Jadransko more - vasa ocjena
-
DZONPI
#76 Re: Jadransko more - vasa ocijena
Halo nije samo cjena nego ljudi odnos profesionalizam nema ovaj je ono onaj dolazi iz Cekrcica.O provodu da nepricam svaki drugi bar kafic restoran uzivo muzika programi razni jebem ti njihof kafic imas toga svugdje.Oni bi da nista ne uloze a da zaradi e nemoze misevi.Eto otidzite probajte uvjerite se sami pa cemo diskutovat.Ja samo pricam o onom sto vidim a ne sto cujem.
-
paladinka
#77 Re: Jadransko more - vasa ocijena
Treba svugdje otici kad se ima mogucnosti nije Hrvatska centar svijeta , samo ... to je sve licno iskustvo, kad citas recimo njemacke komantare o Spaniji, ista prica , neko hvali neko kudiDZONPI wrote:Halo nije samo cjena nego ljudi odnos profesionalizam nema ovaj je ono onaj dolazi iz Cekrcica.O provodu da nepricam svaki drugi bar kafic restoran uzivo muzika programi razni jebem ti njihof kafic imas toga svugdje.Oni bi da nista ne uloze a da zaradi e nemoze misevi.Eto otidzite probajte uvjerite se sami pa cemo diskutovat.Ja samo pricam o onom sto vidim a ne sto cujem.
- tututuuuu
#78 Re: Jadransko more - vasa ocijena
Opet kazem, ovisi, ima kafica i kafica i sveg ostalog isto tako, ali kakav program? Kakav bi to program kafici trebali imati da bi tebi bilo po ukusu? Da neko napravi sav program pa da za tebe i zenu pojebe? Cuj "otidzite"DZONPI wrote:Halo nije samo cjena nego ljudi odnos profesionalizam nema ovaj je ono onaj dolazi iz Cekrcica.O provodu da nepricam svaki drugi bar kafic restoran uzivo muzika programi razni jebem ti njihof kafic imas toga svugdje.Oni bi da nista ne uloze a da zaradi e nemoze misevi.Eto otidzite probajte uvjerite se sami pa cemo diskutovat.Ja samo pricam o onom sto vidim a ne sto cujem.
U Sarajevu platim veliku s mlijekom negdje 3 KM pa ne ocekujem da mi u sklopu ponude neko dodje i popusi qurac iako za taj iznos i obzirom na standard ne bi bilo ni pretjerano.
-
DZONPI
#79 Re: Jadransko more - vasa ocijena
Halo sta je to Hrvatska pa da se kurci koji osnov plaza i more ok ili kauc star 30 godina apartman po Makarskoj revijeri koji je dostigo cjenu od 100 eura a ti navece mozes prosetat jest i eto popit vino i hajde ciku.E sad razlika je sto ja trazim uvjek nesto vise a to je upravo to sto vidis da se ljudi trude da zadovolje gosta da ga privuku da opet dodze.Na osnovu cega je Hrvatska toliko skuplja od jedne Spanije otkud im to pravo.Jebo te njihov nocni provod sa sintzajzerom i pjesmama od kojih vise ni djeca ne skakucu,e ovaj drugi a odnosi se na Spaniju ima recimo momke koji sutaju AC/DC pa ako hoces sjedi pa se rokaj odes 20 metara dalje ono karaoke zajebancija malo dalje takmicenje 2 momka ko bolje izvodi Bon Jovia onda plesu na podijumu hos curu hos momka za sviju ponesto,e to je godisnji sa ukljucenim provodom.Zasto je u Spaniji Vecera prve klase 8-10 eura a u Hrvatskoj kad ribu narucis hoces se onesvjestit od cjena.Dakle sva je prica u tome da oni hoce turistu iskoristit sto moguce vise ali ponudit ma daj mojne pa on je ovdje 10 dana ko ga jebe.I na osnovu cega tolike cjene.Kazem isti sam godinama iso u Hrvatsku ali sam na srecu otkrio nesto puno puno bolje.
