RIP Muhammad Ali

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Idemedosumom

#76 Re: RIP Muhammad Ali

Post by Idemedosumom »

Samo taj rad: hrle1976, who is currently on your ignore list, made this post.

Rješite se nedžaseta, pustite vodu i idemo dalje.
ljevoruki

#77 Re: RIP Muhammad Ali

Post by ljevoruki »

Sportista i covjek, dokazani prijatelj BiH.
R.I.P. champ. :(
Artest

#78 Re: RIP Muhammad Ali

Post by Artest »

http://mondo.rs/a763222/Kolumne/Edin-Av ... d-Ali.html

#Goat

Lazy novinarstvo kljiksa. imali su dva dana da se spreme, ali osim slike s Alijom, ostalo ih nije plaho zanimalo.

http://www.index.hr/sport/clanak/najleg ... 97482.aspx
agent_zero

#79 Re: RIP Muhammad Ali

Post by agent_zero »

Počivao u miru, hvala mu od srca za podršku u najtežim danima ove zemlje.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#80 Re: RIP Muhammad Ali

Post by Chmoljo »

Nek ti Allah dž.š. podari lijepi rahmet.

Legenda!
BHCluster

#81 Re: RIP Muhammad Ali

Post by BHCluster »

Najveći, najčuveniji, neponovljiv! R.I.P.
TAFKAP

#82 Re: RIP Muhammad Ali

Post by TAFKAP »

:(
Niemand

#83 Re: RIP Muhammad Ali

Post by Niemand »

Rahmet mu dusi. Napatio se zadnjih godina.
mali_milojica
Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.

#84 Re: RIP Muhammad Ali

Post by mali_milojica »

Za najveceg sportistu svih vremena reci da nije bio karakter.
Za covjeka koji je sve sto je imao i stavio na kocku zbog svojih uvjerenja,reci da nije karakter.
Oj Tito dragi :facepalm:
Ovaj forum kao papir,svasta istrpi.
Cherry-Cherry

#85 Re: RIP Muhammad Ali

Post by Cherry-Cherry »

Počivaj u miru. :sad:
sunceKOtepsija

#86 Re: RIP Muhammad Ali

Post by sunceKOtepsija »

Kal El

#87 Re: RIP Muhammad Ali

Post by Kal El »

Idemedosumom wrote:Mnogo tužna vijest :(

Kamo sreće da naša islamska zajednica organizuje kolektivnu dženazu, kad mogu za onog arapskog kralja/firauna...

Slijedeću hatmu poklanjam omiljenom sportisti, molim Allah dž.š. da mu grijehe oprosti, i da ga u svoj Džennet uvede. Amin.
Amin :( :(
cyprus

#88 Re: RIP Muhammad Ali

Post by cyprus »

Počivao u miru... Bio je veličina u svakom pogledu...

:sad:
palermo

#89 Re: RIP Muhammad Ali

Post by palermo »

Rahmet mu duši.

Nadam se da i mlađe generacije mogu razumjeti veličinu Mudameda Alija, ne samo u promociji sporta, nego u borbi za univerzalna ljudska prava.

Ono ustajanje u 3 ujutro, ona tuga nakon poraza od Joe Fraizera, ona radost nakon Kinšase, onaj osjećaj kada odeš u školu kao dječarac od 8-9 godina, i shvatiš da su svi tvoji drugovi ustali u 3 da gledaju Alija. Nešto što pamtiš čitav život.
sunceKOtepsija

#90 Re: RIP Muhammad Ali

Post by sunceKOtepsija »

Better Man

#91 Re: RIP Muhammad Ali

Post by Better Man »

Nisam imao priliku da gledam njegove mečeve, jer tada nisam bio rođen, a kad sam se rodio bio sam mali da bi to pratio. Zato je moj tata mi pričao kako su gledali na tv njegove mečeve i kako se znalo ujutro rano ustajali da bi ga gledali. Za njega je bio najveći bokser svih vremena. Kroz snimke mečeva i raznorazne dokumentarce se moglo vidjeti koji to bio ljudina od čovjeka. Nek Ti je vječna slava i nadam se da si konačno našao svoj smiraj.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#92 Re: RIP Muhammad Ali

