Haj ba plizzzz hahabitanga_sa_otesa wrote:imam ja al necu da postavljam
Prije 20+ god
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- sparky
#76 Re: Prije 20+ god
-
esso_sa
#77 Re: Prije 20+ god
Imam ja, al' iz 2004 god. Ima i Bitange na tim slikamasparky wrote:Gurmani na temu o kulinarstvu se preseliti
Ima li kakvih slika iz tog perioda?
- sparky
#78 Re: Prije 20+ god
To to ekskluziva se traži
Da vide ljudi i žene kako ste bili uzorni učesnici u saobraćaju
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#79 Re: Prije 20+ god
ako sumnjas koliko sam uzoran ,uzmi listing mojih kazni od 1996 pa do sadsparky wrote:To to ekskluziva se traži![]()
- sparky
#80 Re: Prije 20+ god
Jesam li sumnjao ikad u tebe?bitanga_sa_otesa wrote:ako sumnjas koliko sam uzoran ,uzmi listing mojih kazni od 1996 pa do sadsparky wrote:To to ekskluziva se traži![]()
Ovo je trebalo da zvuci pohvalno i da budućim generacijama posluzi kao uzor
Ja mislim da bi se u opštini sjebali kad bi to neko tražio za tako "kratak" period. Možda bi im i sistem pao
- bitanga_sa_otesa
#81 Re: Prije 20+ god
ne stoji to u opstini vec u mup-u 
- sparky
#82 Re: Prije 20+ god
U mojoj opštini ima salter na kojem to možeš dobitibitanga_sa_otesa wrote:ne stoji to u opstini vec u mup-u
- bitanga_sa_otesa
#83 Re: Prije 20+ god
jel to opstina ĆekrĆiĆi?
- Bakir1
#84 Re: Prije 20+ god
a mogao si bitango staviti koju sliku iz period oko 2000 godine 
- sparky
#85 Re: Prije 20+ god
Opštćina Ulozibitanga_sa_otesa wrote:jel to opstina ĆekrĆiĆi?
- bitanga_sa_otesa
#86 Re: Prije 20+ god
neka kume, ima ovde raznih smradova sto citaju ,jedva bi docekali da seru iz potaje...Bakir1 wrote:a mogao si bitango staviti koju sliku iz period oko 2000 godine
- mali_milojica
- Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.
#87 Re: Prije 20+ god
Daj barem ti ne jebes te smradove ni 5%,neka seru ko ih jebe, ja bih namjerno zbog njih objavio,neka dozive sokbitanga_sa_otesa wrote:neka kume, ima ovde raznih smradova sto citaju ,jedva bi docekali da seru iz potaje...Bakir1 wrote:a mogao si bitango staviti koju sliku iz period oko 2000 godine
Daj zbog nas koji smo zivjeli te dane.
-
Me_again
#88 Re: Prije 20+ god
U rijetkim trenutcima potpune sinhronizacije mojih sivih čelija ispod skalpa sječam se dobro da sam prije 20+10+ još nešto godina pojačavao motor svog Fićeka tako što sam brusio (spuštao) glavu motora za 2 mm, polirao izduvne i usisne kanale, a ispod opruga ventila postavljao (u nedostatku boljeg rješenja u obliku jačih opruga) probušene metalne kovanice od neznam koliko Yu Dinara. Na taj način sam postizao 7000+ obrtaja motora što je Fićeka tjeralo drugom preko 70 km/h. I fakat je dobro išao, bregasta je bila oštrija jer je bio model 750 SC, karburator 32mm, otvoreniji izduv.
Naravno, karike nisu dugo izdržavale, ali ćeif se plača.
Ulje Modriča (vidim i danas kod nekih popularno) je moglo gurati jedno 2000 km a poslije toga je dramatično isparavalo što se vidjelo u dispenser-u za ulje u kojega sam proveo uljni uberlauf.
Naravno, glava je par puta pukla, ali nalazila se uvijek neka na otpadu pa onda ponovo proces.
Milsim da će me barem Bitanga u potpunosti razumjeti o čemu pričam.
To je bio moj mali doprinos na temu sječanja, iz ličnog iskustva
Ulje Modriča (vidim i danas kod nekih popularno) je moglo gurati jedno 2000 km a poslije toga je dramatično isparavalo što se vidjelo u dispenser-u za ulje u kojega sam proveo uljni uberlauf.
Naravno, glava je par puta pukla, ali nalazila se uvijek neka na otpadu pa onda ponovo proces.
