Oko za oko, zub za zub.PM72 wrote:Ako misliš na moje "prozivanje",pročitaj presudu tužilaštva BiH kojom se osuđuje gore pomenuta osoba radi klanja zarobljenog vojnika.Opet ponavljam,meni da je zaklao oca,brata,sina...ne bi više hodao zemljom.ali,svakom svačije.
DRAGAN LUKAČ MINISTAR MUP RS-RATNI ZLOČINAC???
-
daddy-kool
#76 Re: DRAGAN LUKAČ MINISTAR MUP RS-RATNI ZLOČINAC???
- Danguba
#77 Re: DRAGAN LUKAČ MINISTAR MUP RS-RATNI ZLOČINAC???
A ti jesi Kriminalac i to Kapitalac.
Kad smo već kod prolivanja krvi, hajde budi dobar dečko pa odgovori KO JE UBIO KAJTEZOVIĆ JASMINA, iz naselja Ruža(Ruzica o.p.Danguba) u Bihaću, prije početka ratnih dejstava 1992. godine? Da li si to bio ti?!
Kad smo već kod prolivanja krvi, hajde budi dobar dečko pa odgovori KOJI SRBIN JE, ZAJEDNO SA RAMOM BRKIĆEM, EMIROM SELIMOVIĆEM, IBRAHIMOM HODŽIĆEM ZVANIM BAJKO, ŠEFIKOM SMLATIĆEM, JASMINOM NUHANOVIĆEM I IRFANOM SARAČEVIĆEM BIO NA POČETKU RATA U JEDINICI ZIKE KADRIĆA? DA LI SI TO BIO TI?
Kad smo već kod prolivanja krvi, hajde budi dobar dečko pa odgovori KOJI SRBIN JE NA POČETKU RATNIH DEJSTAVA U BOSANSKOJ KRUPI, U SASTAVU JEDINICE ZIKE KADRIĆA, PUCAO PO SRBIMA? I TO IZ SNAJPERA!
Da li si to bio Ti?
Kad smo već kod prolivanja krvi, hajde budi dobar dečko pa reci, kojeg Srbina je ZIKINA GRUPA PREBACILA NA SRPSKU TERITORIJU, KAKO GA NE BI STIGLA OSVETA ZBOG UBISTVA JASMINA KAJTEZOVIĆA?
Da li si to bio ti?
Kad smo već kod prolivanja krvi, hajde budi dobar dečko, pa reci koliko puta si se nakon rata sreo sa Hamdijom Abdićem Tigrom, koji je prolio hektolitre srpske krvi. Meni si rekao samo dvaput, od čega jednom u “Majveju”, a ja tvrdim da si se sreo sa njim nakon rata najmanje 25 puta. I sređivao si mu medicinske dokumente da ne ide u zatvor na izdržavanje kazne. Da mi nećeš Hamdiju sada “svezati” da me makne?!
- BHCluster
#78 Re: DRAGAN LUKAČ MINISTAR MUP RS-RATNI ZLOČINAC???
Kako se prepoznaju, jos su se naljutili 
-
smijesni_ste
#79 Re: DRAGAN LUKAČ MINISTAR MUP RS-RATNI ZLOČINAC???
Ma smiješan si.Drinski wrote:Vidim javila se i serija Alo Alo.
- tetakk
#80 Re: DRAGAN LUKAČ MINISTAR MUP RS-RATNI ZLOČINAC???
Podrazumjeva se...daddy-kool wrote:Oko za oko, zub za zub.PM72 wrote:Ako misliš na moje "prozivanje",pročitaj presudu tužilaštva BiH kojom se osuđuje gore pomenuta osoba radi klanja zarobljenog vojnika.Opet ponavljam,meni da je zaklao oca,brata,sina...ne bi više hodao zemljom.ali,svakom svačije.
On meni ulazna vrata, ja njemu kuću.
- GeeTnT
#81 Re: DRAGAN LUKAČ MINISTAR MUP RS-RATNI ZLOČINAC???
Kao sto ne postoji Bosnjak koji nije izgubio nekog iz familije, raje ili komsiluka, tako i ne postoji Srbin iz BiH koji ako nije licno ucestvovao u zlocinu, onda sigurno ima takvih u familiji...zato i postoji negodovanje ili trazi "opravdanje" u deklaraciji, vehabijama, turcima...pa sve do:BHCluster wrote:Kako se prepoznaju, jos su se naljutili
Za sve dosuđene korake
Za sve sudijske nepravde
Za sve promašene zicere
Za sve što ga nisu voljele
Za Kosevo, za Vratnik, Maltu
Za čitav svijet...
