Prodaje li ko sta u HR od nekretnine?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

timezone

#76 Re: Prodaje li ko sta u HR od nekretnine?

Post by timezone »

hrle1976 wrote:
mali_milojica wrote:Veoma tesko je doci do nekretnine ako nisi HR drzavljanin. Ako nisi iz EU,skoro pa nemoguce. Ako si iz EU,dobro ce se muda oznojiti i para izvaliti. Ima nase raje dole sa stanovima i kucama,ali vecinom je to od prije rata ili imaju HR drzavljanstva.
A ne znam uopste sto ti ovo pisem,kad si u zadnjih godinu dana otvorio 10 ovakvih tema i sl. Trazim na moru,na Alipasinu,na mjesecu,a prazna ocito ne puca
Nebi ja u HR kupio ali poznam brdo sto zeli. Svak odlucije u ime sebe ja sam eto hajd ako ima ko jer znam isto tako ljudi koji prodaju svoje abnormalno zabiberrene stancice i kucice decenijama. I ako nije primjer iz HR dole na Pejtonu imas primjer lola prodaje neku stracaru od kuce ko baraka, blago receno u raspadnom stanju. Zabiberio cijenu, jos mene tad upito sta velim, reko ni za 100 godina, eno piae prodaje se vec 12 godina. U HR skidaju oglase pa ih opet kace kako nebi izgledalo da prodaje decenijama. U Njemackoj svaki pokusaj prodaje se registruje i trajanje njegovo pa mozes za svaku nekretninu da vidis koliko puta je bila na prodaji i koliko dugo. Mozes da vidis koliko je cak platio, javnu procijenu, koliko duga ima ako ima itd.

Čovjek bi ti mogao na sekund i povjerovat to za Pejton ili HR ali si ga sa tom Njemackom zasro potpuno.
FreakyStyley

#77 Re: Prodaje li ko sta u HR od nekretnine?

Post by FreakyStyley »

Ovom Zvizu bez zajebancije treba pomoc. :(

Sta je ovo vako u pm. :(
hrle1976

#78 Re: Prodaje li ko sta u HR od nekretnine?

Post by hrle1976 »

timezone wrote:
hrle1976 wrote:
mali_milojica wrote:Veoma tesko je doci do nekretnine ako nisi HR drzavljanin. Ako nisi iz EU,skoro pa nemoguce. Ako si iz EU,dobro ce se muda oznojiti i para izvaliti. Ima nase raje dole sa stanovima i kucama,ali vecinom je to od prije rata ili imaju HR drzavljanstva.
A ne znam uopste sto ti ovo pisem,kad si u zadnjih godinu dana otvorio 10 ovakvih tema i sl. Trazim na moru,na Alipasinu,na mjesecu,a prazna ocito ne puca
Nebi ja u HR kupio ali poznam brdo sto zeli. Svak odlucije u ime sebe ja sam eto hajd ako ima ko jer znam isto tako ljudi koji prodaju svoje abnormalno zabiberrene stancice i kucice decenijama. I ako nije primjer iz HR dole na Pejtonu imas primjer lola prodaje neku stracaru od kuce ko baraka, blago receno u raspadnom stanju. Zabiberio cijenu, jos mene tad upito sta velim, reko ni za 100 godina, eno piae prodaje se vec 12 godina. U HR skidaju oglase pa ih opet kace kako nebi izgledalo da prodaje decenijama. U Njemackoj svaki pokusaj prodaje se registruje i trajanje njegovo pa mozes za svaku nekretninu da vidis koliko puta je bila na prodaji i koliko dugo. Mozes da vidis koliko je cak platio, javnu procijenu, koliko duga ima ako ima itd.

Čovjek bi ti mogao na sekund i povjerovat to za Pejton ili HR ali si ga sa tom Njemackom zasro potpuno.
Kod agenture dobijes citav prospekt - javnu vrijednost odnosno procijenu. Kad je nudjen za prodaju ako je prije, za koliko je kuplje - data datira natrag do 1991 godine. Imas cak akt o opcinskim planovima itd itd itd itd. Samo sto kupovina nekretnina u Njemackoj je mala, jedna 1/4 ljudi i firmi u Njemackoj imaju pod svojom sapom skoro sve nekretnine ostali se samo zive ko podstanari.
Last edited by hrle1976 on 08/06/2016 15:09, edited 1 time in total.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#79 Re: Prodaje li ko sta u HR od nekretnine?