- bitanga_sa_otesa
#89 Re: Prije 20+ god
razumijem sve 
- amar1994
#90 Re: Prije 20+ god
E to je pravi tuning, a ne kupi stavi i haj zdravoMe_again wrote:U rijetkim trenutcima potpune sinhronizacije mojih sivih čelija ispod skalpa sječam se dobro da sam prije 20+10+ još nešto godina pojačavao motor svog Fićeka tako što sam brusio (spuštao) glavu motora za 2 mm, polirao izduvne i usisne kanale, a ispod opruga ventila postavljao (u nedostatku boljeg rješenja u obliku jačih opruga) probušene metalne kovanice od neznam koliko Yu Dinara. Na taj način sam postizao 7000+ obrtaja motora što je Fićeka tjeralo drugom preko 70 km/h. I fakat je dobro išao, bregasta je bila oštrija jer je bio model 750 SC, karburator 32mm, otvoreniji izduv.
Postujem
-
Me_again
#91 Re: Prije 20+ god
Trošilo se tada dosta šmirgl papira (ili sand-papers, da me svi razumiju)amar1994 wrote:E to je pravi tuning, a ne kupi stavi i haj zdravoMe_again wrote:U rijetkim trenutcima potpune sinhronizacije mojih sivih čelija ispod skalpa sječam se dobro da sam prije 20+10+ još nešto godina pojačavao motor svog Fićeka tako što sam brusio (spuštao) glavu motora za 2 mm, polirao izduvne i usisne kanale, a ispod opruga ventila postavljao (u nedostatku boljeg rješenja u obliku jačih opruga) probušene metalne kovanice od neznam koliko Yu Dinara. Na taj način sam postizao 7000+ obrtaja motora što je Fićeka tjeralo drugom preko 70 km/h. I fakat je dobro išao, bregasta je bila oštrija jer je bio model 750 SC, karburator 32mm, otvoreniji izduv.
Postujem
-
tempuser
#93 Re: Prije 20+ god
Evo mene poslije neocekivane ekskurzije u Banovicima, pa cu redom da ne kvotam svakog!esso_sa wrote:Kad si vec pomenuo tu staru trkacu ekipu, navodno je prvi Golf 2 GTI 16v u Sarajevu bio upravo Nevenov. Tamno zeleni. Dovukao ga nekad pred rat.mali_milojica wrote:Onda je goran pogresno postavio temu.
Ja se sjecam npr prica prije rata sto je Hota znao pricati. On,Bakir,Zakir,Neven. Imali su ljudi za to vrijeme veoma solidne gradske "trkace".
Mada kod njih trke su rijetko bile od semafora do semafora. Vise je to u gluho doba noci na potezu grad-Vogosca (tamo je Suad prije zivio) i po brdima oko Sarajeva.
Bar su tako meni pricali. Mozda starija raja bolje zna
Tema je otprilike pogodjena, od generacija kod Trovaca pa starije koliko se ko sjeca, ali nisam mislio samo na trkace, nego opcenito, sta je bilo moderno, gdje su se nabavljali dijelovi, mehanicari, poznatiji auti u gradu, itd...
Ja se neke stare generacije ne sjecam puno osim iz komsiluka, Relja Reljic za 323i tamo negdje '82. Buljubasicev zeleni 924, Renault 5 Turbo (mk1, cent. motor) i Fuego oba na FR tablama, sve je to s Otoke.
Sto se prvog 16v tice, ne znam za Nevenovog, ali je met. zelenog u jesen 1991. u grad dovezao Edo Omerovic, leptiri na vratima mozda neko 86-to, mozda je to taj? Neven je ranije imao mk1 GTI, a ako se dobro sjecam trku na aerodromu je vozio Cultusom (Swiftom).
Neven, Bakir, Zakir itd su imali solidne aute, ali nije bilo debilizma po semaforima, potezalo se uz Trebevic, prema Jahorini i sl ali je za to trebalo imati min 1/2 rezervoara, gume i kocnice.
Od tih nekih imena prije rata, osim Omerovica, ako se dobro sjecam Juka je imao Renault 5 GTT, Rus Salispahic Bertone X 1/9, naknadno sam cuo za Ratinog navodno strasnog Scirocca 20v. Od ljudi drugacijeg profila osim Hote je bio i Goran Puksec Gorannini za Cvile, od raje sa Ilidze u srednjoj skoli sam cuo sam za nekog Stanica sa Z128.