Post by Truba »

rip

stvarno ne volim box ali sam i ja slušao te price
nevoljko jer ne volim box :roll:
Admir_1984
Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće

#93 Re: RIP Muhammad Ali

Post by Admir_1984 »

danas stari ulazi u stan i meni baš tužnim glasom govori šta ono umro Ali :( za ovih 25+ godina nisam ga vidio da je baš tako reagovao, a umiralo je mnogo poznatih ličnosti

njegovoj generaciji je bio nešto posebno, nešto što mi teško možemo shvatiti
insomnia78

#94 Re: RIP Muhammad Ali

Post by insomnia78 »

Bukvalno, jedan od ljudi koji su obiljezili 20-o stoljece i to u pozitivnom smislu
Maloprije gledam ovdje na tv-u, nema zemlje na svijetu, cak i S. Koreja, koja nije objavila vijest o njegovoj smrti
oldtajmer

#95 Re: RIP Muhammad Ali

Post by oldtajmer »

Admir_1984 wrote:danas stari ulazi u stan i meni baš tužnim glasom govori šta ono umro Ali :( za ovih 25+ godina nisam ga vidio da je baš tako reagovao, a umiralo je mnogo poznatih ličnosti

njegovoj generaciji je bio nešto posebno, nešto što mi teško možemo shvatiti
nisam dovoljno star da pamtim to vrijeme,ali su mi otac i majka bezbroj puta prepricavali kako su uvijek za vrijeme meceva svi ostajali budni tu noc,komsije se po mahali okupljale da gledaju meceve zajedno, a po cijelom Sarajevu su bila upaljena svjetla
neka mu je rahmet dusi
mali_milojica
Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.

#96 Re: RIP Muhammad Ali

Post by mali_milojica »

Najveci,bez ikakve dileme.
Hej,The Beatles mu na noge dolazili da se slikaju s njim.
Neki dan gledam igraci Real M ganjali Richard Gere da se slikaju sa njim. Da je druga situacija Richard Gere bi cekao da Ali nadje vremena da se ovaj moze uslikati s njim :mrgreen:
Dream Team ga ganjao da se slikaju :D
Neprevazidjen ce ostati. Kad je velicina u pitanju,niko mu nije ravan.
Last edited by mali_milojica on 04/06/2016 23:07, edited 2 times in total.
wolf07

#98 Re: RIP Muhammad Ali

Post by wolf07 »

O tome kakav je bio sportista dovoljno govori šampionska titula. Međutim, ovdje se iz nekog bezveznog razloga pomenulo pitanje karaktera. Zašto kažem da je razlog bezvezan? Čovjek odbio da ide u Vijetnam ne zato što ga je bilo strah bilo čega (svakako bi ga čuvali kao polarnog medvjeda jer im je takav čovjek trebao u Vijetnamu u promotivne svrhe), već zbog toga što je dušom i tijelom bio protiv tog rata kad takav stav nije bio nimalo popularan u main stream medijima SAD-a. Stvari treba posmatrati iz perspektive vremena kad se nešto dešavalo a ne iz današnje vizure. Danas svaka budala zna da je rat u Vijetnamu bio teški zločin Amerike, ali takvo šta govoriti na TV-u tada u lice svih bijelaca, e to je već hrabrost i karakter!

