Šta je objasnio? Ni tačke, ni zareza, ni kojeg đavola. Vidi se da od molitva tom bogu nije imao vremena ni pravopis naučiti. Ako su nam ovi topovi intelektualci, onda se trebamo zapitati.Zapravo objasnio nam je kako se zapravo kreiraju rečenice bez ijednog znaka interpunkcije.Pandakonda wrote:Čovjek je sve objasnio
Vjeru će pokopati ZNANOST?
- Ludzak
#76 Re: Vjeru će pokopati ZNANOST?
- Smrcak15
#77 Re: Vjeru će pokopati ZNANOST?
Lopov-eliminator wrote:Eto vidis sta tebe najvise boli, bole te neugodna pitanja na koja nemas intelektualne hrabrosti odgovoriti, pa ti je onda kriv onaj ko ti je postavio pitanja.Smrcak15 wrote: hajde opet kreni sa onim tvojim starim pitanjima
a sta je logika, a sta ovo a sta ono...
Vidim vec se spremas da ponovo uhvatis tutanj. O pitanjima cemo dalje na drugoj temi.
A smijem se kladiti da ces i ovu temu vrlo vjerovatno pokusati iskoristiti za propagiranje svojih diskriminativnih ideja.
hajde ovako , postavi jedno po jedno pitanje, bez ikakvih palamudjenja pa cu pokusat odgovoriti, bez ikakvih dugih tekstova.
- Smrcak15
#78 Re: Vjeru će pokopati ZNANOST?
daje mi jedan primjer koji se osporava, pojasni ti kako se osporava , zbog cega?SamoVasGledam wrote:Smrcak15 wrote:SamoVasGledam wrote: pogledao sam video, smijesan je nema sta ali problem za Tebe je sto ti necitas tacno sta pise u Kuranu nego sta ti drugi serviraju da vidis jeli to bas tako, problem sa videom jeste sto izvrce i nedaje tacne informacije sta Kur'an stvarno kaze.
naprimjer samo ono za mlijeko, kaze se mlijeko nastaje iz onoga sto je u stomaku krava (to jeste sto pojedu od trave) i krvi
ali videom se preokrene stvar i napravi se ono sto Kur'an ne tvrdi, ili naprimjer da je zemlja ravna, itd itd
mnogo gresaka u videu ali ako ces se ti oslonjati na sta ti drugi serviraju od lazi o islamu i Kuranu, onda si propao skroz.
Umjesto da zasuces rukave i sam provjeris to sto se tvrdi.
Vidiš, samo potvrđuješ ono što stalno ponavljam o tebi. Druge optužuješ za ono što ti radiš.
Kada govorimo o 'naučnim čudima' onda je tako kako piše u Kur'anu. Kada govorimo o nebulozama i greškama onda neko krivi značenja ili je metafora koja je bukvalno shvaćena, laži ovo-ono. A ti si prvi koji propagiraš propagandu sa islamskih sajtova i koliko vidim veoma bezuspešno. Izgleda da si samo ti primio na takve stvari, ali očigledno je problem u svima nama, ne u tebi.
Okačio sam ovde ranije danas ako se ne varam 4 klipa o oprvgavanju islamskih čuda i sva četiri su radila ljudi sa arapskog govornog područja (jedan je čak i musliman), tako da ne možeš da se vadiš na laž, prevod i slično.
A imam takvih stvari koliko hoćeš i još o plagijarizmu u Kur'anu i o istorijskim greškama... Ma sve.
hajde nam daj ti jedan primjer bez ikakvih videa na koje se oslanjas, nesto sto si ti uvidio i shvatio da je greska, postavi ovdje pa cemo razglabati o tome.A imam takvih stvari koliko hoćeš i još o plagijarizmu u Kur'anu i o istorijskim greškama... Ma sve
a ako su ti dokazi videi koje ti samo onako nadjes bez da sam prostudiras materiju, nadrljao si onda dobro
- Pandakonda
#79 Re: Vjeru će pokopati ZNANOST?