Na Otoci su uoci rata osim Omerovica, GTI-ije imali Dursa crnog Mk 2 8v sa obaveznom O'NEILL naljepnicom na zadnjoj sajbi i Mirko Zuna crvenog Mk1 sa Kamei maskom sa 4 kockasta fara. Ne znam gdje je zavrsio Dursin kad je ovaj presao na drugu stranu, mozda su ga Edini rastavili, a Zunin je razlupan bejzbol palicama kad je pogonuo Lolo Todorovic i kasniej bacen na barikadu!
Neko je pretresao Omerovicev vozni park, on je karijeru poceo u Kadettu D, a kasnije Jetti mk2 sa 2 vrata. Ti su auti bili Sejfini, od Edinog starog, a on je nekad 87 kupio bijelog Golfa 2 dizela, ne znam da li je obicni ili GTD. Tog Golfa je spustio i cijelog upakovao u Kamei spojlere i pragove. Ne znam gdje je zavrsio kad je kupio GTI-a, koliko se sjecam Harisu ga nije dao. GTI-a je imao skoro cijeli rat, kad je dobio vezni lim, vrata i lajsne sa modela '88 i nigdje pred kraj rata je kupio sivig Corrada. Buduci da je Corrado model koji je izasao prakticno na pocetku rata za taj auto sam cuo 2 verzije, prva da je uoci samog rata kupljen i ustekan na Trgu P. Kosorica, a druga da ga je neki lik sa Trga u ratu uvezao u grad. Ne znam kome ga je proslijedio kad je kupio bijelog E36 320i, pa teget plavog 325i i na kraju M3. M-a je unakazio na zimu 97-me kod TAT-a, napravio kod Sidre, jos malo vozio panoridao mesaru Sahbatu. U to vrijeme zutig M-a kabrija je iz Grcke dovezao M. Varesanovic. Paralelno sa tim BMW-ima 3 je imao bijelog Golfa mk1 cabrija sa ogromnim prosirenjima, Vitaru i kratko bijelog 928. Mozda je neko mislio na taj auto ka je pomenuo auto kojem se dizu farovi. Poslije M3 je nabavio zutog E46 328i i onda je presao na dzipove, prvo Duranga pa Cheerokije ili obratno.Haris Omerovic je u ratu vozio crnog Golfa 2 GTD-a, poslije rata Corrada VR6 kojeg je kupio od Faruka, pa w 124 300 CE, bio je tu jos jedan kupe W124 navodno sastavljan iz vise kom kojeg su strovalili Koci advokatu, a onda SL-a kojeg je kupio od Muzafra iz Mis Irbine koji je opet poznat po tome sto je imao mozda prvi X5 u Europi. Vjerovatno je imao nesto prije Corrada, ali se ne sjecam, a koliko znam i Haris je kasnije presao na Duranga. Dok ga nisu smakli GTI-a u ratu je vozio i Krusko.
Hifos (Ivos) je zanat poceo "uciti" uoci rata na svom pezejcu aka "krmaca", u ratu je odrzavao auta kod Omerovica u bazi, a kad su Omerovica uhapsili, dobrih 1,5-2 god rata se samo bavio sastavljanjem Golfa 1 od dijelova "izuzetih" u ratu i ustekanih u "Zajecaru". Taj auto je bio crn, bijeli i valjda na kraju crveni. Kad ga je Edi razduzio iz Duabla nisam ga vise upratio.
Ne znam kome je Omerovic prodao 16-ku i ko je razbio ali je na kraju zavrsila kod pok. Mire Solomonovica koji je napravio i vozio. Prije toga Miro je imao GSI-a i GTI-a 8v iz kojeg je jedva ziv izasao kad ga je prepolovio u Cvili!
Crvenog Corrada poslije rata je iz Austrije uvezao i Amar Sljivo koji je onda presao na VR6. U to vrijeme VR-a je imao i Omer.
Od japanaca poslije rata se sjecam plavog ili crnog 200SX-a kojeg je vozio neki stariji lik i koji je cesto bio ispred SSH.
Jedna crna 8.32 se malo poslije rata vrtila po Bustriku, vozila je neka kockasta glava ali je bila grob.
Kad je neko pomenuo onu nakazu od GSI-ija sa stop lampama od Ascone, vjerovatno se neko sjeca i zute replike GSI-ija koja je stajala ispod tende kid Faruka Drine na Skenderiji? Taj auto je zavrsio rasturen kod Pak Centra u Blazuju.
