Ipak uvoz :(

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

ado-šampion

#76 Re: Ipak uvoz :(

Post by ado-šampion »

Ja tek sad vidim da se radi o 12500. :-)

Kao neko ko je u zadnje 2-3 godine kupio jedno polovno kompaktno auto i aktivno ucestvovao u kupovini drugog, mogu ti reci da za pare koje imas tesko da mozes naci fakat dobar P 308 HDI najslabiji s 90 KS i go ko pistolj (osnova oprema), pod "fakat dobar" podrazumijevam da je presao ispod 150 k (ispravnih!), nije stariji od 7 godina, i ima poznatu historiju servisiranja do unazad par mjeseci (a ne do prije 3 godine kad je skinut s lizinga). A Octavije su skuplje.

I to 2010. ili 2011. za 14 k + 1000-1500 mi djeluje vrlo nategnuto s obzirom kako se krecu cijene.

Ja bih na tvoj mjestu probao malo spustiti cijenu ove, recimo na 13 k, jbg ipak je auto 8 godina staro, unatoc relativno maloj kilometrazi i historiji servisiranja (ako je ima). To je i dalje 500 vise nego sto ti imas, ali jbg, trazis auto ispod cijene, ne mozes da nadjes, realno je da se istegnes makar jos 5 stoja.
rusmir.ba

#77 Re: Ipak uvoz :(

Post by rusmir.ba »

ado-šampion wrote:Ja tek sad vidim da se radi o 12500. :-)

Kao neko ko je u zadnje 2-3 godine kupio jedno polovno kompaktno auto i aktivno ucestvovao u kupovini drugog, mogu ti reci da za pare koje imas tesko da mozes naci fakat dobar P 308 HDI najslabiji s 90 KS i go ko pistolj (osnova oprema), pod "fakat dobar" podrazumijevam da je presao ispod 150 k (ispravnih!), nije stariji od 7 godina, i ima poznatu historiju servisiranja do unazad par mjeseci (a ne do prije 3 godine kad je skinut s lizinga). A Octavije su skuplje.

I to 2010. ili 2011. za 14 k + 1000-1500 mi djeluje vrlo nategnuto s obzirom kako se krecu cijene.

Ja bih na tvoj mjestu probao malo spustiti cijenu ove, recimo na 13 k, jbg ipak je auto 8 godina staro, unatoc relativno maloj kilometrazi i historiji servisiranja (ako je ima). To je i dalje 500 vise nego sto ti imas, ali jbg, trazis auto ispod cijene, ne mozes da nadjes, realno je da se istegnes makar jos 5 stoja.
NIkako da zaključaju temu :D
Al hajd da se vratimo i na ovo.

Dobar prijatelj koji radi u firmi bi naredne godine (do tad ko ziv ko mrtav:) trebao mijenjati svoj sluzbeni P308 diesel, karavan. On ce biti ispod 150.000km cak blize 100.000, i cijena ce mu biti za auto staro 4god cca 11-12.000KM. Za toliko je prodao prosle godine Megane 1.6DCi 2011god drugom prijatelju, ali ja bjezim od FRA auta.

Zaista mi je za sada samo Octavia u igri. 10 god vozim skodu i ako nista znam sta gdje mogu servisirati i sl

Ja bih za ovu gore dao 13.000, registrovana je i ima cak i neku zastitu ali njima ne pase pa sam zamolio te ljude u servisu (za koje korisnici imaju samo riječi hvale) da mi jave ako naleti nešto ranga 12-12.500KM.

No mozda se i ova ne proda pa prihvate ponudu od 13.000, toliko bih dao.
citroen xm

#78 Re: Ipak uvoz :(

Post by citroen xm »

Danguba wrote:
neko besplatno dovezao auto, neko mu besplatno sredio gore papire, neko mu besplatno odradio spediterske papire.? :D
Ma mislio sam na carinu koja se nije plaćala. A auto je nađeno i dovezeno bez zarade, samo gorivo. ;)
almir90

#79 Re: Ipak uvoz :(

Post by almir90 »

rusmir.ba wrote:
Zvao sam i njih, 14.000KM, auto tip top. no kako sam rekao do 12.500 je limit max, ako vec idem tom logikom da kesiram 14.000 za auto staro 8god radije dodati jos 1500 pa kupiti 2010-2011 FL Octaviu jer ih ima podosta. Na kraju ce biti kupi novo.