Post by _BataZiv_0809 »

ExNihilo wrote:
Kako ove Nindža kornjače završiše gore u postu. :lol:
Hahaha hebo me kopi pejst :D
emir_avdic

#80 Re: Prodaje li ko sta u HR od nekretnine?

Post by emir_avdic »

hrle1976 wrote:Dvoje porodice traze nekretninu na jadranskoj obali.

Prva trazi kucu ili stan duz citave obale uklj. i otoke. Stan ili kucu ne ispod 60m2 kvadratnih (stan) ili 80m2 (kucu). Da nije prestaro, ne starije od 1990, evt. 1987 pod uslovom da je u odlicnom stanju. Mora imati uljudne papire, da nije zidano na crno i sl. da se nalazi u jednom od gradova na moru.

Druga porodica trazi stan ili kucu, ali vise navijaju za kucu - lokacija juznije od Splita pa do do okolice Dubrovnika, otoci nisu ukljuceni. Stan ili kucu ne ispod 60m2 kvadratnih (stan) ili 80m2 (kucu) ili da ima mogcnost za lagano prosirenje u vis. Da nije prestaro, ne starije od 1990. Mora imati uljudne papire, da nije zidano na crno i sl. da se nalazi u jednom od gradova na moru.

Nude gotovinu. Prodavac mora napisati cijenu i infomacije o objektu / nekretnini. Na PP bi bilo najbolje pa cu vase podatke infomacije i podatke dati dalje. Prva je iz Konjica originalno, a druga iz Sarajeva originalno.
Smijel se znat zasto otvori identicnu temu kao i prosle godine ?

http://forum.klix.ba/kupovina-imovine-k ... 36220.html
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#81 Re: Prodaje li ko sta u HR od nekretnine?

Post by Chmoljo »

_BataZiv_0809 wrote:
ExNihilo wrote:
:lol:

a i ja maloprije gledam, al haj kontam do mene :lol:
ExNihilo

#82 Re: Prodaje li ko sta u HR od nekretnine?

Post by ExNihilo »

_BataZiv_0809 wrote:
ExNihilo wrote:
Ideš zbog Megan Fox :per:
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#83 Re: Prodaje li ko sta u HR od nekretnine?

Post by _BataZiv_0809 »

Haha zbog Megan Fox bih svasta pretrpio pa i povratak na djecije traume sto mi nisu dali da budem Mikelandjelo :D :lol:
hrle1976

#84 Re: Prodaje li ko sta u HR od nekretnine?

Post by hrle1976 »

emir_avdic wrote:

Prva trazi kucu ili stan duz citave obale uklj. i otoke. Stan ili kucu ne ispod 60m2 kvadratnih (stan) ili 80m2 (kucu). Da nije prestaro, ne starije od 1990, evt. 1987 pod uslovom da je u odlicnom stanju. Mora imati uljudne papire, da nije zidano na crno i sl. da se nalazi u jednom od gradova na moru.

Druga porodica trazi stan ili kucu, ali vise navijaju za kucu - lokacija juznije od Splita pa do do okolice Dubrovnika, otoci nisu ukljuceni. Stan ili kucu ne ispod 60m2 kvadratnih (stan) ili 80m2 (kucu) ili da ima mogcnost za lagano prosirenje u vis. Da nije prestaro, ne starije od 1990. Mora imati uljudne papire, da nije zidano na crno i sl. da se nalazi u jednom od gradova na moru.

Nude gotovinu. Prodavac mora napisati cijenu i infomacije o objektu / nekretnini. Na PP bi bilo najbolje pa cu vase podatke infomacije i podatke dati dalje. Prva je iz Konjica originalno, a druga iz Sarajeva originalno.

Smijes. Sticajom okolnosti sam procijenio da je nova tema za ovu gospodu od veceg interesnog znacaja. To sto su pojedini sisli sa neke cuke gdje su zapustili grlad, a ovdje uhvatili navijati za Zvizonia u La serie A di Italia ko pijani motike, je drugi par opanaka.
timezone

#85 Re: Prodaje li ko sta u HR od nekretnine?