Ja sam imao suficit godina za generaciju kod Trovaca ali kako sam zivio blizu znam sam tu i tamo po stare dane "preslusati" pokojeg dobrovoljca jer sam tad jos uvijek vozio "zamku za naivne", Forda Fiestu mk2 1,8 16v 93 god. Auto se nije razlikovao od bilo koje druge Fieste sa malo boljom opremom, ali jbga sa 95 kW na 960 kg tezine i 8,5 do 100 km/h je bio jako ozbiljan auto! Kad je kupljena nekad '97, Omerovic je za nju nudio glavu za glavu zeninu 33-kju 1,5 E 1991 god. Taj auto sam prodao nekom liku koji ga je brzo proslijedio nekom drotu, koji ja je brze ruke proslijedio dalje nekome u Vogoscu, Taj auto sam vodio samo 2 x poslije prodaje i to poluraspadnutog kako trokira po cesti.
- mali_milojica
#94 Re: Prije 20+ god
Kad si spomenuo Gorana Goranninija,on je sad u Njemackoj i profilirao se u vrhunskog majstora i tunera,a njegove Lancije Delte Integrale (ali i ostale) su jedne od cjenjenijih na trzistu 
-
NediM17
#95 Re: Prije 20+ god
Sto ti je kad se skola izuci pred garazama na Cengic Vili.
Cini mi se da ga je rat docekao sa Fiatom Bertoneom, a odlicno se sjecam njegovog bijelog Prinza. Znam samo da se frajer jezio od Francuza i kad bi se neko pojavio sa francuskim autom samo je govorio "jebo li te Fransoa Miteran".
Onomad sam s njim i jos nekom rajom isao do Trsta po otpadima trazeci neke dijelove.
Sjecam se jednom sam mu otisao sa Alfom 33 da mi zamijeni svijece i da mi nastima paljenje. Sve odradjeno, nakon par dana auto stuca, trokira, kurcu ne valja. Odem mu ja ponovo, frajer gleda, ne moze da se nacudi sta bi dok me nije priupitao a kakvo ti je gorivo bilo kada si dolazio prvi put, a meni ostalo nesto italijanskog goriva u rezervoaru na povratku iz Trsta. E kaze sad cemo ga namjestiti na ovo nase smece od goriva. Nakon ponovnog podesavanja prema ex-Yu gorivu uz pomoc legendarnog stroboskopa boxer se opet vrtio kao lud.
Cini mi se da ga je rat docekao sa Fiatom Bertoneom, a odlicno se sjecam njegovog bijelog Prinza. Znam samo da se frajer jezio od Francuza i kad bi se neko pojavio sa francuskim autom samo je govorio "jebo li te Fransoa Miteran".
Onomad sam s njim i jos nekom rajom isao do Trsta po otpadima trazeci neke dijelove.
Sjecam se jednom sam mu otisao sa Alfom 33 da mi zamijeni svijece i da mi nastima paljenje. Sve odradjeno, nakon par dana auto stuca, trokira, kurcu ne valja. Odem mu ja ponovo, frajer gleda, ne moze da se nacudi sta bi dok me nije priupitao a kakvo ti je gorivo bilo kada si dolazio prvi put, a meni ostalo nesto italijanskog goriva u rezervoaru na povratku iz Trsta. E kaze sad cemo ga namjestiti na ovo nase smece od goriva. Nakon ponovnog podesavanja prema ex-Yu gorivu uz pomoc legendarnog stroboskopa boxer se opet vrtio kao lud.
-
Me_again
#96 Re: Prije 20+ god
Posto su gore u par navrata spomenuta imena ljudi koji vecinom i dan danas egzistiraju na ovim prostorima mislim da bi bilo krajnje posteno povuci jasnu granicu izmedju grupe koju cine Neven, Bakir, Zakir (i jos poneko) i ostalih, da ne mijesamo kruske i jabuke. Goraninni, pa i Hota, su opet posebna pozitivna prica.
Sto se prve grupe tice, radi se o entuzijastima i takmicarima, ili sto bi se reklo sportistima. Treba tu svakako uvrstiti i Kresu Bodnaruka i jos par ljudi.
To su ljudi koji su svoje vozacke vjestine odmjeravali sa sebi slicnima, na stazama, a ne na gradskim ulicama ugrozavajuci pri tome sigurnost drugih ucesnika u saobracaju. Nisu lijepili kojekakve plasticne ukrasne spojlere nego su pripremali prave takmicarske aute, pa bilo da su to bile Fice na kojima su svi oni i poceli. I tu je bilo ogromnog entuzijazma u cijeloj toj prici. Sjecam se da Kreso prije rata u jednom periodu uposte nije imao "civilno" auto, ali je imao trkaca kojega nije naravno mogao vozati po gradu jer se nije mogao registrovati. Pa je hodao pjeske. Narodski receno, niko od njih se nije qurchio po gradu nego su zivjeli svoj zivot istinskih automobilistickih zaljubljenika i entuzijasta.