NIsam trazio sugestije valja ovo, uzmi ono, mjenjaj auto.. a svi o tome pisu i svako zivi svoj zivot i neka ga zivi.

Tema je bila vezana za eventualni uvoz, koji je otpao i to je to. Zahvalujem se svima na konstruktivnim savjetima ;)

Kad opet sta bude aktuelno ide novi thread, jer se uvijek nesto saznao novo.
Pošto si pitao za Škodu, ja sam predložio ovu, ja iskreno nikad ne bih te pare dao za Škodu, jer sam se vozio u ovakvoj Škodi i meni nikako ne paše. Ali, već sam gore napisao, ukusi su različiti, i treba svačije poštovati.

Pričekaj malo i prati oglas, možda i spuste cijenu, tamam da ti legne još jedna plata. Mislim da se isplati malo više dati ako znaš da je 100% regularno vozilo, a ovo očigledno da jest, ne igra ti ulogu pad cijene vozila ako ga planiraš voziti na duži period. Kao što rekoh, pričekaj i prati oglas, ako je ne prodaju u roku mjesec vjerovatno će spustiti cijenu dole.

Danas jeste problem prodati auto za keš, ali ipak nije niko toliko gladan da mora prodati auto debelo ispod cijene.
rusmir.ba

#80 Re: Ipak uvoz :(

Post by rusmir.ba »

almir90 wrote:
rusmir.ba wrote:
Zvao sam i njih, 14.000KM, auto tip top. no kako sam rekao do 12.500 je limit max, ako vec idem tom logikom da kesiram 14.000 za auto staro 8god radije dodati jos 1500 pa kupiti 2010-2011 FL Octaviu jer ih ima podosta. Na kraju ce biti kupi novo.

NIsam trazio sugestije valja ovo, uzmi ono, mjenjaj auto.. a svi o tome pisu i svako zivi svoj zivot i neka ga zivi.

Tema je bila vezana za eventualni uvoz, koji je otpao i to je to. Zahvalujem se svima na konstruktivnim savjetima ;)

Kad opet sta bude aktuelno ide novi thread, jer se uvijek nesto saznao novo.
Pošto si pitao za Škodu, ja sam predložio ovu, ja iskreno nikad ne bih te pare dao za Škodu, jer sam se vozio u ovakvoj Škodi i meni nikako ne paše. Ali, već sam gore napisao, ukusi su različiti, i treba svačije poštovati.

Pričekaj malo i prati oglas, možda i spuste cijenu, tamam da ti legne još jedna plata. Mislim da se isplati malo više dati ako znaš da je 100% regularno vozilo, a ovo očigledno da jest, ne igra ti ulogu pad cijene vozila ako ga planiraš voziti na duži period. Kao što rekoh, pričekaj i prati oglas, ako je ne prodaju u roku mjesec vjerovatno će spustiti cijenu dole.

Danas jeste problem prodati auto za keš, ali ipak nije niko toliko gladan da mora prodati auto debelo ispod cijene.
Pa ova je najbolja definitivno, mada ja ne bih bjezao ni od ove dvije sa linka ispod, i sa njima sam u kontaktu pa cemo vidjeti. Jedan drzi 13.000 a drugi 13.700.

http://www.olx.ba/artikal/21167475/skod ... va-cijena/
http://www.olx.ba/artikal/21265223/skoda-octavia/

Moje misljenje je da je bolje kupiti isti model i godiste ali sa kilometrazom cca 170-200.000 da su rjeseni zamajac, turbina i veliki servis, nego cekati kada ce to doci na red npr kod ove sa 112.000. Meni kazu da je servis na 150 ali pise 120-150, ko bi rizikovao s tim rasponom, a i zamajac je otisao kod 99% ovih sto pitam i na manjoj kilometrazi, kako sam ja vazda u gradu i to je brzo.