- insomnia78
#82 Re: DRAGAN LUKAČ MINISTAR MUP RS-RATNI ZLOČINAC???
GeeTnT wrote:Kao sto ne postoji Bosnjak koji nije izgubio nekog iz familije, raje ili komsiluka, tako i ne postoji Srbin iz BiH koji ako nije licno ucestvovao u zlocinu, onda sigurno ima takvih u familiji...zato i postoji negodovanje ili trazi "opravdanje" u deklaraciji, vehabijama, turcima...pa sve do:BHCluster wrote:Kako se prepoznaju, jos su se naljutili
Za sve dosuđene korake
Za sve sudijske nepravde
Za sve promašene zicere
Za sve što ga nisu voljele
Za Kosevo, za Vratnik, Maltu
Za čitav svijet...
-
sahara1428
#83 Re: DRAGAN LUKAČ MINISTAR MUP RS-RATNI ZLOČINAC???
HAJDE BUDI DOBAR DEČKO...
Krajem prošle godine Dragan Lukač, aktuelni ministar MUP-a RS-a, održao je konferenciju za novinare na kojoj je optužio Slobodana Vaskovića da tekstovima na svom blogu ruši i podriva institucije RS-a, a naročito MUP RS-a. Lukač je tvrdio da Vasković na blogu obmanjuje građane informacijama da policija RS-a na protestima bije narod.
Vasković mu nije ostao dužan. Podsjetio je Lukača na njegovu ratnu prošlost, u kojoj, ako je vjerovati ovom poznatom blogeru, ima elemenata za istragu Tužilaštva BiH. Danas je objavljen ratni snimak na kojem se vidi kako Lukač naređuje "odvođenje" Nedžada Dizdarevića, koji je potom zaklan bajonetom. Zbog toga prenosimo dio Vaskovićevog teksta koji baca potpuno novo svjetlo na Dodikovog prvog policajca.
"Dragane, kad smo već kod prolivanja krvi, hajde budi dobar dečko pa odgovori ko je ubio Kajtezović Jasmina, iz naselja Ruža u Bihaću, prije početka ratnih dejstava 1992. godine? Da li si to bio ti?!
Kad smo već kod prolivanja krvi, hajde budi dobar dečko pa odgovori koji Srbin je zajedno sa Ramom Brkićem, Emirom Selimovićem, Ibrahimom Hodžićem zvanim Bajko, Šefikom Smlatićem, Jasminom Nuhanovićem i Irfanom Saračevićem bio na početku rata u jedinici Zike Kadrića? Da li si to bio ti?
Kad smo već kod prolivanja krvi, hajde budi dobar dečko pa odgovori koji Srbin je na početku ratnih dejstava u Bosanskoj Krupi, u sastavu jedinice Zike Kadrića, pucao po Srbima? I to iz snajpera? Da li si to bio ti?
Kad smo već kod prolivanja krvi, hajde budi dobar dečko pa reci, kojeg Srbina je Zikina grupa prebacila na srpsku teritoriju, kako ga ne bi stigla osveta zbog ubistva Jasmina Kajtezovića? Da li si to bio ti?
Kad smo već kod prolivanja krvi, hajde budi dobar dečko, pa reci koliko puta si se nakon rata sreo sa Hamdijom Abdićem Tigrom, koji je prolio hektolitre srpske krvi. Meni si rekao samo dvaput, od čega jednom u “Majveju”, a ja tvrdim da si se sreo sa njim nakon rata najmanje 25 puta. I sređivao si mu medicinske dokumente da ne ide u zatvor na izdržavanje kazne. Da mi nećeš Hamdiju sada “svezati” da me makne?!
Kad smo već kod prolivanja krvi, hajde budi dobar dečko, pa reci kako je moguće da si ti Dragan Lukač izgubio sudski spor (kleveta) od Drage Jajčevića (broj 71 0 p 079856 10 p), a Drago Jajčević ti je u lice, u prostorijama Komunalne policije u Banjaluci, rekao da si nakon rata “sa svojim momcima” njegov objekat digao u vazduh, da mu je, nakon rata, onemogućavan ostanak u Banjaluci, da su mu napadani roditelji, da mu je zbog napada podlegla tetka i da si ti Dragan Lukač jedan od organizatora napada njega!
Vaš šef Dragan Lukač je 1998. godine minirao moju kuću, dok su u njoj bili moji roditelji”, rekao ti je Jajčević u lice pred svjedocima.
Ti si ga tužio i izgubio spor. Kako?"