- aveos
#80 Re: Jadransko more - vasa ocijena
Ti znaci bio u Makarskoj i sad najpametniji i poredis jednu Makarsku opcenito sa SpanijomDZONPI wrote:Halo sta je to Hrvatska pa da se kurci koji osnov plaza i more ok ili kauc star 30 godina apartman po Makarskoj revijeri koji je dostigo cjenu od 100 eura a ti navece mozes prosetat jest i eto popit vino i hajde ciku.E sad razlika je sto ja trazim uvjek nesto vise a to je upravo to sto vidis da se ljudi trude da zadovolje gosta da ga privuku da opet dodze.Na osnovu cega je Hrvatska toliko skuplja od jedne Spanije otkud im to pravo.Jebo te njihov nocni provod sa sintzajzerom i pjesmama od kojih vise ni djeca ne skakucu,e ovaj drugi a odnosi se na Spaniju ima recimo momke koji sutaju AC/DC pa ako hoces sjedi pa se rokaj odes 20 metara dalje ono karaoke zajebancija malo dalje takmicenje 2 momka ko bolje izvodi Bon Jovia onda plesu na podijumu hos curu hos momka za sviju ponesto,e to je godisnji sa ukljucenim provodom.Zasto je u Spaniji Vecera prve klase 8-10 eura a u Hrvatskoj kad ribu narucis hoces se onesvjestit od cjena.Dakle sva je prica u tome da oni hoce turistu iskoristit sto moguce vise ali ponudit ma daj mojne pa on je ovdje 10 dana ko ga jebe.I na osnovu cega tolike cjene.Kazem isti sam godinama iso u Hrvatsku ali sam na srecu otkrio nesto puno puno bolje.
- SEYOboy
#81 Re: Jadransko more - vasa ocijena
nisam znao da Makarska rivijera predstavlja čitavu hrvatsku obalu 
- limeni
#82 Re: Jadransko more - vasa ocijena
Za one koji nisu dalje makli---odlicna je Hrvatska
Ko je malo dalje putovao nema sta vidjeti osim prosjackog mentaliteta od konobara do smecara, primitivnog ponasanja i urlanja po ulici, pretjeranih cijena bez IKAKVE usluge znaci usluga ne postoji.
Zato vam toplo preporucujem da radije ne idete jednu godinu na more nego stedite i otidjite u Tursku, Spaniju ili neku drugu zemlju jer je ovo u Hrvatskoj jad.
Ko je malo dalje putovao nema sta vidjeti osim prosjackog mentaliteta od konobara do smecara, primitivnog ponasanja i urlanja po ulici, pretjeranih cijena bez IKAKVE usluge znaci usluga ne postoji.
Zato vam toplo preporucujem da radije ne idete jednu godinu na more nego stedite i otidjite u Tursku, Spaniju ili neku drugu zemlju jer je ovo u Hrvatskoj jad.
-
Hadzi Lojo
#83 Re: Jadransko more - vasa ocijena
Jebiga, prvo napisite zasto idete na more, zbog prirode ili provoda!
Ja idem u Hrvatsku zbog prirode i cistog mora, da uzivam u malim uvalama i jednostavnim domacim apartmanima kod starih ribara sa kojima idem u ribu, da kusam domace maslinovo ulje, vino, paski sir, jarcetinu iz krusne peci itd. Bio sam u Spaniji i u Turskoj, ali brate od talasa ne mozes plivati ko covjek pogotovo u Spaniji!
Ja idem u Hrvatsku zbog prirode i cistog mora, da uzivam u malim uvalama i jednostavnim domacim apartmanima kod starih ribara sa kojima idem u ribu, da kusam domace maslinovo ulje, vino, paski sir, jarcetinu iz krusne peci itd. Bio sam u Spaniji i u Turskoj, ali brate od talasa ne mozes plivati ko covjek pogotovo u Spaniji!