Meni nije zurba do oktobarskih izbora ako Bog da :)
I nije stvar plate, nego je stvar sto auto staro 8god ne vrijedi 14.000, po meni je realno za nju 13.000 a ove dole dvije mozda 12.500. No oni prodaju, ja sam rekao da mi se bilo ko javi ako odluci skinuti cijenu, a mozda bude i nesto četvrto u medjuvremenu, oko 200 octavia 1.9 je na piku, dakle samo je stvar ko ce prvi odluciti da mu tih 7-8% skidanja cijene ne znaci puno :)

..a na kraju ce biti ova ko da gledam :D
http://www.olx.ba/artikal/21789438/skod ... -tdi-77kw/

Da je nekom preprodavcu da je vrati jedno 100.000 i sa ovim karakteristikama otisla bi za dan. Nego iz BiH je, pa se ne moze vracati km, osim ako "servisnu negdje ne zature djeca u igri". Ovaj momak je bar korektan, sve pise pa bujrum!
VladaFBiH

#81 Re: Ipak uvoz :(

Post by VladaFBiH »

rusmir.ba wrote:
citroen xm wrote:Jedino da ti brat tamo nađe odlično auto od prvog vlasnika.
Ne bih puno da se mješam u tuđi izbor, ali ja bih otprilike skontao koje mi karakteristike vozila odgovaraju i tražio auta koja nisu uvezena od prvog vlasnika ovde.
Pa istog smo stava..nadjem ovdje par auta "prvi vlasnik" i onda se javis i upitas sve a kad ti posalje slike servisne skontas da se nesto ne slaze, pa opet pitas i onda kaze: ja dobio na poklon (jedan slucaj) prodajem od svog direktora (dva slucaja) kupio od svog "nerođenog brata", uzeo od ministra Poljoprivrede (Lijanovica:).
Eto to su ti "prvi vlasnici" u BiH. I ta auta u pravilu imaju preko 200hiljada na kilometar satu, i vozena su "na autoputu ZE-SA" ili pak "sluzbeno van BiH". Cega se sve nisam naslusao ovih mjesec dana, to je knjigu napisati.

Od prvog vlasnika a da je iole povoljno i odrzavano moze se uzeti samo sluzbeno, a i to je upitno koliko ljudi ga je vozalo. Od privatnika teško i rijetko..

U DE se moze naci od prvog vlasnika i bez vraćene km, posebno gore kada se ide sjevernije od Kelna prema Hamburgu ali ostaje ova barijera uvoza. Trazit cu ove speditere da obracunaju koliko bi bilo preko njih da sve zavrse, pa cu se onda odluciti.
povoljno i održavano nikako ne idu zajedno :)
un1ted
Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676

#82 Re: Ipak uvoz :(

Post by un1ted »

To ti je ono nase, da mi je naci sto jeftinije, sto bolje, jos racuna da nece nista platiti ni nakon sto kupi auto za neke servise. Jbga i onda se cudimo sto ljudi prodaju grobove.
napalhame

#83 Re: Ipak uvoz :(

Post by napalhame »

http://www.olx.ba/artikal/21497676/skod ... -elegance/

jesi gledao ovu Octaviu sad gledam po piku ostale ova izgleda OK , ne znam kakav je ovaj DSG jedino.....
condy

#84 Re: Ipak uvoz :(

Post by condy »

rusmir.ba wrote:
Meni nije zurba do oktobarskih izbora ako Bog da :)
I nije stvar plate, nego je stvar sto auto staro 8god ne vrijedi 14.000, po meni je realno za nju 13.000 a ove dole dvije mozda 12.500. No oni prodaju, ja sam rekao da mi se bilo ko javi ako odluci skinuti cijenu, a mozda bude i nesto četvrto u medjuvremenu, oko 200 octavia 1.9 je na piku, dakle samo je stvar ko ce prvi odluciti da mu tih 7-8% skidanja cijene ne znaci puno :)
Ja razumijem logiku kupca, jer sam i kupovao i prodavao. Kupac kaže imam toliko, pa ti vidi. Okey, je i tako postaviti stvari, ali ako se tako radi, onda je nerazumno očekivati da ti neko sa takvom ponudom proda auto na kojem je uloženo dosta rađen zamajac, kvačilo, turbina ili šta već ili da ti proda auto koje je održavano u ovlaštenim servisima. Ljudi očekuju da dobiju auto sa urađenim servisima na najvažnijim dijelovima motora, da je redovno održavan u servisu, da ima zimski set guma na drugim felugama, da je bio garažiran, da je cakum-pakum i onda kažu al ne vrijedi on 14.000 KM ?! Možda ne vrijedi kad se gledaju cijene grobova koje prodaju šverceri, ali dobra Octavija stara 8 godina opravdava tu cijenu. Ili nek čovjek povadi sve što je u nju ugradio od novih dijelova, vrati krš koji ovi grobovi imaju, pa onda sigurno ne vrijedi toliko.
un1ted
Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676

#85 Re: Ipak uvoz :(

Post by un1ted »