Osim toga, treba ukalkulisati u cijelu priču i to da Ali nije podvio rep čak ni kad mu je zaprijećeno oduzimanjem titule, što se na koncu i desilo. Hajde da vidimo koliko je to danas sportista, muzičara, glumaca stvari nazvalo pravim imenom kad je u pitanju rat u Iraku npr.??? Ne samo da šute američki umjetnici i sportisti nego i oni van Amerike svi odreda šute ko pičke! Pri tome treba računati i to da im zbog javnog protivljenja američkoj intervenciji u Iraku, za razliku od Alijevog vremena, ipak niko ne bi oduzeo "Oskara", titulu svjetskog prvaka ili MTV nagradu. Džon Vejn je recimo na svakom koraku zagovarao intervenciju u Vijetnamu iako u svom životu nije nikad stao na bojno polje u 2.Svj.ratu, u Koreji i konačno, u samom Vijetnamu. Međutim, nije bilo na odmet da "pogura" tu ideju da tamo treba poslati američke momke da ginu. Jedan jedini primjer koji mi se čini dovoljno časnim i velikim da bih ga mogao svrstati uz Alija je Marlon Brando koji je odbio da primi "Oskara" jer se nije slagao sa američkom politikom iseljavanja stanovnika pacifičkog otočja gdje su Amerikanci testirali atomske bombe. Svi ostali su mali miševi koji igraju onako kako im Bijela kuća svira!
uglavnomja

#99 Re: RIP Muhammad Ali

Post by uglavnomja »

wolf07 wrote:O tome kakav je bio sportista dovoljno govori šampionska titula. Međutim, ovdje se iz nekog bezveznog razloga pomenulo pitanje karaktera. Zašto kažem da je razlog bezvezan? Čovjek odbio da ide u Vijetnam ne zato što ga je bilo strah bilo čega (svakako bi ga čuvali kao polarnog medvjeda jer im je takav čovjek trebao u Vijetnamu u promotivne svrhe), već zbog toga što je dušom i tijelom bio protiv tog rata kad takav stav nije bio nimalo popularan u main stream medijima SAD-a. Stvari treba posmatrati iz perspektive vremena kad se nešto dešavalo a ne iz današnje vizure. Danas svaka budala zna da je rat u Vijetnamu bio teški zločin Amerike, ali takvo šta govoriti na TV-u tada u lice svih bijelaca, e to je već hrabrost i karakter!

Osim toga, treba ukalkulisati u cijelu priču i to da Ali nije podvio rep čak ni kad mu je zaprijećeno oduzimanjem titule, što se na koncu i desilo. Hajde da vidimo koliko je to danas sportista, muzičara, glumaca stvari nazvalo pravim imenom kad je u pitanju rat u Iraku npr.??? Ne samo da šute američki umjetnici i sportisti nego i oni van Amerike svi odreda šute ko pičke! Pri tome treba računati i to da im zbog javnog protivljenja američkoj intervenciji u Iraku, za razliku od Alijevog vremena, ipak niko ne bi oduzeo "Oskara", titulu svjetskog prvaka ili MTV nagradu. Džon Vejn je recimo na svakom koraku zagovarao intervenciju u Vijetnamu iako u svom životu nije nikad stao na bojno polje u 2.Svj.ratu, u Koreji i konačno, u samom Vijetnamu. Međutim, nije bilo na odmet da "pogura" tu ideju da tamo treba poslati američke momke da ginu. Jedan jedini primjer koji mi se čini dovoljno časnim i velikim da bih ga mogao svrstati uz Alija je Marlon Brando koji je odbio da primi "Oskara" jer se nije slagao sa američkom politikom iseljavanja stanovnika pacifičkog otočja gdje su Amerikanci testirali atomske bombe. Svi ostali su mali miševi koji igraju onako kako im Bijela kuća svira!
:thumbup:

ne bih da budem picajzla, ali marlon brando je odbio oskara za kuma zbog americkih indijanaca

https://www.facebook.com/ayreon.taher/v ... 726724079/
animals

#100 Re: RIP Muhammad Ali

Post by animals »

Prvo sto sam cuo kad sam bio mali su imena Casiusa Claya ili Muhameda Alia i Niki Lauda..
bio je najveci bokser nesumnjivo svi vremena..
pocivaj umiru..
Post Reply