- HAVANA
#84 Re: Jadransko more - vasa ocijena
Kakva ba turska i qrac,kome je odmor da ide u hotel sa 300 soba,kupa se u bazenu,da mu svezu naku narukvicu i da pije i jede dok se ne ukaki...nek ide.Meni nije,bio,vidio,dosta mi.Jedino rhodos skidam kapu,tu mi je stvarno lijepo bilo...Svako voli i preferira razlicite stvari.Mene vuce opusteno,prirodno,domacinski,neizgradjeno betonskim skalamerijama...plus sjecanja i mladost,poznanstva,prijatelji,blizina...Znaci dok sam ziv peljesac,korcula...Ovo drugo moze da guzica vidi puta i svijeta,ali penzija zna se gdje...

- HAVANA
#85 Re: Jadransko more - vasa ocijena
I da,stari mi je 6 mjeseci godisnje na peljescu,manje para mu mjesecno treba nego u sarajevu...Da ne govorim o nalazima i fizickom stanju covjeka od 80 ...
-
DZONPI
#86 Re: Jadransko more - vasa ocijena
Prvo u Makarskoj nikad bio ali sam mislio opcenito na Makarsku revijeru bio sam od Cavtata do Poreca Vodica i ostalo.Nisam nigdje reko da je Hrvatska ruzna ili losa samo navodim cjenu i uslugu za istu.Ja isto volim protalase ujutru rano plazom od Brela do Baske ali to nije razlog da te navece tjera iz restorana kad si zavrsio sa vecerom a puko cjene.U tom je sva prica.Dakle nisam znao dok nisam vidio i nisam ni ja pristalica hotela all inkluziv zderat i pit ali hocu malo i ponude kad vec hoces da gulis.
-
detroit-mercy
#87 Re: Jadransko more - vasa ocijena
A sta smatras ponudom, kad izadjes na veceru u neki restoran sta bi ti da ti restoran ponudi osim hrane i picaDZONPI wrote:Prvo u Makarskoj nikad bio ali sam mislio opcenito na Makarsku revijeru bio sam od Cavtata do Poreca Vodica i ostalo.Nisam nigdje reko da je Hrvatska ruzna ili losa samo navodim cjenu i uslugu za istu.Ja isto volim protalase ujutru rano plazom od Brela do Baske ali to nije razlog da te navece tjera iz restorana kad si zavrsio sa vecerom a puko cjene.U tom je sva prica.Dakle nisam znao dok nisam vidio i nisam ni ja pristalica hotela all inkluziv zderat i pit ali hocu malo i ponude kad vec hoces da gulis.
-
detroit-mercy
#88 Re: Jadransko more - vasa ocijena
Iskreno, sto vise hodam i ljetujem po raznim stranama svijeta, sve vise i vise cijenim Jadaran. I ne samo Jadran nego i ono sto mi imamo. Nas je problem samo sto neznamo uzivati u tim stvarima. I kao sto vec ranije napisah, zbog nekog razloga mi Jadran duboko potcjenjujemo iako brat bratu spade u top destinacije u svijetu.HAVANA wrote:Kakva ba turska i qrac,kome je odmor da ide u hotel sa 300 soba,kupa se u bazenu,da mu svezu naku narukvicu i da pije i jede dok se ne ukaki...nek ide.Meni nije,bio,vidio,dosta mi.Jedino rhodos skidam kapu,tu mi je stvarno lijepo bilo...Svako voli i preferira razlicite stvari.Mene vuce opusteno,prirodno,domacinski,neizgradjeno betonskim skalamerijama...plus sjecanja i mladost,poznanstva,prijatelji,blizina...Znaci dok sam ziv peljesac,korcula...Ovo drugo moze da guzica vidi puta i svijeta,ali penzija zna se gdje...![]()
- dječak sa šibicama
#89 Re: Jadransko more - vasa ocijena
dodajem i Mljet, na Havanin popis... to se platiti ne moze, ko zna da uziva, uzivace.
Mljet, Korcula, Peljesac, samo da prodjes automobilom i usput prosetas malo, da ti se dusa napije meraka nekog.
Mljet, Korcula, Peljesac, samo da prodjes automobilom i usput prosetas malo, da ti se dusa napije meraka nekog.
- HAVANA
#90 Re: Jadransko more - vasa ocjena
Ja ga uopste ne potcjenjujem,obozavam ga.Ne samo jadran,imamo mi i u bosni i hercegovini predivnih stvari...