Kako u EU kotiraju auta takve starosti? Kakve su cijene?
condy

#86 Re: Ipak uvoz :(

Post by condy »

Ove što dovlače dileri-tipa službeno, rentacar, policijsko.... ili auta od prve ruke-privatno ? Ova druga, odnosno privatna, skuplje idu tamo nego kod nas.
madner

#87 Re: Ipak uvoz :(

Post by madner »

Ako ne nadje kupca za 14000 onda ne vrijedi. :D
almir90

#88 Re: Ipak uvoz :(

Post by almir90 »

madner wrote:Ako ne nadje kupca za 14000 onda ne vrijedi. :D
Nije to razlog, opravdanje i sl. Kod nas je stvar kad ljudi idu da kupe auto s kešom, većina misli da onaj koji prodaje auto nema hljeba da jede, i da je taj keš što ima neka cifra s kojom može kupiti planetu. Pa ti prodaješ auto, on te zove s onim ciničnim osmjehom i nudi ti 40-50% nižu cijenu od tražene, ali moga naglasiti da je keš u pitanju. Takvog sam jednog kad sam prodavao auto poslao u tri pičke materine, i rekao da me može naći da se lično sretnemo ako mu je volja, zna auto, grad, broj, paša bujum dođi ako ti šta nije jasno. S druge strane imaš normalno i nerelanih prodavača, koji zacijene auto koje realno ne vrijedi pare koje hoće za auto, nisu održavana, rasturena, ulje više dosipano nego mijenjano, polovni dijelovi stavljani. Da ne duljim, nagledao sam se svakavih kalaja kad navratim kod mehaničara.
rusmir.ba

#89 Re: Ipak uvoz :(

Post by rusmir.ba »

condy wrote:
rusmir.ba wrote:
Ljudi očekuju da dobiju auto sa urađenim servisima na najvažnijim dijelovima motora, da je redovno održavan u servisu, da ima zimski set guma na drugim felugama, da je bio garažiran, da je cakum-pakum i onda kažu al ne vrijedi on 14.000 KM ?! Možda ne vrijedi kad se gledaju cijene grobova koje prodaju šverceri, ali dobra Octavija stara 8 godina opravdava tu cijenu. Ili nek čovjek povadi sve što je u nju ugradio od novih dijelova, vrati krš koji ovi grobovi imaju, pa onda sigurno ne vrijedi toliko.
Auto star 8 god koji jeste u odlicnom stanju ali koji je presao 110.000 i kome je do sad samo mjenjano ulje i filteri ne moze biti 14.000. Sta da se izvadi iz tog auta..ulje i filteri?

Kad se zna da za 10tak hiljada ide veliki servis...brzco ce i zamajac jer rariteti izdrze toliko bez zamjene i on ga dodje obaveza ko i veliki servis.

Nego kad je tema jos ziva i nije lock - sta to moze natjetati ovaj 1.9tdi motor da ode bregasts i ventili na 150.000km. Puknut zupcasti?
530i

#90 Re: Ipak uvoz :(

Post by 530i »

I prevelika očekivanja su problem. Ne može za male pare auto koje se vozi narednih 100.000 da se samo mijenja ulje i filteri...
rusmir.ba

#91 Re: Ipak uvoz :(

Post by rusmir.ba »

530i wrote:I prevelika očekivanja su problem. Ne može za male pare auto koje se vozi narednih 100.000 da se samo mijenja ulje i filteri...
U tim opcijama kupovine najbolje je odmah uraditi sve servise i potrošne dijelove mehanike i trapa koji su bagatela (ulaganja su cca 1.000/1200KM u veliki i mali servis tog motora, diskove i plocice, selen blokove, stabilizatore, punjenje klime..)I onda je covjek miran bar neko vrijeme s tim stvarima. Madai ocekivanja prodavaca su nekad prevelika i nerealna.
condy

#92 Re: Ipak uvoz :(

Post by condy »

rusmir.ba wrote:
condy wrote:
rusmir.ba wrote:
Ljudi očekuju da dobiju auto sa urađenim servisima na najvažnijim dijelovima motora, da je redovno održavan u servisu, da ima zimski set guma na drugim felugama, da je bio garažiran, da je cakum-pakum i onda kažu al ne vrijedi on 14.000 KM ?! Možda ne vrijedi kad se gledaju cijene grobova koje prodaju šverceri, ali dobra Octavija stara 8 godina opravdava tu cijenu. Ili nek čovjek povadi sve što je u nju ugradio od novih dijelova, vrati krš koji ovi grobovi imaju, pa onda sigurno ne vrijedi toliko.
Auto star 8 god koji jeste u odlicnom stanju ali koji je presao 110.000 i kome je do sad samo mjenjano ulje i filteri ne moze biti 14.000. Sta da se izvadi iz tog auta..ulje i filteri?