Ti još gori od njeg jer ne kontaš sarkazamLudzak wrote:Šta je objasnio? Ni tačke, ni zareza, ni kojeg đavola. Vidi se da od molitva tom bogu nije imao vremena ni pravopis naučiti. Ako su nam ovi topovi intelektualci, onda se trebamo zapitati.Zapravo objasnio nam je kako se zapravo kreiraju rečenice bez ijednog znaka interpunkcije.Pandakonda wrote:Čovjek je sve objasnio
-
Lopov-eliminator
#80 Re: Vjeru će pokopati ZNANOST?
I evo, opet se gadjas kvalifikacijama na tudji racun, pa ako je ista palamudjenje onda je to skoro sve sto si ti ikad na ovom forumu napisao pod svojim raznim inkarnacijama.Smrcak15 wrote:Lopov-eliminator wrote:Eto vidis sta tebe najvise boli, bole te neugodna pitanja na koja nemas intelektualne hrabrosti odgovoriti, pa ti je onda kriv onaj ko ti je postavio pitanja.Smrcak15 wrote: hajde opet kreni sa onim tvojim starim pitanjima
a sta je logika, a sta ovo a sta ono...
Vidim vec se spremas da ponovo uhvatis tutanj. O pitanjima cemo dalje na drugoj temi.
A smijem se kladiti da ces i ovu temu vrlo vjerovatno pokusati iskoristiti za propagiranje svojih diskriminativnih ideja.
hajde ovako , postavi jedno po jedno pitanje, bez ikakvih palamudjenja pa cu pokusat odgovoriti, bez ikakvih dugih tekstova.
Mozes ti ovo sto ja pisem nazivati palamudjenjem koliko god hoces ali si itekako svjestan da je ono sto sam iznio istina i to te jako boli pa gnjevno reagiras lijepljenjem raznih kvalifikacija. Takodjer, podsjecam te da ti ja nikada nisam prigovarao zbog tvojih kilometarskih ponjava.
Eno ti mog zadnjeg velikog posta na temi "Svijet bez religija", tamo su ti pitanja postavljena vec, i ima ih mnogo na koja nisi smio odgovoriti.
S obzirom da si, nakon sto je tvoja ideologija nokautirana argumentima, trazio kocke, secera i vode, dacu ti prednost da sam odaberes redoslijed pitanja na koja ces (valjda) odgovoriti. Pa, izvoli, biraj. Odgovaraj tamo na onoj temi.
A za pitanje o logici i logickim zakljuccima mi nikad nisi odgovorio nego si dao primjer onoga sto si ti zacrtao da mora biti logicno a niko te nije uopste to ni pitao.
I nemoj da podmeces, nisam te pitao "sta je logika?" nego “definiraj, sta je logika i na cemu se zasnivaju logicki zakljucci?“ I nisam te pitao za strucnu definiciju nego da ti das svoju definiciju logike, sto bi ti kao fakultetski obrazovan covjek trebao lako moci.
Pitao sam te ovo vec mislim cetiri puta i svaki put si zbrisao. I zanimljivo da si svaki put ispustio ovaj drugi dio o logickom zakljucivanju.
- Smrcak15
#81 Re: Vjeru će pokopati ZNANOST?
haj reko da vidim pitanja ponovo ,Lopov-eliminator wrote: I evo, opet se gadjas kvalifikacijama na tudji racun, pa ako je ista palamudjenje onda je to skoro sve sto si ti ikad na ovom forumu napisao pod svojim raznim inkarnacijama.
Mozes ti ovo sto ja pisem nazivati palamudjenjem koliko god hoces ali si itekako svjestan da je ono sto sam iznio istina i to te jako boli pa gnjevno reagiras lijepljenjem raznih kvalifikacija. Takodjer, podsjecam te da ti ja nikada nisam prigovarao zbog tvojih kilometarskih ponjava.
Eno ti mog zadnjeg velikog posta na temi "Svijet bez religija", tamo su ti pitanja postavljena vec, i ima ih mnogo na koja nisi smio odgovoriti.