- P308
#91 Re: Jadransko more - vasa ocijena
Turska je mnogo vise od toga sto navodis. Najfascinantniji mi je ovaj argument za bazenHAVANA wrote:Kakva ba turska i qrac,kome je odmor da ide u hotel sa 300 soba,kupa se u bazenu,da mu svezu naku narukvicu i da pije i jede dok se ne ukaki...nek ide.Meni nije,bio,vidio,dosta mi.Jedino rhodos skidam kapu,tu mi je stvarno lijepo bilo...Svako voli i preferira razlicite stvari.Mene vuce opusteno,prirodno,domacinski,neizgradjeno betonskim skalamerijama...plus sjecanja i mladost,poznanstva,prijatelji,blizina...Znaci dok sam ziv peljesac,korcula...Ovo drugo moze da guzica vidi puta i svijeta,ali penzija zna se gdje...![]()
Drugo, uzmimo Alanyu kao primjer. Alanya nije samo hotel, bazen, hrana. Alanya je i Kleopatrina plaza sa Plavom zastavom, Dalmatas pecina, arheoloski i etnografski muzej, Dim Cayi, fosforna, djevojacka, ljubavna i brojne druge pecine, itd. Alanya ima i sjajan nocni provod.
Side je recimo ima prekrasnu staru gradsku jezgru sa antickim i bizantskim rusevinama te Apolonovim hramom, itd.
Da se razumijemo, ja obozavam Hrvatsku obalu i dan danas rado ljetujem dole, ali ova prica o Turskoj kao o zemlji hotela i bazena je glupost. Turska i gradovi Turske su mnogo vise od toga. Ali kao sto sam kazes, svako voli i preferira razlicite stvari.
-
sumirprimus
#92 Re: Jadransko more - vasa ocjena
E momci i djevojke...vino za one pare.sir.prsut.maslinke.vinarija na svakom cosku.cvrci..miris..jos gitara i nako more..doduse nismo svi isti...
- HAVANA
#93 Re: Jadransko more - vasa ocjena
Pa sta cu ja,tako me zapalo.3 puta sam bio,i fino je to vidjeti i ima se sta vidjeti.Ja obozavam putovati ali odmor i uzitak,pravi,kakav volim,imam tamo gdje ljetujem citav zivot.
- HAVANA
#94 Re: Jadransko more - vasa ocjena
sumirprimus wrote:E momci i djevojke...vino za one pare.sir.prsut.maslinke.vinarija na svakom cosku.cvrci..miris..jos gitara i nako more..doduse nismo svi isti...
-
Korisničkoime
#95 Re: Jadransko more - vasa ocjena
Makarska je - 1 ako može, slažem se užas. Mada sve zavisi šta želiš od odmora, je se kao što riječ želim odmoriti prije svega od svijeta, ljudi naroda nazovi kako hoćeš, neki žele provod, gužvu i slično.hrle1976 wrote:Sta mislite o Jadranskom moru. Gdje je najljepse a gdje jad i cemer? Sta su mane a sta dobre strane. Necemo pricati o cijenama smjestaja, nego vise o samom moru, plazi, ljudima, zabavi, klopi i sl.
Gdje sam do sada sve bio.
Od sjevera pa do juga:
Porec: 3
Rovinj 3
Medulin 1
Opatija 3
Otok Murter 1
Vodice 3
Otok Ciovo 2
Brela 2
Baska Voda 2
Makarska 1
Otok Hvar 3
Gradac 2
Trpanj 1
Otok Korcula 4
Otok Mljet 2
Dubrovnik 3
Plat 2
Cavtat 2
Brela ne znam ja kad sam bio pa mogao bi reći možda najčišći dio Jadranskog mora na kojem sam bio, mada ono za Varšavski pkat stoji
Vodice su isto ok.
Međutim ja par godina idem u Podstranu odmah do Splita.
Šta meni tu odgovara, prvo smještaj koji je dobar sa izrazito ljubaznim vlasnicima, na žalost ni hoteli nisu što su prije bili pa sam imao par loših iskustava, tako da mi je ovaj privatan smještaj došao kao veliko iznenađenje.
