zivjela nova rijecgroboklesaca
Klizna staklena vrata
- Connaisseur Karlin
#76 Re: Klizna staklena vrata
- supercali
#77 Re: Klizna staklena vrata
sta je smijesno ako nema nesto standardno imaju ovi sto prave
jedini koji mi padaju napamet i koji su majstori su ovi groboklesaci
ako iko zna klesati onda su to oni
izlozbeni salon je iza ugla
- HAVANA
#78 Re: Klizna staklena vrata
Samo ti posalji,eto im citav stan,3 spavace plus dnevni,sve novo,strogi centar...Cijena sitnica.Connaisseur Karlin wrote:Ja ti pisem kako "stranci" razmisljaju,a bome i meni odgovara susilica. naravno,ovisi od grupe koja renta stan,al se nadam da biras kvalitetnije grupe,ne grupe koje ce ti razriti stan.Sigurna sma da znas ,ti si poslovan covjek. Prosle godine u HR meni je susilica ,iako je ljeto,bila odlican frend.HAVANA wrote:E jebo ga susilica,odo sutra kupit.Vazda njima merak meni krv pit,eto vam covjeka razbio staklo,njemu ozbiljno,mene odma nasli jebavat.Connaisseur Karlin wrote:
Vidjet ces da ce susilica postati problem!
Kako ces susiti ves na balkonu na losem vremenu kratkom vremenskom periodu? Turisti su i brzini,nemaju puno krpica sa sobom.Nego,dje cu kupit klupice od 40cm?
![]()
Moji prijatelji,koji ce biti vise sedmica, dolaze u SA za dvije sedmice u onaj novi famozni hotel, gdje im je soba poput stana,i naravno,tamo imaju perilice i susilice,na svakom spratu. Ja ti ovo prijatljski pisem,s obzirom da mi putovanja i prljav ves nisu strana pojava.Ako neko od mojih stranca bude planirao,saljem ih tebi.
P.S. razbijeno staklo ne mozemo popraviti.Dobro je da se nisu povrijedili,
- Connaisseur Karlin
#79 Re: Klizna staklena vrata
Meni se dopada rijecsupercali wrote:sta je smijesno ako nema nesto standardno imaju ovi sto prave
- Connaisseur Karlin
#80 Re: Klizna staklena vrata
Prvom prilikom,dfinitvno,hvalaHAVANA wrote:Connaisseur Karlin wrote:Samo ti posalji,eto im citav stan,3 spavace plus dnevni,sve novo,strogi centar...Cijena sitnica.HAVANA wrote:
Ja ti pisem kako "stranci" razmisljaju,a bome i meni odgovara susilica. naravno,ovisi od grupe koja renta stan,al se nadam da biras kvalitetnije grupe,ne grupe koje ce ti razriti stan.Sigurna sma da znas ,ti si poslovan covjek. Prosle godine u HR meni je susilica ,iako je ljeto,bila odlican frend.![]()
Moji prijatelji,koji ce biti vise sedmica, dolaze u SA za dvije sedmice u onaj novi famozni hotel, gdje im je soba poput stana,i naravno,tamo imaju perilice i susilice,na svakom spratu. Ja ti ovo prijatljski pisem,s obzirom da mi putovanja i prljav ves nisu strana pojava.Ako neko od mojih stranca bude planirao,saljem ih tebi.
P.S. razbijeno staklo ne mozemo popraviti.Dobro je da se nisu povrijedili.
.Parking uracunat u cijenu.Doceka ih i flasa vina,imaju i gitaru,muzike,svega...
Ako sta razvale,bubreg cu im izvadit.
- supercali
#81 Re: Klizna staklena vrata
pa ono kad skontas i bolje zvuci i tacnije je groboklesac nego kamenorezac
najmanje rezu kamen uglavnom su to neki mermeri ove one stijene a ne kamen
- kamen spoticanja
#82 Re: Klizna staklena vrata
Mozda su ti neki turci uvaliliKikibombona wrote:Upravo sa kolegom postavljao klizna staklena vrata, kaljeno staklo. Postavili okvir, sve super. Hocemo ubaciti fiksni dio, cuvamo u rukama... kad... paffff... roknu kao petarda, razleti se na sve strane, u milion komada... Sasjeklo me zivog. Posto sam cuvao na sredini, komadi sa vrha pali na ruke. Stojimo i gledamo se, nemamo pojma sta se desilo. Nismo osjetili da smo udarili u bilo sta... ali po svemu sudeci jesmo.... vjerovatno ivicom stakla zakacili pod... nema sta drugo biti...
I sada mene zanima jedna stvar. Da li je ovo staklo inace slabo? Da li da uzmem novi komad ili da izbacim smece. Plasim se za ubuduce, da neko od djece ne udari mali jace u staklo i gadno se povrijedi...
Molim za pomoc.
- Connaisseur Karlin
#83 Re: Klizna staklena vrata
Mozda je napravilnije jednostavno reci graditelj nadgrobnih spomenika.( tokom istorije su bili klesari koji su oblikovali kamen,kasnije su se desili kamenoresci popularnog mramora,a imamo i majstore za betosnke ploce)supercali wrote:pa ono kad skontas i bolje zvuci i tacnije je groboklesac nego kamenorezac
U vezi teme,mislim da i vatrostalno staklo puca na milion komada.
- Kikibombona
#84 Re: Klizna staklena vrata
Bezbeli!kamen spoticanja wrote: Mozda su ti neki turci uvalili
Nedavno sam bio u muzeju u Zen'ci povodom stogodisnjice bitke na Galipolju. Bilo je tu poboznih kolegica koje nekada nisu bile tako pobozne, sto licno mogu potvrditi.
Uvijek kontra fasizma i siledzijstva, ma o kome se radilo!
Nego, ti si ono stomatolog...!? Koju pastu da koristim? Agresivno sam ribao zube i malcice upropastio desne. Terzic me kritikovao davno, ka'e da imam lijepe zube i da sam trebao malo bolje pripaziti na njih. Valjda ti nisi Terzic. Sta da radim, koju pastu da koristim? Cetkicu? Malo sam na trici i petici ostetio desne?
Kad vec nisi od pomoci oko stakla, da mi pomognes sa pastama i cetikacama, ako budes voljan...
Mada ovi zavoji doprinose popularnosti kod zena. Nesto me napadose. Valjda co'ek izgleda opasnije, muzevnije, kada je zavijen.
Necu skidati zavoje, neka ih, pomazu!
- HAVANA
#86 Re: Klizna staklena vrata
Dosta mu staklo,hos da mu i zubi poispadaju.
-
sumirprimus
#87 Re: Klizna staklena vrata
ostetio desne, sad jos i lijeve i na konju si... 
- Kikibombona
#88 Re: Klizna staklena vrata
Cim prekucas tridesetu, gotovo je, pomalo propadas...sumirprimus wrote:ostetio desne, sad jos i lijeve i na konju si...