Post by timezone »

Kod agenture dobijes citav prospekt - javnu vrijednost odnosno procijenu. Kad je nudjen za prodaju ako je prije, za koliko je kuplje - data datira natrag do 1991 godine. Imas cak akt o opcinskim planovima itd itd itd itd. Samo sto kupovina nekretnina u Njemackoj je mala, jedna 1/4 ljudi i firmi u Njemackoj imaju pod svojom sapom skoro sve nekretnine ostali se samo zive ko podstanari.[/quote][/quote]

Opet si napiso potpunu glupost u kojoj nema bas nimalo istine ( ukoliko ne kupujes nekretninu preko suda i javne aukcije gdje banka ili neko drugi prodava nekretninu koja je pod hipotekom a vlasnik je toliko zaduzen da vise nemoze da to placa)

Druze ja mislim da si ti Njemacke vidio samo na slikama.
hrle1976

#86 Re: Prodaje li ko sta u HR od nekretnine?

Post by hrle1976 »

timezone wrote:Kod agenture dobijes citav prospekt - javnu vrijednost odnosno procijenu. Kad je nudjen za prodaju ako je prije, za koliko je kuplje - data datira natrag do 1991 godine. Imas cak akt o opcinskim planovima itd itd itd itd. Samo sto kupovina nekretnina u Njemackoj je mala, jedna 1/4 ljudi i firmi u Njemackoj imaju pod svojom sapom skoro sve nekretnine ostali se samo zive ko podstanari.
[/quote]

Opet si napiso potpunu glupost u kojoj nema bas nimalo istine ( ukoliko ne kupujes nekretninu preko suda i javne aukcije gdje banka ili neko drugi prodava nekretninu koja je pod hipotekom a vlasnik je toliko zaduzen da vise nemoze da to placa)

Druze ja mislim da si ti Njemacke vidio samo na slikama.[/quote]

:lol: :lol: eto ti bio zaduzen do vrata i samog sebe vadio iz kake na aukciji na sudu :lol: :lol: :lol: to sto si napisao je notorna izmisljotina, ja znam 100% da ti nisi vidio Njemacke niti sa razglednice, jer da si nebi se vako provalio.
emir_avdic

#87 Re: Prodaje li ko sta u HR od nekretnine?

Post by emir_avdic »

hrle1976 wrote:
emir_avdic wrote:

Smijes. Sticajom okolnosti sam procijenio da je nova tema za ovu gospodu od veceg interesnog znacaja. To sto su pojedini sisli sa neke cuke gdje su zapustili grlad, a ovdje uhvatili navijati za Zvizonia u La serie A di Italia ko pijani motike, je drugi par opanaka.
Pa zar ti nije lakse otici na njuskalo.hr i naci 50-100 nekretnina i zvati direktno prodavce ?
timezone

#88 Re: Prodaje li ko sta u HR od nekretnine?

Post by timezone »

Druze ja mislim da si ti Njemacke vidio samo na slikama.[/quote]

:lol: :lol: eto ti bio zaduzen do vrata i samog sebe vadio iz kake na aukciji na sudu :lol: :lol: :lol: to sto si napisao je notorna izmisljotina, ja znam 100% da ti nisi vidio Njemacke niti sa razglednice, jer da si nebi se vako provalio.[/quote]

Pa ako si tako siguran u te svoje tvrdnje na immobilienscout24 imas 1000000 oglasa i ako na par njih nades to sto tvdis bices upravu i ja cu nauciti nesto novo, a posto sam siguran da ih neces naci ti za mene i dalje ostajes sanjar koji prica o stvarima o kojima nema blage veze
MyTao

#89 Re: Prodaje li ko sta u HR od nekretnine?

Post by MyTao »

emir_avdic wrote: Pa zar ti nije lakse otici na njuskalo.hr i naci 50-100 nekretnina i zvati direktno prodavce ?
Kako bi onda raja sa foruma znala da se on druzi sa ljudima koji traze vile po mediteranskoj obali?
hrle1976

#90 Re: Prodaje li ko sta u HR od nekretnine?

Post by hrle1976 »

timezone wrote:Opet si napiso potpunu glupost u kojoj nema bas nimalo istine ( ukoliko ne kupujes nekretninu preko suda i javne aukcije gdje banka ili neko drugi prodava nekretninu koja je pod hipotekom a vlasnik je toliko zaduzen da vise nemoze da to placa)

:lol: :lol: eto ti bio zaduzen do vrata i samog sebe vadio iz kake na aukciji na sudu :lol: :lol: :lol: to sto si napisao je notorna izmisljotina, ja znam 100% da ti nisi vidio Njemacke niti sa razglednice, jer da si nebi se vako provalio.[/quote]