Drugo plaža, mala, veoma mala jedva da se s puta primjeti i ne baš toliko poznata tako da mjesta uvijek ima, uglavnom su Hrvati na toj plaži, lokalni i iz okolice, par Čeha, par Skandinavaca i to je to. Veliki suncobrani od trske sa ležajkama za iznajmit, kafić svega par metara u pozadini konobar ti donese kafu/piće do ležajke. Kafić nije nikad bio baš pun uvijek možeš i sa plaže otići i sjest, muzika tiha do plaže se skoro i nečuje
More ekstra čisto.
Ljudi su ljubazni neke najezde turista i nema i ako ima uglavnom koriste samo smještaj a idu u Split na Bačvice koje ja usput ne bi preporučio za odmora, za provod i neke druge aktivnosti svakako ali ležati i odmarati nikako. Možda su zbog toga lokalni više ljubazni.
Split je 10-tak minuta vozilom, znači ako ti je do dobrog restorana, noćnog provoda, razgledanja, historije sve imaš na 10 minuta vožnje. U Podstrani znači nemaš baš ništa ali zato ti je Split kao veći grad sa svim svojim sadržajem na dohvat ruke a ipak si u miru i tišini.
Šta je mene malo iznenadilo su cijene pogotovo u Splitu mislio sam da će biti veće ali iskreno i nije rekao bih da je čak jeftino za razliku od ostataka Jadrana osim ribe i vina tu je i Split negdje sa ostalim ali pošto ne pijem a i nisam baš lud za ribom meni to ne smeta.
- tututuuuu
#96 Re: Jadransko more - vasa ocjena
e ja si bas narezao sir (doduse Livanjski), masline i vino. Jos bi si mogao na YouTubu pustiti kakve zvukove mora i eto kao da sam na moru.sumirprimus wrote:E momci i djevojke...vino za one pare.sir.prsut.maslinke.vinarija na svakom cosku.cvrci..miris..jos gitara i nako more..doduse nismo svi isti...
- Connaisseur Karlin
#97 Re: Jadransko more - vasa ocijena
za obojicudetroit-mercy wrote:Iskreno, sto vise hodam i ljetujem po raznim stranama svijeta, sve vise i vise cijenim Jadaran. I ne samo Jadran nego i ono sto mi imamo. Nas je problem samo sto neznamo uzivati u tim stvarima. I kao sto vec ranije napisah, zbog nekog razloga mi Jadran duboko potcjenjujemo iako brat bratu spade u top destinacije u svijetu.HAVANA wrote:Kakva ba turska i qrac,kome je odmor da ide u hotel sa 300 soba,kupa se u bazenu,da mu svezu naku narukvicu i da pije i jede dok se ne ukaki...nek ide.Meni nije,bio,vidio,dosta mi.Jedino rhodos skidam kapu,tu mi je stvarno lijepo bilo...Svako voli i preferira razlicite stvari.Mene vuce opusteno,prirodno,domacinski,neizgradjeno betonskim skalamerijama...plus sjecanja i mladost,poznanstva,prijatelji,blizina...Znaci dok sam ziv peljesac,korcula...Ovo drugo moze da guzica vidi puta i svijeta,ali penzija zna se gdje...![]()
mene penzija ceka na Jadranu
-
sumirprimus
#98 Re: Jadransko more - vasa ocjena
Pa riba s.rostilja a s nje kapa na mrljinu.odignes ribu da moze kapat.a cvrci ne odustaju. 
I taman krenes prest.kazu nemoj tu nemoj tu de ovu...
-
sumirprimus
#99 Re: Jadransko more - vasa ocjena
Ocu reci sto mirnije i rustikalnije meni licno bolje...
Dusi mirnije...
Dusi mirnije...
- HAVANA
#100 Re: Jadransko more - vasa ocjena
Koju,jel ovu?sumirprimus wrote:Pa riba s.rostilja a s nje kapa na mrljinu.odignes ribu da moze kapat.a cvrci ne odustaju.