(Slobodna Bosna)
- cyprus
#84 Re: DRAGAN LUKAČ MINISTAR MUP RS-RATNI ZLOČINAC???
Uf...GeeTnT wrote:Kao sto ne postoji Bosnjak koji nije izgubio nekog iz familije, raje ili komsiluka, tako i ne postoji Srbin iz BiH koji ako nije licno ucestvovao u zlocinu, onda sigurno ima takvih u familiji...
- BHCluster
#85 Re: DRAGAN LUKAČ MINISTAR MUP RS-RATNI ZLOČINAC???
Pustite prošlost, zaboravite je i krenite napred. Ekonomija... 
- muha_sa
-
sahara1428
#87 Re: DRAGAN LUKAČ MINISTAR MUP RS-RATNI ZLOČINAC???
ZATALASAJ...Muradif Salkić = PET god. zatvora = ubo nožem Srbina u nogu
Pavle Gajić = SEDAM god. zatvora = zaklo Bošnjaka
Prije nekoliko dana Muradif Salkić osuđen je na pet godina zatvora jer je u Tuzli, u julu 1992., srpskog zatvorenika ubo nožem u butinu. Upravo smo pročitali da je Pavle Gajić iz Ključa, po naređenju aktuelnog ministra Policije RS Dragana Lukača, u novembru 1994. zaklao Nedžada Dizdarevića, i Sud BiH ga je osudio na kaznu od sedam godina zatvora.
Zaključak: Više vrijedi jedna srpska noga, nego bošnjački vrat.
- BHCluster
#88 Re: DRAGAN LUKAČ MINISTAR MUP RS-RATNI ZLOČINAC???
Kako ga nije sramota zar ne misli na povratnike...sahara1428 wrote:ZATALASAJ...Muradif Salkić = PET god. zatvora = ubo nožem Srbina u nogu
Pavle Gajić = SEDAM god. zatvora = zaklo Bošnjaka
Prije nekoliko dana Muradif Salkić osuđen je na pet godina zatvora jer je u Tuzli, u julu 1992., srpskog zatvorenika ubo nožem u butinu. Upravo smo pročitali da je Pavle Gajić iz Ključa, po naređenju aktuelnog ministra Policije RS Dragana Lukača, u novembru 1994. zaklao Nedžada Dizdarevića, i Sud BiH ga je osudio na kaznu od sedam godina zatvora.
Zaključak: Više vrijedi jedna srpska noga, nego bošnjački vrat.
- cyprus
#89 Re: DRAGAN LUKAČ MINISTAR MUP RS-RATNI ZLOČINAC???
Kreveljenje se nastavlja... Kreveljenje kojem je cilj da stavi u istu ravan talasanje oko utemeljenih razloga, kakvi su zahtjevi za procesuiranje ratnih zločina, sa talasanjem oko pizdarija i trivijalnosti, kakvo je bacanje jebenog cvijeća u kontejner...
Al slobodno nastavite
Al slobodno nastavite
- BHCluster
- It_is_a_Leclerc
#91 Re: DRAGAN LUKAČ MINISTAR MUP RS-RATNI ZLOČINAC???
Netačno. Nisu to aršini srpske politike. To su ujedno i aršini bošnjačke politike. To je univerzalna postavka o nama kao bezgriješnima, i njima kao užasnim, gotovo mitološki zlim.cyprus wrote:Ako je diskutabilna - ima sud, pa nek presudi... Nek tamo Dragan lijepo objasni gdje su to trebali 'voditi' nesretnog momka i kakva je njegova komandna odgovornost tu bila... Ako utvrde da nije kriv - Bože moj, ali se postupak mora pokrenuti... A sve dok postoji makar sumnja da u ovome ima bar mrva njegove odgovornosti, on ne smije (bar ne bi smio u normalnoj državi) obnašati bilo kakvu funkciju, a pogotovo ne ministra unutrašnjih poslova... Al eto, znamo gdje živimo... Znamo koji su aršini srpske politike, a znamo i koji su prioriteti bošnjačke... Tako da, vjerovatno će biti ujeo vuk magarca...It_is_a_Leclerc wrote:Osim toga - ovdje je Lukačeva odgovornost vrlo diskutabilna...
Primjer sam naveo... Isti ovakav snimak je bio za jednog istaknutog bošnjačkog generala. Mislim da je čak i rečenica ista ("Vodite ga"). No, tad je bilo kakav pokušaj da se rečeni i ispita, temeljem prijave koju su podnijele stradalničke udruge iz RS-a, bio protumačen kao, defacto, ukopavanje topova na Trebević.