Kad se zna da za 10tak hiljada ide veliki servis...brzco ce i zamajac jer rariteti izdrze toliko bez zamjene i on ga dodje obaveza ko i veliki servis.
Kako znas da ce brzo zamajac ? Imas iskustvo ili si cuo brzo ce ?Ja sam sa 1.9 tdi motorima presao sigurno preko 200 kkm, i nikad nisam mijenjao zamajac ili kvacilo ili turbinu. Zamajac strada zbog stila voznje a ne sto mora stradati. Sta ce otic i hoceli otic nekad ga kupis to se ne tice onoga ko ti prodaje kao sto se ni tebe ne tice koliko je kostao nov, koliko je placao servise ....

Ako ti se ne radi veliki servis, onda kupis auto novo ili mladje sa malo kilometara ali to ce te kostati minimalno duplo. Sve ima svoju cijenu :wink:

Imas auta kao kod mene kod kojih nema velikog servisa ima lanac pa pici....samo sto i to ima cijenu jer im je redovni servis skuplji nego uradit na toj Octaviji veliki servis.

Btw. Zupcasti puca jer nakon predvidjenog vremena za zamjenu a nekad i prije, zbog upotrebe se plastificira postane tvrd i krut pa tad lako puca.
rusmir.ba

#93 Re: Ipak uvoz :(

Post by rusmir.ba »

almir90 wrote:
madner wrote:Ako ne nadje kupca za 14000 onda ne vrijedi. :D
Nije to razlog, opravdanje i sl. Kod nas je stvar kad ljudi idu da kupe auto s kešom, većina misli da onaj koji prodaje auto nema hljeba da jede, i da je taj keš što ima neka cifra s kojom može kupiti planetu. Pa ti prodaješ auto, on te zove s onim ciničnim osmjehom i nudi ti 40-50% nižu cijenu od tražene, ali moga naglasiti da je keš u pitanju. S druge strane imaš normalno i nerelanih prodavača, koji zacijene auto koje realno ne vrijedi pare koje hoće za auto, nisu održavana, rasturena, ulje više dosipano nego mijenjano, polovni dijelovi stavljani. Da ne duljim, nagledao sam se svakavih kalaja kad navratim kod mehaničara.
Samo kod nas postoji "isplata u kešu odmah". Pa neće valjda isplatiti u ćumuru i krompiru :D
Pošto u isto vrijeme i trazim auto i gledam a prodam ovo sto imam sa svime se susrećem.
530i

#94 Re: Ipak uvoz :(

Post by 530i »

rusmir.ba wrote:
530i wrote:I prevelika očekivanja su problem. Ne može za male pare auto koje se vozi narednih 100.000 da se samo mijenja ulje i filteri...
U tim opcijama kupovine najbolje je odmah uraditi sve servise i potrošne dijelove mehanike i trapa koji su bagatela (ulaganja su cca 1.000/1200KM u veliki i mali servis tog motora, diskove i plocice, selen blokove, stabilizatore, punjenje klime..)I onda je covjek miran bar neko vrijeme s tim stvarima. Madai ocekivanja prodavaca su nekad prevelika i nerealna.
Sve što ima ocjenu "ispravno" ne treba mijenjati...servise radiš po predviđenim intervalima. Al auto staro 6-7 godina ili više i sa 100 ili više hiljada km tražit će neko ulaganje u nešto. Akumulator, gume, kvačilo...zavisi koliko je šta potrošeno.
tempuser

#95 Re: Ipak uvoz :(

Post by tempuser »

citroen xm wrote:
Danguba wrote:
neko besplatno dovezao auto, neko mu besplatno sredio gore papire, neko mu besplatno odradio spediterske papire.? :D
Ma mislio sam na carinu koja se nije plaćala. A auto je nađeno i dovezeno bez zarade, samo gorivo. ;)
I "samo gorivo" znaci iznozne table, 2 xs spedicija, gorivo, putarine, kafe, ako si se nasalio sta da pojedes - haman milja!
rusmir.ba

#96 Re: Ipak uvoz :(

Post by rusmir.ba »

condy wrote:
Kako znas da ce brzo zamajac ?

