RIP Muhammad Ali
- Idemedosumom
#76 Re: RIP Muhammad Ali
Samo taj rad: hrle1976, who is currently on your ignore list, made this post.
Rješite se nedžaseta, pustite vodu i idemo dalje.
Rješite se nedžaseta, pustite vodu i idemo dalje.
- ljevoruki
#77 Re: RIP Muhammad Ali
Sportista i covjek, dokazani prijatelj BiH.
R.I.P. champ.
R.I.P. champ.
- Artest
#78 Re: RIP Muhammad Ali
http://mondo.rs/a763222/Kolumne/Edin-Av ... d-Ali.html
#Goat
Lazy novinarstvo kljiksa. imali su dva dana da se spreme, ali osim slike s Alijom, ostalo ih nije plaho zanimalo.
http://www.index.hr/sport/clanak/najleg ... 97482.aspx
#Goat
Lazy novinarstvo kljiksa. imali su dva dana da se spreme, ali osim slike s Alijom, ostalo ih nije plaho zanimalo.
http://www.index.hr/sport/clanak/najleg ... 97482.aspx
- agent_zero
#79 Re: RIP Muhammad Ali
Počivao u miru, hvala mu od srca za podršku u najtežim danima ove zemlje.
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#80 Re: RIP Muhammad Ali
Nek ti Allah dž.š. podari lijepi rahmet.
Legenda!
Legenda!
- BHCluster
#81 Re: RIP Muhammad Ali
Najveći, najčuveniji, neponovljiv! R.I.P.
-
Niemand
#83 Re: RIP Muhammad Ali
Rahmet mu dusi. Napatio se zadnjih godina.
- mali_milojica
- Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.
#84 Re: RIP Muhammad Ali
Za najveceg sportistu svih vremena reci da nije bio karakter.
Za covjeka koji je sve sto je imao i stavio na kocku zbog svojih uvjerenja,reci da nije karakter.
Oj Tito dragi
Ovaj forum kao papir,svasta istrpi.
Za covjeka koji je sve sto je imao i stavio na kocku zbog svojih uvjerenja,reci da nije karakter.
Oj Tito dragi
Ovaj forum kao papir,svasta istrpi.
- Cherry-Cherry
#85 Re: RIP Muhammad Ali
Počivaj u miru. 
- Kal El
#87 Re: RIP Muhammad Ali
AminIdemedosumom wrote:Mnogo tužna vijest![]()
Kamo sreće da naša islamska zajednica organizuje kolektivnu dženazu, kad mogu za onog arapskog kralja/firauna...
Slijedeću hatmu poklanjam omiljenom sportisti, molim Allah dž.š. da mu grijehe oprosti, i da ga u svoj Džennet uvede. Amin.
- cyprus
#88 Re: RIP Muhammad Ali
Počivao u miru... Bio je veličina u svakom pogledu...

-
palermo
#89 Re: RIP Muhammad Ali
Rahmet mu duši.
Nadam se da i mlađe generacije mogu razumjeti veličinu Mudameda Alija, ne samo u promociji sporta, nego u borbi za univerzalna ljudska prava.
Ono ustajanje u 3 ujutro, ona tuga nakon poraza od Joe Fraizera, ona radost nakon Kinšase, onaj osjećaj kada odeš u školu kao dječarac od 8-9 godina, i shvatiš da su svi tvoji drugovi ustali u 3 da gledaju Alija. Nešto što pamtiš čitav život.
Nadam se da i mlađe generacije mogu razumjeti veličinu Mudameda Alija, ne samo u promociji sporta, nego u borbi za univerzalna ljudska prava.
Ono ustajanje u 3 ujutro, ona tuga nakon poraza od Joe Fraizera, ona radost nakon Kinšase, onaj osjećaj kada odeš u školu kao dječarac od 8-9 godina, i shvatiš da su svi tvoji drugovi ustali u 3 da gledaju Alija. Nešto što pamtiš čitav život.