Pa ako si tako siguran u te svoje tvrdnje na immobilienscout24 imas 1000000 oglasa i ako na par njih nades to sto tvdis bices upravu i ja cu nauciti nesto novo, a posto sam siguran da ih neces naci ti za mene i dalje ostajes sanjar koji prica o stvarima o kojima nema blage veze[/quote]

Pa ne trazis tu infomacije popu tih :lol: Ima datoteka katastarska nekretnina u Njemackoj - svaka savezna republika ima. Gdje sve pise jer se izmjenjuju podatci izmedju agencija, Vermessungs- und Katasteramt, pa ako te zanima jos dalje ide skroz preko Landesamt. :izet:
hrle1976

#91 Re: Prodaje li ko sta u HR od nekretnine?

Post by hrle1976 »

MyTao wrote:
emir_avdic wrote: Pa zar ti nije lakse otici na njuskalo.hr i naci 50-100 nekretnina i zvati direktno prodavce ?
Kako bi onda raja sa foruma znala da se on druzi sa ljudima koji traze vile po mediteranskoj obali?
Ja mi prestizna i p.m. sto znam nekoga ko hoce da kupi na HR obali.

Evo i ponude (necu objedalniti lokaciju i forumasa)

Dobar dan,

prodajem kuću na otoku ****************************. Prva do mora (***) svi papiri uredni, plaćena legalizacija i sve što treba. Kuća ima 2 stana po 60m2 + suteren 60m2 pola stan pola garaža. Ukopane dvije cisterne spojena na kišnicu,iskopana bušotina (na tom dijelu otoka još nije provedena voda). Kuća građena pred 13g, održavana, uredna. Okućnica, roštilj.

Cijena 180,000€

Kad kaze svi papiri uredi a onda doda plaćena legalizacija, znas odma da je zidana na crno a ono pred ulazak u EU svi prekonoci legalizovali, kad nato jos doda i sve što treba, znas da je mita bilo. E ono na kraju sto skrha svu stvar je; Ukopane dvije cisterne spojena na kišnicu,iskopana bušotina (na tom dijelu otoka još nije provedena voda) - oj majko mila koje sve vukojebine su dio prestizne unije. Ali cijena je najjaca.

Ovo sve sto je pravio uklj. i te cisterne nije kostalo 2002, vise od 50.000€ da ga naopako okrenes. I nek je potrosio na odrzavalnje 30.000€ a nije ali eto da se lazemo da jest, opet lola hoce 100.000€ da kajmaci. :D
MyTao

#92 Re: Prodaje li ko sta u HR od nekretnine?

Post by MyTao »

Pa sta ocekujes kada ti iz holy Unije dolaze sa torbom kesa da bi prevarili drzavu... nesto uredno?
hrle1976

#93 Re: Prodaje li ko sta u HR od nekretnine?

Post by hrle1976 »

MyTao wrote:Pa sta ocekujes kada ti iz holy Unije dolaze sa torbom kesa da bi prevarili drzavu... nesto uredno?

Upravu si, sta ocekivati od drzava gdje imas 2 miliona fudbalskih eksperta, arhitekta i zidara. Svaki HR gread gdje su kuce, ne govorim o stariom djelu grada i to, vec ovo gdje su kuce zidane, a pogotovo u zadnje vrijeme, sve lici na na favele i ruglo. Da bar ima malo izglednog reda jok svak zida kako misli da je ljepse a niko nema ukusa ali bas. Ja sam samo u Istri vidio tri kuce koje su izgledale ono bas bas uljudno fine ma nema svaka crta je bila na pravom mjestu. Ostalo. Ruzno ko pepeljara puna opusaka.

Malo je stranaca koji su kupili u HR bilo sta. Kad kazem strance onda mislim na strance a ne iseljenike sa drzavljanstvom Njemacke, Svedske ili Austrije idt.
HAVANA

#94 Re: Prodaje li ko sta u HR od nekretnine?

Post by HAVANA »

U mom dijelu stranci,pravi stranci, kupuju samo kamene kuce...Ja sto znam zadnje 2 godine desetak kuca u starom dijelu grada,britanci,nijemci i 2 austrijanca.5 ili 6 britanaca,otkud se oni stvorise ,veze nemam.
timezone

#95 Re: Prodaje li ko sta u HR od nekretnine?