S obzirom da si, nakon sto je tvoja ideologija nokautirana argumentima, trazio kocke, secera i vode, dacu ti prednost da sam odaberes redoslijed pitanja na koja ces (valjda) odgovoriti. Pa, izvoli, biraj. Odgovaraj tamo na onoj temi.
A za pitanje o logici i logickim zakljuccima mi nikad nisi odgovorio nego si dao primjer onoga sto si ti zacrtao da mora biti logicno a niko te nije uopste to ni pitao.
I nemoj da podmeces, nisam te pitao "sta je logika?" nego “definiraj, sta je logika i na cemu se zasnivaju logicki zakljucci?“ I nisam te pitao za strucnu definiciju nego da ti das svoju definiciju logike, sto bi ti kao fakultetski obrazovan covjek trebao lako moci.
Pitao sam te ovo vec mislim cetiri puta i svaki put si zbrisao. I zanimljivo da si svaki put ispustio ovaj drugi dio o logickom zakljucivanju.
pitas pitanja sto trebas njima da postavis, nek oni tebi pojasnjavaju sto su rekli kako su rekliKaži mi šta se od ovoga nije ispostavilo tačnim? Čak i ti si primjer svega što sam nabrojao. Mrtvo hladno si propagirao discipliniranje partnera u slučaju preljube udarcima.
Pogledaj i tvoje idole kako su završili. To sam ti detaljno opisao u dijelu posta koji si izbrisao jer ne znaš kako odgovoriti:
- Ahmed Deedat – vrijeđanje kršćana i drugih nemuslimana, čovjek zbog kojeg je regirala čak i australska Vlada.
- Hamza Tzortzis – čovjek koji podržava polnu segregaciju, kažnjavanje ateista, zabranjeno držanje predavanja u Londonu i njemu i njegovoj organizaciji IERA
- Zakir Naik – učenik ovog prvog, zabranjivan na više mjesta zbog širenja mržnje prema nemuslimanima i kontinuiranog bashinga drugih religija.
- Green – zabranjivan zbog širenja govora mržnje prema Jevrejima
- Safet Kuduzović – kaže da svako ko vrijeđa poslanika treba biti ubijen, pokajao se ili ne pokajao
- Elvedin Pezić – raspirivanje mržnje prema ateistima
...
tako su pitanja ne inspirujuca cudo jedno, jednostavno niti vremena niti volje da odgovaram ovakava pitanja
- arzuhal
#82 Re: Vjeru će pokopati ZNANOST?
Ja sam ovo pokušao da pročitam namjerno, mazohistički, samo da vidim hoću li i koliko ću dugo izdržati čitati tekst bez ikakvih interpunkcijskih znakova ili će me srklet slomiti i počet ću glasno da psujem i proklinjem dok se budem tresao na podu pokušavajući bezuspješno da otjeram i sa sebe stresem mrave i paukove koje mi gamižu tijelom...Pandakonda wrote:Čovjek je sve objasnio
Već nakon drugog reda su krenuli tikovi i spuc'o sam iksić u ćošku, biži...
-
r_faruk
#84 Re: Vjeru će pokopati ZNANOST?
arzuhal wrote:Ja sam ovo pokušao da pročitam namjerno, mazohistički, samo da vidim hoću li i koliko ću dugo izdržati čitati tekst bez ikakvih interpunkcijskih znakova ili će me srklet slomiti i počet ću glasno da psujem i proklinjem dok se budem tresao na podu pokušavajući bezuspješno da otjeram i sa sebe stresem mrave i paukove koje mi gamižu tijelom...Pandakonda wrote:Čovjek je sve objasnio
Već nakon drugog reda su krenuli tikovi i spuc'o sam iksić u ćošku, biži...
Ebenezer:
…and an R. Also an I, and an S. Also T and M and A… …and another S. Oh, and you’ve missed out the C at the beginning. Congratulations, Mr Baldrick! Something of a triumph, I think — you must be the first person ever to spell `Christmas’ without getting any of the letters right at all.