Sto se tice majstorstva voznje, niko i nikada od ovih ulicnih "trkaca" im ne bi mogao parirati. Na stazi, naravno.
Od sviju njih najvise me fascinira Neven. Uvijek hladan kao spricer, mirna voznja na stazi, a vremena redovno medju najboljim. Sjecam ga se dobro u Vlasenici, uoci rata. Vozi Swifta, prolazi stazom reklo bi se na prvi pogled kao penzioner. Drugi se lome, trzaju volanom, klizu, gasaju, koce itd. Na kraju, Neven najbolje vrijeme.
I dan danas majstor nekada sjedne kao predvozac na brdskim trkama u svom civilnom autu, i ostvari vrijeme bolje od dobrog broja takmicara. Jos i zenu stavi pored sebe i provoza, ko da su na izlet krenuli
Sto se prve grupe tice, radi se o entuzijastima i takmicarima, ili sto bi se reklo sportistima. Treba tu svakako uvrstiti i Kresu Bodnaruka i jos par ljudi.
To su ljudi koji su svoje vozacke vjestine odmjeravali sa sebi slicnima, na stazama, a ne na gradskim ulicama ugrozavajuci pri tome sigurnost drugih ucesnika u saobracaju. Nisu lijepili kojekakve plasticne ukrasne spojlere nego su pripremali prave takmicarske aute, pa bilo da su to bile Fice na kojima su svi oni i poceli. I tu je bilo ogromnog entuzijazma u cijeloj toj prici. Sjecam se da Kreso prije rata u jednom periodu uposte nije imao "civilno" auto, ali je imao trkaca kojega nije naravno mogao vozati po gradu jer se nije mogao registrovati. Pa je hodao pjeske. Narodski receno, niko od njih se nije qurchio po gradu nego su zivjeli svoj zivot istinskih automobilistickih zaljubljenika i entuzijasta.
Sto se tice majstorstva voznje, niko i nikada od ovih ulicnih "trkaca" im ne bi mogao parirati. Na stazi, naravno.
Od sviju njih najvise me fascinira Neven. Uvijek hladan kao spricer, mirna voznja na stazi, a vremena redovno medju najboljim. Sjecam ga se dobro u Vlasenici, uoci rata. Vozi Swifta, prolazi stazom reklo bi se na prvi pogled kao penzioner. Drugi se lome, trzaju volanom, klizu, gasaju, koce itd. Na kraju, Neven najbolje vrijeme.
I dan danas majstor nekada sjedne kao predvozac na brdskim trkama u svom civilnom autu, i ostvari vrijeme bolje od dobrog broja takmicara. Jos i zenu stavi pored sebe i provoza, ko da su na izlet krenuli
-
tempuser
#97 Re: Prije 20+ god
Tacno tako, ono je bio sport, ovo danas na cesti je qurcenje bez mozga. Trkaci su bili ljudi sa svakodvenim poslovima, dosta toga na autima radili sami, nije bilo sofisticiranog alata, softvera, set-upa, quraca palaca, auti su se popravljali cime se stiglo do pred sam start, sjekirom - sjekirom, svi su bilu u 5 deka! Trkanje po semaforima, ako ga je i bilo u ovom obliku kao danas, je bila vise karakkteristika delikvenata tipa Omerovic, Juka
Ja se Nevena sjecam sa trke na Butmiru u Switfu (ili je mozda cak zvao Cultus - isti auto), ali ga se puno bolje sjecam sa Igmana nekad 99-2000. godine, mislim da mu je to bila prva posljeratna trka u iznajmljenoj zutoh Astri F. Tad su bila jos retro vremena, Golfovi 1, Kadetti GSi, Zlaja Bilic u Civicu, Hota u Yugi. Za njega se ne mogu sjetiti da li je sletio s ceste ili samo izgubio vrijeme kad mu se flasica vode izglavila iz roll bara i otkotrljala pod pedale. Kasnije je Neven od Le Rocha preuzeo Integru i niko nnista nije mogao bez obzira na nasa posla, kontrole i otvaranja motora. Koliko znam, a cesto se vidimo, Integru iz principa nikad nije prodao, jos uvijek je kod njega.