Hrabrost za propitivanje vlastitih grijeha je i dalje na minimumu minimuma. Kako god je Lukač sada patriota broj 2. šireg područja Lijevče polja (broj 1 je Dodik), tako je i spomenuti general u bošnjačkom dijelu FBiH statusni simbol. I zato Lukač može da bude ministar, spomenuti general može da se pojavljuje na obilježavanjima godišnjica i slično.
Uostalom, Lukač je, kao što je poznato, u predmetnom slučaju ispitan u svojstvu svjedoka. Pred Kantonalnim sudom u Bihaću.
- insomnia78
#92 Re: DRAGAN LUKAČ MINISTAR MUP RS-RATNI ZLOČINAC???
Pa da, to je to. Svi smo isti. Svi smo cinili zlocine
Samo ti jos fali da dreknes

Samo ti jos fali da dreknes

- KB9
#93 Re: DRAGAN LUKAČ MINISTAR MUP RS-RATNI ZLOČINAC???
ne sudit cetniku lukacu zarad naseg suzivota, svi smo mi braca i jedan narod 
-
Drinski
#94 Re: DRAGAN LUKAČ MINISTAR MUP RS-RATNI ZLOČINAC???
KB9 wrote:ne sudit cetniku lukacu zarad naseg suzivota, svi smo mi braca i jedan narod
Ima i dobar tekst od Filip Mursel Begovića koji baš govori o tome:
Posljednji muslimanero: Između bosanskog jezika i pogane jezičine
Kada mašemo formom, a zanemarimo suštinu, odnosno sve ono što je u kontinuitetu gradilo jedan identitet, on počinje vehnuti. Pa ne treba isključiti mogućnost da se oni koji danas tako slavodobitno mašu zastavom s ljiljanima, i samo to, već sutra neće imati na što pozvati. “Ma koji Bošnjaci, goni se u...”, viknut će oni umorni od etiketa lišenih sadržaja
Nedavno sam gostovao na tribini u malom mjestu u kojem u neprijatnom okruženju devera dvjestotinjak Bošnjaka povratnika. Događaj smo organizirali upravo za njih, u želji da im barem donekle olakšamo i damo do znanja da nisu zaboravljeni. Organizator me je prije tribine upozorio da “pazim šta pričam” jer se ipak nalazimo u općinskim prostorijama koje im ustupa vlast. I zaista, posvuda su bila vidljiva obilježja Republike Srpske. To me, naravno, nije iznenadilo jer srpska vlast, kako je dobro poznato, ne propušta priliku da svoju zastavu okači na svakoj raskrsnici. Naš domaćin nastavi:
“Znaš, dolazila su ovdje gospoda iz Sarajeva da nam vaze o bošnjaštvu, bosanskom jeziku i islamu. Tražili su prvo da skinemo sva genocidna obilježja Republike Srpske jer inače neće govoriti. Pokušali smo im objasniti da to nije pametno, a na kraju su ih sami skinuli. Onda su počeli s dernjavom: ‘Pa mi nikada nećemo pristati na RS, pa mi moramo čuvati svoje, pa mi ovo, pa mi ono…’ Bolan, rekoh, šta ti meni pričaš o genocidu, ja sam ga preživio. Nejse, izderu se oni tako i odu, a mi ostanemo. Godinu poslije, imali smo problema sa Srbima. Zato, ako Boga znaš, nemoj mi bošnjakovat.”
I tako sam pričao o onome o čemu sam i planirao – o suživotu, o tome kako kad si manjina najbolje možeš živjeti kroz kulturu jer ona ima poslanje da bude ambasador i da spaja nespojivo. Možda je to tako jer umjetnost ima moć upliva u iracionalno, a ondje nema mjesta političkim stranputicama. Možda je zato političari i ne raspoznaju kao nešto dobrodošlo za malobrojne narode, kao što je bošnjački, pogotovo gdje su manjina, jer ne uspijevaju razumijevati jezik alegorije, a i na polju čuvanja identiteta funkcioniraju isključivo u domeni racionalnog. Iz tog nerazumijevanja počesto svjedočimo rasprodaji, a ne očuvanju i brizi za nacionalni identitet. Kada nema kulture, onda na scenu nastupaju pajaci koji između pogane jezičine i bosanskog jezika ne znaju ništa drugo nego mahati zastavama.
Last edited by Drinski on 06/05/2016 08:23, edited 3 times in total.
-
Drinski
#95 Re: DRAGAN LUKAČ MINISTAR MUP RS-RATNI ZLOČINAC???
smijesni_ste wrote:Ma smiješan si.Drinski wrote:Vidim javila se i serija Alo Alo.