- asurbanipal
#85 Re: Vjeru će pokopati ZNANOST?
SamoVasGledam wrote:
Dakle nije problem pronaći religiju sa svim tim silnim čudima. Danas je teže pronaći religiju bez čuda.
Ovo su prava čuda...
Ispade da se u ovom autu vozio neki "ćafir ili munafik"
-
Did
#86 Re: Vjeru će pokopati ZNANOST?
Vjeru neće pokopati znanost, jer da je može pokopati već bi je pokopala. Znanost je još davno dokazala da mnoge stvari u svetim knjigama jednostavno nisu istina, a ljudi još uvijek vjeruju. Ljudi su počeli vjerovati jer nisu znali objasniti prirodne pojave, a nastavili vjerovati jer se boje smrti. Danas postoji još jedan bitan motiv zašto se ljudi okreću religiji, a to je sve veća otuđenost pojedinca u društvu visoke tehnologije. Ljudi u grupama, a posebno vjerskim, traže osjećaj pripadnosti. Zato će vjerske organizacije, navijačke grupe i bridž ili tavla klubovi i dalje biti popularni. "U krdu smrdi, ali je toplo". Ako se tome doda i lakša manipulacija religioznim ljudima od strane vladajućih i hiljadama godina usavršeni marketing glavnih svjetskih religijskih zajednica onda mislim da znanost tu nema šanse da bilo šta pokopa.
- SamoVasGledam
#87 Re: Vjeru će pokopati ZNANOST?
Meni je zanimljivo kako ti demoni/džini uglavnom napadaju dobre hrišćane i muslimane, a nikako ateiste i pripadnike drugih religija.
- SamoVasGledam
#88 Re: Vjeru će pokopati ZNANOST?
Evo na primer navodni Veliki Prasak u Kur'anu (21:30) gde piše da su Zemlja i svemir bili jedna celina dok ih Bog nije razdvojio, što znamo da nije tačno, jer je Zemlja 9 milijardi godina mlađa od svemira odnosno nastala je 9 milijardi godina posle Velikog Praska.Smrcak15 wrote:
hajde nam daj ti jedan primjer bez ikakvih videa na koje se oslanjas, nesto sto si ti uvidio i shvatio da je greska, postavi ovdje pa cemo razglabati o tome.
a ako su ti dokazi videi koje ti samo onako nadjes bez da sam prostudiras materiju, nadrljao si onda dobro
Ta priča u Kur'anu je zapravo identična priči iz mesopotamijske legende po kojoj su Zemlja i nebesa takođe bili jedna nedeljiva celina koju je u međuvremenu vrhovni sumerski bog Enlil razdvojio na dva dela.
http://www.newworldencyclopedia.org/entry/Enlil
Dakle taj ajet u Kur'anu je pnastao pod uticajem drevne mitologije, a ne naučne činjenice.
I to nije jedina mitološko učenje u Kur'anu, već samo jedno od mnogih.
- Smrcak15
#89 Re: Vjeru će pokopati ZNANOST?
nije tacno, to se desava i ateistima, evo ti primjer ove srbijanke, i sta ona kaze na toSamoVasGledam wrote:Meni je zanimljivo kako ti demoni/džini uglavnom napadaju dobre hrišćane i muslimane, a nikako ateiste i pripadnike drugih religija.
- asurbanipal
#90 Re: Vjeru će pokopati ZNANOST?
SamoVasGledam wrote:
Evo na primer navodni Veliki Prasak u Kur'anu (21:30) gde piše da su Zemlja i svemir bili jedna celina dok ih Bog nije razdvojio, što znamo da nije tačno, jer je Zemlja 9 milijardi godina mlađa od svemira odnosno nastala je 9 milijardi godina posle Velikog Praska.
Ta priča u Kur'anu je zapravo identična priči iz mesopotamijske legende po kojoj su Zemlja i nebesa takođe bili jedna nedeljiva celina koju je u međuvremenu vrhovni sumerski bog Enlil razdvojio na dva dela.