Mozda neki ne znaju ali se cak i 94 (kad se situacija u Sa prividno malo smirila, potpisan sporazum sa HVO, proradili plavi putevi, kroz tunel usla jaja, Pepsi, Lasko pivo i Poli salama) nesto poksavalo organizovati. Cviko je planirao autoslalom, ja mislim da jos uvijek imam negdje majicu koju je stampao za tu priliku.
Sad mi pade namapet i Americar i Dzirlov Cadillac neposredno pred rat, ali mi je kao djetetu uvijek bio fascinantan plavi Pimpekov Oldsmobile iz Mis Irbine! Bilo je tako tih auta po jedan komad pa se znalo ciji su, osim pomenutog Oldsmobilea, Brega je prvi provozao crnog Suzukia Samuraia, Rakin Jaguar u garazi Holiday Inn hotela
Ja se Nevena sjecam sa trke na Butmiru u Switfu (ili je mozda cak zvao Cultus - isti auto), ali ga se puno bolje sjecam sa Igmana nekad 99-2000. godine, mislim da mu je to bila prva posljeratna trka u iznajmljenoj zutoh Astri F. Tad su bila jos retro vremena, Golfovi 1, Kadetti GSi, Zlaja Bilic u Civicu, Hota u Yugi. Za njega se ne mogu sjetiti da li je sletio s ceste ili samo izgubio vrijeme kad mu se flasica vode izglavila iz roll bara i otkotrljala pod pedale. Kasnije je Neven od Le Rocha preuzeo Integru i niko nnista nije mogao bez obzira na nasa posla, kontrole i otvaranja motora. Koliko znam, a cesto se vidimo, Integru iz principa nikad nije prodao, jos uvijek je kod njega.
Mozda neki ne znaju ali se cak i 94 (kad se situacija u Sa prividno malo smirila, potpisan sporazum sa HVO, proradili plavi putevi, kroz tunel usla jaja, Pepsi, Lasko pivo i Poli salama) nesto poksavalo organizovati. Cviko je planirao autoslalom, ja mislim da jos uvijek imam negdje majicu koju je stampao za tu priliku.
Sad mi pade namapet i Americar i Dzirlov Cadillac neposredno pred rat, ali mi je kao djetetu uvijek bio fascinantan plavi Pimpekov Oldsmobile iz Mis Irbine! Bilo je tako tih auta po jedan komad pa se znalo ciji su, osim pomenutog Oldsmobilea, Brega je prvi provozao crnog Suzukia Samuraia, Rakin Jaguar u garazi Holiday Inn hotela
-
tempuser
#98 Re: Prije 20+ god
Na nekom od foruma sam citao komplet temu lika kojem je Goran radio civilnu Deltu sa puno informacija. Mislim da se radilo o nekome iz HR.mali_milojica wrote:Kad si spomenuo Gorana Goranninija,on je sad u Njemackoj i profilirao se u vrhunskog majstora i tunera,a njegove Lancije Delte Integrale (ali i ostale) su jedne od cjenjenijih na trzistu
-
tempuser
#99 Re: Prije 20+ god
Mislim da je Bertonea kaznije "preuzeo" Rus Salispahic. Inace ja sam dugo imao garazu u istom redu garaza, samo dijagonalno od njegove. U tom redu je bila jos jedna plava 33-ica 1,5 Milka Muse.NediM17 wrote:Sto ti je kad se skola izuci pred garazama na Cengic Vili.![]()
Inace prvu 33-cu u Sarajevu je oko Olimpijade, koliko znam, vozio slikar S. Hasanefendic, smedja 1,5, drveni volan, prozori na struju...
- mali_milojica
#100 Re: Prije 20+ god
Suad Hota je svoju trkacu Lanciu ispocetka radio po njegovim uputama,vjerovatno su i sada u kontaktu jer znam da su se druzili gore u DE dok je Hota bio u Kolnu. Znam da je preko nj nabavio elektroniku od Nikole Radenkovica (mislim da se tako covjek zove,nisam siguran)tempuser wrote:Na nekom od foruma sam citao komplet temu lika kojem je Goran radio civilnu Deltu sa puno informacija. Mislim da se radilo o nekome iz HR.mali_milojica wrote:Kad si spomenuo Gorana Goranninija,on je sad u Njemackoj i profilirao se u vrhunskog majstora i tunera,a njegove Lancije Delte Integrale (ali i ostale) su jedne od cjenjenijih na trzistu