- Better Man
#91 Re: RIP Muhammad Ali
Nisam imao priliku da gledam njegove mečeve, jer tada nisam bio rođen, a kad sam se rodio bio sam mali da bi to pratio. Zato je moj tata mi pričao kako su gledali na tv njegove mečeve i kako se znalo ujutro rano ustajali da bi ga gledali. Za njega je bio najveći bokser svih vremena. Kroz snimke mečeva i raznorazne dokumentarce se moglo vidjeti koji to bio ljudina od čovjeka. Nek Ti je vječna slava i nadam se da si konačno našao svoj smiraj.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#92 Re: RIP Muhammad Ali
rip
stvarno ne volim box ali sam i ja slušao te price
nevoljko jer ne volim box
stvarno ne volim box ali sam i ja slušao te price
nevoljko jer ne volim box
- Admir_1984
- Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće
#93 Re: RIP Muhammad Ali
danas stari ulazi u stan i meni baš tužnim glasom govori šta ono umro Ali
za ovih 25+ godina nisam ga vidio da je baš tako reagovao, a umiralo je mnogo poznatih ličnosti
njegovoj generaciji je bio nešto posebno, nešto što mi teško možemo shvatiti
- insomnia78
#94 Re: RIP Muhammad Ali
Bukvalno, jedan od ljudi koji su obiljezili 20-o stoljece i to u pozitivnom smislu
Maloprije gledam ovdje na tv-u, nema zemlje na svijetu, cak i S. Koreja, koja nije objavila vijest o njegovoj smrti
Maloprije gledam ovdje na tv-u, nema zemlje na svijetu, cak i S. Koreja, koja nije objavila vijest o njegovoj smrti
- oldtajmer
#95 Re: RIP Muhammad Ali
nisam dovoljno star da pamtim to vrijeme,ali su mi otac i majka bezbroj puta prepricavali kako su uvijek za vrijeme meceva svi ostajali budni tu noc,komsije se po mahali okupljale da gledaju meceve zajedno, a po cijelom Sarajevu su bila upaljena svjetlaAdmir_1984 wrote:danas stari ulazi u stan i meni baš tužnim glasom govori šta ono umro Aliza ovih 25+ godina nisam ga vidio da je baš tako reagovao, a umiralo je mnogo poznatih ličnosti
neka mu je rahmet dusi
- mali_milojica
- Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.
#96 Re: RIP Muhammad Ali
Najveci,bez ikakve dileme.
Hej,The Beatles mu na noge dolazili da se slikaju s njim.
Neki dan gledam igraci Real M ganjali Richard Gere da se slikaju sa njim. Da je druga situacija Richard Gere bi cekao da Ali nadje vremena da se ovaj moze uslikati s njim
Dream Team ga ganjao da se slikaju
Neprevazidjen ce ostati. Kad je velicina u pitanju,niko mu nije ravan.
Hej,The Beatles mu na noge dolazili da se slikaju s njim.
Neki dan gledam igraci Real M ganjali Richard Gere da se slikaju sa njim. Da je druga situacija Richard Gere bi cekao da Ali nadje vremena da se ovaj moze uslikati s njim
Dream Team ga ganjao da se slikaju
Neprevazidjen ce ostati. Kad je velicina u pitanju,niko mu nije ravan.
Last edited by mali_milojica on 04/06/2016 23:07, edited 2 times in total.
-
kakavdanakneiskustvu
-
wolf07
#98 Re: RIP Muhammad Ali
O tome kakav je bio sportista dovoljno govori šampionska titula. Međutim, ovdje se iz nekog bezveznog razloga pomenulo pitanje karaktera. Zašto kažem da je razlog bezvezan? Čovjek odbio da ide u Vijetnam ne zato što ga je bilo strah bilo čega (svakako bi ga čuvali kao polarnog medvjeda jer im je takav čovjek trebao u Vijetnamu u promotivne svrhe), već zbog toga što je dušom i tijelom bio protiv tog rata kad takav stav nije bio nimalo popularan u main stream medijima SAD-a. Stvari treba posmatrati iz perspektive vremena kad se nešto dešavalo a ne iz današnje vizure. Danas svaka budala zna da je rat u Vijetnamu bio teški zločin Amerike, ali takvo šta govoriti na TV-u tada u lice svih bijelaca, e to je već hrabrost i karakter!