Post by timezone »

hrle1976 wrote:
timezone wrote:Opet si napiso potpunu glupost u kojoj nema bas nimalo istine ( ukoliko ne kupujes nekretninu preko suda i javne aukcije gdje banka ili neko drugi prodava nekretninu koja je pod hipotekom a vlasnik je toliko zaduzen da vise nemoze da to placa)

:lol: :lol: eto ti bio zaduzen do vrata i samog sebe vadio iz kake na aukciji na sudu :lol: :lol: :lol: to sto si napisao je notorna izmisljotina, ja znam 100% da ti nisi vidio Njemacke niti sa razglednice, jer da si nebi se vako provalio.

Pa ako si tako siguran u te svoje tvrdnje na immobilienscout24 imas 1000000 oglasa i ako na par njih nades to sto tvdis bices upravu i ja cu nauciti nesto novo, a posto sam siguran da ih neces naci ti za mene i dalje ostajes sanjar koji prica o stvarima o kojima nema blage veze[/quote]

Pa ne trazis tu infomacije popu tih :lol: Ima datoteka katastarska nekretnina u Njemackoj - svaka savezna republika ima. Gdje sve pise jer se izmjenjuju podatci izmedju agencija, Vermessungs- und Katasteramt, pa ako te zanima jos dalje ide skroz preko Landesamt. :izet:[/quote]

E sad si malo blizi stvarnosti samo sto to nije nista posebno jer taj vermessungs i katasteramt postoje i u bosni i u hrvatskoj i vecini drzava . Samo sto ti ako nisi vlasnik ili nemas odobrenje od vlasnika neces dobiti nikakvu informaciju.
To normalnim ljudima odradi notar.

E sad se ti sam sa sobom usaglasi sta si mislio sa izjavom da se svaki pokusaj prodaje registruje. Gdje?

Nadam se za tebe da ne mislis da se to registruje u katasteramtu.
Matijevic_Vlado
Location: Da sam prazna glava, potpuno zdrava, ne bih više ništa učio za badava..

#96 Re: Prodaje li ko sta u HR od nekretnine?

Post by Matijevic_Vlado »

Hrle majstore odgovara li im u Virovitici? Nije skupo
hrle1976

#97 Re: Prodaje li ko sta u HR od nekretnine?

Post by hrle1976 »

timezone wrote:
hrle1976 wrote:

Pa ako si tako siguran u te svoje tvrdnje na immobilienscout24 imas 1000000 oglasa i ako na par njih nades to sto tvdis bices upravu i ja cu nauciti nesto novo, a posto sam siguran da ih neces naci ti za mene i dalje ostajes sanjar koji prica o stvarima o kojima nema blage veze
Pa ne trazis tu infomacije popu tih :lol: Ima datoteka katastarska nekretnina u Njemackoj - svaka savezna republika ima. Gdje sve pise jer se izmjenjuju podatci izmedju agencija, Vermessungs- und Katasteramt, pa ako te zanima jos dalje ide skroz preko Landesamt. :izet:[/quote]

E sad si malo blizi stvarnosti samo sto to nije nista posebno jer taj vermessungs i katasteramt postoje i u bosni i u hrvatskoj i vecini drzava . Samo sto ti ako nisi vlasnik ili nemas odobrenje od vlasnika neces dobiti nikakvu informaciju.
To normalnim ljudima odradi notar.

E sad se ti sam sa sobom usaglasi sta si mislio sa izjavom da se svaki pokusaj prodaje registruje. Gdje?

Nadam se za tebe da ne mislis da se to registruje u katasteramtu.[/quote]

Unutar EU zemalja osnovne informacije o parceli kao kad je zadnji put prodana i posto, javna procijena tj. vrijednost, velicina objekta, koliko osba ako je recimo vrsena adaptacija pa unutar je nastala soba vise ili manje itd. je javno dostupno svima. U SLoveniji isto mozes da vidis, narod se bunio jer im kvari ideju o nabijanju cijena ali to su spovele sve EU zemlje osim novo pecenih Rumunije, Bugarske i HR ali i one ce do 2020/21 morati napraviti isto. To tako postoji bas zbog suzbijanja crno gradnje i sl. A kod agenture koja prodaje mozes se infomisati o planu opcine, evt. o zgradi koji planovi postoje sta je ucinjeno. Ako zgrada ima zajednickog kredita itd. kao postavljanje novih balkona i sl. isto tako kad vrsis upis cijenu koju placas je isto ovisno koliko kredita dizes te ako ja tebi placam sumu da li ta suma ide da pokrije tvoj dug na toj kuci, ako ide koliko je dio onda je moj upis jeftinij i sl.
jao_situacije

#98 Re: Prodaje li ko sta u HR od nekretnine?