Dakle taj ajet u Kur'anu je pnastao pod uticajem drevne mitologije, a ne naučne činjenice.
Stavljao sam baš nedavno taj ajet i povezao ga sa grčkim mitom o kastriranju Urana (Nebo). A znam i za taj egipatski mit.
- Smrcak15
#91 Re: Vjeru će pokopati ZNANOST?
SamoVasGledam wrote:Evo na primer navodni Veliki Prasak u Kur'anu (21:30) gde piše da su Zemlja i svemir bili jedna celina dok ih Bog nije razdvojio, što znamo da nije tačno, jer je Zemlja 9 milijardi godina mlađa od svemira odnosno nastala je 9 milijardi godina posle Velikog Praska.Smrcak15 wrote:
hajde nam daj ti jedan primjer bez ikakvih videa na koje se oslanjas, nesto sto si ti uvidio i shvatio da je greska, postavi ovdje pa cemo razglabati o tome.
moram ti odat barem priznanje za pokusaj, koliko toliko trudis se naspram ostalih koji samo kopiraju sta im drugi serviraju samo da bi mogli oponiratiEvo na primer navodni Veliki Prasak u Kur'anu (21:30) gde piše da su Zemlja i svemir bili jedna celina dok ih Bog nije razdvojio, što znamo da nije tačno, jer je Zemlja 9 milijardi godina mlađa od svemira odnosno nastala je 9 milijardi godina posle Velikog Praska.
sto se tice toga
zamisli da ja tebi kazem, ti si nekad bio u ocevim jajnicima , a ti ko iz topa, kakava glupost, kako cu ja covjek od mesa i krvi metar i nesto biti u jajnicima svog oca, a ja ti fino kazem pa nisi bio takav kakav si sad, nego spermina celija, kojam se razvila, i niko ne tvrdi da je zemlja ovakava kakva je sad bila prisutna za vrijeme big banga, nego je bila u obliku atoma, atomi su stvoreni sa Big bangom i prostor, drugim rijecima zemlja(atomi) i nebesa (prostor), vremenom atomi su se razvijali spajanje ovoga ili onoga dok se nije stvorila zemlja.
jeli sad razumijes da to nije greska, nego je greska u tvojoj percepciji tog naucnog cuda u Kuranu, to jeste ajeta o velikom prasku gdje kaze da su zemlja i nebesa bili jedna cejlina koja se raskomadala. ovo je najjednostavniji opis Big banga, jednostavnije od ovoga nemoze. a ujedno i naucno ispravno.
znaci paralela je ista, kako isto pogresno razumije neko recimo da si nekad bio u jajima oca kao spermina celija (a ti mislis da si bio ovakav kakav si sad) tako isto pogresno je razmisljati da je zemlja ovakva kakva je sad bila za vrijeme Big banga, to je sludo, niko od nas to i netvrdi.
tako da to nije nikakva greska kao sto sam ti primjerom objasnio
-
broj dva
#92 Re: Vjeru će pokopati ZNANOST?
---Smrcak15 wrote:SamoVasGledam wrote:Evo na primer navodni Veliki Prasak u Kur'anu (21:30) gde piše da su Zemlja i svemir bili jedna celina dok ih Bog nije razdvojio, što znamo da nije tačno, jer je Zemlja 9 milijardi godina mlađa od svemira odnosno nastala je 9 milijardi godina posle Velikog Praska.Smrcak15 wrote:
I to nije jedina mitološko učenje u Kur'anu, već samo jedno od mnogih.moram ti odat barem priznanje za pokusaj, koliko toliko trudis se naspram ostalih koji samo kopiraju sta im drugi serviraju samo da bi mogli oponiratiEvo na primer navodni Veliki Prasak u Kur'anu (21:30) gde piše da su Zemlja i svemir bili jedna celina dok ih Bog nije razdvojio, što znamo da nije tačno, jer je Zemlja 9 milijardi godina mlađa od svemira odnosno nastala je 9 milijardi godina posle Velikog Praska.