Osim toga, treba ukalkulisati u cijelu priču i to da Ali nije podvio rep čak ni kad mu je zaprijećeno oduzimanjem titule, što se na koncu i desilo. Hajde da vidimo koliko je to danas sportista, muzičara, glumaca stvari nazvalo pravim imenom kad je u pitanju rat u Iraku npr.??? Ne samo da šute američki umjetnici i sportisti nego i oni van Amerike svi odreda šute ko pičke! Pri tome treba računati i to da im zbog javnog protivljenja američkoj intervenciji u Iraku, za razliku od Alijevog vremena, ipak niko ne bi oduzeo "Oskara", titulu svjetskog prvaka ili MTV nagradu. Džon Vejn je recimo na svakom koraku zagovarao intervenciju u Vijetnamu iako u svom životu nije nikad stao na bojno polje u 2.Svj.ratu, u Koreji i konačno, u samom Vijetnamu. Međutim, nije bilo na odmet da "pogura" tu ideju da tamo treba poslati američke momke da ginu. Jedan jedini primjer koji mi se čini dovoljno časnim i velikim da bih ga mogao svrstati uz Alija je Marlon Brando koji je odbio da primi "Oskara" jer se nije slagao sa američkom politikom iseljavanja stanovnika pacifičkog otočja gdje su Amerikanci testirali atomske bombe. Svi ostali su mali miševi koji igraju onako kako im Bijela kuća svira!
Osim toga, treba ukalkulisati u cijelu priču i to da Ali nije podvio rep čak ni kad mu je zaprijećeno oduzimanjem titule, što se na koncu i desilo. Hajde da vidimo koliko je to danas sportista, muzičara, glumaca stvari nazvalo pravim imenom kad je u pitanju rat u Iraku npr.??? Ne samo da šute američki umjetnici i sportisti nego i oni van Amerike svi odreda šute ko pičke! Pri tome treba računati i to da im zbog javnog protivljenja američkoj intervenciji u Iraku, za razliku od Alijevog vremena, ipak niko ne bi oduzeo "Oskara", titulu svjetskog prvaka ili MTV nagradu. Džon Vejn je recimo na svakom koraku zagovarao intervenciju u Vijetnamu iako u svom životu nije nikad stao na bojno polje u 2.Svj.ratu, u Koreji i konačno, u samom Vijetnamu. Međutim, nije bilo na odmet da "pogura" tu ideju da tamo treba poslati američke momke da ginu. Jedan jedini primjer koji mi se čini dovoljno časnim i velikim da bih ga mogao svrstati uz Alija je Marlon Brando koji je odbio da primi "Oskara" jer se nije slagao sa američkom politikom iseljavanja stanovnika pacifičkog otočja gdje su Amerikanci testirali atomske bombe. Svi ostali su mali miševi koji igraju onako kako im Bijela kuća svira!
- uglavnomja
#99 Re: RIP Muhammad Ali
wolf07 wrote:O tome kakav je bio sportista dovoljno govori šampionska titula. Međutim, ovdje se iz nekog bezveznog razloga pomenulo pitanje karaktera. Zašto kažem da je razlog bezvezan? Čovjek odbio da ide u Vijetnam ne zato što ga je bilo strah bilo čega (svakako bi ga čuvali kao polarnog medvjeda jer im je takav čovjek trebao u Vijetnamu u promotivne svrhe), već zbog toga što je dušom i tijelom bio protiv tog rata kad takav stav nije bio nimalo popularan u main stream medijima SAD-a. Stvari treba posmatrati iz perspektive vremena kad se nešto dešavalo a ne iz današnje vizure. Danas svaka budala zna da je rat u Vijetnamu bio teški zločin Amerike, ali takvo šta govoriti na TV-u tada u lice svih bijelaca, e to je već hrabrost i karakter!
ne bih da budem picajzla, ali marlon brando je odbio oskara za kuma zbog americkih indijanaca
https://www.facebook.com/ayreon.taher/v ... 726724079/
- animals
#100 Re: RIP Muhammad Ali
Prvo sto sam cuo kad sam bio mali su imena Casiusa Claya ili Muhameda Alia i Niki Lauda..
bio je najveci bokser nesumnjivo svi vremena..
pocivaj umiru..
bio je najveci bokser nesumnjivo svi vremena..
pocivaj umiru..