Post by jao_situacije »

hoćel taj zviz kupovati kuću ili neće
da zna, ako budu fine friške novčanice i veliki apoeni možda dobije i barku gratis, jest da je malo starija al ne pušta vodu
hrle1976

#99 Re: Prodaje li ko sta u HR od nekretnine?

Post by hrle1976 »

HAVANA wrote:U mom dijelu stranci,pravi stranci, kupuju samo kamene kuce...Ja sto znam zadnje 2 godine desetak kuca u starom dijelu grada,britanci,nijemci i 2 austrijanca.5 ili 6 britanaca,otkud se oni stvorise ,veze nemam.
Za Britance me ne cudi, jer oni su ono sto se kaze po naski glavom kroz zid. U Francuskoj kupe i nadaju se da ce naci posao. Kupuju po Spaniji, dosta njih zbog djece, jer kazu da djeca vise u Britanij ne odrastaju sa usporenim tempom zivota. Pa uzmu nesto gdje je malo ljeni mentalitet da se djeca nauce opustenijem zivotu. U Engleskoj zbog brojnih zakona koji stite strance zbog utaje poreza, zato u nekim sredinama je skupo kupiti kucu ili stan zbog koje kakvih vlasnika firmi npr. iz Slovacke ili Rusije. Jer UK im odobri da 7 godina ne placaju porez na zaradu u inostranstvu, jer nisu rodjenu na Britanskom tlu. Imas Britanaca sve rasprodaju ili zadrze minimalac u vlastitoj a odu vani i kupe nesto, a komotno dobiju kredit u UK.

Za Svabe i Austrijance me cudi, jer nije nikakva javna tajna da su davnih dana samo siromasnija klasa Njemaca dolazila na Jadran. Bogatij su isli u Italiju, Francusku i naravno Spaniju gdje ljeti ima vise Njemaca u nekim gradovima nego domacih.

Kao sto rekoh, za engleze me ne cudi, jedino da ih nema vise. Za ostale i ako ih je sakica na sprem borju koji se prodaje opet sam pozitivno iznenadjen, jer one stare Svabe sto su nekada dolazile je isto bilo Billig Urlaub machen... Urlaub in Jugoslawien. Tito, wir kommen!
But even those averages don't tell the complete story. What follows cannot be supported with statistics. The picture that emerges is based on what we can see from our work as a real estate agency. There are locations and many properties on the market which simply don't appeal to the "typical foreign home buyer". Those are the many houses which were built with the "blood and sweat" by Croatians themselves, or by small Croatian construction companies - of which there are almost as many as the pebbles on the typical Croatian beach. Usually the goal was to, once in a lifetime, build a home for generations to come, and all to live under one roof. An illusion which rarely manifests with young people leaving their home, struggling to find employment somewhere else. There are simply too many of those houses in Croatia which, if advertised for sale, tend to just sit on the market.

But what is more relevant to this article is the other side of the coin, the demand side. Here we see a different challenge. The typical buyer is looking for a holiday house (or apartment) in a nice location which is of a high quality and offered at a fair price. While for some that location is by the sea, for others the peaceful countryside is more appealing. It is harder than it might seem to find an excellent property. Many have already been sold, few new ones are being built! Croatia is a small country. The entire region of Istria is smaller than Greater London.

Really appealing properties, in our estimate, account for less than 10% of all properties on the market.
dildi

#100 Re: Prodaje li ko sta u HR od nekretnine?

Post by dildi »

jao_situacije wrote:hoćel taj zviz kupovati kuću ili neće
da zna, ako budu fine friške novčanice i veliki apoeni možda dobije i barku gratis, jest da je malo starija al ne pušta vodu
Kupio bi on ako moze 80 m2 kuca sa okucnicom pogled na more u Dubrovniku - jer po njegovom cijenjenom misljenju to toliko vrijedi, sve vise je apsurd.

Ima vec o tome je pisao hrle/zviz 8 stranica, sada nastavlja.

Pregled kako ej u Danskoj, Norveskoj, Svedskoj, Austriji, Njemackoj, Japanu, Kini, Rusiji, Ceskoj (gdje bude preko vikenda).

Hrle/Zviz je ostavio 9.000 POSTOVA u 2 godine.
Post Reply