sto se tice toga
zamisli da ja tebi kazem, ti si nekad bio u ocevim jajnicima , a ti ko iz topa, kakava glupost, kako cu ja covjek od mesa i krvi metar i nesto biti u jajnicima svog oca, a ja ti fino kazem pa nisi bio takav kakav si sad, nego spermina celija, kojam se razvila, i niko ne tvrdi da je zemlja ovakava kakva je sad bila prisutna za vrijeme big banga, nego je bila u obliku atoma, atomi su stvoreni sa Big bangom i prostor, drugim rijecima zemlja(atomi) i nebesa (prostor), vremenom atomi su se razvijali spajanje ovoga ili onoga dok se nije stvorila zemlja.
jeli sad razumijes da to nije greska, nego je greska u tvojoj percepciji tog naucnog cuda u Kuranu, to jeste ajeta o velikom prasku gdje kaze da su zemlja i nebesa bili jedna cejlina koja se raskomadala. ovo je najjednostavniji opis Big banga, jednostavnije od ovoga nemoze. a ujedno i naucno ispravno.
znaci paralela je ista, kako isto pogresno razumije neko recimo da si nekad bio u jajima oca kao spermina celija (a ti mislis da si bio ovakav kakav si sad) tako isto pogresno je razmisljati da je zemlja ovakva kakva je sad bila za vrijeme Big banga, to je sludo, niko od nas to i netvrdi.
Pa sad, zavisi kako tumacis pojam "atomi". Recimo svi plemeniti i teski metali, sav karbon...sve je to nastalo milijarde godina nakon big banga. Jer svi ti atomi se prave u zvjezdama, pogotovo prilikom eksplozija zvjezda, a od hidrogena do zvjezda do karbona je proslo par milijardi godina.
Ako cemo cjepidlacit...
- Smrcak15
#93 Re: Vjeru će pokopati ZNANOST?
broj dva wrote: ---
Pa sad, zavisi kako tumacis pojam "atomi". Recimo svi plemeniti i teski metali, sav karbon...sve je to nastalo milijarde godina nakon big banga. Jer svi ti atomi se prave u zvjezdama, pogotovo prilikom eksplozija zvjezda, a od hidrogena do zvjezda do karbona je proslo par milijardi godina.
Ako cemo cjepidlacit...
atomi su nastali Big bangom, a od tih atoma je iz zemlja nastala jer kako god atomi prosli razne faze i procese, opet na kraju rodila se zemlja,
- animals
#94 Re: Vjeru će pokopati ZNANOST?
Onaj Lav je pravi..cuj Lav musliman

- SamoVasGledam
#95 Re: Vjeru će pokopati ZNANOST?
Smrcak15 wrote:nije tacno, to se desava i ateistima, evo ti primjer ove srbijanke, i sta ona kaze na toSamoVasGledam wrote:Meni je zanimljivo kako ti demoni/džini uglavnom napadaju dobre hrišćane i muslimane, a nikako ateiste i pripadnike drugih religija.
Za novac ću i ja pričati koje god gluposti hoćeš. Sjajan sam glumac
-
broj dva
#96 Re: Vjeru će pokopati ZNANOST?
-----Smrcak15 wrote:broj dva wrote: ---
Ako cemo cjepidlacit...
atomi su nastali Big bangom, a od tih atoma je iz zemlja nastala jer kako god atomi prosli razne faze i procese, opet na kraju rodila se zemlja,
Jesu, ali indirektno.
Ukratko i pojednostavljeno - Zvjezde su naravljene skoro iskljucivo od hidrogena. Fuzijom se u samim zvjezdama mogu praviti neki teski elementi, recimo karbon. Ali da bi dobli jos teze elemente zvjezda treba da eksplodira (supernova style)
Onda se ti atomi grupisu i prave planete.
Tako da u vrjeme stvaranja svjeta nisu postojali svi atomi koji danas postoje u planeti zemlji.
Planeta se sastoji od :
the atmosphere ◦ 78% nitrogen
◦ 21% oxygen
◦ 1% other stuff (carbon dioxide, water vapor, argon, etc.)
