svaki sam stigao na vrijeme i uredno, a sve bez svog auta.
Auto možda jest potreba, kako ti čovjek reče, ko živi van Sarajeva, a radi u Sarajevu (pod VAN Sarajeva podrazumijevam i okolna brdska naselja).
hehehehehehe, koja demagogija ...... znaci nama govoris da je "luksuz a ne potreba" i to izjavljuje osoba tj. onaj tko ne posjeduje auto 4 godine i ne vozi ga ?
Bas divno ....
Znam ja takve osobe, takvi su mi cesto govorili i pametovali "sta ce ti automaska klima u autu , zdravo je se znojiti"
karanana wrote:fino odes bez auta na salter, platis i sidjes po auto.
koliko imas vremena da izadjes nakon placanja? je li 15 minuta?
Sad nesto razmisljam... ako udjes i odmah izadjes (recimo nema mjesta) da li to znaci da neces nista platiti ako ostanes manje od 15 minuta?
Ako je tomu tako, a ne vidim razloga da nije, ondak bi se moglo izaci do rampe (bez obzira koliko si sati u garazi) pritisnes za novi blok, odes u auto i lijepo izajdes!
Je li ko probo ovi trik?
U BBI Centru cim udjes u garazu odmah ti se pocinje naplacivati parking , a taj trik je mozda prije mogao npr sada kod boxova sa rampom na asfaltu se nalaze prorezi koji su u stvari senzori prisutnosti vozila tako da moras biti sa nekim vecim objektom da bi ti box izbacio karticu.
Kako cu u nabavku namirnica? Kako cu na izlet? Kako cu dijete negdje odvuci?
I parking je u Sarajevu relativno i jeftin. Ljudi ipak pricamo o shopping centru u centru glavnog grada? U Skandinaviji sam s rodjakom bio u trznom centru gdje je parking ja mislim bio oko 17 KM jedan sat. Eto i nek su im place vece deset puta (a nisu), opet je to preskupo. Da ne govorim da imaju nekakva pravila gdje ne mozes dugo ni parkirati sve i da hoces da platis.
Inace u Sarajevu se jos moze naci parking u centur za 1 KM, npr. kod Holidej ina. Besplatan prvi sat SCC, Alta itd. Neces da platis 2h 5 KM, parkiras brate u SCC i platis 2 KM 2 sata
Kad su povecali cijenu u BBI na 2,5KM uveli su i SMS placanje za 2,10KM po satu, tako da je meni cijena ostala skoro ista jer preferiram placati SMS-om. Iza 20:00 je 1,10KM po satu SMS-om... Za te pare ne bih kruzio po gradu i trazio parking, a lokacija je najbolja moguca.
Buduci da se cesto parkiram u BBI, primijetio sam da je manja guzva otkad su povecali cijene, posebno u dnevnom terminu.
Sto se tice SCC-a, parking im je vrhunski i sam sistem je perfektno rijesen (puno bolje nego u BBI). Prvi sat im je besplatan. Brdo mi ne predstavlja neki problem... U Alti je isto prvi sat besplatan, kao i u Importanneu. Svugdje, osim u BBI... Najbolja lokacija, pa ne moraju.
starii wrote:i parking kod pijace markale je 2.5KM/sat, vise ruglo od parkinga al jebiga sto te bošnjo moze pljackati to ne moze niko...
Pravo ruglo.
E ono bi trebalo zatvoriti iste sekunde da smo kakva država. Znam da im je prvi sat bio i 3.5 KM. Naplaćao sam se tu parkinga dok se nije otvorio BBI.
Tako da mi rasprava o povećanju cijena parkinga u BBI nema smisla. Jednostavno ponuda i potražnja.
menisu naj smiesniji ovisto voze espaketa golfaca ito noviji model 84 godisce dizelasi ajopehin skupo dvieipo marke parkin pajarane prodaj golfa ikupi nesta jevtinie panek imas koi feling zaparkin ineceti bit skupo pamora ju ioti ljudi ubebeaju nesta zaradzivat
starii wrote:i parking kod pijace markale je 2.5KM/sat, vise ruglo od parkinga al jebiga sto te bošnjo moze pljackati to ne moze niko...
Pravo ruglo.
E ono bi trebalo zatvoriti iste sekunde da smo kakva država. Znam da im je prvi sat bio i 3.5 KM. Naplaćao sam se tu parkinga dok se nije otvorio BBI.
Tako da mi rasprava o povećanju cijena parkinga u BBI nema smisla. Jednostavno ponuda i potražnja.
e ovog sam spominjo i na pocetku ove teme.....ne samo da je lola nelegalno na rusevini gdje se najavljivala gradnja nekog trgovackog centrica, izravno zemlju i poceo naplacivati parking, nego ima i neke tezge tamo na cosku kod glavne ulice, misim da je imao i neku improviziranu kafanu pa su mu to srusili. a s gornje strane je na ulicu postavio 5-6 metalnih prepreka da se ne moze parkirati.
koji li je to kabadahija pa moze sve to raditi.