-
Bodkin
#96 Re: DRAGAN LUKAČ MINISTAR MUP RS-RATNI ZLOČINAC???
Predlazem da se osnuje ministarstvo odnosa sa srbima i da se ministarsko mjesto da dijaspori. Ja kandidujem insimniu. Samo nesto ne kontam. Citam da su svi srbi cinili zlocine ili imaju barem jednog u familiji. Kakav je to mazohizam da bosnjaci zele istu drzavu?
A lukac? na sud ili pred komisiju pa nek se pravda
-
Drinski
#97 Re: DRAGAN LUKAČ MINISTAR MUP RS-RATNI ZLOČINAC???
Ne može Insomnia, on će zavađati nas sa Srbima.Bodkin wrote:Predlazem da se osnuje ministarstvo odnosa sa srbima i da se ministarsko mjesto da dijaspori. Ja kandidujem insimniu. Samo nesto ne kontam. Citam da su svi srbi cinili zlocine ili imaju barem jednog u familiji. Kakav je to mazohizam da bosnjaci zele istu drzavu?
p.s. empirija i statistika govori da je u pravu.
-
Bodkin
#98 Re: DRAGAN LUKAČ MINISTAR MUP RS-RATNI ZLOČINAC???
Ako mu je forum glasacko, treba neko ko ce vlasima jebat majku. Svakako spomene dodika i ko nas zavadi i kad gori suma u kanadiDrinski wrote:Ne može Insomnia, on će zavađati nas sa Srbima.Bodkin wrote:Predlazem da se osnuje ministarstvo odnosa sa srbima i da se ministarsko mjesto da dijaspori. Ja kandidujem insimniu. Samo nesto ne kontam. Citam da su svi srbi cinili zlocine ili imaju barem jednog u familiji. Kakav je to mazohizam da bosnjaci zele istu drzavu?
-
155_mm
#99 Re: DRAGAN LUKAČ MINISTAR MUP RS-RATNI ZLOČINAC???
a jesi li ti svjestan koliko bi sa time nabacio dodiku. a povratnici. vlada federacije bi morala proglasiti dan zalosti. ti bi dobio temu na firumu na kojem bi te morali popljuvati k'o onog nesretnog Nerdina iz zvornika. i to zajedno sa onim forumasima koji trenutno izbjegavaju ovu temu jer izgleda nemaju sta reci kao ni oni sto nisu imalii sta reci ni za Tomasicu.PM72 wrote:Meni da je taj Pavle Gajić zaklao oca,brata ili dijete ...više ne bi ovom zemljom hodao.Našao bih ga u Vankuveru jal Užicu.Živio bih da se osvetim a Bošnjaci su najviše stradali radi merhameta.Nikom čvoku nisam opalio u ratu i ponosim se tim ali za ovakav zločin bih se osvetio.2010-te dobio sedam godina zatvora i sada je slobodan čovjek.Svoje "odslužio"...aha...jebo bi mu ja majku za sva vremena.
mislim, stvarno kolega.
- GeeTnT
#100 Re: DRAGAN LUKAČ MINISTAR MUP RS-RATNI ZLOČINAC???
Ako su Srbi krivi sto imamo veliku dijasporu, to ne znaci da isti mogu da biraju ministarstvo dijaspore.. Sto se tice mazohizma..Pa znas, svi mi znamo da bi drzava propala ako bi se ponovo dala na raspolaganje poslanicima i vlasti koji u parlamentu prilikom glasanja dizu tri prsta..Bodkin wrote:Predlazem da se osnuje ministarstvo odnosa sa srbima i da se ministarsko mjesto da dijaspori. Ja kandidujem insimniu. Samo nesto ne kontam. Citam da su svi srbi cinili zlocine ili imaju barem jednog u familiji. Kakav je to mazohizam da bosnjaci zele istu drzavu?
Napisao sam da svaki Srbin ako nije sam ucestvovao u zlocinu ima bar nekoga u familiji, prijateljima ili poznanicima koji jesu...a to je cinjenica. ZNACI slabo citas napisano i to cini mi se traje dugo, obzirom na duzinu tvog boravka ovde...Nego reci mi kako se zovu oni Srbi koji nisu ucestvovali u zlocinu, a znaju ko jeste...a sute? (seen Tomasica) Jesu li oni picqe, patriote, supci, moguci izdajnici ili bolesnici kojima je dijagnosticirana amnezija... ili jednostavno smrde vise od truleza koi se siri iz masovnih grobnica..