• the oceans ◦ water: 2 hydrogen, 1 oxygen
• the solid crust ◦ 62% oxygen (by number of atoms)
◦ 22% silicon
◦ 6.5% aluminum
◦ bits of iron, calcium, potassium, sodium, etc.
Silikon, celik...nisu postojali nakon big banga nego nekoliko milijardi godina kasnije.
- SamoVasGledam
#97 Re: Vjeru će pokopati ZNANOST?
Nema to veze sa naukom, već sa tvojim farbanjem, vađenjem iz konteksta, metaforama i šta sve ne. A rekao sam ti da vi islamske apologete to stalno radite kada se nađete u škripcu. U Kur'anu se ne spominje nikakvo spajanje o kojem ti pišeš, već samo rastavljanje.Smrcak15 wrote:SamoVasGledam wrote:Evo na primer navodni Veliki Prasak u Kur'anu (21:30) gde piše da su Zemlja i svemir bili jedna celina dok ih Bog nije razdvojio, što znamo da nije tačno, jer je Zemlja 9 milijardi godina mlađa od svemira odnosno nastala je 9 milijardi godina posle Velikog Praska.Smrcak15 wrote:
I to nije jedina mitološko učenje u Kur'anu, već samo jedno od mnogih.moram ti odat barem priznanje za pokusaj, koliko toliko trudis se naspram ostalih koji samo kopiraju sta im drugi serviraju samo da bi mogli oponiratiEvo na primer navodni Veliki Prasak u Kur'anu (21:30) gde piše da su Zemlja i svemir bili jedna celina dok ih Bog nije razdvojio, što znamo da nije tačno, jer je Zemlja 9 milijardi godina mlađa od svemira odnosno nastala je 9 milijardi godina posle Velikog Praska.
sto se tice toga
Čak sam ti dao i izvor odakle je autor Kur'ana preuzeo taj mit, što znači da Kur'an nije čak ni prvi koji govori o tom 'čudu'
Recimo Pavle u poslanici Jevrejima (11:3) kaže: 'Verom poznajemo da je svet rečju Božjom svršen, da je sve što vidimo iz ništa postalo.'
Hiršćani kažu da Pavle ovde govori o atomima ili Velikom Prasku. Kako njemu nije bio problem da piše o atomima i zašto bih pre tebi verovao nego njemu?
- SamoVasGledam
#98 Re: Vjeru će pokopati ZNANOST?
asurbanipal wrote:SamoVasGledam wrote:
Evo na primer navodni Veliki Prasak u Kur'anu (21:30) gde piše da su Zemlja i svemir bili jedna celina dok ih Bog nije razdvojio, što znamo da nije tačno, jer je Zemlja 9 milijardi godina mlađa od svemira odnosno nastala je 9 milijardi godina posle Velikog Praska.
Stavljao sam baš nedavno taj ajet i povezao ga sa grčkim mitom o kastriranju Urana (Nebo). A znam i za taj egipatski mit.
Da, zaista postoji dosta paralela sa ovim ajetom. Ali iz nekog razloga samo je taj ajet bitan i istinit, a ostalo ne
- HardcoreMX
#99 Re: Vjeru će pokopati ZNANOST?
Zemlja i Svemir su bili jedna cjelina,znaci jedna materija,jedna tacka,pa su u datom momentu Big Banga raskomadani po Univerzumu,dakle cijeli Svemir potice od te iste prvobitne materije,jedne grude.,..sto ustvari i opisuju astronomi u Big Bang-u,i istovjetno se poklapa sa Kuran-om.SamoVasGledam wrote:Evo na primer navodni Veliki Prasak u Kur'anu (21:30) gde piše da su Zemlja i svemir bili jedna celina dok ih Bog nije razdvojio, što znamo da nije tačno, jer je Zemlja 9 milijardi godina mlađa od svemira odnosno nastala je 9 milijardi godina posle Velikog Praska.Smrcak15 wrote:
- BHCluster
#100 Re: Vjeru će pokopati ZNANOST?
Bog praznine.