Btw. Zupcasti puca jer nakon predvidjenog vremena za zamjenu a nekad i prije, zbog upotrebe se plastificira postane tvrd i krut pa tad lako puca.
Za zamajac kaze covjek koji ih mjenja u svom servisu, izuzetaka ima (ako se vozi po otvorenom vecinski a ne start-stop po gradu) ali je naglasio da je kod vecine sto je mjenjao bilo oko 130-150.000.

A kad ode zupcasti valjda ide i ta osovina i ventili. Ovo samo pitam, da vidim sta je razlog pa covjek mjenjao na 150.000.
rusmir.ba

#97 Re: Ipak uvoz :(

Post by rusmir.ba »

530i wrote: Sve što ima ocjenu "ispravno" ne treba mijenjati...servise radiš po predviđenim intervalima.
Slazem se, ali ako se ide na duzi put od par hiljada km onda je vec i drugi pristup. Lako je meni u Sarajevu ako treba i platiti prevoz slepom do servisa, ali ako si u HR ili dalje to vec nije jednostavno toliko. Zato sam do sada cim bi kupio auto pravo u servis i sve sto ima naznake istrosenosti se zamjeni.
Znam da to mozda uzima pare bez potrebe...ali potencijalno stedi živce- pare se zarade.
almir90

#98 Re: Ipak uvoz :(

Post by almir90 »

rusmir.ba wrote: Samo kod nas postoji "isplata u kešu odmah". Pa neće valjda isplatiti u ćumuru i krompiru :D
Pošto u isto vrijeme i trazim auto i gledam a prodam ovo sto imam sa svime se susrećem.
Ja mogu shvatiti ovako kad prodaješ auto za 13-15 000 KM, i neko te nazove nudi 1000-1500 KM manje, u kešu. Ali kad prodaješ auto za 5000 KM i neko te nazove kaže "keš odmah 3000 KM" ubio bi ga na licu mjesta.
citroen xm

#99 Re: Ipak uvoz :(

Post by citroen xm »

tempuser wrote:
I "samo gorivo" znaci iznozne table, 2 xs spedicija, gorivo, putarine, kafe, ako si se nasalio sta da pojedes - haman milja!
Ma joj, nekada sam na telefonu, a ovaj forum mi ne radi na TT aplikaciji već dugo pa mi mrsko nabadati i detaljisati.

Priča se povela o tome da je potreban EUR1 obrazac i da se zbog toga što VW, Škoda i neki drugi proizvođači ne izdaju više, carina mora platiti.

Normalno da su plaćene špedicije, homologacija, hrana, piće, gorivo, porez,čast itd.... dakle sve što treba, nije se ciganisalo. Ono što sam želio reći jeste da nije plaćena carina i da se uvoz isplati jedino kao u ovom slučaju gdje će ti neko učiniti veliku uslugi i pronaći dobar automobil i neće zaraditi milju na tebi kao ovi što uvoze i preprodaju. Jer i u ovom slučaju, auto je za naše poimanje cijena i stanja, analizirajući naše tržište, koštalo puno. Ali je zato sve crno na bijelo i auto bukvalno kao novo.

Sve ovo pišem jer mislim da čovjek previše očekuje. 12000 KM nije mala cifra, ali se čovjek odlučio za auto čije cijene nisu naivne i za taj novac će bilo gdje teško naći ono što je planirao.
rusmir.ba

#100 Re: Ipak uvoz :(

Post by rusmir.ba »

almir90 wrote:
rusmir.ba wrote: Samo kod nas postoji "isplata u kešu odmah". Pa neće valjda isplatiti u ćumuru i krompiru :D
Ja mogu shvatiti ovako kad prodaješ auto za 13-15 000 KM, i neko te nazove nudi 1000-1500 KM manje, u kešu. Ali kad prodaješ auto za 5000 KM i neko te nazove kaže "keš odmah 3000 KM" ubio bi ga na licu mjesta.
Vecina prodavaca koji su realni i stave oko tih 1000KM vise, skoro svi su nakon kontakta za kupovinu skidali 500KM, neki i vise (oni sto bas zacjene). S druge strane ja stavio 6500 i kontam na nekih 6000 skinuti...a odmah ide ponuda 4500 ili nesto u zamjenu sto je precjenjeno do bola i recimo 500€ doplate. Ali ne nervira me vala to puno :D
Post Reply